Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY

IP: *.prawo.uni.wroc.pl 07.03.02, 10:31
    ja stawiam na 2 wygrane slaska. tj, z wloclawkiem na 100% bo goscie powinni byc
    zmeczenie po meczu z pezinokiem, poza tym czesc ich kadry odpadla, natomiast z
    sopotem bedzie trudniej, bo goscie z wybrzeza nie moga sobie pozwolic na
    kolejna przegrana na wlasnym parkiecie, jezeli wciaz mysla o pierwszym miejscy
    przed play-off. bedzie swietny meczyk!!! i tak przy okazji--cala polska w
    cieniu slaska!!! :)
    Obserwuj wątek
      • maal Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY 07.03.02, 13:27
        Ja stawiam na dwie porażki slaska.
        • Gość: Morphie Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 13.03.02, 20:15
          Kiepski z ciebie typer maal ;)
          Anwil - Idea 62 : 77
          Prokom - Idea 66:68

Dwie wygrane Slaska.
      • Gość: e13 Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.prawo.uni.wroc.pl 14.03.02, 10:45
        TRALALA! SLASK TYTUL MISTRZA JUZ MA, HAHA!
        • Gość: kimer Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.volta.net.pl 14.03.02, 11:01
          Gość portalu: e13 napisał(a):

> TRALALA! SLASK TYTUL MISTRZA JUZ MA, HAHA!
          tek nawet 16 tytułów, ale to nie oznacza że w tym roku automatycznie zdobędziecie
          mistrza. Walka bedzie zacieta i może się okazać że pierwsze miejsce sie nie
          opłaci. Teraz walczylibyście z Anwilem w półfinale a Prokom ze Stalą.(zakładam
          czywiście że pierwsza czwórka przechodzi zwycięsko przez półfinały)Pozatym nie ma
          co sie tak podniecać zwycięstwem nad osłabionym Anwilem, bo z takim składem to
          Prokom grając jak gra pojechałby pewnie z 20 punktami. Przy normalnej dyspozycji
          Anwilu nie mieli by szans. Prawda jest również taka że wygraną z Prokomem
          zawdzięczacie nie swoim zawodnikom tylko tragicznej grze Sopocian a i tak pomimo
          beznadziejnego poziomu gry gdyby ostatni rzut wszedł to wy byscie przegrali.
          Więc pożyjemy zobaczymy co przyniosą najbliższe mecze.
          To już koniec zachmurzenia, cała Polska wyszła z cienia. To już koniec dominacji
          komórkowej śląskiej nacji.
          GO PROKOM GO

• maal Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY 14.03.02, 13:09
          Gość portalu: e13 napisał(a):

> TRALALA! SLASK TYTUL MISTRZA JUZ MA, HAHA!
          Ma za zeszły rok. To fakt. W tym roku jeszcze nie zdobyli, a jak zwodnicy Anwilu
          po choróbskach wrócą do formy to nie pójdzie tak łatwo jak wczoraj.

• Gość: Morphie Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 14.03.02, 15:29
            do kimera: tak tak, jasne, kazdy powod jest dobry zeby tylko nie przyznac ze
            Slask byl lepszy... gdyby to, gdyby tamto... gdyby w Bobrach Bytom grali Kobe
            Bryant, Shaq i McGrady to Bobry bylyby mistrzami Polski i w ogole rzadziliby w
            Eurolidze.
            A gdyby babcia miala wasy to bylaby dziadkiem.
            Nie lubie takiego gdybania.
            • Gość: kimer Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.volta.net.pl 18.03.02, 10:25
              Nikt nie gdyba. Po prostu fakt jest faktem że Idea nie reprezentuje najwyższego
              poziomu. Natomiast kibce Idei są jak zwykle zadufani w sobie.(nie wszyscy) Co
              tu przyznawać? to narazie Prokom jest lepszy od Śląska w tym sezonie(
              SUPERPUCHAR POLSKI wygraliśmy 20ptk. a u siebie 7ptk, czyli jest 2-2 ale w
              punktach zdobytych prowadzimy jakimiś 23ptk, i żeby była jasność chodzi mi
              tylko o bezpośrednią rywalizację między tymi dwoma klubami. Wszystko
              rozstrzygnie się na parkiecie IDEI w ostatnim meczu. Nie wolno zapominac
              natomiast o innych zespołach ubiegajacych się o tytuł.(ANWIL,STAL czy nawet nie
              faworyzowana POLONIA) Myślę że każdy z tych zespołów może powalczyć o MP, a
              Ślask wcale nie musi go zdobyć automatycznie. Jako kibic TREFLA z przykrością
              muszę stwierdzić że teraz niestety nasze osłabienia sa juz znaczące. O tyle o
              ile brak Józka jakoś po części zniwelował Alexander, o tyle brak ANSLEYA jest
              już znacznym osłabieniem. Przegrana z Polonią 20 ptk wynikała tylko i wyłącznie
              z braku 2 czołowych strzelców zespołu ( nie chcę umiejszać sukcesu Polonii,
              zwycięstwo jest zwycięstwem, ale jest pewna analogia do sytuacji Anwilu), a
              także braku wsparcia w walce o piłke na tablicach, gdzie widać niestety brak
              Filipa Dylewicza, który potrafi zmobilizować cały zespół swoja walecznoscią.
              Pozdrawiam wszystkich kibiców koszykówki i niech wygra najlepszy sportowo a nie
              ten co ma największe układy.
              • maal Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY 18.03.02, 11:28
                Podoba mi się twoje podejście do sprawy Kimer. Masz dystans, a to dobrze, bo
                człowiek potrafi spojrzec nie ylko z punktu widzenia swoich emocji. Masz moje
                pozdrowienia.
                • Gość: kimer Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.volta.net.pl 18.03.02, 13:52
                  Ja również pozdrawiam.
                  Wiadomo, że jestem kibicem Prokomu, ale juz jestem zmęczony hasłem CPWĆŚ czy
                  jakoś tak. Trzymałem kciuki za wszystkimi polskimi zespołami grającymi w
                  pucharach, a w PLK kibicuję Treflowi. Niestety z pucharami najpierw rozstał się
                  MKS potem Idea następnie Prokom. Teraz zostały tylko dwa zespoły w NEBL Polonia
                  i w Saporcie ANWIL i pomimo że są to bezpośredni rywale mojego ulubionego klubu
                  trzymam za nimi kciuki w pucharach.
                  Niestety gdzie się nie spojrzy kibice Śląska nie widzą nic poza swoim zespołem.
                  Oczywiście zdażają się wyjątki i są to najczęściej bardzo wartościowi ludzie,
                  ale większość niestety nie potrafi przyznać się do słabostek swojego zespołu.
                  Jedno jest pewne, że niezależnie kto będzie grał w finale będzie to jeden z
                  bardziej emocjonujących finałów w historii a jeżeli zagra tam Idea to cała
                  Polska będzie kibicować ich przeciwnikom, wcale nie dlatego że mają na jej
                  punkcie jakiś kompleks tylko dlatego że wszyscy mają już serdecznie dosyć
                  zarozumialstwa "kibiców" Idei.
                  TO JUŻ KONIEC ZACHMÓRZENIA CAŁA POLSKA WYSZŁA Z CIENIA, TO JUŻ KONIEC DOMINACJI
                  KOMÓRKOWEJ ŚLĄSKIEJ NACJI!!!!
                  (niezależnie kto zdobędzie MP IDEA już nie jest jedynym i do tego dominujacym
                  klubem w naszym kraju, i należy się z tego cieszyć bo tylko wtedy nasza liga ma
                  szanse się rozwijać)
                  Pozdrawiam wszystkich kibiców koszykówki w Polsce!!!!
              • barbi17 Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY 27.03.02, 20:12
                Kibice Idei nigdy nie byli zadufani w sobie tylko ZORGANIZOWANI i ZMOBILIZOWANI
                nie na darmo noszą miano najlepszych kibiców w Polsce!:)Możecie mówić co
                chcecie ,ale ja mówie że: SLĄSK ma bardzo dobrą forme,napewno zdobędzie
                MISTRZOSTWO (chociaż napewno nie będzie łatwo :)) ale wiecie czemu tak w nich
                wierze?BO Sląsk to drużyna z charakterem ,ma wielu wartościowych graczy i już
                dużo razy pokazała że, WIE CO TO ZNACZY WYGRYWAĆ chociaż że do przerwy
                przegrywała 18 ptk.:)A ci wspaniali kibice Śląska napewno pomągą im odnieść
                sukces....jak zawsze:)))) pozdrowienia dla fanów IDEI
      • Gość: radeks Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.czempien.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 10:10
        Anwil-Idea
        Zdecydowanie Idea.Anwil jest bez formy,są kontuzje,
        a Idea mimo ze bez Zielinskiego wygrywa......bo
        szaleje O.Kozeniec
        Prokom-Idea
        Jednak Prokom
        bo gra u siebie
        bo ma Vrankovicia
        • Gość: Morphie Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 18.03.02, 19:08
          Kimer, co do zaufania to chyba przyznasz ze jesli juz ktokolwiek w Polsce ma
          jakiekolwiek powody, zeby szczycic sie dokonaniami swojego klubu, to chyba
          tylko Slask. Jestes zmeczony CPWCS - nic dziwnego ;)

Zadufanie... przypomne, ze przed sezonem to kibice Anwilu opowidali, jak to
          rozniosa ta lige ze swoim Kulem i O'Bannonem. Spojrzmy na tabele.

Idea 48 2177:1967
          Prokom 48 2384:2177
          Degusta 44 2250:2134
          Anwil 43 2227:2097
          Warbud 42 2215:2121

Slask gral slabo, ale ostatnio wygral 5 spotkan z rzedu. Ale odrobil dosc spora
          [z pamieci: chyba 3 punkty] strate do Prokomu, ktory zaczal ostatnio gubic
          punkty, jak ostatnio z Polonia.

Nie, wiekszosc kibicow Slaska nie jest zadufanych w swoim zespole. I wiekszosc
          kibicow doskonale widzi niedostatki w grze Idei. Ale jakos zawsze jest tak, ze
          wszyscy jada na zasadzie 'bij mistrza', a pod koniec sezonu ogladaja w
          telewizji jak wroclawianie odbieraja medale za Mistrzostwo Polski. Wtedy juz
          jakos tak nie krzycza, jakos ich nie widac, ich ani tej ich druzyny ktora,
          cytuje 'w tym sezonie to juz na 100% zdobedzie MP'.

To nie jest tak, ze ja nie mam szacunku do Prokomu i Anwilu. Przeciwnie. Ale Wy
          zdajecie sie nie zauwazac, ze jesli chodzi o dokonania w lidze polskiej, to oba
          te kluby dosc marnie wygladaja przy Slasku. Mowicie ze to historia, ze
          zdobylismy 16 tytulow ale w tym roku Wasza kolej. Ale to Slask znow jest
          liderem tabeli i zaczyna wreszcie grac tak, jak tego po nim we Wroclawiu
          oczekiwalismy. Do tego Prokom ma teraz takiego pecha [Ansley, wczesniej
          McNaull] jakiego Slask mial na poczatku sezonu [afery z Repesa, roszada polowy
          [!!!] skladu]. Wszystko jest na najlepszej drodze do obrony tytulu - i mam
          szczera nadzieje ze tak sie stanie, i w maju w Hali Ludowej kibice beda mogli
          pokazac do kamer tysiace napisow '17:0'.

Kimer nie dziw sie, ze czasem my tez mamy prawo poczuc sie zmeczeni i
          zdenerwowani. Co chwila wysluchujemy pyskowek, sluchamy jak sie bluzga i wyzywa
          Slask od kurw [to sie zwie kompleks wicemistrzow]. Jasne ze wsrod kibicow
          Slaska tez zdarzaja sie debile, ale chyba nie ma az takiej nienawisci do
          drugiego klubu. Ot i stad sie bierze nasza 'zadufalosc' [ja bym to nazwal
          pewnoscia siebie, w koncu po 4 mistrzostwach z rzedu mamy do tego jakies
          przeslanki - w przeciwienstwie do innych klubow PLK].
          CPWCS
          pzdr
          • Gość: kimer Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.volta.net.pl 19.03.02, 11:30
            nikt nie próbuje negować tego że Śląsk jest napoewno jednym z najbardziej
            zasłużonych klubów w historii polskiej koszykówki. Staram się tylko pokazać wam
            że wasz klub już nie jest w tym roku klubem dominujacym w PLK. Tak naprawdę to
            po mistrzostwo może sięgnąć każdy z klubów pierwszej szóstki, a nam jako
            kibicom pozostanie niestety rola obserwatorów, więc nie ma co bluzgać na siebie
            nawzajem czy wyśmiewać klub przeciwnika. Mam nadzieje że wygra lepszy a tylko
            będzie bardziej ciekawie jak Śląsk nie obroni tytułu.( nie obrażę się jak w tym
            roku wygrałby PROKOM)
            A wracając do zadufania kibiców. Zawuważcie że większość kibiców Sląska
            wpisujących się na forum (czy tym czy innych sciśle koszykarskich) cieszy się z
            kontuzji zawodników zespołow przeciwnych. A przecięż w sporcie nie tylko liczy
            się zwycięstwo ale także walka fair i udowodnienie swojej wyzszości nad wpełni
            sprawnym przeciwnikiem.
            Jeżeli chodzi o Prokom to napiszę jeszcze raz (nie umiejszając niczyich zasług)
            to nie przeciwnicy wygrali tylko prokom przegrał. Z punktu widzenia PLK nie ma
            żadnej różnicy, ale dla kibiców jest to równie ważne jak wyniki.
            Kolejna sprawą jest to że Prokom nie jest wtej samej sytuacji co IDEA na
            początku sezonu. Mu mamy pecha bo jest plaga kontuzji a u was transfery
            dokonane przez pana Grzesie Schetyne doprowadziły do totalnego chaosu w
            drużunie, oraz okazało się że zawodnicy nie spełniaja pokładanych w nich
            nadziei. Więc nie mów mi że jesteśmy w tej samej sytuacji!!!! ( w meczu z
            Polonia nie grało naszych trzech podstawowych graczy Józek, Vranko i Mike
            Ansley o tyle o ile G. Aleksander jakoś niweluje brak McNulla o tyle brak
            średnio 15 punktów Josipa i 16 punktów Mika doło znac o sobie)
            Pozdrawiam i do zobaczenia na meczu ANWIL - PROKOM
            PROKOM TREFL
      • martin11 Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY 19.03.02, 12:22
        niezależnie od wyniku i tak mistrzem będzie PRUSZKÓW
        • Gość: kimer Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY IP: *.volta.net.pl 20.03.02, 08:46
          martin11 napisał(a):

> niezależnie od wyniku i tak mistrzem będzie PRUSZKÓW

...a świstak siedzi i zawija.... tak tak....

• barbi17 Re: Anwil-Idea, Prokom-Idea ___TYPY 28.03.02, 08:33
        Ja stawiam jak nakazuje tradycja-17 tytuł jest Śląska .Anwil nie lubi Hali
        Ludowej a to duży plus dla nas.Sam Prawice w jakimś wywiadzie powiedział
        że:"kosze w Hali Ludowej są jakieś inne , jakby były zaczarowane"...myśle że
        Anwil to nie problem:)))ale ciężko będzie z Sopotem bo to naprawde rasowa
        drużyna i zapowiada sie ciekawy meczyk .Super!!!Ale kto wygra ten mecz ,myśle
        że Śląsk jakimiś 6-7ptk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka