Gość: taka prawda Jak nie ma dowodów?! Oszalałeś?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 14:56 Przecież astmatyczki zażywają leki, a Bjoergen sama przyznała że dzięki silniejszym lekom ma taką formę. Jakich jeszcze chcesz dowodów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Astma... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 14:57 Skoro leki dla astmatyków nie wpływają znacząco na wyniki sportowe, to dlaczego są na liście środków dopingujących??? Po drugie jeśli ktoś ma astmę, to powinien pożegnać się z profesjonalnym sportem, bo biorąc leki zawsze będzie posądzany o wspomaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Za wyjatkiem jednej idiotyucznej wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 18:58 niezbyt rozgarniętej Polki nikt nikogo przez tyle lat nie posądzał i nie posądza. W tym nie posądzały inne nacje Korzeniowskiego czy Otylii. Wtedy ich uwielbialiście, teraz gotowi jesteście ich spalić na stosie. typowe polskie zafałszowanie i gebelsowska mentalność. Niestety faszyzm i komunizm zostawiły w naszym społeczeństwie ogromna zadrę i śmierdzącą słomę, która co jakiś czas z butów wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.sggw.waw.pl 24.02.10, 14:58 Chorzy na stmę powinni startowac w olimiadzie dla niepełnosprawnych albo wcale! Koniec i Kropka! Nieojrzły Pan Korzeniowski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 14:58 Dajcie już spokój tej Justynie. Dziewczyna zaatakowała Bjoergen po tym jak tamta popierała jej dyskwalifikację. Justyna jest bardzo prostolinijna i musi się jeszcze dużo nauczyć, ale to nie powód żeby na nią najeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:05 Korzeniowski w TV powiedzial ze jest astmatykiem ale w czasie olimpiady srodkow na astme nie bral.Pytam dlaczego ?????? Moze dlatego aby nie byc posadzonym o doping??? Panie Korzeniowski:) Tego o dziwo nie wyjasnil:)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meev Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... 24.02.10, 14:59 To że się rozpętała dyskusja na temat dozwolonego dopingu to bardzo dobrze! Może wreszcie szanse się wyrównają i zacznie się o tym rozmawiać w MKOL. Astma wysiłkowa? :D To brzmi jak pomroczność jasna. Albo używamy dopingu albo nie. Jeżeli sportowcy tak zachorowali, że muszą używać niedozwolonych środków, niech startują na paraolimpiadzie. Zróbmy tam kategorię astmatyków! Odpowiedz Link Zgłoś
nika_j Re: Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowied 24.02.10, 15:05 Astma wysiłkowa. Jak ja przebiegnę 10 km, to ledwo żyję. Czy to powód, żeby brać leki? Po prostu wiem, że nie mam szans w maratonie i tyle. Nie dobiegam do mety, to nie. Sa widać lepsi ode mnie, tacy, którzy dobiegają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:09 Pani Kowalczyk bardzo dużo już w sporcie wyczynowym osiągnęła. Na tyle dużo, że przerosło ją to znacznie jako człowieka. Po jej wypowiedziach i zachowaniu na Igrzyskach inaczej wypada chyba tłumaczyć dlaczego tak upodobała sobie figurki osłów. Owszem, osły bywają uparte a upór w sporcie się przydaje. Ale osły bywają też uosobieniem jeszcze innej cechy, która do pani Kowalcxzyk też pasuje jak ulał Odpowiedz Link Zgłoś
ooolooo Skoro te leki nie pomagaja dlaczego sa zakazane? 24.02.10, 15:01 Ostatnio w TV i prasie pojawia sie opinia, ze badania naukowe wykazaly (nikt nie mowi jakie to badania), ze leki na astme nie zwiekszaja wydolnosci zdrowych zawodnikow. Skoro tak, to dlaczego ich uzycie jest uznawane za doping? Niech pozwola je brac wszystkim i niech wszystkim tak samo 'nie pomagają'. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Powiększenie pęcherzyków płoćnych daje przewagę ! 24.02.10, 15:02 Inhalatory na stmę właśnie zwiększają objętość pęcherzyków. To tak jakby zwiększyć wydajność płuc. Może niech uznają ten środek dopingujący za legalny tak aby każdy mógł go stosować a nie jedynie uprzywilejowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolero Jestem pewien ze zachoruje na astme IP: *.microsoft.com 24.02.10, 15:02 Polak madry po szkodzie... no ale sa nastepne igrzyska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2-pswiecki Justyna wkrótce opanuje pelne abecadło sukcesu. IP: *.aster.pl 24.02.10, 16:42 Jeszcze jest młoda,lecz w końcu zaskoczy razem z dysleksykami, akalkulią, ADHD, schizofrenią, młodymi rencistami itd. w dziedzinach innych niż sporty (tu dominować będzie astma,rak i choroba serca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet1 Re: Justyna wkrótce opanuje pelne abecadło sukce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 17:13 Nieee ! Zdecydowanie nie ! Ona chyba nawet myśli o jakimś demonstracyjnym wycofaniu się ! Ściganie się z 'cyborgami'? Bez sensu bo po wygranej dopiero wg. Smorawiskiego powinna o astmie mówić , a p.Smorawiński wtedy ....'sami widzicie ,że to nie ma znaczenia'.. A przegrana spowodować może zniechęcenie. Lepiej się wycofać a burza niech się rozwiąże bez niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfild Re: Justyna wkrótce opanuje pelne abecadło sukce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.02.10, 01:19 schizofrenią bezobjawową-to radziecka szkoła psychiatrii Odpowiedz Link Zgłoś
nika_j Re: Vancouver 2010. Echa wypowiedzi Justyny Kowal 24.02.10, 15:03 A "zdrowy" sportowiec z katarem, który uniemożliwia mu oddychanie nie może nawet wziąć kropli do nosa. Trudno - jak ktoś ma problem po 30 km z oddychaniem, po prostu nie startuje albo ko.ńczy trasę - na tym polega sport, a nie na tym, ze chociaż mój organizm wysiada, to podszprycuję go tak, żeby nie wysiadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.tktelekom.pl 24.02.10, 15:05 Pan Robert to jak cos powie to hoho, czyli też kombinował Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... 24.02.10, 15:05 Fragment wypowiedzi R. Korzeniowskiego: "Czy Justyna ma dowody, że Norweżki tak naprawdę są zdrowe i cierpią z powodu astmy? ". Czy ktokolwiek zdrowy może z powodu choroby cierpieć? Nie rozumiem sensu tego zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
uzman A co miał powiedzieć? Przyznać się, że koksował? 24.02.10, 15:06 Każdy normalnie myślący człowiek widzi, że powszechność astmy wśród sportowców to szwindel. Ciężko oczekiwać po Korzeniowskim, który o sobie samym ma mniemanie takie jak Kołodko lub Doda, że raptem przyzna się, że grał nie fair. Więc musi skrytykować biedną Justynę, tym bardziej, że namawia go do tego pismak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel wf Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 15:10 Kurcze a u nas dyrekcja zwlania z wf uczniów którzy mają astme:) Zastanawia mnie tylko jeśli lekarze i mój były wykładowca prof Smorawiński wypowiadają się że te leki wziewene na astme nie powodują zwiększenia wydolności bleble, dlaczego ich składnik jest na liście zakazanych, w imię solidarności i fair play niech wszyscy mają prawo powdychać sobie leki wszak one i tak nie mają znaczenia w rywalizacji sportowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek jestem z szokowany wypowiedziami Korzeniowskiego.. IP: 83.238.19.* 24.02.10, 15:11 jeżeli Korzeniowski zdobywał medale na koksie to te medale są nic nie warte. Kiedyś sztaby sportowców myślały nad oszukiwaniem wykrywaczy koksu, teraz widzę zmieniono politykę stosowania koksu w sporcie. Obecnie nie pracuje się nad oszukiwaniem wykrywaczy, ale załatwia się papiery na legalne stosowanie dopalaczy. W sumie na jedno wychodzi, śa sportowcy co biorą i teraz chodzą z podniesioną głową i mogą się chwalić jak Korzeniowski.... tak ja mam zezwolenie na legalne branie... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:12 Jak ktoś jest chory to powinien leżeć w łóżku, w domu, a nie startować na olimpiadzie. Justyna zasadnie krzyczy że coś nie gra, no bo nie gra. Norweżki nie mają do niej jakoś pretensji, że nie jest chora na astmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokosz 2 Re: Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:14 Są igrzyska olimpijskie dla niepełnoprawnych, z całym szacunkiem ale jeśli ktoś jest chory nie powinien startować ze zdrowymi i zasłaniać się chorobą dla brania anaboli. Odpowiedz Link Zgłoś
