akst1
09.02.11, 14:58
Panowie Organizatorzy, Panowie Prezesi, chciałbym Wam zaproponować wspaniałe uatrakcyjnienie naszej gry, uatrakcyjnienie dające możliwość dokonywania wielu ciekawych kombinacji w naszych drużynach, uatrakcyjnienie polegające na wykazaniu się znajomością gry obronnej wśród naszych ligowców. Proponuję wprowadzenie do naszej gry dodatkowej funkcji o nazwie LIBERO.
Nie ukrywam, że ponownie zainspirowali mnie do tego Szanowni Prezesi p_kozak i prezes-33, a także Pan Prezes sportsmanxx. Szczególnie jednak inspirująco zaczęły oddziaływać na mnie wpisy Szanownego Pana Prezesa p_kozaka, spośród których przytoczę może taki najbardziej typowy: „…dla mnie im wiecej mozliwosci ma gra tym wieksza radosc sprawia mi prezesowanie mojemu skladowi…”
ISTOTA RZECZY
Każdy prezes spośród swoich obrońców wybrałby tego obrońcę, który punktowałby podwójnie, tak jak w wypadku Kapitana. Byłaby to literka ”L”. Dwaj zawodnicy w drużynie punktowaliby więc podwójnie – KAPITAN i LIBERO. Gdyby jakiś prezes chciał zaryzykować, mógłby sprawić, że Libero byłby jednocześnie Kapitanem (KL). Taki Kapitan i Libero w jednej osobie punktowałby potrójnie.
Widzicie, Szanowni Prezesi, po co to z uporem tkwić przy zastępcy kapitana, skoro można w to miejsce znaleźć coś ekstra. Może Panowie Trzej Muszkieterowie wypowiedzą się na ten temat, bo coś mi się wydaje, że domagając się zastępcy kapitana, kierowali się przede wszystkim podszeptami węża siedzącego w ich kieszeniach.
Zachęcam wszystkich Prezesów do dyskusji, oczywiście porzućmy chociaż na chwilę nasze uprzedzenia i animozje. Bądźmy niezależnymi poszukiwaczami prawdy, a nie poszukiwaczami układów i układzików.