rlena 25.06.08, 16:28 Mam niezbyt ladny plot. Chcialabym go zakryc jakas roslina, ktora lubi rosnacna plocie,jest dekoracyjna, i lubi mnostwo slonca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrazona Re: dekoracyjna roslina na plot 26.06.08, 14:23 jeżeli to drewniany płot to może po prostu jednoroczne pnące rośliny - wilce, powoje, groszki pachnące no i róże. Groszki i róże... Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: dekoracyjna roslina na plot 26.06.08, 17:12 Tak, mam drewniany plot. Groszki i roze sa sliczne, ale nieco wymagajace. Wolalabym cos, co powracaloby kazdego roku, bez mojego udzialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka711 Re: dekoracyjna roslina na plot 26.06.08, 17:40 może wiciokrzew?Kwitnie od czerwca do jesieni,nie rośnie zbyt silnie i nie jest wymagający.Do wyboru jest kilka odmian. Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: dekoracyjna roslina na plot 27.06.08, 09:31 Odradzam wiciokrzew - na południowym słońcu "przyozdabiają" go błyskawicznie mszyce a widok to niepokojąco smutny (nie lubi też suchej gleby). Może jeden z clematisów? Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: dekoracyjna roslina na plot 27.06.08, 09:45 Nie wiem jaki masz płot,ale to nie musi być pnącze.Przy ażurowym możesz posadzić pigwowiec okazały (taki wyższy o czerwonych kwiatach, nie niski pomarańczowy), ognik, jeśli miejsce nie jest zbyt wietrzne, lub szerokie berberysy.Pędy szybko wyrosną poza ogrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Re: dekoracyjna roslina na plot 27.06.08, 18:20 Dziekuje za rady. Postaram sie cos poczytac o tych roslinach, i pewnie na ktoas sie zdecyduje. rlena Odpowiedz Link Zgłoś
halszka31 Re: dekoracyjna roslina na plot 27.06.08, 19:15 Rdest Auberta, kokorniak,róże pnące, moje wiciokrzewy są bez mszyc i innych gadów (południowo-zachodnia strona), tawlina Odpowiedz Link Zgłoś