Gość: tadek mocny głos i tupet to jedyne jego atuty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 14:06 ...nie zna się na piłce bo nigdy w nią nie grał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperac Zawsze krytykowałe, ale mi Pana brakuje :) IP: *.tpnets.com 17.03.04, 14:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr gratulacje Panie Darku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 14:14 Wreszcie bedzie normalny komentarz w TVP. MOze wreszcie Pan Basałaj zrozumie, że prywatne animozje nie powinny mieć wpływu na decyzje zawodowe - a przecież zawsze powołuje się na swój profesjonalizm, więc dlaczego odsnął najlepszego komentatora i sam, beznamiętnie tłumaczył gdzie w danym momencie była piłka. Wreszcie będzie komentarz w TVP!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 17.03.04, 14:19 Dworakowi chyba się pogorszyło.Szpakowski to idealny gość do programu ''spełniamy mażenia'',natomiast jako sprawozdawca sportowy jest skończony.Przecież w czasie jego bezrobocia żadna stacja go niezatrudniła,nawet ''Przegląd Sportowy'' nie skorzystał z jego ''fachowości'',a tam by się najlepiej nadawał no może jeszcze do ''Naszej Legii'' ale nawet tam go nie chcieli.Już choćby za sam program z przed kilku lat''Sportowa Niedziela'' w którym wraz z jeszcze paroma wielbicielami J WOjcika poprowadził skandaliczną nagonkę na p. Piechniczka i za pomocą idiotele wypromował na selekcjonera Wójcika dzięki czemu Polska piłka stała w miejscu [cofała się ] kolejne dwa lata powinie3n mieć ''szlaban'' na pracę w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trs NIEE!Zalosny bufon nieumiejacy komentowac.koszmar! IP: *.ula5.1000lecie.pl 17.03.04, 14:26 jak ja nie trawie tego pajaca !!!!!!! antyslaski dupek, pieprzony warszawofil, kretyn nie umiejacy czytac nazwisk w obcych jezykach, przy 2:0 oglasze ze jest po szpilu i non stop politykuje zamaiast skupic sie na komentowaniu!! dno!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 14:34 super!!!!! i co panie Basalaj, taki byl z ciebie kozak jak wywalales Szpakowskiego .. a teraz jak nowy prezes cie postraszyl to zmiekles?? i za niedlugo bedzie mowil ze Darek zawsze byl jego ulubionym komentatorem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp POWRÓT KRÓLA!!!!!!!!! BASALAJ WON!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 14:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.lublin.mm.pl 17.03.04, 14:52 koniec smecenia? wszak Szpakowski to misrz smecenia. bilobil czeka w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart WRESCIE BEDZIE KLIMAT !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 15:06 co by nie mowic pilkarski klimat szpaku potrafil zawsze wprowadzic!!! a jego pomylki jezykowe ktore nie ktorzy wytykaja kazdemu sie zdarzaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly55 Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: 157.158.99.* 17.03.04, 15:09 Wielka szkoda. Zaczynałem wierzyć, że nie wróci już komentator zachwycony (co tu dużo mówić - po prostu kiepską i z chamskimi kibicami) Legią, i przesiąknięty "warszawizmem". No cóż. Jeśli ktoś wyobraża sobie, że Legią i Warszawą Polacy powinni się chwalić, to jego sprawa. Ja mam inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakk Tylko niech nie podsumowywuje znów meczów po 10min IP: 212.191.80.* 17.03.04, 20:55 pamietam jak mówił, że Bayern byl zespołem lepszym, skuteczniejszym, a Manchester nie istniał. A jak się skonczyło wszyscy pamiętamy. I proszę jeszcze, niech pan nie mówi o potrzebie znalezienia dla reprezentacji rozgrywajacego - juz zbyt wiele godzin słuchałem tego bełkotu. Udanego powrotu p. Darku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.posesja.com.pl 17.03.04, 15:12 TRAGEDIA. Znów ten smutny facecik będzie mniej więcej od trzeciej minuty meczy liczył czas do końca: "Czy to ta akcja, czy to to podanie". To totalna pomyłka Panie Basałaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rama Czyżby powiało normalnośćią? Gratuluję! IP: 156.17.101.* 17.03.04, 15:17 Panie Darku gratuluję, Panie Dworak gratuluję decyzji na którą wielu czekało z obawą czy nie podda się pan presji tzw. Rady. Z przyjemnością będę słuchała znowu Szpakowskiego, jednego z ostatnich gentelmenów o tak charakterystycznym, pięknym głosie. Rzeczowego, oddanego sportowi choć i jemu czasem zdarzają się "wpadki", które stają się anegdotami i przechodzą do historii sportu. Mają jednak swój urok, inaczej byłoby nudno i sztywno. Nie znoszę obecnego mdławego i udawanego, rzekomego "luzu" i wywierania na widzach wrażenia, że jest się kumplem ze szklanego ekranu. Szpakowski jest profesjonalistą, a przy tym ma klasę. Należy do tych nielicznych już, którzy potrafią być miłym znajomym, zachowując równocześnie dystyngowany, prawie niezauważalny dystans. Cenię to. Ktoś napisał, że to "skansen PRL-u". W "rzeczy samej" jak mawia inny gentelmen my wszyscy, poza najmłodszymi, jesteśmy takim skansem. Ważne jak przeszliśmy przez ten okres. Jestem przekonana, że Szpakowskiego nie można traktować jak przedstawicieli ówczesnej władzy. Jeśli tak, to co można powiedzieć o nieocenionym Tomaszewskim, Ambroziaku, Ciszewskim i innych. A dlaczego nie o Szaranowiczu, który przetrwał wszystkie przemiany dziejowe i personalne, czyniąc ze sprawozdawstwa sportowego niemal monopol? Ja się cieszę, cieszy się moja rodzina, cieszą się moi znajomi. Wiosną już powiało, czekamy na kwiecień! Panie Darku! trzymamy za Pana kciuki i pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jara Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 15:19 PANIE BASAŁAJ DAJ PAN SOBIE SPOKÓJ ZE SZPAKOWSKIM,PRZECIEŻ TO NAJWIĘKSZY NUDZIAŻ W HISTORI TV.POZBĄDŻ SIĘ PAN RÓWNIEŻ POZ.2 CZYLI SZARANOWICZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theo Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.chi1-4-10-189-231.chi1.dsl-verizon.net 17.03.04, 15:37 Jeeezuuuu to juz ja "pokomentuje" - tzn. odezwe sie co 5 minut np. "Szpak......Kowalczyk...............strata...." Powaga TVP bedzie mogla zaoszczedzic kase, bo ja nie jestem drogi, no a telewidzowie nic nie straca, bo tez NIC nie bede komentowac. O i jeszcze jedno nie bede robil nadzieji na zwyciestwo przez pierwsze 10 minut, zasypial przez nastepne 70 i psioczyl na pilkarzy, pilke polska i wszystkich swietych przez ostatnie 10. Chyba nie mozna spaprac juz wiecej wiec jestem w dobrym punkcie wyjsciowym, tylko wyslijcie pare maili do prezesa TVP, ze jest taki jeden co chce pomoc w racjonalnym wydawaniu abonamentu. Mam nawet propozycje przez te 70 minut co Szpakowski zasypial moge tez dac sobie spokoj z komentowaniem i zamiast tego w podziekowaniu czytac nazwiska tych co zaplacili abonament na czas. Tworczy jestem co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pxj NIECH ZYJE DAREK! IP: 195.220.209.* 17.03.04, 15:42 Panie Darku, nareszcie! Kibice przed telewizorami szaleja z radosci! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj ŻENADA IP: 81.168.209.* 17.03.04, 15:46 To, że młode wilczki w TVP są jeszcze większymi ignorantami, nie znaczy, że trzeba się cieszyć z powrotu Szpaka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: 217.96.25.* 17.03.04, 16:01 Od kwietnia nie płacę za abonament!!!!Szpakowski to przeżytek starej epoki i niech tam zostanie.Wielki błąd p.Basałaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Powrót tandety IP: 172.16.3.* 17.03.04, 16:18 Szkoda. On był naprawdę fatalny. Polska drużyna prowadzi - "Wreszcie coś się ruszyło w polskim futbolu. Może wreszcie będzie lepiej" - opowiadał pan Szpakowski. A jak polska drużyna zaczęła przegrywać, to w zupełnie inną nutę "tak dalej być nie może. Trzeba coś zmienić. Trzeba rewolucji w polskim futbolu". Każdy mecz był dla Szpaka meczem o wszystko dla polskiego futbolu. No i nawet nie próbował ukrywać swoich sympatii. Legia zawsze była najlepsza, Milan musiał wygrywać, a każdy inny wynik był sensacją. Ech... badziewie z TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergo nareszcie!!! IP: *.rokita.com.pl / 212.244.170.* 17.03.04, 16:46 Ten człowiek ma serce do komentowania piłki. Robi to czasem zabawnie ale na pewno profesjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gotti Najnizszy czas panie Basalaj! IP: *.crowley.pl 17.03.04, 16:59 Nareszcie bedzie troche zycia w tych meczach transmitowanych w TVP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 17:05 Jednego jestem pewien, kiedy Szpakowski wróci do komentowania, to polska reprezentacja napewno nie awansuje do finałów MŚ ani nie osiągnie sukcesów w zadnych innych rozgrywkach.Szpakowski to JONASZ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remote Re: Szpakowski już w kwietniu znów będzie komento IP: *.icpnet.pl 17.03.04, 17:12 W sondzie nie ma najlepszej opcji: "wylaczylbym dzwiek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Szpakowski NIE! IP: 5.5R* / *.lanl.gov 17.03.04, 17:24 Czy nikt nie zauwazyl ze wszytkie marne lata polskiej pilki zaczely sie dokladnie z przyjsciem Szpakowskiego a skonczyly po jego wyrzuceniu, (patrz awans do ostatnich MS). Czy nie jest to oczywiste ze jak on bedzie komentowal to znowu nie awansujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Borek the best IP: *.lodz.mm.pl 17.03.04, 17:26 W TVP nie ma według mnie dobrego komentatora. Szpakowski znów będzie zasypiał podczas meczów, Basałaj myli Raula z Raulem Bravo, a ten co komentował Groclin źle akcentuje wyrazy. Cieszę się, że mam Polsat Sport. Tam są: Mateusz Borek- najlepszy polski komentator, Roman Kołtoń - najzabawniejszy Bożydar Iwanow - najporządniejszy Wszyscy dobrze komentują, prowadzą na zmianę studio i są zabawni(po prostu można się pośmiać z ich nawyków, ale nie obrzydzają one meczów tak jak to jest w TVP !!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYŻAK NARESZCIE!!!!!!BASAŁAJ MATOLE ODPUŚĆ SOBIE! IP: *.torun.mm.pl 17.03.04, 17:35 I RESZTA TWOICH FEDDKÓW I JASIN TEŻ! Odpowiedz Link Zgłoś