Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ebdon w zarzadzie wpbsa!!!

03.04.04, 13:25
    prezes wpbsa, sir rodney walker oglosil, ze do zarzadu wpbsa - ktory zostanie
    ostatecznie ukonstytuowany w maju po mistrzostwach swiata - wejda:
    - sir robin miller - prezes sportu na wschodnia czesc anglii i prezes hmv (to
    wiodaca w wielkiej brytanii siec detaliczna sprzedajaca muzyke, dvd, kasety
    wideo i gry komputerowe),
    - david richards - prezes pilkarskiej premier league oraz czlonek zarzadu
    pilkarskiej federacji anglii,
    - adrian metcalfe - srebrny medalista igrzysk olimpijskich w '64 w sztafecie
    4x400 i prezes organizacji amdm (to chyba jakas organizacja medyczna non-
    profit),
    - peter ebdon - tego goscia znacie :).

poza tym zostana w tym zarzadzie wczesniejsi jego czlonkowie, czyli jim
    mcmahon i tony murphy.

w wielkiej brytanii to bardzo uznane nazwiska o ogromnej reputacji. wlasnie
    poprzez sciaganie do tego sportu ludzi duzego kalibru, sir walker chce
    budowac podstawy sukcesu snookera. i trzeba przyklasnac takiej strategii.

co to oznacza dla nas i polskiego snookera? byc moze nic, a byc moze bardzo
    duzo. walker chce popularyzacji snookera na skale swiatowa i widac, ze dobrze
    sie za to zabiera (w snookerze dziala od konca zeszlego roku, na prezesa
    wpbsa zostal wybrany ledwie 16 marca tego roku). wchodzimy do unii i przeplyw
    wiedzy, technologii, kapitalu, ludzi i sprzetu bedzie latwiejszy. w 40-
    milionowym kraju, w ktorym jest zapotrzebowanie na snookera, mozna upatrywac
    szans na zarobienie sporej kasy - ten ekonomiczny watek jest chyba
    najbardziej przekonujacy. niewiele (relatywnie) trzeba u nas zainwestowac,
    zeby sporo wyciagnac. potencjal - glownie dzieki liczbie ludnosci - jest u
    nas ogromny.

najwazniejsze, ze snooker - ten kolos na glinianych nogach - wreszcie ma
    lidera z prawdziwego zdarzenia!
    Obserwuj wątek
      • lilipiec Re: ebdon w zarzadzie wpbsa!!! 03.04.04, 14:01
        przemek.kruk napisał:

> - peter ebdon - tego goscia znacie :).

Ooo - czyżby zwolniło im się stanowisko księgowego? :DDD
        • gawronka Re: ebdon w zarzadzie wpbsa!!! 03.04.04, 14:21
          lilipiec napisał:

> przemek.kruk napisał:
          >
          > > - peter ebdon - tego goscia znacie :).
          >
          > Ooo - czyżby zwolniło im się stanowisko księgowego? :DDD

najpierw pewnie poleci po nagrodach i będzie sprawiedliwie - będą TAKIE niskie
          jak w Polsce :o)

Można by się z nim jakoś skontaktować i poprosic, żeby w statucie wpbsa pojawił
          się paragraf o naszym forum... Ktoś ma wejścia? Przemek, ty jakiś taki
          zorientowany jesteś ;)
          (No i też z krukowatych - możesz spokojnie wystepowac jako gawroni
          pełnomocnik :)))))
          • dorota_snooker Re: ebdon w zarzadzie wpbsa!!! 03.04.04, 17:32
            Wiecie co, to forum ma prawdziwie angileski humor !!!!!!!!!!!!!!!!!! A propos
            żeby podenerwować gawronkę to moja mama twierdzi że Ronnie wygląda jak Jaś
            Fasola, tylko brak mu tego pieprzyka na policzku ;))))))))))))))

Co do Ebdona to jak on może być księgowym w wpbsa jeśli przy stole nie umie
            liczyć od 66 w zwyż
            • gawronka Re: ebdon w zarzadzie wpbsa!!! 03.04.04, 17:44
              dorota_snooker napisała:

> Wiecie co, to forum ma prawdziwie angileski humor !!!!!!!!!!!!!!!!!! A propos
              > żeby podenerwować gawronkę to moja mama twierdzi że Ronnie wygląda jak Jaś
              > Fasola, tylko brak mu tego pieprzyka na policzku ;))))))))))))))

Eeee no, spokojnie, ja się nie upieram, że Ronnie to jaki Misterworld 2004.
              Chodzi mi tylko o ten BŁYSK w oku.
              (Ebdon też ma błysk, ale na głowie, to mnie nie rusza ;)

>
              > Co do Ebdona to jak on może być księgowym w wpbsa jeśli przy stole nie umie
              > liczyć od 66 w zwyż

No to ciachnie ilość przepisów do 66 i wysokość nagród do 66 funtów i będzie
              okej.
              ;)
      • fiszman To bardzo obiecujaca wiadomosc! 04.04.04, 19:42
        To jest wazna i mobilizujaca wiadomosc. Mobilizujaca, bo jesli do popularyzacji tego sportu w Anglii zatrudniono najlepszych, to rowniez my powinnismy maksymalnie zwiekszyc obroty i pokazac umiejetnosci organizacyjne. Nie znam ludzi kierujacych zwiazkiem w Polsce, nie wiem nic o ich staraniach, ale mysle sobie, ze jesli sponsorem turnieju jest producent przyprawy do zupy, to to nie jest powod do chluby! I jesli nagroda dla mistrza kraju sa 2kzl, to to nie jest czas do osiadania na laurach! A nalezy chyba wspomniec, ze break 116 jak najbardziej nadaje sie do pokazania w tv. Chocby w sportowych wiadomosciach regionalnych.
        Pamietam z dawnych czasow, kiedy Andrzej Person prezentowal w telewizji publicznej ciekawe starcia snookerowych gigantow i lekcje gry, udzielane przez Denisa Taylora; pamietam tez, ze wlasnie wtedy nastapil wielki snookerowy boom w Polsce. Niestety person zajal sie golfem i to ten sport w tej chwili wydaje sie byc bardziej na topie.
        A propos golfa - turnieje sponsoruja powazne instytucje finansowe, banki, fundusze emerytalne. Wydaje sie, ze byliby to najlepsi mecenasi tej, jakze eleganckiej, dyscypliny sportu. Moze warto byloby sprobawac naklonic kogos z wielkich do trzymania pieczy nad rozwojem snookera w Polsce; zwazywszy niewygorowane (w porownaniu z tenisem) wymagania finansowe, wydaje mi sie to calkiem mozliwe.
        Wlasciwie caly ten dlugi wywod mial sluzyc jednemu - bez naszego silnego, aktywnego dzialania, postepu nie bedzie.
        • dorota_snooker Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 04.04.04, 21:42
          Zdecydowanemu postępowi mówimy zdecydowanie tak
          ( nic mnie tak nie wnerwia jak jeden pan z tv tłumaczący że golf jest "trendy"
          a zestaw kijów kosztuje jedyne 1500 zł )
          • gawronka Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 04.04.04, 21:54
            dorota_snooker napisała:

> Zdecydowanemu postępowi mówimy zdecydowanie tak
            > ( nic mnie tak nie wnerwia jak jeden pan z tv tłumaczący że golf
            jest "trendy"
            > a zestaw kijów kosztuje jedyne 1500 zł )

Kilka tygodni temu ukazał się artykuł w bodajże Polityce, gdzie to snooker
            został określony jako trendy i sexy ;)

Co do sponsorowania snookera w Polsce - myślę, że powinno się zrobić coś, żeby
            w snookera zaczął grać jakiś lubiany bohater telenoweli. Popularność tego
            sportu wzrosłaby lawinowo i sponsor pewnie też by się znalazł ;)
            • przemek.kruk Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 04.04.04, 22:07
              mozna by tez zaproponowac, zeby frytka sprobowala z kenen na stole do
              snookera ;)

ale to chyba nie jest ta popularnosc, na ktorej nam zalezy, prawda?

ps: artykul byl w przekroju
            • dorota_snooker Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 04.04.04, 22:14
              gawronka napisała:

> Co do sponsorowania snookera w Polsce - myślę, że powinno się zrobić coś,
              żeby
              > w snookera zaczął grać jakiś lubiany bohater telenoweli. Popularność tego
              > sportu wzrosłaby lawinowo i sponsor pewnie też by się znalazł ;)
              >
              Któż to mógłby być ???? Nie sądzę żeby dr Kozieło zmienił
              orientację ;)))))))))))))
              • fiszman Wy sobie zartujecie, a ja na powaznie... 05.04.04, 08:47
                Snooker ma, zdawaloby sie, wszystkie atuty w reku: piekno samej gry, elegancje,
                czar, jest niezwykle telewizyjny. Pool przy nim wyglada jak gra dla palaczy
                kotlowych. Mozna by dlugo wymieniac zalety snookera. Tymczasem o niebo
                popularniejszy jest wlasnie pool. Mozna wprawdzie powiedziec, ze do jego
                popularnosci przyczynia sie wieksza latwosc gry, ale ja mysle, ze to jest
                falszywy trop. Zeby dobrze grac w poola, trzeba miec takie same podstawy, jak
                przy kazdej grze na stole z kieszeniami. Ale zwiazek poolowy dziala z prawdziwa
                werwa! Wystarczy odwiedzic ich strone internetowa; zin, szkolki gry, trenerzy,
                turnieje, liga. Zycie poolowe, mozna powiedziec, kreci sie na calego. Snooker
                zas caly czas pozostaje w cieniu swojego mniejszego kolegi...
                • parmenion Re: Wy sobie zartujecie, a ja na powaznie... 06.04.04, 16:41
                  fiszman napisał:

> Snooker ma, zdawaloby sie, wszystkie atuty w reku: piekno samej gry, elegancje,
                  > czar, jest niezwykle telewizyjny. Pool przy nim wyglada jak gra dla palaczy
                  > kotlowych.

Sorry, ale nie zgadzam sie zupełnie. Snooker nie jest i nigdy nie będzie równie
                  efektowny (jeśli chodzi o tv) co pool. Zupełnie nie ta dynamika gry (chyba że
                  gra Drago z O'Ronniem).
                  • misiania Re: Wy sobie zartujecie, a ja na powaznie... 06.04.04, 16:52
                    czy pool to jest ta gra, którą czasami widać na amerykańskich filmach? bile z
                    numerkami, stoły ustawione w barach?
                    • gawronka Re: Wy sobie zartujecie, a ja na powaznie... 06.04.04, 19:41
                      misiania napisała:

> czy pool to jest ta gra, którą czasami widać na amerykańskich filmach? bile z
                      > numerkami, stoły ustawione w barach?

A feee, nie mogę nawet patrzeć na "połówki"
                      Snooker rulezzzzzz! :)))
                      • misiania Re: Wy sobie zartujecie, a ja na powaznie... 07.04.04, 08:37
                        toteż właśnie, ale wolałam się upewnić, czy pool to jest ta gra, w którą grywa
                        się na środkowym Zachodzie w lokalach gastronomicznych, strojem obowiązkowym są
                        dżinsy i tiszert (czasami podkoszulek męski na ramiączkach, coby sobole było
                        widać) a elementem obowiązkowym jest król piw pity z gwinta...
                      • parmenion Re: Wy sobie zartujecie, a ja na powaznie... 07.04.04, 12:13
                        > A feee, nie mogę nawet patrzeć na "połówki"
                        > Snooker rulezzzzzz! :)))

Ja na ten przykład lubie obie gry i nie moge zrozumieć wzajemnej niechęci
                        snookerzystów i poolowców. Przecież to na dobrą sprawe ta sama dyscyplina. Pool
                        jest troche bardziej efektowny, kolorowy i szybszy, za to snookerzyści chętnie
                        przyznają sie do 'królewskiego' pochodzenia snookera, elegancji i wykwintności.
                        IMHO jeżeli ktoś naprawde lubi snookera to lubi też poola i na odwrót.
                        Przecież tak naprawdę liczy sie tylko umiejętna kontrola białej i dobra odstawna
                        :-))

PS: A poza tym uważam że Kartagina powinna zostać zburzona!!
              • gatta13 Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 19:50
                dorota_snooker napisała:

> gawronka napisała:
                >
                > > Co do sponsorowania snookera w Polsce - myślę, że powinno się zrobić coś,
                > żeby
                > > w snookera zaczął grać jakiś lubiany bohater telenoweli. Popularność tego
                > > sportu wzrosłaby lawinowo i sponsor pewnie też by się znalazł ;)
                > >
                > Któż to mógłby być ???? Nie sądzę żeby dr Kozieło zmienił
                > orientację ;)))))))))))))

Może doktor Burski? ;)))
                • gawronka Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 19:53
                  gatta13 napisała:
                  > Może doktor Burski? ;)))

Jak przez mgłę pamiętam, że w bilard grali bodajże bohaterzy "Miodowych lat".
                  Ale pewnie nie był to snooker...
                • jewta Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 19:53
                  gatta13 napisała:

> dorota_snooker napisała:
                  >
                  > > gawronka napisała:
                  > >
                  > > > Co do sponsorowania snookera w Polsce - myślę, że powinno się zrobić
                  > coś,
                  > > żeby
                  > > > w snookera zaczął grać jakiś lubiany bohater telenoweli. Popularność
                  > tego
                  > > > sportu wzrosłaby lawinowo i sponsor pewnie też by się znalazł ;)
                  > > >
                  > > Któż to mógłby być ???? Nie sądzę żeby dr Kozieło zmienił
                  > > orientację ;)))))))))))))
                  >
                  > Może doktor Burski? ;)))
                  proponuję Bogusia Lindę, on ma nawet stół do snookera w domciu. Ale mu
                  fajnie:)))
                  • gatta13 Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 19:56
                    Aha, już widzę te reklamy: co ty, k..., wiesz o snookerze... :)))
                    • jewta Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:01
                      gatta13 napisała:

> Aha, już widzę te reklamy: co ty, k..., wiesz o snookerze... :)))

sporo gatta13, sporo...
                      • gatta13 Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:03
                        Ja mówię o popularyzacji snookera w Polsce. Że Linda się z takim tekstem
                        kojarzy. No. :))) Nie wątpię, że sporo. Ja nie wiem prawie nic, ale sie
                        dowiaduję powoli. :)
                        • jewta Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:06
                          gatta13 napisała:

> Ja mówię o popularyzacji snookera w Polsce. Że Linda się z takim tekstem
                          > kojarzy. No. :))) Nie wątpię, że sporo. Ja nie wiem prawie nic, ale sie
                          > dowiaduję powoli. :)

angielski sport to i angielski humor - lepszy linda w garści niż gołota na dachu
                          obyś ten żart skumała proszę
                          • gatta13 Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:08
                            Niż gołota na dachu czy gdziekolwiek to wszystko lepsze. Lepszy O'Sullivan w
                            garści niż... :))
                          • gawronka Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:09
                            Albo: dlaczego Hunterowi nie pomógł plan B?
                            Bo to zła kobieta była...
                            • jewta Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:13
                              gawronka napisała:

> Albo: dlaczego Hunterowi nie pomógł plan B?
                              > Bo to zła kobieta była...

urodziwa nie jest to fakt, ale znajdz na wyspach ładną.
                              szkoda ze to polak nie jest nie dziewczyny? inaczej to forum by się nazywało:)
                              • gawronka Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:17
                                E, w Londynie wiele nacji mieszka, mógłby się rozejrzeć...
                                A ty nie kombinuj, bo i tak nie zmienię nazwy na "Forum fanów Jewty" ;)
                                No, chyba, że w na tej stronie polskiego snookera znajdzie się linka na to
                                forum...
                                • jewta Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:20
                                  gawronka napisała:

> E, w Londynie wiele nacji mieszka, mógłby się rozejrzeć...
                                  > A ty nie kombinuj, bo i tak nie zmienię nazwy na "Forum fanów Jewty" ;)
                                  > No, chyba, że w na tej stronie polskiego snookera znajdzie się linka na to
                                  > forum...
                                  >
                                  wcale się o to nie proszę a co do tego czy link na nowej stronie bedzie czy nie
                                  to bądz o to spokojna, kilka miłych postów w kierunku o'górka i sprawa
                                  załatwiona
                                  • gatta13 Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:22
                                    Mnie się tam podobają głosy panów komentujących :)))))
                                    • jewta Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:26
                                      gatta13 napisała:

> Mnie się tam podobają głosy panów komentujących :)))))

tylko bez cukru proszę:)
                                      • gatta13 Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:29
                                        Kawę i herbatę pijam bez cukru. A komentarza słucha się z przyjemnością. :))
                                  • gawronka Re: To bardzo obiecujaca wiadomosc! 06.04.04, 20:23
                                    Od dziś zaczynam go werbalnie rozpieszczać... ;)

Aha, wiadomość do wszystkich: jak ktoś ma jakieś fajne linki snookerowe, to
                                    proszę podawać, w wolnej chwili umieszczę je gdzieś na górze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka