Gość: wislatoqrwyipedaly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pablo Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:31 Tak trzymać, cieniasie Ahonen the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.chello.pl 31.12.04, 12:39 Pablo ty idioto nauczyle sie jednej formulki po niemiecku a teraz szpanujesz, totalna zenada, kompletne dno, oto caly ty, glupi prowokatorze Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch 31.12.04, 12:43 "W Ga-Pa od rana świcie słońce" ciekawe w jakim to jest dialekcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:49 Masz rację ta jedna formuła to cała moja znajomość tego pięknego języka. Ale jakże jest ona dosadna. Wystarczy tylko zmieniać miejsca, póżniej będzie Zakopane, Sapporo, Oslo itd. I tak przez cały sezon. To jest moje motto. Gorąco wierzę, że Małysz nie wygra w tym roku PŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: 217.96.15.* 31.12.04, 12:56 co za pierdoła zawistna?facetowi się cos udaje ,a tu mu nieudacznik jakiś dobrze życzy..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:08 Przepraszam a co się udało w ostatnim sezonie i aktualnie co się udaje Małyszowi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: 217.96.15.* 31.12.04, 13:21 A poczytaj trochę info o tym co się działo na skoczniach w tym roku, a potem pytaj co sie udało Adamowi w tym sezonie.A jak jeszcze nie doceniasz to wkładaj dechy na nogi i spróbuj swoich umiejetności na skoczni..:) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Sklavo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:29 Ok. Teraz na poważnie. Człowieku czy ty jesteś pier..lnięty? Zastanów się co piszesz. Zgoda, że przez 3 lata Małysz zdominował PŚ. Ale wszystko sie kiedyś kończy. I ten sezon jest dla Ahonena. I przestań wreszcie hołdować iluzji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavo Re: Do Sklavo IP: 217.96.15.* 31.12.04, 13:36 Pablo nie stresuj się tak mocno..:)Ten sezon może być dla Ahonena,ale sie jeszcze nie skończył.Na frustrację i stres dobry jest sport.Pij mniej kawy ,a może wtedy pogadamy na forum bez wylewania pomyj na naszych faworytów.Serdeczności..:)p.s. sezon trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevin Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:32 Dowcip specjalnie dla Ciebie Pablo :) Na stadionie gdzieś w Hiszpanii Pedro bije rekord świata w (hmm...) ilości stosunków z kobietami. Pierwsza, druga, piąta... Publiczność cicho skanduje Pedro, Pedro... Dwunasta, piętnasta, dwudziesta... Coraz głośniej: Pedro! Pedro! Pedro! Trzydziesta, czterdziesta, pięcdziesiąta! Publiczonść szaleje: Pedro!! Pedro!!! Pedro!!!! 70, 80 , 90!!! Publika w ekstazie PEDRO!!! PEDRO!!! PEDRO!!! Przychodzi setna, Pedro juz nie daje rady, schodzi... Publiczność: IMPOTENT! IMPOTENT! Mam nadzieję, że aluzja jest jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:43 Aluzja jak najbardziej jasna. Chciałbym Cię tylko uświadomić, że jeżeli chodzi o trzy ostatnie sezony Małysza to nie twierdzę, że nie były wielkie (no może ostatni nie był już tak spektakularny jak pozostałe). Ale żeby nie było wątpliwości, że zachowuję się jak "chorągiewka" na progu skoczni, nigdy nie kibicowałem Małyszowi i nie lubiłem tego człowieka (nawet kiedy odnosił największe sukcesy). Otoczka jaką wokół tych sukcesów wytworzyły media była tak żenująca, że skutecznie mnie odstręczyła od Małysza. Zresztą jego udawana skromość, plebejskie wypowiedzi i wygląd buraka nigdy nie wzbudzały mej sympatii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dyn.optonline.net 31.12.04, 14:52 To wlasnie polactwo z ciebie wychodzi, drogi Pablo.A jakby co to na Leppera , nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bas nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:57 > żenująca, że skutecznie mnie odstręczyła od Małysza. Zresztą jego udawana > skromość, plebejskie wypowiedzi i wygląd buraka nigdy nie wzbudzały mej > sympatii Dokladnie !!! Ale widac ze polaczki potrzebowaly takiego swojego bozka bo w zadnej NORMALNEJ dyscyplinie sporotwej nie mamy szns, 100 lat za murzynami. A tak wies jedzie na skocznie popija wodeczke, dra morde i trabia swojemu wiejskiemu idolowi, male wasatemu wiesniakow z Wisly. Bohater narodowy pffff w skokach narciarskich HAHHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 15:15 Halo Bas!Nie pisalbym w takiej formie , bo obrazasz Polakow , tych normalnych.Jest zrozumiale , ze ludzie w Polsce tesknia za czyms , z czym mogli by sie identyfikowac a co mialoby posmak sukcesu , ktorego tak im brakuje we wszystkim. Ale to nie powod , zeby ich tak szmacic.To co piszesz o kibicach narciarskich zgadza sie, potwierdzam to, szczegolnie jak bylem w Zakopanem w towarzystwie osob mowiacych tylko po niemiecku.Krotko mowiac ich reakcje byly chamskie, a pomocy od szerokiej publiczki za grosz.Natomoast nie pisz tak o Malyszu. Zostaw im go, bo jak to sam napisales nie maja tych pozytywow za duzo.Tu sie zgadzam , maja ich bolesnie malo a i na razie perspektyw brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 20:06 Gratuluje samopoczucia i dumy z przynaleznosci do Niemcow.Nie smiej sie tak z Polakow i braku ich perspektyw.W Niemczech idzie jak sam wiesz, zdecydowanie ku gorszemu. I to widzi kazdy przecietny Niemiec, moze z wyjatkiem Ciebie. Ja wiem, ze musisz dodac sobie animuszu, ale w koncu kiedys Ty i Twoja rodzina podjela decyzje o opuszczeniu Polski pod plaszczykiem poczucia sie Niemcem.Teraz musisz chwalic swoja nowa Ojczyzne. To naturalne.Kazdy emigrant pisze ze swojej nowej Ojczyzny jak mu tam dobrze i jak tam jest pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quant Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:55 tacy jak ty na pewno nie mają szans na sukcesy jakie odniósł Adam. Bo Ty grasz w lidze "Leszek Miller". Czeźnij w swojej norze gadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabolo Re: nielot i wielbiciele (plebs) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:48 kto ty jestes do cholery-pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo, a ty? Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:40 wlasnie a ty jak wygladasz? moze tez wyglad masz buraka? a moze zes arystokrata, moze szlachcic herbowy. nie nie potrzebuje ogladac twej mordy buraczej, bo czytajac twe gryzmoly wiem zes wsiok (z calym szacunkiem dla mieszkancow wsi, nie chce was obrazic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic sn. Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:05 Pablo to jest dopiero wielki człowiek, a jaki wybitny, nigdy nie przepadał za Małyszem. Na pewno nasz wielki skoczek nie może spać, iż taki gigant i geniusz jak "pablo " ( pochwaliłby się, co udało mu się osiągnąć dotychczas i ewentualnie w jakiej dziedzinie , nie jest jego kibicem ).Mały zawistny cienias. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak I pokazał Pablo swoje kopleksy drobnomieszczańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 13:49 Ale dowcip nie byl smieszny.Byc moze nie mam poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FC Re: Ich hasse Adam Malysz IP: 212.160.138.* 31.12.04, 14:51 > Ale dowcip nie byl smieszny. Pedro, to Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 15:57 Do FC.Nie GC , to ja Schuja. Pod zadnym innym nickiem tu nie wystepuje, bo jak to mi znajomy raz powiedzial, zaden nie oddaje lepiej mojej osobowosci i charakteru.Sorry za rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu(L)dog Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.toya.net.pl 31.12.04, 18:57 Nikt nie mówi Pedro, że występujesz tu pod innymi nickami. Ty Schuja po prostu na tych zawodach występowałeś jako pedro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 19:11 Do Bu(L)dog.Sorry, ale nie zrozumialem co chcesz mi twoim postem przekazac.Biore to na siebie, ze cie nie rozumiem.Moze inni wiedza o co ci chodzi.Moze jest cos , zwiazane z imieniem Pedro , o czym nie wiem. Dlatego zegnam cie zyczliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myschol Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.netcologne.de 01.01.05, 01:06 Pablo, du bist ein Arschgesicht. was hast du schon in Leben geschaft aussen Wiksen, du armleuchter! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 12:58 Jesli juz musisz pisac glupoty i formulki w obcych jezykach, to przekonaj sie wpierw w jakim jezyku to jest. Jezyk niemiecki moze jest i piekny ale ty nie znasz ani slowa w tym jezyku. The best jest po angielsku po niemiecku der beste Und du Pablo bist ein Arschloch !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 13:28 Wyspalem sie , to sie melduje.Pit, przykro mi , ale jak juz poprawiasz , to zrob to poprawnie .Ma byc " der Beste" .To tyle o jezyku Goethe´ego.I on jest piekny.Dla mnie rownie piekny jak polski.A wracajac do nart ,Pablo, to ja tego tak nie widze ,jak ty .Jestem kibicem Janne Ahonnena , ale przez to nic nie chce odbierac Malyszowi.Walczy jak obecnie umie .Jest dobry.Ale najlepszy jest AHONNEN.To skierowalem specjalnie do pewnego ZERA , ktore , jak zauwazylem juz na tej stronie cos tam wypocilo.Ono juz samo wie ,kto ono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:31 Masz rację. Ale jak widzę tych burackich Małyszomanów i związaną z tym polską megalomanię to niestety mnie ponosi. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin schmitt du bist ein kleiner,mieser Wichser... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:01 ...der sich sehr wichtig macht Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ich hasse Adam Malysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:56 Idź, opowiedz o tym swojemu alfonsowi. Może jego to zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
halkron Re: Ich hasse Adam Malysz 31.12.04, 15:52 I czemu mu nie zyczysz zwyciestwa. Zazdrosc czy co? Und ich hasse die jenige die so was sagen können. Das ist sehr unfreudlich. Deine Meinung stinkt wirklich nach Hass.Das ist tragisch. Zeig Du mal was Du kannst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 12:53 Sentar, Pablo pisze nie po niemiecku ale po angielsku co jednak nie zmienia faktu ze jest on idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk nie gadajacie z pablem.to mega pajac IP: 157.158.160.* 31.12.04, 13:27 frustrat, malomiasteczkowy prowokator, finski lizidup, pozbawiony wzwodu kibic jazdy figurowej na lodzie. uff ulzylo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: nie gadajacie z pablem.to mega pajac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 13:59 Jak ci to bylo potrzebne , zeby ci ulzylo , to jest to ulga nieprawdziwa.Twoj problem , dlaczego ci ulzylo pozostal.Byc moze,(powtarzam byc moze), ma to cos wspolnego z twoimi kompleksami na tle twojej polskosci w obecnej rzeczywistosci.Jezeli mimo to poczules sie lepiej , zaoszczedziles cala sztange pieniedzy za porady na lezance u psychoanalityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: nie gadajacie z pablem.to mega pajac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:19 Chyba ty masz jakieś kompleksy smieciu jeden. Pewno w Reichu kible myjesz, pomiata toba jakiś szwabus po podstawówce i straciłeś swoja całą dumę narodową. I najbardziej cię wkurza, że jakiś Polak potrafi coś osiągnąć. A ty jesteś i będziesz zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Schuja to szuja, oj polskim niemcem smierdzi IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 15:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Schuja to szuja, oj polskim niemcem smierdzi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 16:12 Do Pit-a.Chlopie, nie zaczepiaj mnie pod ciagle zmienianym nickiem.Jak chcesz wiedziec to po prostu zapytaj.To sie nazywa kultura.Ibyc moze bym cie poinformowal czy jestem polskim niemcem albo czy pochodze z e starego i rozplenionego rodu polskich swin. Amoze jestem po prostu Niemcem , ktory bardzo dobrze opanowal twoj jezyk?.To ci do glowki juz nie przyszlo , co?A w "temacie " smrodu , to mnie nie prowokuj , bym nie zaczal pisac o znanej na calym globie wysokim poziomie higieny osobistej w Polsce , ze specjalnym uwzglednieniem polskich sanitariatow publicznych.Tak ze dej se spokoj , chlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka SANITARIATY NIEMIECKIE... IP: *.toya.net.pl 31.12.04, 19:02 ... zwłaszcza przy autostradach śmierdzą szczochami i nie można się załatwić, bo ... można się zerzygać. A niemcy sie wcale nie myją. Pocą się... Jedzą tłusto i z ryjów im śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Oleńki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:08 Za to Polacy jedzą niezwykle zdrowo i są nieprzeciętnie zadbani!!! Nie powiem na Forum z jakimi niespodziankami (w sferze higieny osobistej) zetknąłem się obcując z polskimi dziewczętami. Więc zbastuj Oleńko, i sprawadź lepiej stan swoich majtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Oleńki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 19:19 Do Pabla. Mysle , ze jastes za ostry w tej wypowiedzi, bo w koncu podala nick jako dziewczyna i to jeszcze o takim ladnym imieniu.Zdrugiej strony po co tak prowokuje swoja wypowiedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:32 Może masz rację, ale zaczynam chyba nie panować nad emocjami, w związku z tą dzisiejszą pseudo-dyskusją. pozdrawiam i zamiast sylwestrem, żyję już jutrzejszym konkursem. Oby wygrał Ahonen, tak zdecydowanie jak ostatnim razem to wreszcie zamknie usta wszystkim Małyszomanom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 22:53 Do Pablo.Apropos ostatnie twoje zdanie.I oby twe slowa cialem sie staly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamin Re: SANITARIATY NIEMIECKIE... IP: *.arcor-ip.net 01.01.05, 12:32 Ale za to w przeciwienstwie do ciebie posiadaja szare komorki mozgowe. Ty probujesz myslec juz tylko dolna czescia ciala. A ty w ramach zemsty ile niemieckich samochodow ukradlas? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Odbiło Wam dziś??? Jest NR i chociaż będę sam lecz 31.12.04, 13:57 yć smutki i nie wyzywam nikogo od idiotów. A dziś od rana same zadziory na forum. Ja tam wierzę, że jutro będzie pięknie :) Szczęśliwego NR Pozdrawiam Gandalv Horoskop na 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameros Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.crowley.pl 31.12.04, 13:24 Obstawiles całą zastawę babci na Ahonena i pieprzysz takie głupoty. 2003/2004 12. Adam Małysz 525 2002/2003 1. Adam Małysz 1357 2001/2002 1. Adam Małysz 1475 2000/2001 1. Adam Małysz 1531 a teraz: 2004/2005 7. Adam Małysz Polska 337 (jak do tej pory) Kto tu jest cieniasem palancie? Jak smiesz smieciu krytykować kogoś z takimi osiągnięciami. Jednego z najbardziej utytułowanych i doświadczonych skoczków w historii i jednego z najbardziej zasłużonych polskich sportowców. Do pięt mu nie dorastasz. Nie podskakuj bo nie doskoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:36 Coś chyba się Tobie poprzestawiało, jeżeli chodzi o kryteria wartości. Dla mnie więcej niż osiągnięcia sportowe znaczą innego rodzaju dokonania. A Ty najwyraźniej należysz do tych, którzy przedkładają Małysza nad innych wybitnych Polaków. I czytaj uważnie mówiłem o osiągnięciach Małysza w ostatnim sezonie i aktualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwo Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:44 Myślę, że Pablo ma jednak sporo racji. Wszyscy za przeproszeniem srają w gacie na Małysza, a nikt nie zauważa, że w tym sezonie inni są po prostu lepsi jak na razie. Przypomnijcie sobie co było z Hannawaldem, kiedy wygrywał, jak go nienawidziliście. Założę się, że jeśli Ahonnen utrzyma formę do Zakopca, to Wy wszyscy którzy siedzicie teraz na Pablu pojedziecie rzucać czym się da w Ahonnenea. To jest właśnie polska mentalność. I jeszcze słowo do mk. BARANIE co ma SLD do tego wwzystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real polacco Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: 194.9.78.* 31.12.04, 14:40 Verpisdich!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Kein Sieg fuer Malysz in Garmisch IP: *.arcor-ip.net 31.12.04, 20:00 milcz autochtonie i qtasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebd Do pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:47 Pablo! co? ty ch..u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabs Do Pabla, głupiego ch..a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:51 Pablo! Co? Ty ch..u!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:46 zwróć uwagę, kto z polskich polityków jest największym kibicem Małysza i masz odpowiedź na swoje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwo Re: pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:51 Powtarzam Myślę, że Pablo ma jednak sporo racji. Wszyscy za przeproszeniem srają w gacie na Małysza, a nikt nie zauważa, że w tym sezonie inni są po prostu lepsi jak na razie. Przypomnijcie sobie co było z Hannawaldem, kiedy wygrywał, jak go nienawidziliście. Założę się, że jeśli Ahonnen utrzyma formę do Zakopca, to Wy wszyscy którzy siedzicie teraz na Pablu pojedziecie rzucać czym się da w Ahonnenea. To jest właśnie polska mentalność. I jeszcze słowo do mk. BARANIE co ma SLD do tego wwzystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Pwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:55 Cieszę się niezmiernie, że zdarzają się ludzie trzeźwomyślący. pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: pablo! pewnie glosowales na SLD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:13 Całkowicie się mylisz. Szmata o ksywie Pablo nie napisała przecież Ahonen jest super, dzisiaj wygra i wygra cały PS również. Ta szmata napisała, że Małysz dziś nie wygra ani w ogóle w tym sezonie i że ona gorąco w to wierzy. Nie jest więc problemem fakty kibicowania tej szmaty innym skoczkom. Problemem jest to, że ta szmata trzyma kciuki za przegraną Małysza. A powodem jest moim zdaniem zawiść, że inny Polak coś osiągnął swoją cieżką pracą a szmata o ksywie Pablo ciągnie lachy gdzieś po dworcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Jacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:20 Ciekawe czy nazwałbyś mnie szmatą, gdybyśmy spotkali się w 4 oczy??? to tyle skwaszony kutasie, o durnym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Do cieniasów tu piszących IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 14:04 Czytam. "Małysz się skończył" "Małysz jest kiepski" itp. brednie. Zastanówcie się moi mili geniusze, które miejsce Wy zajmujecie pod względem: uczniowie i studenci - u siebie w szkole lub na uczelni, pracujący - jakie macie stanowisko lub ile zarabiacie na tle innych. A teraz porównajcie się z Małyszem. Był mistrzem świata 2 razy? Zdobył srebrny i brązowy medal olimpijski? Zdobył 4 krotnie Puchar Swiata? Dziś nadal jest w czołówce światowej a najważniejsze zawody w tym roku to Turniej 4 Skoczni i MS. I tylko to sie na prawde liczy. Poczekajcie na te wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:10 Wiesz mimo tej imponującej listy, którą przytoczyłeś, nie mam żadnych kompleksów wobec Małysza (nawet jeżeli dysponuje dużo większym zapleczem finansowym. W swojej dziedzinie również już trochę osiągnąłem i mam nadzieję, że jeszcze osiągnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 14:15 Tu nie o kompleksy chodzi, tylko dziwię się, że wylewacie na kogoś wiadro pomyj, oczywiście anonimowo, a sami reprezentujecie w swoich dziedzinach niski poziom, chyba że ktoś mi się tu pochwali, że jest np.> -milionerem, -rozkręcił wielki biznes, -ma babkę taką, że zwala z nóg, -jest na stypendium w znanej firmie lub uczelni, -jest wynalazcą, -lub w skromniejszej skali,- jest najlepszym uczniem w swojej szkole, uczelni,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:27 Widzę, że ponad wszystko przedkładasz pieniądze (widać to po kolejności rzeczy które ci imponują. Ale ok dam upust swej próżności. Byłem na kilku stypendiach zagranicznych, mam doktorat i pracuję na Uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.chello.pl 31.12.04, 14:41 Doktorat to pewno masz z marksizmu-leninizmu w minsku, bo twoja zalosna antymalyszowa propaganda przypomina ta radziecka. Jestes zalosnym frustratem, wstydze ze jestes moim rodakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 14:45 Ooooo!Widze ze ZERO sie ponownie na tej stronie odezwalo.Niemozliwe, bo 0 jest 0 , a jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:05 Jak to, przecież to ty jesteś zero. Albo jeszcze gorzej, bo kim innym jest folksdojcz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:15 Wypad z forum prymitywie, ty nie potrafisz nawet wyartykułować swoich myśli, o ile takowe posiadasz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Santara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:51 Cóż Twój problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:03 Doktorat z ciągniecia lachy ? Pierwszy raz słyszę o czymś takim. I na Centralny mówisz Uczelnia, ciekawe. Te stypendia zagraniczne to jak rozumiem twoja praktyka na Zoo Garten ? Jesteś po prostu zerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:13 Aż dziwne, że wiadomośc o tak wysublimowanej treści, jaką zamieścił plebejusz Jacenty nie została usunięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:36 Hm... doktorat piszesz.... no coż , spuscmy zaslone milczenia na poziom dzisiejszej nauki...Ale wnioskuje z tego ze mature masz..:) tak czy inaczej wlasnie w szkole sredniej chyba mozna spotkac sie z okresleniem : niech zwycieza najlepszy. Ba ...wydaje mi sie ze nawet , przynajmniej kiedys analizowano ten temat dosyc dogłebnie... Nie deprecjonuj osiagniec Malysza tak jak wiekszosc z nas nie robi tego w stosunku do Ahonnena czy schmitta, czy innych wielkich ale juz nieobecnych. Nie stawiam Małysza jako Boga , ale to prawda ze jest dla sporej czesci z nas uosobieniem sukcesu i aspiracji.Moze to i malomiasteczkowe wg Ciebie , ale kalasz wlasne gniazdo opowiadajac takie cienkie dowcipy. No cóz ...szkoda ze nie wiem na jakiej uczelni pracujesz bo moim dzxiwecio stanowczo bym jej nie polecal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 16:22 Wallopie czy ja cię tam zwą. Powiedz co ma piernik do wiatraka!!. Jeżeli ktoś nie lubi Małysza, to musi być w opinii większości zerem. Ciekawe spostrzeżenie, poziom nauki polskiej uzależniony od sympatii do Małysza. A dzieci lepiej nie posyłaj na żadną Uczelnię, bo jeżeli odziedziczyły po tobie intelekt, to mogą mieć problem z ukończeniem szkoły podstawowej. Szczerze mówiąc bardziej cieszą mnie osiągniecia POlaków w innych, bardziej ambitnych dziedzinach jak sport. Ale takowych jest niestety niezbyt wiele, dlatego takie małe pamperki jak ty pasjonują się Małyszem!!!!! to na tyle galaktyczny odpadzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:26 He,he,he no i wyszlo szydlo z worka. Podejscie pelne kultury.... no cóz ...pewno i doktorat z kogos zerzniety...( czyli skradziony) ano takie czasy...o tempora temporis...( skoro tak dobrze znasz hm... niemiecki to pewno i z tym sobie poradzisz :D ) ps. poniewaz jak widze na uzysle ciazy cio doktorat i nie zriozumiales co napisalem tlunacze: nikt nie zabrania ci nie lubic malysza...jednakze sposob jaki to robisz jest co najmnije niewlasciwy , i obraza nie tylko tych ktorzy go lubia ale i jego samego. Czymze ci sie on narazil??? Ze jest osoba znana i godna szacunku??? Twoje kompleksy sa dokladnie rodem kogos z Uczelni w Pcimiu Dolnym ( z calym szacunkiem do tej milej miejscowosci). Wyluzuj...Szanowny doktorancie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:36 Nie degraduj, mnie ponieważ doktorem jestem już od dwóch lat, to tak na marginesie. "Hm... doktorat piszesz.... no coż , spuscmy zaslone milczenia na poziom dzisiejszej nauki..." to twoje słowa. W kolejnym poście twierdzisz, że dokonałem plagiatu. I kto tutaj miota obelgami... Ouod penis aquam turbit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:44 No coz... bo taki mamy dzisiaj poziom nauki.... A co do powatpiewania w osobiste zaangazowanie w proces pisania pracy.... no coz... poziom tego co i jak psizesz jest po prostu zenujacy... sory gregory...nic na to nie poradze. Zreszta niejaki "magister" Kwaśniewski tez to zrobil chodz inaczej podniosl swoje status quo. ps.... wrzuc gdzies jakis skan chocby swojego dyplomu... jakos nie kce mi sie wierzyc ze nasza ( polska ) uczelnia wyprodukowala takiego orla... :D chociarz... kiedys procesz ksztalcenia poprawial rowniez ogolna kulture osobnika... pewno dzis jest inaczej... szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:52 Wiesz co podaj mi swój adres to ci prześlę kopię dyplomu idioto!!!!!. Nawet, jeżeli jak twierdzisz moje wypowiedzi o Małyszu są żenujące, to co to ma do poziomu mej wiedzy w innej materii. Ty chyba jednak myślisz, że tylko Małyszomani coś sobą reprezentują. czyżbyś miał coś do mego stylu pisania? proszę o konkretne sugestie. Bałwanie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:01 Widzisz maly czlowieczku... jest takie pwoiedzenie : uderz w stol...reszte sobie dopowiedz. Ja nie oceniam tu twojej wiedzy , ale na podstawie chamstwa jakie wyplywa z tego co piszesz wpowotpiewam jednak w jej poziom. Powtarzam: za moich czasow wyksztalcenie zobowiazywalo... w Twoim wypadku to nie ma miejsca , wiec: da capo at finae a dyplom mozna dzis kupic.... Gdybym mogl decydowac o tym czy masz prawo go posuidac moge jedno stwierdzic... u mnie nie zostalbyc nawet woznym na uczelni , bo i oni reprezentowali kiedys poziom kultury o ktorym nic ci nie wiadomo... A poniewaz nie wiedza nie jest grzechcem wiec odpuszczam ci winy... a dalszy dyskurs z Toba budzi we mnie niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:07 Motasz się oj motasz Wallopie. Co chwilę piszesz coś innego. Twierdzisz, że nie oceniasz mojej wiedzy, ale w kilku poprzednich postach uczyniłeś to w sposób delikatnie mówiąc dosadny. To na tyle kończę ową delikatnie rzecz ujmując mało przyjemną konwersację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:23 Oj...upierdliwy jestes i nie potrafisz jak na takiego inteligenta sprawnie czytac miedzy wierszami.... dla mnie wiedza pociaga za soba kulture osobista , ba ...wzbogaca ją. Czy dalej mam pisac???? Czy tez wreszcie do Ciebie to trafi??? na wszelki wypadek napisze: duzo blizej bedzie mi do kogos z podstawowym wyksztalceniem ale normalnego w swoim pojmowaniu swiata( czytaj ozoby zwyczajnie milej , kulturalnej ) niz do reprezentanta nauki wylewajacego z siebie potoki pomyj na swiat i innych( oczywiscie nie caly swiat ...siebie i paru sluzacych ci jako narzedzie pominiesz). A takim wlsanie narzedziem jes Ahonen...jego zasluzone sukcesy nie sa li tylko powodem dla ktorego go podziswiasz .Sa tez dla ciebie pretekstem do dania sobie upustu wobec tych ktorzy w Twoim rozumieniu stoja ponizej Ciebie w hierarhii naszego swiata a jakis niesprawiedliwy los splatal chohlika i uczynil ich kims... Tak wlasnie jest z Adamam... zwykly dekarz , Panie hm... Doktorze , zwykly dekarz. Ale dla mnie i dla wielu innych to jednak KTOS, komu ani Ja , ani Pan p.Doktorze nigdy do piet nie dorosniemy. Ja sobie z tym daje rade... a PAN???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:30 Iście cudowna hierarchia wartości. Człowieku skoro dla ciebie sukcesy naukowe, (nie mówię teraz o mnie), są mniejszymi osiągnięciami niż zwycięstwa Małysza to cóż... widać niestety jak niskie jest poczucie Twojej wartości, skoro uważasz że nie dorastasz Małyszowi do pięt. Człowieku !!!!!!!! to jest chore!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:58 HM...wywolany do tablicy, ale juz ostatni raz.... Zwyciestwa Malysza , Ahonena czy czyjekolwiek maja taka sama wartosc jak czyjes sukcesy naukowe, bo wyplywaja z tak podstawowej cechy jaka jest wtrwalosc, pracowitosc , systematycznosc.Widze ze dla ciebie tylko to osiagniecia sa warte tego aby je doceniac w ktorych sukcesie udzial ma tylko intelekt i wiedza. No to co powiesz o ...szachach... W zyciu nie osmielilbym sie roznicowac sukcesu i osiagniec od tego w jaki sposob albo raczej w jakiej dziedzinie udalo sie je nam osiagnac. NIe ma hierarhii sukcesow ulozonej wg tego schematu , jest zas hierarchia okreslajaca ich rozglos lub tez to w jaki sposob ludzie na taki sukces reaguja Sukcesy Adama, Janne czy innych sportowcow swiatowych to sukcesy na miare Nagrody Nobla, i tak samo wartosciowe...Normalni ludzie potrzebuja wzruszen , zachwytow , u niesien tak samo jak lotow na ksiezyc, nowych lekarstw czy nowej teorii na temat ciagu Fibonacciego :D. A nawet ta odrobina zazdrosci jaka sie pojawia o ile tylko nie bedzie przkuwana na niechcec jest przydatna.Dzieki temu mlodziez nie tylko nasladuje Mistrzow ale i stara sie byc od nich lepsza... A co do MOjej Wartosci....hehehe na deskach moze 5 m bym przelecial nie lamiac nog wiemoge tylko rzec: O Boski Adamie....jestes kims kogo powdziawiam Zreszta nie tylko z tego powodu ps...troche pokory... epatowanie tytulami naukowymi i odwolywanie sie do mojego poczucia hierarhii wartosci... a kimze ja jestem wobec J.Ahonena , albo A.Malysza????I chodz nie mam kompleksow co do swojej wiedzy ani tez nei brakuje mi znajomych ktorzy ogolnie mnie toleruja to jednak poczytalbym sobie za zaszczyt moc powiedziec ze p. A.Malysz zalicza mnie do swoich przyjaciol.I to nie dlatego ze chcialbym sie ograc w jego sloneczku... o nie... To po prostu bardzo ciekawa i wybitna postac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:02 Przyjemnej zabawy sylwestrowej, to jedyna rzecz jaka przychodzi mi do głowy, po przeczytaniu twego ostatniego postu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:04 I nawzajem , bardzo szczerze to pisze. Pomyslnego Nowego Roku i Szampanskiej Zabawy. wallop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Adasia Re: Do Pablo IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 21:24 OK wallopie, załatwiłeś go ciągiem Fibonacciego. Uznał cię za człowieka (chociaż nie wyjąłeś żadnego dyplomu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \'/ Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:55 i taka wlasnie jest nasza inteligencja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Czyli jesteś Pablo jednak wielkim idiotą :) dzieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:26 No to ciekawe co piszesz, gdyż wynika z tego, że uważasz się za mądrego i inteligentnego człowieka. No ale cóż poza tymi przymiotami trzeba jeszcze myśleć! Jeżeli tak cię drażni megalomania i buractwo Małysza, to pewnie uważasz, że pozostali skoczkowie (w tym Twój ukochany Ahonen) co kandydaci do nobli, którzy w ramach zapełniania wolnego czasu poskaczą sobie na nartach? Przecież większość z nich to buraki i przygłupy, którzy jedyne co potrafią to zjechać kawałek na nartach, odbić się, polecieć (bliżej lub dalej) i wylądować (lepiej lub gorzej). I co do tego wszystkiego mają jakiekolwiek przymioty intelektualne? Coś ci się chłopie po prostu pomyliło i jak chcesz na tym forum prowokować (bo przecież o to Tobie i temu drugiemu chodzi) - nie obrażaj swojej inteligencji jeżeli faktycznie jesteć tym doktorem (co właściwie w czasach, gdy doktorat można kupić za kilka miesięcy nic nie znaczy). W sporcie liczy się jedynie wynik, a osobowość w sporcie pozwala zarabiać ewentualnie więcej na reklamach. Ale i tak głównie pamięta się zwycięzćów, a nie udzielających fajnych wywiadów czy wspaniale wyglądających zawodników. Pomyśl sobie za kilkadziesiąt lat Twoje prace będziemożna może wyszperać gdzieś w zakamarkach magazynów bibliotecznych, zaś w każdej historii skoków narciarskich Małysz będzie figurówał wśród najlepszych. I myślisz, że ktoś się będzie teraz zastanawiał czy był on burakiem, a Ty super inteligentną osobą. Nie - o Tobie (jak i o mnie) nikt poza rodziną nie będzie już pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 14:41 Halo Facio!Co te wzywanie ludzi , ktorzy tutaj wymieniaja uwagi o tym kto skacze obecnie lepiej, zeby sie z nim rownali i porownywali ma wspolnego z tematem dyskusji.Moim zdaniem z twoimi obydwoma wystapieniami lezysz calkiem z boku tej dyskusji.A proba jej sperzonifikowania (mam nadzieje , ze dobrze to napisalem) na niektore , tu wypowiadajace sie osoby, jest nieudolna proba ataku na nie , na zasadzie ,"ty mi daj czlowieka, a paragraf sie juz znajdzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 14:54 On ,Janne jest po prostu Wspanialy.Uwaga po skoku treningowym.Mistrz prawdziwy.Jedyny i niekwestionowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:32 zgadzam sie ..dzis jest najlepszy... ale kto wie co bedzie jutro... i na tym polega piekno rywalizacji...na bezposredniej konfrontacji. a nie pisaniu pie..i obrazaniu innych w sposob bezkarny korzystajac z dobrodziejstwa bycia incognito w internecie. ps. po cichu licze ze Adam jednak wygra TCS. A jezeli tak sie nie stanie , moze bedzie tak za rok , albo dwa.... Jego sukcesy sa nam potrzebne, a jezeli nie kazdy sie z tym zgadza to na pewno mnie.... W koncu zdecydowanie lepiej czuje sie wiedzac ze swiat podziwia prostego dekaraza anizeli czytac w prasie o upadku kolejnych autorytetow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:39 Chyba się Tobie w mózgu poprzestawiało, skoro wg ciebie świat zachwyca się Małyszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:47 A wyobraz sobie ze tak przynajmniej ten swiat sportowy zakohany w sportach zimowych. Choc przez chwile wyjdz trszke ponad wlasne kompleksy a zapewniam cie ze to zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:10 człowieku pokochaj najpierw ortografię, zanim zaczniesz wypowiadać się o miłości sportowego świata do Małysza. Dlaczego niby mieli by go kochać skoro mają swoich idoli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pablo Re: Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:28 hehehe, wlasnie na to czekalem.... nerwy puszczaja? Toz to nie konkurs ortograficzny...ale...jak brak argumentow to siega sie po ....no wlasnie...Wystaczylo ze celowo napisalem wyraz z bledem abys zlapal sie tego jak tonacy brzytwy... Hm....corza nizszy poziom naszej edukacji , coraz nizszy a ja coraz bardziej powoatpiewam w nie tylko stopien ale i dyplom w ogole. Na tym koncze z Szanownym Panem te dyskusje ...to co wiem juz mi wystarczylo aby opiniami Pana sie nie przejmowac :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 18:14 Hej Wallop!Pozdrawiam Cie serdecznie.To jedna z niewielu rozsadnych,z kultura napisanych wypowiedzi na tej stronie.Ja licze glosno , ze wygra moj faworyt ,Janne.Za nas kibicow zadecyduja, i dobrze tak , zawodnicy.I zycze Ci spelnienia marzen w Nowym Roku i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Do Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:35 Witam. Przeciez Sport wlasnei na tym polega ze tak naprawde jestesmy tylko obserwatorami bezkrwawego pojedynku w ktorym zwycieza raz jeden raz drugi... Podziwiam janne bo to co zrobil jest naprawde niesamowite, kibicuje Adamowi bo i on ma ogromny wklad w to co sie dziej na wyżynach sportu , a przy okazji jest swojakiem. Ale sport ma wywolywac tylko pozytywne odruchy...jezeli tak niejest to cos zle sie z nami dzieje. Niech dzis zwyciezy najlepszy a ja mu glosno pogratuluje, i zrobie to li tylko z malym ...takim malutkim ( bo przeciez nikt nie jest doskonaly ) zalem jezeli nie bedzie to moj faworyt. I ja wszystkim zycze lepszego i pomyslniejszego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: Do Schuji IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 21:12 Juz odpowiadam. Mialem swego czasu kolege na uczelni, ktory podsumowywal wystepy naszych pilkarzy na MS w Argentynie w 1978 roku (dawno, co ?).Po kazdym meczu mowil; co za nedza, jak oni graja, to kompromitacja. Nasladowal kiksy niektorych naszych. A wowczas w MS bralo udzial 16 druzyn a nie 32 jak teraz. Samo zakwalifikowanie sie to juz byl sukces. A nasi dotarli do czolowej 8-ki i zostali sklasyfikowani na miejscach od 5 do 6. Najpierw ten koles mnie bawil, potem denerwowal. Wreszcie powiedzialem mu: Stary, co ty ich tak wyzywasz, dlaczego mowisz, ze oni to dno? A co mozna powiedziec o Tobie w takiej sytuacji?Nie dosc, ze powtarzasz rok, to masz kiepskie stopnie i teraz. Skwasil sie i skonczyl plec te swoje brednie. I tak jest z niktorymi kolegami tutaj, ktorzy opluwaja badz deprecjonuja osiagniecia Malysza.A on jest swietny w swojej dzidzinie, czego kazdemu zycze w jego. Dodatkowo chce powiedziec, ze Ci co uwazaja sportowcow za idiotow, grubo sie myla.Sport uczy wytrwalosci, dyscypliny, pomaga w osiagnieciu innych celow zyciowych.Popatrzmy chocby na Schwarzennegera! Radze Wam sie rozejrzec dookola. Elity uprawiaja sport!Nie chodzi przy tym o ten zawodowy,ale wogole o ruch.Z mojej uczelni wywodzi sie wielu znanych ludzi ze swiata nauki i biznesu (nie tego szemranego), ktorzy wlasnie amatorsko uprawiali sport obok nauki na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Facio Re: Do Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 22:48 Kolego, piszesz w tak pokrecony sposob,z jakimis przykladajmi ktore sie nie trzymaja ni kupy ni ( DO RYMU).Inaczej mowiac , spodziewalem sie jak juz , to odpowiedzi byc moze bardzo ostrej i krytycznej ale do rzeczy.Aod ciebie wrocol belkot.Ni w piec ni w dziesiec.Albo jestes na tym poziomie to wtedy sorry , ale nie mamy o czym razem rozmawiac albo juz cos sylwestrowego wypiles i to jest efekt.Jak tak to poczekaj do nowego roku i melduj sie znowu .Ale juz na trzezwo i z czyms co ma rece i nogi.Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: Do Schuji IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 19:55 Sluchaj Schujo,przeczytalem Twoje wypowiedzi w tej dyskusji i dochodze do wniosku, ze jestes osoba niezwykle zarozumiala i pewna siebie z doswiadczeniem zyciowym bliskim zera. Przykro mi, ze musze tak napisac, ale sam wywolales mnie do tablicy. Twoje wypowiedzi smierdza mi niestety, wypowiedziami niektorych osob na forum Slask, Katowice, itp.Niby mieszkajacy, albo urodzeni w Polsce, ale czujacy sie Niemcami.Pouczaja bez konca kazdego Polaka, ktory osmieli sie miec swoje zdanie, obrzydzajacy to co polskie, w stylu "co sie dziwisz, ze oni tak podziwiaja Malysza, przeciez nie maja takich wielu ludzi sukcesu" Nie jestes jak podejrzewam Niemcem, ktory opanowal jezyk polski, tylko kims kto urodzil sie na Slasku i odkryl kiedys przywiazanie do krwi niemieckiej, aby polepszyc swoj ekonomiczny byt.Tak wiec nie chwal sie , ze jestes Niemcem, ktory posiada wysoki stopien inteligencji i nauczyl sie jezyka polskiego. Odpowiedzialem w Twoim stylu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:59 Znaczy się, pociągnąłeś już 100 metrów lachy na Centralnym ? Faktycznie jest to jakiś wynik ale raczej nie powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic sn Re: Do cieniasów tu piszących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:16 "pablo" jesteś małym żałosnym cieniasem. O takich jak ty najlepiej wypowiadał się towarzysz Miller ( zdaje się, że wspominał coś o zerze, jeśli nie rozumiesz to o " 0 ". Z stachanowskim pozdrowieniem cieniasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cioty z was cha cha cha małysz jest CZWARTY IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.12.04, 15:11 bo pierwsza czwórka skakała z obniżonego rozbiegu. czyli podaliście nieprawidłową informację ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cioty z was sorki, PIĄTY ale to i tak nie zmienia waszej... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.12.04, 15:19 niekompetewncji uuuuuu gazeta daje dooooopyyy eeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: sorki, PIĄTY ale to i tak nie zmienia waszej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:23 nie gazeta dala dupy, tylko RTL. zobacz sobie dziecko wyniki z ich strony (patrz na noty): 1 73 Ahonen, Janne 124.5 125.6 Q 2 71 Ljoekelsoey, Roar 116.0 115.8 Q 3 70 Hoellwarth, Martin 114.0 112.2 Q 4 72 Janda, Jakub 111.5 106.2 Q 5 67 Malysz, Adam 124.0 131.7 Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar DO Pabla i Schuji IP: *.chello.pl 31.12.04, 15:20 I co panowie kto wygral kwalifikacje??? Adas!!!, Ahonen sie skonczyl na 100% nie wygra w Ga-Pa, wasz bohater polegl a mam nadzieje ze wy tak samo polegniecie na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: DO Pabla i Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:23 Chyba jednak jesteś źle poinformowany. Poczytaj informacje na Interii i wp. Małysz był 5!!!!!. Ostatnia czwórka skakała z obniżonego rozbiegu, co oczywiście nie przeszkodziło genialnemu Ahonenowi skoczyć o pół metra dalej od twego plebejskiego idola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: DO Pabla i Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 15:40 Pablo masz calkowita racje . Janne najlepszy. I nie dyskutuj z Zerem.On i inni wogole to nie przyjmuja do swiadomosci , ze nastapilo znaczne obnizenie rozbiegu.Chciejstwo tych ludzi jest niesamowite.Oczywiscie , jakby bylo odwrotnie i Malysz by z krotszego skoczyl , bylby to dla nich argument nr.1.Tak ze Pablo , spokoj i nie daj sie prowokowac A R G U M E N T Y i F A K T Y sa po naszej stronie.Po ich ,tylko zaslepienie i fanatyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: DO Pabla i Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:50 Dobraliście się jak w korcu maku: lachociąg z centralniaka i pomywacz kibli z dawnego DDR. Tylko gdzie sobie gniazdko uwijecie, pedałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boshe Re: DO Pabla i Schuji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.01.05, 01:41 "Wszystko przez regulamin. Czterech ostatnich skoczków, prowadzących w Pucharze Świata, startowało z niższego rozbiegu. W związku z tym sędziowie ustawili ich w rankingu, który decydował o przydziale przeciwników w pierwszej serii sobotniego konkursu na pięciu pierwszych miejscach" ------------------------------------------------------------------------------- CZTERECH skoczkow na PIECIU pierwszych miejscach..."Nic nie jest niemozliwe!" IDIOTA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt RTL FALSZUJE WYNIKI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:21 Wzorem Janukowycza, RTL falszuje wyniki kwalifikacji. Zarowno podczas transmisji, jak i na stronie internetowej podaje, ze Malysz byl 5, za Ahonenem (pol metra dalej, ale duzo gorsze noty), Ljoekelsoeyem, Janda i Hoellwarthem (ktorzy skoczyli mniej, 111-116m). Za RTLem idzie nasza telegazeta. W ten sposob po raz kolejny sprawdza sie stare niemieckie porzekadlo: "Wielokrotnie powtarzane klamstwo staje sie w koncu prawda". Kwasniewski musi interweniowac! Zwolac okragly stol w Ga-Pa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:31 Małysz ostatecznie została sklasyfikowany na 5 miejscu (pomimo najwyższej noty), bo skakał z wyższej belki niż ostatnia4 sic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 31.12.04, 15:42 Jakoś nigdy nikt nie robił czegoś takiego. Nawet w Oberstdorfie ci co skakali z obniżonego rozbiegu nie byli rozstawiani na górze. Zaczynają kombinować te szwaby. A do ciebie Pablo: Naprawdę się dziwię że życzysz źle człowiekowi który tak dużo osiągnął. I nie dziwię się że nauka tak nisko stoi skoro młodych ludzi muszą kształcić takie bałwany. Trudno doprawdy spotkać takich debili jak ty. Może jesteś jakimś naturalizowanym rumunem lub czymś w tym rodzaju więc gó.. cię obchodzi Polska i pewnie wszyscy sportowcy są dla ciebie nikim. Ale to właśnie oni są rozpoznawani na całym świecie. Sport jest bardzo ważny w rozwoju człowieka a sukcesy naszych reprezentantów przekładają się na wzrost popularności sportu zwłaszcza wśród młodzieży. Ale ty musisz mieć chyba dwie lewe ręce i nogi. Ale to twój wybór. Proszę nie miej dzieci bo już mi ich szkoda. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postozuch Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:45 Niektóre artykuły i informacje sportowe w GW są na żęnująco słabym poziomie. Jak można napisać, że Małysz wygrał kwalifikacje skoro każdy rozgarnięty człowiek, który oglądał relację na RTL widział, że czterech ostatnich zawodników skakało z obniżonego rozbiegu. Małysz zajął więc piąte miejsce. Co może nie jest sprawiedliwe ale takie są przepisy. Trzeba też docenić klasę Ahonena, który z obniżonego rozbiegu skoczył pół metra dalej od Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 15:47 Rozsądna wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemia Re: Gazeta Wyborcza irytuje! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 16:03 Nie ważne są fakty. Ważne, żeby tytuł był chwytny, podjarani ludzie otwierali link, to przylepiona reklama dobrze się sprzeda. Jak można uważać wszystkich czytelników za ćwierćinteligentów, którzy nie zorientują się, że obniżony rozbieg powoduje zupełnie inny rozkład miejsc w kwalifikacjach? Ale kto by się w Gazecie przejmował takimi matactwami. Grunt to kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Pabla IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 20:45 Nie mam sily na czytanie wszystkich postow, ale chce tobie powiedziec, ze inteligentny czlowiek jest skromny, delikatny, nikogo nie poniza, nawet tego ,ktory jemu ublizyl!!!!!!!!!!!! A ty jestes pempkiem swiata, tak ja SAMOCHWALA, piszesz pod publike, traktujesz swoich "rozmowcow" jak cwiercinteligentow, a sam podszywasz sie pod tytuly, praktyki i stypendia. Osobiscie znam kilku wartosciowych Polakow w swiecie nauki, i to tej najbardziej kosmicznej, i powiem ci , ze swietnie radza sobie w kazdej grupie spolecznej bez ublizania, ponizania, wywyzszania itp.Masz jeszcze czas,aby przeanalizowac swoja postawe. Nie ukrywam, ze jestes przyczyna bagienka na tym Forum, zreszta nie tylko ty , ale paru innych. Zycze owocnych rezultatow, tych. myslenia nad samym soba.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Pabla IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 21:43 Do Rex-a.Bez checi wnikania w dalsza tresc twojego posta , jak rowniez bez zamiaru krytykowania cie , ale uwazam , ze mylisz inteligencje z w tym opisanym przez ciebie wzorze z tzw.dobrym wychowaniem.Formula inteligencji zostala w prawie skonczony sposob zdefiniowana w literaturze fachowej.Zycze owocnych rezultatow przemyslenia tresci mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Schuja IP: *.client.comcast.net 31.12.04, 23:07 Sama inteligencja, masz raqcje, ma swoja definicje, ale do tego aspektu musisz dodac MADROSC, a tego nie ucza.Powodzenia w medytacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Gazeta Wyborcza dezinformuje/do Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.01.05, 10:54 Ale w pierwszym poscie tak tego nie sformulowales.Ztym uzupelnieniem masz racje.Nie medytuje lecz kontempluje moj stan posylwestrowy.Do siego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dementor trochę wiecej wiary w Adasia szlamy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:30 Adaś the beściak i kropa. Odpowiedz Link Zgłoś
halkron Malysz 31.12.04, 15:41 Jest najwiekszy, dalej probuje i bedzie zwyciezal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postozuch GW to GAPA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:50 Niektóre artykuły i informacje sportowe w GW są na żęnująco słabym poziomie. Jak można napisać, że Małysz wygrał kwalifikacje skoro każdy rozgarnięty człowiek, który oglądał relację na RTL widział, że czterech ostatnich zawodników skakało z obniżonego rozbiegu. Małysz zajął więc piąte miejsce. Co może nie jest sprawiedliwe ale takie są przepisy. Trzeba też docenić klasę Ahonena, który z obniżonego rozbiegu skoczył pół metra dalej od Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: GW to GAPA IP: *.pxs.pl / *.pxs.pl 31.12.04, 15:55 Nikt tu nie pisze że nie docenia Ahonena tylko np. to że Janda jest wyżej niż Małysz to już przesada. A wogóle co to za pomysł w kwalifikacjach zmniejszać rozbieg jakby czołowa 4 PŚ miałaby skoczyć niewiadomo ile. Z całym szacunkiem dla Ahonena to jakoś nie chce mi się wierzyć że jeśli nawet skoczyłby dalej to wyladowałby lepiej. Organizatorzy się kompromitują i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadi Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.chello.pl 31.12.04, 16:07 Schuja i pablo to frajerzy. tylko dzieki matactwom hofera adam nie jest 1!!, co to za jaja by ostatnia 4 skakala z nizszego rozbiegu i automatycnzie zajela pierwsze 4 miesjca??!!. Wszyscy widza ze Adam wraca do formy i robia wszytsko by mu przeszkodzic, ale to nic adam i tak wygra, a wy fajfusy ktorzy mu zyczycie porazki walcie sie. Przeciw Adamowi istnieje spisek ( zauwazcie jakie noty niskie otrzymuje i to od kilku sezonow, pamietam jak w Englebergu obniozno mu noty by nie wygral to byl chyba sezon 2003), ahonen jest skoczony!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wadiego IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.12.04, 16:14 Każdy pretekst dobry by nie uznać porażki (przekupni sędziowie, zły wiatr, kombinezon, za wolne narty. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Zbierznośc informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:17 ps.malysz.interia.pl/news?inf=577280 a moze Adaś w ogole sie nie zakwalifikowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic sn. Re: Do pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:30 Jaki masz kolor krwi, czy aby nie niebieski, cieniasie-zawistny. Za dużo się naczytałeś, możeś tyś sam żebro a nie Żebrowski( nie wierzę, taki jak ty, nie może być plebejuszem - doktoraty, stypendia, kasa, czyżby wszystko pseudo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:55 A w czym jakoby miałaby się przejawiać moja zawiść, w tym że Małysz ciągle dostaje baty w konfrontacji z Ahonenem. Ale spójrz obiektywnie na jedną rzecz. Po co taki tytuł w GW: Małysz najlepszy w kwalifikacjach, skoro został niezależnie, od głupiego czy też nie regulaminu, sklasyfikowany na 5 miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pabla Re: Do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:10 Niestety nic cieniasie nie rozumiesz-chociaż spuściłeś z tonu. Widać zresztą od razu, że nigdy nie zajmowałeś się sportem i nie masz o nim najmniejszego pojęcia. Nikt nie może bez przerwy wygrywać, nawet Wielki Małysz, nie wygrywał ciągle nawet największy skoczek w historii- Matti Nykkanen ( forma raz jest , a raz jej nie ma, i często nawet najwybitniejszy sportowcy nie wiedzą do końca jak to jest). Słabsze wyniki wybitnych zawodników nie są powodem, żeby ich obrażać, kpić z nich, wymawiać komuś jego pochodzenie it. Ale ty cieniasie nie jesteś kibicem, tylko małym zakompleksionym zawistnikiem, czepiającym się nie wiadomo czego. Zapewne znasz się na stypendiach i jeżeli jest forym o tym traktujące, to się tam zapisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Do kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:30 Rozmowa z Tobą nie ma jednak sensu, skoro ja pisze o jednym, ty pieprzysz o drugim. Stwierdzam tylko, że aktualnie Ahonen jest lepszy od Ahonena, ale ty i tobie podobni nie mogą się z tym jakoś pogodzić!!!!!. Poza tym co Wy wszyscy K...a macie z tym pochodzeniem. Chyba jesteśmy w Europie i każdy ma prawo kibicować komu chce. I czemu miałbym być zawistnikiem, skoro powtarzam raz jeszcze jestem zadowolony z własnych osiągnięć, i nie zamieniłbym ich na dokonania Małysza, które są niewątpliwie b. komercyjne i chyba dlatego się tobie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Do Pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 15:49 Z Tobą Pablo coś chyba jest nie w porządku. A któż tu na forum twierdzi że Ahonen w tym sezonie nie jest bezapelacyjnie najlepszy? Ale prawdą jest że w sporcie możliwy jest zawsze zaskakujący bieg wydarzeń. Ludzie kibicujący Małyszowi tak sobie gaworzą, że może stanie się cud i jeszcze MAłysz wygra. Można trochę z tego pożartować, ale dlaczego z taką agresją ich atakować?? Czyś Ty oszalał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 16:36 Wadi!Tys jest naprawde chory i nienormalny.Juz wiele sie naczytalem o tzw , spiskowej teorii dziejow ale ty pobiles ich wszystkich.Twoja wielka teorie spisku swiatowego przeciw Malyszowi z Polski mozna juz tylko porownac z "Protokolami medrcow syjonskich".Ale skrob dalej twoje wypociny.Dawno sie tak nie usmialem i na koniec wydrukuje sobie te cala dyskusje , bo bylaby wielka szkoda cos tak smiesznego jak twoja wypowiedz zaprzepascic.Moze tez kierownictwo Ksiegi Rekordow w Anglii otworzy w niej nowy dzial pt. najbardziej idiotyczne przemyslenia swiata.Sadze , ze z twoja wypowiedzia mam realne szanse to wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja PABLO CIOTMEN IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:46 ale z niego idiota co nie miara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabolo Re: PABLO CIOTMEN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:02 brawo brawo kto to jest ten pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.chello.pl 31.12.04, 16:53 Schuja ale jestes butny. Powiedz szczerze czy to normalne ze ostatnia 4 zajmuje automatycznie pierwsze 4 miesjca?, czy mozesz mi powiedziec w kwalifikacjach do jakiego innego konkursu tak bylo??, to jest skandal!! A adam ma ewidentnie zanizane noty, duzo ludzi (np. trenr Tajner) mowi ze ahonen pozoruej telemark a zawsze dostaje 19!!, jak zwykle chca polakow wykiwac ale adam sie nie da i pokona rywali mimo wszelkich rzucanych mu pod nogi klod!! P.S ja tocze dyskusje merytoryczna , daje przyklady, fakty a ty wszytskiemu zaprzeczasz, moze podeprzyj swoje rozumowanie jakimis dowodami, argumentami, co? bo jak na razie przegrywasz na calym froncie, to samo czeka twojego patalacha ahonena!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:02 Cóż piszesz o argumentach. Gościa, który jak na razie ma więcej zwycięstw w PŚ niż Małysz (26-25), nazywasz patałachem, a zatem Małysz jest hiperpatałachem. A Tajner nie jest żadnym autorytetem, skoro zawsze doszukuje się przyczyn porażek Małysza w warunkach atmosferycznych, sędziach. A co do 19 Ahonena, to chyba kiedy oglądasz konkursy jesteś albo po wpływem dragów, albo prozaku, skoro nie widzisz, że sędziowie regularnie odejmują mu punkty (zresztą słusznie), ale i tak nadrabia odległością. Co do merytoryki twoich wypowiedzi, to lepiej poczytaj sobie jakie jest znaczenie tego pojęcia, skoro twierdzisz, że twoja dyskusja jest merytoryczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 18:33 Sentar! Ostatni raz nazywam cie tutaj tym nickiem.Za zwykle chamstwo i totalny brak kultury w rozmowach prowadzonych na innych stronach netu, a dotychacych skokow narciarskich , obiecalem ci nigdy wiecej z toba nie konwersowac.Nadale ci tez o wiele bardziej do ciebie pasujacy nick - 0 czylo ZERO. To aby inni wiedzieli w czym rzecz.Ina tym koniec 0.Merytorycznie nie moge z ZEREM dyskutowac. ZERO jest ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \'/ Re: Adam wygral kwalifikacje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:11 adam wygral bo skacze sie na punkty - one sa brane pod uwage jesli chodzi o ostaeczne rezultaty - belka nie ma tuz zbyt wiele do rzeczy :P a teraz dzieci wylacza komputery i grzecznie do lozeczek spac i dalej snic o doktoratach i innych wygranych przeciwnikow Adama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Blad!! Malysz 5 IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 31.12.04, 17:11 Czterech skoczków skakalo z krotszego rozbiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Nim Pablo i Schuja IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 17:13 Pablo i Szuja (nie musi silić się na sch, bo takiego słowa w j. niemieckim nie ma) To zadziwiające, jak ci dwaj panowie kreujący się na intelektualistów istnieją na tym forum tylko i wyłącznie dzięki Adamowi Małyszowi z Wisły, którego notabene zaliczają do polskiego plebsu jak również i jego wiernych kibiców. Janne Ahonen nie odgrywa tutaj żadnej roli, służy tylko i wyłącznie jako alibi, żeby poniżyć wszystko co polskie. Zaiste wyszukana forma wyżycia się na tych łamach z iście maniakalną nienawiścią w tle. Obserwując tych panów od jakiegoś już czasu można dojść tylko do jednego wniosku: Pomylili forum skoków narciarskich z sex-forum, pokój sado-maso z przytupem. A na sam koniec pragnę przytoczyć tutaj przykład brytyjskiego filozofa (austriackiego pochodzenia) Karla Poppera (twórca i główny przedstawieciel kierunku filozoficznego nazwanego Krytycznym Racjonalizmem), który na własne życzenie na początku swojej kariery naukowej przepracował parę miesięcy w stolarni. W swojej biografii opisał te miesiące jak bardzo przydatne i produktywne dla jego późniejszych przemyśleń filozoficznych. Rozmowy ze stolarzem dały mu bardzo dużo satysfakcji i zmusiły do "odwrócenia" myśli. Tak zachowuje się prawdziwy intelektualista i człowiek o wysokiej kulturze osobistej. Sir Karl Popper - noblesse oblige, czyli schlachectwo, o pardon, szlachectwo zobowiązuje. Dla niezorientowanych: NASZ Adam Małysz jest dekarzem z zawodu oraz światowej klasy skoczkiem narciarskim. Dla wielu niedoścignionym MISTRZEM. Dlatego jesteśmy z niego dumni i cieszymy się razem z Finami, bo ICH Janne jest obecnie w wyśmienitej "Adamowej" formie. W Zakopanem nagrodzimy Go - Janne A. - wielkimi brawami. Zapraszamy! To taki polski zwyczaj: Gość w dom, Bóg w dom. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic sn Re: Pablo i Schuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 17:18 Re: Do kibica Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Do pabla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 31.12.2004 17:10 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Niestety nic cieniasie nie rozumiesz-chociaż spuściłeś z tonu. Widać zresztą od razu, że nigdy nie zajmowałeś się sportem i nie masz o nim najmniejszego pojęcia. Nikt nie może bez przerwy wygrywać, nawet Wielki Małysz, nie wygrywał ciągle, nawet największy skoczek w historii- Matti Nykkanen ( forma raz jest ,a raz jej nie ma, i często nawet najwybitniejszy sportowcy nie wiedzą do końca jak to jest). Słabsze wyniki wybitnych zawodników nie są powodem, żeby ich obrażać, kpić z nich, wymawiać komuś jego pochodzenie it. Ale ty cieniasie nie jesteś kibicem, tylko małym zakompleksionym zawistnikiem, czepiającym się nie wiadomo czego. Zapewne znasz się na stypendiach i jeżeli jest forum o tym traktujące, to się tam zapisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Pablo kozi bobku :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:06 Długo myslałeś zanim wymysliłeś że "Ahonen jest lepszy od Ahonena" ? Ciekawe czy tak się nim zachwycałeś przed rozpoczęciem Pucharu Świata. Też uważam że Ahonen wygra Puchar Świata, ale przegra już niedługo, myślę że na już na TCS. A przypominam, że jedynym który pokonał twojego idola jest Małysz. Smętny doktorze z polskiej zapyziałej uczelni. Jestes zwykłym szaraczkiem i to cie boli. Dasz rade, z tym da sie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Ano Nim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:02 Myślę, że Twój mocno przeintelektualizowany tekst nie ma nic do rzeczy. Ale wiesz chyba skorzystam z Twojej sugestii, i doradzę swoim kolegom po fachu, aby czerpali inspirację, przy kreowaniu swojej tożsamości naukowej i światopoglądu z porad dekarza Adama!!!!! A tak na marginesie to nie wyjeżdzaj mi tutaj z Popperem, ale poczytaj lepiej Habermasa albo Foucaulta... A wszystkiego co polskie nie poniżam więc nie wkładaj mi w usta słów, których nie wypowiedziałem. Chyba, że tak rozumiesz racjonalizm krytyczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Pablo i Schuja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.12.04, 19:00 Do Ano Nim-a.Nie kreuj mnie na intelektualiste , prosze, bo od ciebie to naprawde zadna pochwala albo nobilitacja.Jak bys umial nie tylko czytac , ale i prawidlowo rozumiec ,cos czytal ,nie pisalbys tutaj takich dyrdymalek.Nie wpadlo ci do glowki , ze moj nick moze , z mojego wyboru , laczyc rozne znaczenia.Ale to juz twoj problem, znawco jezyka niemieckiego.Nie umiesz tez rozdzielic moich wypowiedzi z wypowiedziami Pabla, z ktorymi w czesci zgadzam.Kazdy ma prawo do wlasnego stanowiska,i nie moja sprawa krytykowac Pabla za jego niektore poglady.Zrobili to juz inni na tym forum w sposojb, na ktory spusc Boze zaslone milczenia.Nigdzie w moich wypowiedziach nie pisalem o Malyszu z checia jego ponizenia.Jezeli tego nie wyczytales to nie umiesz po prostu ROZUMIEC pisanego slowa. Atwoja wstawko popperowsko - filozoficzna juz mnie po prostu rozbroila.Staram sie pisac uprzejmie , ale ciebie musze po prostu zapytac: masz ty tam u ciebie na gorze wszystko dobrze poukladane ?.Smiem watpic.Nie czuje sie na silach dalej pisac , jak tylko pomysle cz ty mozesz jeszcze wymyslic i przelac w ten komputer.A tak na koniec, Janne Achonnen jest najlepszym obecnie skoczkiem narciarskim, czy tego chcesz czy nie.Zfilozoficznym pozdrowieniem.Schuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Cacy!- tyle ,że niech tak będzie na zawodach IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 31.12.04, 20:22 DO SIEGO 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Schuja,Pablo, inni bioracy udzial w dyskusji IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 21:14 Napisalem w poscie "do Schuji" o co tu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TROJAN FANTASTYCZNIE!!! IP: *.devs.futuro.pl 31.12.04, 22:53 Małysz powoli wraca do wielkiej formy, a to dobrze. Byle tylko wykształtował ją na najwyższym poziomie do mistrzostw. Miejmy tylko nadzieję, że wytrzyma jego psychika, a jego forma fizyczna będzie szła w parze z psychiczną. Myślę, że czas najwyższy, żeby Małysz pokazał się z najlepszej strony. Niemniej jednak uważam, że i tak puchar należy do Janne Ahonena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamin Malysz zostal rozstawiony z numerem 5-tym. Wiem, IP: *.arcor-ip.net 01.01.05, 12:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamin Malysz zostal rozstawiony z numerem 5-tym. IP: *.arcor-ip.net 01.01.05, 12:25 Logiczne jest w zwiazku z tym, ze zajal 5-te miejsce w kwalifikacjach. Zadza zwyciestwa w polskich mediach jest zdaje sie wieksza od rzetelnosci panow i pan redaktorow. Nie sadze, zeby Malysz potrzebowal tego typu "pomocy". Idac dalej, moglby on sobie odpuscic wszelkie skakanie, bo "dobrze poinformowana" prasa polska tak, czy tak zawsze zrobi z niego zwyciezce. W najgorszym razie moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś