Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ryszard Dołomisiewicz

07.03.04, 22:29
    Nie wiem jak dla was ale wedlug mnie Dolek to wzór niedoscigniony dla wielu zuzlowcow (nie wspomne o A.Huszczy czy Jankesie, gdyz oni sa poza wszelkimi statystykami :) )

Ale w naszych bydgoskich warunkach takim bohaterem jest na pewno Dolek. PAmietam jak w jednym z poprzednich sezonow Pierniki zarzadali od radia PiK pieniedzy za transmisje na zywo z Derbow. Gdy wydawalo sie ze nie bedziemy mogli na zywo delektowac sie z pojedynkow zuzlowcow do red. Pakulskiego zglosil sie Rysio i dal kase. Chwala mu za to. Wielka szkoda iz ten sympatyczny zuzlowiec musial trafic na czasy panoszenia sie W.Golloba. To jego obwiniam za to ze po kontuzji Dolek zrezygnowal z zuzla.

Teraz gdy nie ma juz Wladzia w Bydgoszczy uwazam iz BTŻ powinien odkurzyc m.in Dołomisiewicza by swoim doswiadczeniem pomogl np. mlodym adeptom zuzla w stawianiu pierwszych krokow w czarnym sporcie.

pzdr.
    Obserwuj wątek
      • zinekk Re: Ryszard Dołomisiewicz 07.03.04, 23:41
        Dołomisiewicz,to klasa facet.Umiał jezdzic i umiał sie wypowiedziec,choc nie o
        to w tym sporcie chodzi.Nie wiem,czy ma licencje instruktora,bo prawdziwym
        trenerem z papierami był chyba tylko Niescieruk.Dołek powinien zrobic "kursa"
        i wrócic w nowej roli.
        • ivica Re: Ryszard Dołomisiewicz 07.03.04, 23:47

Wlasnie. Koselski i Rutecki juz sa czas na innych. Wlasnie byli Polonisci mogli by pomoc w trudnych dniach Polonii. Nie tylko kasa, trenowaniem mlodziezy,ale ogolnym doswiadczeniem, kontaktami. Tak szybko zapomina sie o tych ktorzy przez tyle lat cieszyli nasze oczy. Jestem pewien iz ich powrot bylby z korzyscia dla nich samych jak i dla klubu. Np. co robi obecnie W. Cieslewicz (mam niesamowity sentyment do tego zuzlowca - zarowno za starty przed i po wypadku), Proch czy inne nasze gwiazdy.
          • Gość: ja Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: *.tvgawex.pl 08.03.04, 15:00
            w sumie czemu nie. tylko uważajcie, bo świetny zawodnik może okazać się (MOŻE,
            nie MUSI) bardzo słabym trenerem. Chociaż spróbować by można. Na dzień
            dzisiejszy jestem za. Pytam się tylko za co zwolniono Koselskiego. Może mi ktoś
            odpowiedzieć?
            • Gość: Maciej Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: *.eu.org 08.03.04, 17:43
              Cieslewicz urzęduje na Ogrodach a Bolek dawno temu na Zachodzie:)
        • Gość: kowal Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 23:05
          Dołomisiewicz znalazł sobie sposób na życie i zostawcie go w spokoju.Jestem
          przekonany ,że Pan Ryszard jest bardzo zadowolony z tego ,że na życie nie musi
          zarabiać przy żużlu.
      • Gość: Symon41 Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: 212.122.214.* 08.03.04, 19:27
        Tak ...po latach dominacji Golloba,wracam z dużym sentymentem do jazdy
        p.Dołomisiewicza...masz rację Ivica,to na pewno człowiek z klasą i sportową i
        taką, którą odznaczają się Ci wielcy,ale skromni ludzie... a taka inicjatywa
        tzn. pomocna dłoń "Dołka" na pewno by sie przydała Polonii.Pozdrowienia
      • Gość: Stalker Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: *.hipernet.ras.pl 08.03.04, 20:21
        Podobno Polonia zaproponowała Dołkowi stanowisko trenera na nowo tworzonym
        mini - torze
        • zinekk Re: Ryszard Dołomisiewicz 08.03.04, 23:13
          No i ok na poczatek. Ci Panowie powinni czytac to forum i sie uczuc <lol> A od
          kumpla słyszałem ze czyta nas podobno J.Gollob i Gruby Bajerski.Głowy nie
          dam,ale zawsze miło wiedziec,ze krytyka nie idzie w kosmos..
          • rok1978 Re: Ryszard Dołomisiewicz 10.03.04, 09:35
            zinekk napisał:

> No i ok na poczatek. Ci Panowie powinni czytac to forum i sie uczuc <lol>
            > A od
            > kumpla słyszałem ze czyta nas podobno J.Gollob i Gruby Bajerski.Głowy nie
            > dam,ale zawsze miło wiedziec,ze krytyka nie idzie w kosmos..

Jacek Gollob? Aha - no tak matura zobowiązuje...
      • ivica Re: Ryszard Dołomisiewicz 11.03.04, 00:13
        Czyli jak: Cieslak pracuje w Bydzi, Rutecki jest u nas trenerem, Maroszek w Grudziadzu,

a co z GLUCKLICHEM, Bukiejem, Bizoniem, Patynkiem, Zarankiem, Koselskim
        , Michaliszynem

no i co z Dołkiem???
        • Gość: iks Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 01:12
          Wiesz Ivica, tym razem twoja chęc do polemiki przegrala ze zdrowym rozsDKIEM.
          Przy calym sdzacunku dla wymienionych przez ciebie zawodnikow nikt nie
          dorownywal i nie dorownuje Dolkowi. A poza tym, jak ktos bardzo chce, zawsze
          znajdzie pretekst do przyjebania komukolwiek. Odrobine przesadziles, i tyle
          samo straciles w moich oczach.
          No ,chyba ze oczekujesz "autorytetu" klasy Wladka G.?
          • ivica Re: Ryszard Dołomisiewicz 11.03.04, 10:33
            Gość portalu: iks napisał(a):

> Wiesz Ivica, tym razem twoja chęc do polemiki przegrala ze zdrowym rozsDKIEM.

Iks to na prawde ty?? Czytam czytam i nie moge uwierzyc...

> Przy calym sdzacunku dla wymienionych przez ciebie zawodnikow nikt nie
            > dorownywal i nie dorownuje Dolkowi.

A w którym miejscu pisalem iz oni mu dorównują??

A poza tym, jak ktos bardzo chce, zawsze
            > znajdzie pretekst do przyjebania komukolwiek.

??

Odrobine przesadziles,

??

i tyle
            > samo straciles w moich oczach.

??

> No ,chyba ze oczekujesz "autorytetu" klasy Wladka G.?

??!!??!!??!!??!!??

mógłby mi ktos spokojnie wyjasnic o co chodzi???????????????
            • Gość: iah Re: Ryszard Dołomisiewicz IP: *.brzoza.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 14:03
              Heniu Gluecklich zamieszkuje w Berlinie, spotkalem go na GP w Berlinie i sobie
              pogadalismy chyba ze dwie godziny jesli chodzi o Dołka to on od lat prowadzi
              dobrze prosperującą odlewnię biżuterii a w wolnych chwilach zajmuje się karierą
              sportową córki, która całkiem nieźle radzi sobie w jeździe konnej, jeśli miałby
              się zająć szkoleniem w BTŻ to byłoby pięknie lecz osobiście myślę że nawet
              jeśli miałby ochotę to czasu brak.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka