Dodaj do ulubionych

bezsenność

17.09.14, 18:57
Moja mama ostatnio zaczęła cierpieć na bezsenność, polecacie jakieś metody na rozluźnienie, bo wiem że to przez sporo stresu jaki ma teraz.
Obserwuj wątek
    • narfi Re: bezsenność 18.09.14, 11:58
      Domyslam sie, ze zadnych prochow Twoja mama nie chce i jest to jej wlasna, oparta na wiedzy medycznej, decyzja, nieprawdaz ?
      ...ale prochy tez wymyslono dla ludzi, a nie dla ufoludkow.
      • gemowa Re: bezsenność 18.09.14, 15:09
        zmęczyć się przed snem, najlepiej na świezym powietrzu
        • jaga_22 Re: bezsenność 18.09.14, 17:07
          Kupić kwiat głogu.Wycisza,obniża ciśnienie pomaga w zasypianiu.
    • mar43sell Re: bezsenność 22.09.14, 09:26
      Ja polecam jogę - jeśli bezsenność jest spowodowana stresem to może doskonale zadziałać.
      • grazyna.chorzow Re: bezsenność 24.09.14, 08:25
        Najprościej będzie kupić w aptece bez recepty środki uspokajające lub nasenne. Większość z nich jest oparta głównie na naturalnych ziołach, więc raczej nie ma się czego obawiać.
        • snajper55 Re: bezsenność 24.09.14, 09:16
          grazyna.chorzow napisał(a):

> Najprościej będzie kupić w aptece bez recepty środki uspokajające lub nasenne.
          > Większość z nich jest oparta głównie na naturalnych ziołach, więc raczej nie ma
          > się czego obawiać.

Dlaczego niby naturalnych ziół (są nienaturalne?)nie trzeba się obawiać? Uważasz, że nie ma szkodliwych ziół? Zioła tak samo mogą zaszkodzić jak lekarstwa a nawet bardziej.

S.
          • a.motylek22 Re: bezsenność 24.09.14, 19:39
            Ja stosuje tabletki "nasenne" staram się bardzo rzadko tylko jak już naprawdę się męcze, ale najlepsze to tak jak ktoś wspomniał ruch na swieżym powietrzu :)
    • lilla77a Re: bezsenność 23.10.14, 09:07
      A próbowała metod relaksacji, ja się kiedyś uczyłam treningu autogennego Schultza i mi pomagał, fajnie się było można wyciszyć. Można jakiś sport uprawiać, pić melisę, magnez. A jak nie lubi melisy w formie naparów to może sięgnąć po jakiś suplement z apteki np. forstres
    • majkox Re: bezsenność 02.06.15, 20:48
      wizyta u lekarza, da ci jakieś pilsy, pomogą na jakiś czas, uspokoją cię i może zaczniesz normalnie funkcjonować
    • 540marta Re: bezsenność 16.12.15, 08:21
      Każdemu zdarza się czasem nie przespać nocy, ale to nie jest jeszcze problem. Problem się pojawia gdy kilka dni w ciągu tygodnia nie śpimy. Wtedy należy skonsultować to z lekarzem. Zaburzenia snu mogą być nawet związane z porami roku, ale wiążą się także z chorobami więc warto zrobić kompleksowe badania. Z domowych sposobów słyszałam, że na bezsenność pomaga wypicie mleka albo wypicie soku z wiśni. Sprawia to, że sen przychodzi szybciej i wydłuża się. Jest bardziej efektywny i przynosi odpoczynek organizmowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka