Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trwa trening w Ga-Pa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:17
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pablo Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:31
        Tak trzymać, cieniasie
        Ahonen the best
        • Gość: sentar Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.chello.pl 31.12.04, 12:39
          Pablo ty idioto nauczyle sie jednej formulki po niemiecku a teraz szpanujesz,
          totalna zenada, kompletne dno, oto caly ty, glupi prowokatorze
          • jurek7 Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch 31.12.04, 12:43
            "W Ga-Pa od rana świcie słońce"

ciekawe w jakim to jest dialekcie?
          • Gość: Pablo Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:49
            Masz rację ta jedna formuła to cała moja znajomość tego pięknego języka. Ale
            jakże jest ona dosadna. Wystarczy tylko zmieniać miejsca, póżniej będzie
            Zakopane, Sapporo, Oslo itd. I tak przez cały sezon. To jest moje motto. Gorąco
            wierzę, że Małysz nie wygra w tym roku PŚ.
            • Gość: slavo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: 217.96.15.* 31.12.04, 12:56
              co za pierdoła zawistna?facetowi się cos udaje ,a tu mu nieudacznik jakiś
              dobrze życzy..:)
              • Gość: Pablo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:08
                Przepraszam a co się udało w ostatnim sezonie i aktualnie co się udaje
                Małyszowi????
                • Gość: slavo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: 217.96.15.* 31.12.04, 13:21
                  A poczytaj trochę info o tym co się działo na skoczniach w tym roku, a potem
                  pytaj co sie udało Adamowi w tym sezonie.A jak jeszcze nie doceniasz to wkładaj
                  dechy na nogi i spróbuj swoich umiejetności na skoczni..:) pozdrawiam.
                  • Gość: Pablo Do Sklavo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:29
                    Ok. Teraz na poważnie. Człowieku czy ty jesteś pier..lnięty? Zastanów się co
                    piszesz. Zgoda, że przez 3 lata Małysz zdominował PŚ. Ale wszystko sie kiedyś
                    kończy. I ten sezon jest dla Ahonena. I przestań wreszcie hołdować iluzji!!
                    • Gość: slavo Re: Do Sklavo IP: 217.96.15.* 31.12.04, 13:36
                      Pablo nie stresuj się tak mocno..:)Ten sezon może być dla Ahonena,ale sie
                      jeszcze nie skończył.Na frustrację i stres dobry jest sport.Pij mniej kawy ,a
                      może wtedy pogadamy na forum bez wylewania pomyj na naszych
                      faworytów.Serdeczności..:)p.s. sezon trwa.
                • Gość: Kevin Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:32
                  Dowcip specjalnie dla Ciebie Pablo :)
                  Na stadionie gdzieś w Hiszpanii Pedro bije rekord świata w (hmm...) ilości stosunków z kobietami. Pierwsza, druga, piąta... Publiczność cicho skanduje Pedro, Pedro... Dwunasta, piętnasta, dwudziesta... Coraz głośniej: Pedro! Pedro! Pedro! Trzydziesta, czterdziesta, pięcdziesiąta! Publiczonść szaleje: Pedro!! Pedro!!! Pedro!!!! 70, 80 , 90!!! Publika w ekstazie PEDRO!!! PEDRO!!! PEDRO!!! Przychodzi setna, Pedro juz nie daje rady, schodzi... Publiczność: IMPOTENT! IMPOTENT!

Mam nadzieję, że aluzja jest jasna :)
                  • Gość: Pablo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:43
                    Aluzja jak najbardziej jasna. Chciałbym Cię tylko uświadomić, że jeżeli chodzi
                    o trzy ostatnie sezony Małysza to nie twierdzę, że nie były wielkie (no może
                    ostatni nie był już tak spektakularny jak pozostałe). Ale żeby nie było
                    wątpliwości, że zachowuję się jak "chorągiewka" na progu skoczni, nigdy nie
                    kibicowałem Małyszowi i nie lubiłem tego człowieka (nawet kiedy odnosił
                    największe sukcesy). Otoczka jaką wokół tych sukcesów wytworzyły media była tak
                    żenująca, że skutecznie mnie odstręczyła od Małysza. Zresztą jego udawana
                    skromość, plebejskie wypowiedzi i wygląd buraka nigdy nie wzbudzały mej
                    sympatii
                    • Gość: Don Pedro Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dyn.optonline.net 31.12.04, 14:52
                      To wlasnie polactwo z ciebie wychodzi, drogi Pablo.A jakby co to na Leppera ,
                      nie?
                    • Gość: Bas nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:57
                      > żenująca, że skutecznie mnie odstręczyła od Małysza. Zresztą jego udawana
                      > skromość, plebejskie wypowiedzi i wygląd buraka nigdy nie wzbudzały mej
                      > sympatii

Dokladnie !!! Ale widac ze polaczki potrzebowaly takiego swojego bozka bo w
                      zadnej NORMALNEJ dyscyplinie sporotwej nie mamy szns, 100 lat za murzynami. A
                      tak wies jedzie na skocznie popija wodeczke, dra morde i trabia swojemu
                      wiejskiemu idolowi, male wasatemu wiesniakow z Wisly. Bohater narodowy pffff w
                      skokach narciarskich HAHHAHAHA
                      • Gość: Schuja Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 15:15
                        Halo Bas!Nie pisalbym w takiej formie , bo obrazasz Polakow , tych
                        normalnych.Jest zrozumiale , ze ludzie w Polsce tesknia za czyms , z czym mogli
                        by sie identyfikowac a co mialoby posmak sukcesu , ktorego tak im brakuje we
                        wszystkim. Ale to nie powod , zeby ich tak szmacic.To co piszesz o kibicach
                        narciarskich zgadza sie, potwierdzam to, szczegolnie jak bylem w Zakopanem w
                        towarzystwie osob mowiacych tylko po niemiecku.Krotko mowiac ich reakcje byly
                        chamskie, a pomocy od szerokiej publiczki za grosz.Natomoast nie pisz tak o
                        Malyszu. Zostaw im go, bo jak to sam napisales nie maja tych pozytywow za
                        duzo.Tu sie zgadzam , maja ich bolesnie malo a i na razie perspektyw brak.
                        • Gość: facio Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 20:06
                          Gratuluje samopoczucia i dumy z przynaleznosci do Niemcow.Nie smiej sie tak z
                          Polakow i braku ich perspektyw.W Niemczech idzie jak sam wiesz, zdecydowanie ku
                          gorszemu. I to widzi kazdy przecietny Niemiec, moze z wyjatkiem Ciebie.
                          Ja wiem, ze musisz dodac sobie animuszu, ale w koncu kiedys Ty i Twoja rodzina
                          podjela decyzje o opuszczeniu Polski pod plaszczykiem poczucia sie
                          Niemcem.Teraz musisz chwalic swoja nowa Ojczyzne. To naturalne.Kazdy emigrant
                          pisze ze swojej nowej Ojczyzny jak mu tam dobrze i jak tam jest pieknie.
                      • Gość: quant Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:55
                        tacy jak ty na pewno nie mają szans na sukcesy jakie odniósł Adam.
                        Bo Ty grasz w lidze "Leszek Miller".
                        Czeźnij w swojej norze gadzie.
                      • Gość: pabolo Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:48
                        kto ty jestes do cholery-pablo
                    • Gość: Pablo, a ty? Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:40
                      wlasnie a ty jak wygladasz? moze tez wyglad masz buraka? a moze zes arystokrata,
                      moze szlachcic herbowy. nie nie potrzebuje ogladac twej mordy buraczej, bo
                      czytajac twe gryzmoly wiem zes wsiok (z calym szacunkiem dla mieszkancow wsi,
                      nie chce was obrazic)
                      • Gość: kibic sn. Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:05
                        Pablo to jest dopiero wielki człowiek, a jaki wybitny, nigdy nie przepadał za
                        Małyszem. Na pewno nasz wielki skoczek nie może spać, iż taki gigant i geniusz
                        jak "pablo " ( pochwaliłby się, co udało mu się osiągnąć dotychczas i
                        ewentualnie w jakiej dziedzinie , nie jest jego kibicem ).Mały zawistny cienias.
                    • Gość: Polak I pokazał Pablo swoje kopleksy drobnomieszczańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:54
                  • Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 13:49
                    Ale dowcip nie byl smieszny.Byc moze nie mam poczucia humoru.
                    • Gość: FC Re: Ich hasse Adam Malysz IP: 212.160.138.* 31.12.04, 14:51
                      > Ale dowcip nie byl smieszny.

Pedro, to Ty?
                      • Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 15:57
                        Do FC.Nie GC , to ja Schuja. Pod zadnym innym nickiem tu nie wystepuje, bo jak
                        to mi znajomy raz powiedzial, zaden nie oddaje lepiej mojej osobowosci i
                        charakteru.Sorry za rozczarowanie.
                        • Gość: Bu(L)dog Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.toya.net.pl 31.12.04, 18:57
                          Nikt nie mówi Pedro, że występujesz tu pod innymi nickami.
                          Ty Schuja po prostu na tych zawodach występowałeś jako pedro.
                          • Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 19:11
                            Do Bu(L)dog.Sorry, ale nie zrozumialem co chcesz mi twoim postem
                            przekazac.Biore to na siebie, ze cie nie rozumiem.Moze inni wiedza o co ci
                            chodzi.Moze jest cos , zwiazane z imieniem Pedro , o czym nie wiem. Dlatego
                            zegnam cie zyczliwie.
                • Gość: myschol Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.netcologne.de 01.01.05, 01:06
                  Pablo, du bist ein Arschgesicht. was hast du schon in Leben geschaft aussen
                  Wiksen, du armleuchter!
            • Gość: Pit Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 12:58
              Jesli juz musisz pisac glupoty i formulki w obcych jezykach, to przekonaj sie
              wpierw w jakim jezyku to jest. Jezyk niemiecki moze jest i piekny ale ty nie
              znasz ani slowa w tym jezyku. The best jest po angielsku po niemiecku der beste
              Und du Pablo bist ein Arschloch !!!!
              • Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 13:28
                Wyspalem sie , to sie melduje.Pit, przykro mi , ale jak juz poprawiasz , to
                zrob to poprawnie .Ma byc " der Beste" .To tyle o jezyku Goethe´ego.I on jest
                piekny.Dla mnie rownie piekny jak polski.A wracajac do nart ,Pablo, to ja tego
                tak nie widze ,jak ty .Jestem kibicem Janne Ahonnena , ale przez to nic nie
                chce odbierac Malyszowi.Walczy jak obecnie umie .Jest dobry.Ale najlepszy jest
                AHONNEN.To skierowalem specjalnie do pewnego ZERA , ktore , jak zauwazylem juz
                na tej stronie cos tam wypocilo.Ono juz samo wie ,kto ono.
                • Gość: Pablo Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:31
                  Masz rację. Ale jak widzę tych burackich Małyszomanów i związaną z tym polską
                  megalomanię to niestety mnie ponosi. pzd
                  • Gość: martin schmitt du bist ein kleiner,mieser Wichser... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:01
                    ...der sich sehr wichtig macht
            • Gość: Jacek Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:56
              Idź, opowiedz o tym swojemu alfonsowi. Może jego to zainteresuje.
            • halkron Re: Ich hasse Adam Malysz 31.12.04, 15:52
              I czemu mu nie zyczysz zwyciestwa. Zazdrosc czy co?
              Und ich hasse die jenige die so was sagen können. Das ist sehr unfreudlich.
              Deine Meinung stinkt wirklich nach Hass.Das ist tragisch.
              Zeig Du mal was Du kannst.
          • Gość: Pit Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 12:53
            Sentar, Pablo pisze nie po niemiecku ale po angielsku co jednak nie zmienia
            faktu ze jest on idiota.
          • Gość: mk nie gadajacie z pablem.to mega pajac IP: 157.158.160.* 31.12.04, 13:27
            frustrat, malomiasteczkowy prowokator, finski lizidup, pozbawiony wzwodu kibic
            jazdy figurowej na lodzie. uff ulzylo!!!!
            • Gość: Schuja Re: nie gadajacie z pablem.to mega pajac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 13:59
              Jak ci to bylo potrzebne , zeby ci ulzylo , to jest to ulga nieprawdziwa.Twoj
              problem , dlaczego ci ulzylo pozostal.Byc moze,(powtarzam byc moze), ma to cos
              wspolnego z twoimi kompleksami na tle twojej polskosci w obecnej
              rzeczywistosci.Jezeli mimo to poczules sie lepiej , zaoszczedziles cala sztange
              pieniedzy za porady na lezance u psychoanalityka.
              • Gość: Jacek Re: nie gadajacie z pablem.to mega pajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:19
                Chyba ty masz jakieś kompleksy smieciu jeden. Pewno w Reichu kible myjesz, pomiata toba jakiś szwabus po podstawówce i straciłeś swoja całą dumę narodową. I najbardziej cię wkurza, że jakiś Polak potrafi coś osiągnąć. A ty jesteś i będziesz zerem.
              • Gość: Pit Re: Schuja to szuja, oj polskim niemcem smierdzi IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 15:44
                • Gość: Schuja Re: Schuja to szuja, oj polskim niemcem smierdzi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 16:12
                  Do Pit-a.Chlopie, nie zaczepiaj mnie pod ciagle zmienianym nickiem.Jak chcesz
                  wiedziec to po prostu zapytaj.To sie nazywa kultura.Ibyc moze bym cie
                  poinformowal czy jestem polskim niemcem albo czy pochodze z e starego i
                  rozplenionego rodu polskich swin. Amoze jestem po prostu Niemcem , ktory bardzo
                  dobrze opanowal twoj jezyk?.To ci do glowki juz nie przyszlo , co?A
                  w "temacie " smrodu , to mnie nie prowokuj , bym nie zaczal pisac o znanej na
                  calym globie wysokim poziomie higieny osobistej w Polsce , ze specjalnym
                  uwzglednieniem polskich sanitariatow publicznych.Tak ze dej se spokoj , chlopie.
                  • Gość: Oleńka SANITARIATY NIEMIECKIE... IP: *.toya.net.pl 31.12.04, 19:02
                    ... zwłaszcza przy autostradach śmierdzą szczochami i nie można się załatwić,
                    bo ...
                    można się zerzygać.

A niemcy sie wcale nie myją.
                    Pocą się...
                    Jedzą tłusto i z ryjów im śmierdzi.
                    • Gość: Pablo Do Oleńki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:08
                      Za to Polacy jedzą niezwykle zdrowo i są nieprzeciętnie zadbani!!! Nie powiem
                      na Forum z jakimi niespodziankami (w sferze higieny osobistej) zetknąłem się
                      obcując z polskimi dziewczętami. Więc zbastuj Oleńko, i sprawadź lepiej stan
                      swoich majtek
                      • Gość: Schuja Re: Do Oleńki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 19:19
                        Do Pabla. Mysle , ze jastes za ostry w tej wypowiedzi, bo w koncu podala nick
                        jako dziewczyna i to jeszcze o takim ladnym imieniu.Zdrugiej strony po co tak
                        prowokuje swoja wypowiedzia.
                        • Gość: pablo Re: Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:32
                          Może masz rację, ale zaczynam chyba nie panować nad emocjami, w związku z tą
                          dzisiejszą pseudo-dyskusją. pozdrawiam i zamiast sylwestrem, żyję już
                          jutrzejszym konkursem. Oby wygrał Ahonen, tak zdecydowanie jak ostatnim razem
                          to wreszcie zamknie usta wszystkim Małyszomanom
                          • Gość: Schuja Re: Do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 22:53
                            Do Pablo.Apropos ostatnie twoje zdanie.I oby twe slowa cialem sie staly.
                    • Gość: pamin Re: SANITARIATY NIEMIECKIE... IP: *.arcor-ip.net 01.01.05, 12:32
                      Ale za to w przeciwienstwie do ciebie posiadaja szare komorki mozgowe. Ty
                      probujesz myslec juz tylko dolna czescia ciala. A ty w ramach zemsty ile
                      niemieckich samochodow ukradlas?
          • gandalv Odbiło Wam dziś??? Jest NR i chociaż będę sam lecz 31.12.04, 13:57
            yć smutki i nie wyzywam nikogo od idiotów. A dziś od rana same zadziory na
            forum. Ja tam wierzę, że jutro będzie pięknie :)
            Szczęśliwego NR

Pozdrawiam
            Gandalv
            Horoskop na 2005
        • Gość: ameros Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.crowley.pl 31.12.04, 13:24
          Obstawiles całą zastawę babci na Ahonena i pieprzysz takie głupoty.
          2003/2004 12. Adam Małysz 525
          2002/2003 1. Adam Małysz 1357
          2001/2002 1. Adam Małysz 1475
          2000/2001 1. Adam Małysz 1531

a teraz:
          2004/2005 7. Adam Małysz Polska 337 (jak do tej pory)

Kto tu jest cieniasem palancie? Jak smiesz smieciu krytykować kogoś z takimi
          osiągnięciami. Jednego z najbardziej utytułowanych i doświadczonych skoczków w
          historii i jednego z najbardziej zasłużonych polskich sportowców. Do pięt mu
          nie dorastasz. Nie podskakuj bo nie doskoczysz.
          • Gość: Pablo Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:36
            Coś chyba się Tobie poprzestawiało, jeżeli chodzi o kryteria wartości. Dla mnie
            więcej niż osiągnięcia sportowe znaczą innego rodzaju dokonania. A Ty
            najwyraźniej należysz do tych, którzy przedkładają Małysza nad innych wybitnych
            Polaków. I czytaj uważnie mówiłem o osiągnięciach Małysza w ostatnim sezonie i
            aktualnie.
            • Gość: pwo Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:44
              Myślę, że Pablo ma jednak sporo racji. Wszyscy za przeproszeniem srają w gacie
              na Małysza, a nikt nie zauważa, że w tym sezonie inni są po prostu lepsi jak na
              razie. Przypomnijcie sobie co było z Hannawaldem, kiedy wygrywał, jak go
              nienawidziliście. Założę się, że jeśli Ahonnen utrzyma formę do Zakopca, to Wy
              wszyscy którzy siedzicie teraz na Pablu pojedziecie rzucać czym się da w
              Ahonnenea. To jest właśnie polska mentalność. I jeszcze słowo do mk. BARANIE co
              ma SLD do tego wwzystkiego
        • Gość: real polacco Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: 194.9.78.* 31.12.04, 14:40
          Verpisdich!!
        • Gość: sam Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.arcor-ip.net 31.12.04, 20:00
          milcz autochtonie i qtasie
        • Gość: kebd Do pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:47
          Pablo! co? ty ch..u!!!
        • Gość: kabs Do Pabla, głupiego ch..a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:51
          Pablo! Co? Ty ch..u!!!
      • Gość: mk pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: 157.158.160.* 31.12.04, 13:39
        • Gość: Pablo Re: pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:46
          zwróć uwagę, kto z polskich polityków jest największym kibicem Małysza i masz
          odpowiedź na swoje pytanie
          • Gość: pwo Re: pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:51
            Powtarzam Myślę, że Pablo ma jednak sporo racji. Wszyscy za przeproszeniem
            srają w gacie
            na Małysza, a nikt nie zauważa, że w tym sezonie inni są po prostu lepsi jak na
            razie. Przypomnijcie sobie co było z Hannawaldem, kiedy wygrywał, jak go
            nienawidziliście. Założę się, że jeśli Ahonnen utrzyma formę do Zakopca, to Wy
            wszyscy którzy siedzicie teraz na Pablu pojedziecie rzucać czym się da w
            Ahonnenea. To jest właśnie polska mentalność. I jeszcze słowo do mk. BARANIE co
            ma SLD do tego wwzystkiego

