Dodaj do ulubionych

Calella, Blanes

12.01.04, 09:28
Potrzebuje pomocy na temat miejscowośc Calella lub Blanes. czy był ktoś w
miejscowości Calella z biurem Travel w hotelu Mont Rosa.bardzo prosze o
podpowiedź
z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia.lomanczyk Re: Calella, Blanes IP: 213.199.221.* 12.01.04, 10:05
      Jesli masz wybor, to jedz do Blanes.
      • Gość: madzia Re: Calella, Blanes IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 12.01.04, 15:28
        albo do Lloret:))
    • flightins Re: Calella, Blanes 15.01.04, 21:36
      W Calleli tez jest całkiem sympatycznie :-) Z Blanes jest za daleko do
      Barcelony a bez sensu jest jechać na zorganizowane autokarowe wyprawy, bo to
      porażka . Samemu jest najwygodniej a połączenie jest fantastyczne.A tak z
      Calleli kilknaście minut krócej.
      • Gość: kasia.lomanczyk Re: Calella, Blanes IP: 213.199.221.* 15.01.04, 23:00
        WIesz co, te kilkanascie minut niewiele robi roznicy, bo kazdy pociag ktory
        jedzie do Calleli dojezdza ostatecznie do Blanes. A Calella nie zrobila na mnie
        zbyt dobrego wrazenia. Blanes tez bez rewelacji, ale juz lepsze.
        I wcale nie trzeba jechac na zadne zorganizowane wyprawy. Mozna jechac na
        wlasna reke, te 10 minut w te czy we wte moim zdaniem niewiele zmienia.
        • flightins Re: Calella, Blanes 15.01.04, 23:05
          NO właśnie ja polecam samotne (indywidualne) wyprawy do Barcelony - bez
          pośpiechu, bez krzyczących przewodników, którzy cały czas popędzają. A dojazd
          bez problemu - każdy zorientuje sie i wysiądzie na Placa Catalunya a stamtąd
          już na El Raval bliziutko ;))))
          Poza tym ogromny plus nad autokarem to wlasnie przejazd pociagiem po plazy ;)
          Pozdrawiam
          • Gość: kasia.lomanczyk Re: Calella, Blanes IP: 213.199.221.* 16.01.04, 10:10
            Jest niestety jeden minus. Jadac na autokarowa wycieczke, ma sie szanse
            zobaczyc pokaz fontann pod Palau Nacional. Jesli jedzie sie na wlasna reke, to
            nie mozna obejrzec calego pokazu, bo konczy sie on okolo polnocy, a ostatni
            pociag do Blanes odjezdza o wpol do jedenastej w szczycie sezonu, a poza
            sezonem jeszcze wczesniej.
            Ale ogolnie rzecz biorac, to ja jestem zdecydowanie za turystyka na wlasna reke.
            • Gość: zuzka Re: Calella, Blanes IP: 213.17.227.* 16.01.04, 10:44
              W Calella nie byłam, ale byłam w Blanes - bardzo ładna miejscowość, polecam.
              Jest przepiękny ogród botaniczny, ruiny zamku i ogólnie ładna miejscowość. Do
              Barcelony pociągiem idealne połączenie, stateczkiem mozna popłynąć do Loret i
              Tossy de Mar (polecam się tam wybrać - zauroczy cię ta miejscowość).
              Z Blanes niedaleko do Marinelandu (jeżdżą bezpłatne autobusy z Placu
              Katalońskiego) oraz do Water Word-u (tez autobusy bezpłatne). Jak chcesz
              zobaczyć Blanes to wejdź na stronę www.blanes.net i pooglądaj sobie. Jak chcesz
              parę zdjęć abym ci przesłała - daj znać na maila: magda.w@graschem.pl
    • Gość: Grażyna Re: Calella, Blanes IP: *.mech.pg.gda.pl 16.01.04, 12:59
      A ja nie polecam ani Calelli ani Blanes. A juz na pewno nie Lloret. Polecam
      zamieszkać w Tossa de Mar. Pojechałam na Costa Brava samochodem, mieszkałam
      przez dwa tygodnie w Tossie, widziałam też pozostałe miejscowości na Wybrzeżu i
      Tossa najpiękniejsza. Ma niepowtarzalny urok i nie słyszałam żeby komuś się nie
      podobała.
      • Gość: flightins Re: Calella, Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 18:53
        Młodzież szukająca rozrywek nie do końca będzie zauroczona Tossą ... !!!
        To miejsce dla spokojniejszych osób pragnących odpocząć w spokojnym i
        przepięknym miejscu !!! NIe dla młodzieży tzw. "zabawowej"
        • gosik23 Re: Calella, Blanes 17.01.04, 10:10
          bardzo dziekuje za informacje, ja niestety jade na wycieczke zorganizowana z
          biurem Triada,i juz wybrałam (nie wiem czy dobrze) Calell. Moze ktos zna hotel
          Mont Rosa?? bo tam zamieszkamy, dziekuje za infornmacje
          • Gość: Miastowy Re: Calella, Blanes IP: *.intermedia.com.pl 21.01.04, 19:51
            Witaj.Dobrze wybrałaś.Będziesz zadowolona :) .Dużo dyskotek (turisme ,
            avenue ) wielu polaków , dobra zabawa ,troche też przestepczości (choc ja sie
            z nią nie spotkałem) , plaża nudystów , fajni ludze itd....Niedaleko water
            world czy coś w tym stylu :).Apropos mam pytanie czy w tym roku obozy będą
            dofinansowane za granice z funduszu socjalnego??????
        • Gość: Grazyna Re: Calella, Blanes IP: *.mech.pg.gda.pl 27.01.04, 18:41
          To prawda. Jadąc na Costa Brava nie miałam na celu szaleństw do rana w
          międzynarodowym towarzystwie. Co nie znaczy, że w Tossie nie tańczyłam do
          białego rana. Tyle, że w objęciach mojego "świeżo upieczonego" męża i
          najczęściej nie w dyskotece tylko na plaży.
    • martttin Re: Calella, Blanes 22.02.04, 19:05
      Wejdz na strone www.publintur.es/calella. Tam znajdziesz informacje o hotelu w
      ktorym masz sie zatrzymac. Jesli chodzi o sama miejscowosc to bylem tam kilka
      razy i nigdy nie zalowalem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka