Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

10 kolejka WL

22.10.10, 10:00
    Tu zamieszczamy uwagi dotyczące strzelców bramek, asysty, żółtych kartek i wszelakich wątpliwości dotyczących punktacji piłkarzy w 10. kolejce WL. Proszę o nie zaśmiecanie tego wątku, czytanie wcześniejszych postów i nie powtarzanie tych samych informacji.
    Obserwuj wątek
      • stanley-1 Re: 10 kolejka WL 22.10.10, 22:53
        Mam wątpliwości czy przy bramce Iwańskiego należy się asysta Kucharczykowi.Iwański strzelał na dwa razy i właściwie bramka padła po dobitce własnego strzału.
        • hawk24cmb Re: 10 kolejka WL 22.10.10, 23:09
          zgodnie z regulaminem się nie należy - Nie przyznajemy: jeśli zawodnik, który zdobędzie gola, pokona bramkarza "na raty", tzn. jeśli po strzale bramkarz lub inny zawodnik odbije piłkę, a strzelec gola trafi do bramki po dobitce,
          • danipolkowice Re: 10 kolejka WL 22.10.10, 23:53
            manu asysta przy ostatniej bramce . tylko nie dajcie d. jak z kielbowiczem .eksraklasa.tv klamie.chyba ze uklady.reklama tej strony sa strony sprawdzone ktore sprawdzaja wszystko.90minut.pl
            • rejon Re: 10 kolejka WL 23.10.10, 01:23
              Duże literki i odpowiednie znaki interpunkcyjne sprawiają, że wypowiedź jest bardziej czytelna. Polskie znaki plus przeczytanie swojego tekstu też nie jest chyba takie uciążliwe. bzbbebbsba KDHAS ;
        • t-clapek Re: 10 kolejka WL 23.10.10, 01:18
          stanley-1 napisał:

> Mam wątpliwości czy przy bramce Iwańskiego należy się asysta Kucharczykowi.Iwań
          > ski strzelał na dwa razy i właściwie bramka padła po dobitce własnego strzału.

Pytanie tylko czy to pierwsze było strzałem czy może "dziubnięciem" piłki przed siebie, by móc potem oddać strzał. Ja bym asystę zostawił, ale może też dlatego, że Kucharczyka kupiłem... ;)
          • dejv Re: 10 kolejka WL 23.10.10, 16:21
            W poprzednich edycjach tego typu sytuacje to chyba był asysty czy nie ?? Jeśli trzymać się sztywno regulaminu to Iwański czy ją dziubał, głaskał czy strzelał nie ma znaczenia. Bramkarz odbił i dopiero Iwański strzelił...

A jeśli Sobiech palnął w bramkarza ten odbił i Gołębiewski dobił to ma Sobievch asyste czy nie ?? Wiem, ze kiedys za takie cos były asysty...
            • tagtag Re: 10 kolejka WL 25.10.10, 12:49
              dejv napisał:

>
              > A jeśli Sobiech palnął w bramkarza ten odbił i Gołębiewski dobił to ma Sobievch
              > asyste czy nie ?? Wiem, ze kiedys za takie cos były asysty...

Róznica jest zasadnicza - Kucharczyk podawał a Sobiech strzelał. To drugie na pewno nie powinno być nazywane asystą. Choc jak się tak umówimy to możemy za to przyznawać punkty w WL. ;-)
          • tagtag Re: 10 kolejka WL 25.10.10, 12:45
            Niestety, regulamin WL w tym wypadku uniemożliwia(?-;) ) zaliczenia pięknej, wręcz "klasycznej" asysty Kucharczyka. Pozostaje "apelować" o zmianę tego zapisu w przyszłej edycji.
            Sugerowałbym mniej "rygorystyczną" definicje otwierająca jednak pole do interpretacji zdarzenia.
            Pozdr.
      • stanley-1 Re: 10 kolejka WL 23.10.10, 21:25
        Nie przyznajemy: jeśli zawodnik, który zdobędzie gola, pokona bramkarza "na raty", tzn. jeśli po strzale bramkarz lub inny zawodnik odbije piłkę, a strzelec gola trafi do bramki po dobitce - myślę że sprawę uznania lub nie asysty Kucharczyka przy bramce Iwańskiego rozstrzyga ten punkt regulaminu - asysta nie powinna być uznana.
      • michal.boss1 Re: 10 kolejka WL 23.10.10, 22:37
        asysta Robaka przy golu Grzelczaka! powinien miec chyba 13pkt.;)
        • wielkid Re: 10 kolejka WL 23.10.10, 22:52
          michal.boss1 napisał:

> asysta Robaka przy golu Grzelczaka! powinien miec chyba 13pkt.;)
          Robak nie zrobil asysty tylko SERNAS na powtórce z za bramki widać że SERNAS PODAJE DO GRZELCZAKA. DLATEGO sernas ma zle policzone punkty nie ma miec 7 tylko 10.
          2 za wystep, 1 za wygrana, 5 za gola, 2 za asyste razem 10.
      • wielkid Sernas ZLE PUNKTY nie 7 a 10 23.10.10, 22:54
        SERNAS przy golu GRZELCZAKA zrobil asyste na powtórce z za bramki widać że SERNAS PODAJE DO GRZELCZAKA. DLATEGO sernas ma zle policzone punkty nie ma miec 7 tylko 10.
        2 za wystep, 1 za wygrana, 5 za gola, 2 za asyste razem 10.
        • t-clapek Re: Sernas ZLE PUNKTY nie 7 a 10 23.10.10, 22:56
          Przecież Sernas nie strzelił gola :)
          • wielkid Re: Sernas ZLE PUNKTY nie 7 a 10 23.10.10, 23:02
            t-clapek napisał:

> Przecież Sernas nie strzelił gola :)

ok moj blad ogladalem relacje na zywo na stronie nazywo.interia.pl i tam napisali ze 3 gola zdobyl sernas po podaniu panki a bylo odwrotni. Punkty sie zgadzaja.
      • eda7777 Re: 10 kolejka WL 24.10.10, 13:13
        Mam pytanie dlaczego punktów wcale nie ma Rafał Grzyb z Jagieloni przecież grał w meczu z widzewem
        • mkopinski3101 Re: 10 kolejka WL 24.10.10, 21:26
          Widocznie akurat wyszło mu w ostatecznym rozrachunku 0punktów....
      • marwi75 Re: 10 kolejka WL 27.10.10, 11:13
        Po sprawdzeniu danych z oficjalnym komunikatem Ekstraklasy S.A. w punktacji 10 kolejki dodana została żółta kartka:
        1 - Sergejs Kozans z Lechii Gdańsk

Klasyfikacje zostaną ponownie przeliczone i po zamknięciu 10 kolejki losujemy zestaw par następnej rundy Pucharu WL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka