ktys Re: wertikulator aerator 03.04.08, 09:11 Nie używacie do swoich trawników ? Pozdrawiam krysta Odpowiedz Link Zgłoś
ktys Re: wertikulator aerator 03.04.08, 09:14 Nie używacie w swoich ogrodach do pielęgnacji trawników ? pozdrawiam krysta Odpowiedz Link Zgłoś
effi007 Re: wertikulator aerator 03.04.08, 16:17 używam. ale nie wiem jaki polecic, bo mam jakiś taki bezmarkowy i jestem z niego zadowolona. kupiłam uzywany na allegro, działa bez zarzutu. uzywa się go raz w roku, więc założyłam, że to nie musi byc super inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
agaelgam Re: wertikulator aerator 04.04.08, 08:26 w tym roku dostałam od męża w prezencie, kupował w markecie ogrodniczym, koszt ok 300zł ale dokładnie nie wiem. Temat był już poruszany na tym forum i o ile pamiętam to znawcy zalecali, aby wypożyczyć profesjonalny z jakiegoś sklepu ogrodniczego. Pytałam w takim centrum i powiedziano mi, że owszem taki profesjonalny dobrze działa, ale po "zabiegu" trawnik wygląda przez tydzień lub dłużej jak po tajfunie. Chyba nie mam ochoty na takie eksperymenty. Używałam do tej pory zwykłego i było ok, a trawa ładnie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmoch Re: wertikulator aerator 04.04.08, 18:59 Myślę, że to przesada. Urządzenia, zwłaszcza profesjonalne, mają możliwości zmiany ustawień, i naprawdę nie ma potrzeby startować opcją "kopalna odkrywkowa". Chyba, że nasz "trawnik" faktycznie tego wymaga, i nie może już gorzej wyglądać, niż wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kmoch Re: wertikulator aerator 04.04.08, 19:01 Aeratory mogą być ręczne, i mogą być również w cenie dobrej bryki. Zależy do czego potrzebujesz. Odpowiedz Link Zgłoś