Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Znowu to samo

10.02.11, 21:51
    Panowie organizatorzy ( ewentualnie Kowal lub Marwi) Co ze startem WL? Sezon rusza za dwa tygodnie a tutaj jak to w ostatnich edycjach cisza. Czy tak naprawdę nie można zamieścić jakiegoś komunikatu, że start tego i tego dnia albo że startu nie będzie? Czy naprawdę chodzi o to żebyśmy ostatni zapaleńcy każdego dnia wchodzili na forum i patrzyli czy może jakimś cudem ktoś zamieścił jakiś komunikat informujący o czymśkolwiek? Nie odpowiadacie na żadne pytania zasłaniając się tym że to nie Wy organizujecie WL. A ostatnio trochę tych pytań się pojawiło. Jakiś czas temu Clapek zasugerował że został poproszony o pomoc w opracowaniu zmian, które mają pomóc w przywróceniu dawnego blasku WL:). Jeżeli w taki sposób mają być wprowadzane zmiany to ja dziękuję bardzo. Zero reklam, zero informacji, nikt nic nie wie. Troszkę dziwne traktowanie wieloletnich klientów. Pewnie teraz też nie będzie żadnej odpowiedzi bo i po co. Niech sobie piszą. Szkoda nerwów.
    Obserwuj wątek
      • akst1 Re: Znowu to samo 10.02.11, 22:26
        Pan Prezes t-clapek został poproszony o zaproponowanie zmian pokątnie, bez konsultacji z innymi prezesami wypowiadającymi się na forum. Może jego przyjaciele gracze coś o tym wiedzieli, ale szersze grono na pewno nie było w to wtajemniczone.

Z pewnością, Szanowni Prezesi, zauważyliście moje dwie propozycje dotyczące wprowadzenia pewnych innowacji w WL (Puchar Kapitana i LIBERO). Przyznam się, że aż taki naiwny nie byłem, by liczyć na ich akceptację. Moim podstawowym celem była chęć pokazania Wam, Szanowni Prezesi, jak powinna wyglądać konkretna propozycja zmian i polemika na jej temat w celu ewentualnego zaakceptowania.
        • prezes-33 Re: Znowu to samo 10.02.11, 22:48
          Prezes akst1 napisał:
          "Pan Prezes t-clapek został poproszony o zaproponowanie zmian pokątnie, bez konsultacji z innymi prezesami wypowiadającymi się na forum"
          Nie ma takiego punktu w regulaminie, który nakazywałby konsultacje w powyższej sprawie z Prezesem akst1. Jeśli poczuł się Pan Prezes niedoceniony, pominięty, niezauważony - no to ma Pan Prezesa problem. Jest Pan Prezes dorosły - proszę sobie jakoś z tym poradzić. To Pana Prezesa prywatna sprawa. To nie jest forum dla ludzi z problemami... Pańskie propozycje ... bez komentarza.

A co do braku informacji o starcie WL no to narodziła nam się nowa świecka ...
          www.youtube.com/watch?v=_IuLfTHk2Fs
          • gadam Re: Znowu to samo 10.02.11, 23:13
            W sumie nie widzę żadnego powodu dla którego Prezes Clapek miałby się konsultować z resztą forumowej braci odnośnie propozycji jaką otrzymał. Zastanawia mnie tylko po co ona była skoro kompletnie nic się nie zmienia i start jak zwykle jest owiany wielką tajemnicą. Chyba ktoś tam czerpie przyjemność z wkurzania grających i testuje nasz poziom cierpliwości.
          • akst1 Re: Znowu to samo 10.02.11, 23:14
            A Pan, Panie Prezesie prezes-33, to co chwila te osobiste wycieczki. Że niby mam problem natury jakiejś osobistej itd. itd. A może to Pan, Panie Prezesie, ma problem takiej natury i komuś go wmawia? Nie, to taka jak do tej pory efektywna Pana taktyka. Doskonale to rozumiem.

Czy ja, Panie Prezesie, muszę być taki dosłowny? Jeżeli wśród prezesów są równi i równiejsi, a nie ma możliwości sprawdzenia rezerw i dat założenia drużyn, to chyba coś takiego może wywołać komentarz, nie sądzi Pan?
            • prezes-33 Re: Znowu to samo 10.02.11, 23:36
              Wielce Czcigodny Panie Prezesie akst1, Kowall poprosił Prezesa t-clapka o konsultacje - i co z tego? Ja nie odczułem ani przez chwilę jakiegokolwiek dyskomfortu, z powodu tego, że mnie nie spotkało takie wyróżnienie. Widocznie nie zasłużyłem sobie. A moje "osobiste" wycieczki dotyczą tylko i wyłącznie osobistych wycieczek innych Prezesów. Sam nie rozpocząłem ani jednej - jeśli było inaczej, proszę mi taki przypadek wskazać.

Odnośnie wpisu Prezesa gadam, to też nie rozumiem, po co było to zamieszanie z konsultacjami z Prezesem t-clapkiem. Chyba jest to po prostu taka nowa świecka tradycja... Podobnie jak odwlekanie startu WL. Pozdrawiam i życzę mimo wszystko wytrwałości i cierpliwości... :) No bo co nam "maluczkim" innego pozostało?
              • keicam47 Re: Znowu to samo 11.02.11, 09:33
                A ja np odczułem dyskomfort z tego powodu,iż nie są brane pod uwage zmiany zgłaszane przez wszystkich uczestników zabawy,lecz tylko przez jakąś wąską grupe wybrańców.
                Jest np formularz kontaktowy lub to forum i powinno być ogłoszone ,że w tym i tym czasie możemy zgłaszać własne pomysły mające na celu uatrakcyjnienie zabawy,w której mamy zamiar wziąść udział.
                • sportsmanxx Re: Znowu to samo 11.02.11, 09:58
                  Po pierwsze: Nieprawda, że administratorzy nie odpowiadają na żadne pytania :) Była odpowiedź, że opcji zastępcy kapitana nie bedzie, jak również między wierszami sugestia, że pula nagród zostanie niezmieniona. Takie odp to już i tak sukces, bo przeważnie w przeszłości w ogóle ich nie było hehe Zmian po prostu nie będzie, albo będą jedynie kosmetyczne.
                  Po drugie: Na 3 dni przed startem Ekstraklasy dowiemy się wszystkiego - nie ma co liczyć, że jakieś elementy zostaną wyjawione wcześniej, bo od kilku edycji tak właśnie jest i chyba wszyscy zdążyliśmy się już do tego przyzwyczaić :) Innego wyjścia nie ma, jak tylko czekać.
                  Po trzecie: Ręce opadają jak widzę propozycje poniżej pasa np. LIBERO czy PUCHAR KAPITANA. Chyba zacznę wierzyć, że kosmici naprawdę istnieją :)
                  Po czwarte: Prezes t-clapek ma bardzo rozsądne propozycje i nie mam nic przeciwko żeby był przedstawicielem w negocjacjach dot. zmian regulaminu WL (chociaż nie wierzę, że cokolwiek uda mu sie zrealizować - ale pożyjemy, zobaczymy np. w Wygraj Mundial udało się wprowadzić ograniczenia liczby drużyn na 1 nr PESEL, więc może i tym razem będzie miłe zaskoczenie).
                  • p_kozak Re: Znowu to samo 11.02.11, 11:57
                    nierozumiem redaktora prowadzącego te gre, chwile przed sezonem nic nie wie (bo on tu w końcu tylko pracuje), nic nie moze zrobic (ale prosby zmian pewnego czasu i klotnie na forum ktore czytal koval, a nie jakis tam dzial handlowy, spowodowały przerwe w edycjach i to juz mogl zrobic, co wskazuje ze ma mozliwosci dotyczace organizowania konkursu), zaslanianie sie tajemnicami moglbym zrozumiec checia zaskoczenia pozytywnego wszystkich nowym otwarciem kolejnej edycji ale i tu dowiadujemy sie ze jakies to tajemne sily z dzialu firmy w ktorej przeciez pan redaktor pracuje samoistnie bez jego wiedzy cos ustalaja... no panie redaktorze

ps. mam nadzieje ze te wyjasnienia pana redaktora nie beda alibi w najblizszej edycji na brak oczekiwanych zmian
                    • warp-75 START od drugiej kolejki wiosennej 12.02.11, 17:46
                      to już tradycja, czy się komuś podoba czy nie, nic nowego, dlaczego, dlaczego, dlaczego, ciągle lamentujemy, a oni mają nas gdzieś, musimy się przyzwyczaić do takiego traktowanie, uciec nie mamy i tak dokąd, choć ostatnio pojawiła się propozycja, ewentualnie na nas mniej zarobią, ale to ich problem, a dla nas oszczędności, jakby nie było za jedną kolejkę dostaną mniej kasy, ich menagery mają problem to zwrócili się do t-clapka ( bo młody, studiuje, ma sesje i pisze pracę na temat WL :) ) o pomoc, jakby nie mogli wybrać sobie z wielu szalonych i tych mniej szalonych propozycji na forum
                      pzdr
                      • p_kozak Re: START od drugiej kolejki wiosennej 12.02.11, 19:27
                        najgorsze ze to moze byc prawda... niestety, a to wszystko przez brak konkurencji na rynku, inaczej by polemika na forum wyglądała gdyby ludzie mieli alternatywę, w rozmowie pan Kowalczyk wydaje sie rozsądnym człowiekiem ale w kontaktach z nami na forum to już inna sprawa, a dlaczego? moim zdaniem po tylu latach prowadzenia tej zabawy już tak to nie wciąga i konkurs jest traktowany troche po macoszemu a mi sie marzy platforma z grami dot. iluś tam czołowych lig, ale niestety jak widać nie pod tym adresem...
                        • warp-75 Re: START od drugiej kolejki wiosennej 12.02.11, 20:19
                          kolega prezes ma marzenia o platformie (ostatnio to dość powszechne :)) i dobrze, ale nie tu, liczymy ile to na nas zarabiają, ale naprawdę jeżeli byłby to tak intratny interes to by o niego dbali (sam bym go może zorganizował), a tak jest jak jest i już, a co do drugiej kolejki to organizatorzy mogli by powiedzieć, że były już takie sezony, że nie potrafili co niektórzy zdążyć z założeniem drużyn na pierwszą kolejkę bo czekali na ostatnią chwilę, a potem płakali bo zawiesił się obciążony serwer i nie założyli ani jednej drużyny, a tak będą mieli więcej czasu :) , choć mają rację Ci co mówią, że do zakończenia zgłaszania drużyn wszystko powinno działać bez zarzutu, ale jaka firma taka gra i zabawa
                          pzdr
                          • p_kozak Re: START od drugiej kolejki wiosennej 13.02.11, 16:36
                            Ja to sie zastanawiam, jak to możliwe za zagraniczne konkursy kwitną a nasze rodzime ledwo zipią, lubię różnorodność i biorę udział w wielu z nich w ciągu roku, nawet w tak egzotycznych jak ostatnio mistrzostwa azji i mam dzięki temu przegląd sytuacji i tam wydaje się że bierze udział więcej ludzi niż tu gdzie konkurs trwa juz tyle lat. Oczywiście w wielu tych konkursach są niewielkie nagrody ale na bank by jeszcze rozszerzyły krąg działania gdyby były porównywalne jak tu nagrody. Był moment kiedy było i tu pospolite ruszenie jak ruszyła nowa edycja po zmianach i z wielkimi nagrodami ale jakoś coś nie wypaliło. Nagrody stały się rzekomo zakładnikiem smsów, które mamy wysyłać by ten konkurs przetrwał, jednak ludzie zaczeli odchodzić od tej zabawy. Gwoździem do trumny są płatne smsy, patologia megahurtu (choc po ograniczeniu do 3 zawodnikow z klubu zmniejszyl sie zasięg rażenia tych osób), brak odpowiedniego marketingu dla pozyskania nowych graczy no i oczywiscie nieprzejrzystość niektórych zasad konkursu (brak widocznosci skladow przeciwnika, brak namacalnej osobiście wiedzy o tym kto wygra w razie tej samej liczby punktów-nieprzekonuje mnie że o wszystkie dane trzeba prosić organizatora a ja sam nie moge tego zrobić, jakby nie można było zrobić innych zasad ustalania tego faktu np. brania pod uwagę ost wyniku kolejki itp). Dodanie innych lig zagranicznych i dodanie kilkujęzyczności czytania stron przez obcokrajowców rozpropagowało by ten "portal" konkursowy i na bank graczy mozna by było liczyć w dziesiątkach tysięcy a nie jak teraz poniżej tysiąca. A tak zamiast tego mamy spory na forum a pewien prezes to już nawet wymyśla nieadekwatne do futbolu pomysły byle by tylko zdyskredytować te normalne i żeby było status quo, no ale niektórzy wola sie taplać we własnym bagienku bo tu czują sie silni.
                            • warp-75 Re: START od drugiej kolejki wiosennej 13.02.11, 17:12
                              mi się wydaje, że organizatorzy szukają kasy nie tu gdzie trzeba to jest u prezesów, zamiast szukać samych nowych prezesów i zachęcać do gry, tak jak w zagranicznych tego typu grach, czy np. nasza-klasa liczy się bezpłatność i wielka społeczność przyciągająca sponsorów, którzy wykładają kasę, ale widocznie mają za słabych menagerów i dlatego zatrudnili t-clapka :) i faktycznie nagrody są symboliczne, bo tam nie chodzi o nagrody, tylko o grę i zabawę i samą konkurencję z innymi, a u nas kupa napaleńców na kasę, pewnie też boją się upodobnić do zagranicznych gier tego typu (choć innym to nie przeszkadza) bo musieli by płacić za licencje, przecież można by tak naprawdę przenieść (dosłownie) tego typu zasady gier z gier zagranicznych, gdzie jest faktycznie zastępca kapitana, widać rezerwowych, a u nas na forum pisze się jakby to były nasze własne pomysły, nic nowego
                              pzdr
                • prezes-33 Re: Znowu to samo 11.02.11, 12:00
                  Mogę się zgodzić się z Panem Prezesem, że nie było to najszczęśliwsze posunięcie ze strony organizatorów. Tyle że, każdy z nas ma jednak możliwość zgłaszania swoich postulatów tutaj na forum, nikt go tego prawa pozbawić nie może. A które propozycje zostaną wybrane i dlaczego - i tak się nie dowiemy. Dlatego pozwoliłem sobie napisać, że nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu z powodu tego, że to akurat Prezes t-clapek został poproszony o opinie. Ostatecznie i tak każdy z nas ma możliwość wyrażenia swojego zdania akceptując albo nie regulamin. Może nie jest to jakiś wielki wybór - ale zawsze jakiś jest. Innego i tak nie mamy. pzdr
                  • akst1 Re: Znowu to samo 11.02.11, 13:56
                    To tylko w takiej sytuacji Panie prezesie-33 należy być wdzięcznym Opatrzności , że Pan Prezes t-clapek nie wygrał żadnej nagrody, bo inaczej zaczęłoby się gadanie.
                    • akst1 Re: Znowu to samo 11.02.11, 18:51
                      To taki szach dla Trzech Muszkieterów siedzących przy tej szachownicy. Czekam na bicie albo na zasłonięcie się, albo na ruch królem.
                      • akst1 Re: Znowu to samo 12.02.11, 17:02
                        Panie Prezesie p_kozak, wiele słyszałem o Pańskich umiejętnościach szachowych, ale to co Pan wyprawia nad tą szachownicą, to się w pale nie mieści. Z Panem i z Pańskimi Kolegami godziłem się grać bez zegara, ale Panowie chcecie pewnie bić jakiś rekord świata. Wszyscy wiedzą, że jestem człowiekiem cierpliwym, ale jak dłużej będę tutaj tkwił nad tą szachownicą, to ja tu zakwitnę albo jeszcze coś inszego się ze mną stanie.

Panowie, mimo wszystko daję Wam czas do 18:51 i koniec kropka.
      • kolos-1 Re: Znowu to samo 12.02.11, 00:40
        To tak w ramach wyręczenia można podać za przykład 17 edycję WL drużyna Jest Łatwo/ Poprzez hurt 2 miejsce w generalce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka