Gość: mam_dość IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:19 ceremonia pogrzebowa polskiego sportu trwa,ja już nie mogę jej oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 14:23 Nie przesadzaj,są jeszcze szanse na medale.Wioślarze,kajakrze,Korzeniowski,może kolarze torowi,może zapaśnik a może kolarki górskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zetes Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 5.5.* / 80.58.4.* 21.08.04, 12:57 A może Ty ??? Wiosła i Korzeń i chyba nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzma Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:16 Lubię takich jak ty, wieczne niezadowololenie, frustracja i kompleksy. Dlatego Polska to taka piękna kraj. Trzymaj tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.04, 23:50 niesamowite. na górze informacja o tym, że mamy brąz w skoku o tyczce kobiet, a pod spodem dyskuscja, czy mamy doczynienia z agonią polskiego sportu. no ok, wiem, że jest żle, ale naprawdę nie przystoi robic tego tej kobiecie-skoczkini. kochane samce, rozumiem, że jesli facet nie zdobędzie złota, to mamy agonię! i nic, nawet sukces kobiety w tak męskiej dyscyplinie, tego nie osłodzi. ale na boga, cieszmy się!!! z tego co mamy. bo tylko doceniając zwycięstwa i analizując porażki, można osiągnąc sukcesy. a potępiając wszystko, nie można zyskac niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.chello.pl 25.08.04, 08:09 Dobrze prawisz!!! Innym zależy tylko i wyłącznie na garści złotych medali. Cieszmy się, bo mamy jakiekolwiek medale. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.turek.info 25.08.04, 11:17 dobrze gadasz,polac Ci:)aż chce sie patrzeć na nasze kobitki,zwłaszcza na Gruchałe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasF A moze pogrzeb Olimpiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:45 Polecam www.wprost.pl/ar/?O=65466 Ja uważam, że cos w tym jest Długaśne i nudne otwarcie, setki konkurecji które mało kogo obchodza A emocje - na 17 godzin transmiji w TVP dziennie moze 5 minut (np wyscigu Otylli) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karoleek Re: A moze pogrzeb Olimpiad IP: *.unisa.edu.au / *.city.unisa.edu.au 26.08.04, 09:13 Upaly w Sydney w sierpniu??? Nie ta polkula panie dziennikarzu z Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: A moze pogrzeb Olimpiad IP: *.avenel01.nj.comcast.net 27.08.04, 04:49 co za kretyn z tego dziennikarza. krytykując igrzyska robi to z fotela przed telewizorem. to przecież zima w australii. żadnego kryzysu nie ma. po prostu mniejsza frekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:51 Nie ma pogrzebu. Dla mnie wszystkie medale zdobyte przez naszych sportowców są powodem do dużej radości i cenię je bo nie jest łatwo cokolwiek w Atenach wygrać.Jesteś typowym polskim zgredem wiecznie niezadowolonymi chyba bardzo nieszczęśliwym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.chello.pl 25.08.04, 20:30 zgadzam się, że Polacy lubią nadmiernie narzekać, ale tu akurat powody to narzekania są, i to poważne porównaj sobie po prostu wyniki medalowe Polski z ostatnich kilku igrzysk z osiągnięciami na obecnych igrzyskach. Różnica aż bije w oczy. Jest niestety bardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf madrala Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.qc.sympatico.ca 24.08.04, 23:35 Naprawde. Niektorzy nic nie widza lub nie chca. A moze jestes Chinczykiem i ciagle spisz. Pogrzeb trwa i jest zbiorowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.04, 09:14 Tak to smutna prawda nasi sportowcy uważają za sukces samą obecność na igrzyskach więc po co mają walczyć o coś więcej.Tych kilka medali to na otarcie łez kibiców ,którzy dodatkowo muszą w naszej telewizji wysłuchiwać kompletnie nie przygotowanych komentarzy naszych wybitnych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.net.external.hp.com 25.08.04, 10:53 mam nadzieje, ze nie jestes przykuta lancuchami do twojego telewizora i jak sie Ci sie nie podoba to przeciez nie musisz ogladac Igrzysk. A wiadomo, ze najlepiej i najlatwiej krytykuje sie przed telewizorem, jak taka jestes madra i uwazasz, ze sportowcy wkladaja zbyt malo wysilku w przygotowania, to prosze bardzo, ja juz od dzisiaj czekam na medale zdobyte przez Ciebie za 4 lata.... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.lauderhill-fl.gov 20.08.04, 14:50 Prawda jest, ze polski sport przechodzi trudny okres. Wiele sie na to sklada. Generalnie jest zle. Jednak w mojej wypowiedzi chcialbym zwrocic uwage na inny aspekt. "Niepowodzenie jest koniecznoscia do wielkiego sukcesu. Jezeli chcemy jak najszybciej osiagnac wyniki, ktore dadza nam miedzynarodowy prestiz to powinnismy podwoic liczbe niepowodzen" (????) Ciagle slyszymy historie ludzi, ktorzy osiagneli sukces w sporcie, biznesie czy tez w zyciu codziennym. Niewiele sie jednak mowi o ich porazkach, niepowodzeniach. Zwykle widzimy "szczyt gory lodowej" - sukces. Sprobojmy spojrzec na droge np. do zlotego medalu olimpijskiego z innej strony. Posluze sie przykladem Michaela Jordana, ktory powiedzial:"W calej mojej karierze zawodniczej 9000 razy nie trafilem do kosza. Przegralem 300 meczy koszykowki. 26 razy nie trafilem do kosza i nie zdobylem punktu, ktory decydowal o zwyciestwie mojej druzyny. Moja kariera byla ciagiem niepowodzen i porazek. I to jest powod dlaczego jestem tym kim jestem (najlepszym graczem koszykowki w historii tego sportu - dop. autora). Niepowodzenie czesto zniecheca ludzi do kontynuowania np. sportu czy tez prowadzenia biznesu. I to jest problem. Rezygnujem zbyt latwo. Thomas Edison, wynalazca zarowki powiedzial:"Najwiekszym niepowodzeniem w naszym zyciu jest to, ze nie zdajemy sobie sprawy jak blisko celu jestesmy - i rezygnujemu". Bardzo wazne jest to zeby niepowodzenie nie bylo interpretowane negatywnie. Niepowodzenie (porazka) musi byc procesem uczenia sie - nieprzyjemnym - ale koniecznym. Nie bojmy sie przegrywac. Uczmy sie na bledach. Nie popadajmy w pesymizm. Popatrzmy na siebie samych, ile to razy w naszym zyciu doznalismy roznego rodzaju niepowodzen? Ile to razy musielismy sie podniesc i isc dalej? Niepowodzenie nie jest powodem do rezygancji! Niepowodzenie powinno motywowac nas bycia lepszymi sportowcami, biznesmenami - ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 18:08 Bardzo ładnie napisane! Zawsze można się też doszukac pozytywów: zdobywamy mniej medali, ale za to w prestiżowych konkurencjach, a nie niszowych. Mamy też nowych zawodników, którzy wykazują wolę walki (pływacy, wioślarz z K1, Kleinowska). Oni się pokazali w czasie ostatnich dwóch lat, więc może to bolesne odrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu 20.08.04, 18:10 powiem inaczej - sukcesy z Sydney uspily nasza czujnosc, niepotrzebnie uwierzylismy ze jestesmy wielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzma Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:24 Nie wydaje Ci się, że w kilku momentach po prostu mieliśmy fuksa? Dobrym przykłądem jest Mauer, która w Atlanie źle strzeliła raz, a drugi raz rewelacyjnie. Teraz potwierdziała, że nieststy jej złe strzelanie to nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.rzeszow.mm.pl 23.08.04, 23:07 W Atlancie to Mauer strzelila dwa razy swietnie.Miala tam zloto i braz.Spadek formy nastapil natomiast w Sydney. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:33 Bardzo to mądre. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.rzeszow.mm.pl 23.08.04, 23:30 Nie bardzo rozumiem.To znaczy wiem,ze wielkim sportowcem nie zostaje sie od razu,ze najpierw trzeba swoje odcierpiec,zaplacic frycowe,doznac upokorzen.W zyciu tak bywa i kazdy cos takiego przeszedl.Tyle tylko,ze u polskich sportowcow brakuje tego co nazwalbym z braku lepszego slowa rotacja.To znaczy jedni przezywaja rozpacz i niezadowolenie z powodu swoich nieudanych wystepow i to jest zrozumiale gdyz w sporcie sa wygrani i przegrani,ale powinna tez byc taka grupa sportowcow,ktora na igrzyskach osiaga apogeum swoich mozliwosci,czyli stan kiedy ilosc niepowodzen powinna w wyniku ciezkiej i intensywnej pracy zostac przekuta w jakis znaczacy sukces.A tego na tych igrzyskach Polakom brakuje.Spojrzmy na inne kraje.W zasadzie kazdy z nich przezywa rowniez jakies rozczarowania tyle tylko,ze sa one rekompensowane przez dokonania innych sportowcow,ktore przynosza radosc swoim kibicom.My mamy tylko Otylie,trzeba sie z tego cieszyc,ale przeciez chyba jest to za malo aby pozytywnie ocenic wystep naszych reprezentantow.Suma niepowodzen jest zbyt duza i razaco nieproporcjonalna zarowno w stosunku do liczby uczestnikow igrzysk w naszej ekipie jak i historycznych dokonan naszego sportu olimpijskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnembon Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 195.94.200.* 25.08.04, 08:30 Ton wszak na wzór staro-partyjny nieco, ale coś w tym jest Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broohaha Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.08.04, 08:24 Sportu to może nie, ale to zdecydowanie pogrzeb polskiego judo, podnoszenia ciężarów, biegu średniodystansowego - dyscyplin, w których skądinąd zwykle (tzn. na przestrzeni ostatnich dwu, trech olimpiad) mieliśmy kim się pochwalić. Ale sport jakoś ten zanik przetrwa - zobaczcie ilu szczyli rozpiernicza się po placach na deskorolkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 10:15 Jest zanik w tych dyscyplinach, ale za to nagle staliśmy się liczącym się graczem w pływaniu. Szaranowic powiedział podczas startu Korzeniowskiego, że tworzona jest sztafeta męska, Otylia pierwszy raz w historii polskiego pływania odniosła taki sukces, inni pływacy też nie dali nam powodów do wstydu. Nie uogólniajmy, że sport pada, po prostu w jedynych dyscyplinach jest lepiej w innych gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adebe Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 81.210.110.* 23.08.04, 18:49 Trzeci dzien lekkoatletyki, ani jednego Polaka do dzisiaj nie było w finale. Kiedyś byliśmy potęgą. Ateny-pogrzeb polskiej lekkiej atletyki. Brawo Pani Ireno, jest się z czego cieszyć, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:55 Ale za to nasi zawodnicy dobrze prezentowali się na otwarciu igrzysk - mieli ładne garnitury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broohaha Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.04, 23:59 Chcialoby sie powiedziec: "Looks great - performs like shit". Wiekszosc bodajze 201 osobowej reprezentacji trzeba bylo wyslac nie do Aten, jeno na paryski tydzien mody. Banda nadobnisiow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.04, 21:09 Degrengolada polskiej lekkiej atletyki w ciągu raptem _trzech_ lat jest bodaj najbardziej szokującym zjawiskiem w polskim sporcie. Gdzie są czterystumetrowcy, gdzie jest Czapiewski, gdzie są płotkarze, co się stało z Ziółkowskim i Skolimowską, jakie postępy zrobili Pławgo czy Pyrek, co jest z Chojecką, co z Urbasiem, czemu właściwie nikt ze zdolnej młodzieży nie przebił się do czołówki choćby europejskiej? Jeśli nie daj Boże Korzeniowskiemu się coś stanie, to może być to występ na miarę olimpiady w Seulu, gdzie zdobyliśmy jedno szóste miejsce. Brawo, pani Ireno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas I tutaj rodzą się podejrzenia... IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 24.08.04, 01:31 Masz rację, co się stało z polską lekką, która w latach 1998 - 2001 szła w górę? Skończyła się forsa na prochy, czy co? Amwerykanie sie szprycują, a Polacy ni? Coś jest nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: I tutaj rodzą się podejrzenia... IP: *.lauderhill-fl.gov 24.08.04, 13:46 Czytam te Wasze lamenty na temat polskiej lekkiej atletyki typu - gdzie sa te slawy polskich biezni? Ja nie potrafie odpowiedziec. Nie wiem. Natomiast wiem dlaczego amerykanska lekka atletyka dominuje na swiecie. Zanim siegniemy do gwiazd to wpierw nauczmy sie chodzic. Sukces amerykanskiej dominacji sportowej rozpoczyna sie praca wsrod dzieci i mlodziezy. Reszta jest tylko wykladnikiem konsekwentnej, dobrze przemyslanej dzialalnosci sportowej. Mysle, ze ta zasada dominuje w calym sporcie amerykanskim. Nota bene, przez wiele lat pracowalem w Polsce w szkole mistrzostwa sportowego - co sie z nim stalo? Dla wszystkich zainteresowanych zapraszam do naszego klubu lekkoatletycznego www.youthtrack.net. Zycze milego ogladania zdjec (ok. 1000). Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Re: I tutaj rodzą się podejrzenia... 24.08.04, 16:11 ale za to dopiero teraz wladza sportowa ma warunki by slabosci polskiego sportu diagnozowac i podejmowac jedyne sluszne decyzje. W nowej siedzibie PKOL prezesi i prezeski maja wreszcie szanse na odpoeirdnie zarzadzanie rozwojem polskiego sportu. Wydaje sie ze projekt nowej siedziby nie przewidzial wystarczajacej powierchni dla dzialu analizy sukcesow/porazek dlatego na najblizszym posiedzeniu zapadnie dezyzja o wybudowaniu kolejnego kompleksu biurowego o wartosci 30mln PLN I jednoczesnie powiekszy sie ekspozycje historyczna w dotychczasowym budynku PKOL by udowodnic ze sukcesy jednak mamy ograomne (40 lat temu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ble POLSKA POTENTATEM OLIMPIJSKIM W 2012 IP: *.k.mcnet.pl 24.08.04, 16:50 Dajcie mi budzet, jaki maja Amerykanie na przygotowania olimpijskie i sport w ogóle, a zrobie z Polski potentata. Jak nie wiadomo o co chodzi..... Chinczycy ze swoja baza sa tego najlepszym przykladem... Program "Olimpiada 2012" czas zaczac!!! wYBACZCIE BRAK POLSKIEJ CZCIONKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: POLSKA POTENTATEM OLIMPIJSKIM W 2012 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 18:26 Wydaje mi się, że poscy sportowcy, szczególnie mężczyźni nie mają po prostu ambicji. Na brak ambicji i profesjonalnego podejścia do sportu nie pomoże i amerykański budżet. Albo jest się profesjonalistą, albo nie. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WalczącyWczasowicz Re: POLSKA POTENTATEM OLIMPIJSKIM W 2012 IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:30 a Ty wykazujesz się ambicją na wczasach w Grecji, lub gdziekolwiek na wczasach? NIE PO TO SĄ WCZASY!!! Jeśli pojechał jeden głupek z drugim (jedna głupia z drugą), bo się udało załapać,( trener i związek ocenili "ni mosz szans na medal", a co gorsza mogła to być prawda), to sobie troche postrzelał(a) czy tam pobiegał(a), a potem impreza!!! Ruchanie, chlanie, kto by tak się zabawić nie chciał?? Wczasy za darmo!!!! Łoł!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek BZDURY PLECIEZ MARY IP: *.158.42.194.Dial1.Chicago1.Level3.net 25.08.04, 04:58 Oczywiscie Mary, Naszym dzieciom i nastolatkom brakuje ambicji zeby wybudowac hale sportowa, plywalnie, albo wydac pieniadze na trenerow? W Polsce panuje dziki kapitalizm, nawet Rumunia, Ukraina a ostatni nawet Litwa bija nas na glowe w osiaganu sukcesow sportowych, poprzez inwestowanie w sport. Ambicja moze wystarczy do sportow takich jak chod, albo co najwyzej maraton, do tego potrzebne sa tylko trampki. Ale nawet ten chodziaz czy biegacz musi miec w dzisiejszym swiecie zaplecze treningowo, medyczno, menegeryjno- finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: BZDURY PLECIEZ MARY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:52 Zapraszam do obejrzenia ośrodków COS. Tam na prawdę niczegio nikomu nie brakuje. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale baza przygotowań mamy na bardzo wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizior Re: POLSKA POTENTATEM OLIMPIJSKIM W 2012??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 23:35 a co, zastrzelisz szewinską??? Bo dokąd ona żyje nasza lekkka atletyka będzie właśnie taka jak w atenach!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KORDON Re: POLSKA POTENTATEM OLIMPIJSKIM W 2012 IP: *.gdynia.mm.pl 25.08.04, 00:12 Gość portalu: Ble napisał(a): > Dajcie mi budzet, jaki maja Amerykanie na przygotowania olimpijskie i sport w > ogóle, a zrobie z Polski potentata. Jak nie wiadomo o co chodzi..... > Chinczycy ze swoja baza sa tego najlepszym przykladem... > Program "Olimpiada 2012" czas zaczac!!! > wYBACZCIE BRAK POLSKIEJ CZCIONKI. A właśnie,że nie .Nie wierzę w to. Sa dyscypliny w Polsce wktórych nie ma problemy kasy. I jakoś piorunujących efektów nie widać. U nas jest brak systemu ,a pojedyncze sukcesy wynikają z cięzkiej pracy poszczególnych zawodników niejednokrotnie WBREW działaczom powołanym do pomagania im! Trzy pokolenie- tyle musi minąć zanim Polska i Polacy nauczą sie konkurować z innymi na wielu polach w tym w sporcie. BRAWO ANIA - TWARDA BABKA Z 3miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: POLSKA POTENTATEM OLIMPIJSKIM W 2012 IP: *.158.42.194.Dial1.Chicago1.Level3.net 25.08.04, 04:50 Swieta prawda. Polscy sportowcy osiagaja i tak bardzo duzo pomimo minimalnego budzetu. Mysle ze jesli Amerykanie wydaja na zdobycie jednego medalu olimpijskiego okolo 1 miliona USD, to Polacy moze 1 tysiac dolarow amerykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masz rację! Re: I tutaj rodzą się podejrzenia... IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:53 Masz rację Polacy powinni naśladować Amerykanów lub Białorusinów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: I tutaj rodzą się podejrzenia... IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:38 "co się stało z polską lekkoatletyką?" Właśnie! Przez wiele lat jej nie było, potem nagłe odrodzenie i gdy już zaczęliśmy się cieszyć to okazało się, że to tylko jakiś przypadek był... To był przypadek, niestety... Szkoda, że ta znienawidzona przez propagandę Białoruś jest od nas lepsza (jest to straszne, bo tam w drewnianych domach mieszkają i jabolki walą, nie to co u nas - ino koniaki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot w butach Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.chello.pl 25.08.04, 08:17 Do Pyrek albo Plawgi nie miej zarzutów. Pyrek była 4 a Plawgo w ładnym stylu wszedł do finału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 80.51.231.* 25.08.04, 12:27 Plawgo cudem pojechał na olimpiadę i nagle ni stąd ni zowąd, przy ciągle wielkich zaległościach treningowych, wyrównał swój rekord Polski. Świadczy to o jego wielkim potencjale, o fantastycznym duchu walki, ale też każe się zastanawiać, o ile lepszy mógłby już być, gdyby jego kariera rozwijała się harmonijnie. Pyrek - faktem jest, że trzy lata temu była na poziomie porównywalnym do Fieofanowej. Dzisiaj Rosjanki jej uciekły o trzydzieści centymetrów, a dla niej dalej granicą możliwości na poważnych imprezach jest 4.55. Do tego - wydaje mi się, że ma problemy z psychiką. W Atenach nie było Niemek, które ostatnio z nią wygrywały, to najniespodziewaniej w świecie ograła ją koleżanka. Przykro to mówić, żal mi jej było bardzo wczoraj (a to niestety kolejna impreza, którą kończy zapłakana), ale odnoszę wrażenie, że ona już lepsza nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:17 i tak wyglada nasz krtaj , a tacy rumuni 8 4 4 raem 16 medlai juz :( ja tesz juz malo ogladam , moze korzebniowski cos ubiega to bedzie 8 meadli i koniec :( smutno , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syty Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 217.11.136.* 24.08.04, 17:00 Ja też niestety nie mogę juz na to patrzeć... Pewnie dzis nikt w to nie uwierzy ale w 1976 roku Polska była na 4 miejscu w klasyfikacji medalowej. Ja wiem, Gierek, komuna, propaganda sukcesu, ale Rumunia, Bułgaria, Ukraina sa dziś przed nami o całą długość przysłowiowego basenu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goshky Wywalić gimnastykę IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 24.08.04, 17:55 i rumunom spadnie... w ogóle porąbana dyscyplina - nikogo to nie interesuje, sędziowie przyznaja medale jak chcą a medali tych jest od groma za podobne rzeczy - ciekawe dlaczego wśród mulrtimedalistów jest najwięcej gimnastyków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Balcer Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 20:58 Człowieku!!! Nie porównuj Rumunii do Polski!!! Przecież Polska jest krajem o wiele biedniejszym od Rumunii, Białorusi, Ukrainy itp. Więc daruj sobie te porównania!!! Gdyby nasi sportowcy mieli takie warunki jak choćby rumuńscy, to mógłbyś ich wtedy krytykować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.net.external.hp.com 25.08.04, 11:02 to dobrze, ze mniej juz ogladasz, mam nadzieje, ze ten czas wykorzystasz na nauke polskiej pisowni i mam nadzieje, ze zrobisz to z duzo wieksza motywacja, niz polscy sportowcy zdobywaja medale na Igrzyskach.... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu 24.08.04, 16:47 Znudziły mi się ciągłe artykuły w prasie i komentarze w TV, w których wciąż powtarza się magiczne słówko "pech". Ile można zwalać na czynniki metafizyczne? Nie ma pecha, jest po prostu złe przygotowanie, a przeciwnicy są lepsi. "Spadł aparat", "rywal przeprowadził atak w ostatniej sekundzie", "nie zauważyliśmy doganiającej nas osady ukraińskiej", "upał wręcz zabójczy", "kluczowy gracz ma kontuzję"... Ile można... I to mają być profesjonaliści? Profesjonaliści są należycie przygotowani i jeśli coś jest nie tak, to w ogromnej większości przypadków jest to wina zawodnika. Śmiejemy się z naszych nędznych piłkarzyków, pośmiejmy się i z żeglarzy, którzy zapominają kapoka albo boksera, który zapowiada medal, a w pierwszej walce dostaje techniczne wykluczenie z powodu przewagi przeciwnika. Bez jaj, panie i panowie. Otylka i inni medaliści jakoś nie oglądali się na "czynniki zewnętrzne", tylko zrobili swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.mpip-mainz.mpg.de 24.08.04, 17:26 Sa lata tluste i sa lata chude, teraz przyszly te drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.acedsl.com 24.08.04, 18:08 A moze by tak jednak cos optymistycznego? Jesli zawodnicy 39 milionowego kraju przywoza z Olimpiady 7 krazkow (a kto wie, moze zdarzy sie jeszcze jakis cud - bo parafrazujac Kazimierza G: dopki plonie olimpijski znicz) a reprezentacja kraju z populacja 1,4 mld - 50 (stan na 24.08) to na statystycznego Polaka przypada zdecydowanie wiekszy kawalek medalu niz na Chinczyka, nieprawdaz? :) A powaznie, gratulujac polskim Mistrzom Olimpijskim miejcie ludeczkowie litosc dla pokonanych. Dla nich samych ich wystepy sa najwieksza porazka. A za chwile dumy i wruszenia jakich dostarczyli nam podczas poprzednich Igrzysk wypada raz jeszcze podziekowac! Bo badzmy szczerzy, kto z nas w okresie miedzyolimpijskim sledzi zmagania w strzelectwie, zapasach czy zeglarstwie? Garstka fanatykow tych sportow. Wieksza czesc z nas zaczyna traktowac jakakolwiek dyscypline w kategoriach sportu narodowego dopiero wowczas, gdy nasz zawodnik odnosi spektakularny sukces (vide Malysz). Poza tym pokonanych mistrzow jest tym razem wyjatkowo duzo. Nie czas oglaszac smierc polskiego sportu. Trzeba wyciagnac wnioski z porazki. Do Pekinu zostalo nam troche czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syty Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 217.11.136.* 24.08.04, 18:12 To prawda, Krawczyka do tej pory mi żal, jak on roznosił tych rywali, szedł jak burza aż do tej ostatniej sekundy półfinału.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:15 W Pekinie bydzie jeszcze gorzej - bida w Polsce panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maler Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:17 Pojawił się Małysz ,więc- ile złego zrobił on dla sportu w Polsce, nie on jako fajny chłopak ale jego sukces.Kilkanaście osób uprawia ten sport w Polsce, ile jest obiektów gdzie mozna go uprawiać? Ile uwagi w mediach poświęca się temu, bedzie nowa skocznia poświęcona przez Pana Prezydęta( który powiedział kiedyś- jak będzie olimpiada w Zakopanem to wybuduje wam nowa zakopiankę) a jak nie bedzie to po co nam zakopianka, prawda?pomnik Pana Prezydęta.Już kilka lat temu był projekt zmniejszenia liczby konkurencji olimpijskich i to tych w których zdobywalismu jeszcze medale ( zapasy czy judo- nie odróżniam, chód nasz kochany co to wogóle za konkurencja? pamietam początki chodu bo uprawiałem la- komu nie szło w biegach zostawał chodziarzem i nadle z 30 biegacza w Polsce był medalistą mistrzostw Polski w chodzie dostawał medal i stypendium.To wynaturzenie ale ile uwqagi pan Szaranowicz poświęci Korzeniowskiemu!Ale wiećej konkurencji więcej ludzi zarobi kase( do czasu) przestaną ludzie ogladać, nie będzie reklam nie będzie kasy. Dzieci w XXI wieku mają lekcje wf na korytarzach szkolnych i tak jest w miastach i na wsi,jak ich zachęcić do sportu, może Pan Prezydęt poćwiczyłby z nimi na korytarzu? A tak wogóle sport to nie problem pieniędzy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:09 maler sukces malysza to ty zostaw w spokoju , jezeli cos by nawet ktos zle zrobil po tym sukcesie to ten ktyosd zle zrobi a nie przyniesie tego sukces malysza , i wcale nie trenuje w polsce kilku zawodnikow ale conajmniej 300 , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Bez Przesady! Na liscie mamy 7 IP: *.as.uky.edu 24.08.04, 18:24 Bez przesady Panowie i Panie. Mamy 7 medali i jestesmyw wielu diyscyplinach! A co chielismy z USA czy Chinami konkurowac? Mozna zauwazyc jednak iz jestesmy z 7 medalami (a moglo byc z 9 - przegralimsy ledwo ledwo pare razy) przed (BOGATYMI KRAJAMI!!!!!) Canada 6 Denmark 6 Czech Republic 6 Slovakia 5 Austria 5 Sweden 4 Turkey 4 3 0 1 Ethiopia 4 2 1 1 Thailand 4 2 0 2 Indonesia 4 1 1 2 South Africa 4 1 1 2 North Korea 4 0 3 1 Croatia 4 0 2 2 Slovenia 4 0 1 3 Georgia 3 2 1 0 Chile 3 2 0 1 Zimbabwe 3 1 1 1 Belgium 3 1 0 2 Brazil 3 1 0 2 New Zealand 2 2 0 0 Norway 2 2 0 0 Switzerland 2 1 0 1 Kenya 2 0 2 0 Lithuania 2 0 2 0 Portugal 2 0 2 0 Chinese Taipei 2 0 1 1 Estonia 2 0 1 1 Argentina 2 0 0 2 Azerbaijan 2 0 0 2 Cameroon 1 1 0 0 United Arab Emirates 1 1 0 0 Finland 1 0 1 0 Hong Kong, China 1 0 1 0 India 1 0 1 0 Kazakhstan 1 0 1 0 Latvia 1 0 1 0 Morocco 1 0 1 0 Serbia and Montenegro 1 0 1 0 Colombia 1 0 0 1 Eritrea 1 0 0 1 Israel 1 0 0 1 Jamaica 1 0 0 1 Mongolia 1 0 0 1 Trinidad & Tobago 1 0 0 1 Venezuela 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: recep7 Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:52 Cała Europa jest sfrustrowana swoimi wynikami medalowymi, ich/nasze medale zgarniają Chińczycy i Japończycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:09 Chyba cie powaliło, koleś! liczyłem ostatnio: państwa Unii Europejskiej zdobyła ponad dwa razy więcej złotych medali niż uSA czy Chiny, pomimo tego, że PKB UE jest porównywalny z amerykańskim, a Chinoli jest 3x tyle!! O czymś to świadczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 80.51.231.* 25.08.04, 15:13 > Chyba cie powaliło, koleś! liczyłem ostatnio: państwa Unii Europejskiej zdobył > ponad dwa razy więcej złotych medali niż uSA czy Chiny, pomimo tego, że PKB UE jest porównywalny z amerykańskim, a Chinoli jest 3x tyle!! O czymś to świadczy! Tak, ale każdy kraj UE startuje oddzielnie - mają ileś tam razy więcej szans na medale przez to. Nie da się ukryć, że Europa się cofa - a raczej że świat bardzo ostro poszedł do przodu, a konkurencja stała się bardzo, bardzo zacięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.unl.edu 24.08.04, 19:11 oto typowa polska glupota. albo wszystkie zlote medale, albo pogrzeb. z drugiej strony, wedlug tej myslowej konwencji, to polski sport jeszcze sie nie narodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghr Nasi są słabi bo piją IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 19:11 Widzieliście reklamę Lecha. Do samolotu wędrują bagaże naszych olimpijczyków i słychać pobrzękiwania butelek - oto cała tajemnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Nasi są słabi bo piją IP: *.lauderhill-fl.gov 24.08.04, 20:11 Szanowni Przedmowcy, uprawianie sportu w kazdym kraju na swiecie nie zaczyna sie od wielkich pieniedzy. Jest tylko poswiecenie, spoleczna praca, - tak, tak, Szanowni Panstwo. Taki jest poczatek sportu w USA. Nie ma pieniedzy!. Rodzice placa za sprzet sportowy, wyjazdy itd. A jezeli i tego nie ma - organizuje sie zbiorke pieniedzy, prosi sie o pomoc roznego rodzaju organizacje, biznesy itp. Powiem wiecej, ok. 60 % dzieci i mlodziezy uprawiajacych lekkoatletyka w naszym klubie pochodzi z rodzin wielodzietnych gdzie dochod liczony jest jako "klasyfikuje sie do otrzymania pomocy rzadowej (zasilku)". Przez przeszlo dwadziescia lat pracy z tymi ludzmi slysze tylko jedno musimy zmienic nasz los na lepsze i przez sport mozemy to zrobic. Determinacja, poswiecenie, konsekwencja w pracy to sa cechy, ktore charakteryzuja mlodych amerykanskich atletow. Krytykanstwo jest im obce a jezeli krytykuja to na zdrowych zasadach i to tylko siebie. Jezeli chcecie zmienic polski sport na lepsze to zacznijcie od siebie - od pozytywnego nastawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazi Re: Nasi są słabi bo piją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:49 W końcu ktoś to napisał! Nie wiem dlaczego tylko w Polsce uważa się, że skoro juz ktoś zachce popuprawiać jakiś sport, to musi wszystko dostac za darmo. Noramlnie na całym świcie to rodzice inwestują w swoje dziecko, a jak już ono coś osiągnie, to dostaje kontrakt, pomoc itd. U nas każdy oczekuje podania wszystkiego na tacy, a z takim podejściem, to nich się lepiej trzyma dalego od sportu, bo on wymaga charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeHaCe Klasyfikacja medalowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.08.04, 19:37 Dla mnie najlepszym odzwierciedleniem pozycji sportowej kraju jest jego pozycja w klasyfikacji medalowej. Oto jak wypadaliśmy dawniej. 1920 - ostatecznie Polska nie wzięła udziału 1924 - 22. miejsce 1928 - 21. 1932 - 14. 1936 - 22. 1948 - 34. byliśmy zniszczeni wojną 1952 - 20. 1956 - 17. 1960 - 9. 1964 - 7. 1968 - 11. 1972 - 7. 1976 - 6. 1980 - 10. 1984 - nie braliśmy udziału 1988 - 20. 1992 - 19. 1996 - 11. 2000 - 14. Najlepsze nasze miejsce to 6. w Montrealu. Najgorsze (nie biorę pod uwagę 1948r.) to 22.; ew 20. w historii igrzysk powojennych. W Sydney 6. była Francja (13/14/11), 22. Kazachstan (3/4/0), 20. Etiopia (4/1/3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camillo Re: Klasyfikacja medalowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.04, 19:43 > Dla mnie najlepszym odzwierciedleniem pozycji sportowej kraju jest jego pozycja w klasyfikacji medalowej. Oto jak wypadaliśmy dawniej. Jak liczysz klasyfikację medalową? Jeśli kryterium jest liczba złotych medali, to taka klasyfikacja odzwierciedla liczbę gwiazd pierwszej wielkości, a nie pozycję kraju. W Barcelonie mieliśmy 19 medali, w Atlancie bodaj 16 - ale w Barcelonie złote były tylko 3, w Atlancie 7; IMO występ w Barcelonie był bardziej udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erpe Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.68.222.188.brutele.be 24.08.04, 19:39 Też jestem rozczarowany POL osiągnięciami, a raczej ich brakiem. Sukcesów jest jak na lekarstwo, a buńczuczne zapowiedzi zweryfikuje najbliższa niedziela. Problem nie tylko leży w podejściu zawodników, ale głównie lobbowaniu państwa polskiego na rzecz zdrowego trybu życia. np. Jeden z krajów europejskich ma odniesienie do sportu w konstytucji, a my tylko do modlenia. Pomyślmy też ile rocznie buduje się obiektów sportowych dla mas (nie VIPów), ile kosztuje wstęp i na kogo to stać. Proces selekcji młodych adeptów w podstawówce kuleje, a starsi tylko liczą kasę. Przydałby się wykład Pana Kazimierza Górskiego na temat ambicji do orzełka na koszulce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 128.227.153.* 24.08.04, 20:27 A co maja powiedziec rosjanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikiel Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.08.04, 21:12 P{ogrzebem polskiego sportu były rządy SLD.Drastycznie ograniczyli środki na sport a w szczególności sport młodzieżowy.System rozdzielnictwa tych znikomych środków budżetowych też pozostawia wiele do życzenia.I to wszystko kiedy sportem rządzą byli wybitni sportowcy i trenerzy związani z niepotrzebnie z jedną partią (SLD - Kulej, Giersz, Woronin, Nowicki) czy wieloletni prezes PKOL związany z gabinetem prezydenta pan Paszczyk okazali się zarazem słabymi organizatorami.Bo łatwo jest zorganizować możliwość obejrzenia na żywo prezydentowi Igrzysk Olimpijskich a co innego przygotować i przede wszystkim wysłać odpowiednich zawodników rokujących nadzieję na co najmniej pierwszą 6. Wszystkie miejsca niżej to są porażki.Mogę zadowalać Izrael ale nie nas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Polak Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:20 Może i nie mamy stadionów, hal, sportowców.. Ale za to mamy dużo kościołów! Warto zawsze coś pozytywnego znaleźć, a nie tylko narzekać! Czy w innych krajach w Europie ludzie mają 5 metrów do kościoła???? NIE! A u nas w kapciach można chodzić!!! Dzięki temu, że KK nie płaci podatków! Ale o to żeśmy walczyli - my Polacy, katolicy i pijacy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.08.04, 21:46 Trzeba przede wszystkim zlikwidowac panstwowe dotacje do sportu wyczynowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:52 Pierdolnij się w łeb chłopczyku. Jakie dotacje? Kluby płacą podatki i wszystko co się da. Kościoły nic nie płacą, a kluby płacą. A może zlikwidować w Polsce sport wyczynowy? Wtedy ty, kutasie wystartujesz w pierdoleniu na czas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.08.04, 21:59 Kluby placa podatki - szczególnie Widzew Lodz. buahahahahahahahahahahahahahahahaha albo kluby bokserskie które padaja jak muchy buahahahahahahahahahahahahahahahaha Koscioly placa ogromna akcyze i VAT np. w benzynie. Ksiadz ma paliwozerny samochód zwykle. Placi 10 razy wieksze podatki niz ty chlopczyku. CIT i PIT to marginalne podatki - daja ok.20% wplywów do budzetu. Najwazniejsze sa VAT i akcyza chlopczyku. Palnij sie w glówke. Uwazam, ze nalezy zlikwidowac w Polsce dotacje do sportu wyczynowego. Niech sobie znajduja sponsorów prywatnych. Mam w d... czy Polska ma 10 czy 20 miejsce na olimpiadzie, naprawde. Nie ma sensu ladowanie w szkolenie sportowców wyczynowych milionów zlotych zeby zdobyc 5 medali wiecej raz na 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.08.04, 22:04 Ksiadz Jankowski ma Audi A8 które pali 10 l na 100 km. Rocznie jezdzi nim ok. 100 tys. km. W kazdym litrze benzyny 2,00 zl to podatki - akcyza i VAT. Czyli Ks. Jankowski placi rocznie 20 000 zl podatków. Co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.proxy.aol.com 24.08.04, 23:34 Ty chlopczyku powaznym kretynem jestes. Osiagniecia w sporcie przekladane sa bezposrednio na zainteresowania dzieci i mlodziezy w tym kierunku. W dalszym na usportowienie narodu. Przypatrz sie przyglupie jak to wyglada w Skandynawi np. i jak wyglada w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws No to moze ksiezy wysylac na olimpiade IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 00:48 Wiadomo przeciez, ze czarni sa dobrzy w bieganiu. A pozatem moga liczyc na pomoc z samej gory (wyzej niz MKOL). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.pl / *.enterpol.pl 24.08.04, 21:55 Mysle ze t0 20 miejsce to nie jest zaden pogrzeb polskiego sportu - to jest po prostu odzwierciedlenie stanu faktycznego. Co maja powiedziec Hiszpanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohlik ZERO PIENIEDZY NA SPORT!!!! IP: *.chello.pl 24.08.04, 21:54 I bardzo dobrze. Moze wreszcie skonczy sie bezsensowne wydawanie pieniedzy na ta bande darmozjadow. Znam setki pomyslow na wydanie tych milionow zlotych ze znacznie wiekszym pozytkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ZERO PIENIEDZY NA SPORT!!!! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:00 Nasze państwo wydało mnóstwo kasy, ale nie na sportowców i sport, tylko na działaczy i tę całą delegację. Za czyje pieniądze byczy się w Atenach Towarzysz Kwaśniewski albo inni towarzysze? I to w momencie gdy sport w Polsce (jak wszystko zresztą) upada????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia xxxxxx IP: *.cytanet.com.cy 24.08.04, 22:51 a ja cos wam powiem, zapirdalam na cyprze po 10 godzin dziennie. jak wyjezdzalam to pomyslaam nareszcie z tego pojebanego kraju!!! ale jak zaczela sie olimpiada i dowiedzialam sie ze Otylka ma 3 medala to az sie milej czlowiekowi zrobilo. narzekacie ze zle ze polski sport to dno , a moze tak jeden i drugi sam niech zacznie biegac albo ruszyc dupe w inny sposob a nie poruszyc na kanapie w lewo i w prawo. uwazam ze jestesmy po prostu biednym kajem gdzie placi sie ludziom renty i zasilki, z co dopiero myslenie o dotacjach na sport!!! cieszmy sie z tego co mamy bo my nie jestesmy ani usa, ani inny kraj. pozdro dla wszystkich polakow cieszacych sie mimo wszystko. a pamietacie jak bylo z malyszem jak zaczal latac nagle naszym sportem narodowym staly sie skoki, a wczesniej nikt nie wiedzial kto to malysz. a jak mial slabszy sezon(nie wygral!!! tylko byl 5 na swiecie!!!) to juz lepiej zeby sie poszedl gonic.ludzie przed telewizorem to chcieliby ogladac reality show w ktorym ich zawodnik najlepiej maly i nie pozorny na ktorego nikt nie stawiea pokona jakiegos pewniaka, najlepiej niemca albo amerykanina.ja mam nadzieje ze jeszce kiedys zobacze przynajmniej powtorki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Bredzisz. IP: 81.219.8.* 25.08.04, 00:23 Pogieło was, koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulu Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:01 System rozdzielnictywa środków budżetowych zależy od dobrej woli marszałków województw. Za przeznaczanie większej niż planowana ilości środków na sport otrzymują bonus od ministerstwa w postaci większej dotacji. Czyli im więcej wydają, tym więcej dostają. Chyba słusznie, prawda? A co do Giersza, nigdy pomimo nacisków nie wstąpił ani do PZPR ani do SLD. Nie wiem jak z innymi, ale lepiej weryfikuj swoje informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.czkawka / *.siedlce.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 22:56 A czy ktos moze wie ilu naszych dzialaczy towarzyszy sportowcom w atenach. Jak to wyglada przy dwusetce sportowcow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Kwasule dac na trapez.Z Gorniakowa jakiegos orla IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.04, 23:30 wywina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakopany 3006 Re: Kwasule dac na trapez.Z Gorniakowa jakiegos o IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:40 Tak jest! Tyle się mówiło o szansach Kwasuli i Górniak, a nie wiadomo dlaczego nie startowali! Dlaczego tak jest, dlaczego tak się dzieje, że najzdolniejsi w Polsce ludzie nie maja szans na występ na igrzyskach??? Tłumaczenie się, że w dopiero w Zakopanem pokażemy ich jest bez sensu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaZiA ???KTO SPRZENIEWIERZYŁ PIENIĄDZE??? IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.04, 00:29 Dlaczego mamy płacić za greckie wakacje ponad dwustu nieudaczników, skoro już przed igrzyskami było wiadomo, że szans medalowych mamy co najwyżej kilkanaście? Kto jest odpowiedzialny za dobór grona kompromitującego barwy narodowe? Czyja praca nie popłaca? Wybieramy najsłabsze ogniwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anana Kofana BEZ PRZESADY!!! POLACY CHCIELIBY WSZYSTKO! IP: *.cable.mindspring.com 25.08.04, 01:17 Pod względem ilości medali wyprzedzamy takie kraje jak Kanada, Czechy, Dania, Belgia, Norwegia, czy Szwecja. Według mnie na tej olimpiadzie Polacy wypadli troche słabiej niż oczekiwano, ale na pewno nie jest to pogrzeb polskiego sportu! Bez przesady! Oczekiwania co do wystepu naszych sa strasznie wygurowane, wszyscy by chcieli zlotych medali i rekordow swiata, a to nie jest takie proste. U nas nie ma nawet dobrych obiektów sportowych, a wszyscy chca medali. Zamiast jak ktoś zaproponował zabierac pieniadze, ktore idą na sport nalezy dawać jeszcze wiecej, należy budować wiecej obiektów sportowych których u nas nie ma i wspierac sportowcow. W USA każdy lepszy sportowiec ma zapewnione wszystko, obiekty i ma opłacaną szkołe i dlatego to właśnie oni mają najwięcej medali. U nas tak niestety nie jest więc należy się cieszyc z tego co sie ma a nie ciągle narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anana Kofana Re: BEZ PRZESADY!!! POLACY CHCIELIBY WSZYSTKO! IP: *.cable.mindspring.com 25.08.04, 01:18 *wygórowane* miało być. sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Nie,nie moja droga Polacy chcieliby choć trochę, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 13:02 a nie mają prawie NIC! Gość portalu: Anana Kofana napisał(a): > Pod względem ilości medali wyprzedzamy takie kraje jak Kanada, Czechy, Dania, > Belgia, Norwegia, czy Szwecja. Wow, wyprzedziliśmy nie tylko 10 razy mniejszą Norwegią i Danię, ale nawet 4-5 razy mniejsze Belgię,Czechy i Szwecję, skaczę do sufitu z radości ;o) :o( > Według mnie na tej olimpiadzie Polacy wypadli > troche słabiej niż oczekiwano, TROCHĘ????????!!!!!!! Tylko będąc doszczętnie zniszczenie wojną wypadaliśmy gorzej. > ale na pewno nie jest to pogrzeb polskiego > sportu! Bez przesady! Oczekiwania co do wystepu naszych sa strasznie > wygurowane, wszyscy by chcieli zlotych medali i rekordow swiata, a to nie jest > takie proste. U nas nie ma nawet dobrych obiektów sportowych, a wszyscy chca > medali. Zamiast jak ktoś zaproponował zabierac pieniadze, ktore idą na sport > nalezy dawać jeszcze wiecej, należy budować wiecej obiektów sportowych których > u nas nie ma i wspierac sportowcow. W USA każdy lepszy sportowiec ma zapewnione > wszystko, obiekty i ma opłacaną szkołe i dlatego to właśnie oni mają najwięcej > medali. U nas tak niestety nie jest więc należy się cieszyc z tego co sie ma a > nie ciągle narzekac. I tu masz 100% racji. Dlatego ja nie winię naszych sportowców, lecz tych którzy decydują że na sport wydaje się 0,01% PKB i nie robią nic by biznesmenom bardziej opłacało się reklamować poprzez sport niż gdzie ińdziej. Odpowiedz Link Zgłoś
g.budex Re: BEZ PRZESADY!!! POLACY CHCIELIBY WSZYSTKO! 31.08.04, 21:16 Nic dodać nic ująć.Niestety ale to właśnie pieniądze są obecnie w sporcie najważniejsze.Bez nich nie ma wyników i nie ma medali.U nas jakoś nikt nie rozumie,że sport wyczynowy to bardzo duży nakład pieniędzy i sam talent tu nie wystarczy.Uważam ,że przy nakładach finansowych jakie są u nas występów Polaków na olimpiadzie nie ma się co wstydzić.Nauczmy się cieszyć z tego co mamy , bo płakać to umiemy aż za dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabolinho Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.chello.pl 25.08.04, 01:26 może nie jest to najlepszy występ naszych sportowców,ale są chwile radości:) także nie narzekałbym aż tak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdebek Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.toyotauk.com 25.08.04, 05:23 ilość basenów olimpijskich - znikoma - medal jest tory kajakowe i wioślarskie - są - medal jest drogi(koślawe) - są - Korzeń medal zdobędzie hale sportowe(liche)- są - Gruchała medal ma warunków do uprawiania lekkiej atletyki nie ma - madali oprócz Ani nie będzie Stadionu z prawdziwego zdarzenia nie ma - medali nie Będzie a pozatym płacę co miesiąc 600zetów zdrowotnego a lekarz mi mówi że się forsa z funduszu skończyła i za operację oka mam zapłacić 2000zetów od 1996 roku nie byłem chory to gdzie są kurwa moje pieniądze ze składek a wy chcecie żeby były na sport skąd je brać jak różne Naumany wywożą wszystko do Szwajcarii i nie starcza nie tylko na leczenie biednych ale również tych co regularnie płacą podatki nie ma nadzieji dla tego kraju który jest sprawny innaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atikor Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 07:52 mamy już sarkofag - nowe centrum olompijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.p Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:16 chcialbym cos dodac do tej rozmowy sukces sportowe nie biora sie znikad trzeba zaczac prace od podstaw jesli nie mamy kubow sportowych miejscem gdzie dzieci powinny zaczynac przygode ze sportem powinna byc sala gimnastyczna w szkole i pomoc samorzadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Ateny-pogrzeb polskiego sportu IP: *.chello.pl 25.08.04, 08:06 Człowieku jeśli tak myślisz to po co oglądasz?? Pogrzebem byłby brak medalu. Jeśli nie zauważyłeś Polscy zawodnicy potrafią walczyć i są jak to mówią komentatorzy "fajterami". Tobie widać zależy tylko i wyłącznie na złotych medalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: O Taaaaaakkkkkk IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 08:27 Prosze spojrzec na dorobek medalowy biednej Rumuni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Cienkie bolki IP: *.arcdca.adelphia.net 25.08.04, 08:33 W dzisiejszych czasach sport to nie zabawa po godzinach i miedzy wakacjami. Cienkie Bolki odpadaja - cos jak polaczki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Polscy,, trenerzy"grabarzami sportu....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:48 Dziwne,ze co sie pojawi jakis samorodek sportowy,to nasi pozal sie Boże trenerzy niszcza Go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Polscy,, trenerzy"grabarzami sportu....... IP: 213.199.221.* 25.08.04, 09:20 Ale mamy przeciez Paszczyka i kwaśniewskiego, czy to juz nie starczy. Przeciez Olimpiada ma tyle wspolnego ze sportem co tort z tartanem.To jest wyscig laboratoryum "kto kogo przechytrzy", a twarze czesci "lekkoatletek" same mowia za siebie.Co wspolnego ma ciezarowka A.W z idealem piekna kobiecego, co sie z nia stanie gdy przestanie podnosic ciezary- bileterka w lunaparku nie bedzie, bo sie do kasy nie zmiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Polscy,, trenerzy"grabarzami sportu....... IP: 217.153.145.* 25.08.04, 09:39 ... i dzialacze, nie zapominaj o nich, oni też potrafią niszczyć miast budować. Odpowiedz Link Zgłoś