Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Arka - Ruch

11.05.11, 16:21
    Jestem z Malborka, kibicuję Pomezanii no i Lechii. Wiem, że pewnie by mnie powiesili na gałęzi, ale dla dobra wybrzeżowej piłki lepiej by było, gdyby Arka została w Ekstraklasie. Ile mamy drużyn na najwyższym szczeblu rozgrywek w północnej Polsce licząc od Torunia? Trzy?! Przy da się. Kibice w tej części kraju zawsze mieli posuchę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Fritz To w przyszłym roku Wielkie Derby w Gdynii ... IP: *.aster.com.pl 11.05.11, 16:38
        ... Arka - Bałtyk w I lidze.
      • Gość: gość Re: Arka - Ruch IP: *.187.239.147.ip.abpl.pl 11.05.11, 16:41
        Dobrze, że Arka przegrywa, gdyż rośnie nadzieja dla Cracovii (jestem z Krakowa, ale nie lubię Wisły, tylko Cracovię). W ogóle to Arka właściwie nie ma nic do roboty w ekstraklasie. Powinna razem z Polonią Bytom spaść w dół.
      • Gość: xxx Arka - Ruch IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 16:55
        HAHAHAHAHA 0-1 arka gdynia cośtam świnia
      • cotokoniaobchodzi Arka wygra, ale w drugiej połowie 11.05.11, 17:06
        po to jest przerwa, a Ruch gra o czapkę gruszek, no i pensje nie zawsze w terminie tam płacą. Takie są realia polskiej piłki ligowej, nihil novi od lat.
        • Gość: fd Re: Arka wygra, ale w drugiej połowie IP: *.252.11.134.internetia.net.pl 11.05.11, 17:16
          Chyba u Ciebie nie płacą w terminie. W Ruchu od zeszłego sezonu nie ma z tym problemów.g
        • Gość: RUCH Re: Arka wygra, ale w drugiej połowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 17:56
          o czopka to chyba gdynia gro ciulu RUCH HKS
      • thegreatmongo Re: Arka - Ruch 11.05.11, 17:20
        chlopie jak lubisz te arke to kup szalik, idz na mecz czy cos innego zrob dla klubu....

Kluby w PL potrzebuja kasy.... jesli Arka nie placi graczom to niech spada z ekstraklasy bo nie ma tu czego szukac...
      • Gość: kijek83 Arka - Ruch IP: *.icpnet.pl 11.05.11, 17:20
        wielkopolskifutbol.pl/
      • Gość: Bogdan Poczekamy, zobaczymy, jeszcze 30minut IP: *.host.witnet.pl 11.05.11, 17:37
        Aż mi się nie chce wierzyć, że czołówka kombinatorów polskiej zepsutej ligi nie załatwi sprawy w drugiej połowie. Gdyby nie załatwili to byłby to pierwszy promień światła w zgniłym tunelu polskiej piłki nożnej
        • Gość: kazik Re: Poczekamy, zobaczymy, jeszcze 30minut IP: *.cpe.cableone.net 11.05.11, 17:49
          nie boj zaby kibicu z Malborka,Arka walczy i zostanie w Extra.bo jej nadzieja tylko licencje.i
          brawo jej za to,bo w tym polskim balaganie[nie umiejetnosci zycia sprawiedliwie w systemie
          kapitalistycznym],nalezy sie Arce nadal grac w Extra lidze.a nawet jak spadnie?no to co? przeciez sport,to tylko zabawa i kazdy klub ma potem kolejny sezon i kolejna okazje.a wyjazdy
          na mecze w I lidze tez beda ciekawe.przy okazji mozna sie zapoznac z innymi ludzmi i zwiedzic
          inne okolice.to tylko ZABAWA.
      • Gość: boniek Arka - Ruch IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 17:57
        No i w Dyni nie będzie już ekstraklasy. Za takie pośmiewisko to i pierwsza liga im się nie należy.
      • dyndalski_bis Arka - Ruch 11.05.11, 18:02
        Ktoś tam napisał, że Ruch gra już o nic... ma przecież jeszcze teoretyczne szanse na puchary! Poza tym, jeśli się nie myle kluby na koniec sezonu dostają premie zależne od zajętego miejsca.

Co do spadkowiczów - typuję Arkę i Polonię Bytom... Cracovia raczej się utrzyma - podziwiam wolę walki Cracovii w rundzie wiosennej, dlatego życzę im powodzenia.
        Jeśli chodzi o podium, to WISŁA a dalej: ŚLĄSK, LEGIA lub LECH... tu dużo będzie zależeć od dzisiejszego meczu z Wisłą...
        Jaga chyba jednak wypadnie z pierwszej trójki.

-
        • Gość: boniek Re: Arka - Ruch IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 18:13
          Też tak sądzę z tą różnicą,że według mnie to Lech zajmie drugą pozycję a Śląsk trzecią.Co do spadkowiczów to też typuję Arkę i Polonię B.
        • ceght Re: Arka - Ruch 11.05.11, 18:17
          teoretyczne? wskakuje na 4rte miejsce z 2ma punktami straty do slaska z ktorym gra u siebie, jedzie na lech a potem 2x u siebie, ja bym powiedzial ze wiecej niz teoretyczne szanse...
          • dyndalski_bis Re: Arka - Ruch 11.05.11, 18:35
            Napisałem teoretyczne, bo nie sądzę aby inni zupełnie odpuścili... a na tą chwile jeszcze wiele może się zdarzyć.
            Jaga chyba wypadnie z gry o puchary, bo po odejściu Groszka ta drużyna jakby straciła ducha walki. Podziwiałem ich w pucharach - wypadli najlepiej w fazie eliminacyjnej mimo , ze odpadli...
            Co do Lecha - chciałbym żeby to oni zagrali w pucharach bo potrafią w nich grać i jest co oglądać, ale ciężko będzie. Śląsk z Lenczykiem nie odpuści i ma duże szanse na sukces. Legia - odzyskała impet.... i dla Lecha byłoby dobre, gdyby to oni zajęli miejsce na podium - Lech wtedy nawet z czwartego miejsca ,ógłby zagrać w pucharach, bo Legia zagra w nich jako zwyciezca PP. No ale czwarte miejsce musi być...
            A tu jeszcze Polonia Warszawa z Zielińskim też może jeszcze całkiem realnie postarać się o niespodziankę....
            A jak będzie - zobaczymy... w każdym razie dziwna jest ta ekstraklasa w tym roku, ale może to i dobrze - jest ciekawie :-)
            -
      • Gość: gość teoretycznie massz rację tabloid, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 19:02
        ...jeśli Arka zostanie w e-kasie - będzie to ze szkoda dla całej polskiej piłki. Arka od lat gra najbrzydszy futbol w ekstraklasie, a jej mecze (może poza derbami) należą do najnudniejszych. A jak kibol się na meczu nudzi - to rozrabia ;)

• Gość: gość Tak, ale jak skłonić drużyny do walki z Cracovią. IP: *.ists.pl 11.05.11, 19:30
        To potęga finansowa /prezesa/ , a w tym wynędzniałym kraiku każdy grosz się liczy.

Piłkarsko zarówno Arka jak i Polonia Bytom są lepsze od Cracovii aktualnie o klasę, no ale ta kasa robi swoje. Ponadto w bezpośrednich meczach trzeba wykazywać przewagę, a nie jak Polonia Bytom ostatnio.

Takie mecze na zakończenie są o tyle trudne dla zagrożonych, że niestety trzeba grać z innymi również zagrożonymi.

Przecież zagrożona drużyna wyrwie punkty w walce nawet z liderem, jeśli tamtym na niczym nie zależy.

Ale jeśli rywalom też zależy, to pozostaje walczyć do upadłego i żałować głupio straconych punktów na początku sezonu. Ktoś musi spaść.

Natomiast generalnie nieodzowna jest reforma ligi.

Za mało pieniędzy dostają kluby, infrastruktura jest nadal fatalna i ZDECYDOWANIE NALEŻY PRZYJĄĆ ANGIELSKI model ligi.

MUSI BYĆ PO PROSTU WIĘCEJ DRUŻYN.

Przecież nieuzbrojonym okiem widać, że krok dzieli drużyny od podium do strefy spadkowej.

Spokojnie można powiększyć ligę o kilka drużyn.

• dyndalski_bis Re: Tak, ale jak skłonić drużyny do walki z Craco 11.05.11, 20:10
          A ja jestem za zmianą systemu rozgrywek na wiosna-jesień...
          Zimowa przerwa jest zbyt długa i po niej drużyny jakoś nie mogą się zebrać do gry. Letnia przerwa jest krótsza i nie straciliby formy.
          Wchodziliby w puchary z biegu.

-
      • Gość: d Arka - Ruch IP: *.simset.net 11.05.11, 22:16
        Mam do sprzedania:
        - 4 bilety, I kategoria , mecz otwarcia, Polska-A3, Warszawa
        - 4 bilety, III kategoria, ćwierćfinał , Donieck
        Odsprzedam konto uefa- od ręki
        7 tyś. Grzegorz znajdz klienta
        te. 721 134 028

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka