Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal...

IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 12.10.10, 13:45
    A tu oryginał, gdyby ktoś był zainteresowany:

news.bbc.co.uk/sport1/hi/motorsport/formula_one/9080455.stm
    Obserwuj wątek
      • Gość: w dom, Bóg w dom F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 14:03
        Od zawsze do wiedziałem. Ciekawe co teraz powiedzą ci wielcy "znawcy" F1, których od zajebania na tym forum, i którzy uważają Roberta za średniaka!
        • Gość: sex Bo jest średniakiem IP: *.scbank.pl 12.10.10, 15:10
          Kierowców poznaje się po ich wynikach, a nie po tym co powie o nich jeden lub drugi dziennikarz. A wyniki ewidentnie wskazują, że Kubica jest średniakiem, w dodatku nie potrafiącym walczyć na torze. Naprawdę ciężko znaleźć przypadki, w których Robert zyskał pozycję poprzez walkę na torze. Z reguły przesuwał się w górę w wyniku przesunięć w pit-stopach lub awarii konkurentów.
          A już porównywanie do Schumachera jest nie na miejscu. Chciałbym przypomnieć tylko, że Schumacher, siedząc po raz pierwszy w bolidzie F1, wyprzedził w swoim pierwszym wyścigu Ayrtona Sennę. Robert nic takiego w całej swojej dotychczasowej karierze nie pokazał.
          • Gość: hehe Re: synciu, po raz pierwszy siedząc w bolidzie f1 IP: *.23.54.194.generacja.pl 12.10.10, 15:38
            nawet nie wystartował bo zatarł sprzęgło na starcie.
            • Gość: hihihihihi faciu - g.....o prawda IP: *.c194.msk.pl 13.10.10, 02:40
              Gość portalu: hehe napisał(a):

> synciu, po raz pierwszy siedząc w bolidzie f1 nawet nie wystartował bo zatarł sprzęgło na
              > starcie.

Senna debiutowal w GP Brazylii 25.03.1984r. i odpadl na 8 okrazeniu z powodu awarii turbosprezarki
              tak wiec faciu nie pindol glodnych kawalkow, ze "zatarl sprzeglo" !!!

ps
              a tak nawiasem, jak to mozna ........zatrzec sprzeglo ?
              uuuhahahaha
          • Gość: beteg Re: Bo jest średniakiem IP: 91.123.169.* 12.10.10, 15:51
            @sex Wg tego co piszesz to nawet Schumacher jest średniakiem... a nawet gorzej.
            Ciekawe dlaczego Barichello albo Kovalainen w poprzednim sezonie jakoś sobie radzili a teraz cieniej? Naprawdę uważasz, że bolid nie ma znaczenia? Kubica rzadko wyprzedza bo przeważnie nie mam już kogo - Ci przed nim mają dużo lepsze bolidy. A jak ma niewiele lepszych albo słabszych przed sobą to robi to co w Singapurze. Pozdrawiam
            • Gość: kamillo Dupa nie średniak IP: 217.149.250.* 12.10.10, 16:14
              Jest super mistrzem, a w zasadzie będzie. Musi mieć tylko odpowiedni samochód. Inni też mieli lepsze wyniki a teraz jeżdżąc w słabych teamach plasują się na końcach stawki. Nie ma co tu gadać z ludźmi, którzy F1 znają tylko z tego co powiedzieli w "Wiadomościach". To tak jak było z Małyszem - jak wygrywał to dla wszystkich był mistrzem, jak sukcesów było coraz mnie Ci "znawcy" od razu pisali, że to średniak...
          • Gość: bob Re: Bo jest średniakiem IP: *.chelmnet.pl 12.10.10, 16:18
            akurat ty miłbyś zapewne problem z opanowaniem 3 kołowego rowerku
          • Gość: o Re: Bo jest średniakiem IP: 213.71.28.* 12.10.10, 16:28
            Trudno, żeby Kubica w swoim pierwszym wyścigu wyprzedził Sennę- ten już wówczas nie żył.
            Natomiast debiut Kubicy był imponujący - w swoim pierwszym wyścigu pokonał w kwalifikacjach swojego bardzo dośwaidczonego kolegę z teamu, dla którego był to już 111 wyścig (!) i dojechal do mety na 7-mym miejscu, co było wówczas uznane za świetny wynik. Szczególnie, ze był to wyścig w deszczu a Kubica zastapił Villeneuva bez specjalnych przygotowań, po prostu z marszu, na 6 ostatnich wyścigów sezonu. Również bolid Villeneuva był niedopasowany do Kubicy, który jest wyższy od Villeneuva i Kubica gniótł się w niedopasowanym kokpicie, co na pewno mu nie pomagało.
            Ponadto już w soim zaledwie 3-cim wyścigu (!) stanął na podium obok Schumachera i Raikkonena, co było sensacją. Kapitalnie wystartował z 6-tego miejsca, wyprzedzając kilku kierowców, w tym swojego doświadczonego kolegę z zespołu (ten manewr wyprzedzania Kubicy został zresztą uznany przez portal planet za najlepsze wyprzedzanie wyscigu), a potem przez prawie 30 okrążeń odpierał ataki Massy-kierowcy bardziej doświadczonego od Kubicy, jadącego w dużo szybszym Ferrari. Kubica pokazał wiele takich przebłysków wielkiego talentu już na samym początku kariery - tak jak inni wielcy w tym sporcie. Tak więc piszesz bzdury.
          • Gość: o Re: Bo jest średniakiem IP: 213.71.28.* 12.10.10, 16:57
            "A wyniki ewidentnie wskazują, że Kubica jest średniakiem" - te słowa ewidentnie wskazują, ze w temacie F1 jesteś ignorantem. I to z tych, co to uważają, ze "najszybszy" kierowca to ten, kóry wygrywa, bo jeździ najszybszym bolidem. To nie sztuka wygrywac, gdy dysponuje się najszybszym bolidem, szybszym od reszty o 1-1,5 sek na okrążeniu. Sztuką jest wyciskać maksimum ze słabego/średniego boliu i zdobywać miejsca, których teoretycznie nie powinno się zdobyć takim sprzetem. To właśnie robi Kubica i dlatego jest podziwiany i szanowany w świecie F1 oraz uważany za jednego z najlepszych kierowców.Przyznają to nawet jego rywale. Hamilton już w 2007 roku mowił w wywiadach, ze najbardziej z wszystkich obawia się Kubicy. I to mimo, że Kubica nigdy, do dnia dzisiejszego nie miał bolidu, w którym faktycznie mógłby walczyć o mistrzostwo. Po prostu Hamilton już jeżdżąc z nim w niższych seriach widział, co potrafi Robert.
            A jeżeli poszukasz sobie oficjalnych ststystyk F1 dot. wyprzedzania, to się bardzo zdziwisz. Bo Kubica jest w czołówce rankingu kierowców, którzy najwiecej wyprzedzają. Wcale nie jest ciężko znaleźć przypadki zyskiwania przez Kubicę miejsc dzięki walce na torze. Że nie wspomnę GP Singapuru, gdzie wyprzedził 6 kierowców, czy ostatnio w Japonii, gdzie na starcie wyprzedził webbera (zresztą po raz kolejny w tym sezonie). We wcześniejszych sezonach tez wiele razy wyprzedzal, a jego walka z Massą w deszczu podczas GP Japonii w 2007 roku przeszła do historii, wywołując zachwyt kibicow na całym świecie.Mozna znaleźć tysiące wpisów internautów z całego swiata, którzy zaliczają tę walkę do najlepszych walk w historii F1.
            Kubica jest świetnym "qualifyer'em" , co oznacza, ze zawsze kwalifikuje się w czołówce, za najszybszymi bolidami. Tak wiec nia ma szans na wiele manewrów wyprzedzania, bo żeby wyprzedzić tych najlepszych, to trzeba mieć bolid co najmniej równie szybki jak rywale. Natomiast ktoś, kto zajmie kiepskie miejsce w kwalifikacjach a ma dobry bolid, startuje za wolniejszymi i słabszymi bolidami - nic wiec dziwnego, że może wyprzedzić "wielu kierowców" - tyle, ze to żadna wielka sztuka wyprzedzić słabszych silniejszym bolidem.
        • Gość: .... nid odkryl Ameryki, lepsze auto i Kubica mistrzem IP: *.hsd1.fl.comcast.net 12.10.10, 15:35
          nawet w merdedesie Kubica bylby mistrzem
        • maz-47 Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t 12.10.10, 18:07
          Te wszystkie słowa w zagranicznych portalach na temat Kubicy są oczywiście bardzo miłe. Jednakże większość kibiców i zapewne sam Robert woleliby, aby miały one potwierdzenie na torze. Póki co przeżywamy frustrację niemal w każdym wyścigu.
          Dopóki Kubica nie zasiądzie w bolidzie, który spełni do końca jego i nasze oczekiwania i nie udowodni, że jest najlepszy, to radzę wstrzymać się od piania z zachwytu. W świecie menedżerów F1 nie ma idiotów. Najlepsi jeżdżą w najlepszych bolidach...
          • Gość: widzu Re: g. prawda. to apropos IP: *.23.54.194.generacja.pl 12.10.10, 18:42
            tego że: "najlepsi jeżdżą w najlepszych bolidach". nie komentuj spraw o których masz blade pojęcie.
            • Gość: f1 Re: g. prawda. to apropos IP: 156.17.224.* 12.10.10, 19:49
              jeżeli "najlepsi jeżdżą w najlepszych bolidach" to dlaczego alonso jest w ferrari? W formule liczy się kasa a hiszpan był świetnym motorem napędowym... Zakładam że gdyby kubicę wsadzić do red bulla to ani vettel ani webber nie mieli by szans (wystarczy zobaczyć styl jazdy). Nie trafi on do ferrari czy red bulla ponieważ ani alonso ani vettel nie lubią konkurencji a to oni przyciągają większość sponsorów.
      • Gość: tomek A ja mam już dość pierdzenia IP: 91.198.145.* 12.10.10, 14:12
        o tym, jaki to Kubica nie jest niesamowity, i że będzie mistrzem.

Dupa, nie będzie.

Faktycznie, jest niezłym kierowcą, równym, porównywalnym z czołówką. Ma słabszy bolid, ale wyciska z niego mnóstwo punktów. Ok.

Tylko żeby być mistrzem, trzeba jeździć w mistrzowskim zespole. Ferrari albo McLaren. Może Williams się obudzi, myślę jednocześnie że RedBulle bedą mieć sezon lub 2 mistrzowskie a potem będzie plajta.
        Kubica nie będzie jeździł w mistrzowskim zespole, nikt go tam nie chce. Ferrari woli dość przeciętnego Massę, McLaren woli średnio lepszego Buttona (który ongiś przegrał miejsce w Renault z Alonso). Wolą ich, bo Massa daje ferrari kasę w Brazylii, a duet Button-Hamilton jest prawie jak duet Senna-Prost - dwóch mistrzów w jednym zespole.

A kubica przyniesie ze sobą tylko 40-milionowy rynek kibiców, którzy bardziej pasjonują się piłką nożną niż f1, a tak poza tym, to są biedni. A f1 to sport dla bogaczy. Petrov, mimo że
        cienki, przyniósł ze sobą mnóstwo szmalu. A Kubica?

Szkoda, że taki dobry kierowca jak Robert być może nie będzie mieć szans na mistrzowstwo, ale niestety takie jest życie. Pozostaje cieszyć się z podiów i jak do tej pory jedynego zwycięstwa w wyścigu.

ps-
        choć na marginesie cieszy oko, że nasze xtb ma reklamy na mclarenach ;)
        • Gość: dsfs Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 14:19
          wiedz, że Renault to mistrzowski zespół ale sprzed kliku sezonów więc nie skreślaj ich w przyszłym roku.
          • Gość: niko rajkonen Polak miszczem w timie Hop Cola albo Kuler IP: 62.173.80.* 12.10.10, 14:39
            tudziez browary Lech (koniecznie zimny) !
        • Gość: w dom, Bóg w dom Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 14:28
          A może nie trzeba się nigdzie przenosić? Może tu gdzie jest w pełni wystarczy do mistrzostwa Świata. Ja więżę że Renault w końcu wróci do mistrzowskiej formy z czasów F. Alonso.
          • jwojnar Z bolidami jest mały problem 12.10.10, 14:51
            Nigdy nie wiadomo, który zespół w przyszłym sezonie będzie miał najszybszy, najbardziej niezawodny samochód. Zakładanie, że będzie tak, jak pod koniec obecnego, czyli poprzedniego sezonu, jest obarczone dużym prawdopodobieństwem błędu. Kto dwa lata temu zgadł, że to co zostanie po Hondzie będzie lało wszystko, co się rusza? Niektórzy twierdzą, że nawet Honda nie wiedziała. Jest niemal pewne, że przyszłoroczny Renault zostanie opracowany w lepszej atmosferze i z większą determinacją, niż obecny, a Kubica wcale nie potrzebuje najszybszego samochodu na torze, by walczyć o zwycięstwo.
            • Gość: o Re: Z bolidami jest mały problem IP: 213.71.28.* 12.10.10, 16:37
              Własnie. Kto 3 lata temu mógłby przypuszczać, ze Red Bull bedzie szybszy od Ferrari i Mc larena? Zespół, który był na poziomie tegorocznego HRT, 3 lata później jest najlepszy.
              Tak to się szybko dzieje.

Tegoroczny bolid Renault był przygotowywany jeszcze w czasie, gdy jeździł tam Alonso, a więc wg jego wskazówek i preferencji. W trakcie tego sezonu inzynierowie "przerabiali" bolid wg wskazówek i zyczeń Kubicy, ale zasadnicza, bazowa konstrukcja została po Alonso. Obecnie bolid na przyszły sezon jest od początku konstruowany pod Kubicę. Dlatego przyszły sezon zapowiada się bardzo interesująco..
        • Gość: awax Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: *.echostar.pl 12.10.10, 14:33
          Kubica 4 na koniec sezonu w słabym BWM i to na własne życzenie, bo mogli być wyżej, tylko skupili się na następnym sezonie. Ostatecznie 75pkt, tyle samo co Kimi i przegrana tylko z powodu mniejszej liczby wygranych.

Kubica punktujący w debiucie (ostatecznie DK), podium w 3 wyścigu w karierze, na Monzy.

Kubica punktujący w pierwszym pełnym sezonie w 11 z 13 ukończonych wyścigach (w sezonie było ich 17).

Kubica 7 razy na podium w drugim pełnym sezonie w F1, kiedy BMW było w super formie.
          W tym 1 wygrana, po 3 razy 2 i 3 miejsce. Do tego 2 razy 4 miejsce. Podium na koniec tylko na własne życzenie.

W tym sezonie znowu jeździ w teamie który tylko ociera się o poziom najlepszych. Zielony Pietrow tą samo maszyną zbiera tylko punktowe okruszki, Kubica zamyka grupę kierowców będących elitą sezonu.

To jest mistrz, tylko jeszcze nie dostał maszyny mistrzowskiej. W sezonach kiedy auta Ferrari, McLarena, Browna czy Red Bulla były najlepsze Robert zdobywałby tytuły lub był co najmniej na podium. Świetnie to pokazywał i pokazuje jeżdżąc w średnich BMW i Renault, kidy tylko ich auta potrafią zbliżyć się do czołówki.
          • Gość: tomek Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: 91.198.145.* 12.10.10, 14:44
            No właśnie. Nie wątpię, że kubica jest więcej niż niezły - to widać. Twierdzę tylko, że aby być mistrzem, trzeba mieć niezłe auto a nie niemiecki pług śnieżny czy francuza z odpadającym kołem. Tymczasem ani ferrari, ani mclaren nie myślą o zatrudnieniu kubicy. Wolą np. Vettela, który od Kubicy z kolei dużo gorszy przecież nie jest, ale przyniesie ze sobą niemieckich sponsorów. A Kubica kogo? FSO Polonez Marlboro team ;)
            • Gość: o Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: 213.71.28.* 12.10.10, 17:23
              Sorry kolego, ale SKĄD TY WIESZ, kogo woli Ferrari? Mozesz wskazać jakiekolwiek źródło tego twierdzenia, czy po prostu tak sobie napisałeś, bo tak Ci się wydaje?
              Nazwisko Kubicy było (i jest) łączone wielokrotnie z Ferrari, rozmowy z Ferrari były potwierdzone, są źródła w prasie. Nawet obecnie niemiecka prasa (!) pisze o trwających rozmowach w celu pozysaknia Kubicy do Ferrari na miejsce Massy. Zwóć uwagę: NIEMIECKA prasa pisze o Kubicy do Ferrari, a nie o Vettelu do Ferrari.
              Nie ma nigdzie żadnych źródeł, wiążacych Vettela z Ferrari. Więs skąd te brednie, że Ferrari "woli Vettela"?

I słusznie, bo to przechwalona primadonna. Mając do dyspozycji najszybszy bolid, wygrał zaledwie 3 wyścigi spośród tych, w których startowal z pole position (13!!!). Nawet sami niemieccy kibice piszą o Vettelu, że nie potrafi wyprzedzać ani wygrywać statrując z innej pozycji niż pole position. Ale nawet startując 13 razy z pole position wygrał ZALEDWIE 3 razy. I to jeżdżąc najszybszym bolidem! Może i ma jakiś talent ale potrzebuje jeszcze czasu, aby dorosnąć i dojrzec.
            • Gość: o Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: 213.71.28.* 12.10.10, 17:36
              Sorry kolego, ale SKĄD TY WIESZ, kogo woli Ferrari? Mozesz wskazać jakiekolwiek źródło tego twierdzenia, czy po prostu tak sobie napisałeś, bo tak Ci się wydaje?
              Nazwisko Kubicy było (i jest) łączone wielokrotnie z Ferrari, rozmowy z Ferrari były potwierdzone, są źródła w prasie. Nawet obecnie niemiecka prasa (!) pisze o trwających rozmowach w celu pozysaknia Kubicy do Ferrari na miejsce Massy. Zwóć uwagę: NIEMIECKA prasa pisze o Kubicy do Ferrari, a nie o Vettelu do Ferrari.
              Nie ma nigdzie żadnych źródeł, wiążacych Vettela z Ferrari. Więc skąd te brednie, że Ferrari "woli Vettela"?

I słusznie, bo to przechwalona primadonna. Mając do dyspozycji najszybszy bolid, wygrał zaledwie 3 wyścigi spośród tych, w których startowal z pole position (13!!!). Nawet sami niemieccy kibice piszą o Vettelu, że nie potrafi wyprzedzać ani wygrywać statrując z innej pozycji niż pole position. Ale nawet startując 13 razy z pole position wygrał ZALEDWIE 3 razy. I to jeżdżąc najszybszym bolidem! Może i ma jakiś talent ale potrzebuje jeszcze czasu, aby dorosnąć i dojrzec.
        • Gość: genek Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.10.10, 15:21
          do TOMEK
          Kubica nie musiał przynosić sponsorów, bo do niego przychodzą sami. Pertov jest na tyle słaby, że musi załatwić sobie sponsorów, bo inaczej już by tam nie jeździł. Jeżeli się nie orientujesz, to przed podpisaniem kontraktu z Rosjaninem zobowiązał się on przyciągnąć sponsorów. Nie załatwił ich z byt wielu. Ostatnio jedynie jakaś ruska wódka zaczęła wykładać kasę. Powiesz a LADA, otóż nie Renault ma spore udziały w Ladzie, dlatego widnieje tam to logo.
        • Gość: o Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: 213.71.28.* 12.10.10, 15:59
          "Kubica nie będzie jeździł w mistrzowskim zespole, nikt go tam nie chce" - a skąd Ty to niby wiesz? Był kandydatem do Mercedesa (Ross Brown potwierdził w wywiadzie na początku sezonu, ze prowadził rozmowy z Kubicą), do Ferrari (po wypadku Massy to do Kubicy zadzwonili najpierw), no i od kilku lat jest w Ferrari frakcja, która domaga się zatrudniena Kubicy. Brytyjskie źródła podawały na początku tego sezonu, że Ferrari chciało zastąpić Massę Kubicą już w sezonie 2010 ale podobno Alonso się temu sprzeciwiał. Rownież obecnie wg. zachodnich źródeł Massa jest na wylocie i trwają już rozmowy, zmierzające do pozyskania Kubicy na sezon 2011. Artykuły na ten temat pojawiły się np. w prasie niemieckiej i hiszpańskiej. Zanim Schumacher, Raikkonen czy Alonso trafili do Ferrari, też najpierw były pogłoski, regularnie dementowane przez zainteresowanych...
          Rok temu, gdy były pogłoski o przejsciu Alonso do Ferrari, też były dementi a szef Ferrari wręcz twierdził, że Kimi będzie nadal dla nich jeździł. Tak samo robią teraz wobec Massy..
          • Gość: o Re: A ja mam już dość pierdzenia IP: 213.71.28.* 12.10.10, 17:27
            Powinno być: Ross Brawn.
      • Gość: dsfs F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 14:18
        no nieźle się uśmiałem. Jak napisał dobrze o Kubicy, to WYBITNY ekspert. Jak go skrytykuje, to będzie MAŁO ZNACZĄCY I NIEZBYT ZNAJĄCY się na F1 komentator ;)
        • Gość: A gdzie te mendy? IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 14:35
          Mnie ciekawi kiedy powyłaża te mendy społeczne, których wiele w polskim internecie. Te którre odmiawiają talentu nie tylko Kubicy, ale Małyszowi, Kowalczyk i tak dalej wymieniać. Kŧórzy wyłaża gdy polska kadra w pilke albo siatkówkę przegrywa zachowując się jak wielcy znawcy. A kiedy wygrywa to nagle się robią na największych i najwierniejszych fanów. TO chyba fenomen na skale światową, tylko w tym kraju mając jednego kierowce w f1 robi się z niego "cieniasa" i "nieudacznika", i tak dalej wyliczac
          • sverir Re: gdzie te mendy? 12.10.10, 15:11
            Ten wybitny kierowca bardzo się zbulwersował, gdy pewien laik uznał, że sukces w F1 to w połowie zasługa bolidu. Od tamtego czasu wybitny kierowca wyłącznie narzeka na bolid, ewentualnie na swój zespół. To sam wybitny kierowca przysparza argumentów swoim krytykom, zaprzeczając aby bolid był kluczem do sukcesu.

Ja, na ten przykład, uważam Kubicę za świetnego kierowcę i nie przeczę, że może być najlepszym lub najbardziej utalentowanym w stawce. Co więcej, bardzo się cieszę, że mamy sportowca, dla którego sam udział nie wystarczy, liczy się sukces. Ale bardzo mnie irytuje, gdy wybitny kierowca bulwersuje się (jak wyżej), a potem sam w każdym wywiadzie potwierdza, ze jednak ten bolid to jest bardzo ważny.
          • Gość: u Re: gdzie te mendy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:40
            do A:
            zgadzam sie w 100 %, zapomniałeś jednak dodać Adamka, Gołotę i paru innych...
            pozdrawiam
      • lajkomik bredzi 12.10.10, 14:37
        za dużo whisky?
        • Gość: u ciebie we łbie za mało szarych komórek IP: *.23.54.194.generacja.pl 12.10.10, 14:50
        • Gość: Kill fool glupek bredzi IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.10, 15:31
          za duzo samogonu w klewkach ?
      • Gość: mniutek F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... IP: *.171.122.222.static.crowley.pl 12.10.10, 14:45
        Ameryki nie odkrył :)
      • Gość: opinia Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t IP: *.ump.edu.pl 12.10.10, 14:52
        ta....... , koniec pierwszej dziesiątki , to by się zgadzało . Jeśli 9 pierwszych się rozbije a mistrz dojedzie do mety ,to może się okazać ,ze wygrał.
        • Gość: aaa Tiaaa IP: *.azylnet.com 12.10.10, 15:14
          JA Robka lubie i trzymam za niego kciuki ale ciekawe jest to ze jego talentem najbardziej podniecaja sie dziennikarzyny (ktorzy jak wiadomo na wszystkim znaja sie najlepiej vide chociazby Rafal Stec na siatkowce ktory twierdzil ze Polacy maja pewny medal na MS),a jakos ludzie siedzacy w branzy, w najlepszych teamach jakos sie o Kubice nie zabijaja...Przypadek?Watpie,w F1 nie ma przypadkow.Kubek dostal sie do F1 bez sponsorow bo jest swietny,ale wlasnie swietny a nie wybitny.
          • Gość: o Re: Tiaaa IP: 213.71.28.* 12.10.10, 17:33
            Czytałeś kiedyś zagraniczne fora czy prasę dot. F1? No właśnie. Gdybyś czytał, to nie pisąłbyś takich bzdur. To nie dziennikarzyny zachwycają się Kubicą, tylko znawcy F1 na całym świecie.
            Również jego rywale (Hamilton, Alonso). Ross Brawn prowadził rozmowy z Kubicą, Ferrari już prowadziło i wg. zagranicznej prasy aktualnie znów prowadzi z nim rozmowy.
            • Gość: aaa Re: Tiaaa IP: *.azylnet.com 12.10.10, 18:23
              A ja prowadze samochod codziennie i co z tego?Siedziales obok ze wiesz ze to sa powazne?Wiesz w ogole ze sa jakiekolwiek rozmowy?Spekulacje dziennikarzy sa tak samo warte jak info z forow i Twoje zdanie czyli nic.Liczy sie fakty a nie domysly,a fakty sa takie ze Kubica nie byl i nie jest w zespole walczacym o mistrzostwo i to na pewnie nie dlatego ze ich nie stac na zatrudnienie Robka.Wiec sie nie onanizuj informacjami jaki to Kubica jest debesciak.Bo to dziwne nie siegnac po goscia ktory jest wybitny a miec miernote w zespole.Ocknij sie,fakty mowia jak narazie same za siebie,ludzie decydujacy w topowych zespolach nie podniecaja sie Kubica a to ze mowia o nim mile rzeczy to normalne bo jest niezly.
              • Gość: o Re: Tiaaa IP: 213.71.28.* 12.10.10, 19:43
                Nawet sam Kubica potwierdzil kilka miesiecy po fakcie, ze były rozmowy z Ferrari (chodziło o zastepstwo za Masse po jego kontuzji). Dopiero po odmowie Kubicy Ferrari wybrało innego kierowcę. Równiez Ross Brawn potwierdził w wywiadzie na poczatku roku, że prowadził rozmowy z Kubicą. tak wiec nie jest prawda, że to wymysły i spekulacje.
                Skąd niby wiesz, kim/czym podniecają się ludzie w topowych zespołach? I że nie podniecają się Kubicą? W świecie F1 od dawna wiadomo, że jest w Ferrari frakcja, która chce zatrudnić Kubicę. Jednak rózne wzgledy decydują o polityce teamów (sponsorzy, kasa) itd.
                "dziwne nie siegnac po goscia ktory jest wybitny a miec miernote w zespole" - a kto mówi o miernotach w zespole? Jeżeli w teamie jest Alonso, Hamilton, Button, Webber, to nie są to "miernoty". Trudno wiec, żeby wywalili np Alonso, po to aby zatrudnic Kubicę.
          • Gość: ffffff1 Re: Tiaaa IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.10, 13:29
            co ty pie...sz jest wybitny a nie świetny
      • Gość: Mysliwy Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t IP: *.ec.europa.eu 12.10.10, 15:21
        Chyba mistrz pierdzenia w stolek ten Kubia
      • Gość: Mysliwy Chyba mistrz pierdzenia w stolek ten IP: *.ec.europa.eu 12.10.10, 15:23
        Kubica
      • Gość: PrawdziwyPolak Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 15:26
        Kubica jest Polakiem z urodzenia i wspaniale cieszyć się z sukcesów rodaka ... ALE:
        - kierowcą jest włoskim; to tam najwięcej się nauczył najbardziej rozwinął
        - mentalność ma niemiecką; już gdy słuchałem wypowiedzi Kubicy jako dzieciaka odnoszącego sukcesy w kartingu, porażał mnie po prostu swoim profesjonalizmem i skupieniem, koncentracją na pracy, pasji, zawodzie.
        Polakiem to on jest z paszportu poza tym nie wiele przypomina przeciętnego rodaka.
        • Gość: dokładnie tak Re: ...szczególnie jak poczytać opinie dużej IP: *.23.54.194.generacja.pl 12.10.10, 15:37
          liczby polaczków używających sobie na nim na forach. nie sposób odnieść wrażenia że między kubkiem a nimi jest większa przepaść mentalna niż między nimi a muszką owocówką.
        • Gość: wuda.i.ogury Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t IP: *.haye.cable.virginmedia.com 12.10.10, 18:14
          > Polakiem to on jest z paszportu poza tym nie wiele przypomina przeciętnego roda
          > ka.

Fakt...nie chodzi w dresie

• kovala Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t 12.10.10, 15:34
        Polacy i Formuła 1, żałosne...
      • Gość: kill idtiots fucking nation IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.10, 15:35
        wstyd wsiadac do ryan aira - bo stratuja
        wstyd jezdzic po drogach - bo stratuja albo zabija
        wstyd sie odezwac na nartach w alpach - bo mowiacy tym samym jezykiem smierdza wodka i przeklinaja
        wstyd czytac wpisy fucking idiots poslugujacy sie tutaj j. polskim - nie wiadomo co wieksze u tych glupkow - czy glupota czy bezgraniczna zawisc

ohyda..
        • Gość: o Re: fucking nation IP: 213.71.28.* 12.10.10, 17:07
          Bardzo smutne i jakże, niestety, prawdziwe!
        • montag451 Re: fucking nation 12.10.10, 18:10
          I chcialoby sie podpisac "obydwoma recami" pod Twoim wpisem ........ tylko. No wlasnie - nie takie to znowu "fucking nation". Oprocz Ciebie pisze na forach troche wiecej gosci majacych naprawde cos do powiedzenia. Bez kompleksow narodowych, zawisci, komunistycznych pozostalosci [jak mawail o nas ksiadz Tischner "homo sovieticus] - bez czernowego "im gorzej tym lepiej", albo "siedz w kacie - znajda Cie".
          I wez pod uwage, ze wiekszosc w miare inteligentnych uzytkownikow po prostu wylacza forum, bez zostawiania komentarzy, bo ........... po jaka cholere dyskutowac z idiotami. Powiedz sam.
          A Kubica? Lal Hamiltona na gokartach jak chcial. Ludzie naprawde majacy cos do powiedzenia w F1, wiedza kim jest Robert. Jak niezwykle utalentowanym i juz doswiadczonym i pracowitym jest kierowca.
          Pozdrawiam serdecznie.
      • macu23 F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... 12.10.10, 15:35
        Kubica bardzo dobrym kierowcą jest i basta. Nawet Schumacher nie wygrywał w słabym bolidzie.
      • Gość: Gość F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... IP: *.146.218.22.ip.abpl.pl 12.10.10, 15:36
        Biorąc pod uwagę nazwiska, jakie wymienił, to facet o F1 wiele jednak nie wie. Najlepsi kierowcy (nie najbardziej utytułowani) w F1 to bez wątpienia Senna, Prost i Jim Clark. Oni byli poza zasięgiem, cała reszta mogła być najwyżej bardzo dobra. Od Schumachera wyżej znacznie postawiłbym Mansella, Piqueta, Laudę, Alana Jonesa, Keke Rosberga, czy choćby Montoyę, mimo tylko jednego porządnego sezonu. A Hakkinen, czy Alonso, to już po prostu jest śmiech i tyle - to rzemieślnicy, nie mistrzowie kierownicy.
      • harbour5 F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... 12.10.10, 16:54
        Jeśli będzie jeżdził francuskim badziewiem to jutro wypadnie silnik, pojutrze skrzydło, a potem już na starcie rozpadnie sie cały pojazd.
      • dehypnotizer To, co Robert robi w tym sezonie jest niesamowite. 12.10.10, 18:02
        Jest naprawdę dobry, ale boję się, że nie jeżeli nie trafi w końcu do dobrego teamu to nic z tego nie będzie. Najpierw BMW, które się wycofało praktycznie w połowie sezonu, teraz Renault, które po aferze z Briatore prawie padło i generalnie - jakie jest, każdy widzi. Szkoda, że Ferrari dalej chce Massę :(
        • Gość: grs Re: To, co Robert robi w tym sezonie jest niesamo IP: *.interpc.pl 12.10.10, 19:34
          No niestety massa to ich pupilek no i niechcą by ktoś zagrażał Alonso
          • Gość: rower kibica Re: To, co Robert robi w tym sezonie jest niesamo IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 20:21
            trafileś w sedno! Ferrari odpowiada sytuacja taka jak teraz, jest kierowca numer 1 i numer 2 ,gdyby sciągneli lepszego od Massy( nie mówie że jest słaby-wprost przeciwnie) ale takiego który się nie godzi na gorsze traktowanie to kończyło by się to często bratobójczą walką albo team orders. Mają Alonso i będą na niego stawiać wiele lat może i do 2015 jeździć a do tego momentu nie ma po co iść do Ferrari bo się będzie trzeba godzić na pozycje numer 2.
      • Gość: cmak F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, tal... IP: 87.250.186.* 12.10.10, 18:05
        Ja już dawno uwirzyłam w talent pana Kubicy i nikt nie musi mnie do tego przekonywać.
      • Gość: 0tt F1. Kubica blisko wyścigowego panteonu IP: *.acn.waw.pl 12.10.10, 20:21
        Bla, bla, bla. Wymiotować się już chce od tej ilości wazeliny i narcyzmu. Nie ma tygodnia bez dawki wazeliny w postaci tłumaczonych po raz n-ty komentarzy kogoś tam skądś tam. Prawda jest taka, że Kubica nie jest atrakcyjny marketingowo poza Polską i raczej nikt nie będzie chciał w niego inwestować. Znacznie większe szanse na zwycięstwo ma natomiast Kobayashi za którym stoi wielki rynek i potencjalni sponsorzy, i który ma agresywny styl jazdy podobny do tego jakim dysponuje Vettel (choć Kubica z pewnością jest od tego ostatniego pewniejszy).
      • Gość: Ambitny Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:59
        Nie ogladalem treningu, bo jedank za wczesnie - nie chcialo mi sie o 3 wstawac. Nie mniej jednak - swietny wynik. I cos w tym jest...
        --------------------
        Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters.
        www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm
      • Gość: uwaga Re: F1. Ekspert BBC o Kubicy: Niezwykły kunszt, t IP: *.ump.edu.pl 13.10.10, 13:19
        Na czym polega "niezwykły talent i kunszt Kubicy " ?
        Zachodzę w głowę i pojąć nie mogę .
        Oto za bardzo nie szanuje opon ( wymienia je wcześniej niż innu kierowcy )
        Oto najlepszy czas jednego kólka uzyskuje nie tak jak najlepsi kierowcy, kiedy to bolidy są najlzejsze, ale jeszcze wówczas gdy bolid waży sporo.
        Za to start ma dobry , technikę samej jazdy też, ale z utrzymywaniem dużego tempa jazdy przez większoszą ilośc kólek jest daleko w tyle za najlepszymi.

Niech mi kto zdradzi zatem, gdzie te jego przymioty są pochowane ?
        Pomijam przymioty osobiste , które pozwalają mu pluć na samochód jego chlebodawcy.
      • Gość: ano767 F1. Kubica blisko wyścigowego panteonu IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.10, 13:36
        ku... eksperci się nagle na forum znaleźli lepsi od tego dziennikarza zajmującego się już paręnaście lat F1 dzieci którzy jakieś 5 lat temu nie oglądali F1 a teraz się wypowiadają żal mi was naprawdę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka