Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

M. Frankiewicz w wyborach samorządowych

IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 30.04.02, 14:47
    Mamy już I ligę, ale musimy pamiętać żebyśmy mieli nadal silne lobby w radzie
    miasta. Wybory samorządowe niebawem. Pamiętajmy że prawdziwy kibic Kolejorza to
    prawicowiec, więc oddawajmy głosy w wyborach na ludzi z prawej strony. Czerwoni
    i pomarańczowi ubecy to są w legii. Pzdr. starych i nowych kibiców Lecha.
    Obserwuj wątek
      • andy02 Re: M. Frankiewicz w wyborach samorządowych 30.04.02, 14:59
        Gość portalu: budzik napisał(a):

> Mamy już I ligę, ale musimy pamiętać żebyśmy mieli nadal silne lobby w radzie
        > miasta. Wybory samorządowe niebawem. Pamiętajmy że prawdziwy kibic Kolejorza to
        > prawicowiec, więc oddawajmy głosy w wyborach na ludzi z prawej strony. Czerwoni
        > i pomarańczowi ubecy to są w legii.

Nie mieszaj polityki do kibicowania.
        • Gość: budzik Re: do andy-ego IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 30.04.02, 15:10
          Bo co, pewno obraziłem twoje lewicowe poglądy, gdzie ty żyjesz człowieku
          spadłeś z księżyca. W dzisiejszych czasach życie codzienne jest związane z
          polityką i tak samo jest ze sportem.
          Dla mnie człowieczku wszystko co przypomina komunę to padlina, możesz kibicować
          klubowi w twoich barwach czyli olimpi Poznań. Mimo to że mnie wkurzyłeś pzdr.
          • Gość: guerra Re: do andy-ego IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.04.02, 15:17
            budzik jestem członkiem SLD i nie czuję się kibicem Legii z tego powodu
            • warsau Re: do guerry 30.04.02, 15:31

kiedy startujesz na radnego albo posla ?
          • Gość: Alchem Re: do andy-ego IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 15:19
            budzik postaram sie powiedziec to jak najdelikatniej - wypierdalaj z tego forum z
            polityką i swoimi pogladami - nikogo to nie interesuje tutaj

pozdrawiam :)

• Gość: Alchem ps. IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 15:22
              przepraszam forumowiczow za uzycie slowa powszechnie uznanego za wulgarne :{
              ale wkurzyl mnie pajac...

pozdro
            • Gość: budzik Re: do alchema czerwonego cenzora IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 30.04.02, 15:36
              na szczęście nie jesteś właścicielem tego forum więc nie masz prawa do
              ograniczenia mi swobody wypowiedzi a wogóle to śmierdzi mi to dawnymi czasami i
              najgorszą cenzurą. To możesz mnie pocałować w d.... Przepraszam innych
              czytelników tego forum za moje ostre wypowiedzi. Ale cenzury to ja nienawidzę i
              brzydzę się ludzi którzy mają czelność cenzurować moje wypowiedzi
              • Gość: Alchem Re:... IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 15:54
                Twoje wypowiedzi nie maja nic wspolnego z tematyka tego forum i tylko o to
                chodzi - mam gdzies Twoje poglady polityczne i dlatego nie chce o nich czytac
                na _forum_kibicow_Lecha_Poznan_

szukaj wyborcow dla Twojego faworyta gdzie indziej

to tyle

pozdro
          • andy02 Re: do andy-ego 30.04.02, 15:23
            Pudlo kolego. Do lewicy tak samo mi daleko jak do prawicy. Nie podoba mi sie
            tylko Twoje stwierdzenie, ze jesli ktos sympatyzuje z lewica to jest be, a
            jesli sympatyzuje z prawica to jest super gosc. To jest czarno-biale
            postrzeganie swiata. A swiat czarno-bialy nie jest.
            No i niepotrzebnie mieszasz do tego wszystkiego Lecha.
      • Gość: Goldi Re: M. Frankiewicz w wyborach samorządowych IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.04.02, 17:30
        a ja go pierdole, ten wlasnie koles chcial nam zabrac boisko,zeby parking zrobic
        gdzie ,w jakim miejscu nie powiem bo to niewazne sadze,wiec niepodniecajacie
        sie osoba bo powiedzial ze miasto z lechem
      • Gość: hool Re: M. Frankiewicz w wyborach samorządowych IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 17:47
        ma rację budzik, jest ważne kto z zarządu Lecha liczy się w regionalnej polityce
        a taką osobą jest M.F. W sytuacji gdy miasto jest ważnym partnerem dla klubu to
        logicznym jest dobrze mieć w samorządzie swoich ludzi (M.F). Nie sprawdzili się
        działacze ze starej nomenklatury związanej z lewicą w żadnym klubie piłkarskim.
      • Gość: hool p.s. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 17:55
        a zresztą jebać czerwonych...
        • Gość: ky-mani Re: p.s. IP: *.tpnet.pl / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 18:33
          wyjazd z polityka z tego forum ! nie wkurwiac ludzi !

• Gość: ja Re: p.s. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 18:45
            ty czerwony ćwoku
          • Gość: Pablo Re: p.s. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.04.02, 18:46
            Co do polityki i klubów piłkarskich - przykład Zagłębia Lubin.To typowo
            polityczny klub, ten kto u władzy -> rządzi hutą miedzi, kto rządzi hutą
            miedzi -> jest sponsorem klubu piłkarskiego Zagłębie Lubin -> kto jest
            TYTULARNYM sponsorem tegoż klubu nim właśnie rządzi. Suma sumarum nie wychodzi
            to raczej samemu klubowi na dobre. Więc ja składam wniosek na gremim tego forum
            aby klub piłkarski"Lech Poznań" był całkowicie APOLITYCZNY.
            Pzdr
            • gwardzista Czarno - białe życie 01.05.02, 02:05
              A ja, choć sympatii do Olimpii nie ukrywam, lubię się napić piwa z kolegami z
              Młodziezy Wszechpolskiej czy Stronnictwa Narodowego. Chociaż jak zaczynają
              śpiewać swoje piosenki to wychodzę :) . A zasadniczo, to dziwię się, że takie
              tematy poruszane są na forum. Na Lecha chodzą teraz politycy większości opcji,
              a żaden z nich nie będzie chciał psuć sobie elektoratu i wszczynać wojny z
              Lechem. Tacy już są ci politycy, ze ustawiają się jak wiatr powiewa. Jeśli
              atmosfera wokół Lecha się popsuje, to wówczas będą głośno piętnować, domagać
              się sankcji - będą umywać ręce od klubu.
              Nie jestem strażnikiem barw klubowych Lecha, ale moim zdaniem M.F. naduzył
              tychże barw podczas kampanii wyborczej do Sejmu, wykorzystując szalik Lecha do
              swojego spotu reklamowego.

Co do zaplecza politycznego Olimpii, to w latach 90-tych, kiedy liczbę
              oddanych sympatyków klubu mozna było szacować na 1500 - 2000, wśród kibiców
              Olimpii trudno było znaleźć opozycjonistę. Jednak cechą rózniącą kibiców obudwu
              naszych drużyn była nieco inna mentalność, a nie sympatie polityczne. Kibice
              Olimpii byli spokojniejsi, nie wszczynali awantur, reprezentowali nieco inne
              zawody, inne grupy społeczne. Oczywiście Olimpia kojarzyła się z
              milicją/policją, a działaczami byli funkcjonariusze. Myślę że ten, kto nie
              krytykował służb mundurowych za samo istnienie, za to, że wykonują one swoje
              obowiązki - temu łatwiej było pójść na Golęcin niż na Bułgarską.
              Niestety, dla większości obywateli nazwa "gwardyjski" kojarzyła się z tym, co
              widzieli najczęściej, czyli ZOMO oraz tym o czym słyszeli - czyli SB. Natomiast
              piłkarze i najbardziej oddani działacze nie mieli nic wspólnego z reżimem, a
              zarzuty, obelgi jakie kierowano wobec sportowców Olimpii - kierowano pod zły
              adres.
              Chciałbym na koniec zauważyć, iż wśród kibiców starego Lecha było wielu
              aktywistów średniego szczebla PZPR ( np. w HCP czy ZNTK ), członków
              podstawowych organizacji partyjnych, a opiekę nad Lechem roztaczała PZPR.
              Przyjmijmy więc, iż takie były kiedyś czasy, w których sport, dla
              funkcjonowania na jakimś poziomie, musiał korzystać z pomocy państwa,
              rozmaitych zrzeszeń zawodowych, organizacji społecznych itp. Przyjmijmy, że
              zdecydowana większość istniejących obecnie klubów korzystała z takiego wsparcia
              i nie wyzywajmy się od komunistów czy ubeków, ponieważ takim epitetem można
              obdarzyć zdecydowanie więcej niż 1 klub w tym kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka