Gość: ps IP: 212.160.165.* 22.02.02, 11:43 czyli udanym rewanżem Rosjan za Lake Placid 80. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: morello Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 22.02.02, 11:52 niestety, wygląda na to, że nie będzie meczu. znowu rozgrywki działaczy okazały się ważniejsze od prawdziwego sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.physio.unr.edu 22.02.02, 12:29 Nie, mecz bedzie. Zapewne tez US wygra. Sek w tym ze jest tez pewne prawdopodobienstwo ze beda wygrywac Rosjanie, mam nadzieje (dosc plona) ze w takim przypadku sedziowie nie zaczna jakis dziwnych kombinacji z karami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.czes.gazeta.pl 22.02.02, 13:21 W każdym razie trzymam kciuki za chłopaków Fietisowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidb GO! GO! USA!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 19:49 Niech wygrają lepsi - czyli Amerykanie! do nich należy już złoty medal! Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 13:57 Po tym co wyprawiają rozhisteryzowani Rosjanie z bojkotem igrzysk jestem za Stanami. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.02.02, 14:33 JA jestem za Rosja... i nie warunkuje tego zadnymi bojkotami ani sytuacja z innych konkurencji. Po prostu wole graczy rosyjskich :) Khabibulin znowu bedzie wymiatac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celi Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: 62.233.190.* 22.02.02, 14:50 O ktorej jest ten mecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynio Re: Dzisiaj ROSJA-USA. godz. 0:10 (sobota) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 22.02.02, 14:54 Jankesów na stos!!!! sęk w tym że będą "drukować" sędziowie...mogę się załozyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwaczek back in the USSR..... IP: *.nc.rr.com 23.02.02, 04:12 ...no i nasze (wasze) ruskie przegraly...oops!Trzeba bylo sie jednak obrazic przed meczem,a nie ryzykowac kolejny blamaz.Teraz juz nawet nie wiadomo czy wypada skladac kolejny protest,bo przeciez przez nieuwage jeden z rosyjskich graczy podziekowal sedziemu za uczciwosc po meczu.I tu mnie tylko zastanawia fakt, dlaczego tylko niektore przydupasy ruskich z tego forum znowu widzialy "kanty"... No,ale jest jeszcze przeciez szansa na braz...A moze juz tylko szansa na medal z ziemniaka?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: back in the USSR..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:21 Widziales kiwaczek jak Rosjanie przyjeli porazke? Z godnoscia. Nie bylo pojedynkow bokserskich, wtlaczania w bandy, demolowania szatni i pokojow w wiosce olipmijskiej co pamietamy z Nagano po porazkach jankesow i kanadyjczykow. Potrafili podac reke przciwnikowi. tego jankesi nigdy sie nie naucza. A poza tym warto pamietac, ze jankesi potrafili strzelic bramke tylko wtedy gdy grali w 5 na 4, czyli bez pomocy sedziego znowu sie nie obeszlo. Szkoda, ze sajgon dla jankesow zaczal sie dopiero w III tercji gdyz bylo widac jak jankesi zaczeli plywac i tylko mysleli jak wytrwac napor Rosjan. Nic to. W czerwcu w duchu slowianskiej solidarnosci Orly Engela przetrzepia te jankeskie dupska w prawdziwym futbolu :)))))) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwaczek Re: back in the USSR..... IP: *.nc.rr.com 24.02.02, 05:41 A wiesz Sasza dlaczego przyjeli porazke z godnoscia?!? Bo to przeciez sportowcy,a dla nich najwazniejsza jet gra.Zreszta wiekszosc z nich to poza boiskiem kumple,ktorzy razem graja w klubach NHL.Decyzje o protescie podjeli nie oni ,ale Rosyjski Komitet Olimpijski,dla ktorego jak widze >>zimna wojna<< jeszcze sie nie skonczyla.Byla to decyzja jak najbardziej polityczna i to mialem na mysli mowiac o durnej,ruskiej megalomanii. Pozdrawiam Kiwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwaczek Re: back in the USSR..... IP: *.nc.rr.com 24.02.02, 05:43 Wcale sie nie pogniewam jak "Orly Gorskiego" przetrzepia Jankesom tylki. LOL :-) Odpowiedz Link Zgłoś
campo Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 15:07 Ograli Czechów więc powinni wygrać równiez z USA. Mam jednak nadzieję że Rosjanie nie ograniczą się tylko do obrony wlasnej bramki, Chabibulin jest dobry, ale drugiego takiego obstrzału może nie wytrzymać...:-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 15:20 Po tych paru przekrętach na niekorzyśc Rusków, będę im kibicował w dzisiejszym meczu. "Szajbu, szajbu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: 212.160.165.* 22.02.02, 15:38 Ciekawe, jaka jest obsada sędziowska tego meczu. Oj będzie gorąco, prawdopodobnie ze zbiorową zadymą z udziałem po kilku graczy z obu stron. Dobrze że mecz jest o 0:10, spokojnie dotrzymamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwo Re: ROSJA-USA. 1980 IP: 209.47.143.* 22.02.02, 16:30 To byla wygrana chlopcow z Uniwerku nad najbardziej zgrana sowiecka druzyno. Dzisiejszy mecz to rowny z rownym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 16:33 Calym sercem za Rosja :)) Juz uprzedzielm sasiadow by byli wyrozumiali gdyby ich cos zbudzilo w nocy. Szal przywieziony z Moskwy juz przyszykowany, teraz tylko kuracja gardla i mozna oczekiwac na wielki mecz. Chabibulin bedzie jak prawidziwa sciana i wierze, ze ataki yankee zatrzymia sie na nim, a Fiodorow, bracia Bure i olbrzym Kwasza pokaza jankesom gdzie raki zimuja. Za te wszystkie chamskie amerykanskie numery na Igrzyskach przyjdzie czas zaplaty. I jakiez to bedzie wspaniale uczucie pognebic 20 000 rozhisteryzowanych, sterowanych przez napisy na tablicy swietlnej do dopingu kowbojow :))))))) Problem tylko gdy polfinaly bedzie sedziowac Kanadyjczyk mecz Rosji z jankolandem a jankes mecz Kanady z Bialorusia. Wowczas na obiektywizm nie ma co liczyc :( Будем держать кулачки :))) ШАЙБУ!! ШАЙБУ!! РУССКИЕ ВПЕРЕД!!! МЫ С ВАМИ!!! Dokopac jankesom ile wlezie:)) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: GO USA IP: 209.47.143.* 22.02.02, 18:38 a w niedziele i tak dostaniecie. Maple Leaf forever. Tom, Toronto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toler Re: GO USA .....GO RUSSIA;-) IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 22.02.02, 19:00 Gość portalu: TOM napisał(a): > a w niedziele i tak dostaniecie. > Maple Leaf forever. > > Tom, Toronto go Russia...a w niedziele Kanada moze nareszczie zagra tak jak ich na to naprawde stac! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: GO USA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 19:07 Gość portalu: TOM napisał(a): > a w niedziele i tak dostaniecie. > Maple Leaf forever. > > Tom, Toronto Hehehe, a Szwedzi tez juz sie widzieli w polfinale ;))) Miezin rules!!!!!!!!! Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
fakthem GO RUSSIA, SZAJBu, SZAJBU. 22.02.02, 19:26 jestem Polish-American - czyli przykuty do telewizora przez ostatnie 2 tygodnie, zgadzam sie ze wszystkimi krytykujacymi Amerykanow za butnosc na Olimpiadzie, moze nie zawsze maja racje ale troche Rosjanie moga czuc sie poniewierani. Ruscy wcale na to nie zasluguja, dlatego mimo ze jestem Amerykaninem sciskam dzis kciuki za Ruskich, cudu tym razem nie bedzie i Fedorow i spolka rozwala marzenia USA o finale. Chociaz boje sie ze mecz moze byc sedziowskim skandalem , w ktorym ruscy moga zejsc np po drugiej tercji czujac sie oszukiwani. Z Czechami to Ruscy dostawali kary z rekawa - niewiadomo po co, chyba Haszek lepiej brzmi od Khabibulina. Wygrajcie Rosjanie, caly swiat wam dzis kibicuje (pewnie nawet islamski). W finale z Kanadolami , Ruskim pojdzie juz duzo latwiej i to oni wygraja Olimpiade przynajmniej w hokeju meskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.aei.ca 22.02.02, 19:28 Stawiam na lepszych : na Rosje. Z sedziowaniem beda problemy bo monopol maja sedziowie z NHL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: 217.96.17.* 22.02.02, 19:44 Moim zdanie USA NA 100% WYGRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.czes.gazeta.pl 22.02.02, 20:40 Ale ja i tak będę za Rosjanami, bo są sympatyczniejsi. Szajbu! Mołodcy! Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 20:47 Będę kibicować Rosji co rzadko mi się zdarza. Ale ostatnie wydarzenia z SLC napawają mnie niechęcią do sportowych federacji USA. Przypomina mi się, że sam fakt organizacji igrzysk został również "załatwiony" w dużym stopniu przy zielonym stoliku. Czarę goryczy przelało to co się działo podczas jazdy solistek na lodzie i to kilka dni po tym jak równie dyskusyjne zwycięstwo ale rosyjskiej pary wywołało taką burzę. Człowiek odnosi wrażenie że są zwierzęta równe i równiejsze. Tak więc - Rosja do boju. W finale bez względu na rezultat trwającego właśnie meczu będę trzymał kciuki za zwycięzcę spotkania Kanada-Białoruś. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toler Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 22.02.02, 20:53 pc napisał(a): > Będę kibicować Rosji co rzadko mi się zdarza. Ale ostatnie wydarzenia z SLC > napawają mnie niechęcią do sportowych federacji USA. Przypomina mi się, że sam > fakt organizacji igrzysk został również "załatwiony" w dużym stopniu przy > zielonym stoliku. Czarę goryczy przelało to co się działo podczas jazdy > solistek na lodzie i to kilka dni po tym jak równie dyskusyjne zwycięstwo ale > rosyjskiej pary wywołało taką burzę. Człowiek odnosi wrażenie że są zwierzęta > równe i równiejsze. > > Tak więc - Rosja do boju. W finale bez względu na rezultat trwającego właśnie > meczu będę trzymał kciuki za zwycięzcę spotkania Kanada-Białoruś. > > Pozdr. czesc PC.....najlepiej to ujales o zwierzetach rownych i rowniejszych:-).... Rosyjska prasa ( mowil o tym tu w US, Bob Costas, glowny sprawozdawca olimpiady w NBC) wlasnie to Amerykanom przypomniala. w jaki sposob Salt Lake te igrzyska dostalo...juz ten fakt powinien byl odebrac Salt Lake olimpiade, to juz moja opinia.... pozdr. oby WorldCup 2002 obyl sie bez podobnych skandali....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 22:45 Cześć Toler :) Co do tych Mistrzostw Świata to nie byłbym taki pewny. Jesteśmy w grupie koreańskiej, a Seul'88 aż za dobrze pamiętamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 23:22 pc napisał(a): > Czarę goryczy przelało to co się działo podczas jazdy > solistek na lodzie i to kilka dni po tym jak równie dyskusyjne zwycięstwo ale > rosyjskiej pary wywołało taką burzę. > Słucka popełniła dwa błędy i dlatego przegrała. Ludzie, ślepi jesteście czy uwierzyliscie ludziom byłego KGB-owca. Rosyjska klasa polityczna jest fenomenalna w wymyślaniu tematów zastępczych. Po co gadać o zamykaniu niezależnych telewizji, o oligarchach, zróbmy wojnę z Czeczenią oskarżmy MKOl o antyamerykański spisek itd. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 22.02.02, 20:48 ..oj, juz sciskam kciuki za Rosjan - mam nadzieje, ze rzuca USA na kolana przed wuasna publicznoscia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyc_zwis Amerykanie ich złoją. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 22:36 Kibicuję USA i muszą pogonić kota Ruskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Każdy, który kibicuje Rosji, jest zdrajcą Polski ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 22:49 Myślicie, że oni się zmienili ? A guzik ! Oni mają te same cele, co za Stalina . Oszukujcie się, wierzcie Gudzow..emu, naszprycowanym biegaczkom, premierowi itd.. Ich cel był i jest prosty jak konstrukcja cepa - wykończyć nas Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Re: Każdy, który kibicuje Rosji, jest zdrajcą Polski ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 22:58 lecz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Każdy, który kibicuje Rosji, jest zdrajcą Polski ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 23:28 No tak ! Oni zawsze nas kochali ! Zawsze nas lubili, a w Katyniu organizowali dyskoteki dla polskich oficerów z graniem na karabinach ! Przeprosili za wszystkie zbrodnie, nigdy nie oszukiwali, nie wiedzą, co to doping ! A teraz zaryczany pod wpływem prześladowania naszych braci ze Wschodu medyk będzie krzyczał : szajbu ! A tak na poważnie : oni byli, sa i będą ostatnimi sk...synami, czy to w polityce, czy w sporcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Każdy, który kibicuje Rosji, jest zdrajcą Polski ! IP: *.acn.waw.pl 23.02.02, 10:36 Znowu zapomniałeś wziąć tabletki, które przepisał ci psychiatra, no i rezultaty mamy powyżej. Chyba zresztą za wcześnie wypuścili cię ze szpitala. Mam nadzieję, że wkrótce tam wrócisz, to wszyscy poczują ulgę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Kup sobie wazelinę ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 18:43 I tak dla bolszewików jesteś polaczkiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Każdy, który kibicuje Rosji, jest zdrajcą Polski ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:25 Palant!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rosjanin Sasza kibicujący Rosji jest OK ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 19:33 Polak kibicujący Rosji jest niestety idiotą ! Zatracił instynkt samozachowawczy, bo uwierzył, że nas lubicie . Wy lubicie swoje imperium. Prywatnie Rosjanie są OK, ale w sprawach politycznychnigdy nie będą przyjacielami Polaków z powodu swojego imperializmu. A dla was sport to tylko polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Rosjanin Sasza kibicujący Rosji jest OK ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 21:02 Gość portalu: Michał napisał(a): > Polak kibicujący Rosji jest niestety idiotą ! > Zatracił instynkt samozachowawczy, bo uwierzył, że nas lubicie . > Wy lubicie swoje imperium. > Prywatnie Rosjanie są OK, ale w sprawach politycznychnigdy nie będą > przyjacielami Polaków z powodu swojego imperializmu. > A dla was sport to tylko polityka. Alez Michale ja nie jestem wcale Wielkorusem tylko Wielkopolaninem i w zaden to sposob nie zmienia faktu, ze z calej duszy kibicowalem Rosji ;PPP A idiota wg mnie jestes Ty, ktory zyjesz jakimis starymi resentymentami i uprzedzeniami. Wytlumacz mi moze w jaki sposob taka Slucka, Butyrska, Sikcharulidze, Pluszczenko,Bieriezna nawet strzelajacy Rostowcew sa odpowiedzialni za Katyn???? Czy ty w ogole wiesz, ze obok polskich oficerow leza tam tysiace Rosjan i Bialorusinow zastrzelonych przez to samo NKWD???? Po prostu jestes chory z nienawisci, i jak kazdego chorego jest mi strasznie zal Ciebie. Teraz gdy znajdujemy sie pod protekcja NATO i nowego wielkiego brata w jaki sposob Rosja moze nam zagrozic??? A Rosja moze i ma pewne ciagotki imperialne, ale czy nie ma ich USA a nawet Francja?? A to jak Jankesi zaangazowali te Igrzyska od samego poczatku od ceremonii otwarcia w polityke to wg Ciebie w porzadku? A postepowanie Rosjan jest ze wszech miar zrozumiale. Tylko idiota bedzie udwac, ze pada deszcz gdy pluje sie mu w twarz. Sprawa sztafety rosyjskiej jest tu najbardziej wyraznym przykladem tego postepowania. Jezeli nawet z krwia Lazutiny bylo cos nie tak to fakt, ze poinformowano o tym Rosjan w taki sposob, ze nie mozna bylo wprowadzic juz rezerwowej to czysty bandytyzm przy zielonym stoliku!!! Podobnie jak sprawa Korolewej czy pobranie prawie pol litra krwi do analizy Rostowcewowi na godzine przed biegiem na 20 km. Zapamietaj sobie to Miachasiu, ze tak beda Cie szanowac jak Ty sam siebie bedziesz szanowal i zrozum Rosjan. czy taka mala Korea tez z powodow swego imperializmu protestuje??? I dlaczego protest kanadyjczykow spotkal sie z takim poparciem tak za oceanem jak i w polskiej TV i prasie, a o przyczynach protestow Rosjan zwyczajnie sie klamie?? Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 23:11 Do boju Rosja!!!!! Fetisow, Larionow poprowadźcie "rebjat" do zwycięstwa!!! Habibulin - pamiętaj "suchije worota" jak z Pepikami!!!!! Fiodorow, Bure, Kowalew, Afinogenow, Żamnow - pamiętajcie Richter to patafian!!!!! Mogilny - tak mi ciebie brak!!!!!! Pokażcie tym durnym Amerykanom!!!! Za Słucką, za Łazutinę, za biednego Koreańczyka z short-tracku, którego nazwiska nie pamiętam!!!!!! Wpieriod!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.proxy.aol.com 22.02.02, 23:15 Z rego co widac jest w Polsce wiecej agentow KGB niz sie mozna bylo spodziewac. GO USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.czes.gazeta.pl 22.02.02, 23:42 Czy ty wiesz co to jest hokej, czy też kije kojarzą ci się tylko z polityką? Hamuj, to jest forum sportowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Dzisiaj ROSJA-USA. Do Sz .... IP: *.proxy.aol.com 22.02.02, 23:50 Wiem co jest hokej Go Leafs GO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:30 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Z rego co widac jest w Polsce wiecej agentow KGB niz sie mozna bylo spodziewac. > GO USA czyzby CIA czula sie nie dopieszczona?? ;) A tak poza tym to jak wszystko ci sie kojarzy z polityka, KGB, a jednemu idiocie nawet z katyniem to wspolczuje. Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 23.02.02, 23:15 Gość portalu: Sasza napisał(a): > Gość portalu: wojtek napisał(a): > > > Z rego co widac jest w Polsce wiecej agentow KGB niz sie mozna bylo spodzi > ewac. > > GO USA > > czyzby CIA czula sie nie dopieszczona?? ;) > A tak poza tym to jak wszystko ci sie kojarzy z polityka, KGB, a jednemu idioci > e > nawet z katyniem to wspolczuje. > > Sasza Sądząc po reakcjach w rosyjskiej dumie to właśnie waszym "wybrańcom narodu" się wszystko kojarzy z polityką. Prasa też się popisuje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmm Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.telsten.com / 10.20.2.* 23.02.02, 00:01 a kto powiedzial ze na olimpiadzie ma byc "rowno i spraiedliwie" teraz wygrywa TV(bogata) a nie sport po raz pierwszy kibicuje ruskim nich zagraja na nosie zadufanym w sobie amerykusom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Bill Guerin 1:0 USA IP: *.proxy.aol.com 23.02.02, 00:56 z Boston Bruins wsadzil ruskom pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olimpic Re: Bill Guerin 1:0 USA IP: *.proxy.aol.com 23.02.02, 01:48 Czytam to i sie drapie w glowe,tylu sk......... w Polsce czy tylko nieletni? Wydaje mi sie ze raczej zwykle glupi. PS:a gdzie teraz sa te sowieckie cheerleaders? Popili sie i nie dotrwali do konca meczu? Kolchozowa swolocz. Odpowiedz Link Zgłoś
pc Rosja nie istnieje... 0:3 23.02.02, 01:44 Szkoda. Bo to całe USA wcale nie gra rewelacyjnie. Mam nadzieję że Rosjanie nie będą narzekać że znowu ciągle ich sędziowie karają. W tym meczu są po prostu tłem dla rywali i nie zanosi się na cud w trzeciej tercji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Rosja nie istnieje... 0:3 IP: *.ppp.polbox.pl 23.02.02, 01:59 pc napisał(a): > Szkoda. Bo to całe USA wcale nie gra rewelacyjnie. Mam nadzieję że Rosjanie nie > > będą narzekać że znowu ciągle ich sędziowie karają. W tym meczu są po prostu > tłem dla rywali i nie zanosi się na cud w trzeciej tercji... Wszystkie bramki dla USA padly w trakcie gry w przewadze, w dwoch przypadkach conajmniej po watpliwej decyzji sedziego. Tolerowane sa nawet bardzo ostre wejscia Amerykanow, a Rosjanie lykaja wykluczenie za wykluczeniem. Ale moze jeszcze cos bedzie, to w koncu hokej - najszybsza gra... Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: Rosja nie istnieje... 0:3 23.02.02, 02:06 Zgadza się! Zaczęło się coś dziać! Ale TVP pokazuje ... ślizgi bobslejowe. Co to ma być??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: Rosja istnieje! IP: *.devs.futuro.pl 23.02.02, 02:01 Może jednak!!! cuda sie zdarzają,już tylko 2:3! i 15 min do konca... pachnie dogrywką:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadio Rosja ma trzecie miejsce. IP: *.speed.planet.nl 23.02.02, 18:15 Bardzo sie ciesze ze Rosja przegrala. juz od najmlodszych lat kibicuje przeciwnikom Rosji, kiedys nieczesto zdawalo sie ze ktos z Rosja wygra. Ale teraz poziom sie wyrownal. I kazdy moze wygrac........... Szkoda tylko ze mecz nie stal na wysokim poziomie. A sedziowanie bylo bezstronnicze.I bardzo dobrze. W finale spodziewam sie zazartej walki i nieciekaweego meczu, pelnego ostrych wejsc.........ale zobaczymy. Rosja zasluzyla na trzecie miejsce. kadio Odpowiedz Link Zgłoś
fakthem Zajebista trzecia tercja 23.02.02, 02:18 Czy Richter wyciagnal z bramki? Zgoda co do pierwszych tercji, ale w trzeciej juz nikt sie nie oszczedza. Ida na zywiol, zeby tylko kondycyjnie wytrzymali to tempo Odpowiedz Link Zgłoś
pc BRAWO ROSJA! 23.02.02, 02:26 Nie sądziłem że Rosję stać będzie na taką grę w trzeciej tercji. Niestety, nie wystarczyło to do wygranej :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: BRAWO ROSJA! IP: *.proxy.aol.com 23.02.02, 03:41 pc napisał(a): > Nie sądziłem że Rosję stać będzie na taką grę w trzeciej tercji. Niestety, nie > wystarczyło to do wygranej :-((((( he he he! Migi z Phantonami przegraly ! Prawdziwa rzeczywistosc ! Putin wiedzial ,co ma w walonkach smierdzacych i dlatego jak piesek,przy amerykanskich butach oficerskich warowac zaczal ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: BRAWO ROSJA! IP: *.dyn.optonline.net 23.02.02, 15:16 pc napisał(a): > Nie sądziłem że Rosję stać będzie na taką grę w trzeciej tercji. Niestety, nie > wystarczyło to do wygranej :-((((( Dloaczego nie sadziles? Zawodnicy w rosyjskiej reprezentacji tez skladaja sie z zawodnikow NHL podobnie jak zawodnicy w reprezentacjach USA i Kanady. Szanse sa wyrownane. Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: BRAWO ROSJA! 23.02.02, 17:37 Po prostu Myślałem że są już zbyt "wypaleni". W to że gra tam wielu świetnych zawodników z NHL jak Chabibulin, Bure, Fedorov nigdy nie wątpiłem. Teraz sytuacja się może odwrócić. To Kanada miała spacerek w półfinale, a USA będzie odczuwać trudy wcześniejszego meczu. Możliwe że w finale to USA będzie stać tylko na jedną dobrą tercję... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BRAWO ROSJA! IP: 217.96.16.* 25.02.02, 09:46 Cała drużyna Rosyjska WSZYSCY hokeiści grają w NHL (jedyny z drużyny Rosyjskiej który nie gra w NHL to trzeci bramkarz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.proxy.aol.com 23.02.02, 03:36 Gość portalu: ps napisał(a): > czyli udanym rewanżem Rosjan za Lake Placid 80. no i co pedale?Teraz znowu bedziesz musial dupy zachodnim gosciom,przez 4 lata nastepne za darmo dawac ! Dobrze ci YOU ASSHOLE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwaczek back in the USSR..... IP: *.nc.rr.com 23.02.02, 04:16 -------------------------------------------------------------------------------- ...no i nasze (wasze) ruskie przegraly...oops!Trzeba bylo sie jednak obrazic przed meczem,a nie ryzykowac kolejny blamaz.Teraz juz nawet nie wiadomo czy wypada skladac kolejny protest,bo przeciez przez nieuwage jeden z rosyjskich graczy podziekowal sedziemu za uczciwosc po meczu.I tu mnie tylko zastanawia fakt, dlaczego tylko niektore przydupasy ruskich z tego forum znowu widzialy "kanty"... No,ale jest jeszcze przeciez szansa na braz...A moze juz tylko szansa na medal z ziemniaka?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Slava Fetisov IP: *.proxy.aol.com 23.02.02, 06:02 Mialem szacunek dla niego jako gracza, ale widac jemu tez odjebalo z ta mania przsladowcza. Wlasnie sie wypowidzial w TV ze final USA-CANADA byl ukartowany, Moglo powidziec swiom przed meczem zeby wlozyli troche serca, a zreszta i tak sie im udalo z Pepikami. GO BIALORUS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: back in the USSR..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 17:36 Widziales kiwaczek jak Rosjanie przyjeli porazke? Z godnoscia. Nie bylo pojedynkow bokserskich, wtlaczania w bandy, demolowania szatni i pokojow w wiosce olipmijskiej co pamietamy z Nagano po porazkach jankesow i kanadyjczykow. Potrafili podac reke przciwnikowi. tego jankesi nigdy sie nie naucza. A poza tym warto pamietac, ze jankesi potrafili strzelic bramke tylko wtedy gdy grali w 5 na 4, czyli bez pomocy sedziego znowu sie nie obeszlo. Szkoda, ze sajgon dla jankesow zaczal sie dopiero w III tercji gdyz bylo widac jak jankesi zaczeli plywac i tylko mysleli jak wytrwac napor Rosjan. Nic to. W czerwcu w duchu slowianskiej solidarnosci Orly Engela przetrzepia te jankeskie dupska w prawdziwym futbolu :)))))) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: back in the USSR..... 23.02.02, 23:13 Gość portalu: Sasza napisał(a): > Widziales kiwaczek jak Rosjanie przyjeli porazke? Z godnoscia. Nie bylo > pojedynkow bokserskich, wtlaczania w bandy, demolowania szatni i pokojow w > wiosce olipmijskiej co pamietamy z Nagano po porazkach jankesow i kanadyjczykow > . > Potrafili podac reke przciwnikowi. tego jankesi nigdy sie nie naucza. Rękę podac potrafili ale palanckie wypowiedzi Fetisowa wszystko zepsuły. Dobrze że Łarionow i Fiedorow mają klasę, gdy przyznali kto był lepszy. > A poza tym warto pamietac, ze jankesi potrafili strzelic bramke tylko wtedy gdy > > grali w 5 na 4, czyli bez pomocy sedziego znowu sie nie obeszlo. To juz każda decyzja przeciw Rosjanom jest zła? Gratulacje. > Szkoda, ze sajgon dla jankesow zaczal sie dopiero w III tercji gdyz bylo widac > jak jankesi zaczeli plywac i tylko mysleli jak wytrwac napor Rosjan. > Nic to. W czerwcu w duchu slowianskiej solidarnosci Orly Engela przetrzepia te > jankeskie dupska w prawdziwym futbolu :)))))) > > Sasza Ty się na słowiańską solidarność nie powołuj bo jak ZSRR z USA grał to 90% narodu polskiego było za USA:). Ciekawe czy Czeczeńcy kibicowali Rosjanom czy Amerykanom? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: back in the USSR..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.02, 14:16 kubasa napisał(a): > Gość portalu: Sasza napisał(a): > > Nic to. W czerwcu w duchu slowianskiej solidarnosci Orly Engela przetrzepi > a te > > jankeskie dupska w prawdziwym futbolu :)))))) > > > > Sasza > Ty się na słowiańską solidarność nie powołuj bo jak ZSRR z USA grał to 90% naro > du > polskiego było za USA:). Ciekawe czy Czeczeńcy kibicowali Rosjanom czy > Amerykanom? > pozdrowienia Moze takie proporcje byly w latach 80-tych, ale teraz wnioskujac z opinii na forum jest juz mniej wiecej 50 na 50 :)) Pomysl co bedzie za 10 lat :))))))) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwaczek Re: back in the USSR..... IP: *.nc.rr.com 24.02.02, 05:50 -------------------------------------------------------------------------------- A wiesz Sasza dlaczego przyjeli porazke z godnoscia?!? Bo to przeciez sportowcy,a dla nich najwazniejsza jet gra.Zreszta wiekszosc z nich to poza boiskiem kumple,ktorzy razem graja w klubach NHL.Decyzje o protescie podjeli nie oni ,ale Rosyjski Komitet Olimpijski,dla ktorego jak widze >>zimna wojna<< jeszcze sie nie skonczyla.Byla to decyzja jak najbardziej polityczna i to mialem na mysli mowiac o durnej,ruskiej megalomanii. Pozdrawiam Kiwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
heniek Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. 23.02.02, 10:04 Gość portalu: ps napisał(a): > czyli udanym rewanżem Rosjan za Lake Placid 80. Chyba nie, stawiam 3:2 dla USA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: CANADA IP: *.KA1.srv.t-online.de 23.02.02, 11:37 a ja zycze zwyciestwa Kanadzie bo to ich sport narodowy i graja go tak jak sie powinna grac hokej czyli ostro- Forza Lindros-Forza Fleury--FORZA NEW YORK RANGERS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.oswiecim.pl / 10.0.0.* 23.02.02, 12:01 ...no i amerykanie. Wszystko byłoby OK gdyby spece z GAZETY tak dramatycznie nie rozmijali się z faktami. PANOWIE i PANIE czytając wasze "typy" w piątkowej GAZECIE postanowiłem podać również mój typ. Brzmi on: Na hokeju to wy się nie znacie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Dzisiaj ROSJA-USA. To będzie horror z happy-endem. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.02, 13:18 Dlaczego Rosjanie nie mogli tak grać przez cały mecz?! A co do sędziowania Fietisow ma trochę racji. Nie było video-powtórki ze spornej sytuacji, Chris Drury jeszcze w pierwszej tercji uderzył kijem Pawła Bure (bez konsekwencji), a na 2 minuty przed końcem Brett Hull wisiał chyba 10s. na kiju Daniły Markowa (też bez gwizdka). Nie było też przerwy w grze po tym jak Richter przesunął własną bramkę. Ale i tak spodziewałem się gorszego sędziowania. Organizatorzy mają swój finał i niech się cieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marc Re: Wygra NHL IP: *.dyn.optonline.net 23.02.02, 14:35 Teraz kiedy reprezentacje Rosji, USA i Kanady podobnie jak innych krajow skladaja sie glownie z zawodnikow amerykanskiej ligii NHL to poziom jest wyrownany i szanse na wygrana ma kazda reprezentacja. Kanada od poczatku tego sportu miala najlepszych zawodnikow (i Kanadyjczykow bylo historycznie najwiecej w NHL)wiec jezeli cokolwiek to Kanada ma odrobine przewagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadio Rosja ma braz IP: *.speed.planet.nl 23.02.02, 18:16 Bardzo sie ciesze ze Rosja przegrala. juz od najmlodszych lat kibicuje przeciwnikom Rosji, kiedys nieczesto zdawalo sie ze ktos z Rosja wygra. Ale teraz poziom sie wyrownal. I kazdy moze wygrac........... Szkoda tylko ze mecz nie stal na wysokim poziomie. A sedziowanie bylo bezstronnicze.I bardzo dobrze. W finale spodziewam sie zazartej walki i nieciekaweego meczu, pelnego ostrych wejsc.........ale zobaczymy. Rosja zasluzyla na trzecie miejsce. kadio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Rosja ma braz IP: *.calacademy.org 23.02.02, 23:34 Drodzy Panstwo, mieszkam w USA juz prawie dwa lata (niestety, podpisalem kontrakt i nie moge zrezygnowac, chociaz wierzcie mi, gdybym wiedzial wczesniej co to za kraj nigdy bym tu nie przyjechal; no, ale jeszcze 14 miesiecy i bedzie po sprawie). Jeszcze w zyciu nie widzialem, zeby igrzyska byly pokazywane i komentowane w taki nachalny, chamski, szowinistyczny sposob, jak tutaj. Nigdy dotad nie kibicowalem Rosjanom - wiadomo dlaczego Polacy nie maja powodow, zeby im kibicowac - ale kiedy jestem tutaj, w tej barbarii jest mi doprawdy wszystko jedno kto wygra byleby to nie byl zaden cholerny (przepraszam) amerykaniec. Zaluje, ze Rosjanie nie przetrzepali im skory w hokeja. Nie dlatego, zeby mi zalezalo, zeby oni wygrali (kibicuje Kanadyjczykom), ale zeby Amerykanie przegrali. Kiedy w lyzwiarstwie figurowym wybuchla sprawa nieuczciwego sedziowania i pozniej drugi zloty medal przyznano Kanadyjczykom, to robiono tutaj z tego powodu swieto. Kiedy Rosjanie zlozyli protest po zawodach solistek slychac tylko glupie i zlosliwe komentarze. Podobnie sprawa ma sie z wydarzeniami po finalowym biegu w short-tracku. A tak na marginesie, to na miejscu Amerykanina po prostu nie przyjalbym medalu "wygranego" w taki sposob. No, ale takie to teraz czasy, ze cel uswieca srodki, a na igrzyskach dominuje wojna - rozpetana przez obywateli "wolnego (kon by sie usmial) kraju". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Rosja ma braz IP: *.client.attbi.com 24.02.02, 09:17 Drogi Jarku, Jestem zdumiony Twoim listem. Mieszkasz w USA "juz prawie 2 lata" ale czy na pewno rozumiesz dobrze po angielsku? Podaj mi chociaz jeden przyklad tego "chamstwa" o ktorym wspominasz. Przyjechales do tego kraju, zeby zarobic pieniadze i nic wiecej Cie nie obchodzi. Wierz mi, jesli tak bardzo Ci sie tu nie podoba to mozesz wrocic - nawet zrywajac kontrakt. Przebywam w tym kraju juz ponad 20 lat i troche lepiej go rozumiem. W TV pokazuja glownie amerykanskich sportowcow, to prawda, ale TV to jest biznes i to najlepiej sie sprzedaje. Czy zapomniales juz o 11tym wrzesnia? Amerykanie nie zapomnieli i dlugo jeszcze nie zapomna (mam nadzieje, ze nigdy). Z tego rowniez powodu widzimy wiecej Ameryki, wiecej flag, wiecej patriotyzmu. Ogladam olimpiade bardzo duzo i nie widzialem/slyszalem zadnego chamstwa. Owszem krytykowano sedziow, ale nie krytykowano zawodnikow. Bardzo dobrze mowiono i pisano o Malyszu. Oczywiscie, jako Polak chcialbym slyszec wiecej o Polsce, chcialbym widziec wiecej medali. No ale taki jest obecnie uklad sil w sporcie, a Amerykanie sa duzo lepsi niz kiedys w tych zimowych sportach bywali (wiec jest wiecej euforii). Masz prawo do kibicowania Rosji jesli Ci to odpowiada (to wolny kraj). Ja pamietam jak komentowano sportowe wydarzenia w Polsce (nie mowiac juz o ZSRR), jeszcze nie tak dawno temu. Gdzie byles wtedy? Czy rowniez uwazales Polske za barbarzynski kraj? Skad ten Twoj sarkazm o wolnym kraju (cytat: "kon by sie usmial")? Otoz dzieki temu krajowi, ktory tak wysmiewasz i z ktorego bys uciekl (gdybys tylko "mogl"), nasza Polska jest wolnym krajem i tyrania komunizmu przeszloscia. Bardzo jestem rozczarowany, ze Polak taki jak Ty moze myslec takimi plytkimi kategoriami i wyciagac takie absurdalne wnioski i uogolnienia na podstawie jazdy figurowej na lodzie. Wstyd! Z szacunkiem, Jan Gość portalu: Jarek napisał(a): > Drodzy Panstwo, > > mieszkam w USA juz prawie dwa lata (niestety, podpisalem kontrakt i nie moge zr > ezygnowac, chociaz wierzcie > mi, gdybym wiedzial wczesniej co to za kraj nigdy bym tu nie przyjechal; no, al > e jeszcze 14 miesiecy i bedzie po > sprawie). Jeszcze w zyciu nie widzialem, zeby igrzyska byly pokazywane i koment > owane w taki nachalny, > chamski, szowinistyczny sposob, jak tutaj. Nigdy dotad nie kibicowalem Rosjanom > - wiadomo dlaczego Polacy nie > maja powodow, zeby im kibicowac - ale kiedy jestem tutaj, w tej barbarii jest m > i doprawdy wszystko jedno kto > wygra byleby to nie byl zaden cholerny (przepraszam) amerykaniec. Zaluje, ze Ro > sjanie nie przetrzepali im skory > w hokeja. Nie dlatego, zeby mi zalezalo, zeby oni wygrali (kibicuje Kanadyjczyk > om), ale zeby Amerykanie > przegrali. Kiedy w lyzwiarstwie figurowym wybuchla sprawa nieuczciwego sedziowa > nia i pozniej drugi zloty > medal przyznano Kanadyjczykom, to robiono tutaj z tego powodu swieto. Kiedy Ros > janie zlozyli protest po > zawodach solistek slychac tylko glupie i zlosliwe komentarze. Podobnie sprawa m > a sie z wydarzeniami po > finalowym biegu w short-tracku. A tak na marginesie, to na miejscu Amerykanina > po prostu nie przyjalbym medalu > "wygranego" w taki sposob. No, ale takie to teraz czasy, ze cel uswieca srodki, > a na igrzyskach dominuje wojna - > rozpetana przez obywateli "wolnego (kon by sie usmial) kraju". > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Rosja ma braz IP: *.calacademy.org 24.02.02, 22:28 Drogi Janie, o tym czy moge i ewentualnie dlaczego zerwac kontrakt moge wiedziec tylko ja. Oprocz tego zycze Ci nastepnych 20 lat w Stanach Zjednoczonych, a nawet 60 lat w USA. A tak na marginesie - szokiem dla mnie byly juz igrzyska w Sydney, kiedy jeszcze nikt nie wiedzial co sie stanie 11 wrzesnia 2001 roku. Zachowanie tych barbarzyncow nie ma nic wspolnego z biznesem tylko z tym, ze sa barbarzyncami. O sprawach wolnosci, pytaniach o zaslugi USA dla oswobodzenia Polski spod komunistycznej tyranii itp. dyskutowac nie bede. W kazdym razie gdyby temat naszej rozmowy dotyczyl fizyki jadrowej, to... no a na historii, dajmy na to, znaja sie wszyscy. Na swoje "usprawiedliwienie" moge dodac tylko jedno - od dwodziestu lat zajmuje sie badaniem przeszlosci stosunkow USA z tak zwanymi panstwami mniejszymi i moge Ci powiedziec jedno Polacy wolnosc zawdzieczaja przede wszystkim swojej nieustepliwosci i woli przetrwania. No, ale wracajmy do meczu tym razem USA-Kanada. GO CANADA, GO !!! Pozdrawiam, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Rosja ma braz IP: *.client.attbi.com 25.02.02, 03:53 Drogi Jarku, Dziekuje za zyczenia dlugowiecznosci. Ja Tobie zycze jak najszybszego powrotu, zgodnie z Twoja wola. Myslalem, ze odpowiesz na moje konkretne pytanie o przyklad "chamstwa" jak rowniez wytlumaczenie Twojego okreslenia o wolnym ("kon by sie usmial") kraju. Nazywanie kogos chamem i barbarzynca wymaga moim zdaniem jakiegos uzasadnienia, bowiem znaczenie tych wyrazow jest bardzo negatywne. Jezeli jestes fizykiem, to rozumiesz, ze zeby czegos dowiesc potrzeba przeslanek (lub tzw. faktow, jezeli mowimy o dyskusji). Uniknales odpowiedzi, wiec dla mnie Twoje stwierdzenia sa typowa propaganda. Po co wogole cos takiego piszesz, jak nie mozesz tego poprzec faktami? Mysle, ze Ci "barbarzyncy" nie sa tacy zli, skoro Ci placa za cokolwiek tam robisz. Moze powinnes zwrocic te pieniadze - otrzymane od barbarzyncow, tak samo jak sugerowales zwracanie medalu (z czym sie w zasadzie zgadzam)? Masz racje, igrzyska w Sydney rowniez byly transmitowane pod katem Amerykanow, a przedtem jeszcze igrzyska w Seoulu itd., itd. Dla mnie to najlepszy dowod, ze TV to biznes, a na biznesie sie zarabia. Naszczescie, dla milosnikow sportu, jak rowniez imigrantow, istnieje telewizja satelitarna i kablowa, gdzie mozna obejrzec igrzyska troche inaczej. Jesli chodzi o polityke, czy naprawde uwazasz ze Polska bylaby w tej chwili wolna, gdyby ZSRR bylo w stanie wytrzymac wspolzawodnictwo ekonomiczne i militarne z krajami Zachodu ( a glownie z USA )? Na jakiej planecie sie urodziles? Oczywiscie, ze bez checi i determinacji Polakow (i faktu ze papiez jest Polakiem) nic by sie nie stalo, bo Ameryka nie przyszlaby nas wyzwolic. Wyzwolily sie jednak rowniez kraje daleko mniej zdeterminowane niz Polska, np. Bulgaria czy tez Moldavia. Czy Ci sie podoba czy tez nie, fakt ze ZSRR przegralo "zimna" wojne (wlasnie ze Stanami) byl niezbednym warunkiem "wyzwolenia" wielu krajow, w tym Polski. Uzywajac terminologii matematycznej, byl warunkiem koniecznym ale nie dostatecznym. No ale wracajac do meczu, Kanada wygrala zasluzenie i ja nie mam z tym problemu. Podejrzewam, ze wygrala tak wysoko, bo Amerykanie opadli z sil. Mieli w koncu ciezko wywalczone zwyciestwo z Rosja dopiero co za soba, pdczas gdu Kanada przeszla "spacerkiem" nad Bialorusia. Nawiasem mowiac, chetnie pogadalbym z Toba osobiscie, bo taka dyskusja komputerowa jest do niczego. Pozdrawiam, Jan Gość portalu: Jarek napisał(a): > Drogi Janie, > > o tym czy moge i ewentualnie dlaczego zerwac kontrakt moge wiedziec tylko ja. O > procz tego zycze Ci > nastepnych 20 lat w Stanach Zjednoczonych, a nawet 60 lat w USA. A tak na margi > nesie - szokiem dla mnie byly > juz igrzyska w Sydney, kiedy jeszcze nikt nie wiedzial co sie stanie 11 wrzesni > a 2001 roku. Zachowanie tych > barbarzyncow nie ma nic wspolnego z biznesem tylko z tym, ze sa barbarzyncami. > O sprawach wolnosci, > pytaniach o zaslugi USA dla oswobodzenia Polski spod komunistycznej tyranii itp > . dyskutowac nie bede. W > kazdym razie gdyby temat naszej rozmowy dotyczyl fizyki jadrowej, to... no a na > historii, dajmy na to, znaja sie > wszyscy. Na swoje "usprawiedliwienie" moge dodac tylko jedno - od dwodziestu la > t zajmuje sie badaniem > przeszlosci stosunkow USA z tak zwanymi panstwami mniejszymi i moge Ci powiedzi > ec jedno Polacy wolnosc > zawdzieczaja przede wszystkim swojej nieustepliwosci i woli przetrwania. No, al > e wracajmy do meczu tym > razem USA-Kanada. GO CANADA, GO !!! > > Pozdrawiam, > > Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Oczywiscie musieli wygrac Amerykanie 24.02.02, 03:38 Mam juz dosc tej wszechobecnej Amerykanskiej buty. Zyczylem z calego serca Rosjanom zeby wygrali. Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Oczywiscie musieli wygrac Amerykanie 24.02.02, 11:38 janek.p napisał(a): > Mam juz dosc tej wszechobecnej Amerykanskiej buty. Zyczylem z calego serca > Rosjanom zeby wygrali. Proponuję kurację w Phenianie, tak się przejąłem twym bólem. Tam na pewno odpoczniesz od Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Oczywiscie musieli wygrac Amerykanie IP: *.calacademy.org 24.02.02, 22:34 Drogi Janie (skoro juz taka przyjelismy konwencje), pozwole sobie jeszcze zwrocic Ci uwage, ze ani ja, ani Janek nikogo swoimi wypowiedziami nie atakowalismy - to znaczy nikogo bioracego udzial w dyskusji. Sadze, ze Twoje zlosliwe uwagi o Phenianie albo o tym, ze powinienem sie wstydzic, bo nie doceniam Ameryki sa godne pozalowania. Opanuj sie i jesli chcesz rozmawiac z kimkolwiek - o meczu, Ameryce czy wolnosci - to przede wszystkim szanuj swoich partnerow. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś