Gość: kas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 15:40 Wielki wyczyn. Wielka sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lidia TVP IP: *.broker.com.pl 21.03.10, 16:35 TVP znowu poskąpiło pieniędzy i nie zapłacili za możliwość transmisji wszystkich koronacji z Falun. To już nie pierwszy raz a największa wpadka to chyba IO Pekin i brak transmisji z koronacji Mai Włoszczowskiej a później głupie tłumaczenie się TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilianna Re: TVP IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.10, 18:08 Wpieniłam się dobrze. Pokazali nam dwie koronacje, po czym podziękowali i odesłali do Czyngis-chana. No po prostu kpią sobie z ludzi. Jak płacić abonament tym imbecylom? Odpowiedz Link Zgłoś
nadwislanski Demokratyczne wybory 21.03.10, 20:08 Powiem wam jedno, jakbysmy w demokratycznych wyborach wybierali jakich chcemy miec sportowcow, to ani Justyna, ani Kubica, ani Radwanska, ani Malysz by nas nie reprezentowali. Spoleczenswo wybralo by sportowych Andrzejow Lepperow, Kaczynskich czy Ziobrow. Argumenty by byly, ze Kowalczyk sie nakradla 750 tys zl, za glupie bieganie na nartach, Malysz jest zbyt bufonowaty i wyliczyliby ile glodnych dzieci mozna by nakarmic za jego pensje, a Kubica to pewnie Zyd i w ogole z zawisci wybrali by Mariana mistrza powiatu w biegach na przelaje. Dlatego pewnie Sikorski, ktory jakby z innej ligii, nie zostanie wybrany przez spoleczenstwo, ktore 2 lata temu demokratycznie wybralo analfabetow i kryminalistow np. homoseksualny zapewne premier Kaczynski, mieszkajacy u mamay i nie posiadajacy konta, nie potrafiacy obslugiwac komputera czy poczty email, czy przywodca chlopski Lepper, ktory siedzial w wiezieniu za rozebranie czlowieka do naga, wygolenie mu gwiazdy dawida na glowie i wychlostanie podczas samosadu na jednej ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekplacek Re: TVP IP: *.microchip.net.pl 21.03.10, 18:32 I ten burak Józwik gadający przez większą część hymnu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: TVP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 20:28 No właśnie.. Też mnie to wkurzyło! Taka piękna chwila, a on jakieś pierdoły opowiada.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 17:16 WYGRYWAĆ WSZYSTKO? JUSTYNA TO NIE MASZYNA! DOKONAŁAŚ WIELKICH RZECZY W TYM PIĘKNYM SPORCIE. MY, PRAWDZIWI POLACY POTRAFIMY TO DOCENIĆ, ILE TRUDU WŁOŻYŁAŚ W PRZYGOTOWANIA. A TERAZ ŚLICZNA PANI ŚWIĘTUJ I ODPOCZYWAJ. UŚMIECHNIJ SIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: 83.143.99.* 21.03.10, 18:36 prawdziwy polak? kto to?:P Odpowiedz Link Zgłoś
sfuj_hlop Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk 22.03.10, 04:01 Prawdziwy Polak to ktoś, kto w przeciwieństwie do ciebie pisze "Polak" z wielkiej litery, to ktoś, kto w przeciwieństwie do ciebie cieszy się z sukcesów polskich sportowców, to ktoś, kto dba i szanuje POLSKOŚĆ, polską kulturę, nasz język i wszystkich Polaków za wyjątkiem takich polsraczków jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzio Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.superkabel.de 21.03.10, 19:26 Brawo Justys jestes wielka ale odpoczynek nalezy Ci sie jak psu zupa jak to sie mowi gratuluje jestes wielka -------------------- Sciagaj filmy z rapida bez czekania SPRAWDZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroma45 PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.10, 18:33 Jednak to nie Justyna jest najwiekszą gwiazdą zakończonego sezonu. Najwiekszą gwiazdą jest Bjoergen i to ona, gdyby nie odpuściła zawodów przed igrzyskami, skasowałaby Puchar Świata na luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Gdyby... gdyby... gdyby... IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 19:13 . Gdyby ciocia miała wąsy, to by była wujkiem. A póki co: Kowalczyk - 2064 pkt Bjoergen - 1320 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddderrr Re: Gdyby... gdyby... gdyby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 22:58 Bioergen miała wybór: albo złote medale albo Puchar i wiedziała dobrze,że nie stać ją na pogodzenie tych dwu spraw. Wybrała przygotowanie do Igrzysk kosztem Pucharu. Justyna postanowiła nie odpuszczać startów i dobrze sobie poradziła. A co do "gdybania",to gdyby Bioergen nie przewróciła na ostrym zakręcie Justyny, gdyby Justyna naprawdę "dziwnym przypadkiem" nie najechała na ten dziwny foliowy worek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.czeladz.vectranet.pl 21.03.10, 19:16 Gdyby Stefania Belmondo miała 25 lat i startowała w tym sezonie to byłaby jeszcze większą gwiazdą.Gdybyś myślał trochę bardziej logicznie to byś takich bzdur nie pisał.Gdyby,gdyby,gdyby...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wąsybabci Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.anonymouse.org 21.03.10, 19:31 Gdyby babcia miała wąsy. A DLACZEGO Bjoergen nie startowała w PŚ przed igrzyskami skoro z niej taka luzara? Czemu nie wygrywała wszystkiego gdy można było i mogła rozwiać wszelkie wątpliwości? Bo co, bo jakieś wątpliwości jednak były? Widać niektórym punkty przysługują nawet gdy nie startują ale mogli by startować, gdyby ... a innym, według tej samej logiki nie. A gdyby Kowalczyk nie zderzyła się z Bjoergen, a gdyby nie papier, a gdyby nie dała się wyprzedzić, po zewnętrznej w sprincie, a gdyby Johaug jej nie blokowała bo by ją n.p. brzuch bolał. A gdyby... Czemu ty trollu widzisz tylko te "gdyby", które mogły być korzystne dla Bjoergen? Czy masz jakiś defekt wzroku czy umysłu? A gdybyście wy, małe przyszczate i stare alzheimerskie, trolle wyzdychali, zjadając n.p.w chlebie papier ścierny, który nawiało tam zupełnie przypadkiem to to forum było by wprost przepiękne. Czego wam z całego serca życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 20:46 bardzo trafnie to ująłeś/ujęłaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mysz Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 19:49 Ty zawszony TROLLU!!! Gdyby ta legalna koksiara, startowała przez cały sezon, jak Justyna i startowała w porąbanym Tour de Ski (osobiście jestem za wyrzuceniem z kalendarza kilku konkursów z ich udziałem tego turnieju), gówno ugrałaby na IO, jak również teraz zabezpieczałaby pierwszą trzydziestkę. To co w tym niezwykle ciężkim i trudnym sezonie zrobiła Kowalczyk, jest genialne! Mimo, iż zmęczona sezonem i pewna swego, nadal na fali. Z kolei Norweżka jest odświeżona po długich przerwach. I dla niej tak na prawdę jest jakby początek-środek sezonu, a nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 20:38 Tak? To dlaczego odpuściła? Gdyby tak było jak piszesz, to na pewno Bjoergen nie odpuściłaby sobie. Weź się ogarnij! Justyna ostatnio już się nie wysilała, bo wiadomo było, że trzy kule powędrują do niej. Bjoergen, gdyby nie jej rzekoma astma, wcale by się nie liczyła i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumcyk PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: *.range86-186.btcentralplus.com 21.03.10, 18:38 "[kowalczyk] która nie zdołała w niedzielę odrobić 50 sekund przewagi, jaką miała na starcie do triumfatorki zawodów." brawo gazeta. ciezko odrobic przewage jaka sie ma, mozna ja stracic :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
littoral PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... 21.03.10, 18:49 Wielkie brawa, niewątpliwie. Za zakręcenie. Trzeba mieć nieźle nastawione w sile woli, by biec z Ziemi na Księżyc. Po śniegu. Rekordzistka przekształciła swoje ciało w maszynę. Oliwi ją, pasie, pokonuje ból i biegnie, biegnie. Prawie bez końca. I przy dość zwariowanych kryteriach. Na 30 km w Kanadzie OBIE damy, które oderwały się od pozostałych, powinny dostać złoty medal. Co to za zwycięstwo o ułamek narty na tak długim dystansie? Maszyna jednej damy okazała się o pyłek, o ułamek pyłka lepsza. Nie ma w tym sportu. Jest coś nienormalnego. Są i dopingi, żenujące i jeszcze bardziej wyniszczające. Choć u Kowalczyk niczego nie wykryto. A kończy się na "biegach komercyjnych". W istocie to wszystko jest "biegiem komercyjnym". Bez medali w biegach olimpijskich nie byłoby z kasowym sukcesem tych drugich. Więc jedna ręka, ponoć amatorska, myje drugą, biznesową. Żaden to przykład dla młodzieży. Oprócz tego, że warto kupić sobie biegówki i trochę pobiegać. Albo choćby i bez biegówek. Dla sportu przez duże "s", jakiego na wszelkich zawodach już z mikroskopem szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horst Justynka ;* IP: *.ludowa.netcominternet.pl 21.03.10, 18:59 Ta kobieta jest niesamowita! Tak piękna i tak wspaniała. Mój ideał, pewnie kręci wielu facetów. Panowie, co czujecie na widok naszej prześlicznej mistrzyni??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund [...] IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.10, 20:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk IP: *.czeladz.vectranet.pl 21.03.10, 19:04 Co ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk 21.03.10, 19:23 trochę pierniczy, ale też ma sporo racji. Szczególnie, jeśli chodzi o zawartość sportu w sporcie w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
vouyou Praca jak każda inna 21.03.10, 20:06 W dawniejszych czasach, to dopiero był sport. Eksploatował się taki frajer, zdrowie tracił, zdobył nawet medal na igrzyskach. Wziął za to paręset dolców, którymi jeszcze musiał się podzielić z ubekiem co go pilnował. To był sport. Taki szlachetny i bezinteresowny. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... 21.03.10, 19:07 Nasza Justyna najlepsza na świecie jest, najlepsza na świecie jest! Brawo Polska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund [...] IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.10, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger Sport jaki jest taki jest, ale ja jestem dumny, że IP: *.gemini.net.pl 21.03.10, 19:56 Justyna Kowalczyk, nasza rodaczka dokonała czegoś wielkiego! Powinniśmy się wszyscy cieszyć i ją wspierać w następnym sezonie. Przestańcie ludzie narzekać, jak przegrywamy to wam źle, jak wygrywamy to też bredzicie od rzeczy. Justyna ma świetną osobowość, jest piękną kobietą i ma to coś czego wam wielu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Re: Sport jaki jest taki jest, ale ja jestem dumn IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.10, 20:30 naprawde wspaniale osiagnecie pani Kowalczyk! ale zeby od razu z jakimis rodaczkami wyjezdzac? moze ona sobie nie zyczy leczenia waszych kompleksow?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolla Re: Sport jaki jest taki jest, ale ja jestem dumn IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 21:01 Jak masz jakiś problem, to idź do psychologa i nie wypisuj jakichś durnot, bo jak się to czyta to żal za dupę ściska.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Sport jaki jest taki jest, ale ja jestem dumn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.10, 20:41 podpisuje sie zycze Polsce takich kobiet i wiecej takich zespolow ludzi a Bjoregen jest co najniej tak dobra jak Kowalczyk - i to dobrze - obie maja motywacje przed Oslo bo na tym poziomie jest to najtrudniejsze dlaczego mam dalej trenowac tak jak malo kto wie jak jest ciezkao - dzien w dzien dzien w dzien - miesiacami!!!!!!! kto uprawial wyczynowo sport wiele lat wie o czym mowa im wiecej ma sie sukcesow tym trudniej prawdziwy mistrz juz sie nie sciga no bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
solarv PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... 21.03.10, 20:58 brawo brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sraka PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: *.138.246.94.artcom.pl 21.03.10, 21:25 No i co z pieknych kul?Licza sie medale olimpijskie!!!Gratulacje dla Justyny,ale nie wygrala tego co trzeba.Pozdro dla fanow Radwanskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: *.chello.pl 21.03.10, 21:45 Najlepsza i najpiekniejsza kocham ja! Odpowiedz Link Zgłoś
mamagra PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... 21.03.10, 23:38 A ja swoje. Może ktoś wreszcie napisze, zwłaszcza panowie dziennikarze, które zawodniczki startowały w IO ze stwierdzoną astmą i jakie zajęły miejsca w poszczególnych konkurencjach? Czy podlegały one badaniom antydopingowym w zakresie ilościowego oznaczenia pobranych przez nie środków medycznych? Jeżeli dawki terapeutyczne nie pomagają ludziom zdrowym w osiąganiu lepszej wydolności wysiłkowej to dlaczego znajdują się one na liście środków zakazanych? Panie, za przeproszeniem, prezesie Tajner, może coś związek w porozumieniu z odpowiednimi służbami medycznymi wyjaśni, nam zwykłym śmiertelnikom, o co w tym wszystkim chodzi? Kto z kogo robi balona? Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Fizjolog do tablicy proszę.................... !!! 22.03.10, 06:28 Chciałbym zobaczyć co o wynikach Bjoergen sądzi fizjolog. Najlepiej z AWFu. Na kilku ostatnich biegach w relacji Eurosportu widziałem tętno zawodniczek, miały zegarki Polara, i za każdym pokazanym pomiarem szok! Przykład : Bjergen – 162, Steira – 181, Kalla – 190, i takie różnice rzędu 15-18% były widoczne praktycznie w każdym pokazanym pomiarze. Ani razu nie widziałem aby rywalki Bjoergen miały niższe od nie tętno, zawsze wyższe o te 10,15, czasami nawet 20. Tak sobie po chłopsku myślę, że serce pompuje krew, mięsnie potrzebują tlenu, im więcej tlenu w krwioobiegu, tym mięsnie wydajniejsze i później się zakwaszają. Ilość tlenu transportowana przez hematokryt zależy na pewno od pojemności płuc i stopnia wytrenowania. Ale przy takim stopniu wydolności organizmu jaki prezentują biegaczki, różnica między Bjoergen a resztą jest nieprawdopodobnie wysoka. Jakoś nie chce mi się wierzyć w to że ta różnica to tylko wynik tego że ma fenomenalny organizm i płuca o pojemności może nawet Armstronga? Jaki wpływ na transport tlenu ma astma i aplikowane inhalacje …? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: Fizjolog do tablicy proszę................... IP: *.czeladz.vectranet.pl 22.03.10, 22:41 Nie porównuje się tętna zawodniczek,tylko procent(%)tzw.tętna maksymalnego,a ten Bjoergen maiła podobny do Steiry,czy chyba Johaug,wszystkie miały nieco powyżej 90%.Tak więc tutaj nie można mówić o niczym podejrzanym w stosunku do Bjoergen.Poza tym,gdyby Bjoergen miała jakieś podejrzanie niskie tętno to nie zgodziłaby się na zainstalowanie pulsometru,który przekazywał jej tętno do studia. Poczytaj sobie o tętnie maxymalnym,to cię oświeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Gratulacje :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.10, 09:12 zdeklasowała rywalki w tym sezonie :) po prostu brawo, ręce same składają sie do oklasków, wielkie gratulacje pani Justyno :))) kibice w tym roku mieli naprawdę wiele radości oglądając biegi narciarskie, mogli być też dumni z osiągnięć Polki, dziękuję więc za emocje i radości życząc wspaniałych wakacji, odpoczynku i zdrowia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka123 Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk 22.03.10, 10:47 Jakiś pomnik by się Justynce przydał :> Odpowiedz Link Zgłoś
szymon1740s PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... 22.03.10, 17:54 Nie mogę z tą Justyną :) To jest aż niewiarygodne, że dziewczyna może mieć o 1/3 więcej punktów niż następna zawodniczka w klasyfikacji. Wielkie brawa! Odpowiedz Link Zgłoś
katarynka-5 Re: PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk 22.03.10, 21:27 bo więcej startowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janiuniu1954 PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.03.10, 20:06 Brawo Justyna,jesteś naszą ikoną sportów zimowych.Dawaj nam radość jeszcze przez długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek PŚ w biegach narciarskich. Justyna Kowalczyk re... IP: 90.149.35.* 22.03.10, 22:43 Za kilka lat Kowalczyk odejdzie na sportowa emerytura a polskie narciarstwo biegowe powroci do normy i za trzydziesci pare lat, jak dobrze pojdzie, zdobedziemy kolejny zloty medal na zimowych igrzyskach olimpijskich. Juz sie ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś