Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    29.10.04, 19:12
    odnosicie wrazenie, ze w przyszlym roku nie zobaczymy robackiego w barwach polonii? ja mam silne przeczucie, ze tak bedzie. zakontraktowanie sawiny i zapowiadane dodatkowe wzmocnienia na to wskazuja.
    1. jonsson - jego pozycja jest niepodwazalna w zespole
    2. protas - to samo
    3i4. krzyzaniak i sawina - beda jezdzic ze wzgledu na sponsorow (real pewnie bedzie wymagal obecnosci swoich zawodnikow w skladzie)
    5. klecha
    6. buczkowski - dwaj najlepsi juniorzy
    Teoretycznie zostaje jeszcze jedno miejsce. Jezeli mialby przyjsc Staszewski to dla robaka zwyczajnie nie starczy miejsca. nie chcialbym tego ale takie mam odczucie.
    smith zostanie pewnie sprzedany, to samo kowalik (chyba, ze skonczy kariere). Fijalkowskiego powinni wypozyczyc.
    zostaja juniorzy, ktorych jest za duzo:
    - czechowski - wypozyczenie ? (szkoda takiego juniora - ma papiery na jazde, tyllinger wypowiadal sie ostatnio negatywnie na temat jego zeszlorocznych osiagniec - wiec pewnie wypozyczenie)
    - cieslewicz - wlasciwie tez nie ma dla niego miejsca w pierwszym skladzie. jeden lub drugi powinien zostac w druzynie i walczyc o pierwszy sklad. troche szkoda, ze beda siedzieli na lawie
    - jedrzejewski, pieprzka - zostana bo nikt ich nie wezmie
    co o tym myslicie? niepokoi mnie fakt, ze dzialacze tak samo potraktuja robackiego i staszewskiego. dla mnie priorytetem powinno byc zatrzymanie wychowanka a dopiero ewentualne szukanie kogos na zmiane. pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibic Re: co teraz? IP: *.hipernet.ras.pl 29.10.04, 21:30
        Jak Sawina bedzie slabo jezdzil (a raczej bedzie) to zaden sponsor nie bedzie
        mial nic do powiedzenia, Roabacki spokojnie wygryzie Krzyzaniaka ze skladu i
        bedzie dla niego miejsce nawet jesli przyjdzie Staszewski.
        • Gość: MAVERICK PL ! ! ! JA CHCE ROBACKIEGO W BTŻ ! ! ! IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.10.04, 21:41
          • Gość: byzydura Re: ! ! ! JA CHCE ROBACKIEGO W BTŻ ! ! ! IP: *.tvgawex.pl 29.10.04, 22:43
            Robak bedzie lepiej jezdzil od protasa, chlopak rozwija sie z roku na rok, w
            przeciwienstwie do bylego torunczyka.
            czemu zkz nie wzial protasa? lepiej bylo sciagnac walaska, hampela czy chociaz
            j. golloba.
          • Gość: abuk Re: Co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:43

Słuszna uwaga.Też mi się wydaje,że Robak zasłużył na miejsce w składzie i
            Polonia powinna postawić właśnie na niego.Obecny skład+Robak+Cieślewicz lub
            Grzechu Czechowski musi dać medal a następne transfery są zbyteczne.Jak widać
            duży wpływ na transfery mają sponsorzy i to pewnie oni znowu zadecydują kto
            zostanie w poloni a kto nie.Ja jako najwierniejszy sponsor bydgoskiego żużla
            chce robaka,nie chce dream teamu.
            • m.python Re: Co teraz? 29.10.04, 23:58
              Nie przesadzajmy.
              Przy tak małym rynku liczy się szybkość działania. Stąd działacze najpierw
              dogadali się z Jonssonem i nowymi zawodnikami. Przy czym sądzę, że "Sawka" to
              taki bonus w pakiecie Protas+REAL (modne rozwiązanie - vide Gollobowie). Mówi
              się o Staszewskim ale:
              1. on ma dużo propozycji
              2. Nie sądzę, że ewentualny kontrakt byłby podpisany przed uchwaleniem nowego
              regulaminu, bo wydarzenia na rynku transferowym mogą skłonić część prezesów do
              zmiany zdania i np. powrotu 2 obcokrajowców.
              Teraz przyjdzie czas na rozmowy z Robakiem (sam zapewne nie ma wielu
              propozycji, a dla Polonii - przynajmniej na swoim torze - jest bardzo ważny) i
              nie wiem czemu nie miałby zostać. Nawet gdyby została zrealizowana opcja ze
              Staszewskim (w co wątpie - a byłoby to wzmocnienie Polonii) to będzie toczyć
              się normalna rywalizacja o miejsce w składzie i przynajmniej na torze w
              Bydgoszczy akurat Robak raczej nie byłby zagrożony bezrobociem.

Co do reszty składu, zostanie prawdopodobnie Cielak i (jeśli Staszewski nie
              przyjdzie) będzie rywalizował z Klechą, Buczkiem, Krzyżakiem i Sawiną o miejsce
              w składzie.
              Mówi się ponadto, że Czacha i Fijał w ramach swoistej rekompensaty trafią na
              wypożyczenie do Grudziądza.
              pzdr.
            • m0nk Re: Co teraz? 29.10.04, 23:59
              szczerze mowiac to troche sie obawiam, ze w btz bedzie miala miejsce taka sytuacja jak z bajerskim w toruniu. Bylby dramat gdyby zawodnikow dobierano pod katem przynaleznosci sponsorskiej a nie formy. poczatki tego mamy juz teraz. powiedzmy sobie szczerze - gdyby nie real to sawina w zyciu nie znalazlby sie w bydgoszczy. lepszym wariantem bylaby jazda z 3 juniorami w skladzie (np. klecha, buczkowski, cieslewicz/czechowski) czyli model, ktory prezentowal ostatnio apator (tym bardziej, ze sami dzialacze mowia o awansie do pierwszej czworki a nie medalach).
              • Gość: iv Re: Co teraz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 02:43
                spokojnie monku. A pamietasz jak niewielu wierzylo w przydatnosc Smitha przed zeszlym sezonem?? Moze Sawina bedzie ciekawym uzupelnieniem skladu Polonii??

Powiem tak jak narazie Sawarski jest b. slowny ido tego prowadzi dobra polityke kadrowa. Sprawdzilo sie rok temu czemu teraz milo by byc zle??

pzdr.
                • piatnica666 Re: Co teraz? 30.10.04, 11:44
                  Jestem mile zaskoczony sensownością i profesjonalizmem Sawarskiego. To
                  że udało się zatrzymać naszego obcokrajowca już jest wielkim sukcesem.
                  Pepe to poważne wzmocnienie, a Robak po tym co zrobił w tym sezonie
                  stał się klasowym żużlowcem, oczywiście na miarę ligi. Okrzepł, stał
                  się pewny siebie i żaden Staszewski go nie będzie zastępował. Jeżeli
                  Sawarski pozbyłby się Robaka musiał by być idiotą, a jego
                  dotychczasowe działania zdecydowanie takiej tezy nie potwierdzają.
                  Jeżeli Sawina się odnajdzie, a życzę mu tego, nie tak jak ten
                  nieszczęsny Kowalik, wtedy rzeczywiście mamy dobry team na miarę
                  medalu. Żadna Unia nam nie straszna, zresztą jakoś nas nie rozjechali
                  jak chłopców na początek tego sezonu.
      • Gość: PiterPolonia Re: co teraz? IP: *.pl 30.10.04, 21:30
        Robacki na pewno zostanie!! i nawet gdyby podpisali i z Robackim i ze
        Staszewskim to dla Robaka znajdzie sie miejsce chociazby za Sawine lub
        Krzyzaniaka wiec o to sie raczej nie boje ale z juniorami to tez mi sie nie
        podoba!
        • Gość: stefek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 22:57
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • m0nk Re: co teraz? 31.10.04, 10:25
            to, ze robacki bedzie lepiej jezdzil od torunskiego bractwa jest wysoce prawdopodobne, mam tylko nadzieje, ze problem rozstrzygnie sie na torze i rzeczywiscie bedzie jezdzil najlepszy. pewnie i tak zalapia sie wszyscy bo staszewski raczej do nas nie przyjdzie - ja nawet bym sobie tego nie zyczyl. z juniorami nie bedzie tak zle - czechowskiemu na dobre wyjdzie duzo startow w grudziadzu. objezdzi sie tam a potem wroci do polonii i zastapi kleche, ktory skonczy wiek juniora (chyba, ze cos pomylilem z metryka jednego lub drugiego).
            • Gość: Eryk Re: co teraz? IP: *.tvgawex.pl 31.10.04, 17:43
              fakt Robacki przy pomocy PePe moze się jeszcze bardziej rozwinąć, jak
              pamietacie za starej Poloni Robak zawsze trzymał się z Piotrem , myślę ze przy
              Piotrku może dalej się podciągnąć do tego jak podpisze dobry kontrakt bo tez
              dlaczego by miął mieć miejszą kase za punkt jak krzyżaniak to sprzetowo będzie
              tez przygotowany . A do tego jak wyjdzie wspólpraca klubu z tunerem Jonsona to
              moze powstac coś na styl WTSu gdzie sprzęt robi Grawesen .
      • Gość: igrek Re: co teraz? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 02.11.04, 13:04
        Generalnie sprowadzanie Staszewskiego też wydaje mi się mało celowe. Ale należy
        też pamiętać o tym, że żużel to sport urazowy.
      • Gość: Lucy Re: co teraz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 14:10
        Nie no tak nie może być Robacki musi być , a nie tam jakiś Staszewski on jest
        zupełnie nie potrzebny.Ale słusznie zauważyłeś że to nie pokojące i nawet nie
        prowadzą z Robackim rozmów czyżby go nie chcieli? No podobno mają z nim zacząć
        prowadzić rozmowy,no cóz zobaczymy,ale Robacki musi być i koniec kropka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka