Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Final Four dla Jastrzębia!

IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 23:06
    Gratulacje dla siatkarzy z Jastrzębia. Niech ten sukces stanie się zachętą dla sponsorów, zwłaszcza dla Polskiego Węgla, do wysupłania w przyszłym roku większych pieniędzy dla klubu. Po to aby wreszcie zdetronizować Skrę - mistrzów własnego podwórka!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mk Final Four dla Jastrzębia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:08
        wydaje mi się, ze Bernardi postawił z góry na złoty set. Chyba będzie z niego dobry trener, bo jest dobrym psychologiem.
        • Gość: oko Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: *.icpnet.pl 08.03.11, 23:11
          Gratulacje! Kibic Lecha P-ń
        • Gość: ja. Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: *.escom.net.pl 09.03.11, 00:35
          Mi się wydaje, że nie, bo wyglądał na totalnie zdenerwowanego i na czasach raczej zachęcał do pracy... Chyba się "Belgowie" tak zachwycili łatwym 3:0, że zabrakło zimnej krwi i koncentracji.
          Ale prawdą jest, że zagrał JW w tiebreaku parę kombinacji, których wcześniej ni w ząb nie pokazywał.
        • wujekzielarz Re: Final Four dla Jastrzębia! 09.03.11, 03:03
          Coś w tym jest. Miałem wrażenie, że Bernardi powiedział im, żeby grali tylko skrzydłami - jak wygrają to super, a jak nie będzie szło, to szkoda odkrywać karty przed złotym setem. W decydującej części gry przecierałem oczy ze zdumienia. Łomacz, który wcześniej sypał piłkę byle jak (fakt, że przyjęcia nie było, ale mimo wszystko...) nagle gra z Gawryszewskim przesuniętą krótką i to z trzeciego metra! Gwóźdź! Za chwilę Divis raz i drugi z szóstej strefy. Przez cały mecz nie zagrali ani razu tego wariantu a krótkie wyglądały tak, że myślałem, że to ja jestem na boisku. Mistrzowie suspensu! Nie ma co się oszukiwać, miejsce w czwórce to już ogromny sukces i dalej raczej nie zajdą. Ale z drugiej strony mogą zagrać na takim luzie, że być może sprawią jaką niespodziankę. W każdym razie cieszę się ogromnie i gratuluję chłopakom i szalonemu trenerowi!
      • Gość: mk Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:13
        Gość portalu: PiotrEs napisał(a):

> Gratulacje dla siatkarzy z Jastrzębia. Niech ten sukces stanie się zachętą dla
        > sponsorów, zwłaszcza dla Polskiego Węgla, do wysupłania w przyszłym roku większ
        > ych pieniędzy dla klubu. Po to aby wreszcie zdetronizować Skrę - mistrzów własn
        > ego podwórka!

JSW idzie na giełdę, więc nie wiadomo czy będą sponsorować (głupi tylko oleje taką wizytówkę, firmie giełdowej zapewne by się przydała, bo to wizytówka europejska już - w przeciągu trzech lat dwa FF - dziś LM, a dwa lata temu ChCup - problem jest taki, że jednak firma należy do państwa i to rząd decyduje co ma robić.
      • Gość: darrek Final Four dla Jastrzębia! IP: *.9-3.cable.virginmedia.com 08.03.11, 23:32
        Przylaczam sie do gratulacji. Jednak system zlotego seta mimo, ze jest emocjonujacy to jest gleboko niesprawiedliwy. Jasterzebie gralo fatalnie caly mecz, by zebrac sie tylko na jednego seta. Z gory bylo wiadomo jakie sa zasady, ale troche sa one krzwydzace. Sklanialbym sie do rozegrania zlotego seta jesli zespoly wygraly mecz z w takim samym stosunku setow. A teraz Final Four!
        • Gość: mk Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 23:36
          ale i samo to, ze rewanż i złoty set grany jest zawsze dla kogoś na wyjeździe jest nieprawiesliwością...
      • forumowicz_pospolity Re: Final Four dla Jastrzębia! 08.03.11, 23:49
        przez 2 sety Wegiel grał taką padlinę że trudno było byc optymistą
        3 set juz zwiastował coś lepszegp
        no a złoty set to juz mega emocje i loteria
        gratulacje!
        MVP spotkania: Gasparini
        • Gość: Znawca Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.11, 00:55
          Przede wszystkim gratulacje dla Jastrzębia! Mimo, że z całego serca kibicowałem i kibicuję Jastrzębiakom to trzeba szczerze sobie powiedzieć, że mieli oni więcej szczęścia niż rozumu. Choć oczywiście szczęście zazwyczaj dopisuje lepszemu. Tak jak napisał wyżej forumowicz_pospolity, Jastrzębie zostało zdeklasowane przez te trzy sety. Aż ciężko było patrzeć na taką grę, a patrząc na grę środkowych Węgla to chciało się wyć z rozpaczy. Toż to takiej padaki w grze nie uświadczy się w ostatnich zespołach I ligi, nie mówiąc już PlusLidze. Gra Polańskiego wołała o pomstę do nieba, a nie lepszy był Gawryszewski - no śmiech na sali. Dobrze, że chociaż pozostali jako tako pociągnęli grę w złotym secie... no może oprócz Hardy'ego, ten też był tak słaby w przekroju całego meczu, że chciało się zapytać Prezesa klubu - po co bierze takich "siatkarskich emerytów" do zespołu.

Mimo wszystko oprócz szczęścia trzeba jasno przyznać, że Jastrzębie wykorzystało znakomicie to, co los im przyniósł. Jako kibic będę z całego serca kibicował im w Finale, ale jako obserwator siatkówki nie przewiduję znaczącej roli - wygranie tam seta będzie dla Węgla nie lada wyczynem.
      • Gość: pep Final Four dla Jastrzębia! IP: *.leon.com.pl 09.03.11, 04:53
        Ta strona to totalna padlina. Byłem w pracy i chcialbym znać wynik. Na tej stronie się tego nie dowiem.
      • Gość: ziutek Final Four dla Jastrzębia! IP: *.pool.mediaWays.net 09.03.11, 06:00
        to bylo z gory wiadome ze nastawiom sie na zloty set uspali rywala i w zlotym secie im doko
        paIl BRAWO JASTRZEBSKI WEGIEL BRAWO DLA POLSKIEJ SIATKOWKI !!!!!!!!!!!!!

POLSKSA POLSKA POLSKA
      • Gość: badziewiak66 Miernota dostała się do finału IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 07:30
        Ta drużyna jest beznadziejnie słaba. To wstyd że dzięki dobremu losowaniu obniża się drastycznie poziom final four. Ja byłem na 1000% przekonany że Jastrzębie awansuje. Po pierwsze to co oddało w lidze musiało sobie odegrać w LM. Po drugie w finale musiały być nacje gdzie siatkówka jest najpopularniejsza. Oglądalność , reklamy no i zakłady hazardowe.
      • kist22 Żenada! 09.03.11, 08:22
        I czym tu się fascynować-w finale 4 miejsce gwarantowane bez szans na wygranie seta i wyjście w którymkolwiek z 15-tu.Żenada!
        • Gość: Kibic Re: Żenada! IP: *.tktelekom.pl 09.03.11, 09:44
          No tak - pewnikiem mamy tu doczynienia z kibicem "dobra narodowego" zwenego powszechnie "PGR-em".
          Jastrzębski się dostał do finału i niewżne co stanie się dalej, wydaje się że Skra może pomarzyć o wejściu do finału poprzez grę, tak więc proszę nie marudzić tylko KIBICOWAĆ!
        • Gość: Lopez Re: Żenada! IP: 195.117.118.* 09.03.11, 10:14
          Tia, "prawdziwy kibic" się odezwał, co oczywiści sam tyle osiągnał, że ma już niekwestionowany autorytet i może krytykować w czambuł tych, co walczą o najwyższe wyróżnienia w sporcie. Typowe polactwo;/
        • Gość: Spike Re: Żenada! IP: *.grupalotos.pl 09.03.11, 10:34
          Ja pier.....le. Kolejny pesymistyczny peda.. się znalazł.
          Polska drużyna wywalczyła awans do najlepszej czwórki klubów europejskich a Ty qwa piszesz żenada? Jesteś załosnym gejkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe czy kiedykolwiek byłeś w czymkolwiek IV na swoim osiedlu (konkurencje pod tytułem ignorancja i głupota nie wchodzą w grę).
          Poproszę o popracie mojej niestety grubiańskiej wypowiedzi, ale powoli mam już tego dość. Mamy sportowców, którzy naprawdę próbują coś zdziałać, ale mamy też mnóstwo życiowych nieudaczników, którzy pod osłoną internetowej anonimowości jedynie co potrafią zrobić, to niesłusznie krytykować, wyzywać, wypisywać bzdury, mieszać z błotem takich sportowców jak Małysz, Kubica, Kowalczyk, naszych siatkarzy. Nie da się już tego czytać. Fora są zaśmiecane przez takie osoby, przez co człowiekowi odbierana jest przyjemność z czytania komentarzy do artykułów dot. sukcesów polskiego sportu. Powiem tak: niech Jastrzębski Węgiel nie wygra nawet jednego seta w Final Four, ale i tak odnieśli oni duży sukces i osobiście bardzo się cieszę z niego.

Ps. Przepraszam gejów za w/w. absolutnie nie mam do nich nic
      • Gość: TRYT Final Four dla Jastrzębia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:25
        spoko....ekipa która przegrała 3 pierwsze mecze grupowe i ma bilans w tym sezonie w LM 5-5 zagra w FF .... ale i tak - GRATULACJE!!
      • Gość: opty Final Four dla Jastrzębia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 08:46
        no niesamowite szczęście miało Jastrzębie,
        że po takiej marnej grze w meczu podnieśli się na złotego seta :)
        za to Belgowie trochę przygaśli,
        przecież na takim wysokim poziomie nie mogli wciąż grać hehe,

i tym szczęśliwym losowaniem mamy jeden polski zespół w finale, brawo
      • Gość: sensitiv Final Four dla Jastrzębia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 09:00
        Troche niesmak pozostanie jak w Finale znajdzie sie tak slaba druzyna zajmujaca osme miejsce w lidze a beda musialy odpasc mocne druzyny, bo ktos dobrze polosowal.
        Smutne to troche zwyciestwo dla calej polskiej siatkowki, bo w finale nasi bez wygrania czegokolwiek zajma czwarte miejsce, boje sie pokazania tak slabej gry jak dotychczas.
        No coz, Jastrzebie wykorzystalo swoja szanse, wiec niech sie ciesza.
        • Gość: mk Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 09:22
          pisząc o mocnych drużynach masz pewnie na myśli Skrę, która w LM ciągle dostaje (z Rosjanami, Włochami, ale i z Hiszpanami, Niemcami...). Jastrzębie dwa razy wyeliminowało już Włochów z pucharów, Częstochowa wyeliminowała Rosjan (mowa o mniej ważnych pucharach), a czy Skrze kiedyś to się przytafiło - wyrzucić za burtę kogoś z silnej ligi?
      • Gość: xyz Final Four dla Jastrzębia! IP: *.c193.msk.pl 09.03.11, 09:12
        Szkoda, że kontrakty siatkarzy Jastrzębia są sponsorowane przez podatników:
        katowice.gazeta.pl/katowice/1,97222,9189492,Strajk_w_JSW_wisi_na_wlosku.html
      • Gość: mama Re: Final Four dla Jastrzębia! IP: 212.191.200.* 09.03.11, 09:27
        Ja również gratuluję Jastrzębianom, ale do Skry im jeszcze bardzo daleko. A tak dla sprostowania - porównaj rywali jednych i drugich a potem osądzaj. Jeżeli Skra jest mistrzem własnego podwórka to kim jest Jastrzębie ?
        • antyliberal22 Re: Final Four dla Jastrzębia! 09.03.11, 09:51
          no tak, w tej rundzie Jastrzębie miało łatwiejszego rywala niż Skra, ale w poprzedniej Skra miała Knack, czyli Belgów. Pierwszy mecz przegrała...
          Poza tym kto jak nie Skra ma ogrywać drużyny z Rosji? Tłumaczenie, ze Skra, która aspiruje do potęgi europejskiej, ma za silnego rywala jest głupie. A jeśli, to trzeba wtedy stwierdzić, ze Skra ma patent tylko na ligę (m.in. taki, że ogołaca ją z najlepszych Polaków), a pucharach grać nie potrafi.
      • Gość: gość Final Four dla Jastrzębia! IP: *.aster.pl 09.03.11, 09:40
        a skra pewnie baty i bardzo dobrze, tak slabego trenera jakim jest nawrocki to skara dawno nie miala, ciesze sie Jastrzebski pokazal ze walczy w LM chociaz w lidze gra slabo, a skra ktora gromi na naszym podworku wszystkich jak chce w lidze mistrzów gra taką padlinę ze szkoda slów, psycholog z nawrockiego zaden
      • Gość: Karol Szacun dla trenera! Gratulacje dla drużyny! IP: *.krak.tke.pl 09.03.11, 10:05
        Mieć słaby zespół, walczący o utrzymanie w polskiej, nienajsilniejszej lidze i dostać się do Final Four to chyba największy sukces w historii polskiej, klubowej siatkówki. Paradoksalnie, silny Bełchatów pewnie odpadnie a słabiutki klub, z przeciętnymi zawodnikami wejdzie na siatkarski szczyt!!!!
      • Gość: k Final Four dla Jastrzębia! IP: *.mmpnet218.tnp.pl 09.03.11, 10:27
        co z tego ze im sie udalo cudem wygrac,
        LOMACZ nie umie i nie bedzie umial rozgrywac,
        zal na niego patrzec co ten gosc robi na wystawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka