Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Serdecznie witam.

01.03.04, 23:49
    Witam :-)
    Powierzono mi opieke nad forum Sport i choc pewnie nikt nie zauwazyl- jestem
    tu juz jakis czas.
    Moim zadaniem jest oczyszczanie forum ze spamu i dlatego chce na poczatku
    przypomniec o istnieniu Netykiety oraz
    Regulaminu
    Polecam rowniez lekture FaQ Forum

Od tej pory z pytaniami i wszelkiego rodzaju watpliwosciami mozna zwracac sie
    na adres coolle@gazeta.pl. Bede rowniez wdzieczna za wskazywanie mi ta droga
    (bo po co zasmiecac forum?) wszelkich wykroczen regulaminowych.
    Postaram sie szybko reagowac i bardzo prosze o wyrozumialosc i cierpliwosc w
    przypadku gdy nie jestem do dyspozycji.

Jeszcze mala prosba. Posty/watki lamiace netykiete, regulamin lub prawo beda
    kasowane i lepiej byloby odpisujac na np. wulgarny post nie korzystac z
    opcji "odpowiedz cytujac".

Zycze wszystkim spokojnego forumowania w atmosferze kulturalnych dyskusji i
    mam nadzieje, na dobra wspolprace ;-)

colle

Obserwuj wątek
      • Gość: bazyliszek Re: Serdecznie witam. IP: *.chello.pl 01.03.04, 23:58
        dobry wieczór!
        życzę owocnej pracy. patrząc na to co się tu czasmi dzieje będziesz miała dużo
        roboty...

• tuzin_cwks Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 05:02
        czy mozesz tez czasem zagladac na fora sportowe w miastach?
      • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 02.03.04, 08:08
        Nietaktem byloby sie nie przywitac. Witam zatem.

Chcialem zapytac czy wprowadzenie moderatora to poczatek wiekszych zmian? Juz
        pisze o co chodzi. Te cholerne opinie wystraszyly wiekszosc osob potrafiacych
        napisac cos ciekawego na temat sportu. Jesli wiekszych zmian nie bedzie to
        forum bedzie niedlugo jedynie wysypiskiem smieci, znaczy opinii. Proponuje
        opinie z forum sport przeniesc do jakiegos podforum np. Sport-opinie. Prosze
        napisac czy jest to mozliwe czy nie.
        • maas Re: Serdecznie witam. 03.03.04, 15:11
          Nie planujemy oddzielenia opinii, ale na dole kazdej strony jest link "nie
          pokazuj opinii" - w ten sposob ma sie forum z samymi watkami.
          • mihal_04 Re: Serdecznie witam. 03.03.04, 22:34
            maas napisała:

> Nie planujemy oddzielenia opinii, ale na dole kazdej strony jest link "nie
            > pokazuj opinii" - w ten sposob ma sie forum z samymi watkami.

A nie moze byc zamiast tego link "POKAZUJ OPINIE"? Albo chociaz przeniescie go
            w góre.
          • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 04.03.04, 03:46
            To ze nie planujecie nic dla mnie nie znaczy. Nie chce byc niegrzeczny, ale
            trzeba cos z tym zrobic, te opinie sa gorsze od 'doladowani komorki'.

Zupelnie nierozumiem jaka jest rola tych opinii. Tzn. dlaczego one sie
            pojawiaja na glownym forum? Kazde miejsce jest dobre na smietnik, ale z tego
            forum kilka osob probuje korzystac. Sa starzy wyjadacze forum gazety, ktorzy
            sie juz przyzwyczaili ze latwo nie ma, ale sa tez osoby ktore odwiedzaja te
            fora po raz pierwszy i nie moga sie w tym wszytskim polapac. Dla nich
            najlepszym wyjsciem byloby niepokazywanie opinii *domyslnie* i opcja (link)
            zeby pokazywac.
      • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 02.03.04, 08:10
        Ach i jeszcze jedno. "Odpowiedz cytujac" to ja juz dawno (troche przesadzam)
        nie widzialem.
        • coolle Odpowiadam hurtem ;-) 02.03.04, 09:37
          Jestem moderatorem spolecznym i dlatego interweniowac moge tylko tutaj.
          Zagladac moge, czemu nie? ;-)

Sprawa opini. Propozycje przekaze dalej, czyli administratorom etatowym, ale
          (j/w) nie mam wplywu na decyzje ani na zmiany w portalu. Moze warto poruszyc
          ten temat na forum o forum? link:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299

Mozliwosc odpowiedzi cytujac pojawia sie tylko u uczestnikow zalogowanych.

• coolle jeszcze raz link 02.03.04, 09:39

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
      • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: 157.25.125.* 02.03.04, 11:59
        No trudno. Tez sie przywitam.
        Cenzura i tego forum nie omija:))))
        A wytłumacz mi co oznacza admin (opiekun) społeczny? Czy to takie dzisiejsze
        ORMO?
        I przyłaczam sie do prośby mmm - wypieprzyć opinie.
        Ale od czasu do czasu to chyba jakąs "k" będzie mozna w postach rzucić?
        Oczywiście kulturalne "k".
        • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 12:35
          Moderator (admin) spoleczny to ktos, kto pomaga administratorom forum w opiece
          nad poszczegolnymi forami.

Byloby lepiej, gdyby obylo sie bez wulgaryzmow, ale nie mam zamiaru ingerowac
          zbytnio w dyskusje, dlatego powiedzmy, ze od czasu do czasu "k" wyrazajaca
          jedynie emocje ujdzie w tloku ;-)
      • kataryna.kataryna Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 12:04
        coolle napisała:

> Witam :-)
        > Powierzono mi opieke nad forum Sport i choc pewnie nikt nie zauwazyl- jestem
        > tu juz jakis czas.

Witam :)

• Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: 157.25.125.* 02.03.04, 12:10
          Co tak grzecznie? :)))
          • Gość: kataryna Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:14
            Gość portalu: www napisał(a):

> Co tak grzecznie? :)))

Bo ja w ogóle jestem grzeczna :)

• Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: 157.25.125.* 02.03.04, 12:19
              To oczywiste.
              Ale wiesz... to tak nie moze być, ze ktos tu jest od pewnego czasu, podgląda,
              podsłuchuje i dopiero sie później ujawnia. :))))
              A teraz będzie cenzurował(a) wypowiedzi. I jeszcze mu (jej) za to nie płacą:)))
              To są metody z dawnej epoki.
              Pozdrawiam
              • Gość: www Do katarynki IP: 157.25.125.* 02.03.04, 12:26
                Możesz wrzucic na forum aktualna listę organizacji pozytku społecznego. Link
                nie działa. Są tam jakieś sportowe?
                • Gość: kataryna Re: Do katarynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:34
                  To masz tu inny link, nawet więcej informacji:

bazy.ngo.pl/md_pozytek_o_lista.asp

Są jakieś towarzystwa sportowe ale ja bym wpłaciła na jakieś typowo
                  charytatywne.
                  • Gość: www Re: Do katarynki IP: 157.25.125.* 02.03.04, 12:46
                    Dzieki. Jedna to nawet znajoma...
                    • kataryna.kataryna Re: Do katarynki 02.03.04, 12:50

> Dzieki. Jedna to nawet znajoma...

Jak Ci się nie spieszy, możesz jeszcze poczekać, na przykład na fundację pani
                      majestatowej doktorowej honoris causa :)
                      • Gość: www Re: Do katarynki IP: 157.25.125.* 02.03.04, 12:55
                        Oj proszę. Nie przy jedzeniu ...

Nie ma to jak potańcówki w Boguchwale:)))
                      • Gość: Porter Re: Do katarynki IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.03.04, 14:59
                        > Jak Ci się nie spieszy, możesz jeszcze poczekać, na przykład na fundację pani
                        > majestatowej doktorowej honoris causa :)

Inicjaly tej jedynej w swiecie Alma Mater, ktora naszego p. prezydenta
                        Aleksandra docenila, wiele mowia:

H-ebrew
                        U-niwersity of
                        J-erusalem

Nalezy domniemywac, ze jesli p. prezydentowa Jolanta zostanie pania prezydent
                        to ja tez doceni np

Cesky
                        Instytut
                        Prava e
                        Administracie

• Gość: www Re: Do katarynki IP: 157.25.125.* 02.03.04, 15:02
                          :))))))))))))))))))))))
                        • Gość: kataryna Re: Do katarynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 15:17
                          Gość portalu: Porter napisał(a):

> > Jak Ci się nie spieszy, możesz jeszcze poczekać, na przykład na fundację p
                          > ani
                          > > majestatowej doktorowej honoris causa :)
                          >
                          > Inicjaly tej jedynej w swiecie Alma Mater, ktora naszego p. prezydenta
                          > Aleksandra docenila, wiele mowia:
                          >
                          > H-ebrew
                          > U-niwersity of
                          > J-erusalem
                          >
                          > Nalezy domniemywac, ze jesli p. prezydentowa Jolanta zostanie pania prezydent
                          > to ja tez doceni np
                          >
                          > Cesky
                          > Instytut
                          > Prava e
                          > Administracie

:)))

Widziałam jak admin na Aktualnościach nerwowo zareagował na Twój post o
                          doktoracie Bagażnika :)
                          • Gość: Porter Re: Do katarynki IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.03.04, 16:17
                            Ja w pierwszej chwili myslalem, ze p. dr hc. Aleksander Kwasniewski zostal
                            patronem tej uczelni, ale okazuje sie, ze ona sie od dawna tak nazywa.
              • Gość: kataryna Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:37

> To oczywiste.
                > Ale wiesz... to tak nie moze być, ze ktos tu jest od pewnego czasu, podgląda,
                > podsłuchuje i dopiero sie później ujawnia. :))))
                > A teraz będzie cenzurował(a) wypowiedzi. I jeszcze mu (jej) za to nie
                płacą:)))
                > To są metody z dawnej epoki.
                > Pozdrawiam

Ten pomysł z ujawnianiem adminów społecznych nie bardzo wypalił, strasznie się
                na nich wszędzie wyżywają ale to w sumie pożyteczna funkcja.
                • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:44
                  No to sie wez i napisz mi na czym polega pozytecznosc takiej osobistosci. Bo
                  mnie sie zdaje, ze w najlepszym razie Mme Coollie nic nie popsuje. A w
                  najgorszym wypadku zacznie sie wtracac i schrzani to forum. Zwroc uwage, ze ona
                  nie wie, po co tu jest. Napisala, ze po to, zebym nie wzywal do nienawisci
                  rasowej. Qrde, wlasnie mialem wezwac do pogromu Cyganow. A tu nic z tego...
      • Gość: kataryna Coolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:41
        Czy masz jeszcze jakieś inne forum pod opieką?
        • coolle Re: Coolle 02.03.04, 12:45
          Nie. Tylko Sport.
          • Gość: www Re: Coolle IP: 157.25.125.* 02.03.04, 12:59
            24h na dobę?:)))
            Sam(a) ?
            Jak masz na imię?
            No, odpowiedz tylko wtedy jak jestes nią :))
            • Gość: www Re: Coolle IP: 157.25.125.* 02.03.04, 13:25
              No to wszystko jasne:))) Powiedz chlopie komu kibicujesz? Zreszta i tak masz
              przechlapane
              • Gość: kataryna Re: Coolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:32

> No to wszystko jasne:))) Powiedz chlopie komu kibicujesz? Zreszta i tak masz
                > przechlapane

Przecież w pierwszym poście pisze o sobie w rodzaju żeńskim. Nie sądzisz chyba,
                że to dla zmyłki?
                • Gość: www Re: Coolle IP: 157.25.125.* 02.03.04, 13:41
                  Oczywiście, ze dla zmyłki. Później juz tego nie robi:)))
                  Jeżeli to byłaby prawda to chroń nas Panie Boże. Baba adminem? I to na forum
                  piłkarskim? Tzn. niby sportowym ale de facto pilkarskim.
                  • Gość: kataryna Re: Coolle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:50

> Oczywiście, ze dla zmyłki. Później juz tego nie robi:)))
                    > Jeżeli to byłaby prawda to chroń nas Panie Boże. Baba adminem? I to na forum
                    > piłkarskim? Tzn. niby sportowym ale de facto pilkarskim.

Kolega tradycjonalist? Miejsce bab jest na forum o łyżwiarstwie figurowym? No
                    to ja też się zbieram.
                    • Gość: www Re: Coolle IP: 157.25.125.* 02.03.04, 13:53
                      A czy ja kobietom odmawiam prawa pisania na tym forum? Tylko, że rola cenzora
                      to coś innego niż wpis o fryzurze piłkarza Szymkowiaka:)))
                      • Gość: Porter Cenzorom, ktorych Michnik zwalaczal cale zycie... IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.03.04, 17:15
                        Jak pisal poeta, co to mlodziez go nie zna, a moje pokolenie z wiersza o
                        Leninie w Poroninie, o ojcu i synie, kolejowej szynie, górskiej połoninie i
                        śwarnej dziewczynie:

"...I ty, cenzorze, co za wiersz ten
                        niechybnie skarzesz mnie na ciupe,
                        Iżem się stał świńtuchów hersztem,
                        Pocałuj tu mnie także w dupę".

• soczewica Re: Cenzorom, ktorych Michnik zwalaczal cale zyci 02.03.04, 23:05

> Pocałuj tu mnie także w dupę".

obawiam się że żaden moderator społeczny nie ma w umowie zapisanego obowiązku
                          wykonywania takich czynności :DDD
            • coolle Re: Coolle 02.03.04, 13:58

> 24h na dobę?:)))

Z przerwami na sen? ;-)

> Sam(a) ?

Prawie sama. Sa jeszcze admini portalu.

> Jak masz na imię?

Nickuje sie Coolle ;-)

• Gość: www Re: Coolle IP: 157.25.125.* 02.03.04, 13:59
                No to jest cool
      • Gość: xxx Re: Serdecznie witam. IP: 195.245.213.* 02.03.04, 14:20
        xxx
      • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.03.04, 15:02
        Czy od Twego tu przybycia cos sie poprawi, a jesli tak, to co?
        • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 16:01
          Celem jest podniesienie poziomu kultury dyskusji na forum.
          Czy sie uda? Pozyjemy, zobaczymy... ;-)
          • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.03.04, 16:15
            Czy to oznacza, ze obecny poziom kultury oceniasz, jako niski? Jezeli tak, to
            dlaczego?
            • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 16:34
              Nie, to nie tak. Na wszystkich forach pojawia sie spam, wykroczenia
              regulaminowe. Do spamu zalicza sie reklamy, wulgaryzmy, chamskie, obrazliwe
              wypowiedzi, nawolywanie do nienawisci rasowej itp.
              To sa smieci, ktore powoduja reakcje lancuchowa.
              Wdaje mi sie, ze przyjemniej korzysta sie z forum bez musu czytania w/w.
              A ja jestem tu po to, zeby sprzatac ;-)
              • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.w3cache.pl / *.pl 02.03.04, 17:10
                OK. Ale skoro jestes na tym forum juz jakis czas, to zapewne zauwazylas, ze w
                porownaniu z takimi np "Aktualnosciami" obowiazuje tu prawdziwy savoir-vivre,
                choc na zdrowy rozum, to powinno byc wrecz przeciwnie. Wyglada wiec na to, ze
                korespondenci sa w stanie dbac samemu o poziom forum. Po co im chcesz pomagac,
                skoro Cie o pomoc nie prosza, zas sama pomoc na niezbedna nie wyglada?

• coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 18:06
                  Zawsze jest ktos za i ktos przeciw.
                  Gdyby nie bylo takiej potrzeby, to z pewnoscia by mnie tu nie bylo.
                  Na temat skutecznosci adminow spolecznych wolalabym nie rozmawiac.
                  • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 19:11
                    > Zawsze jest ktos za i ktos przeciw.
                    > Gdyby nie bylo takiej potrzeby, to z pewnoscia by mnie tu nie bylo.
                    > Na temat skutecznosci adminow spolecznych wolalabym nie rozmawiac.

To kto byl w tej sprawie za?
                    I jaka i czyja to potrzeba spowodowala, ze Cie tu mamy?
                    Czyli - kto Cie tu prosil, dlaczego i po co?

• coolle uh! 02.03.04, 20:37
                      Caly z pytan sie skladasz :-)
                      Nie moge udzielic Ci konkretnej odpowiedzi. Przykro mi.
                      • Gość: Porter No to ja nie rozumiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:49
                        Czyli nie wiesz po co tu jestes, czy tez sa to tak tajne cele, ze nie mozesz
                        ich oglosic publicznie?
                        • coolle Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. 02.03.04, 23:00
                          Juz na samym poczatku napisalam kim jestem, po co tu jestem i na jakiej
                          zasadzie. To raz.
                          Dwa. Nie jest moim obowiazkiem tlumaczenie sie Tobie (lub komukolwiek) z mojej
                          decyzji w zwiazku z podjeciem sie adminowania spolecznego, a jeszcze mniej
                          odpowiadania na pytania osobiste.
                          Nie zamierzam wdawac sie w przepychanki slowne, bo prowadza one do awantur, a
                          te zas psuja atmosfere na forum.
                          Posty chamskie i obrazliwe ignoruje.

• Gość: Porter Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 23:42
                            Tu nie trzeba zandarmow. Nami nie trzeba sie opiekowac, ani nas chronic, ani
                            tez nam pomagac. Radzimy sobie. Naprawde. Wierz mi, ogladam rozne fora i to
                            jest unikalne. Jestes tu w najlepszym wypadku zbedna. Tym bardziej, ze nie
                            potrafisz okreslic, po co tu jestes. Moze powinnas przestac tu byc, zanim nie
                            przemyslisz tego, nie oglosisz, a stali uczestnicy forum Cie nie zaakceptuja?

Twierdzisz, ze nie jest Twoim obowiazkiem tlumaczenie sie mi (lub komukolwiek)
                            z decyzji w zwiazku z podjeciem sie adminowania spolecznego, a jeszcze mniej
                            odpowiadania na pytania osobiste. Martwi mnie to stwierdzenie, bo, widzisz,
                            zupelnie nie moge sobie przypomniec, bym sie twoimi motywami interesowal.
                            Pytalem, kto Cie tu przyslal, dlaczego i po co. Dlaczego dalas sie przyslac
                            mnie nie ineteresuje. Naprawde. To oczywiscie nie jest nic strasznego, ale
                            uwazam za niepokojace, ze nie rozumiesz nieskomplikowanych w sumie tekstow.
                            Mozesz sie nie zorientowac, ze ktos wzywa do nienawisci rasowej, albo - i to
                            jest wlasnie grozne, zdajac sobie sprawe z tego, ze nie wszystko rozumiesz -
                            bedziesz wykazywac sie szczegolna czujnoscia.

Twoja troska o atmosfere jest wzruszajaca, zwazywszy, ze nic tak nie psuje
                            atmosfery rozmowy, jak obecnosc kabla. Skoro atmosfera dyskusji jest
                            przedmiotem twojej troski, powinnas naprawde zrezygnowac z realizacji tego
                            szkodliwego i nieprzemyslanego pomyslu.
                            • coolle Propozycja 02.03.04, 23:57
                              Proponuje napisac oficjalna skarge na adres maas@gazeta.pl
                              • Gość: www Re: Propozycja IP: 157.25.125.* 03.03.04, 10:06
                                Oj nerwowa ta nasza cool-lala. A ten maas to jakis boss?
                                Nie bój sie tu sami porzadni ludzie. Donosów nikt słał na Ciebie nie będzie.
                                Sami damy sobie z Toba radę:))
                                • mihal_04 maas 03.03.04, 22:46

> Oj nerwowa ta nasza cool-lala. A ten maas to jakis boss? (...)

www, skad Ty mieszkasz? ;)

www.lotusmag.com/new/images/content/timocover.jpg
                                  • coolle Re: maas 03.03.04, 23:05
                                    ROTFL :-)
                                    Maas to kobieta.
                                    • mihal_04 Re: maas 03.03.04, 23:39
                                      coolle napisała:

> ROTFL :-)
                                      > Maas to kobieta.

A Kopernik? Sa wsród Was w ogóle jacys faceci?
                                      • coolle Re: maas 04.03.04, 00:15
                                        Czy miedzy nami sa mezczyzni pewnie sie nigdy nie dowiemy. Czar internetu ;-)
                            • Gość: bazyliszek Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. IP: *.chello.pl 03.03.04, 00:35
                              nieźle ci idzie wykurzanie admina, Porter! :)

pocieszmy się tym, że do tej pory nie było widać jej obecności, a podobno jest
                              tu od jakiegoś czasu. wychodzi więc na to, że jest zbędna, ale to bardziej
                              problem gazety, która jej płaci...
                            • maas Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. 03.03.04, 15:09
                              Wszystko o moderatorach spolecznych, kim sa i po co, mozna znalezc tu:
                              forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
                              Mysle ze kazdy, kto sie spotkal z "hej wisla gola lalala" albo doladowywaniem
                              komorek doceni prace moderatora spolecznego :-) O prace tutaj poprosilismy ich
                              my (czy admini Gazeta.pl).
                              • Gość: www Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. IP: 157.25.125.* 03.03.04, 15:23
                                Nazwy klubów piszemy z wielkiej litery - nawet Wisły, kolego główny moderatorze-
                                administratorze, zawodowy zresztą.
                                Mnie tam ani la,la,la ani inne podobne nie przeszkadzały. W przeciwienstwie
                                do "opinii".
                                Umiejetnośc selekcji jest rownie wazna jak poprawne formulowanie zdań.
                              • Gość: Porter "Wyrazic ja tu watpliwosc musze... IP: *.w3cache.pl / *.pl 03.03.04, 17:10
                                ...czy maja dusze
                                funkcjonariusze"

Otoz z jakiegos powodu, medrcy wymyslili, ze funkcjonariusze sa niezbedni na
                                tym forum. Uni, mundre sa i kstalcune, to wiedza lepiej i juz. Jak sie komu nie
                                podoba, niech pisze na sklad.desek@berdyczow.pl .
                                Zadnemu z tych geniuszow nie przyszlo do zmeczonego codziennym wysilkiem
                                intelektualnym lba, ze w ten sposob popsuja mechanizm, dzieki ktoremu chamy
                                znikaly z tego forum ino migusiem. Bo taki mechanizm sie tu wytworzyl. No, ale
                                jak nie ma ciecia i nikt nie pilnuje, to moze sie cus stac.

"Hej Wisla tralala" i informacje o doladowaniu komorek to cena, jaka chetnie
                                place za swobodna wymiane mysli.

A koncept, ze jest tu jakas pancia, ktora ocenia, czy to co napisalem, jest
                                wystarczajaco kulturalne, dostatecznie eleganckie i czy nie wzywam aby do
                                nienawisci rasowej (dlaczego rasowej? nikt nie wie, una tez nie, ale to jest
                                pewnie najgorszy rodzaj nienawisci), no wiec ten koncept mnie, cholera,
                                zwyczajnie obraza.
                              • Gość: Porter Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:15
                                > O prace tutaj poprosilismy ich
                                > my (czy admini Gazeta.pl).

Czy bylby Pan laskaw wyjasnic, dlaczego poprosiliscie ich o ingerowanie w
                                dzialanie tego forum?
                                • mihal_04 Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. 03.03.04, 22:32
                                  Jak rany, przeciez nikt w nic na razie nie ingeruje. Jak bedzie zle, to
                                  wyjdziemy na ulice. Póki co nie widze zeby cokolwiek w zwiazku z obecnoscia
                                  coolle sie tu zmienilo (poza tym, ze przy okazji powstal na forum najwiekszy
                                  watek odkad Wisla odpadla z Pucharu UEFA...)
                                  • Gość: Porter Re: Wyjasnie dlaczego nie odpowiadam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 22:36
                                    A ja, kurde, nie lubie takich sytuacji. Bedzie mi jakas pańcia decydowac, co
                                    jest korekt, a co nie, chociaz sama dobrze nie wie. Co wiecej zdejmuje watki i
                                    nawet nie zada sobie trudu, by o tym powiedziec.
                                    • coolle Porterze 03.03.04, 23:34
                                      Z calym szacunkiem, ale musisz zrozumiec jedno. Portal gazeta.pl jest
                                      wlasnoscia gazety.pl i to ona decyduje co jest tu spamem.
                                      Sport to forum publiczne. Link do wejscia tutaj znajduje sie na pierwszej
                                      stronie gazety i jest wizytowka portalu.
                                      Porzadek na forum robi sie dla wiekszosci i fakt, ze jednemu forumowiczowi nie
                                      przeszkadzaja smieci nie moze decydowac o poziomie calego forum.
                                      Nie mozna pozwolic na to, zeby akurat reprezentacyjny Sport odstraszal
                                      czytaczy, lub potencjalnych uczestnikow.
                                      Zachowujesz sie jakbym Tobie na zlosc tu przylazla, zeby zycie Ci utrudniac.
                                      Juz pisalam, ze nie mam zamiaru "cenzurowac" ani ingerowac zbytnio w dyskusje.
                                      Kasuje tylko to, co bardzo w oczy kole. Uwierz mi, ze w niektorych przypadkach,
                                      kierujac sie wylacznie regulaminem moglabym powycinac po pol watku i wcale nie
                                      musialabym sie z tego nikomu tlumaczyc. Bardzo duzo drobnych wykroczen
                                      puszczam "mimo uszu", bo mam nadzieje, ze w koncu zrozumiemy sie jakos nawzajem
                                      i nie bedziecie zlosliwi.
                                      Masz juz jakies kokretne pretensje do mnie?
                                      Jak wyobrazasz sobie informowanie o kazdym watku przeniesionym na osla lawke?
                                      Mam w jego miejsce wstawiac swoj z wyjasnieniem?
                                      Nie masz podstaw twierdzic, ze nie wiem co robie.

Pozdrawiam
                                      • Gość: Porter Dziekuje Ci, o MO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 02:05
                                        Kiedy czytam, jak jestes dobra i jak puszczasz nasze liczne przewiny mimo uszu
                                        (czy czegos innego, mimo czego puszczasz) i jak nie wycinasz, choc moglabys, to
                                        przypomina mi sie anegdotka o tow. Leninie:

Kiedys tow. Lenin golil sie na Syberii i pod nogi przypaletal mu sie jakis
                                        gowniarz. Tow. Lenin kopniakiem wyrzucil go za drzwi. Taki byl dobry. Bo
                                        przeciez mial w reku brzytwe!

Teraz do rzeczy: Forum Sport, mimo braku zandarma, bylo najlepszym forum
                                        Gazety. Stalo sie tak dlatego, ze pisuja tu ludzie reprezentujacy po prostu
                                        wysoki poziom. Ci wlasnie ludzie przyjeli milczaco i byc moze nieswiadomie,
                                        pewna konwencje. Zdarza sie, ze wzajemnie z siebie kpimy, tworzymy rozmaite
                                        spiskowe teorie, atakujemy je i bronimy, brutalnie napadajac na siebie, ale
                                        zachowujemy sie kulturalnie. Kazdy cham i duren, ktory zaczyna tutaj rozrabiac,
                                        orientuje sie szybko, ze jest nie z tej bajki i znika z tego forum bez
                                        zastosowania jakichkolwiek srodkow przymusu.
                                        Mam takie wrazenie, ze wiekszosc z korespondentow tego forum zachowuje sie tak,
                                        jak sie zachowuje nie dlatego, ze sie ich pilnuje, tylko dlatego, ze tak im sie
                                        podoba. Rozumiesz? Bez pilnowania, przymusu - ot tak, sami z siebie. Musi to
                                        dla Ciebie byc niepojete, ale tak wlasnie jest.
                                        Dlaczego uwazam Twoja obecnosc za niefortunna? Po pierwsze dlatego, ze nie
                                        jestes tu potrzebna. Spam stanowi margines korespondencji. Nie warto sie nim
                                        przejmowac, niedogodnosc wynikajaca z ich pojawiania sie jest niewielka, a
                                        jezeli zacznie byc dokuczliwy, to sa tu admini zawodowi, ktorym rzecz mozna
                                        zglosic. Niech to wycinaja, za to im sie placi. Watki chamskie i
                                        nieprawomyslne? Ja tam uwazam, ze lepiej, by na forum sport wisial watek
                                        pt. "Murzyni to debile, ktorych trzeba za...bac", na ktory pojawi sie kilka
                                        odpowiedzi ludzi, ktorzy paru Murzynow w zyciu widzieli, niz zeby taki watek
                                        wyciac. Po prostu tak jest bardziej wychowawczo. Wyciac - zaden efekt. Wykazac,
                                        ze autor nie ma racji - duzo cenniejsze. Dyskusji nie trzeba sie bac, jesli sie
                                        ma racje. Oczywiscie, jesli uwazasz, ze Murzyni to debile, ktorych trzeba
                                        za...bac, tylko nie mozna o tym glosno mowic, to wycinanie jest uzasadnione.
                                        Tylko, ze takie watki to tez margines i pojawiaja sie na tyle rzadko, ze nie
                                        uzasadniaja Twojej tu obecnosci.
                                        A Twoja tu obecnosc prowadzi do ograniczenia swobody wypowiedzi. I to nie
                                        spamerow, bynajmniej, tylko osob stale piszacych na to forum. Po prostu
                                        swiadomosc instytucji cenzury prowadzi do nieuchronnej autocenzury i swobode
                                        wypowiedzi trafia szlag.
                                        Na koniec kilka luznych uwag:
                                        Piszesz: Sport to forum publiczne. Link do wejscia tutaj znajduje sie na
                                        pierwszej stronie gazety i jest wizytowka portalu. Nie mozna pozwolic na to,
                                        zeby akurat reprezentacyjny Sport odstraszal czytaczy, lub potencjalnych
                                        uczestnikow.

Mysle, ze nie masz racji. Dla mnie wizytowka Gazety i jej portalu jest
                                        forum "Aktualnosci". Dzis na nim mozemy wyczytac, co nastepuje:

"Rokita ujawnił się jako prostytutka, pokazując na czym polega w istocie praca
                                        w parlamencie
                                        Masz prawo do odwiedzania swego obciagacza i do obrabiania mu kuranta
                                        Gdyby nie on, byłoby trudniej gwałcić dzieci (to o Papiezu)
                                        esbecki pomiocie juz się dymią kupry twoich fąfli emerytow z SB w związku ze
                                        sprawą Ostrowskiego.
                                        Posel SldupaGadzina wyslanikiem Urbana do burdeli "

Forum Sport jest zas wizytowka ludzi, ktorzy tu pisuja.

No i zupelnie na koniec: oszczedzaj, prosze, moja przepone i daruj sobie
                                        wypisywanie ewidentnych bredni. Twierdzisz, ze
                                        "fakt, iz jednemu forumowiczowi nie przeszkadzaja smieci, nie moze decydowac o
                                        poziomie calego forum".
                                        Otoz skad wniosek, ze jednemu? Robilas jakies badania, ankiete? O tym, ze
                                        smieci sa nieistotne napisalo dwie osoby, zas opinii reszty nie znasz, bo nie
                                        zapytalas, tylko przyjelas wygodna dla siebie wartosc. To jest nie tylko
                                        glupie, ale i nieuczciwe.
                                        Co gorsza, wydaje Ci sie, ze im mniej spamu, tym wyzszy poziom forum. Otoz nie.
                                        Moge sobie wyobrazic zupelnie tragiczne forum, na ktorym nie bedzie spamu
                                        wcale, ale i ciekawych wypowiedzi tez nie. Tych ciekawych wypowiedzi zabraknie,
                                        kiedy ludzie je popelniajacy, straca ochote, by tu pisac. A jednym z
                                        podstawowych czynnikow, ktory moze to wywolac, jest swiadomosc, ze to, co
                                        pisza, podlega ocenie jakiejs pani, ktora sama ma pewne problemy z
                                        formulowaniem uwag i na niektore pytania odpowiada jak Wladyslaw Gomolka (on
                                        mowil: Czy musialo do tego dojsc? widac musialo, skoro doszlo. Ty mowisz: Czy
                                        jestes tu potrzebna? Widac jestem potrzebna, skoro tu jestem).
                                        Teraz: czemu sie zoladkuje? Otoz temu, ze nie lubie takich metod i widze
                                        powazna szanse popsucia czegos co dziala calkiem dobrze.
                                        A dlaczego inni sie nie zoladkuja?
                                        Ano dlatego, ze niektorzy lubia takie metody, inni nie widza niebezpieczenstwa,
                                        jeszcze inni zas uwazaja, ze nie ma co sie szarpac, bo i tak nie maja wplywu na
                                        to, co bedzie.
                                        • coolle Re: Dziekuje Ci, o MO 04.03.04, 02:52

(ciach)
                                          > Teraz: czemu sie zoladkuje? Otoz temu, ze nie lubie takich metod i widze
                                          > powazna szanse popsucia czegos co dziala calkiem dobrze.

Jakby nie patrzec, wyginac sie i ogladac obu stron medalu- to Twoj problem, nie
                                          moj i nie portalu. O czym juz pisalam. Obciazasz mnie nim starajac sie za
                                          wszelka cene obrazic.
                                          Z tematyka forum nie ma to nic wspolnego, bo w swoich przemowach do mnie
                                          wykazujesz zainteresowanie polityka. To moze znalazloby sie forum, na ktorym
                                          ludzie poparliby Twoja_osobista_interpretacje i przeloznie na czasy stanu
                                          wojennego. (tak na marginesie, bardzo niesmacznych metafor uzywasz) Moze
                                          wlasnie w/w Aktualnosci?

> A dlaczego inni sie nie zoladkuja?
                                          > Ano dlatego, ze niektorzy lubia takie metody, inni nie widza
                                          niebezpieczenstwa,
                                          > jeszcze inni zas uwazaja, ze nie ma co sie szarpac, bo i tak nie maja wplywu
                                          na
                                          > to, co bedzie.

Wydaje mi sie, ze inni nie widza niebezpieczenstwa, bo go po prostu nie ma.
                                          Jezeli jakies istnieje, to nie forum jest zagrozone, ale bardziej Twoje
                                          osobiste poczucie komfortu wolnosci slowa, ktorego nikt Ci tu nie broni.
                                          Netykieta i Regulamin obowiazuja kazdego uczestnika od zawsze. Jesli ja lamiesz-
                                          poniesiesz konsekwencje jak kazdy inny.

Mysle, ze tym postem zakoncze ta debate. Twoje argumenty do mnie niestety nie
                                          przemawiaja. Sa naciagane i subiektywne.
                                          W/g mnie ten temat jest wyczerpany. Z zazaleniami juz wiesz do kogo sie zwracac.
                                          • Gość: Porter Apage, psujo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 17:40
                                            Mialem wlasciwie popelnic kolejny dlugi tekst, ale po przeczytaniu Twojego
                                            powyzszego utworu, stwierdzilem, ze nie warto, bo i tak nic nie zrozumiesz. Po
                                            prostu chec dorwania sie do malutkiej porcyjki waaadzy jest dla Ciebie warta
                                            tak wiele, ze nie przyjmujesz zadnych argumentow przeciw obecnosci cenzora na
                                            tym forum. Tzn, moze i bylabys przeciw cenzurze, ale skoro masz mozliwosc
                                            zostania cenzorem, to zmienia to calkowicie Twoja opinie. To sie nazywa
                                            nieuczciwosc intelektualna.
                                            Po drugie, Ty nie rozumiesz, co czytasz. Moge na to podstawie Twoich odpowiedzi
                                            wykazac bez problemu. Twoje riposty sa zawsze obok tematu.
                                            Po trzecie, masz problemy z jezykiem polskim. Popadasz w niezamierzone
                                            smiesznosci, zas niektore (naliczylem trzy) Twoje sformulowania sa zblizone
                                            stylistycznie do wypowiedzi analfabety Gomolki. On tez byl zwolennikiem cenzury.
                                            Po czwarte, logika. Ta logika... Ty przeczytaj sobie pierwsze zdanie trzy
                                            zdania swojej powyzszej wypowiedzi. Piszesz w nich, ze poziom forum nie jest
                                            Twoim problemem. I robisz to niechcacy, z powodu usterek we wnioskowaniu.

Czyli - to forum ma cenzurowac osoba nieuczciwa, malo kumata, nie umiejaca
                                            pisac i nie rozumiejaca co czyta. Czyli typowa psuja.
                                            • Gość: Porter Uzupelnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 17:52
                                              Napisalem powyzej, ze z powodu ograniczen nie nadajesz sie na cenzora. To
                                              jednak nie jest najwazniejsze, bo dla tego forum niszczacy bedzie sam fakt
                                              istnienia cenzury, chocby cenzorem byl sam Artur Schopenhauer.
                                      • sardo Re: Porterze 04.03.04, 03:13
                                        Droga Pani

Na początek witam na forum sportowym.
                                        Jak zwykle nie zgadzam się z Porterem i widzę potrzebę administrowania forum.
                                        Ale wie Pani… przez lata, to forum się rodziło w bólach gorszych niż londyński
                                        Hyde Park.
                                        To, że ludzie tutaj w ogóle wymieniają poglądy jest rzeczą zadziwiającą,
                                        ponieważ tutaj nigdy nie było moderatora. Za to emocje zawsze.
                                        Przed latami pisywały tu takie asy jak: szlomcio, znawca, jojo ostatnio
                                        klonowanie było w modzie.
                                        Ale Pani o tym nie wie i przez przypadek po śniadaniu mogłaby Pani np.:
                                        skasować tekst szlomcia, co by się akurat reaktywował? A niech mi Pani uwierzy
                                        nie jest to prosta lektura.

Latami się nie można było doprosić żeby się ktoś zajął Choszczówką pokemony
                                        latają tutaj jak meszka we Wronkach i nagle…
                                        … ni z gruchy ni z pietruchy jest...
                                        Zenek,
                                        Jest przydział…

A to forum wbrew ponadrocznym represjom polegającym na wrzucaniu tutaj
                                        wszelkiego chłamu tworzonego przez 12-latków podczas lekcji informatyki a
                                        zwanego „opiniami” wytworzyło swój klimat a Pani nam tu raczy wjeżdżać z
                                        jakimiś @dresami, których nikt nie sprawdza a przynajmniej nie reaguje. Na
                                        temat „opinii” ma Pani związane ręce, czyli nic się nie zmieni a przez ten
                                        bajzel wyniosło się stąd kupę ludzi.
                                        Czy kiedykolwiek przeglądała Pani forum „o forum”? Tam se można pisać…

Płaczący może zyskać na popularności.
      • Gość: zzz zzz IP: 195.245.213.* 02.03.04, 15:10
        zzz
      • Gość: Razorfan Re: Serdecznie witam. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 17:27
        Dziendobry czesc i czolem.
        Przylaczam sie do pytania o ulubiony klub bo do czasu jak nam sie nie uda tego
        wywnioskowac to mozesz byc posadzona nawet o kibicowanie szczakowiance. A tak
        bedziemy to mieli z glowy i posadzenia o stronniczosc chociaz ci kibice twojego
        klubu daruja :)
        Zycze pomyslnej pracy.
        • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 18:10
          Dziekuje :-)
          Niestety jako Coolle jestem bezstronna, a prywatnie prawie wcale sie tu nie
          udzielam i pary z ust nie puszcze ;-)
          • kataryna.kataryna Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 18:26
            coolle napisała:

> Dziekuje :-)
            > Niestety jako Coolle jestem bezstronna, a prywatnie prawie wcale sie tu nie
            > udzielam i pary z ust nie puszcze ;-)

Pewnie jesteś kibicem Polonii i się czaisz bo się boisz przewagi liczebnej
            Legionistów :)

A dlaczego akurat Sport wybrałaś jeśli się tu nie udzielałaś? Czy może jesteś
            tu za karę?
            • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 19:07
              Katarynko nie liczy się ilość tylko jakość.
              Asterix i Obelix dawali sobie radę:))
              • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 19:13
                To prawda, kibice Polonii reklamuja sie jako "nieliczni, ale za to sliczni".
            • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 20:25
              kataryna.kataryna napisała:

> Pewnie jesteś kibicem Polonii i się czaisz bo się boisz przewagi liczebnej
              > Legionistów :)

Nic z tego. Milcze ;-)

> A dlaczego akurat Sport wybrałaś jeśli się tu nie udzielałaś? Czy może jesteś
              > tu za karę?

Adminowanie spoleczne za kare? Na zasadzie zamiast banicji- moderacja? :)))
              Wybralam to forum sposrod kilku i musze przyznac, ze od kiedy tu jestem
              dowiedzialam sie wielu ciekawych rzeczy.
              • kaska.kaska Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 20:33
                coolle napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
                >
                > > Pewnie jesteś kibicem Polonii i się czaisz bo się boisz przewagi liczebnej
                >
                > > Legionistów :)
                >
                > Nic z tego. Milcze ;-)

Wiedziałam, że jak chłopaki trochę pozachęcają to się przyznasz do Polonii :)

> > A dlaczego akurat Sport wybrałaś jeśli się tu nie udzielałaś? Czy może jes
                > teś
                > > tu za karę?
                >
                > Adminowanie spoleczne za kare? Na zasadzie zamiast banicji- moderacja? :)))
                > Wybralam to forum sposrod kilku i musze przyznac, ze od kiedy tu jestem
                > dowiedzialam sie wielu ciekawych rzeczy.

Bo to jest bardzo miłe forum i bardzo kulturalne, w przeciwieństwie do
                Aktualności na przykład.
                • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 20:59
                  Czy kaska.kaska i kataryna.kataryna to ta sama sympatyczna osoba kibicująca
                  niejakiej Polonii? :))
                  • kataryna.kataryna Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 21:01

> Czy kaska.kaska i kataryna.kataryna to ta sama sympatyczna osoba kibicująca
                    > niejakiej Polonii? :))

Tak, to mówiłem ja, Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy :)
                    Wszystko mi się dziś myli :)
                    • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 21:21
                      I wszystko jasne.
                      A łubudubu?
                • Gość: Porter Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 21:29
                  > Bo to jest bardzo miłe forum i bardzo kulturalne, w przeciwieństwie do
                  > Aktualności na przykład.

Ja tez tak uwazam i za chinskiego boga nie moge zrozumiec, w jakim celu tu tego
                  rodzaju opiekun.
                  Naprawde. Jestem na tym forum juz ho-ho-ho albo jeszcze dluzej. Na tym forum
                  obowiazuje pewien savoir-vivre, osoba zachowujaca sie niegrzecznie po prostu
                  nie ma szans. I teraz okazuje sie, ze taki system jest zly. Ze potrzebna tu
                  jakas pańcia, nie potrafiaca uzasadnic, po co tu jest, ale majaca pelnic tu
                  funkcje zandarma. Co za chory umysl to wymyslil? Ze co, jak dac ludziom troche
                  swobody, to zaczna robic nie wiadomo co, wiec trzeba im patrzec na rece?
                  Jak sobie przypomne pewien zimowy wieczor w 1980 roku, kiedy zrywalismy we
                  dwoch z Michnikiem plakaty wieszane przez propagandystow PZPRowskich przy
                  Dworcu Centralnym, to mysle, ze owczesny Michnik nie podalby obecnemu reki,
                  wlasnie za takie zandarmskie konceptuy..
                  • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 21:57
                    Strasznie tajemnicza ta nasza "opiekunka".
                    I jeszcze chce żeby jej donosy na współforumowiczów słać.
                    Taki jeden był (bzyk bodajże) co z placzu admina wzywał. Ale sobie poszedł. A
                    może cholera ta nasza hoollie to nowe wcielenia bzyczka?
                    Myslę sobie że jak tak na nią "ponadajemy" to sobie pójdzie. Chociaż kobiety sa
                    ambitne. Jak je drzwiami wyrzucisz to oknem wróci. Albo ją podmienią na
                    jakiegos wariata? Nie wiem co lepsze. Póki co można jej podokuczać i
                    przetestować
                • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 23:06
                  Zgadzam sie z tym, ze przyjemne. Przywiazalam sie i zostaje :-)
      • Gość: papa Re: Serdecznie witam. IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 02.03.04, 17:46
        Witam!
        Baba pilnuje koszerności forum sportowego:(((
        Ciekawe kiedy zacznie kastrowanie, przepraszam: obrzezywanie?
        • Gość: Bonhart Re: Serdecznie witam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:30
          Ello
          Zobaczymy czy kobieta zlagodzi obyczaje :)

PS> Moze sympatie klubowe admin-ki uwidocznia sie w trakcie sezonu :)
      • mihal_04 Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 20:06
        Tez witam.

Skoro jeszcze nie znudzilo Ci sie przesluchanie (tak to jest jak sie
        pominie "pare slow o sobie"), moje pytanie brzmi: czy w ogóle interesujesz sie
        tematyka forum? Mówisz, ze "tylko sprzatasz". Nie bylo przypadkiem ciagniecia
        zapalek, kogo zeslac na te holote ze sportu?

PS Nie przejmuj sie Porterem. Zdaje sie, ze mlodszym bedac realizowal sie w
        poezji zaangazowanej, która nie miala szans wyjsc na swiatlo dzienne. Uraz
        zostal ;)Wywalanie bezsensownych postów, których tresc zawiera sie w organach
        rozrodczych wiekszosc przywita z ulga. Ze o "doladowywaniu komórek" juz nie
        wspomne.

Konczac zycze by nozyczki rdzewialy Ci na gwozdziu.
        • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 20:30
          Dziekuje za cieple slowo :-)
          Owszem, interesuje sie sportem. Nuda na FS mi nie grozi.
          • lukasz22w-wa Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 21:01
            Czy jako kibic Legii będę miał u Ciebie przechlapane?
            PS. Czy zajrzysz równiez czsem na forum o koszu, aby dopisać swój komentarz do
            moich opinii? Pozdrawiam i życzę owocnej pracy. Lukasz
            • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.cs.ucr.edu 02.03.04, 22:03
              Eeee tam Wy od razu ze kibic Polonii.

Kazdy Wislak z krwii i kosci od razu dostrzeze w zeslaniu na forum sport admina dzialania
              warszafki. Legionisci jak zwykle sami nie daja rade, to przez PZPN w gazecie za sznurki
              zaczynaja ciagnac.... Ale my Was i tak pokonamy nawet gdyby sam Michnik do spolki z
              Listkiewiczem moderowali to forum.

Dlaczego admin sie nie przyzna komu kibicuje? Przeciez komus kibicuje na pewno. Zanczy
              trzeba czujnym byc...

Porter przywitaj sie ladnie z gosciem. Nie narzekaj od poczatku.

PS. Stawiem $10 ze Coolle to Hadaj.
              • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 22:10
                No nie. Legioniście nie daja rady? Wiślakom? Toz i poczucie humoru rośnie w
                wislackich szeregach i dowcip się wyostrza:)))
                PS. $20 że nasza coolie to duch olabogi po reinkarnacji. Cos go tu nie ma pod
                swoim nickiem
                • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.cs.ucr.edu 02.03.04, 23:13
                  Hmmm. Duch? Nie sadze. Gdyby to pisal Duch pierwszy post bylby jakos tak...

Tia..
                  No bo tak prosze Panstwa powierzono mi opieke nad forum Sport i choc pewnie nikt nie
                  zauwazyl - jestem tu juz jakis czas.
                  Moim zadaniem jest oczyszczanie forum z postow ziejacych naganami, polajankami,
                  zlosliwostkami, obelgami, kalumniami, pomowieniami.... w kierunku graczy Wisly i dlatego
                  chce na poczatku przypomniec kibicom Legii o istnieniu Netykiety oraz Regulaminu
                  Polecam rowniez lekture FaQ Forum.........
                  • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.cs.ucr.edu 02.03.04, 23:14
                    PS. pozdrawiam Ducha
                    • lukasz22w-wa Re: Serdecznie witam. 03.03.04, 00:13
                      Ja Ducha nie pozdrawiam, ale czekam na jego posty...

Jako kibic zagorzały, ale nie otępiały,
                      pełen pomysłów i werwy, będę niemal bez przerwy
                      bronił klubu mego kochanego przed atakami z grodu krakowskiego...

PS. Zajadli fani Wiśły...wierszyk nie jest obraźliwy, a jego wymyślenie zajęło
                      mi minutkę...Czekam na jakąś ciekawą wymianę zdań (nie inwektyw...).
                      Pozdrowienia ze 100licy
                      • Gość: mmm Re: Serdecznie witam. IP: *.cs.ucr.edu 03.03.04, 02:21
                        > Ja Ducha nie pozdrawiam, ale czekam na jego posty...

Nie badz taki zgorzknialy...

> Jako kibic zagorzały, ale nie otępiały,
                        > pełen pomysłów i werwy, będę niemal bez przerwy
                        > bronił klubu mego kochanego przed atakami z grodu krakowskiego...

Boruc?

> PS. Zajadli fani Wiśły...wierszyk nie jest obraźliwy, a jego wymyślenie zajęło
                        > mi minutkę...

Zdolna bestia....

pozdr.

• lukasz22w-wa do mmm. 03.03.04, 02:30
                          Dlaczego Boruc??? Aż tak bardzo zalazł białej gwieździe za skórę. Co by nie
                          mówić, Artur jest lepszy od Piekuta (szkoda, że przyszedł do was Majdan, bo
                          stracę okazję do śmiechu, gdy koledzy z obrony podają piłkę do Piekutowskiego,
                          a on przerażony bije ją po autach).
                          Swoją drogą wy na południu też macie zabawę z gry nielicznych zawodników Legii.
                          U mnie adrenalina rośnie gdy pilkę na przy nodze Szala ( błagam...oddajcie go
                          gdziekolwiek, miał iść nawet hen do Bułgarii, ale niestety :( ).
                          • Gość: mmm Re: do mmm. IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 03.03.04, 07:43
                            Boruc mnie ani ziebi ani grzeje. Szczerze mowiac nie widzialem go w akcji wiele
                            razy.

Pisales ze bedziesz bronil przed atakami, pomyslalem ze bramkarzem jestes...
                            Lukasz... Boruc :)

Piekuta to ja lubie. On zawsze mowi to co mysli.

> Swoją drogą wy na południu też macie zabawę z gry nielicznych zawodników
                            Legii.

nielicznych?

:)
                            • lukasz22w-wa Re: do mmm. 03.03.04, 11:29
                              No pewnie, że nielicznych....Moim zdaniem można pośmiać się z Szali i "Bereta".
                              Na tym koniec...U was jest jeszcze niesamowity Jop, drewniany Stolario oraz
                              równie "gibki" Strąk... :)
                              PS. Jak przyjmiecie Kalu Uche na meczach w Krakowie?
                              • Gość: mmm Re: do mmm. IP: *.cs.ucr.edu 03.03.04, 22:34
                                No to bedziecie mieli mniej do smiechu w tym sezonie bo wszyscy pilkarze ktorych
                                wymieniles stracili miejsce w podstawowym skladzie.

Wydaje mi sie ze wiekszosc kibicow Wisly uwierzyla ze Kalu padl ofiara podlych menagerow i
                                mu wybaczyla.
                              • lukasz22w-wa Re: do mmm. 03.03.04, 23:26
                                A Ty uwierzyłeś?
                                Chyba piłkarz też człowiek i mozg posiada...
                                Ja czekam aż wytnie wam znowu jakiś numer...
                                • Gość: mmm Re: do mmm. IP: *.cs.ucr.edu 03.03.04, 23:55
                                  Po tym numerze z Kalu, zainteresowalem sie, jakby to ujac, zachowanie pilkarzy z czarnego
                                  ladu w Europie i doszedlem do wniosku ze oni wszyscy musza przechodzi jakies wspolne
                                  szkolenie przed wyjazdem. Jak jeden maz powtarzaja te same frazesy, ze kochaja klub, ze
                                  chcieliby grac dla reprezentacji kraju (tu zawsze pada, "ale nie moge bo juz wystepowalem w
                                  juniorach takich i takich plemienia takiego i takiego"), ze trener to najlepszy z jakim pracowali
                                  itp. itd. Natomiast, gdy tylko przydarza sie okazja spier**ja z tego kraju jak najdalej.

Nie uwierze juz zadnemu pilkarzowi z Afryki.
                                  • mihal_04 Re: do mmm. 04.03.04, 23:28
                                    Gość portalu: mmm napisał(a):

> Nie uwierze juz zadnemu pilkarzowi z Afryki.

Mala rada - polskim tez nie wierz.
            • coolle Re: Serdecznie witam. 02.03.04, 23:10
              Obawiam sie, ze na komentatora sie nie nadaje :-)
              Tu tez nie bede sie udzielac.
      • Gość: duch olabogi Re: Serdecznie witam. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 12:34
        tiaaaa...

no bo tak, prosze panstwa, zupelnie niespodziewanie przenioslo mnie o osiem i
        pol godziny samolotem w kierunku zachodnim na dni kilka... jestem juz z
        powrotem i obiecuje wkrotce kontynuowac wszystkie niedopowiedziane watki
        (Porter, nie licz na litosc!!!). Ale najsamprzod musze sie skupic na zarobieniu
        paru groszy...

niniejszym dementue sugestie jakobym zajmowal sie dogladaniem forum sportowego
        w aspekcie wyzszej koniecznosci kulturalnego toczenia dyskusji

pozdrawiam colle i zycze jej wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia...
        ewentualna krytyka poczynan adminki zajmiemy sie w ewentualnej przyszlosci...
        no bo po jej czynach bedzie mozna ocenic kto ona zacz...

pragne jednak zauwazyc, ze z palantami roznej masci i orientacji klubowej
        forumowicze radzili sobie do tej pory sami i to dosc efektywnie...
        • Gość: www Re: Serdecznie witam. IP: 157.25.125.* 03.03.04, 15:28
          8 i 1/2 powiadasz. No, no:)))
          A na zachodzie bez zmian?

To zarabiaj te grosze, tylko sie pospiesz bo niedlugo euro i centy wprowadzą
          nam w Polszcze
      • Gość: Borek Re: Serdecznie witam. IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 23:48
        Cieszę się Colle,że tu będziesz.Dzięki tobie może i ja tu będę częściej
        zaglądał.Kilka miesięcy temu wyprowadziłem się z tego forum na skutek
        rynsztokowych postów produkowanych przez niektórych "kibiców".Ubolewam również
        nad postami, które kojarzą mi się z trzepaczkami do bicia piany nikomu
        niepotrzebnej.
        Muszę jeszcze podać swoje barwy klubowe;Jestem gorącym zwolennikiem piłki
        nożnej w dobrym wydaniu.
        • coolle Re: Serdecznie witam. 04.03.04, 00:48
          Zauwazylam, ze znaczaca wiekszosc "tutejszych" to kulturalni ludzie. Nie ma co
          uciekac. Damy sobie rade ;-)
      • kataryna.kataryna A co tam! Podbiję do setki 04.03.04, 00:18
        W końcu rzadko się tu zdarzają stupostowe wątki.
        • coolle Re: A co tam! Podbiję do setki 04.03.04, 00:20
          O wlasnie sprawdzalam kto mi setke nabil ;-)
        • Gość: mmm Re: A co tam! Podbiję do setki IP: *.cs.ucr.edu 04.03.04, 00:40
          Bo my tu idziemy na jakosc, nie ilosc... Wiesz przeciez.
      • krakus.mp Re: Serdecznie witam. 04.03.04, 01:54
        coolle napisała:

> Witam :-)
        > Powierzono mi opieke nad forum Sport i choc pewnie nikt nie zauwazyl- jestem
        > tu juz jakis czas.
        > Moim zadaniem jest oczyszczanie forum ze spamu i dlatego chce na poczatku
        > przypomniec o istnieniu Netykiety oraz
        > Regulaminu
        > Polecam rowniez lekture FaQ Forum
        >
        > Od tej pory z pytaniami i wszelkiego rodzaju watpliwosciami mozna zwracac sie
        > na adres coolle@gazeta.pl. Bede rowniez wdzieczna za wskazywanie mi ta droga
        > (bo po co zasmiecac forum?) wszelkich wykroczen regulaminowych.
        > Postaram sie szybko reagowac i bardzo prosze o wyrozumialosc i cierpliwosc w
        > przypadku gdy nie jestem do dyspozycji.
        >
        > Jeszcze mala prosba. Posty/watki lamiace netykiete, regulamin lub prawo beda
        > kasowane i lepiej byloby odpisujac na np. wulgarny post nie korzystac z
        > opcji "odpowiedz cytujac".
        >
        > Zycze wszystkim spokojnego forumowania w atmosferze kulturalnych dyskusji i
        > mam nadzieje, na dobra wspolprace ;-)
        >
        > colle
        >
        >
        Ja również serdecznie witam.
        To miło że będzie się tym forum opiekować Kobieta.
        Życzę mało pracy,w nadziei że to forum będzie bardziej cywilizowane niż inne
        fora np.auto-moto!
        Pozdrawiam serdecznie.
        • coolle Re: Serdecznie witam. 04.03.04, 01:59
          Forum Auto moto tez opiekuje sie admin spoleczny i chyba juz sie
          troche "ucywilizowalo" ;-)
          • spryskiwacz Re: Serdecznie witam. 04.03.04, 02:43
            coolle napisała:

> Forum Auto moto tez opiekuje sie admin spoleczny i chyba juz sie
            > troche "ucywilizowalo" ;-)
            >
            Witam.Forum auto-moto być może jest troszeczkę ucywilizowane,ale nadal jest na
            nim wiele chamskich i niepotrzebnych postów.
            Pzdr.
            • lukasz22w-wa Zapomniany, niedoceniony...ale wartościowy :) 04.03.04, 23:38
              Czemu coolee nie odpisuje na moje posty? Czuje się zaniedbany i niedoceniony...
              Czyżby konieczne było zwrócenie uwagi na siebie jakąś mocniejszą wymianą zdań?
              Jeśli nic się nie zmieni, to przeciwnicy Legii i wy, którzy piszecie bzdurne
              posty drżyjcie- mam zamiar zawładnąć forum jako jego imperator :)
              Pozdrawiam
              • coolle Odpisuje ;-) 05.03.04, 00:03
                Bylo tak:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=11105085&a=11123997

Ja na to:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=11105085&a=11127202
                Pozdrawiam ;-)
      • mihal_04 Re: Serdecznie witam. 04.03.04, 23:58
        Ciekawe, czy collee moze sprawdzic tozsamosc osób logujacych sie onegdaj jako
        bz.yk7 i duch.olabogi. Pamietam, ze kataryna oskarzala o atak klonów Portera.
        Mozna by wreszcie powolac kolegium, które by zatwierdzidlo jakas odstrzaszajaca
        kare, zeby sie wiecej takie wybryki, panie, nie powtórzyly, prawda. Nie mówimy
        moze o karze smieci, ale... =)
        • coolle Re: Serdecznie witam. 05.03.04, 00:10
          Podrobki nickow eliminujemy.
          Niestety aby moc roscic sobie prawo do oryginalu trzeba byc zalogowanym
          uczestnikiem. Osoba piszaca jako gosc portalu nie ma takiego prawa.
          • krakus.mp Re: Serdecznie witam. 05.03.04, 00:50
            coolle napisała:

> Podrobki nickow eliminujemy.
            > Niestety aby moc roscic sobie prawo do oryginalu trzeba byc zalogowanym
            > uczestnikiem. Osoba piszaca jako gosc portalu nie ma takiego prawa.
            >

:((((((((
        • Gość: Porter Wrrrr IP: *.ikc.pl / 217.153.99.* 05.03.04, 01:36
          Kataryna oskarzyla mnie, ze jestem duch.olabogi? Cos Ci sie chiba
          pozajaczkowalo. A bz.yk7 to byla wlasnie Kataryna. W koncu sie nawet chyba do
          tego przyznala.
          • mihal_04 Re: Wrrrr 05.03.04, 07:59

> A bz.yk7 to byla wlasnie Kataryna. W koncu sie nawet chyba do
            > tego przyznala.

Nice try =)
          • Gość: www Re: Wrrrr IP: 157.25.125.* 05.03.04, 09:55
            duch.olabogi to mihal04
            bz.yk7 to porter
            kaska.kaska to duch olabogi
            por.ter to kataryna
            bzyk7 to Zarzeczny:)))
            • mihal_04 Re: Wrrrr 05.03.04, 10:48

> bzyk7 to Zarzeczny:)))

Sklanialbym sie jednak ku hipotezie ":)". Faktem jest, ze bzyk przestal sie
              udzialac w momencie pojmania Husseina przez sily koalicji.
          • Gość: kataryna Re: Wrrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 11:54

> Kataryna oskarzyla mnie, ze jestem duch.olabogi? Cos Ci sie chiba
            > pozajaczkowalo. A bz.yk7 to byla wlasnie Kataryna. W koncu sie nawet chyba do
            > tego przyznala.

Tia :)
            Bz.ykiem7 nadal jesteś dla mnie Ty, drogi Porterze, jestem o tym tak
            przekonana, że prawda nie ma już dla mnie znaczenia. Duch.olabogi to był o ile
            pamiętam Zarzeczny.
            • Gość: duch olabogi Re: Wrrrr IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 12:42
              usiluje jakos zrobic sie up to date do waszej dyskusji ktora gwaltownie
              przyspieszyla w watkach i wypowiedziach akurat wtedy gdy mnie nie bylo, a wciaz
              jeszcze jestem zbyt zajęty, zeby toczyc tradycyjne dyskusje o wyzszosci
              oswieconego liberalizmu i Wisly Krakow nad zasciankowym konsewatyzmem i Legia
              Warszawa ( ustawienie par zupelnie przypadkowe jezd :P )

no wiec ja chcialem tylko zauwazyc co mi sie uzmyslowilo kiedy tak szedlem
              wzdluz wyowiedzi nanizanych na watek collee... toz kazda z nich to przyklad
              internetowego erotyzmu czystej wody jest!!!!!!!!! Tak!!!!!!! Toz czuje sie w
              nich, ze wiosna idzie, bociany strosza piora przed lotem koszacym nad
              mazowiecka rownina, a pilkarze pastuja ukorkowione buciska i nowe hasla na
              swych koszulkach wypisuja...

Te niby merytoryczne wypowiedzi, te niby polajanki, ta niby zaczepnosc
              pryncypialna, to niby umacnianie sie w raz i na zawsze zajetych okopach swietej
              trojcy glosow wolnych i wolnosc ubezpieczajacych... toz czulosc z tego taka
              jakas przebija az pluszcze... osobliwie w pryncypialno - zaczepno -
              flirtujacych watkach Portera... toz on zrobil juz doprawdy wszystko zeby
              zwrocic na siebie uwage adminki collee...

zara sie zaczna pojedynki slowne miedzy obdarzanymi laskawoscia adminki a tymi,
              ktorzy uwazaja - byc moze slusznie - ze nie poswieca im nalezytej uwagi...

a ze tam gdzie Michnik nie moze - tam babe posle... no to ja czarno zaczynam
              widziec przyszlosc tego forum... przynajmniej do poznowiosennego zmyslow
              ustatkowania...

niniejszym raz jeszcze dziekuje za uwage i wracam do realu oddawac sie zboznej
              pracy zarobienia paru groszy...
              • Gość: www Re: Wrrrr IP: 157.25.125.* 05.03.04, 16:57
                Zazdrość go bierze:))))
      • basia Mass 05.03.04, 22:53
        coolle napisała :

"(tak na marginesie, bardzo niesmacznych metafor uzywasz) Moze
        wlasnie w/w Aktualnosci?"
        (to jest kawałek cytatu w odpowiedzi na post Portera)

że też na takie coś pozwalacie....Naprawdę miałam o Was lepsze mniemanie. Możesz
        potraktować to jako oficjalną skargę.

Porterze: nie jesteś sam w swoich odczuciach.
        Nie łudźcie się forumowicze sportowi, że Wasze skargi w czymś pomogą. Być może
        Admini Portalu przywrócą jakiś wątek "przez pomyłkę" usunięty przez społecznego,
        ale na tym koniec interwencji. To forum będzie musiało być takie, mieć taki
        kształt - zgdody z gustem coolle. Nistety....

Ps. uprzedzam ewentualne zarzuty jakie inny społeczny czynił - piessnea z auto
        moto, że krytykują jej moderowanie osoby nie związane z forum. Co prawda nie
        pisuję tutaj ale kibicem jestem. Koszykowki- to też piłka.
        • Gość: Porter Re: Mass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 01:26
          Szkoda gadac. Ty popatrz, jak ona cala kwitnie, kiedy moze napisac, jaka jest
          wazna, albo przedstawic, jak to tolerancyjnie zzarzadza zawartoscia forum. Bue.
          • basia Re: Mass 06.03.04, 01:42
            Porterze, a byłeś kiedyś na FoF?

• Gość: Porter Re: Mass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 03:02
              > Porterze, a byłeś kiedyś na FoF?

Jesli, to nieswiadomie. Co to takiego?
          • lukasz22w-wa Re: Mass 06.03.04, 02:01
            Moim zdaniem coolle jest bardzo sympatyczna. Pozdrawiam
            • Gość: Porter Re: Mass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 03:01
              Jako collie moze byc wrecz przeurocza. Ale funkcje pelni obrzydliwa. I zglosila
              sie na ochotnika.
      • coolle W sprawie Choszczowki 05.03.04, 23:42
        Skorzystam z powitalnego watku, dopoki sterczy na gorze.
        Kilka osob prosilo mnie o skasowanie calego watku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=317950

Po konsultacji i dokladnej analizie- nie skasuje go.
        Fakt, to stary watek pelen spamu, ale zalozyciel i ludzie dokonujacy pierwszych
        (rzeczowych) wpisow nie mogli przewidziec obrotu sprawy.
        Wyczyscilam go wstepnie z najgorszch swinstw i regularnie go przegladam.
        Podejrzewam, ze gdybym go usunela, to powstaloby wiecej podobnych, lub - co
        gorsza- towarzystwo udaloby sie snuc swoje erotyczne opowiastki do innych
        watkow.
        Najlepszym rozwiazaniem jest traktowac tego kolosa jak hyde park i omijac duzym
        lukiem ;-)
        • basia Re: W sprawie Choszczowki 06.03.04, 00:30
          coolle napisała:

> Skorzystam z powitalnego watku, dopoki sterczy na gorze.

aha, bo jakby nie sterczał niżej, to dopisanie postu zepchnęło by go jeszcze
          niżej. No, tak to działa u moderatorów społecznych.
        • mihal_04 Re: W sprawie Choszczowki 06.03.04, 01:09
          coolle napisała:

> Skorzystam z powitalnego watku, dopoki sterczy na gorze.
          > Kilka osob prosilo mnie o skasowanie calego watku
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=317950
          >
          >
          > Po konsultacji i dokladnej analizie- nie skasuje go.

Chcialem zauwazyc, ze nikt tego ze mna nie konsultowal.
          • coolle Re: W sprawie Choszczowki 06.03.04, 01:21
            oops! To niedopatrzenie I wiecej sie nie powtorzy :-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka