yoma 02.09.09, 11:15 robi się w rynnach wlazłam wczoraj na dach, oczyściłam rynny, uzyskałam stado czarnoziemu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Najlepszy kompost 02.09.09, 11:36 Wszystko najlepsze robi się tam, gdzie tego wcale nie potrzeba. A wręcz przeszkadza. Jest to jak najbardziej zgodne z prawem Murphy'ego, najważniejszym prawem rządzącym wszechświatem... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najlepszy kompost 02.09.09, 14:00 Oczywiście, vide ogród, kupa rzeczy rośnie tam, gdzie nie powinna, a tam, gdzie byłaby przydatna, to nie rośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Najlepszy kompost 03.09.09, 17:32 a tak, tak...w rynnach zawsze kompost przedni... i wszystko, jak zwykle na Pana Bluszcza:) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Najlepszy kompost 04.09.09, 17:24 WSZYSTKO jest ZAWSZE na bluszcz:) Trzeba przyznać, że po tej stronie domu, którą oplata, rynny są zawsze najpełniejsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najlepszy kompost 04.09.09, 18:11 Aha :P) Nie mam bluszczu na domu, sosny owszem rosną, ale nie bezpośrednio nad dachem, a kompost rynnowy wyraźnie iglasty... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Najlepszy kompost 04.09.09, 18:16 Igły sosnowe dobrze fruwają przy silniejszym wietrze, wystarczą sosny w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najlepszy kompost 05.09.09, 10:29 Wiem coś o tym, oj wiem, bardzo dobrze to wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś