m0nk
29.10.04, 19:12
odnosicie wrazenie, ze w przyszlym roku nie zobaczymy robackiego w barwach polonii? ja mam silne przeczucie, ze tak bedzie. zakontraktowanie sawiny i zapowiadane dodatkowe wzmocnienia na to wskazuja.
1. jonsson - jego pozycja jest niepodwazalna w zespole
2. protas - to samo
3i4. krzyzaniak i sawina - beda jezdzic ze wzgledu na sponsorow (real pewnie bedzie wymagal obecnosci swoich zawodnikow w skladzie)
5. klecha
6. buczkowski - dwaj najlepsi juniorzy
Teoretycznie zostaje jeszcze jedno miejsce. Jezeli mialby przyjsc Staszewski to dla robaka zwyczajnie nie starczy miejsca. nie chcialbym tego ale takie mam odczucie.
smith zostanie pewnie sprzedany, to samo kowalik (chyba, ze skonczy kariere). Fijalkowskiego powinni wypozyczyc.
zostaja juniorzy, ktorych jest za duzo:
- czechowski - wypozyczenie ? (szkoda takiego juniora - ma papiery na jazde, tyllinger wypowiadal sie ostatnio negatywnie na temat jego zeszlorocznych osiagniec - wiec pewnie wypozyczenie)
- cieslewicz - wlasciwie tez nie ma dla niego miejsca w pierwszym skladzie. jeden lub drugi powinien zostac w druzynie i walczyc o pierwszy sklad. troche szkoda, ze beda siedzieli na lawie
- jedrzejewski, pieprzka - zostana bo nikt ich nie wezmie
co o tym myslicie? niepokoi mnie fakt, ze dzialacze tak samo potraktuja robackiego i staszewskiego. dla mnie priorytetem powinno byc zatrzymanie wychowanka a dopiero ewentualne szukanie kogos na zmiane. pozdr.