gorcu Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... 24.02.10, 15:14 Tak tak panie Korzeniowski. To jest tak samo dojrzałe jak wypowiedzi Pana na temat sportu w telewizji publicznej przed przejęciem posadki. Najpierw się krytykowało a jak przyszło działać, to.... było jeszcze gorzej niż przed rządami Pana dojrzałego Korzeniowskiego. Temu Panu już podziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sułek Obrońca koksiarzy IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 15:16 Lepiej nie kłapać niż stawać w obronie koksiarzy.Jeżeli wpływ leków na astmę na wyniki jest żaden , to dlaczego nie moga go stosowac zdrowi? Korzeniowski startował w dyscyplinie, w której trzeba było oszukiwać i tak biegać, zeby to na chód wyglądało.Potem poszedł w komercję i został komercyjnym dyrektorem sportu w TV . Za jego czasów ograniczono do minimum ilość transmisji sportowych albo przesuwano je na późne godziny a na porządku dziennym było przerywanie transmisji w gorących momentach tylko po to by nadać reklamę telewizyjna. Nie cierpiałem tego typa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuco Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.chello.pl 24.02.10, 15:16 współczuję tym głupom,te anabole zostawiają trwale ślady na płucach.Za kilka lat naprawdę potrzebować pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 15:16 Niestety tak podziwiałem Pana Korzeniowskiego a tu się okazuje, że to oszust. Ja chorowałem na astmę do 12 roku, ale większość objawów ustąpiła. Nie wyobrażam sobie aby astmatyk mógł biegać albo pływać. Ja bez leków umierałem a po lekach ledwo mogłem funkcjonować i nie było mowy o jakimkolwiek wysiłku. To co dolega tym pseudoastmatykom to przemęczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kush Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.zicom.pl 24.02.10, 15:17 mistrz kaczego chodu i najwybitniejszy dyrektor sportowy TVP w historii przemówił, uczcijmy to minutą ciszy i rozważmy jego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xex Korzeniowski zawsze był podejrzany IP: *.ny325.east.verizon.net 24.02.10, 15:17 Dlatego broni dopingu. Może by tak jakis inteligentny dziennikarz przeprowadził z nim wywiad? Jak jedni moga brać sterydy, to czemu nie inni. Rozumiesz tę prostą rzecz, Korzeniowski?" "Chorzy" na paraolimpiadę, albo wypad ze sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Następna po stmie jest rak, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:18 z Armstrongiem na czele.Bo jak można wytłumaczyć,że chory na raka może uprawiać sport wyczynowo.To był majstersztyk,z pamiętacie przed Pekin pływak USA nagle "miał" zdiagnozowanego raka jąder,teraz podobno zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:18 cytat "astma to nie jest pryszcz na d..ie, bez leków może cię zabić. Szczerze ci życzę, żebyś się chociaż 1 dzień podusił - potem pisz sobie do woli takie brednie " ... chodzi o to że po marit i innych wyczynowcach tego nie widać dlatego jakoś trudno takim współczuć czy też dostrzec ich krzywdę...poza tym nikt nie broni się astmatykom leczyć...sprawiedliwie jednak by było, gdyby zdrowi tak samo i chorzy startowali z takim samym/lub bez wsparciem medycznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRAT Vancouver 2010. Robert Korzeniowski: Wypowiedzi... IP: *.torun.mm.pl 24.02.10, 15:18 WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA,NORMALNY SZMACIARZ.POWINIEN ODDAĆ WSZYSTKIE MEDALE I PIENIĄDZE,NORMALNY OSZUST!!! W SPORCIE DOPING JEST MOŻIWY! I KTO TO MÓWI? TO NIE JEST SPORT TO WIELKIE OSZUSTWO.CO TY PIER...SZ O ZŁOŻONYM ŻYCIU,DO KOGO TA GATKA. Odpowiedz Link Zgłoś