Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SZUKAMY SPONSORÓW

IP: *.torgal.poznan.pl 26.02.02, 19:22
    zaczęliśmy od ulotek- są pierwsze sukcesy- praktycznie pierwsze 4 edycje
    drukarskie mają zapewnione fundusze dzieki naszym składkom i pomocy sponsorów.
    Ale nie zapominajmy o dalszej przyszłości. Powoli stajemy się atrakcyjnym
    nośnikiem reklamy. Zatem wykorzystujemy znajomości i szukamy sponsorów. Nie
    ukrywam, że najlepszym byłby ten, który sfinansowałby START Stowarzyszenia
    (gdyż nasze składki idą jak krew z nosa) potrzebny byłby także (moze być
    używany) jakiś podstawowy sprzęt biurowy, być może także skromne lokum (w
    PFC:)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolej Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: 10.203.2.* 27.02.02, 12:03
        w pierwszych słowach mego listu chciałbym Cię, Guerra, przeprosić, że ciągle się czepiam twych
        postów, ale...
        Moim zdaniem budowanie stowarzyszenia od początku na sponsorach jest wadliwe. To będzie
        sensowne w drugiej kolejności - najpierw musimy mieć jakąś bazę kilkudziesięciu osób, które są
        gotowe dla niego coś dać (czyli też, a nawet przede wszystkim - płacić)! Inaczej będzie to
        Stowarzyszenie - wydmuszka...
        Tak więc mój apel jest inny - wiara, zorganizujmy się, dajmy najpierw tę kasę na początek, potem
        określmy składki stałe, zapłaćmy je. później przez stadion, klub i prasę nagłośnijmy stowarzyszenie i
        zachęćmy kolejnych sto czy dwięście osób...
        I nie przekonują mnie argumenty że nie ma kasy... bo na bluzy, polo i kapelusze DLA SIEBIE są.
        Wasz Kolej
        PS no to teraz możecie mnie opierdalać ;-)
        • Gość: RAdost Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 12:10
          Gość portalu: kolej napisał(a):

> w pierwszych słowach mego listu chciałbym Cię, Guerra, przeprosić, że ciągle si
          > ę czepiam twych
          > postów, ale...
          > Moim zdaniem budowanie stowarzyszenia od początku na sponsorach jest wadliwe. T
          > o będzie
          > sensowne w drugiej kolejności - najpierw musimy mieć jakąś bazę kilkudziesięciu
          > osób, które są
          > gotowe dla niego coś dać (czyli też, a nawet przede wszystkim - płacić)! Inacze
          > j będzie to
          > Stowarzyszenie - wydmuszka...
          > Tak więc mój apel jest inny - wiara, zorganizujmy się, dajmy najpierw tę kasę n
          > a początek, potem
          > określmy składki stałe, zapłaćmy je. później przez stadion, klub i prasę nagłoś
          > nijmy stowarzyszenie i
          > zachęćmy kolejnych sto czy dwięście osób...
          > I nie przekonują mnie argumenty że nie ma kasy... bo na bluzy, polo i kapelusze
          > DLA SIEBIE są.
          > Wasz Kolej
          > PS no to teraz możecie mnie opierdalać ;-)

generalnie sie zgadzam:) ale kilkudziesieciu nie znajdziemy od razu - trzeba
          najpierw "troche" naglosnic-reklama dzwignia handlu!
          Jesli znajdziemy sponsora/ów - to przeciez nie musimy od razu wyciagac reke po
          kase. Mozna wybadac teren czy jest zainteresowanie itd.
        • Gość: grzeda Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: 150.254.194.* 27.02.02, 13:05
          Gość portalu: kolej napisał(a):

> w pierwszych słowach mego listu chciałbym Cię, Guerra, przeprosić, że ciągle si
          > ę czepiam twych
          > postów, ale...
          > Moim zdaniem budowanie stowarzyszenia od początku na sponsorach jest wadliwe. T
          > o będzie
          > sensowne w drugiej kolejności - najpierw musimy mieć jakąś bazę kilkudziesięciu
          > osób, które są
          > gotowe dla niego coś dać (czyli też, a nawet przede wszystkim - płacić)!

No to spojrz sobie ilu forumowiczow wplacilo na stowarzyszenie..........
          Mnie ta liczba nie oszałamia jakos..................
          • Gość: kolej Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: 10.203.2.* 27.02.02, 13:25
            Grzeda - przecież o tym mówię!!!
            Radost - zgoda, ale myślę że już tu znalazło by się ze 20, a może 30 osób. I powiedzmy szczerze - jeśli
            się tyle tu nie znajdzie, to wniosek będzie jeden - trzonu stowarzyszenia nie ma, więc będzie je bardzo
            trudno zbudować...
            • Gość: patryk Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: 213.17.225.* 27.02.02, 16:31
              niestety jak trzeba dac pieniazki z kieszeni to liczba kibicow maleje. a nie
              wypic jednej flaszki, albo kilku piw to takie znowu poswiecenie? fakt faktem,
              ze kto juz mogl to pewnie dał, a ciezko wymagac od jakiegos studenta 100 co
              miesiac...
              • Gość: Maciek Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: *.forcom.com.pl / 10.60.1.* 28.02.02, 09:57
                Trudno dawac na cos o czym sie nie wie co to jest. Na razie to wiemy ze ma
                powstac stowarzyszenie i....... nic wiecej. Moze najpierw jakies konkrety,
                status, zalozenia i cele, wtedy pewnie bedzie wiecej chetnych jak beda wiedziec
                na co maja dac kase.
                Takie jest moje zdanie i prosze mnie nie jebac jak ktos sie nie zgadza tylko
                grzecznie wytoczyc swoje argumenty :)
                Pozdro
                Maciek (maz zony Macka)
                • Gość: canemuto Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: *.icpnet.pl 28.02.02, 10:49
                  no sam juz nie wiem co z tymi sponsorami... z jednej strony faktycznie nie
                  warto tworzyc stwo., jesli nie ma faktycznej woli jego powstania (skladek).
                  ale - ja np. NIE MAM pieniedzy:((( nie kupilem sobie bluzy, czapki, koszulki
                  etc. etc. i nie dlatego, ze jest to moja zla wola - po prostu na razie cienko
                  przede i nie zanosi sie na szybka zmiane... dlatego byc moze sponsor bylby
                  dobrym wyjsciem - w kocu miara zapalu do jakiegos przedsiewziecia nie sa
                  naklady finansowe (a przynajmniej nie tylko one). prosze o ostrozne oceny faktu
                  zalegania ze skladakami na w/w stowarzyszenie:))) pozdro:)

PS faktycznie troche nas malo...
                • misza01 Re: SZUKAMY CZŁONKÓW 28.02.02, 16:07
                  Gość portalu: Maciek napisał(a):

> Trudno dawac na cos o czym sie nie wie co to jest. Na razie to wiemy ze ma
                  > powstac stowarzyszenie i....... nic wiecej. Moze najpierw jakies konkrety,
                  > status, zalozenia i cele, wtedy pewnie bedzie wiecej chetnych jak beda wiedziec
                  >
                  > na co maja dac kase.
                  > Takie jest moje zdanie i prosze mnie nie jebac jak ktos sie nie zgadza tylko
                  > grzecznie wytoczyc swoje argumenty :)
                  > Pozdro
                  > Maciek (maz zony Macka)

Pozwolę się podpisać pod Twoją wypowiedzią. Zanim się z czymkolwiek zdeklaruję,
                  chciałbym wiedziec co jest na rzeczy.

• Gość: szach Re: SZUKAMY CZŁONKÓW IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 12:52
                  Trafnie to ująłeś! Sam w styczniu wstępnie zdeklarowałem wpłatę (skromną, bo 50
                  zł) na rozruch stowarzyszenia za głosem serca (z miłości do Kolejorza), ale po
                  chwili odezwał się rozum i przypomniał mi, że jeśli mam na coś płacić, to
                  muszę!!! wiedzieć konkretnie na co. A ten konkret to głównie projekt statutu.
                  Sorry, jesteście świetni, zaglądam tu od jesieni ubr., ale jeśli chodzi o
                  płacenie, to znam was tylko wirtualnie. Mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni,
                  ostatnio co tydzień w weekendy zaglądam do Poznania
                  Teraz się dowiaduję, że część wpłat przez Was dokonanych poszła m.in. na ulotki
                  a nie na np. opłaty związane z rejestracją stowarzyszenia, jak to było
                  pierwotnie zakładane. Jeśli się mylę, to mnie "wyprostujcie".
      • Gość: Budrys Re: SZUKAMY SPONSORÓW IP: *.sssa.com.pl 28.02.02, 11:07
        Budowanie stowarzyszenia na początku na sponsorach jest błędem.
        Sponsor powinien być w drugiej kolejności.
        No chyba , że stowarzyszenie chce być tzw. "wydmuszką" lub "trampoliną" dla
        kogoś ?
        Dziwi mnie ta Wasza nieporadność , brak pomysłów i zniechęcenie w "poznańskim
        kraju"...
        Przypomnę , że czas ucieka - rejestracja statutu to przynajmniej 6 - 12
        miesięcy ...
        Mam olbrzymią satysfakcję , że MY poradziliśmy sobie z tymi problemami ... w
        Szczecinie.
        Pozdrowienia dla Guerry i Sumaka.

• Gość: sponsor Szanowny Guerra IP: *.physd.amu.edu.pl 28.02.02, 12:37
        Tak sie składa, że mam majętnych rodziców i jestem w stanie pokryć koszty
        zrobienia ulotek. Ale nie zrobię tego. Powód? Mądrzenie się grupy eLech na
        forum. Zmienicie się chętnia Wam pomogę... nara
        • Gość: Cromm Re: Do sponsora i innych IP: *.cust.poz.supermedia.pl 28.02.02, 13:20
          Jakoś nie zauważyłem bym się mądrzył...a ulotki drukuję i będę drukował dla
          chlopaków po kosztach..coś lub ktoś może mi nie odpowiadać-ale pieprzyć to!
          Ważny jest LECH-tylko on...Chciałbym by był wielki i jeśli mogę pomóc to po
          prostu to zrobię..nie oglądając się na takich kolesi jak Ty.........co mogliby
          niby..a zawsze znajdą powód by tego nie robić...
          Zaproponowałem wam na spotkaniu,że jeśli znajdą się firmy,które wydrukują coś u
          mnie w drukarni to zysk przeznaczę na stowarzyszenie (przynajmniej na tym
          etapie) i to jest nadal aktualne.....
          • Gość: vivacee do cromm'a IP: *.cgs.poznan.pl 07.03.02, 08:36
            w jakiej drukarni robisz?
            Abedik, Graphus, Eurodruk czy co ino?
            pytam z ciekawości, też "siedzę" w poligrafii...
            pzdr
            vivacee
        • Gość: grzeda Re: Szanowny Guerra IP: 150.254.194.* 06.03.02, 11:30
          Gość portalu: sponsor napisał(a):

> Tak sie składa, że mam majętnych rodziców i jestem w stanie pokryć koszty
          > zrobienia ulotek. Ale nie zrobię tego. Powód? Mądrzenie się grupy eLech na
          > forum. Zmienicie się chętnia Wam pomogę... nara

Nikt tu sie nie madrzy!!!!! fakt, faktem, ze czasami padaja tu pewne wypowiedzi
          nie do konca premyslane (ja sam tez na pewno ma w tym swoj udzial) ale nasze
          dzialanie i (czasami) spontanicznosc wynika tylko i wylacznie z milosci do
          Kolejorza. Najlepiej bys sie o tym przekonal jakbys sie pojawil na spotkaniu i
          poznal osobiscie ludi ktorzy wg Ciebie sie madrza..........

Pozdr
        • Gość: Sergio Re: Szanowny sponsorze IP: *.echostar.pl 06.03.02, 16:48
          Gość portalu: sponsor napisał(a):

> Tak sie składa, że mam majętnych rodziców i jestem w stanie pokryć koszty
          > zrobienia ulotek. Ale nie zrobię tego. Powód? Mądrzenie się grupy eLech na
          > forum. Zmienicie się chętnia Wam pomogę... nara

Jest tyle sfer działalności do zasponsorowania, napewno sobie coś znajdziesz.
          Życzę ci w tym sukcesów. Nie muszą ci się podobać moje teksty, to zrozumiałe.
          A tych sponsorowanych pisać nie mam zamiaru. nara!

• Gość: vivacee do sponsora... IP: *.cgs.poznan.pl 07.03.02, 08:40
          rzygać się chce gdy czyta się posty takich ciołków...
          skąd taka głupota co? zazdrość to czy inne ścierwo?
          majętni rodzice powiadasz? budka z kwiatami na Junikowie,
          czy sznurówki pod Kaponierą?
          vivacee
      • pronto Mam sposób!!! 28.02.02, 13:31
        Dawajcie dupy geje! Niezła kasę na tym zbijecie! A jak któryś ma babke bo jest
        bi niech ja tez wyśle na ulice. Podobno ponanianki nawet laski dobrze nie
        potrafią zrobic, ale kupa klientów tez nie jest wymagajaca!
        • pronto-gej Re: Wracaj do lozeczka pronto braciszku 06.03.02, 11:49
          pronto napisał(a):

> Dawajcie dupy geje! Niezła kasę na tym zbijecie! A jak któryś ma babke bo jest
          > bi niech ja tez wyśle na ulice. Podobno ponanianki nawet laski dobrze nie
          > potrafią zrobic, ale kupa klientów tez nie jest wymagajaca!

wracaj do łożeczka misiu:) nie moge sie doczekac:) bzyknijmy sie tak jak przed
          chwila

P.S Lechici przepraszam za brata! pronto & pronto-gej
        • Gość: Sergio Re: Mam sposób!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 16:23
          pronto napisał(a):

> Dawajcie dupy geje! Niezła kasę na tym zbijecie!

głodnemu zawsze chleb na myśli... biedaku, żal mi cię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka