anna1302 19.05.09, 20:40 Co moze byc powodem bladej trawy... Moja traw jest jasno zielona. Czego jej moze brakowac??Czy nieodpowiedni nawoz moze byc powodem?? Co zrobic zeby miala intensywny zielony kolor?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mali_na Re: trawnik 19.05.09, 20:56 Brak azotu wg mnie. Nawieź równomiernie trawnik nawozem do tego przeznaczonym. Uważaj nie przedawkuj bo to wypali trawę. Ja w tym roku nawóz rozsypywałam ręcznie i teraz ma trawnik w ciemniejsze i jaśniejsze mazy :) Odpowiedz Link Zgłoś
garde-nia78 Re: trawnik 19.05.09, 23:34 Na suchy trawnik zastosuj saletrę amonową,na pewno kolor trawy a także jej przyrost poprawi się:) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
faq trawnik w maziaje :) 22.05.09, 15:01 a jeszcze nie nawozilam i mam tez plamy jasniejszej trawy, nie wiem co z tym fantem zrobic :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wieshniak Re: trawnik 22.05.09, 18:05 Za zieloną barwę roślin odpowiada chlorofil. Jego podstawowym składnikiem jest magnez. Może trzeba pomagnezować Twój trawnik?:-) Odpowiedz Link Zgłoś