Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

henka w Toruniu?

IP: 158.75.5.* 27.04.02, 09:13
    uważam że najlepszym drugim jst henka gustafsson; apator powinien go zatrudnić
    przynajmniej na mecze wyjazdowe; henka w tym roku bedzie jezdzil przyzwoicie na
    6-10 pkt. a to wystarczy do sukcesow, kto wie moze nawet w brombergu...
    sklad na wyjazdy:
    1.Kowalik, 2.Gustafsson, 3.Bajerski, 4.Sawina, 5.Rickardsson, 6. Miedziński
    rez. M.Jaguś,
    do składu oczywiscie za kogos w.jaguś, ale tylko jako prowadzący parę.
    Obserwuj wątek
      • reggie Re: henka w Toruniu? 27.04.02, 11:38
        6-10 punktów?
        To by musiał być Henka z roku 1994 albo 1995.
        Chyba kolego przespałeś ostatnią siedmiolatkę.
        Z Gustafssonem nie awansujecie do pierwszej czwórki nawet.
        • Gość: Mario Re: henka w Toruniu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 12:33
          Gustafsson - to chyba pomyłka.
          Przed sezonem włodarze klubu mogli rozważyć też taki wariant:
          Kowalik,Bajerski,Sawina,W.Jaguś,M.Jaguś + zawodnik z Ksm do 7,86.Pasowaliby na
          przykład Wiltshire lub Krzyżaniak.Ale już jest za późno.Jeżeli Chrzanowski się
          nie obudzi to są tylko dwa wyjścia: albo Screen albo Richardson.Tak na
          marginesie to Screena proponowałem już ze trzy miesiące temu.
          • Gość: Stefan Re: henka w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 13:50
            taa
            • Gość: MONK Re: henka w Toruniu? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.02, 21:54
              Nie lekcewazlbym Gustafssona - facetowi nie wyszedl tylko jeden sezon w naszej
              lidze. Nawet w tym kiepskim sezonie zdobywal przyzwoita jak na druga linie
              ilosc punktow.
              Z drugiej strony, jezeli dzialacze beda w stanie przypilnowac Screena to on
              jest zdecydowanie lepszym kandydatem. Z pewnosca ktos z trojki Gustafson,
              Richardson, Screen powinien zastapic Chrzanowskiego.
              • robert_wl Re: henka w Toruniu? 28.04.02, 13:17
                Powiem szczerze, że nie podoba mi się pomysł zakontraktowania Gustafssona. W
                Bydgoszczy dał się mocno we znaki i jest poważne ryzyko, że podobnie byłoby w
                Toruniu. To nie jest już ten sam Henka, który na początku lat 90. jeździł w
                Toruniu. Z pewnością byłby skuteczniejszy od Chrzanka, zwłaszcza na wyjazdach,
                ale z podobnym KSM można znaleźć pewniejszego zawodnika.
                • Gość: MONK Re: henka w Toruniu? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.02, 14:33
                  robert_wl napisał(a):

> Powiem szczerze, że nie podoba mi się pomysł zakontraktowania Gustafssona. W
                  > Bydgoszczy dał się mocno we znaki i jest poważne ryzyko, że podobnie byłoby w
                  > Toruniu. To nie jest już ten sam Henka, który na początku lat 90. jeździł w
                  > Toruniu. Z pewnością byłby skuteczniejszy od Chrzanka, zwłaszcza na wyjazdach,
                  > ale z podobnym KSM można znaleźć pewniejszego zawodnika.

Zgadza sie, tylko ze drozszego. heniu jest jednym z tanszych zawodnikow.

• reggie Re: henka w Toruniu? 28.04.02, 20:24
                    Henka zawalił 1 sezon powiadasz?
                    To czemu ludzie śmiali się z niego już od sezonu 1998?
                    Smiali, w poprzednich tylko krytykowali jego momentami nierówną dyspozycję i
                    coraz częstsze wpadki.
                    Ostatnie kilka lat szweda w Bydgoszczy to kabaret, traktowany był jak kiedyś
                    Malak zdaje się, salwy śmiechu i wielka niepewność, jesli mecz był na styku.
                    MONK, chyba odrabiasz kretą robotę Apatorowi troszkę co?;-)))
                    "Wezcie grubego Screena, wezcie grubego Henkę"...
                    Obydwaj są w wieku raczej średnim, za kołnierz nie wylewają, o sportowym
                    prowadzeniu się zapomnieli jakis czas temu, po prostu są siebie warci.
                    Każdy z nich może w krótkim czasie "rozłożyć" swoją drużynę.
                    Pzdr.
                    • Gość: MONK Re: henka w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 20:08
                      Chyba chodzimy na rozne mecze. Henka mial zdobywac 8-10 pkt i tyle zdobywal a
                      dwa sezony temu byl prawdziwym liderem zespolu - dwa sezony temu to nie
                      Gustafsson ale wlasnie Screen zawodzil - dlatego zamieniono go na Whiltshira.
                      Zadnych salw smiechu sobie nie przypominam - Henka poza ostatnim sezonem mogl
                      liczyc na cieple przyjecie. Co do Screena to spojrz na jego jazde w Anglii -
                      jest w formie. Zaproponuj kogos innego z takim KSM. pozdr.
                      • reggie Re: henka w Toruniu? 29.04.02, 22:27
                        Tak, chyba chodzimy na różne mecze. Ostatnie lata to śmiech z Henki, niestety
                        to prawda.
                        Co do kandydatów, to nie powinni to być zawodnicy pokroju sreena czy Henki.
                        Z bogata przeszłością ale bez przyszłości.
                        Na miejscu odpowiedzialnych za scouting(nie tylko w toruniu), poszukałbym kogoś
                        takiego jak młody Jonsson, czy wczesny Sullivan. Kogoś na dorobku, ale z
                        ambicjami. Myślę, że jakiś młody Duńczyk albo Anglik znalazłby się nawet teraz.
                        Nie powiem o kim myślę, nikt mi za to nie płaci.
                        • Gość: MONK Re: henka w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 13:49
                          reggie napisał(a):

> Tak, chyba chodzimy na różne mecze. Ostatnie lata to śmiech z Henki, niestety
                          > to prawda.
                          > Co do kandydatów, to nie powinni to być zawodnicy pokroju sreena czy Henki.
                          > Z bogata przeszłością ale bez przyszłości.
                          > Na miejscu odpowiedzialnych za scouting(nie tylko w toruniu), poszukałbym kogoś
                          >
                          > takiego jak młody Jonsson, czy wczesny Sullivan. Kogoś na dorobku, ale z
                          > ambicjami. Myślę, że jakiś młody Duńczyk albo Anglik znalazłby się nawet teraz.
                          > Nie powiem o kim myślę, nikt mi za to nie płaci.

Jednym slowem wiesz ale nie powisz :) ? Talenty takie jak Jonsson czy Sullivan
                          zdazaja sie raz na kilka lat - nie wiem czy jest ktos taki w tym roku
                          • reggie Re: henka w Toruniu? 03.05.02, 21:26
                            Tak Monk, dokładnie tak.
                            Było kilka obiecujacych nazwisk, ale zostali już wykupieni, Apator mógł wykonać
                            jakieś ruchy, szczególnie do 2-3 kolejki, nie zrobił tego, teraz dobrych
                            młodych zagranicznych raczej nie uświadczysz.
                            To o Jonssonie i Sullivanie to dogmat, więc nie bedę z tym polemizował, z
                            dogmatami należy się zgadzać.
                            Pzdr.
                            • Gość: Mario Re: henka w Toruniu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 21:44
                              Coś mi się wydaje że teraz działacze zorganizują coś na wzór łapanki:brać
                              takiego jaki został,bo może będzie lepszy od Chrzanowskiego i Puszakowskiego.
                              Podsumowując,najczęsciej pojawiającymi się nazwiskami są Richardson,Screen i
                              Henka.Ja bym jeszcze dorzucił Stefana Dannoe.Myślicie że sprawdziłby się ?
                              • Gość: MONK Re: henka w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 22:21
                                Gość portalu: Mario napisał(a):

> Coś mi się wydaje że teraz działacze zorganizują coś na wzór łapanki:brać
                                > takiego jaki został,bo może będzie lepszy od Chrzanowskiego i Puszakowskiego.
                                > Podsumowując,najczęsciej pojawiającymi się nazwiskami są Richardson,Screen i
                                > Henka.Ja bym jeszcze dorzucił Stefana Dannoe.Myślicie że sprawdziłby się ?

Bylby lepszy od Chrzanowskiego ale raczej gorszy niz pozostala trojka. Zreszta
                                zeby zdobyc 5-6 pkt w polskiej lidze nie trzeba wielkich umiejetnosci czego
                                dowodzi chociazby przyklad Parkera w ubieglych latach albo Erika Stenlunda - oba
                                z mojego podworka.
                                • Gość: Mario Re: henka w Toruniu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 12:25
                                  W końcu Ząbik przyznał że jednak drugi obcokrajowiec jest potrzebny w
                                  Apatorze.Co więcej udało się nam przewidzieć potencjalnych kandydatów.Są to
                                  Gustafsson,Richardson oraz Dannoe.Jak widać nie ma wśród nich Screena.
                                  Masz rację,trzeba wziąć pod uwagę to,że od tego zawodnika(drugiego
                                  obcokrajowca) będzie wymagane 6 - maksymalnie 8 punktów.

Gustafsson- jak na razie dobrze spisuje sie w lidze szwedzkiej.Sam już nie wiem
                                  co o nim sądzić.Ale chyba te 6 punktów to chyba przywiózłby w każdym meczu?
                                  Jest jeden problem - jego wymagań finansowych nie były w stanie spełnic ani
                                  Wybrzeże ani Start Gniezno.

Richardson - podobno ma jakąś kontuzje kciuka,poza tym nie chce za bardzo
                                  jeździć w Polsce.

Dannoe - temu również nie najgorzej wiedzie się w Szwecji.Jego ostatnie występy
                                  w Pergo to było coś w garnicach 5-7 punktów.

A dlaczego pominięto Screena ?Może Ząbik wie coś o czym my nie wiemy.

Rickardsson,Gustafsson,Bajerski,Sawina,W.Jaguś(Kowalik),Miedziński - na papierze
                                  wygląda to nie najgorzej.Ale jak będzie?
            • hiro Re: henka w Toruniu? 01.05.02, 00:21
              Gość portalu: Stefan napisał(a):

> taa

niezły jest nieeeee
      • Gość: Mario Re: henka w Toruniu? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 11:10
        Chrzanowski znowu bez punktu w lidze angielskiej tym razem w meczu wyjazdowym z
        King's Lynn.To już chyba ostatecznie otwiera oczy toruńskim działaczom.

Z wypowiedzi Ząbika wywnioskowałem że najbardziej chciałby mieć w drużynie
        jednak Gustafssona.Apator ma niezłe kontakty sportowe w Szwecji i dlatego
        jeźdźca z tego kraju należy się prędzej spodziewać (Henka,Dannoe)aniżeli
        Screena czy Richardsona.Pożyjemy zobaczymy,teraz mała przerwa w rozgrywkach -
        czas na zmiany.
        • Gość: MONK Re: henka w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 18:38
          Szczerze mowiac to bede zalowal, jezeli Heniek wroci do Apatora. Tyle lat w
          Bydgoszczy - traktuje go jako zawodnika Polonii. W Apatorze nie powinien
          zawiesc (jezeli oczekiwania beda oczywiscie realne). Na miejscu Apatora
          wzialbym jedank Screena, ktory jest w lepszej formie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka