szadoka 17.07.08, 08:53 Jak to jest z nimi. Ostatnio mialam dyskusje z moja mama. Ona twierdzi , ze nie lubia miec zaslonietych nog a moje maja zielone pantofelki z kurdybanka. Kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabula777 Re: roze 17.07.08, 15:59 Nic nie stoi na przeszkodzie by cokolwiek rosło pod różami, ale ze względów praktycznych pod krzewami róż, które trzeba kopcować i okrywać jest to niewygodne.Róże krzaczaste, których się nie przycina nisko mogą mieć zarośniętą glebę (ale lepiej nie zadarnioną trawą)jakimiś niezbyt silnie korzeniącymi sie roślinami, chociaż pod rozrośniętym krzewem mało która roślina wytrzyma, ale kurdybanek da radę, bo znosi cień i suchą glebę choć woli wilgoć. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: roze 18.07.08, 13:58 Ja mam wlasnie pnace roze. A kurdybankiem sie nie przejmuje. Sypie kopczyk jesienia , na wiosne rozgarniam. Bluszczykowi sie podoba bo rosnie jak durny. Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: roze 18.07.08, 14:03 Pewnie, że bluszczykowi się podoba, bo przysypujesz mu przy całej operacji pędy, które w ten sposób łatwiej mogą się ukorzeniać.Kurdybanek moim zdaniem jest bardzo ozdobny właśnie w cieniu i wilgoci, ma wtedy ciemnozielone, błyszczące listki. Odpowiedz Link Zgłoś