Gość: bg Protesty norwegów: ...to nie jest ten bieg !!! IP: *.chello.pl 21.02.10, 08:09 Zdjęcie na początku artykułu /to z kółkiem/ pokazuje finisz biegu na 10km stylem DOWOLNYM. Jeżeli to jest podstawa protestu Norwegów to raczej nie mają szans. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_porucha Tu radio Erewan! 21.02.10, 08:49 "Justyna oszukiwała! Co prawda w stylu klasycznym można wykonać pięć kroków łyżwą, ale na zdjęciu nie widać ile tych kroków było, na pewno więcej, bo to zdjęcie z biegu stylem dowolnym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Astma ??? IP: *.pke.pl 21.02.10, 08:20 Zdecydowanie powinno się nagłośnić sprawę astmy u czołowych zawodniczek.To jakaś zmowa milczenia, przyzwolenie na doping. Może potrzebna jest niezależna komisja lekarska. Zresztą astmę ma też prawie cały kolarski peleton w wielkich wyścigach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk jesli złamała zasady powinni jej odebrać medal IP: *.chello.pl 21.02.10, 08:26 kazdy prawdziwy sportowiec powie to samo, chyba ze ze sportem ma wspolnego tyle co w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makuk Taki Andrzej Bachleda na przykład... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 08:47 "(...) W 1969 roku w zawodach o Puchar Świata w Aspen w Colorado przyznał się do ominięcia bramki na trasie slalomu." No, ale to były inne czasy. Więcej w sporcie było wówczas dżentelmenów, mniej wioskowej swołoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Bezczelni Norwegowie 21.02.10, 08:48 Bjoergen źre sterydy bo jest chora na astmę i to jest w porządku? ktoś co ma cokolwiek wspólnego ze sportami wytrzymałościowymi wie doskonale co oznacza inhalator w płucka przed startem! W bzdury że wielka marit Bjoeregen jest chora nie wierzą nawet oni,ale FIS dopuszcza przecież możliwośc startu chorym,nieprawdaż? I tak w majestacie prawa pozwala się na klasyczny doping astmatykom...śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco prosta sprawa 21.02.10, 10:23 sam kiedyś w czasie wyczerpującej przejażdżki rowerowej sztachnąłem się Ventolinem (kilka lat leczyłem astmę, zasuwanie całymi miesiącami na rowerze oczyściło mi oskrzela i nie mam po astmie śladów!) i dostałem pieruńskiego kopa. dlatego rzygać mi się chce, jak słyszę, ze jakiś olimpijczyk zachorował na astmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed czy Justyna to idiotka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 08:50 równie dobrze sama może zrezygnować z medalu i dobrze będzie to niej świadczyło natomiast ona opowiada w mediach jak oszukiwała i jeszcze kretynka twierdzi ze to ze względu na nazwisko sędziowie jej nie ukarali TERAZ SĘDZIOWIE NIE MAJĄ WYBORU!!!!! co za durna baba, czy w tej kasinie szkoly nie mieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek 17-sty Polscy dziennikarze już dawno powinni IP: *.171.138.2.static.crowley.pl 21.02.10, 08:56 Przejrzeć film i znaleźć taką samą stopklatkę z łyżwą Steiry, Bjoergen czy Haag, bo Justyna mówiła, że wszystkie tak robią tylko lepiej się czają. 90% sportowców to złodzieje i oszuści, bo zażywają leki na astmę powiększające pęcherzyki płucne. Ilu pamiętacie ze swoich klas astmatyków? Ja może jednego cherlaka na 100 osób. A tu się okazuje, że 90% najprężniejszych herosów ma tę przypadłość. Przecież to łatwo sprawdzić medycznie. Jak oni mają astmę, to ja jestem Benedykt XVII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.centertel.pl 21.02.10, 08:58 A może by w końcu nasi zaprotwstowali przeciw temu że cała norweska reprezentacja jedzie na lekach na astmę??? Może jakieś niezależne badania??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.158.106.172.dyn.user.ono.com 21.02.10, 09:07 to sa juz jaja caly zespol Norwegi jest na sterydach i oni jeszcze maja czelnosc protestowac to my powinismy protestowac zeby Norwegow zdyskwalifikowac Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... 21.02.10, 09:13 sprawa jest prosta lyzwa Polki miala znaczenie w koncowych wynikachodbieramy braz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba blanik tez jest astmatykiem. ma oddac wszystkie IP: 77.87.0.* 21.02.10, 09:14 medale? ludzie ochlonijcie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba jedrzejczak tez ma astme.lepiej popatrzmy na siebi IP: 77.87.0.* 21.02.10, 09:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta8778 Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 21.02.10, 09:19 Jeżeli pójdziemy tym torem, to AMMANOWI tez trzeba zabrać złoty medal, za wiązania i dac Małyszowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaki Zalejmy te stronę komenatrzami od astmie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 09:21 www.nrksport.no/meisterskap/vancouver_2010/1.7004057 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu norwedzy IP: *.chello.pl 21.02.10, 09:25 u tych dupków i downów to normalka,zawsze się czepiają (patrz me w szczypiorniaku-ich sędziowie)mają kompleks bo żyją ze swoimi siostrami i matkami.ja im na pewno nie wymieszam ich krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik O protestach Norwegów: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 09:28 Te z astmami powinny występować przecież na tych paraolimpiadach dla inwalidów! Kto dopuszcza do takich dopingowych cyrków? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Schorowani astmatycy 21.02.10, 09:30 powinno się im zabronic startowania w zawodach sportowych. To ju.ż nawet kopanie dołów wymaga zdrowia fizycznego. CYNICZNE MENDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.chello.pl 21.02.10, 09:31 Norwegowie nie potrafią przegrać z godnością.Wstyd. Jeszcze wiekszym wstydem jest udział w biegach tzw. ASTMATYCZEK.One oficjalnie zażywają leki dopingujące, które formalnie są ZABRONIONE. TO JEST KLASYCZNY DOPING. Brylują w tym niestety Skandynawowie. Czy Was ludzie nie wstyd?.Jeśli jest ktos chory, to niech siedzi w domu, albo uczestniczy w igrzyskach dla niepełnosprawnych.Czy ta Szwedka wyglada na osobę chorą?. Absurd.RĘCE PRECZ OD JUSTYNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Norweskie biegaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 09:36 powinny startować na olimpiadzie dla niepełnosprwanych. Przecież to chore baby są, przewał i oszustwo które rozgrywa się na oczach milionów ludzi. Dlaczego Polacy tego nie oprotestowali ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muchomor Kowalczyk - większość Polaków Cie nienawidzi za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 09:37 Twoje sukcesy. Dlaczego Ona ma a My nie ?!!! Też tak chcemy !! Co My inni jesteśmy ?!! Niech się podzieli tym co ma !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.centertel.pl 21.02.10, 09:50 Sami Norwegowie oszukują.... dziwne ich zawodniczki chorują... i o dziwo wygrywają.... po przez astmę.... szok... tym powinni się zająć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko dowody??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 10:16 ona przeciez skreca w lewo! co do astmy; skoro choruja to powinni w paraolimpiadzie startowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Ale zarozumiala idiotka. porownujac ja np z malysz IP: 76.89.223.* 21.02.10, 10:24 Ale zarozumiala IDIOTKA. Porownujac ja np Malyszem prosto widac, ze Kowalczyk jest prostacka, prowincjonalna baba. Prawdziwe gwiazdy sportu, np. jak Malysz, maja klase i wtedy jak sa na szczycie kariery i jak im troszke mniej idzie. Ta arogancka baba powinna sie zamknac, bo wiecej wstydu Polski narobi niz pozytywnej slawy. Obserwator z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista przepisy powinne byc takie same dla .... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 21.02.10, 10:47 ... wszystkich takie same; dla liderki Pucharu Swiata i dla najgorszej biegaczki. Wyglada na to, iz nie sa a sama Kowalczyk to przyznaje wykazujac przy okazji spore zarozumialstwo i kompletny brak skromnosci. Kurtki tez kiedys byly dla niej za zimne a Malyszowi bylo ... cieplo. Nie ta klasa..... Wiekszosc forumowiczow przeraza mnie swym prymitywizmem: 1. Kowalczyk OSZUKALA bo biegla lyzwa a nie powinna (a te raptem dwa/trzy kroki wystarczyly bo braz wygrala wlasnie o ulamki sekund; jej tlumaczenie, iz 'lyzwa to moja slaba strona i tak' poraza takze glupota Kowalczyk bo jakakolwiek lyzwa bedzie szybsza od klasycznego biegu - po co nia wiec biegla, by biec wolniej???). Zamiast ja natychmiast zdyskwalifikowac sedziowie uznali jej tlumaczenie tylko dlatego by nie robic afery i tylko dlatego, iz jest liderka PS (to moja prywatna opinia). Pozostaje gleboki niesmak - ten medal sie jej nie nalezal! 2. Inhalatory sa oficjalnie dozwolone i fakt, iz 'astmatyczka' wygrywa z wszystkimi 'zdrowymi' zawodniczkami ('cukrzyk' Sir Steve Redgrave jest tez jednym z najslynniejszych olimpijczykow) jest dla mnie tylko zrodlem olbrzymiego podziwu dla Norwezki. Dla wiekszosci polskich 'kiboli' jest to powod wscieklosci i potwornej, typowo ... polskiej zazdrosci/zawisci. Jakos zapominaja oni o tym, iz to Kowalczyk wlasnie byla kilka lat temu ZDYSKWALIFIKOWANA wlasnie za stosowanie srodkow dopingujacych. Ona sie szprycowala, zostalo to oficjalnie stwierdzone (a jej owczesne tlumaczenie bylo zenujace), Norwezka jest natomiast oficjalnie 'czysta'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: przepisy powinne byc takie same dla .... IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.02.10, 11:24 Przepisy powinny być takie same dla wszystkich. To jest pewien postulat etyczny, który często odbiega od rzeczywistości. Historia Roberta Korzeniowskiego pokazuję, że jednak faworyci mają fory. Jak zaczął być rozpoznawany i wielki przestali go dyskwalifikować. Podobnie jest w skokach, gdy warunki są niesprzyjające często nie puszczają czołowych zawodników i czekają na poprawę pogody. Pewnie niejednej zawodniczce zdarzyło się załyżwować, po prostu Kowalczyk dała się złapać. I na dokładkę nie wykazuje za dużo sprytu i powiedziała o tym głośno. Głośno o tym, że popełniła błąd, głośno o tym, że sędziowie przychylniejszym wzrokiem patrzą na liderkę pucharu świata niż na 30 zawodniczkę w rankingu. To jest niestety prawda, a zdyskwalifikować powinni ją co najwyżej za głupotę, że tak o tym gada, skoro jej się upiekło. To co większość z Was widzi jako zarozumialstwo ja widzę jako szczerość do bólu i niewyparzony język. Do takich co emocjonalnie i bez zastanowienia walą to, co myślą najłatwiej się przyczepić. A ja ją podziwiam za ogrom pracy i za odwagę bycia inną niż kochany przez ludzi Małysz, który występuje u nas w aureoli prawie świętego. Niektórzy mówią, że to anioły ich poniosły, a niektórzy potrafią powiedzieć, że w danym momencie są najlepsi, bo wylali hektolitry potu na treningu. I obydwie postawy są w porządku, jeśli mają poparcie w wynikach sportowych. A mają. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Przepisy takie same czyli sterydy dla nikogo . 21.02.10, 11:48 Sama sobie zaprzeczasz. Skoro sterydy są zakazane to powinny byc zakazane dla wszystkich , a nie jakies wyjątki dla astmatyczek. ównie dobrze mozna by pwoedzie.c ,że jak kto.s ma krzywe stopy to mu wolno przy klasyku łyzwować. Co nie panie realisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista do janu5.... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 21.02.10, 13:15 Co za bzdury opowiadasz - jakie to sterydy bierze Norwezka? Czy ty masz pojecie co to jest astma? Czy wiesz jak dzialaja inhalatory i na czym sa oparte? Szkoda gadac - zaliczasz sie wlasnie do tego tlumu kretynow- forumowiczow, ktorych IQ podobne jest do Kowalczyk i ktorym fanatyzm nie potrafi realnie/obiektywnie popatrzec na cala sprawe i ja ocenic. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 do Realisty 21.02.10, 13:49 1. zarzut dopingowania się przed laty przez Justynę to bzdura powielana przez życzliwych i pseudo-fachowców.Wystarczy poczytać co zakazanego było w leku który wzięła na rozwalone stawy i kolano.Skoro komisja dycyplinarna przy FISie skróciła karę z 2 lat do 6 mcy to znaczy że miała powody. Gdyby Justyna a raczej jej lekarz poinformował lotne brygady o tym co wzięła sprawy by nie było. I po głupawej dyskujsi o rzekomym dopingu Kowalczyk. 2.Skoro nie wiesz - a z postów wynika że nie wiesz i nie znasz problemu, nie zabieraj głosu w dyskusji o sterydach, anabolikach czy inhalatorach. Poczytaj znawco-jak z koziej .upy trąbka-, o działaniu leków stosowanych przez astmatyków i zrozumiesz o co w tej zabawie chodzi.Swoją drogą realisto, musisz mieć wyjątkowo niskie a wybujałe ego i stertę problemów,skoro jednym zdaniem oceniasz iloraz innych forumowiczów i Kowalczyk. Śmierdzi mi to na kilometr zakompleksionym impotentem który na widok baby i cycków więdnie niczym usychająca łodyżka, a frustracje wyładowuje anonimowo w necie. Ćwok! Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 do realisty: wystarczy spojrzeć na tyłek Bjoergen 21.02.10, 14:06 > Co za bzdury opowiadasz - jakie to sterydy bierze Norwezka? Wystarczy spojrzeć na tyłek Bjoergen i jej uda i wszystko jasne. Przecież ona wygląda jak dawniej zawodniczki z NRD. A to ,ze nagle prawie wszystkie czołowe zawodniczki są chore na astmę to przypadek?? Co z ciebie za realista? A twoje IQ skoro już zacząłeś, a widać ,że prostych faktów nie kojarzysz w porównaniu z IQ Kowalczyk to pewnie mizernie oj mizernie wypadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sr(e)alista Re: do janu5.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.10, 18:45 Gość portalu: realista napisał(a): > Co za bzdury opowiadasz - jakie to sterydy bierze Norwezka? Czy > ty masz pojecie co to jest astma? Czy wiesz jak dzialaja inhalatory > i na czym sa oparte? Nie wiem ale jednak są zakazane także chyba jednak nieco pomagają... Całe szczęście że znalazł się taki "realista" i nas wszystkich oświecił, że leki na astmę to nie doping. Och dzięki ci "najwyższe IQ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: przepisy powinne byc takie same dla .... IP: *.czeladz.vectranet.pl 21.02.10, 13:24 Powinna Polska ekipa złożyć oficjalny protest przeciwko legalnemu zażywaniu śilnego dopingu przez Bjergen oraz inne skandynawki.Niech sprawa dostanie międzynarodowego rozgłosu.Myśle ,że tego najbardziej obawiają się Norwegowie.Rozpoczeła by się ogólnoświatowa dyskuja nad tym zjawiskiem.Dla nikogo na świecie po za Nowergami,złote medale Bjergen nie miały by żadnego znaczenia,wszyscy byli by zniesmaczeni,że można legalnie zażywać doping.Justyna Kowalczyk jest co 2-3 dni kłuta i spuszczają z niej krew i szukają dopingu.Bjergen jest po za kontrolą.Tomaszowi Sikorze pobrali tyle krwi,że osłabł i musiał zrezygnować z ważnego treningu.Zezwolenie na zażywanie dopingu to furtka do wielu nadużyć.To pole do korupcji,wystarczy sobie kupić za duże pieniądze(związek zapłaci) zaświadczenie od kilku lekarzy o astmie i już można się legalnie szprycować.Nie wolno robić takich wyjątków.Nie może być w sporcie pojęcia LEGALNY DOPING! Chory człowiek powinien startować na paraolimpiadzie.Jak biergen była lekko chora na astmę i brała słabe leki to przegrywała na zawodach,jak się ciężko rozchorowala przed olimpiadą i dostała zezwolenie na silne leki to zaczęła wygrywać!Paradoks Bjergen:im bardziej chora tym lepiej biega!Kto w to uwierzy,chyba tylko norwegowie,choć pewnie i tam wielu ludziom jest z tego powodu poprostu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: przepisy powinne byc takie same dla .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.10, 14:42 > ... wszystkich takie same; dla liderki Pucharu Swiata i dla > najgorszej biegaczki. Przy czym dobrze wiemy, że nie są. Przykładów faworyzowania światowej czołówki aż nadto- i to we wszystkich sportach. > Wyglada na to, iz nie sa a sama Kowalczyk to > przyznaje wykazujac przy okazji spore zarozumialstwo i kompletny > brak skromnosci. Wiesz, skromność w wykonaniu dwukrotnej mistrzyni świata byłaby wręcz podejrzana :) > Kurtki tez kiedys byly dla niej za zimne a > Malyszowi bylo ... cieplo. Nie ta klasa..... Fakt. Upominanie się o swoje w Polsce jest bardzo źle widziane. "Siedź w kącie, a znajdą cię" uczą matki swoje dzieci, hodując potomstwo słabe, mało przebojowe i zakompleksione. Co do samej kurtki- wysiłek biegacza i skoczka to sprawy nieporównywalne. Małysz chyba nigdy nie był spocony po zawodach. :) > 1. Kowalczyk OSZUKALA bo biegla lyzwa a nie powinna (a te raptem > dwa/trzy kroki wystarczyly bo braz wygrala wlasnie o ulamki > sekund; Łyżwowanie na biegu stylem klasycznym to rzecz normalna- zwłaszcza na zakrętach i przy zmianie torów. Nie widziałem za to żadnej dyskwalifikacji- a robili to wszyscy, Norweżki też. Przeliczanie ułamków sekund na 7,5 kilometrze na ułamki sekund na mecie w biegu ze startu wspólnego jest dość śmieszne. Trochę tak, jakby Barcelona przegrała mecz po bramce w 90 min, a trener stwierdził, że to wina niepodyktowania rzutu z autu pod koniec pierwszej połowy (bo zawodnicy musieli odebrać przeciwnikowi piłkę i byli bardziej przez to zmęczeni). BTW: mam wrażenie, że mamy dwie różne sprawy. Justyna tłumaczyła się z "łyżwy" na zakręcie, Norwegowie doczepili się "łyżwy" już na stadionie, przy wjeździe w strefę zmiany nart. Żeby było śmieszniej- ta druga "łyżwa" została wykonana również na skręcie. > 2. Inhalatory sa oficjalnie dozwolone i fakt, iz 'astmatyczka' > wygrywa z wszystkimi 'zdrowymi' zawodniczkami ('cukrzyk' Sir Steve > Redgrave jest tez jednym z najslynniejszych olimpijczykow) jest dla > mnie tylko zrodlem olbrzymiego podziwu dla Norwezki. Astma ma to do siebie, że raz stwierdzonej nie da się już podważyć. A badania w kierunku astmy łatwo zafałszować, jeśli ktoś ma minimalne pojęcie o medycynie. Epidemia astmy wśród biegaczy, pływaków i kolarzy jest co najmniej podejrzana. > Jakos zapominaja oni o tym, iz to > Kowalczyk wlasnie byla kilka lat temu ZDYSKWALIFIKOWANA wlasnie za > stosowanie srodkow dopingujacych. Nie trolluj. Chodziło o deksametazon, przydatny biegaczowi tak, jak szermierzowi relanium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andynos Re: przepisy powinne byc takie same dla .... IP: *.chello.pl 21.02.10, 16:10 Jeśli J. Kowalczyk mówi, że jej zimno to chyba jest jej zimno. Jeśli A. Małysz mówi, że jemu jest ciepło to jest. Czy w imię skromności J. Kowalczyk ma mówić, że jej ciepło bo i A. Małyszowi jest ciepło? To chyba indywidualna sprawa, niezależna od klasy. Ad1 Zgodziłbym się gdyby to się działo na finiszu a nie na półmetku. W pierwszej grupie zawodniczek następowały stałe zmiany na czele. J. Kowalczyk po zmianie nart wyruszyłaby na trasę z minimalnie większą stratą do liderki i tyle. Sędziowie sprawę przeanalizowali, doszli do (w większości) wniosku, że ten incydent nie wypaczył wyniku zawodów. Dlatego jej nie zdyskwalifikowali. Ad.2 Czy to Polacy rozkręcili całą awanturę? Wygrała Norweżka, czy ktoś z polskiej ekipy oprotestowywał jej wygraną? Wiec to raczej Norweska ekipa nie może się pogodzić z faktem, że nie zdobyli tego medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów IP: *.248.34.95.customer.cdi.no 21.02.10, 10:26 Ba! Z kometarzy pod artykulami w prasie wynika, że Norwegowie też wiedzą, że to dzieki "astmie" zdobywają medale i jest im głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirk Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.nj.pl 21.02.10, 10:29 Dlaczego nie zrobią dwóch biegów: dla astmatyków i nie-astmatyków? Przypuszczam, że pierwszy bieg byłby znacznie liczniej obsadzony, a w drugim biegłaby Kowalczyk i kilka dziewczyn z Kenii, Portugalii i innych alpejskich krajów. Wygląda na to, że aby odnosić sukcesy w tej dyscyplinie wręcz WSKAZANE JEST bycie astmatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów: ... IP: *.211.200.89.otvk.pl 21.02.10, 10:35 Wy złośnicy pokażcie co wy w życiu zrobiliście ,krytykować każdy potrawi Justyna jest ok.Zobacz jak ty wyglądasz ,porównaj się do osła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: Sztab Justyny Kowalczyk o protestach Norwegów IP: *.211.200.89.otvk.pl 21.02.10, 10:42 Lepiej krytykować niż zabrać się do uczciwej pracy ,napisz z czego możesz być dumny . Justyna jest mądra ,pracowita i fajna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Lucy - jesli jestes taka sama madra za jaka .... IP: *.range81-132.btcentralplus.com 21.02.10, 10:50 ... uwazasz Kowalczyk to .... pozal sie Boze....... Odpowiedz Link Zgłoś