Gość: w Dla kogo ta ściema... IP: 95.108.110.* 12.10.11, 10:58 Race niebezpieczne...na piłkarskim obiekcie, na żużlowym ładna oprawa... hipokryzja gw cd.. Odpowiedz Link Zgłoś
martica na pilce noznej tylko kibole pala race 12.10.11, 11:00 ..a na zuzlu mili kibice, buahaha. Wezcie sie ogarnijcie z ta propaganda antykibicowska na pilc eniznej, bo przez ta chora propagande latwiej jest dostac w Polsce karta kibica FC BArcelona niz Legii lub Polonii...A majac karte kibica barcy moge sobie wyrobic inna karte kibica - niestety pozbawiono mnie tej przyjemnosci w przypadku posiadania dowolnej karty kibica w kraju!! A moze ja kibicuje kilku zespolom w Polsce i chcialabym isc na pare meczyw sezonie tych klubow! I NIE MOGE!! dzieki Donku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic Re: na pilce noznej tylko kibole pala race IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 11:14 Donek już ma cię głeboko w dupie amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.siemens.16.pl 12.10.11, 11:06 paliwo spalane jest bezwonne - metanol. spala sie olej ktory ma charakterystyczny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Butcher Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 11:32 Parę spraw po przeczytaniu tego artykułu: 1) Niekoniecznie musi być tak, że ktoś kto pójdzie na żużel, to już wsiąka w to i kibicuje. Tradycje ważna rzecz, ale... w Łodzi w latach 50. i 60. żużel był na wysokim poziomie (Tramwajarz, potem Gwardia), zdążyłem być nawet na meczu pod koniec lat 70. zanim upadł. Jakoś mnie nie wzięło. Potem poszedłem jeszcze z ciekawości w połowie lat 90. po reaktywacji. Ktoś tu pisał, że emocje są nieporównywalne z piłką, bo skumulowane w krótkim czasie. Dla mnie emocji nie było w ogóle, start, pierwszy wiraż, ustalona kolejność i tak przeważnie jechali do samego końca, chyba że któremuś motocykl zdefektował, co nie należało do rzadkości. Nie czuję tego sportu w ogóle. Poza tym autor napisał, że żużel w dużych miastach, w tym w Łodzi nie odpalił. Nie jest to całkiem prawda. Po awansie do I ligi, na Orła chodziło 3, 4 a zdarzało się, że nawet 5 tysięcy ludzi, co jest chyba niezłym wynikiem. Niemniej, przy takiej konkurencji sportu na ekstraklasowym poziomie (piłka - 2 drużyny, koszykówka - 3 drużyny, siatkówka, rugby), nie było szans, by żużel mógł się finansowo utrzymać. Nie ma po prostu tylu sponsorów w Łodzi, a i potencjał kibicowski chyba nigdy nie przekroczyłby 10 tysięcy. 2) Problemem żużla jest ograniczona liczba drużyn na najwyższym poziomie - te kilka ekip walczy ze sobą co roku, poniżej tej elity jest przepaść, to samo między tymi kilkoma zespołami z I ligi i II - po prostu są za duże różnice w poziomie, za mało emocji. W piłce, a nawet w siatce wszystko jest możliwe. W żużlu jeśli przeciwników dzieli jakość sprzętu i zawodników - nie ma szans na niespodziankę. 3) Nie jest tak super z tym kulturalnym kibicowaniem. Świadczą o tym regularne animozje między Toruniem a Bydgoszczą, wypadek zielonogórski, czy ubiegłoroczne wyzywanie i szarpanie piłkarzy GKP przez kibiców żużla z Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
holahola01 Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 11:23 Rzekanowski chyba się z koniem na głowę zamienił, ale jakąś nagrodę z Warszawy sępi... Spokój na stadionach, żadnych bluzgów? Na pewno tak jest podczas spotkań Leszna z Zieloną Góra, Leszna z Wrocławiem, Gorzowa z Zieloną Górą, Gniezna z Bydgoszczą, Bydgoszczy z Toruniem, Rzeszowa z Tarnowem, a i pewnie parę innych kwiatków by się znalazło. Od piłki kopanej różni się to tylko tym, że tam za byle co podopieczni Donalda nie dają zakazów stadionowych. Odpowiedz Link Zgłoś
galaktycznypulpet Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 11:49 Przyznaj się od razu, że bełkoczesz i w życiu na meczu żużlowym nie byłeś. A już na pewno nie Bydgoszcz-Toruń. A już na pewno nie na meczach finałowych parę lat temu, kiedy zawodnicy z Bydgoszczy przyjechali do Torunia żeby udostępnić swój sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spidlej Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: 78.133.200.* 12.10.11, 11:24 Ten artykuł jest nierzetelny. W łodzi, Krakowie, Poznaniu, Warszawie żużel jest!!! A zapach to spalany olej, a nie metanol! Metanol spala się bezwonnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestetyNuda Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.adsl.alicedsl.de 12.10.11, 11:36 to prawda, że to zamknięty krąg. ja jestem ze Szczecina i o żużlu nie mam żadnego pojęcia, jedynie słyszałem, że jest super od znajomych na studiach z lubuskiego. w TV wydaje się to strasznie nudne i przewidywalne, mówią, że ten jest dobry i on wygrywa i tak w kółko. dziwne , ze o lidze na którą chodzi tyle osób w innych miastach nikt nawet nie słyszał. i bez przesady z tymi światowymi gwiazdami, żużel istnieje w 5 - 10 krajach na świecie, to już chyba carling jest bardziej popularny, więc bycie gwiazdą w sporcie, który na całym świecie uprawia parę tysięcy osób maksymalnie nie jest żadnym wyczynem, np piłkę nożną w samej Polsce uprawia ponad 100 tys i tam się przebić - to jest sztuka ! nie mówiąc o pokazaniu się za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
willy1981 Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA 12.10.11, 11:55 Gość portalu: niestetyNuda napisał(a): > to prawda, że to zamknięty krąg. ja jestem ze Szczecina i o żużlu nie mam żadne > go pojęcia, jedynie słyszałem, że jest super od znajomych na studiach z lubuski > ego. w TV wydaje się to strasznie nudne i przewidywalne, mówią, że ten jest dob > ry i on wygrywa i tak w kółko. dziwne , ze o lidze na którą chodzi tyle osób w > innych miastach nikt nawet nie słyszał. i bez przesady z tymi światowymi gwiazd > ami, żużel istnieje w 5 - 10 krajach na świecie, to już chyba carling jest bard > ziej popularny, więc bycie gwiazdą w sporcie, który na całym świecie uprawia pa > rę tysięcy osób maksymalnie nie jest żadnym wyczynem, np piłkę nożną w samej Po > lsce uprawia ponad 100 tys i tam się przebić - to jest sztuka ! nie mówiąc o po > kazaniu się za granicą tylko żużel jest o wiele niebezpieczniejszym sportem niż p.n. także nie jest dla wszystkich!!! ---------------------------------------------------------- Chcesz kompleksowo umyć swoje auto w każdym miejscu? Myjnia parowa z dojazdem do klienta!!! zamowmycie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Bez kibolstwa? A kto zrobił ostatnio bandycką 12.10.11, 11:37 zadymę w Zielonej Górze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm czasami podczas meczu mam wrażenie, że niektórzy IP: 217.12.186.* 12.10.11, 11:41 przychodzą na mecz tylko po to, żeby 'wpierdziolić' hamburgera, kiełbasę lub innego hot-doga (dotyczy to szczególnie tych z okolicznych wioch) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak bez żużla Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.11, 11:42 faktycznie same aniołki na trybunach. nie wyzywają, nie plują, nie awantutują się, nie niszczą. a youtube kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalpel Re: Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.actus-info.pl 12.10.11, 11:48 a co to za race !?!?!?!! zakazy stadionowe im ! KIBOLOM ZLYM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tantrum "Mecz żużlowy to w porywach 20 minut emocji" IP: *.ip.netia.com.pl 12.10.11, 11:50 A mecz ekstraklasy to góra 5 min. emocji. I 85 minut snucia się zawodników po murawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic sportu Politowanie dla niedorajd IP: *.icpnet.pl 12.10.11, 12:33 i nieudaczników życiowych, którzy potrzebują ośmieszyć i umniejszyć osiągnięcia innych żeby choć trochę poprawić sobie samopoczucie i samoocenę. Współczuję ich rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 12:40 Bardzo dobry artykuł! Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.12-3.cable.virginmedia.com 12.10.11, 12:58 Byłem na obu finałowych meczach Leszno-Zielona Góra: Bluzgi kibiców obu drużyn przez cały mecz (na piłce kibice skupiają się obecnie przede wszystkim na dopingu dla swojej drużyny, na żużlu powiedziałbym że proporcje to 50% dopingu i 50% bluzgów). Co jeszcze? Płonące szaliki i flagi "skrojone" fanom z Leszna na płocie sektoru z kibicami Falubazu, race na meczu w Zielonej itd. Generalnie klimat taki sam jak na piłce nożnej (poza większą ilością bluzgów żużlu), ale różnica jest taka, że policja i ochrona przymyka na to wszystko oko i nikt nie daje zakazów stadionowych za przeklinanie czy stanie na schodach. Na meczu w Zielonej koło mnie stał w swojej brązowej skórce uśmiechnięty redaktor Lis i o dziwo nie przeszkadzały mu ani race, ani skandowane co chwila "pie... cię leszczyński psie", "la la la la, ssij pałę ssij" Ale cóż, taki urok "obiektywnych" dziennikarzy w PL, także pozostańmy przy tym, że na żużlu jest kultura i całe rodziny, a na piłce bandyci i kibole (w sumie bandyta=kibol)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedwaykolo niezły klip IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 14:32 www.youtube.com/watch?v=PoUOu7Vhdxg - fajne i również o żużlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedway fan Jedyna taka liga w Polsce. Żużlowy DNA IP: *.lodz.mm.pl 15.10.11, 19:06 dziękuję autorowi za ten artykuł. po ostatnich wydarzeniach, niemalże postawiono znak równości między kibicami piłki nożnej i żużlowymi, a to zupełnie dwie różne ligi. ja też zostałam zarażona - przez mamę. wystarczył jeden mecz! atmosfera na stadionie - niepowtarzalna, wrażenia podczas meczu - jedyne w swoim rodzaju! i przede wszystkim nie trzeba się bać chuligańskich wybryków. szkoda, że nadal jest to sport traktowany (m.in. przez publiczną tv) po macoszemu. a mamy się tu czym pochwalić. wierzę jednak, że niedługo się to zmieni :) jeszcze raz dziękuję, pięknie pan to opisał :) Odpowiedz Link Zgłoś