Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

F1. Ferrari może odejść z F1?

15.04.11, 13:18
    Ale gdyby wygrywali wyscig za wyscigiem jak robi to Red Bull to oczywiscie bylo by wszystko w porzadku. Ferrari zachowuje sie jak rozpieszczony bachor zamiast wziasc sie do roboty to wkolko powtarzaja jaka oni sa siłą, ile zdobyli tytułów i ze niema F1 bez nich. Jest rok 2011 i nikogo nie obchodzi Ferreri sprzed kilku lat. Moze lepiej by bylo jakby podkulili ogon i sie rzeczywiscie wyniesli. Zdobyli wicemistrzostwo swiata a zachowywali sie jakby to byla najwieksza tragedia zeszlego roku, zenada.
    Obserwuj wątek
      • Gość: MP Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.11, 13:32
        może Ciebie nie obchodzi, bo ja bez Kubicy ja ogladam, bez Ferrari przestanę !!!
        • Gość: rumburak Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.7-2.cable.virginmedia.com 15.04.11, 14:01
          ja nie wiem, czy przestanę, ale to już nie będzie to

ale tak na serio, to nie wierzę - ferrari chce po prostu zmian korzystnych dla siebie lub zwiększenia udziału w zyskach (ferrari jako jedyny team dostaje od fom 100mln euro rocznie za sam fakt, że zgadza się brać udział w f1, tak ważne jest dla organizatorów)
      • Gość: bolid Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.online.de 15.04.11, 13:35
        Widzę chłopczyku, że nie lubisz Ferrari. Ferrari jest niefajne. Red Bull jest fajny.
        • Gość: gość Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.39.204.7.manx.net 15.04.11, 13:44
          no i dobrze,niech się zawiną i tyle...nie przypuszczam aby wielu płakało po nich...a gadanie o tym że przepisy to i tamto to już jest w rzeczy samej płacz bachorów którym zabrano zabawki,skoro nie potraficie się dostosować to do widzenia ;-))) inna sprawa technologia...owszem nie stać mnie nawet na lusterko do ferrari,ale gdybym mógł sobie pozwolić na auto za powiedzmy 200 000 funtów to PRZENIGDY nie wybrałbym tego syfu...ASTON MARTIN lub PORSCHE 911 albo KOENIGSEEG ale nie ten włoski syf ;-))))
          • Gość: mel Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: 82.177.57.* 15.04.11, 14:01
            A F1 oglądasz pewnie od wczoraj, albo jak Kubica zaczął jeździć.
            20 lat temu Ferrari też nie wygrywało, ale wyścigi były nieporównywalnie ciekawsze, niż teraz.
            I nikt nikomu nie kazał zmieniać opon, albo jeżdzić 6 razy z tym samym silnikiem. Bzdura
            kompletna.
            • Gość: jurek Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.ghnet.pl 15.04.11, 14:45
              Ja oglądam F1 odkąd kubica jeździ, no i co w tym złego? To Kubica był może złym powodem, żeby zainteresować się tym sportem? Według mnie był bardzo dobrym powodem. A jak się zaczynałeś interesować pilką nożną to nie dlatego, że grał Boniek albo Cristiano Ronaldo? Istotne jest tylko to, czy twoje zainteresowanie i twoja wiedza pozostały na tym samym poziomie co na początku. Czyli - czy nadal interesujesz się jakimś sportem ze względu na jednego człowieka, czy też interesujesz się nim jako takim? Ja interesuje się F1 jako taką. A dzięki temu, że stało się to za sprawą Kubicy, uczyłem się tego rozumienia tego sportu znacznie szybciej, niż gdybym oglądał ciągle wygrywającego Schumachera. Nie znaczy to też, że jestem bezkrytycznym fanem F1. Uważam że ten sport zmierza w złym kierunku. I że z 12 zespołów które tam startują, tak naprawdę w konkurencji f1 rywalizuje tylko 5 z nich, reszta stanowi sztuczne tło. I to nie jest dobre.
              • Gość: jurek Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.ghnet.pl 15.04.11, 14:50
                I dodam jeszcze na temat, że szef Ferrari ma oczywiście rację mówiąc, że F1 staje sie coraz bardziej sztuczna i że kibice coraz mniej z tego rozumieją. Zwłaszcza ci, co kupili bilety na tor. Po 2 serii pit-stopów nie wiedzą praktycznie nic. No chyba że sobie zobaczą na telebimie i przez lornetkę jaka jest kolejność.
          • Gość: dd Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 14:13
            Jesteś prawdopodobnie kilkunastoletnim onanistą, który nie wie co gada:)
          • Gość: zazi Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 21:18
            Gdzie w F1 widzisz Porsche ty blżnie.Jak czytam takie komentarze to utwierdzam się w przekonaniu że bez Roberta formuła przestaje dla mnie istnieć.
      • jwojnar Ferrari jest ważne dla F1 - tylko tyle i aż tyle 15.04.11, 13:46
        Jeszcze parę lat temu Ferrari było, ale się nie liczyło. Dawno temu Ferrari nie istniało, a wyścigi i owszem. Pewnie nasi dziadkowie nie wyobrażaliby sobie GP bez Auto Uniona, Mecedesa i Alfy Romeo. A co z rajdami bez brylujących w nich Audi, Lancii, BMW?

Być może dla Ferrari brak sukcesów czyni udział bezsensownym, ale wycofanie się z F1 w przypadku tej marki nie jest dobrym wyjściem - zarówno dla kibiców, jak i dla Fiata i Ferrari.
        • Gość: Ferrarista Re: Ferrari jest ważne dla F1 - tylko tyle i aż t IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 14:08
          Co ty za brednie piszesz ? Ferrari jest od początku w F1 od 1950 roku, rok później wygrali pierwszy wyścig a 1952 roku stanęli na najwyższym stopniu wygrywając mistrzostwo świata - konkretnie Alberto Ascari bo klasyfikacji konstruktorów jeszcze wtedy nie było. Ferrari jest w F1 od ZAWSZE.
          Bez nich F1 straci
      • Gość: AR F1. Red Bull, Pepsi, Coca-Cola, Kubuś... IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 14:03
        Myślę, że tak może nie długo wyglądać F1, jeżeli w grę będzie wchodziło tylko robienie pieniędzy, a sport zejdzie na drugi plan. A burak który napisał, że on kupiłby Astona czy Porche, to oglądał te samochody na obrazkach, nigdy w żadnym z nich nie siedział nie mówiąc o jeżdzie i on pisze że Ferrari to syf. Kolejny domorosły ekspert, lepiej idź przestaw "Malucha", bo ci go porysują na parkingu :)
        • Gość: Ferrarista Re: F1. Red Bull, Pepsi, Coca-Cola, Kubuś... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.11, 14:15
          Dokładnie

A na dodatek chu..a wie o cenach aut. Za 200 tysięcy funciaków chce kupić Koenigsegga :-) Marzyciel.

Kilka dni temu siedziałem w 458 i jeżeli to prawda że jest lepsze od 430 (a tym jeździłem) o lata świetlne (tak mówił Clarkson z TG) to Ferrari robi najlepszy samochód na świecie w cenie około 200 000 euro (jakieś 170 000 funtów).
      • Gość: kibic Ferrari + Kubica IP: *.static.tvk.wroc.pl 15.04.11, 14:19
        Robert Kubica, życzę mu wszystkiego najlepszego, ale może nie powrócić do F1 jako kierowca, ale jako znawca bolidu, idealnie pasuje, nie tylko do ferrari, a zatem...
        • Gość: jurek Re: Ferrari + Kubica IP: *.ghnet.pl 15.04.11, 14:53
          najważniejsze, żebyś ty powrócił tutaj na forum jako znawca F1, bo na razie piszesz jak potluczony
      • Gość: dinus F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.tesco-europe.com 15.04.11, 14:50
        Leszcze, nie potrafią zrobić dobrego bolidu i narzekają. Odejdźcie, na wasze miejsce pojawią się inni. :)
        • mantero Re: F1. Ferrari może odejść z F1? 16.04.11, 10:16
          Pojawią się inni?? Proszę powiedz, że się tylko zgrywasz. Bo niby kto? Jakby jakiś fabryczny team chciał być w F1 to by był, a tak doszło nam HRT czy inny Virgin. Ferrari to jest główne danie F1, do spółki obecnie z McLarenem. Red Bull czy Renault są pasjonujące tylko ze względu na rywalizację z tymi dwoma pierwszymi, a bez Ferrari i McLarena oglądalność F1 padłaby na pysk, bo zostałaby zbieranina podobna niższych klas. Czy to się komuś podoba czy nie, teamy takie jak Ferrari czy McLaren są potrzebne więc nie tylko F1 samej w sobie, ale Red Bullowi właśnie, bo są dla nich motywacją. Myślicie że ścieraliby się tak dla Force India czy Saubera?
          Oglądam F1 już od wielu lat, kiedy jeszcze nikt nie słyszał o Schumacherze, a o Kubicy nie wspominając, i widzę sam że ten sport przez często głupie pomysły FIA do spółki z Bernim zmierza w złym kierunku. Cały urok przez lata polegał na tym, ze postęp był hamowany raczej w niewielkim stopniu, że rywalizowali nie tylko kierowcy ale i teamy na nowe wynalazki. Myślicie że ABS to z myślą o czym powstał? O bezpieczeństwie szarych ludzików? Powstał na potrzeby F1, dopiero potem trafił na ulice.
          A teraz zaraz będą chcieli wprowadzić silniki czterocylindrowe 1.6 turbo. No żesz ku...., to nic dziwnego że Ferrari chce powiedzieć "dość". I tu dochodzimy do sedna - przeładowana kierownica, ruchome skrzydło to wisienka na torcie, ale całe niezadowolenie Ferrari zaczęło się od pomysłu wprowadzenia silników z kompakta. Brak zwycięstw nie ma nic do rzeczy, bo Ferrari jest od początku F1 i zawsze były lata lepsze i gorsze.
          • Gość: Tengu Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.police.vectranet.pl 17.04.11, 07:31
            Dokładnie. Prawdziwą siłą napędową są duże teamy fabryczne - nawet jeśli nie wygrywają. Pozostałe kupują od nich technologie - nawet mocarny Red Bull, który wygrywa dzięki zatrudnieniu genialnego konstruktora z pensją wyższą niż zawodnicy, silnik wraz z układem napędowym po prostu kupuje.
      • Gość: Gucio Re: F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 00:33
        Ferrari od lat lubuje się w terroryzowaniu FIA swoim odejsciem. Maja tak silna pozycje, ze moga sobie na to pozwolic - to nie jest HRT. Oczywiscie, Ferrari nie odejdzie z F1, nie mniej jednak zgadzam sie ze przepisy sa nieco bzdurne z tymi ruchomymi spojlerami...
        -------------------
        Pierwszy test Trezi, prawie jak Verso-S
        www.fanklubtoyota.pl/co-nowego/44/205.html
      • Gość: BRA F1. Ferrari może odejść z F1? IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.11, 14:01
        Jestech za Ferrari bo wymyslaja glupki zeby popsuc ta F1 niewiem czymu zniesli tankowanie w czasie wyscigu jak to trzymalo w napieciu. A co do Vettela to lon jest domie Kamikaze taki som jak byl Montoia to sa dwa swirusy Vetel zeby zdobyc Mistrza Swiata w F1 to nawet walnyl w jednym wyscigu w swojego Kolegi ze Timu i twierdzil potym ze zapuzno przychamowol takie bajki to morze wciskac mylym gajplom bo lonego krew zalywala ze nie morze kolegi wyprzedzic .Domie Vettel jest glupek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka