cereusfoto 12.11.08, 13:27 Tylko jeden kwiatek ale jest:))) Smiesznie to wygląda, bo cały krzaczek jest łysy bez liści a tu jeden kwiatuszek biały! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 12.11.08, 14:19 Niestety, nie mam aparatu, a u mnie zakwitł wawrzynek wilczełyko. I to już jest normalne kwitnięcie, bo jest cały obsypany rozwijającymi się pączkami, a kilka się już całkowicie rozwinęło. Zdarzało mu się już zakwitnąć na Boże Narodzenie, ale w pierwszej połowie listopada to chyba przesadził. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 12.11.08, 14:23 Mnie wiciokrzew, teraz ma na jednej gałązce owoce, kwiaty i pąki. Niniejszym zime uważam za odwołaną. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 12.11.08, 15:50 U mnie kwitną pierwiosnki i krzewuszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 12.11.08, 16:19 Do listy anomalii pogodowych dołączam powojnika i tawułę japońską:)) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrazona Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 13.11.08, 12:58 u mnie - barwinek i winobluszcz Odpowiedz Link Zgłoś
gabula777 Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 13.11.08, 13:14 Na skwerku różowe wrzośce i to nie parę kwiatków, ale 'plamą', że aż przystanęłam czy rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ju.bi Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 13.11.08, 20:32 bratki kwitnac nie przestały od wiosny. natomiast zakwitły winogrona i nawet zawiązały sie owoce. ze 3 kiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 14.11.08, 15:37 W niedzielę zerwałam piękną grubaśną poziomkę leśną:)Region: Polska północno- wschodnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
surmia Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 15.11.08, 19:33 hehehe...a u mnie pierwiosnek wywalił pączka....jak nic wiosna idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrazona Re: Zakwitł ... jaśmin!!! 17.11.08, 08:50 wczoraj widziałam kwitnącego mniszka i jabłoń Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet mak + mahonia 17.11.08, 10:19 U mnie nieśmiało kwitnące dwa maki syberyjskie - 7 innych, z napęczniałymi pąkami, niedowiarków... Oraz kwitnąca mahonia, choć też nieśmiało. *** Z sennika tybetańskiego: Mniszka widzieć - w zakonie męskim dla młodocianych osiedlisz się. Tam słownik zgłębiać będziesz, w dziale generativus partitivus. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrazona Re: mak + mahonia 17.11.08, 11:36 no racja, racja z tym genetivus u mniszka mniszek - jak mój brat syrop z jego kwiatów do piernika i napojów orzeźwiających Odpowiedz Link Zgłoś