Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Świat Jana

21.11.10, 22:34
    "Każdy może wszystko osiągnąć i zostać kim chce.Trzeba się tylko uwolnić od ograniczeń i przymusu" To niesamowity cytat! Wielki podziw i uznanie dla mojego immiennika:) Jan

pozdrawiam serdecznie
    janpaweltomaszewski.pl
    Obserwuj wątek
      • janmasny Re: Świat Jana 25.11.10, 15:28
        umiejetnosc nabrania dystansu do rzeczywistosci i znalezienie spokoju ducha wsrod zgielku wiekiego miasta jest bardzo trudne. Chwilowie ucieczki w pustke natury pomagaja odnalesc wewnetrzny balans. Ale ten facet troche przesadzil, notabene tez moj imennik. janmasny.com
      • Gość: Jan Re: Świat Jana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 17:22
        z tym windsurfingiem to tak nie do konca - w 81 roku to nie byl taki sport jak 5 czy 6 lat pozniej :)
      • Gość: Yarko Re: Świat Jana IP: *.182.11.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.10, 18:35
        Człowiek do życia dużo nie potrzebuje reszta to fanaberia.
        Ciekawy czlowiek i odwazny.
      • Gość: marcin Re: Świat Jana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 19:41
        ha ha tekst z reklamowego folderu porusza wszystkich do głębi

pozdrawiam marketingowców RB,ale jaja
      • rynuardpl Re: Świat Jana 26.11.10, 19:49
        prawdziwy chlop
      • Gość: gość Re: Świat Jana IP: *.range86-172.btcentralplus.com 26.11.10, 19:53
        Wszystko pięknie, tylko ta była żona i córki mi tu zazgrzytały.

Można się odciąć od świata i żyć "ograniczeń" oraz nie mieć pieniędzy pod warunkiem, że była żona dba o dzieci.
        Ciekawe czy ona by nie chciała se w chacie posiedzieć i niespiesznie chleb piec, zamiast na wywiadówki latać i tłumaczyć dzieciom, że tata się artystycznie wyzwolił i nie będzie alimentów...
      • dwa_grosze Re: Świat Jana 26.11.10, 19:57
        Przeciez ten czlowik od zawsze byl odludkiem. Zdobyl slawe i pieniadze slizgajac sie po falach morz, nawet nie zna zycia w ludzkiej spolecznosci a ze strachu zostal zdziwaczalym pustelnikiem. Przyklad tchorzostwa i zagubienia.
      • Gość: super Re: Świat Jana IP: *.limes.com.pl 26.11.10, 19:57
        jest fajnie do pierwszego bólu zęba. Tak na prawdę to nie ucieczka od cywilizacji tylko pasożytowanie na niej. Niech mądrala zrezygnuje z lekarzy, zakupów, narzędzi itp... to nie ucieczka od cywilizacji tylko przebywanie obok (na) niej...
      • Gość: gosc Re: Świat Jana IP: *.dhs.gov 26.11.10, 20:29
        Nie sadze, zeby od cywilizacji dalo sie uciec, mysle, ze autor reportazu sam sie oszukuje. Oczywiscie, ze mozna zyc bardzo komfortowo nie gromadzac dobr materialnych, ale jak sie ma dzieci to naklada to na czlowieka jakies obowiazki.
      • Gość: gość Re: Świat Jana IP: *.ists.pl 26.11.10, 21:09
        Od jutra zrobię to samo.

Zbuduję sobie ziemiankę w lasku bielańskim i będę łowił ryby w Wiśle.

To jest pomysł na życie w Krakowie.
      • Gość: lolka Re: Świat Jana IP: *.mia.bellsouth.net 26.11.10, 21:25
        a mnie zastanawia, jak czlowiek jakoby bez kasy moze zlecic przewiezienie 730-kilogramowej kuli helikopterem.
      • Gość: rozwiewacz mitów Re: Świat Jana IP: 89.78.110.* 26.11.10, 21:52
        miał swoje 5 minut, przepie...ł cała kasę, a jak się okazało, że oprócz pływania na desce gó... umie i nikogo to nie interesuje, to obraził się na cały świat i wyprowadził na zadupie, bo w mieście musiałby zapie...ć zamiatając chodniki

tak kończą luzaki
      • Gość: RYS54 Re: Świat Jana IP: 195.204.240.* 26.11.10, 22:29
        ...ciekawy reportaż ...ciekawy człowiek...pozdrawiam z Andalsnes N....moje filmy, o Norwegii, gdzie wykorzystuję moje fotki, na RYS54 (YouTube)...pozdrawiam ...krzysztof
      • Gość: RYS54 Re: Świat Jana IP: 195.204.240.* 26.11.10, 22:35
        ...ciekawy człowiek...z taką osobowością, można się spotkać tu w Norwegii, gdzie życie uczy pokory....zapraszam na YouTube, na str. RYS54...tam moje fotki z Norwegii...jako podkład do utworów muzycznych...pozdrawiam....krzysztof...
      • tocqueville Re: Świat Jana 27.11.10, 06:49
        wszyscy zachwyceni takim naturalizmem - "człowiek słuchający swej natury" i wolnością niech się zastanowią jak wyglądałaby cywilizacja, gdyby każdy wybrał taką drogę - bez zobowiązań, poświęcenia na rzecz innych, rygoru i dyscypliny. Facet spłodził dziecko i nie ma z nim kontaktu. Nie uczestniczy w jego wychowaniu - to się nazywa swoboda. To nie tacy ludzie jak on (pustelnicy) utrzymują nasz świat na powierzchni.
        a ten cytat: "Każdy może wszystko osiągnąć i zostać kim chce.Trzeba się tylko uwolnić od ograniczeń i przymusu" jest tak niesamowicie "oryginalny" że pochodzi chyba z pisma typu "tina" czy "życie na gorąco".
        Na podstawie czego twierdzicie że to ciekawa osobowość?
      • Gość: Kajetan Pieniążek Re: Świat Jana IP: *.173.21.228.tesatnet.pl 27.11.10, 07:49
        LOFOTY RZONDZOM! też bym się przeprowadził gdybym nakosił sieki jako mistrz windsurfingu
      • Gość: Gość Re: Świat Jana IP: *.multi-play.net.pl 27.11.10, 10:03
        Wszyscy "podziwiacze", nawiedzeni romantycy, ile czasu wytrzymalibyście bez zwykłego papieru toaletowego ? Marzycie o takim życiu, to wywalcie papier z łazienki i sra..cie tak przez kilka dni.
      • Gość: Głos z sali Re: Świat Jana IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.10, 10:30
        Moja babcia w surowych warunkach wczesnego PRLu wychowała 5 dzieci na porządnych ludzi. To jest dla mnie prawdziwe bohaterstwo, ale strasznie niemedialne, nie dżezi i nie trendi. A ten gość? Z czym on się w życiu zmierzył, że daje takie życiowe rady... Szanuję wybór ale nie podziwiam.
      • Gość: dziewczynka z zapa Re: Świat Jana IP: *.ip.netia.com.pl 27.11.10, 11:14
        Nie każdy musi isc taką drogą i nikt nie powiedział, ze jest ona jedyna słuszna czy najlepsza. jednak te słowa krytyki niektórych forumowiczów świadczą tylko o tym, że nie zrozumieli o czym jest tekst. Nie wiem czy zostawił swoje dzieci czy nie ale ma 52 lata, więc są to już zapewne dorosłe osobniki. Nie jest też pasożytem społecznym jak niektórzy sugeruja, bo zarabia na siebie sam i żyje jak chce nikogo tym nie krzywdząc. Trudno tez go nazwac outsiderem, bo nie wiadomo czy ptrzed czymś uciekał, czy też wybrał (jak sadzę0 takie życie raczej poszukując (a to zasadnicz różnica). Ten mądrala co pyta jak by wyglądała cywilizacja, gdyby wszyscy tak żyli...niech się lepiej zastanowi jak by wyglądała nasza cywilizacja gdyby wszyscy robili to co on sam(forumowicz znaczy się), bez względu na to kim jest - babcią klozetową czy znanym chirurgiem. nasza cywilizacja istnieje dzięki różnorodności. A bohatetr nie jest ani lumpem ani nierobem nikomu nie szkodzi i jeszcze tworzy mniej lub bardziej udane projekty artystyczne. Innośc jednak zawszwe uwiera motłoch. Lepiej żeby z teczką codzień do urzędu zapie...ł co?
      • Gość: noik Re: Świat Jana IP: *.gv.shawcable.net 27.11.10, 12:34
        Dzieki za rozsadna wypowiedz! -Dziewczynko z zapa....(apropos jedna z moich favourite bajek!!)--poniewaz te niektore wypowiedzi sa na poziomie-tak niskiej-tez- zwanej "cywilizowanej" klasy spolecznej ktora po prostu, doprowadza mnie do:szalu, placzu, itd itp !!!
      • Gość: Gość Re: Świat Jana IP: 217.98.72.* 27.11.10, 13:02
        Mądrze gadasz, dziewczynko z zapa. Zniewolony mieszczańskimi gusłami motłoch nienawidzi
        tych, którzy żyją inaczej, bo oni uświadamiają mu jego własną-motłochu- inercję, lenistwo, mówiąc dosadniej-brak jaj, pokazując, że jednak można
        coś w swoim życiu zmienić.

pozdro
        -poex
      • Gość: też gość Re: Świat Jana IP: 89.77.177.* 27.11.10, 13:05
        Nie zgadzam się, że "każdy może wszystko osiągnąć i zostać kim chce. Trzeba się tylko uwolnić od ograniczeń i przymusu". Pewne ograniczenia życiowe są faktem i nie da się tego tak łatwo przeskoczyć. Żyjemy w świecie, gdzie trzeba jakoś zarabiać na siebie i swoje marzenia, a konieczność zarabiania powoduje z kolei konieczność rezygnacji z niektórych marzeń. Naprawdę nie dla każdego szczytem marzeń jest życie survivalowe gdzieś na zimnym zadupiu w kompletnym oderwaniu od rzeczywistości i ludzi.
      • Gość: Gosc Re: Świat Jana IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 27.11.10, 15:58
        Kiedys ktos powiedzial, ze ruch hippie zostal wynaleziony przez dzieci z bogatych rodzin, bo nigdy nie musieli sie zastanawiac, skad sie braly te wszystkie rzeczy, ktorych uzywali na codzien. Fajnie jest zyc, kiedy nie musisz sie zastanawiac, kto wytwarza te gwozdzie, ktorymi utrzymujesz w kupie swoja chalupe.
      • Gość: ómena Re: Świat Jana IP: *.czarnet.pl 27.11.10, 16:07
        "Naprawdę nie dla każdego szczytem marzeń jest życie survivalowe gdzieś na zimnym zadupiu w kompletnym oderwaniu od rzeczywistości i ludzi."
        oczywiscie, ze nie wrecz na planecie zyje mniejszosc z takim wlasnie marzeniem, ale on nie zmusza nikogo do takiego zycia! wiec nie wiem po co to napisalas\les...
        mozna dyskutowac w tym temacie bardzo dlugo, ja dodam tylko ze zazdroszcze takiego wlasnie zycia, sily i odwagi aby trwac w tym...tez bym chciala, ale u mnie jest wieczne ale...typowy czlowiek ze mnie nie ma sie co oszukiwac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka