gosik23 12.01.04, 09:28 Potrzebuje pomocy na temat miejscowośc Calella lub Blanes. czy był ktoś w miejscowości Calella z biurem Travel w hotelu Mont Rosa.bardzo prosze o podpowiedź z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia.lomanczyk Re: Calella, Blanes IP: 213.199.221.* 12.01.04, 10:05 Jesli masz wybor, to jedz do Blanes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Calella, Blanes IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 12.01.04, 15:28 albo do Lloret:)) Odpowiedz Link Zgłoś
flightins Re: Calella, Blanes 15.01.04, 21:36 W Calleli tez jest całkiem sympatycznie :-) Z Blanes jest za daleko do Barcelony a bez sensu jest jechać na zorganizowane autokarowe wyprawy, bo to porażka . Samemu jest najwygodniej a połączenie jest fantastyczne.A tak z Calleli kilknaście minut krócej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.lomanczyk Re: Calella, Blanes IP: 213.199.221.* 15.01.04, 23:00 WIesz co, te kilkanascie minut niewiele robi roznicy, bo kazdy pociag ktory jedzie do Calleli dojezdza ostatecznie do Blanes. A Calella nie zrobila na mnie zbyt dobrego wrazenia. Blanes tez bez rewelacji, ale juz lepsze. I wcale nie trzeba jechac na zadne zorganizowane wyprawy. Mozna jechac na wlasna reke, te 10 minut w te czy we wte moim zdaniem niewiele zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
flightins Re: Calella, Blanes 15.01.04, 23:05 NO właśnie ja polecam samotne (indywidualne) wyprawy do Barcelony - bez pośpiechu, bez krzyczących przewodników, którzy cały czas popędzają. A dojazd bez problemu - każdy zorientuje sie i wysiądzie na Placa Catalunya a stamtąd już na El Raval bliziutko ;)))) Poza tym ogromny plus nad autokarem to wlasnie przejazd pociagiem po plazy ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.lomanczyk Re: Calella, Blanes IP: 213.199.221.* 16.01.04, 10:10 Jest niestety jeden minus. Jadac na autokarowa wycieczke, ma sie szanse zobaczyc pokaz fontann pod Palau Nacional. Jesli jedzie sie na wlasna reke, to nie mozna obejrzec calego pokazu, bo konczy sie on okolo polnocy, a ostatni pociag do Blanes odjezdza o wpol do jedenastej w szczycie sezonu, a poza sezonem jeszcze wczesniej. Ale ogolnie rzecz biorac, to ja jestem zdecydowanie za turystyka na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Calella, Blanes IP: 213.17.227.* 16.01.04, 10:44 W Calella nie byłam, ale byłam w Blanes - bardzo ładna miejscowość, polecam. Jest przepiękny ogród botaniczny, ruiny zamku i ogólnie ładna miejscowość. Do Barcelony pociągiem idealne połączenie, stateczkiem mozna popłynąć do Loret i Tossy de Mar (polecam się tam wybrać - zauroczy cię ta miejscowość). Z Blanes niedaleko do Marinelandu (jeżdżą bezpłatne autobusy z Placu Katalońskiego) oraz do Water Word-u (tez autobusy bezpłatne). Jak chcesz zobaczyć Blanes to wejdź na stronę www.blanes.net i pooglądaj sobie. Jak chcesz parę zdjęć abym ci przesłała - daj znać na maila: magda.w@graschem.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Calella, Blanes IP: *.mech.pg.gda.pl 16.01.04, 12:59 A ja nie polecam ani Calelli ani Blanes. A juz na pewno nie Lloret. Polecam zamieszkać w Tossa de Mar. Pojechałam na Costa Brava samochodem, mieszkałam przez dwa tygodnie w Tossie, widziałam też pozostałe miejscowości na Wybrzeżu i Tossa najpiękniejsza. Ma niepowtarzalny urok i nie słyszałam żeby komuś się nie podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flightins Re: Calella, Blanes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 18:53 Młodzież szukająca rozrywek nie do końca będzie zauroczona Tossą ... !!! To miejsce dla spokojniejszych osób pragnących odpocząć w spokojnym i przepięknym miejscu !!! NIe dla młodzieży tzw. "zabawowej" Odpowiedz Link Zgłoś
gosik23 Re: Calella, Blanes 17.01.04, 10:10 bardzo dziekuje za informacje, ja niestety jade na wycieczke zorganizowana z biurem Triada,i juz wybrałam (nie wiem czy dobrze) Calell. Moze ktos zna hotel Mont Rosa?? bo tam zamieszkamy, dziekuje za infornmacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miastowy Re: Calella, Blanes IP: *.intermedia.com.pl 21.01.04, 19:51 Witaj.Dobrze wybrałaś.Będziesz zadowolona :) .Dużo dyskotek (turisme , avenue ) wielu polaków , dobra zabawa ,troche też przestepczości (choc ja sie z nią nie spotkałem) , plaża nudystów , fajni ludze itd....Niedaleko water world czy coś w tym stylu :).Apropos mam pytanie czy w tym roku obozy będą dofinansowane za granice z funduszu socjalnego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: Calella, Blanes IP: *.mech.pg.gda.pl 27.01.04, 18:41 To prawda. Jadąc na Costa Brava nie miałam na celu szaleństw do rana w międzynarodowym towarzystwie. Co nie znaczy, że w Tossie nie tańczyłam do białego rana. Tyle, że w objęciach mojego "świeżo upieczonego" męża i najczęściej nie w dyskotece tylko na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
martttin Re: Calella, Blanes 22.02.04, 19:05 Wejdz na strone www.publintur.es/calella. Tam znajdziesz informacje o hotelu w ktorym masz sie zatrzymac. Jesli chodzi o sama miejscowosc to bylem tam kilka razy i nigdy nie zalowalem. Odpowiedz Link Zgłoś