• Gość: Pablo Do Pwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:55
              Cieszę się niezmiernie, że zdarzają się ludzie trzeźwomyślący. pozd.
            • Gość: Jacek Re: pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:13
              Całkowicie się mylisz. Szmata o ksywie Pablo nie napisała przecież Ahonen jest super, dzisiaj wygra i wygra cały PS również. Ta szmata napisała, że Małysz dziś nie wygra ani w ogóle w tym sezonie i że ona gorąco w to wierzy. Nie jest więc problemem fakty kibicowania tej szmaty innym skoczkom. Problemem jest to, że ta szmata trzyma kciuki za przegraną Małysza. A powodem jest moim zdaniem zawiść, że inny Polak coś osiągnął swoją cieżką pracą a szmata o ksywie Pablo ciągnie lachy gdzieś po dworcach.
              • Gość: Pablo Do Jacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:20
                Ciekawe czy nazwałbyś mnie szmatą, gdybyśmy spotkali się w 4 oczy??? to tyle
                skwaszony kutasie, o durnym imieniu
      • Gość: facio Do cieniasów tu piszących IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 14:04
        Czytam.
        "Małysz się skończył"
        "Małysz jest kiepski"
        itp. brednie.
        Zastanówcie się moi mili geniusze, które miejsce Wy zajmujecie pod względem:
        uczniowie i studenci - u siebie w szkole lub na uczelni,
        pracujący - jakie macie stanowisko lub ile zarabiacie na tle innych.
        A teraz porównajcie się z Małyszem. Był mistrzem świata 2 razy?
        Zdobył srebrny i brązowy medal olimpijski?
        Zdobył 4 krotnie Puchar Swiata?
        Dziś nadal jest w czołówce światowej a najważniejsze zawody w tym roku to
        Turniej 4 Skoczni i MS. I tylko to sie na prawde liczy.
        Poczekajcie na te wyniki.
        • Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:10
          Wiesz mimo tej imponującej listy, którą przytoczyłeś, nie mam żadnych
          kompleksów wobec Małysza (nawet jeżeli dysponuje dużo większym zapleczem
          finansowym. W swojej dziedzinie również już trochę osiągnąłem i mam nadzieję,
          że jeszcze osiągnę.
          • Gość: facio Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 14:15
            Tu nie o kompleksy chodzi, tylko dziwię się, że wylewacie na kogoś wiadro
            pomyj, oczywiście anonimowo, a sami reprezentujecie w swoich dziedzinach niski
            poziom, chyba że ktoś mi się tu pochwali, że jest np.>
            -milionerem,
            -rozkręcił wielki biznes,
            -ma babkę taką, że zwala z nóg,
            -jest na stypendium w znanej firmie lub uczelni,
            -jest wynalazcą,
            -lub w skromniejszej skali,- jest najlepszym uczniem w swojej szkole,
            uczelni,itp.
            • Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:27
              Widzę, że ponad wszystko przedkładasz pieniądze (widać to po kolejności rzeczy
              które ci imponują. Ale ok dam upust swej próżności. Byłem na kilku stypendiach
              zagranicznych, mam doktorat i pracuję na Uczelni
              • Gość: sentar Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.chello.pl 31.12.04, 14:41
                Doktorat to pewno masz z marksizmu-leninizmu w minsku, bo twoja zalosna
                antymalyszowa propaganda przypomina ta radziecka. Jestes zalosnym frustratem,
                wstydze ze jestes moim rodakiem.
                • Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 14:45
                  Ooooo!Widze ze ZERO sie ponownie na tej stronie odezwalo.Niemozliwe, bo 0 jest
                  0 , a jednak.
                  • Gość: Jacenty Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:05
                    Jak to, przecież to ty jesteś zero. Albo jeszcze gorzej, bo kim innym jest folksdojcz ?
                    • Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:15
                      Wypad z forum prymitywie, ty nie potrafisz nawet wyartykułować swoich myśli, o
                      ile takowe posiadasz!!!!
                • Gość: Pablo Do Santara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:51
                  Cóż Twój problem
              • Gość: Jacenty Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:03
                Doktorat z ciągniecia lachy ? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. I na Centralny mówisz Uczelnia, ciekawe. Te stypendia zagraniczne to jak rozumiem twoja praktyka na Zoo Garten ? Jesteś po prostu zerem
                • Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:13
                  Aż dziwne, że wiadomośc o tak wysublimowanej treści, jaką zamieścił plebejusz
                  Jacenty nie została usunięta
              • Gość: wallop Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:36
                Hm... doktorat piszesz.... no coż , spuscmy zaslone milczenia na poziom
                dzisiejszej nauki...Ale wnioskuje z tego ze mature masz..:) tak czy inaczej
                wlasnie w szkole sredniej chyba mozna spotkac sie z okresleniem : niech
                zwycieza najlepszy. Ba ...wydaje mi sie ze nawet , przynajmniej kiedys
                analizowano ten temat dosyc dogłebnie...
                Nie deprecjonuj osiagniec Malysza tak jak wiekszosc z nas nie robi tego w
                stosunku do Ahonnena czy schmitta, czy innych wielkich ale juz nieobecnych.
                Nie stawiam Małysza jako Boga , ale to prawda ze jest dla sporej czesci z nas
                uosobieniem sukcesu i aspiracji.Moze to i malomiasteczkowe wg Ciebie , ale
                kalasz wlasne gniazdo opowiadajac takie cienkie dowcipy.
                No cóz ...szkoda ze nie wiem na jakiej uczelni pracujesz bo moim dzxiwecio
                stanowczo bym jej nie polecal.
                • Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 16:22
                  Wallopie czy ja cię tam zwą. Powiedz co ma piernik do wiatraka!!. Jeżeli ktoś
                  nie lubi Małysza, to musi być w opinii większości zerem. Ciekawe spostrzeżenie,
                  poziom nauki polskiej uzależniony od sympatii do Małysza. A dzieci lepiej nie
                  posyłaj na żadną Uczelnię, bo jeżeli odziedziczyły po tobie intelekt, to mogą
                  mieć problem z ukończeniem szkoły podstawowej. Szczerze mówiąc bardziej cieszą
                  mnie osiągniecia POlaków w innych, bardziej ambitnych dziedzinach jak sport.
                  Ale takowych jest niestety niezbyt wiele, dlatego takie małe pamperki jak ty
                  pasjonują się Małyszem!!!!! to na tyle galaktyczny odpadzie!!!
                  • Gość: wallop Re: Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:26
                    He,he,he no i wyszlo szydlo z worka.
                    Podejscie pelne kultury....
                    no cóz ...pewno i doktorat z kogos zerzniety...( czyli skradziony)
                    ano takie czasy...o tempora temporis...( skoro tak dobrze znasz hm... niemiecki
                    to pewno i z tym sobie poradzisz :D )
                    ps.
                    poniewaz jak widze na uzysle ciazy cio doktorat i nie zriozumiales co napisalem
                    tlunacze:
                    nikt nie zabrania ci nie lubic malysza...jednakze sposob jaki to robisz jest co
                    najmnije niewlasciwy , i obraza nie tylko tych ktorzy go lubia ale i jego
                    samego. Czymze ci sie on narazil???
                    Ze jest osoba znana i godna szacunku??? Twoje kompleksy sa dokladnie rodem
                    kogos z Uczelni w Pcimiu Dolnym ( z calym szacunkiem do tej milej miejscowosci).
                    Wyluzuj...Szanowny doktorancie :D
                    • Gość: Pablo Re: Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:36
                      Nie degraduj, mnie ponieważ doktorem jestem już od dwóch lat, to tak na
                      marginesie. "Hm... doktorat piszesz.... no coż , spuscmy zaslone milczenia na
                      poziom dzisiejszej nauki..." to twoje słowa. W kolejnym poście twierdzisz, że
                      dokonałem plagiatu. I kto tutaj miota obelgami... Ouod penis aquam turbit?
                      • Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:44
                        No coz... bo taki mamy dzisiaj poziom nauki....
                        A co do powatpiewania w osobiste zaangazowanie w proces pisania pracy....
                        no coz... poziom tego co i jak psizesz jest po prostu zenujacy...
                        sory gregory...nic na to nie poradze.
                        Zreszta niejaki "magister" Kwaśniewski tez to zrobil chodz inaczej podniosl
                        swoje status quo.
                        ps....
                        wrzuc gdzies jakis skan chocby swojego dyplomu...
                        jakos nie kce mi sie wierzyc ze nasza ( polska ) uczelnia wyprodukowala takiego
                        orla... :D chociarz... kiedys procesz ksztalcenia poprawial rowniez ogolna
                        kulture osobnika...
                        pewno dzis jest inaczej...
                        szkoda
                        • Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:52
                          Wiesz co podaj mi swój adres to ci prześlę kopię dyplomu idioto!!!!!. Nawet,
                          jeżeli jak twierdzisz moje wypowiedzi o Małyszu są żenujące, to co to ma do
                          poziomu mej wiedzy w innej materii. Ty chyba jednak myślisz, że tylko
                          Małyszomani coś sobą reprezentują. czyżbyś miał coś do mego stylu pisania?
                          proszę o konkretne sugestie. Bałwanie!!!!!!
                          • Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:01
                            Widzisz maly czlowieczku...
                            jest takie pwoiedzenie : uderz w stol...reszte sobie dopowiedz.
                            Ja nie oceniam tu twojej wiedzy , ale na podstawie chamstwa jakie wyplywa z
                            tego co piszesz wpowotpiewam jednak w jej poziom.
                            Powtarzam: za moich czasow wyksztalcenie zobowiazywalo...
                            w Twoim wypadku to nie ma miejsca , wiec: da capo at finae
                            a dyplom mozna dzis kupic....
                            Gdybym mogl decydowac o tym czy masz prawo go posuidac moge jedno stwierdzic...
                            u mnie nie zostalbyc nawet woznym na uczelni , bo i oni reprezentowali kiedys
                            poziom kultury o ktorym nic ci nie wiadomo...
                            A poniewaz nie wiedza nie jest grzechcem wiec odpuszczam ci winy...
                            a dalszy dyskurs z Toba budzi we mnie niesmak.
                            • Gość: Pablo Do wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:07
                              Motasz się oj motasz Wallopie. Co chwilę piszesz coś innego. Twierdzisz, że nie
                              oceniasz mojej wiedzy, ale w kilku poprzednich postach uczyniłeś to w sposób
                              delikatnie mówiąc dosadny. To na tyle kończę ową delikatnie rzecz ujmując mało
                              przyjemną konwersację...
                              • Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:23
                                Oj...upierdliwy jestes i nie potrafisz jak na takiego inteligenta sprawnie
                                czytac miedzy wierszami....
                                dla mnie wiedza pociaga za soba kulture osobista , ba ...wzbogaca ją.
                                Czy dalej mam pisac????
                                Czy tez wreszcie do Ciebie to trafi???
                                na wszelki wypadek napisze:
                                duzo blizej bedzie mi do kogos z podstawowym wyksztalceniem ale normalnego w
                                swoim pojmowaniu swiata( czytaj ozoby zwyczajnie milej , kulturalnej ) niz do
                                reprezentanta nauki wylewajacego z siebie potoki pomyj na swiat i innych(
                                oczywiscie nie caly swiat ...siebie i paru sluzacych ci jako narzedzie
                                pominiesz). A takim wlsanie narzedziem jes Ahonen...jego zasluzone sukcesy nie
                                sa li tylko powodem dla ktorego go podziswiasz .Sa tez dla ciebie pretekstem do
                                dania sobie upustu wobec tych ktorzy w Twoim rozumieniu stoja ponizej Ciebie w
                                hierarhii naszego swiata a jakis niesprawiedliwy los splatal chohlika i uczynil
                                ich kims...
                                Tak wlasnie jest z Adamam...
                                zwykly dekarz , Panie hm... Doktorze , zwykly dekarz.
                                Ale dla mnie i dla wielu innych to jednak KTOS, komu ani Ja , ani Pan
                                p.Doktorze nigdy do piet nie dorosniemy.
                                Ja sobie z tym daje rade... a PAN????
                                • Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:30
                                  Iście cudowna hierarchia wartości. Człowieku skoro dla ciebie sukcesy naukowe,
                                  (nie mówię teraz o mnie), są mniejszymi osiągnięciami niż zwycięstwa Małysza to
                                  cóż... widać niestety jak niskie jest poczucie Twojej wartości, skoro uważasz
                                  że nie dorastasz Małyszowi do pięt. Człowieku !!!!!!!! to jest chore!!!!!
                                  • Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:58
                                    HM...wywolany do tablicy, ale juz ostatni raz....
                                    Zwyciestwa Malysza , Ahonena czy czyjekolwiek maja taka sama wartosc jak czyjes
                                    sukcesy naukowe, bo wyplywaja z tak podstawowej cechy jaka jest wtrwalosc,
                                    pracowitosc , systematycznosc.Widze ze dla ciebie tylko to osiagniecia sa warte
                                    tego aby je doceniac w ktorych sukcesie udzial ma tylko intelekt i wiedza.
                                    No to co powiesz o ...szachach...
                                    W zyciu nie osmielilbym sie roznicowac sukcesu i osiagniec od tego w jaki
                                    sposob albo raczej w jakiej dziedzinie udalo sie je nam osiagnac.
                                    NIe ma hierarhii sukcesow ulozonej wg tego schematu , jest zas hierarchia
                                    okreslajaca ich rozglos lub tez to w jaki sposob ludzie na taki sukces reaguja
                                    Sukcesy Adama, Janne czy innych sportowcow swiatowych to sukcesy na miare
                                    Nagrody Nobla, i tak samo wartosciowe...Normalni ludzie potrzebuja wzruszen ,
                                    zachwytow , u niesien tak samo jak lotow na ksiezyc, nowych lekarstw czy nowej
                                    teorii na temat ciagu Fibonacciego :D.
                                    A nawet ta odrobina zazdrosci jaka sie pojawia o ile tylko nie bedzie przkuwana
                                    na niechcec jest przydatna.Dzieki temu mlodziez nie tylko nasladuje Mistrzow
                                    ale i stara sie byc od nich lepsza...
                                    A co do MOjej Wartosci....hehehe na deskach moze 5 m bym przelecial nie lamiac
                                    nog wiemoge tylko rzec:
                                    O Boski Adamie....jestes kims kogo powdziawiam
                                    Zreszta nie tylko z tego powodu
                                    ps...troche pokory...
                                    epatowanie tytulami naukowymi i odwolywanie sie do mojego poczucia hierarhii
                                    wartosci... a kimze ja jestem wobec J.Ahonena , albo A.Malysza????I chodz nie
                                    mam kompleksow co do swojej wiedzy ani tez nei brakuje mi znajomych ktorzy
                                    ogolnie mnie toleruja to jednak poczytalbym sobie za zaszczyt moc powiedziec ze
                                    p. A.Malysz zalicza mnie do swoich przyjaciol.I to nie dlatego ze chcialbym sie
                                    ograc w jego sloneczku... o nie...
                                    To po prostu bardzo ciekawa i wybitna postac....
                                    • Gość: Pablo Do wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:02
                                      Przyjemnej zabawy sylwestrowej, to jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy, po
                                      przeczytaniu twego ostatniego postu...
                                      • Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:04
                                        I nawzajem , bardzo szczerze to pisze. Pomyslnego Nowego Roku i Szampanskiej
                                        Zabawy.

wallop
                                        • Gość: Fan Adasia Re: Do Pablo IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 21:24
                                          OK wallopie, załatwiłeś go ciągiem Fibonacciego. Uznał cię za człowieka
                                          (chociaż nie wyjąłeś żadnego dyplomu).
              • Gość: \'/ Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:55
                i taka wlasnie jest nasza inteligencja :(
              • Gość: Polak Czyli jesteś Pablo jednak wielkim idiotą :) dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:58
              • Gość: MK Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:26
                No to ciekawe co piszesz, gdyż wynika z tego, że uważasz się za mądrego i
                inteligentnego człowieka. No ale cóż poza tymi przymiotami trzeba jeszcze
                myśleć!
                Jeżeli tak cię drażni megalomania i buractwo Małysza, to pewnie uważasz, że
                pozostali skoczkowie (w tym Twój ukochany Ahonen) co kandydaci do nobli, którzy
                w ramach zapełniania wolnego czasu poskaczą sobie na nartach? Przecież
                większość z nich to buraki i przygłupy, którzy jedyne co potrafią to zjechać
                kawałek na nartach, odbić się, polecieć (bliżej lub dalej) i wylądować (lepiej
                lub gorzej). I co do tego wszystkiego mają jakiekolwiek przymioty intelektualne?
                Coś ci się chłopie po prostu pomyliło i jak chcesz na tym forum prowokować (bo
                przecież o to Tobie i temu drugiemu chodzi) - nie obrażaj swojej inteligencji
                jeżeli faktycznie jesteć tym doktorem (co właściwie w czasach, gdy doktorat
                można kupić za kilka miesięcy nic nie znaczy). W sporcie liczy się jedynie
                wynik, a osobowość w sporcie pozwala zarabiać ewentualnie więcej na reklamach.
                Ale i tak głównie pamięta się zwycięzćów, a nie udzielających fajnych wywiadów
                czy wspaniale wyglądających zawodników. Pomyśl sobie za kilkadziesiąt lat Twoje
                prace będziemożna może wyszperać gdzieś w zakamarkach magazynów bibliotecznych,
                zaś w każdej historii skoków narciarskich Małysz będzie figurówał wśród
                najlepszych. I myślisz, że ktoś się będzie teraz zastanawiał czy był on
                burakiem, a Ty super inteligentną osobą. Nie - o Tobie (jak i o mnie) nikt poza
                rodziną nie będzie już pamiętał.
            • Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 14:41
              Halo Facio!Co te wzywanie ludzi , ktorzy tutaj wymieniaja uwagi o tym kto
              skacze obecnie lepiej, zeby sie z nim rownali i porownywali ma wspolnego z
              tematem dyskusji.Moim zdaniem z twoimi obydwoma wystapieniami lezysz calkiem z
              boku tej dyskusji.A proba jej sperzonifikowania (mam nadzieje , ze dobrze to
              napisalem) na niektore , tu wypowiadajace sie osoby, jest nieudolna proba ataku
              na nie , na zasadzie ,"ty mi daj czlowieka, a paragraf sie juz znajdzie".
              • Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 14:54
                On ,Janne jest po prostu Wspanialy.Uwaga po skoku treningowym.Mistrz
                prawdziwy.Jedyny i niekwestionowany.
                • Gość: wallop Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:32
                  zgadzam sie ..dzis jest najlepszy...
                  ale kto wie co bedzie jutro...
                  i na tym polega piekno rywalizacji...na bezposredniej konfrontacji.
                  a nie pisaniu pie..i obrazaniu innych w sposob bezkarny korzystajac z
                  dobrodziejstwa bycia incognito w internecie.
                  ps.
                  po cichu licze ze Adam jednak wygra TCS.
                  A jezeli tak sie nie stanie , moze bedzie tak za rok , albo dwa....
                  Jego sukcesy sa nam potrzebne, a jezeli nie kazdy sie z tym zgadza to na pewno
                  mnie....
                  W koncu zdecydowanie lepiej czuje sie wiedzac ze swiat podziwia prostego
                  dekaraza anizeli czytac w prasie o upadku kolejnych autorytetow .
                  • Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:39
                    Chyba się Tobie w mózgu poprzestawiało, skoro wg ciebie świat zachwyca się
                    Małyszem
                    • Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:47
                      A wyobraz sobie ze tak przynajmniej ten swiat sportowy zakohany w sportach
                      zimowych.
                      Choc przez chwile wyjdz trszke ponad wlasne kompleksy a zapewniam cie ze to
                      zobaczysz.
                      • Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:10
                        człowieku pokochaj najpierw ortografię, zanim zaczniesz wypowiadać się o
                        miłości sportowego świata do Małysza. Dlaczego niby mieli by go kochać skoro
                        mają swoich idoli!!
                        • Gość: do Pablo Re: Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:28
                          hehehe, wlasnie na to czekalem.... nerwy puszczaja?
                          Toz to nie konkurs ortograficzny...ale...jak brak argumentow to siega sie
                          po ....no wlasnie...Wystaczylo ze celowo napisalem wyraz z bledem abys zlapal
                          sie tego jak tonacy brzytwy...
                          Hm....corza nizszy poziom naszej edukacji , coraz nizszy a ja coraz bardziej
                          powoatpiewam w nie tylko stopien ale i dyplom w ogole.
                          Na tym koncze z Szanownym Panem te dyskusje ...to co wiem juz mi wystarczylo
                          aby opiniami Pana sie nie przejmowac
                          :DDD
                  • Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 18:14
                    Hej Wallop!Pozdrawiam Cie serdecznie.To jedna z niewielu rozsadnych,z kultura
                    napisanych wypowiedzi na tej stronie.Ja licze glosno , ze wygra moj
                    faworyt ,Janne.Za nas kibicow zadecyduja, i dobrze tak , zawodnicy.I zycze Ci
                    spelnienia marzen w Nowym Roku i powodzenia.
                    • Gość: wallop Do Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:35
                      Witam.
                      Przeciez Sport wlasnei na tym polega ze tak naprawde jestesmy tylko
                      obserwatorami bezkrwawego pojedynku w ktorym zwycieza raz jeden raz drugi...
                      Podziwiam janne bo to co zrobil jest naprawde niesamowite, kibicuje Adamowi bo
                      i on ma ogromny wklad w to co sie dziej na wyżynach sportu , a przy okazji jest
                      swojakiem.
                      Ale sport ma wywolywac tylko pozytywne odruchy...jezeli tak niejest to cos zle
                      sie z nami dzieje.
                      Niech dzis zwyciezy najlepszy a ja mu glosno pogratuluje, i zrobie to li tylko
                      z malym ...takim malutkim ( bo przeciez nikt nie jest doskonaly ) zalem jezeli
                      nie bedzie to moj faworyt.
                      I ja wszystkim zycze lepszego i pomyslniejszego Nowego Roku.
              • Gość: facio Re: Do Schuji IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 21:12
                Juz odpowiadam.
                Mialem swego czasu kolege na uczelni, ktory podsumowywal wystepy naszych
                pilkarzy na MS w Argentynie w 1978 roku (dawno, co ?).Po kazdym meczu mowil; co
                za nedza, jak oni graja, to kompromitacja. Nasladowal kiksy niektorych naszych.
                A wowczas w MS bralo udzial 16 druzyn a nie 32 jak teraz. Samo zakwalifikowanie
                sie to juz byl sukces. A nasi dotarli do czolowej 8-ki i zostali sklasyfikowani
                na miejscach od 5 do 6.
                Najpierw ten koles mnie bawil, potem denerwowal. Wreszcie powiedzialem mu:
                Stary, co ty ich tak wyzywasz, dlaczego mowisz, ze oni to dno?
                A co mozna powiedziec o Tobie w takiej sytuacji?Nie dosc, ze powtarzasz rok, to
                masz kiepskie stopnie i teraz. Skwasil sie i skonczyl plec te swoje brednie.
                I tak jest z niktorymi kolegami tutaj, ktorzy opluwaja badz deprecjonuja
                osiagniecia Malysza.A on jest swietny w swojej dzidzinie, czego kazdemu zycze w
                jego. Dodatkowo chce powiedziec, ze Ci co uwazaja sportowcow za idiotow, grubo
                sie myla.Sport uczy wytrwalosci, dyscypliny, pomaga w osiagnieciu innych celow
                zyciowych.Popatrzmy chocby na Schwarzennegera!
                Radze Wam sie rozejrzec dookola. Elity uprawiaja sport!Nie chodzi przy tym o
                ten zawodowy,ale wogole o ruch.Z mojej uczelni wywodzi sie wielu znanych ludzi
                ze swiata nauki i biznesu (nie tego szemranego), ktorzy wlasnie amatorsko
                uprawiali sport obok nauki na uczelni.
                • Gość: Do Facio Re: Do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 22:48
                  Kolego, piszesz w tak pokrecony sposob,z jakimis przykladajmi ktore sie nie
                  trzymaja ni kupy ni ( DO RYMU).Inaczej mowiac , spodziewalem sie jak juz , to
                  odpowiedzi byc moze bardzo ostrej i krytycznej ale do rzeczy.Aod ciebie wrocol
                  belkot.Ni w piec ni w dziesiec.Albo jestes na tym poziomie to wtedy sorry , ale
                  nie mamy o czym razem rozmawiac albo juz cos sylwestrowego wypiles i to jest
                  efekt.Jak tak to poczekaj do nowego roku i melduj sie znowu .Ale juz na trzezwo
                  i z czyms co ma rece i nogi.Bez odbioru.
                  • Gość: facio Re: Do Schuji IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 19:55
                    Sluchaj Schujo,przeczytalem Twoje wypowiedzi w tej dyskusji i dochodze do
                    wniosku, ze jestes osoba niezwykle zarozumiala i pewna siebie z doswiadczeniem
                    zyciowym bliskim zera.
                    Przykro mi, ze musze tak napisac, ale sam wywolales mnie do tablicy.
                    Twoje wypowiedzi smierdza mi niestety, wypowiedziami niektorych osob na forum
                    Slask, Katowice, itp.Niby mieszkajacy, albo urodzeni w Polsce, ale czujacy sie
                    Niemcami.Pouczaja bez konca kazdego Polaka, ktory osmieli sie miec swoje
                    zdanie, obrzydzajacy to co polskie, w stylu "co sie dziwisz, ze oni tak
                    podziwiaja Malysza, przeciez nie maja takich wielu ludzi sukcesu"
                    Nie jestes jak podejrzewam Niemcem, ktory opanowal jezyk polski, tylko kims kto
                    urodzil sie na Slasku i odkryl kiedys przywiazanie do krwi niemieckiej, aby
                    polepszyc swoj ekonomiczny byt.Tak wiec nie chwal sie , ze jestes Niemcem,
                    ktory posiada wysoki stopien inteligencji i nauczyl sie jezyka polskiego.
                    Odpowiedzialem w Twoim stylu?
          • Gość: Jacenty Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:59
            Znaczy się, pociągnąłeś już 100 metrów lachy na Centralnym ? Faktycznie jest to jakiś wynik ale raczej nie powód do dumy.
          • Gość: kibic sn Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:16
            "pablo" jesteś małym żałosnym cieniasem. O takich jak ty najlepiej wypowiadał
            się towarzysz Miller ( zdaje się, że wspominał coś o zerze, jeśli nie rozumiesz
            to o " 0 ". Z stachanowskim pozdrowieniem cieniasie.
      • Gość: cioty z was cha cha cha małysz jest CZWARTY IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.12.04, 15:11
        bo pierwsza czwórka skakała z obniżonego rozbiegu. czyli podaliście
        nieprawidłową informację ;P
      • Gość: jojo jojo IP: 195.175.37.* 31.12.04, 15:14
        jojo
      • Gość: cioty z was sorki, PIĄTY ale to i tak nie zmienia waszej... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.12.04, 15:19
        niekompetewncji
        uuuuuu gazeta daje dooooopyyy
        eeeeeee
        • Gość: emeryt Re: sorki, PIĄTY ale to i tak nie zmienia waszej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:23
          nie gazeta dala dupy, tylko RTL.
          zobacz sobie dziecko wyniki z ich strony (patrz na noty):
          1 73 Ahonen, Janne 124.5 125.6 Q
          2 71 Ljoekelsoey, Roar 116.0 115.8 Q
          3 70 Hoellwarth, Martin 114.0 112.2 Q
          4 72 Janda, Jakub 111.5 106.2 Q
          5 67 Malysz, Adam 124.0 131.7 Q
      • Gość: sentar DO Pabla i Schuji IP: *.chello.pl 31.12.04, 15:20
        I co panowie kto wygral kwalifikacje??? Adas!!!, Ahonen sie skonczyl na 100% nie
        wygra w Ga-Pa, wasz bohater polegl a mam nadzieje ze wy tak samo polegniecie na
        tym forum
        • Gość: Pablo Re: DO Pabla i Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:23
          Chyba jednak jesteś źle poinformowany. Poczytaj informacje na Interii i wp.
          Małysz był 5!!!!!. Ostatnia czwórka skakała z obniżonego rozbiegu, co
          oczywiście nie przeszkodziło genialnemu Ahonenowi skoczyć o pół metra dalej od
          twego plebejskiego idola.
          • Gość: Schuja Re: DO Pabla i Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 15:40
            Pablo masz calkowita racje . Janne najlepszy. I nie dyskutuj z Zerem.On i inni
            wogole to nie przyjmuja do swiadomosci , ze nastapilo znaczne obnizenie
            rozbiegu.Chciejstwo tych ludzi jest niesamowite.Oczywiscie , jakby bylo
            odwrotnie i Malysz by z krotszego skoczyl , bylby to dla nich argument nr.1.Tak
            ze Pablo , spokoj i nie daj sie prowokowac A R G U M E N T Y i F A K T Y sa
            po naszej stronie.Po ich ,tylko zaslepienie i fanatyzm.
            • Gość: Jacek Re: DO Pabla i Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:50
              Dobraliście się jak w korcu maku: lachociąg z centralniaka i pomywacz kibli z dawnego DDR. Tylko gdzie sobie gniazdko uwijecie, pedałki.
        • Gość: boshe Re: DO Pabla i Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.01.05, 01:41
          "Wszystko przez regulamin. Czterech ostatnich skoczków, prowadzących w Pucharze
          Świata, startowało z niższego rozbiegu. W związku z tym sędziowie ustawili ich
          w rankingu, który decydował o przydziale przeciwników w pierwszej serii
          sobotniego konkursu na pięciu pierwszych miejscach"
          -------------------------------------------------------------------------------
          CZTERECH skoczkow na PIECIU pierwszych miejscach..."Nic nie jest niemozliwe!"
          IDIOTA!!!
      • Gość: emeryt RTL FALSZUJE WYNIKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:21
        Wzorem Janukowycza, RTL falszuje wyniki kwalifikacji. Zarowno podczas
        transmisji, jak i na stronie internetowej podaje, ze Malysz byl 5, za Ahonenem
        (pol metra dalej, ale duzo gorsze noty), Ljoekelsoeyem, Janda i Hoellwarthem
        (ktorzy skoczyli mniej, 111-116m). Za RTLem idzie nasza telegazeta. W ten
        sposob po raz kolejny sprawdza sie stare niemieckie porzekadlo: "Wielokrotnie
        powtarzane klamstwo staje sie w koncu prawda".

Kwasniewski musi interweniowac! Zwolac okragly stol w Ga-Pa!!
        • Gość: Pablo Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:31
          Małysz ostatecznie została sklasyfikowany na 5 miejscu (pomimo najwyższej
          noty), bo skakał z wyższej belki niż ostatnia4 sic!!!
          • Gość: easy Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 31.12.04, 15:42
            Jakoś nigdy nikt nie robił czegoś takiego. Nawet w Oberstdorfie ci co skakali z
            obniżonego rozbiegu nie byli rozstawiani na górze. Zaczynają kombinować te szwaby.
            A do ciebie Pablo: Naprawdę się dziwię że życzysz źle człowiekowi który tak dużo
            osiągnął. I nie dziwię się że nauka tak nisko stoi skoro młodych ludzi muszą
            kształcić takie bałwany. Trudno doprawdy spotkać takich debili jak ty. Może
            jesteś jakimś naturalizowanym rumunem lub czymś w tym rodzaju więc gó.. cię
            obchodzi Polska i pewnie wszyscy sportowcy są dla ciebie nikim. Ale to właśnie
            oni są rozpoznawani na całym świecie. Sport jest bardzo ważny w rozwoju
            człowieka a sukcesy naszych reprezentantów przekładają się na wzrost
            popularności sportu zwłaszcza wśród młodzieży. Ale ty musisz mieć chyba dwie
            lewe ręce i nogi. Ale to twój wybór. Proszę nie miej dzieci bo już mi ich szkoda.
            Pozdr
          • Gość: postozuch Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:45
            Niektóre artykuły i informacje sportowe w GW są na żęnująco słabym poziomie.
            Jak można napisać, że Małysz wygrał kwalifikacje skoro każdy rozgarnięty
            człowiek, który oglądał relację na RTL widział, że czterech ostatnich zawodników
            skakało z obniżonego rozbiegu. Małysz zajął więc piąte miejsce. Co może nie
            jest sprawiedliwe ale takie są przepisy. Trzeba też docenić klasę Ahonena,
            który z obniżonego rozbiegu skoczył pół metra dalej od Adama.
            • Gość: Pablo Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 15:47
              Rozsądna wypowiedź
            • Gość: ziemia Re: Gazeta Wyborcza irytuje! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 16:03
              Nie ważne są fakty. Ważne, żeby tytuł był chwytny, podjarani ludzie otwierali
              link, to przylepiona reklama dobrze się sprzeda. Jak można uważać wszystkich
              czytelników za ćwierćinteligentów, którzy nie zorientują się, że obniżony
              rozbieg powoduje zupełnie inny rozkład miejsc w kwalifikacjach? Ale kto by się
              w Gazecie przejmował takimi matactwami. Grunt to kasa.
          • Gość: REX Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Pabla IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:45
            Nie mam sily na czytanie wszystkich postow, ale chce tobie powiedziec, ze
            inteligentny czlowiek jest skromny, delikatny, nikogo nie poniza, nawet
            tego ,ktory jemu ublizyl!!!!!!!!!!!! A ty jestes pempkiem swiata, tak ja
            SAMOCHWALA, piszesz pod publike, traktujesz swoich "rozmowcow" jak
            cwiercinteligentow, a sam podszywasz sie pod tytuly, praktyki i stypendia.
            Osobiscie znam kilku wartosciowych Polakow w swiecie nauki, i to tej
            najbardziej kosmicznej, i powiem ci , ze swietnie radza sobie w kazdej grupie
            spolecznej bez ublizania, ponizania, wywyzszania itp.Masz jeszcze czas,aby
            przeanalizowac swoja postawe. Nie ukrywam, ze jestes przyczyna bagienka na tym
            Forum, zreszta nie tylko ty , ale paru innych. Zycze owocnych rezultatow, tych.
            myslenia nad samym soba....................
            • Gość: Schuja Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Pabla IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 21:43
              Do Rex-a.Bez checi wnikania w dalsza tresc twojego posta , jak rowniez bez
              zamiaru krytykowania cie , ale uwazam , ze mylisz inteligencje z w tym opisanym
              przez ciebie wzorze z tzw.dobrym wychowaniem.Formula inteligencji zostala w
              prawie skonczony sposob zdefiniowana w literaturze fachowej.Zycze owocnych
              rezultatow przemyslenia tresci mojego postu.
              • Gość: REX Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Schuja IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 23:07
                Sama inteligencja, masz raqcje, ma swoja definicje, ale do tego aspektu musisz
                dodac MADROSC, a tego nie ucza.Powodzenia w medytacjach.
                • Gość: Schuja Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.01.05, 10:54
                  Ale w pierwszym poscie tak tego nie sformulowales.Ztym uzupelnieniem masz
                  racje.Nie medytuje lecz kontempluje moj stan posylwestrowy.Do siego.
      • Gość: dementor trochę wiecej wiary w Adasia szlamy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:30
        Adaś the beściak i kropa.
      • halkron Malysz 31.12.04, 15:41
        Jest najwiekszy, dalej probuje i bedzie zwyciezal!!!!!
        • Gość: postozuch GW to GAPA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:50
          Niektóre artykuły i informacje sportowe w GW są na żęnująco słabym poziomie.
          Jak można napisać, że Małysz wygrał kwalifikacje skoro każdy rozgarnięty
          człowiek, który oglądał relację na RTL widział, że czterech ostatnich zawodników
          skakało z obniżonego rozbiegu. Małysz zajął więc piąte miejsce. Co może nie
          jest sprawiedliwe ale takie są przepisy. Trzeba też docenić klasę Ahonena,
          który z obniżonego rozbiegu skoczył pół metra dalej od Adama.

• Gość: easy Re: GW to GAPA IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 31.12.04, 15:55
            Nikt tu nie pisze że nie docenia Ahonena tylko np. to że Janda jest wyżej niż
            Małysz to już przesada.
            A wogóle co to za pomysł w kwalifikacjach zmniejszać rozbieg jakby czołowa 4 PŚ
            miałaby skoczyć niewiadomo ile. Z całym szacunkiem dla Ahonena to jakoś nie chce
            mi się wierzyć że jeśli nawet skoczyłby dalej to wyladowałby lepiej.
            Organizatorzy się kompromitują i tyle
      • Gość: wadi Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.chello.pl 31.12.04, 16:07
        Schuja i pablo to frajerzy. tylko dzieki matactwom hofera adam nie jest 1!!, co
        to za jaja by ostatnia 4 skakala z nizszego rozbiegu i automatycnzie zajela
        pierwsze 4 miesjca??!!. Wszyscy widza ze Adam wraca do formy i robia wszytsko by
        mu przeszkodzic, ale to nic adam i tak wygra, a wy fajfusy ktorzy mu zyczycie
        porazki
        walcie sie. Przeciw Adamowi istnieje spisek ( zauwazcie jakie noty niskie
        otrzymuje i to od kilku sezonow, pamietam jak w Englebergu obniozno mu noty by
        nie wygral to byl chyba sezon 2003), ahonen jest skoczony!!
        • Gość: Pablo Do Wadiego IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 16:12
        • Gość: Pablo Do Wadiego IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 16:14
          Każdy pretekst dobry by nie uznać porażki (przekupni sędziowie, zły wiatr,
          kombinezon, za wolne narty. itp.
          • Gość: dziennikarz Zbierznośc informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:17
            ps.malysz.interia.pl/news?inf=577280 a moze Adaś w ogole sie nie
            zakwalifikowal
          • Gość: kibic sn. Re: Do pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:30
            Jaki masz kolor krwi, czy aby nie niebieski, cieniasie-zawistny. Za dużo się
            naczytałeś, możeś tyś sam żebro a nie Żebrowski( nie wierzę, taki jak ty, nie
            może być plebejuszem - doktoraty, stypendia, kasa, czyżby wszystko pseudo).
            • Gość: Pablo Re: Do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:55
              A w czym jakoby miałaby się przejawiać moja zawiść, w tym że Małysz ciągle
              dostaje baty w konfrontacji z Ahonenem. Ale spójrz obiektywnie na jedną rzecz.
              Po co taki tytuł w GW: Małysz najlepszy w kwalifikacjach, skoro został
              niezależnie, od głupiego czy też nie regulaminu, sklasyfikowany na 5 miejscu
              • Gość: Do pabla Re: Do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:10
                Niestety nic cieniasie nie rozumiesz-chociaż spuściłeś z tonu. Widać zresztą
                od razu, że nigdy nie zajmowałeś się sportem i nie masz o nim najmniejszego
                pojęcia. Nikt nie może bez przerwy wygrywać, nawet Wielki Małysz, nie wygrywał
                ciągle nawet największy skoczek w historii- Matti Nykkanen ( forma raz jest , a
                raz jej nie ma, i często nawet najwybitniejszy sportowcy nie wiedzą do końca
                jak to jest). Słabsze wyniki wybitnych zawodników nie są powodem, żeby ich
                obrażać, kpić z nich, wymawiać komuś jego pochodzenie it. Ale ty cieniasie nie
                jesteś kibicem, tylko małym zakompleksionym zawistnikiem, czepiającym się nie
                wiadomo czego. Zapewne znasz się na stypendiach i jeżeli jest forym o tym
                traktujące, to się tam zapisz.
                • Gość: Pablo Re: Do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:30
                  Rozmowa z Tobą nie ma jednak sensu, skoro ja pisze o jednym, ty pieprzysz o
                  drugim. Stwierdzam tylko, że aktualnie Ahonen jest lepszy od Ahonena, ale ty i
                  tobie podobni nie mogą się z tym jakoś pogodzić!!!!!. Poza tym co Wy wszyscy
                  K...a macie z tym pochodzeniem. Chyba jesteśmy w Europie i każdy ma prawo
                  kibicować komu chce. I czemu miałbym być zawistnikiem, skoro powtarzam raz
                  jeszcze jestem zadowolony z własnych osiągnięć, i nie zamieniłbym ich na
                  dokonania Małysza, które są niewątpliwie b. komercyjne i chyba dlatego się
                  tobie podobają
                  • Gość: obserwator2 Do Pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 15:49
                    Z Tobą Pablo coś chyba jest nie w porządku. A któż tu na forum twierdzi że
                    Ahonen w tym sezonie nie jest bezapelacyjnie najlepszy?
                    Ale prawdą jest że w sporcie możliwy jest zawsze zaskakujący bieg wydarzeń.
                    Ludzie kibicujący Małyszowi tak sobie gaworzą, że może stanie się cud i jeszcze
                    MAłysz wygra.
                    Można trochę z tego pożartować, ale dlaczego z taką agresją ich atakować??
                    Czyś Ty oszalał?
        • Gość: Schuja Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 16:36
          Wadi!Tys jest naprawde chory i nienormalny.Juz wiele sie naczytalem o tzw ,
          spiskowej teorii dziejow ale ty pobiles ich wszystkich.Twoja wielka teorie
          spisku swiatowego przeciw Malyszowi z Polski mozna juz tylko porownac
          z "Protokolami medrcow syjonskich".Ale skrob dalej twoje wypociny.Dawno sie tak
          nie usmialem i na koniec wydrukuje sobie te cala dyskusje , bo bylaby wielka
          szkoda cos tak smiesznego jak twoja wypowiedz zaprzepascic.Moze tez
          kierownictwo Ksiegi Rekordow w Anglii otworzy w niej nowy dzial pt. najbardziej
          idiotyczne przemyslenia swiata.Sadze , ze z twoja wypowiedzia mam realne szanse
          to wygrac.
          • Gość: ja PABLO CIOTMEN IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:46
            ale z niego idiota co nie miara
            • Gość: pabolo Re: PABLO CIOTMEN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:02
              brawo brawo kto to jest ten pablo
          • Gość: sentar Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.chello.pl 31.12.04, 16:53
            Schuja ale jestes butny. Powiedz szczerze czy to normalne ze ostatnia 4 zajmuje
            automatycznie pierwsze 4 miesjca?, czy mozesz mi powiedziec w kwalifikacjach do
            jakiego innego konkursu tak bylo??, to jest skandal!! A adam ma ewidentnie
            zanizane noty, duzo ludzi (np. trenr Tajner) mowi ze ahonen pozoruej telemark a
            zawsze dostaje 19!!, jak zwykle chca polakow wykiwac ale adam sie nie da i
            pokona rywali mimo wszelkich rzucanych mu pod nogi klod!!
            P.S ja tocze dyskusje merytoryczna , daje przyklady, fakty a ty wszytskiemu
            zaprzeczasz, moze podeprzyj swoje rozumowanie jakimis dowodami, argumentami, co?
            bo jak na razie przegrywasz na calym froncie, to samo czeka twojego patalacha
            ahonena!!!!
            • Gość: Pablo Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:02
              Cóż piszesz o argumentach. Gościa, który jak na razie ma więcej zwycięstw w PŚ
              niż Małysz (26-25), nazywasz patałachem, a zatem Małysz jest hiperpatałachem. A
              Tajner nie jest żadnym autorytetem, skoro zawsze doszukuje się przyczyn porażek
              Małysza w warunkach atmosferycznych, sędziach. A co do 19 Ahonena, to chyba
              kiedy oglądasz konkursy jesteś albo po wpływem dragów, albo prozaku, skoro nie
              widzisz, że sędziowie regularnie odejmują mu punkty (zresztą słusznie), ale i
              tak nadrabia odległością. Co do merytoryki twoich wypowiedzi, to lepiej
              poczytaj sobie jakie jest znaczenie tego pojęcia, skoro twierdzisz, że twoja
              dyskusja jest merytoryczna
            • Gość: Schuja Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 18:33
              Sentar! Ostatni raz nazywam cie tutaj tym nickiem.Za zwykle chamstwo i totalny
              brak kultury w rozmowach prowadzonych na innych stronach netu, a dotychacych
              skokow narciarskich , obiecalem ci nigdy wiecej z toba nie konwersowac.Nadale
              ci tez o wiele bardziej do ciebie pasujacy nick - 0 czylo ZERO. To aby inni
              wiedzieli w czym rzecz.Ina tym koniec 0.Merytorycznie nie moge z ZEREM
              dyskutowac. ZERO jest ZERO.
          • Gość: \'/ Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:11
            adam wygral bo skacze sie na punkty - one sa brane pod uwage jesli chodzi o
            ostaeczne rezultaty - belka nie ma tuz zbyt wiele do rzeczy :P
            a teraz dzieci wylacza komputery i grzecznie do lozeczek spac i dalej snic o
            doktoratach i innych wygranych przeciwnikow Adama
      • Gość: DD Blad!! Malysz 5 IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 31.12.04, 17:11
        Czterech skoczków skakalo z krotszego rozbiegu.
      • Gość: Ano Nim Pablo i Schuja IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 17:13
        Pablo i Szuja (nie musi silić się na sch, bo takiego słowa w j. niemieckim nie
        ma)

To zadziwiające, jak ci dwaj panowie kreujący się na intelektualistów istnieją
        na tym forum tylko i wyłącznie dzięki Adamowi Małyszowi z Wisły, którego
        notabene zaliczają do polskiego plebsu jak również i jego wiernych kibiców.
        Janne Ahonen nie odgrywa tutaj żadnej roli, służy tylko i wyłącznie jako alibi,
        żeby poniżyć wszystko co polskie. Zaiste wyszukana forma wyżycia się na tych
        łamach z iście maniakalną nienawiścią w tle. Obserwując tych panów od jakiegoś
        już czasu można dojść tylko do jednego wniosku: Pomylili forum skoków
        narciarskich z sex-forum, pokój sado-maso z przytupem.

A na sam koniec pragnę przytoczyć tutaj przykład brytyjskiego filozofa
        (austriackiego pochodzenia) Karla Poppera (twórca i główny przedstawieciel
        kierunku filozoficznego nazwanego Krytycznym Racjonalizmem), który na własne
        życzenie na początku swojej kariery naukowej przepracował parę miesięcy w
        stolarni. W swojej biografii opisał te miesiące jak bardzo przydatne i
        produktywne dla jego późniejszych przemyśleń filozoficznych. Rozmowy ze
        stolarzem dały mu bardzo dużo satysfakcji i zmusiły do "odwrócenia" myśli.
        Tak zachowuje się prawdziwy intelektualista i człowiek o wysokiej kulturze
        osobistej. Sir Karl Popper - noblesse oblige, czyli schlachectwo, o pardon,
        szlachectwo zobowiązuje.

Dla niezorientowanych: NASZ Adam Małysz jest dekarzem z zawodu oraz światowej
        klasy skoczkiem narciarskim. Dla wielu niedoścignionym MISTRZEM. Dlatego
        jesteśmy z niego dumni i cieszymy się razem z Finami, bo ICH Janne jest obecnie
        w wyśmienitej "Adamowej" formie. W Zakopanem nagrodzimy Go - Janne A. -
        wielkimi brawami. Zapraszamy! To taki polski zwyczaj: Gość w dom, Bóg w dom. Do
        zobaczenia.
        • Gość: kibic sn Re: Pablo i Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:18

Re: Do kibica
          Przeczytaj komentowany artykuł »
          Autor: Gość: Do pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Data: 31.12.2004 17:10 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          Niestety nic cieniasie nie rozumiesz-chociaż spuściłeś z tonu. Widać zresztą
          od razu, że nigdy nie zajmowałeś się sportem i nie masz o nim najmniejszego
          pojęcia. Nikt nie może bez przerwy wygrywać, nawet Wielki Małysz, nie wygrywał
          ciągle, nawet największy skoczek w historii- Matti Nykkanen ( forma raz jest ,a
          raz jej nie ma, i często nawet najwybitniejszy sportowcy nie wiedzą do końca
          jak to jest). Słabsze wyniki wybitnych zawodników nie są powodem, żeby ich
          obrażać, kpić z nich, wymawiać komuś jego pochodzenie it. Ale ty cieniasie nie
          jesteś kibicem, tylko małym zakompleksionym zawistnikiem, czepiającym się nie
          wiadomo czego. Zapewne znasz się na stypendiach i jeżeli jest forum o tym
          traktujące, to się tam zapisz.

• Gość: Polak Pablo kozi bobku :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:06
            Długo myslałeś zanim wymysliłeś że "Ahonen jest lepszy od Ahonena" ? Ciekawe
            czy tak się nim zachwycałeś przed rozpoczęciem Pucharu Świata. Też uważam że
            Ahonen wygra Puchar Świata, ale przegra już niedługo, myślę że na już na TCS. A
            przypominam, że jedynym który pokonał twojego idola jest Małysz. Smętny
            doktorze z polskiej zapyziałej uczelni. Jestes zwykłym szaraczkiem i to cie
            boli. Dasz rade, z tym da sie żyć.
        • Gość: Pablo Do Ano Nim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:02
          Myślę, że Twój mocno przeintelektualizowany tekst nie ma nic do rzeczy. Ale
          wiesz chyba skorzystam z Twojej sugestii, i doradzę swoim kolegom po fachu, aby
          czerpali inspirację, przy kreowaniu swojej tożsamości naukowej i światopoglądu
          z porad dekarza Adama!!!!! A tak na marginesie to nie wyjeżdzaj mi tutaj z
          Popperem, ale poczytaj lepiej Habermasa albo Foucaulta... A wszystkiego co
          polskie nie poniżam więc nie wkładaj mi w usta słów, których nie
          wypowiedziałem. Chyba, że tak rozumiesz racjonalizm krytyczny!!!
        • Gość: Schuja Re: Pablo i Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 19:00
          Do Ano Nim-a.Nie kreuj mnie na intelektualiste , prosze, bo od ciebie to
          naprawde zadna pochwala albo nobilitacja.Jak bys umial nie tylko czytac , ale i
          prawidlowo rozumiec ,cos czytal ,nie pisalbys tutaj takich dyrdymalek.Nie
          wpadlo ci do glowki , ze moj nick moze , z mojego wyboru , laczyc rozne
          znaczenia.Ale to juz twoj problem, znawco jezyka niemieckiego.Nie umiesz tez
          rozdzielic moich wypowiedzi z wypowiedziami Pabla, z ktorymi w czesci
          zgadzam.Kazdy ma prawo do wlasnego stanowiska,i nie moja sprawa krytykowac
          Pabla za jego niektore poglady.Zrobili to juz inni na tym forum w sposojb, na
          ktory spusc Boze zaslone milczenia.Nigdzie w moich wypowiedziach nie pisalem o
          Malyszu z checia jego ponizenia.Jezeli tego nie wyczytales to nie umiesz po
          prostu ROZUMIEC pisanego slowa. Atwoja wstawko popperowsko - filozoficzna juz
          mnie po prostu rozbroila.Staram sie pisac uprzejmie , ale ciebie musze po
          prostu zapytac: masz ty tam u ciebie na gorze wszystko dobrze
          poukladane ?.Smiem watpic.Nie czuje sie na silach dalej pisac , jak tylko
          pomysle cz ty mozesz jeszcze wymyslic i przelac w ten komputer.A tak na koniec,
          Janne Achonnen jest najlepszym obecnie skoczkiem narciarskim, czy tego chcesz
          czy nie.Zfilozoficznym pozdrowieniem.Schuja.
      • Gość: Tadeusz Cacy!- tyle ,że niech tak będzie na zawodach IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 31.12.04, 20:22
        DO SIEGO 2005
      • Gość: facio Schuja,Pablo, inni bioracy udzial w dyskusji IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 21:14
        Napisalem w poscie "do Schuji" o co tu chodzi.
      • Gość: TROJAN FANTASTYCZNIE!!! IP: *.devs.futuro.pl 31.12.04, 22:53
        Małysz powoli wraca do wielkiej formy, a to dobrze. Byle tylko wykształtował ją
        na najwyższym poziomie do mistrzostw. Miejmy tylko nadzieję, że wytrzyma jego
        psychika, a jego forma fizyczna będzie szła w parze z psychiczną. Myślę, że
        czas najwyższy, żeby Małysz pokazał się z najlepszej strony. Niemniej jednak
        uważam, że i tak puchar należy do Janne Ahonena
      • Gość: pamin Malysz zostal rozstawiony z numerem 5-tym. Wiem, IP: *.arcor-ip.net 01.01.05, 12:19
      • Gość: pamin Malysz zostal rozstawiony z numerem 5-tym. IP: *.arcor-ip.net 01.01.05, 12:25
        Logiczne jest w zwiazku z tym, ze zajal 5-te miejsce w kwalifikacjach. Zadza
        zwyciestwa w polskich mediach jest zdaje sie wieksza od rzetelnosci panow i pan
        redaktorow. Nie sadze, zeby Malysz potrzebowal tego typu "pomocy". Idac dalej,
        moglby on sobie odpuscic wszelkie skakanie, bo "dobrze poinformowana" prasa
        polska tak, czy tak zawsze zrobi z niego zwyciezce. W najgorszym razie
        moralnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka