anrra12 17.09.14, 18:57 Moja mama ostatnio zaczęła cierpieć na bezsenność, polecacie jakieś metody na rozluźnienie, bo wiem że to przez sporo stresu jaki ma teraz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narfi Re: bezsenność 18.09.14, 11:58 Domyslam sie, ze zadnych prochow Twoja mama nie chce i jest to jej wlasna, oparta na wiedzy medycznej, decyzja, nieprawdaz ? ...ale prochy tez wymyslono dla ludzi, a nie dla ufoludkow. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: bezsenność 18.09.14, 15:09 zmęczyć się przed snem, najlepiej na świezym powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: bezsenność 18.09.14, 17:07 Kupić kwiat głogu.Wycisza,obniża ciśnienie pomaga w zasypianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
mar43sell Re: bezsenność 22.09.14, 09:26 Ja polecam jogę - jeśli bezsenność jest spowodowana stresem to może doskonale zadziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna.chorzow Re: bezsenność 24.09.14, 08:25 Najprościej będzie kupić w aptece bez recepty środki uspokajające lub nasenne. Większość z nich jest oparta głównie na naturalnych ziołach, więc raczej nie ma się czego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: bezsenność 24.09.14, 09:16 grazyna.chorzow napisał(a): > Najprościej będzie kupić w aptece bez recepty środki uspokajające lub nasenne. > Większość z nich jest oparta głównie na naturalnych ziołach, więc raczej nie ma > się czego obawiać. Dlaczego niby naturalnych ziół (są nienaturalne?)nie trzeba się obawiać? Uważasz, że nie ma szkodliwych ziół? Zioła tak samo mogą zaszkodzić jak lekarstwa a nawet bardziej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a.motylek22 Re: bezsenność 24.09.14, 19:39 Ja stosuje tabletki "nasenne" staram się bardzo rzadko tylko jak już naprawdę się męcze, ale najlepsze to tak jak ktoś wspomniał ruch na swieżym powietrzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilla77a Re: bezsenność 23.10.14, 09:07 A próbowała metod relaksacji, ja się kiedyś uczyłam treningu autogennego Schultza i mi pomagał, fajnie się było można wyciszyć. Można jakiś sport uprawiać, pić melisę, magnez. A jak nie lubi melisy w formie naparów to może sięgnąć po jakiś suplement z apteki np. forstres Odpowiedz Link Zgłoś
majkox Re: bezsenność 02.06.15, 20:48 wizyta u lekarza, da ci jakieś pilsy, pomogą na jakiś czas, uspokoją cię i może zaczniesz normalnie funkcjonować Odpowiedz Link Zgłoś
540marta Re: bezsenność 16.12.15, 08:21 Każdemu zdarza się czasem nie przespać nocy, ale to nie jest jeszcze problem. Problem się pojawia gdy kilka dni w ciągu tygodnia nie śpimy. Wtedy należy skonsultować to z lekarzem. Zaburzenia snu mogą być nawet związane z porami roku, ale wiążą się także z chorobami więc warto zrobić kompleksowe badania. Z domowych sposobów słyszałam, że na bezsenność pomaga wypicie mleka albo wypicie soku z wiśni. Sprawia to, że sen przychodzi szybciej i wydłuża się. Jest bardziej efektywny i przynosi odpoczynek organizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś