Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić się...

IP: 193.169.148.* 26.10.09, 08:45
    bardzo śmieszne ale to dziennikarze z warszawy ciśgle kreują tego
    piłkarza na rozgrywającego reprezentacji
    Obserwuj wątek
      • Gość: wiesniak Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić się... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 08:47
        Brawo.Brawo.Nic dodac nic ujac,lub ukroic.Ha Ha
      • Gość: ex Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 08:50
        Widocznie woli się upodobnić do Diego Maradony a nie tego Ro... cośtam
        • Gość: / Re: Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 09:02
          naiwni jestescie po prostu
          to nie ma znaczenia czy jest garbaty czy ma brzuch itd
          pilka nozna to jest jedna wielka pralnia pieniedzy i czasem towar -
          ludzie jest porazka - ale liczy sie biznes a przy tych sumach oblowi
          sie nie jeden a wy tu mi o estetyce prawicie - jakas troska o futbol
          polski -
          wszystko jest dobrae ulozone - federacje pod ochrona FIFA dzialaja jak
          dobrze zorganiozowane grupy mafijne na ogromna skale
          • Gość: Antystec Stec - wierszówkarz IP: 85.222.87.* 26.10.09, 21:18
      • Gość: Maciej Iwański Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 09:25
        Jeśli ktoś myśli, że będę naśladował tego lalusia Krystynę, o upadł na głowę. Oprócz bycia czołowym piłkarze Ekstraklasy jestem też wzorem dla wielu młodych ludzi i muszę dać im wzór jak się odżywiać wg. dobrze zrównoważonej diety. Poza tym, mam bardzo stresującą pracę i muszę jakoś odreagować i ukoić nerwy. Trener na mnie krzyczy (tzn. ostatnio już nie krzyczy, tylko patrzy - pewnie lepiej realizuję założenia), koledzy na mnie krzyczą (a czy to moja wina, że razem z Piotrkiem Gizą jesteśmy najlepsi i reszta za nami nie nadążą?).
        PS. Legia zostanie mistrzem Polski w tym sezonie!
        • Gość: VeRtO Re: Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 09:41
          Nigdy nie zapomnę jak po meczu Groclinu z MAnchasterem City, obok, wielkich
          rosłych i dobrze zbudowanych Murzynów Wieszczycki zdjął koszulkę...chciałem żeby
          ta transmisja już się skończyła :D blamaż na całą europę ehehe,
          Nasi piłkarze chyba troche za dużo piwka na imprezie i kebaba, a na treningu
          opie...ńsko :P
        • Gość: Cristiano Ronaldo Maćku, co się stao? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 15:45
          Widzisz, ja może jestem lalusiem, lubie żel, szybkie samochody i gorących
          facetów, ale przynajmniej grałem w dobrym klubie, sprzedano mnie za więcej niż
          paczkę fajek i nie dałem się złapać w siatkę. Ty grasz w jakimś polskim
          klepisku, a ja mogłem sobie pozwolić na ten luksus, że zrezygnowałem z gry na
          dobrym poziomie za niezłą kasę i odszedłem do przeciętnego klubu na emeryturę,
          za jeszcze lepszą kasę.

Jeśli chcesz mej rady, to powiem ci tyle. Nie ważne czy laluś czy nie, ale jak
          to mawia Kazek Węgrzyn, mój serdeczny idol: Sztanga, Sztanga, Sztanga. Ja dodaje
          od siebie żelu na włoski i na klatę no i kaloryferek jest.
          • Gość: Ojej Re: Maćku, co się stao? IP: 77.223.209.* 26.10.09, 17:41

He he :)) Usmiałem się Cristioano ;) A ja dodam od siebie, żę ja w
            moim mieszkanku robiąc po 300 brzszuszków co 3 dzień wyrobiłem sobie
            mały kaloryferek mimo, że ze sportem nie mam nic wspólnego, a Ty
            MAciusiu iwański, zwodowy sportowcu, taki kałdun dzwigasz.. Jakie
            brzucgy tacy sportowcy ;))
            • da_markos łazienka jest zamknieta.... 26.10.09, 18:17
              jak to zamknięta??? co się... co się... co się stało.....
              • Gość: a daj kamienia! IP: *.57.classcom.pl 26.10.09, 21:16
                albo srubokret.
            • Gość: Kaziu Węgrzyn Re: Maćku, co się stao? IP: 87.204.10.* 27.10.09, 00:08
              Krystian, ale ja mówiłem sztanga, sztanga, sztanga, jak liczyliśmy ze szwagrem
              ile fajek przyszło!
      • Gość: lek.sport Re: Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.09, 09:38
        procent tluszczu calkowitego i trzewnego u polskich pilkarzy to
        odpowiednio 15% i 12%
        u takich ja R, odpowiedznio 4% i okolo 1% - tyle ile u zawodowych
        kolarzy i maratonczykow
        stopien przygotowania wytrzymalosciowego i zawodnikow elity
        swiatowej przekracza wyobrazenie tak zawodnikow jak i dzialaczylaczy
        sie z ogromna praca juz nastolatka
        konczy sie tym ze polscy pil;karze w wiekszosci moga grac 15 minut -
        ich koledzy - 90 minut i dwie dogrywki - za dwa dni sa zregenerowani
        imoga to powtorzyc
        -sa to nieosiagalne mozliwosci dla prawie wszystkich naszych
        "zawodowcow"
        im przeszkadza pilka Pumy - sa nawet za glupi
        • Gość: VeRtO Re: Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 11:07
          1 do 4 %? ahah przeciez to jest granica smiertelna!!
        • Gość: wax Re: Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić s IP: 212.180.147.* 26.10.09, 12:32
          Nie są aż tak głupi, żeby korzystać z usług polskich lekarzy sportowych.
      • Gość: Jasio Jakiś debilny artykuł IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.10.09, 09:44
        O co tu chodzi? Dokopać Iwańskiemu, który wcale nie jest gruby? Może
        postury C. Ronaldo nie ma, ale wystarczy pojsc na mecz Legii i
        zobaczyć kto najwiecej zasuwa po boisku.Iwański własnie. Na poziomie
        tej naszej mizernej Ekstraklasy jest to piłkarz wyróżniający się. Do
        średniego zawodnika z ligi angielskiej czy hiszpanskiej to jeszcze
        jemu spoooro brakuje. ALe po co się na nim wyżywać? Komuś nie pasuje
        że dostał powołanie do kadry i trzeba go obsmarować?
        • Gość: rozmiar Re: Jakiś debilny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 10:59
          Tu nie chodzi o Iwańskiego, ale o obraz polskiego piłkarza. Tak jak napisał ktoś
          wyżej: współczesny profesjonalny sportm ten na najwyższym poziomie, oprócz
          treningu z piłką wymaga profesjonalnej diety i dużo pracy na siłowni. Polscy
          "profesjonaliści" zatrzymali się na graniu "gałą" na trawie. Iwański jest tylko
          symbolem. Skoro tak wygląda największy pracuś w czołowym polskim zespole, to po
          co wymagać od polskich piłkarzy gry na wyrównanym poziomie z Czechami, Niemcami,
          Portugalią, Chorwacją, Anglią - i więcej niż jeden mecz.
          • Gość: Rafałekpedałek a może on po prostu ma taką budowe. IP: *.sgh.waw.pl 26.10.09, 19:09
            zobacz se na Adamka. Jego trening jest o wiele cięższy a mimo to ma
            większy bęben niż Iwański.
            Może problem leży gdzie indziej. Stecowi się pomysły wyczerpały i
            wymyśla takie głupoty żeby z redakcji nie wylecieć.
        • Gość: Smutek Re: Jakiś debilny artykuł IP: 77.223.209.* 26.10.09, 11:34
          Dlaczego niektórzy ludzie tak rzadko używaja swych mózgów... Nic
          dziwnego, że w ogólnoeuropejskich badaniach zrozumienie tekstu przez
          Polaków kształtuje się na żenująco niskim poziomie...
        • Gość: z minimalizm IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.09, 15:15
          cecha polskich piłkarzy.

Ktoś kto doczłapał jakimś cudem do pozycji wymiatacza w naszej 'ekstra'klasie daje sobie spokój z pracą nad sobą. Zapuszcza się. Polscy piłkarze w większości mają paskudne nawyki żywieniowe, oraz treningowe. Co więcej nie przechodzi im kiedy już uda im się grać za granicą - gruby Artur 'bigmac' Boruc. Im wystarczy że sobie pokopią u nas, może wyjadą potem do jakiejś niewymagajacej ligii. Problem w tym, ze miejsc na takie wyjazdy ubywa. Już wkrótce takich polskich wymiataczy z brzuszkiem moga nie chcieć średniacy z Cypru czy Grecji. Co potem zostanie?

Czy to się komuś podoba czy nie, piłkarz 'zarabia ciałem'. To jest jego narzędzie, sprawność motoryczna, wytrzymałosc mogą mieć decydujące znaczenie w meczu. Jasne, że taki boski Diego kiedy brzuchol mu się wylewał nadal był niesamowity, ale c'mon, zachowajmy proporcje.

Piłkarz w Polsce naprawdę nie ma wiele do roboty. Treningi ma wyjątkowo lekkie jak na Europę, więc naprawdę ma czas indywidualnie zadbać o dwoją formę/dietę.
      • Gość: posen jakto nei chcą?! żel i kolorowe buciki juz dawno m IP: 212.126.10.* 26.10.09, 10:24
        jw
      • Gość: fragility Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić się... IP: *.euro-net.pl 26.10.09, 11:40
        bardzo szanuję Pana Rafała Steca, jego wiedzę i błyskotliwość, lecz się trochę zagalopował jak Pani Joanna Szczepkowska w felietonie nt powstawiania szkła z piastku. Mam nadzieję, ze owa niemoc tematyczna skończy się tak szybko, jak zaczęła.
        • velvet_demon Re: Dlaczego polscy piłkarze nie chcą upodobnić s 26.10.09, 15:30
          Jaka niemoc tematyczna? Przeca felieton jest i dobry i na aktualny temat. Byłoby
          dobrze gdyby zajęto się tym na poważnie.
      • Gość: lukasz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 17:04
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ww Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: *.static.privatedns.com 26.10.09, 17:26
        Sportowiec jak się patrzy ;)
      • Gość: dzul Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: *.184-82-b.business.telecomitalia.it 26.10.09, 17:34
        No tak, artykul na temat ciekawy i z rozmachem (moze nawet ciut za wielkim)
        napisany. Tyle, ze przyganial kociol garnkowi - solidna dziennikarska robota
        nie polega tylko na przelaniu na papier swoich, chocby i niezmiernie
        blyskotliwych przemyslen. Gdyby tak p. Stec ograniczyl nieco miejsce
        poswiecone na zabiegi formalne, a popracowal w ciemnym garazu, niekoniecznie
        do upadlego, nad zebraniem kilku informacji (takich jak chocby cytowana na
        forum zwartosc tluszczu w organizmie polskich pilkarzy) to zapewne i tak nie
        dostalby Pulitzera, ale wykazalby sie przynajmniej checia do doskonalenia i
        profesjonalizmem. Uogolniajac: drodzy dziennikarze - mniej felietonow, wiecej
        artykulow i niech forma nie zaglusza tresci.
        • Gość: babou Re: Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze n IP: *.net.stream.pl 26.10.09, 18:26
          Dzięki, dzięki. Od teraz każdy dziennikarz w Polsce będzie wiedział jak ma pisac
          - wszystko dzieki tobie! Jestes niesamowity! Wez, zacznij moze udzielac jakic
          porad / warsztaty zrob. Niech sie ucza od ciebie ci marni dziennikarze naszego
          kraju. W koncu pewnie w przerwie od pracy za 1200 pln na pewno znajdziesz nieco
          czasu, szczegolnie jak np. szef zapije.
        • slonx Re: Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze n 26.10.09, 19:54
          A umiesz odróżnić panocku felieton od notki informacyjnej?
      • Gość: vive [...] IP: 94.254.187.* 26.10.09, 18:32
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: puchatek Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: *.adsl.wanadoo.nl 26.10.09, 18:35
        piwsko zlopie pewnie jak zagloba, i tyle
        nasze lokalne gwiazdki jak juz sie jakiegos statusu dorobia to mysla ze bog wie kim sa, kaska, fura, panienki, papieroski,dyskoteki - i brzuszek rosnie
        a potem jak nagle z jakims przeciwnikiem wybieganym graja, to po 15 minutach twarze czerwone jak buraczki, jakby juz maraton przebiegli
        kiedys zawsze kometowano mecze naszych hokeistow mowiac o przeciwniku ze 'lepiej jedzdzi na lyzwach' a od naszych kopaczy to wszyscy lepiej biegaja.....
      • 12.12a1 Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... 26.10.09, 19:12
        Dzisiaj zajelismy sie brzuchem Iwanskiego,a jutro zajmiemy sie lewym
        obojczykiem tego pilkarza.
        • Gość: Lewy Re: Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 19:55
          ode mnie wara, a już zwłaszcza ode mnie obojczyka tamtego nędznego piłkarzyny.
      • Gość: Sante Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: 94.254.130.* 26.10.09, 19:28
        Może Stec za dużo pali marihuany? O czym ten człowiek pisze i w jakim stylu>?
        Jak będę chciał powieść obyczajową to do księgarni pójdę. Ogarnij się
        dziennikarzyno.
      • Gość: ~``~ litości IP: *.chello.pl 26.10.09, 20:13
        jak będę chciał czytać jego marne wypociny to wejdę na jego blog... ale
        ltiości, nie dawajcie tego na główną gazety, bo tego się czytac nie da
      • Gość: magic Dlaczego polscy piłkarze są tacy jacy są ? IP: *.213-37-24.mc.videotron.ca 26.10.09, 20:49
        prawie wszyscy tutaj trolują i pomstują kolegę steca , ale to co on
        pisze to jest dobra robota i ......... może to zadziała na ambicje
        polskich kopaczy piłki nożynej. naszym kopaczom potrzebna jest
        krytyka bo niestety odstają poziomem sportowym od zawodowców nie
        tylko w ligach zachodnich , ale obecnie to w burkina faso i na
        wyspach bergamutach to juz koty lepiej kopia w ciemnych butach.
      • Gość: sz Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: 85.222.99.* 26.10.09, 21:12
        Artykuł wzorowany na włoskim artykule o Ronaldinho. Kopia. Może autor napisze
        o swoim brzuchu?
      • Gość: Brzuch1 Chłopie! Co Ty pie....isz???? IP: *.belf.cable.ntl.com 26.10.09, 22:26
        Ciekawe czy ktoś mu płaci za pisanie takich pierdołów?! Przeczytałem do
        połowy, co i tak było wielkim poświęceniem!!! Teraz może coś o lewym
        pośladku?? Tragedia!
      • Gość: wed Dlaczego polscy dziennikarze nie myją włosów IP: 94.254.149.* 27.10.09, 00:12
        tak jak ich zachodni koledzy?
      • Gość: Krysia Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: 94.254.149.* 27.10.09, 00:19
        Najwyraźniej panu Iwańskiemu nie zależy na tym,żeby pan Stec i jemu podobni
        onanizowali się na widok jego brzucha.Czy Ryszard Tarasiewicz miał brzuch jak
        Krysia Ronaldo?
      • Gość: zywiec Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: 80.51.34.* 27.10.09, 15:51
        Bo ten z lewej to prawie piłkarz ,a z prawej piłkarz :)
      • lieft polscy "piłkarze" to tuczniki, jak gołota prawie 27.10.09, 16:12
        żreją, piją,palą zero dyscypliny moralno-sportowej, więc nie ma się
        co dziwić, że efekty są żadne. Na zagranicznych jest miło popatrzeć,
        fernando torres, ronaldo....są po prostu zarąbiści i mówię to jako
        facet.
        Sam chciałbym tak wyglądać, ale nie te lata i poza tym nie uprawiam
        sportu wyczynowego.
      • Gość: Niekumaty Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: *.icpnet.pl 27.10.09, 17:35
        Sorry, ale tego nie da się czytać. Napisane wyjątkowo nieprzystępnym językiem.
        Felieton ma być felietonem, prostą zwykłą rozrywką, a nie sztucznie
        rozwlekanymi strofami Dantego :P
      • Gość: tomas86 Brzuch Iwańskiego. Dlaczego polscy piłkarze nie... IP: *.telpol.net.pl 14.12.09, 13:13
        Tylko zobaczcie sobie 88 minutę ostatniego meczu Legii z Arką i
        sprint Iwańskiego. Bez sensu są tezy dowodzące, że wygląd piłkarza
        wpływa na jego skuteczność, szybkość, umiejętności. Trochę może. Ale
        Iwański potwierdza, że można być świetnym piłkarzem jak na polską
        ligę z takimi warunkami fizycznymi, bardzo szybkim, o świetnej
        technice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka