Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Odpowiedz dla luxca - Eric Cantona

IP: *.ipartners.pl 17.04.02, 00:21
    Eric zostal ukarany czerwona kartka w styczniu 1995 roku w meczu MU z Crystal
    Palace za wymierzenie ciosu 'kung-fu' w twarz fana CP, Matthew Symmonsa (24
    lata wtedy). Dodatkowo FA ukarala go zakazem wystepow na 8 miesiecy za 'game
    misconduct' oraz kara finansowa w wysokosci 10 tys. funtow.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mario29 Eric Cantona - szerzej IP: 157.25.192.* 17.04.02, 09:11
        Cantona nigdy nie byl aniolkiem i przez cala kariere mial takie wyskoki:
        1987: uderzyl piescia wlasnego bramkarza za to ze wpuscil szmate w Auxerre
        1989: Zawieszony w Marseille za to ze na decyzje o zmianie go na innego
        zawodnika rzucil koszulka w sedziego
        1990: 10 dni zawieszenie w Montpellier za rzucenie w twarz kolegi z zespolu
        korkami (!!!)
        1993: na przesluchaniu we francuskim zwiazku pilki, w zwiazku z kolejnym
        wydarzeniem, nazwal komisje 'Idiotami' za co zostal zawieszony w prawach
        zawodnika na terenie Francji. Wkrotce potem podazyl do MU.
        1995: Zawieszony na 8 miesiecy w grze (na calym swiecie) za kopniecie fana
        Crystal Palace
        2001: zaproszony do 'talk show' we francuskiej TV, gdzie mial promowac pilke
        plazowa (Cantona razem francuska druzyna gral w mistrzostwach swiata ostatnich
        w tej dyscyplinie) a takze opowiedziec o sobie, stracil panowanie nad soba,
        zaczal wyzywac dziennikarzy i wyraznie widac bylo ze kogos zaraz uderzy.
        Program zakonczono 15 minut wczesniej (dziennikarze uciekli ze studia).

Jak widac - aniolkiem nie byl/nie jest. Dopiero w Anglii utemperowano go tak
        solidnie (dosc dlugi ban na duza czesc sezonu dla w koncu NAJLEPSZEGO gracza
        ligi w najlepszym owczesnie klubie). Cantona nigdy nie pogodzil sie z ta
        decyzja i niedlugo potem zakonczyl kariere (po banie tylko 2 sezony zagral
        jeszcze). Roy Keane teraz kontynuuje tradycje kapitanow MU - rozrabiakow :-)))

Polecam strone FA o 'game conduct'. POLECAM !!! Warto przeczytac i zobaczyc na
        czym polega 'fair play' i etyczne standardy w pilce.

www.the-fa.org/content.asp?cat4=75
        • Gość: zuqu Re: Eric Cantona - szerzej IP: 62.233.169.* 17.04.02, 10:49
          Co jak co ale Cantona w sercach kibicow Manchesteru zawsze bedzie .
          • mario29 Re: Eric Cantona - szerzej 17.04.02, 10:52
            Gość portalu: zuqu napisał(a):

> Co jak co ale Cantona w sercach kibicow Manchesteru zawsze bedzie .

Nie CO tylko KTO :-)))

Kibice MUU nazywaja go Eric 'The King' Cantona, a kibice innych druzyn Eric 'the
            Mad' Cantona. I wszyscy maja po trochu racje ....
            • mario29 Re: Eric Cantona - felieton 17.04.02, 11:07
              Co ciekawe - Cantona jest kochany przez fanow MUU, ale nie jest to poparte
              zadnymi badaniami ...

Ponizszy felieton jest ciekawie napisany i pokazuje kim byl wlasciwie Eric w
              oczach kibicow (obiektywnie):
              www.soccernet.com/columns/2001/0220/20010220featpowell.html
              • Gość: berserk Re: Eric Cantona - felieton IP: *.chello.pl 17.04.02, 11:39
                były kiedyś badania 'Z kim chicałbyś spędzić jeden dzień' i Eric Cantona wygrał
                ten ranking wyprzedzając Pamelę Anderson lub Cindy Crawford :-))))

pozdro
      • Gość: Mikołaj Do Mario29 IP: *.acn.waw.pl 17.04.02, 11:15
        Sorry , że nie na temat , ale cóż.Wiem już o co chodzi z tymi baranami.W
        pierszej chwili jak to przeczytałem to cię nie zrozumiałem i myślałem , że ja
        jestem tym baranem.:)
        druga sprawa.Zapamiętaj tą nazwę ŁAPÓWKI!(Patrz wątek Lucxa o Figo , który
        nagrał płytę)Nasi piłkrze doruwnują najlepszym!wieżmy poruwnanie trzech osób:

Belka
        praca 1mln$
        łapówki 6mln$
        reklamy 0mln$

Kosowski
        praca 1mln$
        Łapówki 2.5mln$
        Reklamy 0mln$

Figo
        praca 19mln$
        Reklamy 13mln$
        łapówki 3mln$

Jak widać nasi mogą być lepsi nawet od niejakiego Figo!Mówie ci za 2 lata
        ŁAPÓWKI to będzie sport narodowy:))
        Pzdr.Mikołaj
        • Gość: Mikołaj Re: Do Mario29 IP: *.acn.waw.pl 17.04.02, 11:20
          Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> Sorry , że nie na temat , ale cóż.Wiem już o co chodzi z tymi baranami.W
          > pierszej chwili jak to przeczytałem to cię nie zrozumiałem i myślałem , że ja
          > jestem tym baranem.:)
          > druga sprawa.Zapamiętaj tą nazwę ŁAPÓWKI!(Patrz wątek Lucxa o Figo , który
          > nagrał płytę)Nasi piłkrze doruwnują najlepszym!wieżmy poruwnanie trzech osób:
          >
          > Belka
          > praca 1mln$
          > łapówki 6mln$
          > reklamy 0mln$
          >
          > Kosowski
          > praca 1mln$
          > Łapówki 2.5mln$
          > Reklamy 0mln$
          >
          > Figo
          > praca 19mln$
          > Reklamy 13mln$
          > łapówki 3mln$
          >
          > Jak widać nasi mogą być lepsi nawet od niejakiego Figo!Mówie ci za 2 lata
          > ŁAPÓWKI to będzie sport narodowy:))
          > Pzdr.Mikołaj
          Sorry za błędy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka