Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli ..

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 18:39
    co polscy kibice sądzą o grze, która w Stanach jest najlepiej sprzedającą się
    dyscypilna sportową.

Moja własna opinia na temat footballu amerykańskiego jest jak najbardziej
    pozytywna. Pomimo panujących opinii w tej grze liczy sie przedewszystkim
    myślenie a dopiero potem siła fizyczna i szybość. Szkoda tylko że jest to drogi
    sport i nie przyjął się w innych krajach, i nie jest tak popularny jak
    chociażby rugby nie wspominając już o piłce nożnej.
    Obserwuj wątek
      • watto gra jaskiniowców 04.02.02, 18:52
        Chyba nikogo w Europie nie obchodzi ta gra dla jaskiniowców.
        Nie dość, że prymitywna (nawet w Azji nie ma bardziej prymitywnach), to jeszcze
        piekielnie nudna - co kilka sekund akcja sie zatrzymuje, bo ktoś kogo powali na
        ziemie.
        W grze liczy sie, by być silnym (zdolnym do przepychania sie) i szybkim.
        Finezji zero (a nawet poniżej zera).
        Na treningach cwiczą przepychanie barkami specjalnych maszyn. Prawie jak
        Czereśniak w Czterech pancernych, tylko, że on ciągnął, a oni pchają.
        Istota i odzwierciedlenie Ameryki.
        • grzchur Re: gra jaskiniowców 04.02.02, 21:48
          ja uwazam, ze jest jaknajbardziej sport CHUJOWY
      • Gość: Radek Re: New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli .. IP: 63.142.121.* 04.02.02, 22:59
        Tak jest ch..y sport bo nie komentuja go Szpak z Szaranowiczem, do tego NFL ma
        wielkie klopoty finansowe w przeciwienstwie do wszystkich polskich lig z ta (
        tylko z nazwy) pilkarska na czele. Z wplywow z biletow z jednego meczu NFL
        mozna by utrzymac 5 czolowych klubow pilkarskich na przyzwoitym poziomie w
        Polsce.
        Futbol Amerykanski tylko dla tych jest nie zrozumialy kto nie zna zasad i
        przepisow, bo te juz wymagaja troche inteligencji stad najlatwiej jest patrzec
        jak Malysz skacze albo jak Czarnecki strzela bramki dla Polski.
        Jezeli ktos zna zasady tej gry nigdy nie powie ze jest to glupi sport.
        Superbowl byl wielkim widowiskiem zakonczyl sie sensacyjnie, ale ile to meczy
        NFL w ciagu sezonu konczy sie w ostatnich sekundach, dlatego gra jest ciekawe,
        tysiace rozwiazan taktycznych, pelne stadiony, telewizja pokazujaca to
        arcyprofesjonalnie to jest wielki biznes, ale i wielki show, jakiego rudno
        znalesc w Europie czy na innych kontynentach.
        Z wczesniejszych wypowiedzi obu Panow wynika ze ich wiedza o sporcie ogranicza
        sie do kopanej i Malysza.
        Jak cos jest inne niz to co znamy, czy to od razu jest zle? - pilka nozna to
        przy futbolu amerykanskim naprawde bardzo nudny sport, a juz zupelnie
        bezsensowne sa porownania tego co sie dzieje w Amerykanskim sporcie do Polski,
        bo wygladamy przy USA jak bosy zebrak, zagubiony we mgle a niektore podstawowe
        szkoly w USA maja ladniejsze, lepsze,oswietlone, bardziej funkcjonalne
        stadiony niz nasze zawodowe:) ligowe zespoly pilkarskie w Polsce.
        Pozdrowienia dla tych ktorym NFL nie przeszkadza
        • Gość: pm Re: New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli .. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 00:23
          siema gringo dolonczam sie do twoich slow... jednak sam musze przyznac ze nie
          do konca znam zasady gry jakie obowiazuja w nfl ( znam najwazniejsze rzeczy )
          ale co ja moge zrobic??? przeczytac ksiazke??? co mi to da??? zwykla teoria...
          chcialbym gdzies ogladac mecze nfl ale nie moge bo zyje w polsce... niby w dsf
          cos leci ale malutko... tak przy okazji to jestem zagorzalym fanem pilki noznej
          i to wcale nie przeszkadza mi byc moze nie fanem ale napewno wielkim
          zwolennikiem nfl... ciekawi mnie gdzie Ty ogladasz nfl? nara. pozdrawiam
          • Gość: wojtek Re: New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli .. IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 01:41
            Słyszałem fajne wytłumaczenie dlaczego piłka nożna nie przyjęła się w USA-bo
            jest tylko jedna przerwa i to dopiero po 45 minutach
            oni uważają że soccer to sport dla kobiet(ich reprezentacja kobiet zdobyła MŚ)
            Odnośnie NFL to przepisy są skomplikowane ale jak zawsze bywa dla kibica są
            bardzo proste.Nawet w boksie najważniejsza jest inteligencja a w NFL taktyka co
            niektórym jest trudno zrozumieć bo oceniają tylko to co widzą.
            Amerykanie mają taki styl zycia a tu jest europa i żądzi okrągła piłka a nie
            jajowata
        • watto Re: New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli .. 05.02.02, 15:56
          Nie pisałem, że to "sport" niezrozumiały, ale że jest to zabawa dla
          jaskiniowców.
          US rugby wcale nie jest takie skomplikowane. Jest proste, a wręcz prostackie.
          Koszykówka, hokej to jest sport. Nawet bejsbol to sport (chociaż tylko dla 10-
          cioletnich chłopców).
          US rugby to nie sport. To nowożytne napieprzanie sie gladiatorów.

A to , że jest to dochodowe przedsiewziecie...
          Napisałem, że to odzwierciedlenie Ameryki.
      • fakthem Re: New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli .. 05.02.02, 21:08
        Futbol i NFL ,sa OK, chociaz przyznam ze po przyjezdzie do USA mialem opinie
        podobno d0o reszty Polakow. Dzis po latach stwierdzam ze to atrakcyjny sport,
        chyba bez szans na przyjecie sie wsrod Polakow
      • lhp jedno pytakno 06.02.02, 12:58
        Czy w NFL przeprowadzane sa kontrole na wykrycie srodkow dopingujacych?

pzdr
        • Gość: malik Re: jedno pytakno IP: *.wise.edt.ericsson.se 06.02.02, 15:54
          Podejrzewam, że nie. Ale to nie ważne bowiem amerykanie poprostu dopuścili
          część środków zakazanych na świecie i problem dopingu zniknął , zostały
          narkotyki. Poza tym koszykarz NBA byli wyłaczeni z kontroli dopingowej na
          igrzyskach, jak myślisz czemu? Tak to jest, amerykanie zrezygnowali z
          hipokryzji, kosztm zdrowia.
          • lhp Re: jedno pytakno 06.02.02, 16:37
            znaczy na igrzyskach sa rowni i zawodnicy NBA, wrr - brojlery

pzdr
      • Gość: malik Re: New England Patriots zdobywcą Super Bowl czyli .. IP: *.wise.edt.ericsson.se 06.02.02, 16:01
        Jest to sport, w którym liczy się : siła obrońców, szybkość skrzydłowych, spryt
        i zimne nerwy rozgrywającego, oraz taktyka, taktyka, taktyka. W czasie meczu
        sztab trenerów pracuje nad rozpracowywaniem przeciwnika, przewidywaniem jego
        ruchów. Czego tam nie ma, komputery, skanery, łączność radiowa itd. Sport dla
        prymitywów? Jak ktoś nie wie o co chodzi to niech sie nie odzywa, bo są mecze
        lepsze i gorsze jak w kazdym sporcie, oprócz hokeja na trawie :)))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka