Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bla, bla, bla

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.04, 21:50
    Bardzo dobry tekst redaktora. Swoją drogą, to niesamowite - te państwa w
    państwach, jakimi często są związki sportowe. Tak było jak pamiętam z
    siatkarskim, tak jest z piłkarskim. Wynikow ni ma, a odpowiedzialności ni ma,
    a ostatni dwaj trenerzy wybrani przez prezesa w miejsce św. pamięci Engela,
    a...szkoda gadać.
    Obserwuj wątek
      • Gość: aro to takie same swiete krowy jak nasi lewi politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:11
        OK, czasem i ci prawi. Ja sam nie wiem jak mozna byc tak bezczelnym jak imć
        Janas i imć Listkiewicz i bezczelnie prosto w oczy wygłaszać te farmazony, że
        jest dobrze, będzie dobrze, było dobrze itp. Już wiem, może to taka nowa moda i
        teraz wszyscy oni łącznie z piłkarzami ściemniają jak były minister informacji
        (propagandy?) Iraku? Jak on się nazywał? Tarik Azis? hehehe Tarik Azis
        JaNasUdupie vel Listk.
      • Gość: barry28 PZPN ZLIKWIDOWAC< JANASA WYWALIC!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.08.04, 22:21
        W tym momencie nie ma co dyskutowac o trenerze z Polski, poniewaz wszyscy nawet
        najlepsi z nich tkwia w pewnego rodzju ukladach - mniejszych lub wiekszych.
        Engela tez nie ma co zalowac, bo trzeba pamietac ze to tez on doprowadzil do
        tego, ze z polskich grajkow zrobily sie wielkie gwiazdy i to w pare miesiecy!
        Nie mam nic przeciwko zrabianiu pieniedzy, ale najpierw trzeba osiagnac jakies
        sukcesy z dobrymi druzynami, a dopiero pozniej wystepowac w reklamach i kreowac
        sie na idoli! Prosty przyklad Adam Malysz- najpierw sukcesy potem spijanie z
        nich smietanki. W polskiej pilce jest akurat odwrotnie ( zreszta w siatkowce
        tez ). Wlasnie przez to Engel sie na MS skompromitowal! To oczywiscie i tak o
        niebo lepiej niz wczorajsza zbieranina patalachow, bo na nazywanie
        ich "Reaprezentacja" nie zasluzyli! W tym momencie moze uratowac nas trener z
        zagranicy, nawet sredniej klasy, bo ten przynajmniej bedzie dokonywal selekcji
        na pdst. umiejetnosci i formy, a nie jak ten bezbarwny Janas z wrozenia z
        fusow.I nie trzeba sie martwic, ze juz za pozno- pokazali nam to Anglicy
        zatrudniajac Ericksona na poczatku eliminacji. I jakos nie mysle by teraz tego
        zalowali. Do tego Janas nie ma pojecia co robi, ciagle zmienia swoje koncepcje
        ( jezeli takowe istnieja! ), ciagle eksperymentuje z zawodnikami, chociaz
        powtarza ze trzon druzyny juz ma. Ja mysle, ze on sie czuje niezagrozony na
        swojej pozycji trenerskiej i ma gdzies te niepowodzenia! A wszystko to dzieki
        mafii z PZPN - to jest wlasnie ta trucizna ktora powoloi zabija polski futbol.
        • Gość: Lope Re: PZPN ZLIKWIDOWAC< JANASA WYWALIC!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.04, 07:27
          Ok, lecz nie mogę się zgodzić, że nie nalezy żalować Engela bo z grajkow się
          gwiazdy porobiły za jego czasu. Engel z prowincjonalnych grajków wysiadujących
          na ławach lig europejskich potrafił zrobić zespół, ktory zakwalifikowal się do
          MS i nawet wygrał tam jeden mecz. Traz żadnego zespolu nie ma bo Boniek i Janas
          żonglowali kilkudziesięcioma grajkami zamiast budować zespoł, a o awansie nie
          ma co gadać. Najważniejsze: wiesz dlaczego odszedł trener tysiąclecia, czyli
          Górski? "Profesorowie piłki" - rzekł w 1976 gdy odchodził; jego chłopcom
          uderzyła woda sodowa, ale nikt go za to nie krytykuje chyba.
          • Gość: barry28 Re: PZPN ZLIKWIDOWAC< JANASA WYWALIC!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.08.04, 19:54
            Ok. Moze i trzeba zalowac, ale jest maly problem - jego juz nie ma i trzeba o
            tym najzwyczajniej zapomniec. To bylo, gorzej co bedzie? A z tego wynika, ze
            mamy najgorsza reprezentacje od kilkunastu lat i jeszcze gorszego trenera.
            Trenera z zagranicznego nam potrzeba, ktory nie bedzie siedzial w zadnych
            ukladach!!!
      • Gość: mietek Re: Bla, bla, bla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 22:43
        a pewnie teraz mister listkiewicz sypnie mega szmalem, i nagle chłopcy z boiska
        naczuą się grać. Na dwa mecze im sił starczy, ale znowu będzie można napisać że
        się piła odradza. A potem się coś znowu wymyśli.. będzie na to czas przez
        kolejne 2-3 mecze. Nikt ani mister L. ani janosik dalej niz na 3-4 mecze nie
        myśli do przodu.
      • Gość: j Re: Bla, bla, bla IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 22:51
        Gdyby Żuraw się nie wygłupił to Janas przeszedł by do historii. A tak sławą
        musi dzielić się ze Streilałem.
      • federico_rivero Boniek lepszy 19.08.04, 22:52
        już lepiej byłoby gdyby Boniek został - nie przepadam za nim ale przynajmniej
        nie jest debilem
      • Gość: Lope Re: Bla, bla, bla IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.04, 07:59
        Co można zrobić przez te trzy tygodnie?

Jacek Bąk- Popracować nad taktyką. Każdy musi wiedzieć, co ma robić, jak się
        zachowywać na boisku.

Ludzie nie widzą co maja robić (a ściślej - wiedzą, tylko nie mają tego
        przećwiczonego dostatecznie) gdy zespoł w każdym meczu wychodzi w innym
        składzie. Są trenerzy jak Boniek, Janas i kiedyś Łazarek, którzy nie potrafią
        budować zespołu. A wiecie co łazarek odpowiedział po przepitolonych
        eliminacjach, pytany dlaczego on nie zbudowal zespołu w ogole tylko przepuścił
        kilkudziesięciu graczy przez kadrę? "A jak ja mialem to zrobić jak Wenclewski i
        Bendkowski byli kontuzjowani. " Z niektorymi trenerami nie pogadasz. Albo
        Boniek: "No przecież nie możemy grać lepiej bo takich mamy w Polsce pilkarzy" -
        manifest bezradności i niekompetencji i braku odpowiedzialności. Engel umiał.
      • Gość: blaszcz Re: Bla, bla, bla IP: 153.19.176.* 20.08.04, 15:06
        Artykuł ok, ale z jednym popolemizuję:

"(...)Tego typu obietnic usłyszymy przed meczami z Irlandią Północną i Anglią
        całe mnóstwo, bo to jedyna dziedzina, w której trener Janas, prezes Listkiewicz
        i polscy piłkarze są mistrzami. (...)"

Co jak co, ale naprawdę trudno nazwać Janasa wybitnym oratorem, bajarzem,
        gawędziarzem czy choćby wygadanym ściemniaczem!

Zupełnie inaczej to widzę. Dla mnie mistrzami w tej dziedzinie są oczywiście
        media !!! (nie dotyczy to akurat p.Wołowskiego, który jest zwykle sceptyczny i
        wyważony, co z resztą ludziom na forum w większości się nie podoba, a co ja
        bardzo cenię).
        Ale z nielicznymi wyjątkami to właśnie dziennikarze sportowi podgrzewają
        atmosferę, podbijają bębenek. Z jednej strony taka ich rola, ale często jest to
        bardzo szkodliwe.
        Wygląda to raczej tak, że dziennikarze muszą od piłkarzy na siłę wyciągać
        opinie o grze, a następnie nad tymi opiniami się znęcają.

A dlaczego myślę, że nadmierne podbijanie bębenka jest szkodliwe?

Dlatego, że zaciemnia rzeczywisty obraz i perspektywy na przyszłość.
        Futbol to taka śmieszna gra, że naprawdę każdy może wygrać z każdym, ale dzieje
        się tak RZADKO.
        I takie przypadki, jak np. awans Polski do MŚ 2002 (PRZYPADEK, któremu
        dopomogła dobra forma naszego Czarneckiego) odpowiednio podgrzane przez media
        ZACIEMNIAJĄ prawdziwy obraz wartości polskiej reprezentacji piłkarskiej.

Wartość polskich graczy najlepiej oceniają włodarze zachodnich klubów. Asy
        naszej reprezentacji grają w lepszych ligach ogony albo grzeją ławę...

I dla mnie wygląda to tak, że trener i piłkarze dobrze oceniają swoją wartość,
        tylko media tak jakby żyły w innym świecie.
        Proponuję trochę realizmu.

• Gość: mytre Re: Bla, bla, bla IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 20.08.04, 20:27
          zgadzam sie - nie ma zadnych sportowych podstaw dla ktorych moglibysmy
          oczekiwac od naszej reprezentacji jakiejs specjalnie dobrej gry. trzeba sie
          przyzwyczaic, ze awans do MS byl najwiekszym sukcesem polskiej pilki w
          ostatnich latach i tyle. na tyle nas stac.

jednego w GW nie lubie - co jakis czas chce zwalniac trenera. jednego juz
          zwolnila - co by nie powiedziec o engelu i korei to jednak po jego odejsciu
          zaprzepaszczono wszystko co zrobil.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka