mateusz.894 FC Barcelona - Arsenal 08.03.11, 21:46 To jest już po meczu i wielkiej szansie Arsenalu na dalszą fazę z grą ''tylko w obronie''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMIL_10 FC Barcelona - Arsenal IP: *.play-internet.pl 08.03.11, 21:52 Barcelona przejdzie dalej ponieważ ma więcej moim zdaniem uzdolnionych piłkarzy , ale nie wykluczam szansy na zwycięstwo Arsenalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 21:56 Arsenal jeszcze ma szanse na zwycięstwo nad FC Barceloną!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.894 FC Barcelona - Arsenal 08.03.11, 22:07 Druga połowa spotkania może pokazać ogromną wolę walki Arsenalu. Nawet jeśli stracą bramkę to mogą w realny do spełnienia sposób przez dogrywkę bądź rzuty karne to wygrać. A Barca aby mogła spokojnie poczekać na ostatni gwizdek 'musi' zdobyć bramkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cziko Arbiter wypacza wynik meczu IP: *.spray.net.pl 08.03.11, 22:24 Sedzia przekupiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaa Re: Arbiter wypacza wynik meczu IP: *.as43234.net 08.03.11, 22:27 gdyby sedzia sedziowal fer to Arsenal wygral by dwu mecz ,sedzia HUJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Arbiter wypacza wynik meczu IP: *.internetia.net.pl 08.03.11, 22:51 Tak, Barcelona nie może nigdy dostać karnego, przeciwnik Barcelony nigdy nie może dostać czerwonej kartki, jako jedynej drużyny na świecie. Jak Barca ma karnego a przeciwnik czerwoną to sędzia jest przekupiony! Hurrrraa! Dzieci neo do boju!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Arbiter wypacza wynik meczu IP: *.nplay.net.pl 08.03.11, 23:34 w takim meczu nie daje się żółtych kartek za gre po gwizdku poprostu drukarka dla barcelony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: Arbiter wypacza wynik meczu IP: *.home.aster.pl 08.03.11, 23:47 Ale kiedy sędzie nie uznaje prawidłowego gola Messiego (pierwszy mecz) albo nie dyktuje karnego po faulu na tymże, albo zostawia brutala Kościelnego to jest w porządku. Naprzód pryszczersi kanoniersi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Arbiter wypacza wynik meczu IP: *.zone3.bethere.co.uk 09.03.11, 00:14 jako wieloletni kibic barcy mówie: ta druzyna to kolos na glinianych nogach,wyga z kazdym ktogra pięknie, przegra zawsze z banda wyrobnikow jak np. manchester utd,wnioskuje ta na podstawie hiszpanskiewj ligi, ktora ostatnimi laty zaczyna byc bardzo rozwarstwiona 2 dobre kluby 2 srednie, a reszta szmacarze z ktorymi 2 pierwsze robia co chca, nie wazne czy wyjazd czy dom. tak nie ma w zadnej powaznej lidze.wlochy niemcy czy anglia, u siebie na boisku kazdt moze wygrac z kazdym, poziom jest po prostu wysoki.hiszpania to smiech.barca nad tym sredniactwem blyszczy,ok, ale nie ma szans na dojsce na szczyt europy. sory szanse ma bo to futbol,ale na pewno jest bardzo bardzo przeceniana.wygrana z arsenalem ktory nie potrafi bronic tylko potwierdza moje slowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo COYS! Re: Arbiter wypacza wynik meczu IP: 212.109.148.* 09.03.11, 11:45 Barcelonie ciężko idzie z drużynami, które twardo i konsekwentnie grają w defensywie. Za to jeśli ktoś chce grać otwarty football z Barceloną, to jest niemal skazany na porażkę. W sumie ich system nie jest taki trudny do rozszyfrowania. Bardzo charakterystycznymi zagraniami w ataku są: wypuszczanie jednego zawodnika na pozycję spaloną, co daje pozorny spokój obrońcom drużyny przeciwnej (bo przecież nikt nie będzie zagrywał do zawodnika na spalonym, a jak zagra to i tak będzie spalony), po czym wrzucanie piłki do innego zawodnika na przeciwległym skrzydle, lub wchodzącego środkiem zza linii obrońców. Jest to bardzo niebezpieczna sytuacja dla rozluźnionych obrońców. Drugi element dotyczy wyciągania przez Messiego obrońcy, który ma go kryć, następnie przerzucenia piłki do zawodnika wchodzącego przez powstałą w obronie wyrwę. Arsenal wczoraj popełnił kilka błędów. Największe z nich (oprócz indywidualnych: głupio zdobytych kartek przez RVP i katastrofalnej "piętki" Fabregasa) to zupełny brak pressingu i pozwolenie piłkarzom Barcelony na swobodne rozgrywanie piłki. Bardzo słabo też były pilnowane skrzydła. Obrona za bardzo bała się rozciągnięcia przez co Alves i po przeciwnej stronie Adriano mieli bardzo dużo miejsca na grę (po zejściu RVP były to już odległości naprawdę wielkie). Mimo, iż jestem kibicem Kogutów, to w tym meczu trzymałem kciuki za Arsenalem. Szkoda zwłaszcza zmarnowanej okazji Bendtnera. Oczywiście, że Barcelona grała w tym meczu o wiele ładniej i skuteczniej (statystyki są druzgocące dla Arsenalu) ale mimo to Arsenal miał szanse doprowadzić do stanu 3:2 i wyeliminować tym samym Barcelonę. Ta sytuacja będzie się długo śniła po nocach Bendtnerowi i kibicom londyńczyków. Dziś kolejne emocje. Mam nadzieję, że Tottenham pokona u siebie Milan. Byłoby pięknie. Kibiców Arsenalu zapraszam mimo wszystko do kibicowania Kogutom. COYS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Hahahahaha tylko w Polsce chyba? :D IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 23:47 Człowieku sędzia trzymał się w 100% tego co jest zapisane w Rules. Pretensje do UEFA kierujcie :). Na maila UEFA :). Jeśli sędzia trzyma się w 100% przepisów to źle. Jeśli nie trzyma się też źle. Zdecydujcie się? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 22:24 Barca GÓRĄ!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaa FC Barcelona - Arsenal IP: *.as43234.net 08.03.11, 22:25 Ladna lipa mecz 11 na 10 ewidentnie widac ze sedzia gra pod Barcelone . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dionitax Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 22:26 Sędzia coś drukuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSSA Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 22:28 BARCA aktorzy na każdym kroku... sędzia i włazi po palcu... żal patrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 22:30 przestań, bo ci posta fanboje barcelonki usuną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FC Barcelona FC Barcelona - Arsenal IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 22:35 witam, jestem fanem Barcelony ,aczkolwiek myślałem ,że taktyka na drugi mecz będzie inna myślałem ,że Arsenal bedzie sie bronić tak jak rok temu zrobił to Inter i wyszło im bardzo dobrze , ale dla mnie to lepiej bo jestem fanem FC BARCELONY POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisielboss FC Barcelona - Arsenal IP: 188.137.89.* 08.03.11, 22:38 Myślałem że Arsenal to wygra, ale dobrze że się myliłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felo FC Barcelona - Arsenal IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 22:41 prawda jest taka ze nie nawidze barcelony (dzisiaj nawet gra) ale sedzia za kartke dla van persiego powinien w łeb dostac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.internetia.net.pl 08.03.11, 22:52 Za kopanie piłki po gwizdku jest żółta kartka. Nie wiedziałeś? Co w tym k.... dziwnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siema Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.acn.waw.pl 08.03.11, 23:05 Cze, błagam, jeśli masz powyżej 10 lat to ośmieszaj się i nie pisz komentarzy, jakbyś pierwszy raz oglądał mecz i tylko wczesniej przeczytał kodeks zasad piłki. Podejrzewam że sam dobrze wiesz, że nie powinno być tej kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: FC Barcelona - Arsenal IP: 178.73.48.* 08.03.11, 23:28 Mógł i może nie powinien był dawać tej kartki, bo teraz zgraja kibiców klubu, który nie oddał w meczu żadnego strzału, będzie próbowała udowodnić, że gdyby nie ta jedna decyzja, to ich klub by awansował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość FC Barcelona - Arsenal IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 22:46 Kiedyś ten cały popie...ny reżim Barcelony w piłce nożnej rozsypie się tak ja komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: FC Barcelona - Arsenal IP: 178.73.48.* 08.03.11, 23:29 powinieneś podpisać się "Franco" Nie, nie Franko, the crazy revenge Odpowiedz Link Zgłoś
michalski.t FC Barcelona - Arsenal 08.03.11, 22:46 niestety nie widzialem meczu bo gowniany polsat wykupil jeden mecz:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisielboss FC Barcelona - Arsenal IP: 188.137.89.* 08.03.11, 22:46 Dobry mecz, bardzo ciekawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob sterydy sedziowane IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 22:59 mam w d.. farse, arse jest mi obojetny, ale po razkolejny glaszcze sie chlopcow po sterydach, bo male i niedorozwoje. Tak na serio to sedzia drukarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: sterydy sedziowane IP: 178.73.48.* 08.03.11, 23:29 współczuję tak zdezelowanego odbytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Fejcak FC Barcelona - Arsenal IP: *.acn.waw.pl 08.03.11, 22:46 Barca rozniosła Arsenal najbardziej w tym dwumeczu spodobała mi się klasa Messiego w pierwszym meczu grał słabo.Lecz w drugim strzela dwie bardzo ważne bramki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati11231 FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 22:47 sedziemu barcelona powinna postawic wielka flaszke. O ile juz tego nie zrobila. A na arsenal jeszcze przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: FC Barcelona - Arsenal IP: 178.73.48.* 08.03.11, 23:30 bu sake ;] Arse nal też powinien postawić flaszkę. Spokojnie mógł gwizdnąć jeszcze 2 karne i wyrzucić Meczetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Busacca kończ! IP: *.181.187.143.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.11, 22:47 Żenada. Hałas na trybunach, a ten kretyn kartkę daje... Widać, że wszystko pod farsę było, jak co roku zresztą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VeB FC Barcelona - Arsenal IP: 78.133.210.* 08.03.11, 22:48 Krótko i na temat: Barcelono jesteś wielka! Visca el Barca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesimo buska FC Barcelona - Arsenal IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.11, 22:48 barca zawodników może nie potrafi kupować, za to sędziów mają w kieszeni... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.11, 22:49 sku...syny pie...ne jebać farse!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juri znowu wepchnięto barcelonkę dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 22:49 uefa czuwa Odpowiedz Link Zgłoś
michalski.t FC Barcelona - Arsenal 08.03.11, 22:50 do tegoryjcow co wala w barse. problem nie w tym ze barsa wygrala tylko w losowaniach. jakis gowniany szachar idzie dalej a "mała barcelona "arsenal odpada wielka szkoda bo taki powinien byc finał i wcale nie powiedziane ze barsa by go wygrała choc jestem fanem blau grany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piro FC Barcelona - Arsenal IP: 78.146.16.* 08.03.11, 22:50 Sku...synstwo. Sedzia okradl Arsenal na oczach milionów. Pamietam jak dwa lata temu tez gwizdali pod Barce kiedy grala z Chelsea. Co obronca spieprzy to sedzia naprawi. Odechciewa sie footbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.internetia.net.pl 08.03.11, 22:54 W jaki sposób niby sędzia okradł ??? Przestańcie już hejterzy płakać bo żal dupę ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: FC Barcelona - Arsenal IP: 178.73.48.* 08.03.11, 23:31 Arse nal okradł kibiców, oddając ZERO strzałów na bramkę. W promocji i tak dostał gola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred FC Barcelona - Arsenal IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.11, 22:51 Liczyłem na Arsenal no ale cóż, grali jak cioty i sami sobie zawinili. Teraz liczę na Tottenham :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd FC Barcelona - Arsenal IP: *.acn.waw.pl 08.03.11, 22:57 Przepchneli Barcelone na sile. Arsenal mial szanse, powalczyc o 1/4 ale po co? Skoro mozna udupic druzyne jak sie jest sedzia? Kiedy w koncu sedziowanie bedzie sprawiedliwe? To jest skandal, jak czlowiek moze w ogole cieszyc sie z ogladania pilki skoro jedna z druzyn jest jawnie oszukiwana? Messi rewelacyjny mecz ale pytam: po co pomoc sedziego skoro ma sie takiego zawodnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.toya.net.pl 08.03.11, 23:42 Jeśli ktoś nie potrafi wyjść z własnej połowy przez prawie całe spotkanie, nie stworzyć ŻADNEJ szansy i nie oddać żadnego strzału na bramkę to powinien twoim zdaniem przejść dalej tylko się broniąc na terytorium przeciwnika? ;) Arsenal to nie Inter czy Chelsea. Nie mają aż tak mocnych defensywnych zawodników by bronić się przez 90 minut. Barcelona mogła to wygrać 4-6 do 1. Gdyby nie fenomenalny Almunia który wybronił 3 1-na-1 z Villą i 2 1-na-1 z Messim. Heh ;). Tak jest jedna czerwona kartka zaważyła na całym spotkaniu :rolleyes: Koscielny powinien wylecieć po karnym za drugą żółtą, ale nie wyleciał. Czy to sprawiedliwe? :) Clichy też powinien dostać żółtą, Diaby żółtą i karny na Messim... Można jeszcze parę incydentów wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onkel TOM Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:30 i to jest bardzo słuszna koncepcja. ja w ogóle uważam, że dla dobra futbolu w kazdym meczu CL powinni wylecieć wszyscy zawodnicy grający przeciwko drużynie wszech czasów, i to najlepiej jeszcze w tunelu.Ło wtedy będzie riki tiki taka. A czy można przejść dalej nie oddając strzału - byli tacy jedni co przeszli dalej nie wygrywając meczu i oddając jeden celny strzał w dwumeczu. tyle że w rewanżu - jako drużyna specjalnej troski - mogli grać w piłkę na specjalnych zasadach z kopaniem przeciwnika w polu karnym i łapaniem rękami piłki przez obrońców włącznie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: FC Barcelona - Arsenal IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.03.11, 11:31 Nie można już czytać tych waszych komentarzy nie jestem fanem Barcelony ale to co wczoraj pokazali to był futbol na najwyższym poziomie , a Arsenal nie rozumiem jak z taka gra mógł tak daleko zajść przecież oni nie potrafili rozegrać jednej dobrej akcji . Jak można zwalać winę na sędziego przecież takie są przepisy ze po gwizdku nie wolno strzelać na bramkę,i za to dostał żółtą kartkę .Reasumując wygrała drużyna która była o dwie klasy lepsza i tylko dzięki wspaniałym interwencja bramkarza Arsenalu nie było pogromu.Tyle w temacie pozdro Odpowiedz Link Zgłoś