Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    09.02.11, 14:58
    Panowie Organizatorzy, Panowie Prezesi, chciałbym Wam zaproponować wspaniałe uatrakcyjnienie naszej gry, uatrakcyjnienie dające możliwość dokonywania wielu ciekawych kombinacji w naszych drużynach, uatrakcyjnienie polegające na wykazaniu się znajomością gry obronnej wśród naszych ligowców. Proponuję wprowadzenie do naszej gry dodatkowej funkcji o nazwie LIBERO.

Nie ukrywam, że ponownie zainspirowali mnie do tego Szanowni Prezesi p_kozak i prezes-33, a także Pan Prezes sportsmanxx. Szczególnie jednak inspirująco zaczęły oddziaływać na mnie wpisy Szanownego Pana Prezesa p_kozaka, spośród których przytoczę może taki najbardziej typowy: „…dla mnie im wiecej mozliwosci ma gra tym wieksza radosc sprawia mi prezesowanie mojemu skladowi…”

ISTOTA RZECZY
    Każdy prezes spośród swoich obrońców wybrałby tego obrońcę, który punktowałby podwójnie, tak jak w wypadku Kapitana. Byłaby to literka ”L”. Dwaj zawodnicy w drużynie punktowaliby więc podwójnie – KAPITAN i LIBERO. Gdyby jakiś prezes chciał zaryzykować, mógłby sprawić, że Libero byłby jednocześnie Kapitanem (KL). Taki Kapitan i Libero w jednej osobie punktowałby potrójnie.

Widzicie, Szanowni Prezesi, po co to z uporem tkwić przy zastępcy kapitana, skoro można w to miejsce znaleźć coś ekstra. Może Panowie Trzej Muszkieterowie wypowiedzą się na ten temat, bo coś mi się wydaje, że domagając się zastępcy kapitana, kierowali się przede wszystkim podszeptami węża siedzącego w ich kieszeniach.

Zachęcam wszystkich Prezesów do dyskusji, oczywiście porzućmy chociaż na chwilę nasze uprzedzenia i animozje. Bądźmy niezależnymi poszukiwaczami prawdy, a nie poszukiwaczami układów i układzików.
    Obserwuj wątek
      • sportsmanxx1 Re: LIBERO 09.02.11, 15:56
        Odpowiem krótko: proponowana przez prezesa akst1 opcja LIBERO ma całkiem inny charakter, niż opcja zastępcy kapitana, można powiedzieć, że totalnie odwrotny kierunek.
        Skoro więc byłem zwolennikiem wprowadzenia zastępcy kapitana (choć od razu podkreślałem, że nie wierzę we wdrożenie tej zmiany przez organizatorów), to z zasady nie mogę być zwolennikiem LIBERO... koniec kropka.
        Zastanawia mnie tylko jaki sens ma proponowanie kolejnych zmian, skoro kowall i marwi75 zapowiedzieli, że zmian nie bedzie :) O przepraszam, może jedyna zmianą będzie wzrost ceny smsa lub zmniejszenie budżetu nagród hehe
      • 2second Re: LIBERO 09.02.11, 17:19
        Prezesie akst1 taki LIBERO powinien punktować poczwórnie ,więc z matematyką jest Pan na bakier. Ale to tylko na razie teoria.Gra się nie może sprowadzić tylko do trafiania podwójnego LIBERO a reszta drużyny by się nie liczyła.
      • swaj13 Re: LIBERO 09.02.11, 21:36
        Nie ma co udziwniać grę.O ile gra odbywa się na boisku i są pewne zasady to niech tak pozostanie.Po co szukać bonusów a nie boiskowych osiągnięć.Punkty za "lotto"kto trafi dostanie nie powinny mieć miejsca.Niech wynik boiskowy będzie wykladnikiem a nie bonusy.
        pozdrawiam
        • 2second Re: LIBERO 09.02.11, 23:17
          Zgadzamy się jak widać wszyscy. Dajmy sobie spokój z LIBERO.
          • sportsmanxx Re: LIBERO 10.02.11, 08:59
            Prezes swaj13 uchwycił sedno - nic dodać, nic ująć :)
            • astonf Re: LIBERO 12.02.11, 18:05
              czyli troszkę sam sobie przeczysz, nie czytałem innych wypowiedzi ale z tego tematu wywnioskowałem że jesteś za zastępcą kapitana ale przeciwko Lotto

Pozdrawiam wszystkich graczy
              • swaj13 Re: Lekcewaga i pycha organizatora! 12.02.11, 19:03
                Panowie nie ma co się niezdrowo podniecać,bo organizator ma to głeboko w tyle.
                Sami widzicie jaki organizator jest elokwentny,a zarazem inteligentny.
                Na bardzo proste pytania nie potrafi odpowiedzieć i jak nas szauje!
                Szkoda starań bo widać jak słoma z papci wyłazi.Nawet nie ma cienia dobrej woli ze strony organizatora by dać odpowiedz ...
                Kolego astonf dla mnie zastępca kapitana jest nie tarfna,ale gdyby miał być- to uważam że tak jak przypadku gdy zawodnika nie grającego zastępuje pierwszy rezerwowy tak automatycznie w wypadku kapitana może powstać ten sam układ. Nie cieszy mnie że mam przewagę tylko dlatego że komuś w ostatniej chwili wypadł kapitan ze skladu.
                życzę powodzenia i pozdrawiam
                • x-01 Re: Lekcewaga i pycha organizatora! 12.02.11, 20:18
                  bez sensu
                  • akst1 Re: LIBERO 12.02.11, 21:04
                    Kolego swaj13, zgadza się, że LIBERO to bonus tego rodzaju co Kapitan. Ale ja nie uważam, żeby to była loteria, bo przecież wybór LIBERO, podobnie jak i Kapitana zależałby od wiedzy konkretnego prezesa.

A teraz Panu, jak i innym prezesom dopowiem, dlaczego taki bonus dla obrońcy wydaje mi się sensowny. Proszę sobie w statystykach minionej edycji WL sprawdzić najlepiej punktujących zawodników. W pierwszej 25 jest 11 pomocników, 10 napastników i tylko 4 obrońców. Czy zatem taki bonus dowartościowujący obrońcę nie jest czymś sensownym? Poza tym z tymi podwójnymi punktami to rozmaicie by było, bo wszyscy wiemy, jak niebezpieczną dla nas pozycją jest pozycja obrońcy.

Oprócz tego dla prezesa byłaby szansa szybkiego awansowania w klasyfikacji, gdyby wykazał się umiejętnością przewidywania i bardzo dobrą wiedzą w zakresie wyboru Kapitana i LIBERO. Już jakiś czas temu Prezes luki wspominał, że sensowne z tego względu byłoby potrójne punktowanie przez Kapitana. Tutaj to zostałoby trochę inaczej rozłożone.
                    • swaj13 Re: LIBERO 12.02.11, 21:20
                      Kolego akst1 nie pisałem nic o libero i jestem na NIE.
                      pozdrawiam
                      • akst1 Re: LIBERO 12.02.11, 21:40
                        "Nie ma co udziwniać grę.O ile gra odbywa się na boisku i są pewne zasady to niech tak pozostanie.Po co szukać bonusów a nie boiskowych osiągnięć.Punkty za "lotto"kto trafi dostanie nie powinny mieć miejsca.Niech wynik boiskowy będzie wykladnikiem a nie bonusy"- powiedział Pan w tym wątku odnośnie LIBERO, Panie Prezesie swaj13.

Ładnie to tak kłamać?
                        • akst1 Re: LIBERO 13.02.11, 14:12
                          Panie swaj13, zauważyłem jeszcze, że nagle stał się Pan zwolennikiem kapitana bez zastępcy, a o tym świadczy cytat z wczorajszej Pana wypowiedzi: "Kolego astonf dla mnie zastępca kapitana jest nie tarfna,ale gdyby miał być- to uważam że..."
                          Ciekawe od kiedy? - ja się pytam.

Inne Pańskie kłamstwo to takie, że na temat LIBERO Pan nic nie mówił. A mówił Pan, co wykazałem w mojej wczorajszej wypowiedzi.

Kolejna sprawa: Jestem założycielem tego wątku i pewnym sensie bardziej zainteresowany od innych jakością zamieszczanych tutaj wypowiedzi. Panie Prezesie swaj13, ten wątek nie służy do tego, żeby kogokolwiek tutaj lżyć i zniesławiać. Wie Pan, Panie Prezesie swaj13, że Administrator Panu nie odpowie na Pańskie aroganckie zaczepki, więc może Pan ze mną popróbuje swoich sił na tym polu. Kiedy swego czasu dawałem Panu okazję skruszyć swoją kopię, to wolał Pan uciec z założonego przez siebie wątku. Taki Pan zuch?

Wydaje się, że powinien mnie Pan przeprosić, Panie Kolego, za te kłamstwa, a Administratora za obelżywości. Myślę, że po takim Pańskim akcie samokrytyki darujemy Panu jeszcze i tym razem i gotowi będziemy jeszcze raz uznać, że młodość ma swoje prawa.
                          • kz24 Re: LIBERO 13.02.11, 20:05
                            upierdliwy jestes gościu
                            • akst1 Re: LIBERO 13.02.11, 20:31
                              Panie Prezesie kz24, widzę pianę na Twojej buźce.
                              • akst1 Re: LIBERO 13.02.11, 21:29
                                Panie Prezesie kz42, jeżeli Pan liczy na to, że wejdę z Panem w jakąś polemikę, to się Pan myli. Ja mogę zacząć rozmowę z tymi, którzy zdążyli już zejść z drzewa.
                                • akst1 Re: LIBERO 13.02.11, 21:51
                                  Niech Pan lepiej tyle nie gada, Panie Prezesie k..., bo rozmowa z Panem i tak nie będzie się kleiła, tylko niech Pan przyśle swojego kuzyna, Pana Prezesa swaja13, bo powinien tutaj kilku ludzi przeprosić. Mógłby się Pan pofatygować? Tak?
                                • kz24 Re: LIBERO 14.02.11, 21:14
                                  akst1 13.02.11, 21:29 Odpowiedz
                                  Panie Prezesie kz42, jeżeli Pan liczy na to, że wejdę z Panem w jakąś polemikę, to się Pan myli. Ja mogę zacząć rozmowę z tymi, którzy zdążyli już zejść z drzewa.

gosciu IQ NACZELNYCH wielokrotnie przewyższa twoje (niestety)
                                  • akst1 Re: LIBERO 14.02.11, 21:34
                                    Panie Prezesie kz24, jeżeli się Pan popisuje tym, że potrafi Pan bardzo wysoko wdrapać się na to drzewo, to ja mogę się tylko przyglądać.
      • swaj13 Re: LIBERO 14.02.11, 11:43
        Ale rzep się trafił,kiedyś był "utniak".
        • akst1 Re: LIBERO 14.02.11, 12:56
          Panie Prezesie swaj13, Pan to już uwielbia ludzi obrażać, co? Nie będę tutaj Panu prawił morałów na temat Pańskiego wychowania, ale gdyby się nawet Pan wychowywał w rodzinie zastępczej, to jeszcze nie jest powód do takich zachowań. Myślę, że tak naprawdę mógłby Pan być miłym młodym człowiekiem. Gdyby jeszcze potrafił Pan mnie przeprosić za kłamstwa, a Administratorów za obelgi, mógłby Pan znowu być moim przyjacielem.
        • utniak11 Re: LIBERO 14.02.11, 20:51
          Wydaje mi się, ze to jakiś klon śp uniak 1 - utniak 10, a moze z nieprawego łożą leżajskiego???
          • akst1 Re: LIBERO 14.02.11, 21:39
            Panie utniak11, proszę nie zaśmiecać wątku. Dajmy szansę wypowiedzieć się Panu swajowi13 w zrozumiałym kontekście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka