Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PANSLAWIZMUS

IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 20:21
    boli, co?
    nie chodzi o szwajcarie, wzglednie o niemca ze schwajcari - tylko o
    hannavwald'a a przede wszystkim o to, ze pokonany narod nawet w sporcie jest
    lepszy... tak bardzo chcialo by instrumetalizowac wyniki sportowe do
    podbudowania niezdrowego nacjonalistycznego ego... znowu nie wyszlo... szkoda,
    szkoda... gdyby schmidt byl w czolowce, tez bylby niedobry, nacpany i
    arogancki. Ciezko znalezc substytut dla konia i szabelki... oj ciezko... trzeba
    czegosc zeby sie dowartosciowac... "bo my, nasz narod, ojczyzna i rodacy ..."
    jezeli juz nic nie mamay, to potrzebujemy czegos, zeby zablysnac. taki adam
    jest dobrym materialem, ale jezeli odwazy sie przegrac (=zdobedzie medal, ale
    nie zloty...) to trzeba takiego "dupka" zniszczyc! jak moze sie wazyc, nie
    zdobyc zlota dla polski!... a jak w srode tez da plamy (tzn bedzie za niemcem)
    to my mu juz pokazemy... tylko tak dalej... jestescie zalosni!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mesco Re: PANSLAWIZMUS IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 20:52
        cos w tym jest....
        • Gość: sven Re: PANSLAWIZMUS IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:15
          Gość portalu: mesco napisał(a):

> cos w tym jest....

no wiesz jak mozesz..nadajemy z tego samego servera....co ty na nim szukasz?
          HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIII

• Gość: mesco Re: PANSLAWIZMUS IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:20
            Gość portalu: sven napisał(a):

> Gość portalu: mesco napisał(a):
            >
            > > cos w tym jest....
            >
            > no wiesz jak mozesz..nadajemy z tego samego servera....co ty na nim szukasz?
            > HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIII

to co szkasz na moim serverze?
            >

• Gość: samogon Re: PANSLAWIZMUS IP: 62.67.84.* 10.02.02, 21:12
        w tym jest tylko zla wodka niestety znowu za duzo
      • simon_ammann I TAK NIE BĘDZIESZ ANI POLAKIEM ANI NIEMCEM. NIGDY 10.02.02, 21:28
        I nie zmieniaj nicków, głąbie.
        • Gość: mesco Re: I TAK NIE BĘDZIESZ ANI POLAKIEM ANI NIEMCEM. NIGDY IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:31
          simon_ammann napisał(a):

> I nie zmieniaj nicków, głąbie.

nie zmieniam. jak sie nie znasz, to sie nie odzywaj!
        • Gość: nie Sven Re: I TAK NIE BĘDZIESZ ANI POLAKIEM ANI NIEMCEM. NIGDY IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:31
          To tak jak ty ... glombie hehe
        • Gość: Sven Re: I TAK NIE BĘDZIESZ ANI POLAKIEM ANI NIEMCEM. NIGDY IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 21:48
          simon_ammann napisał(a):

> I nie zmieniaj nicków, głąbie.

golebie???!

• Gość: Michał Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 23:16
        ...dostaniesz po ryju i zaryczany dostaniesz jeszcze w łeb od szwajcarskiej
        policji, a potem każdy szwajcarski sąd uniewinni sprawców !
        • Gość: edmund Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 23:18
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> ...dostaniesz po ryju i zaryczany dostaniesz jeszcze w łeb od szwajcarskiej
          > policji, a potem każdy szwajcarski sąd uniewinni sprawców !

tak sie sklada, ze mam wielu DOBRYCH kumpli ze schwajzarii i blizej im do niemiec
          (tym z niemieckiego kantonu) niz do jekiegokolwiek innego kraju... ;-)
          • Gość: Michał Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 23:24
            Gość portalu: edmund napisał(a):

> tak sie sklada, ze mam wielu DOBRYCH kumpli ze schwajzarii i blizej im do niemi
            > ec
            > (tym z niemieckiego kantonu) niz do jekiegokolwiek innego kraju... ;-)

A ja pracowałem w Niemczech kilkadziesiąt kilometrów od Szwajcarii (
            Schluchsee), poznałem sporo Szwajcarów i wiem, że
            ZADEN SZWAJCAR NIE POWIE O SOBIE NIEMIEC !
            Oni są wrecz "kopnięci" na punkcie swojej narodowości !!!
            Ciekawe, czy rozumiesz szwajcarski dialekt ?
            Chyba,że chodzi o kraj o nazwie schwajzaria, którego na mapie Europy do tej pory
            nie spotkałem !

• Gość: edmund Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 23:26

> Gość portalu: edmund napisał(a):
              >
              > > tak sie sklada, ze mam wielu DOBRYCH kumpli ze schwajzarii i blizej im do
              > niemi
              > > ec
              > > (tym z niemieckiego kantonu) niz do jekiegokolwiek innego kraju... ;-)
              >
              > A ja pracowałem w Niemczech kilkadziesiąt kilometrów od Szwajcarii (
              > Schluchsee), poznałem sporo Szwajcarów i wiem, że
              > ZADEN SZWAJCAR NIE POWIE O SOBIE NIEMIEC !
              > Oni są wrecz "kopnięci" na punkcie swojej narodowości !!!
              > Ciekawe, czy rozumiesz szwajcarski dialekt ?
              > Chyba,że chodzi o kraj o nazwie schwajzaria, którego na mapie Europy do tej por
              > y
              > nie spotkałem !
              >

wyobraz sobie, ze ,mieszkalem przez czas studiow 5 lat z trzema
              Schwitzerdeutschen...
              • Gość: Michał Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 23:29
                I mówili o sobie : jestem Niemiec ze Szwajcarii ?
                • Gość: edmund Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 23:33

> I mówili o sobie : jestem Niemiec ze Szwajcarii ?#
                  byli tak dumni ze szwajcarii jak bawarczyk z bawarii - nie bylo zadnych
                  przejaskrawionych nacjonalismow. To, co nas szczegolnie razem trzymalo byla
                  niemieckojezyczna organizacja studencka (studentenverbindung) o wspolnych
                  korzeniach

• Gość: Michał Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 23:40
                    Gość portalu: edmund napisał(a):

> Gość portalu: Michał napisał(a):
                    >
                    > > I mówili o sobie : jestem Niemiec ze Szwajcarii ?#
                    > byli tak dumni ze szwajcarii jak bawarczyk z bawarii - nie bylo zadnych
                    > przejaskrawionych nacjonalismow. To, co nas szczegolnie razem trzymalo byla
                    > niemieckojezyczna organizacja studencka (studentenverbindung) o wspolnych
                    > korzeniach
                    >
                    NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ NA MOJE PYTANIE !
                    Nie mieszaj regionu ( Bawaria ) z narodem ( Niemcy ) !
                    To jasne, ze Szwajcarzy i Niemcy nie są do siebie źle nastawieni.
                    I jedni i drudzy nastawieni są na współpracę, ale dla Szwajcarów tożsamość
                    narodowa jest bardzo silna, a dla Niemców regionalna.
                    To nie to samo !

Pozdrowienia !
                    Dobranoc !

PS : nie mów więcej na Ammanna Niemiec ze Szwajcarii, bo ktos z twoich
                    szwajcarskich kumpli jednak się wnerwi !

• Gość: Edmund Re: Jak powiesz Edmundzie Szwajcarowi ty Niemcu to... IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.02, 23:42

> Gość portalu: edmund napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: Michał napisał(a):
                      > >
                      > > > I mówili o sobie : jestem Niemiec ze Szwajcarii ?#
                      > > byli tak dumni ze szwajcarii jak bawarczyk z bawarii - nie bylo zadnych
                      > > przejaskrawionych nacjonalismow. To, co nas szczegolnie razem trzymalo byl
                      > a
                      > > niemieckojezyczna organizacja studencka (studentenverbindung) o wspolnych
                      > > korzeniach
                      > >
                      > NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ NA MOJE PYTANIE !
                      > Nie mieszaj regionu ( Bawaria ) z narodem ( Niemcy ) !
                      > To jasne, ze Szwajcarzy i Niemcy nie są do siebie źle nastawieni.
                      > I jedni i drudzy nastawieni są na współpracę, ale dla Szwajcarów tożsamość
                      > narodowa jest bardzo silna, a dla Niemców regionalna.
                      > To nie to samo !
                      >
                      > Pozdrowienia !
                      > Dobranoc !
                      >
                      > PS : nie mów więcej na Ammanna Niemiec ze Szwajcarii, bo ktos z twoich
                      > szwajcarskich kumpli jednak się wnerwi !
                      >

w obydwu krajach liczy sie najpierw Heimat a dopiero na koncu Vaterland

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka