Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PZPN TO DEBILE

IP: 212.244.108.* 19.05.02, 18:32
    12 drużyn i 2 grupy. Nieźle trzeba być jebniętym!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kolej Re: PZPN TO DEBILE IP: *.stacje.agora.pl 19.05.02, 18:35
        wiosną. to dobry pomysł. I nie bluzgaj
      • kataryna9 Re: PZPN TO DEBILE 19.05.02, 19:01
        Gość portalu: mmicz napisał(a):

> 12 drużyn i 2 grupy. Nieźle trzeba być jebniętym!

trzeba byc i się jest

• kataryna9 Re: PZPN TO DEBILE 19.05.02, 19:02
        cieszmy się, że nie podzielili na trzy grupy czterozespołowe
        • Gość: mmicz Re: PZPN TO DEBILE IP: 212.244.108.* 19.05.02, 19:03
          albo na 6 grup dwuzespołowych :)
          • Gość: Leon Re: PZPN TO DEBILE IP: 5.1R2D* / *.cro.cvx.blueyonder.co.uk 19.05.02, 19:14
            PZPN to TOTALNE DEBELE!!
            • Gość: greg Re: PZPN TO DEBILE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 19:18
              Gość portalu: Leon napisał(a):

> PZPN to TOTALNE DEBELE!!

Dobrze, że będzie 12 zespołów. Skończą się definitywnie meczyki o wszystko, a w
              lidze będą grać zespoły na nią zasługujące: Wisła, Legia, Pogoń, Amica, Widzew
              czy nawet Lech.
              • Gość: Leon Re: PZPN TO DEBILE IP: 5.1R2D* / *.cro.cvx.blueyonder.co.uk 19.05.02, 19:30
                Przykro mi greg, nie moge sie z toba zgodzic. Mysle ze PZPN od kompletniej
                zlej strony podchodzi do problemow w polskiej pilce. Popatrz naprzyklad na co
                co sie bedzie dziac w drugiej lidze na nastepny rok - prawie polowa (8/18)
                druzyn spadnie. Kluby nie maja czasu na STABILIZACJE. Kluby ktore spadna beda
                mialy wielkie klopoty z tym, aby wogole istniec w tej trzeciej lidze.
                Niektorym klubom bedzie szlo gorzej i gorzej, nie sadze aby za dwa lata LKS,
                Slask czy Stomil utrzymaly sie w tej drugiej lidze. Powiedz mi czy taki
                kompletnie popierdolony system rozgrywek ligowich istnieje w jakim kolwiek
                normalnym kraku Europejskim? Modle sie aby ta "zbawcza" reforma jak
                najszybciej zostala wyzucona do kosza na smieci, bo tam jej miejsce.
                • Gość: kolej Re: PZPN TO DEBILE IP: *.stacje.agora.pl 19.05.02, 20:13
                  Widzę Leon, że Tobie bardzo odpowiada 16-zespołowa liga z połową zespołów nie
                  mających kasy nawet na wypłaty, połową albo i 10 nie walczacymi o nic, z
                  handlami od marca, stadionami jak kurniki... Gregowi i mnie to nie odpowiada.
                  PZPN też nie. Na szczęście
                  pozdro
                  • Gość: M Re: PZPN TO DEBILE IP: *.chello.pl 19.05.02, 20:45
                    PZPN zrobił bardzo dobrze, a jeszcze lepiej by zrobił, gdyby obiął ligę do 10
                    zespołów które by grały 4 rundy.
                    • Gość: Manid Re: PZPN TO DEBILE IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.02, 21:18
                      tak, tak... :(
                      a moze wogole od razu zrobic 2 grupy po 2 zespoly. W jednej grupie po pewnym
                      czasie bedzie np. Legia i Polonia a w drugiej powiedzmy Lech i Wisla. Przegrane
                      zespoly spadaja a wygrane graja o mistrza. Wtedy na pewno nie bedzie meczow o
                      pietruszke.
                      Hehe, jakby PZPN chcial skorzystac z mojego pomyslu to musze dodac, ze to byla
                      ironia - tak na wszelki przypadek ;) wszak PZPN szuka opini kibicow hehehe
                      • tifoso_pl Re: PZPN TO DEBILE 19.05.02, 22:03
                        Cholera mnie trafia, jak czytam, że pospołem nazywacie Z. Bońka "debilem" itp.
                        Ten facet, skądinąd inteligentny, sporo zrobił dla polskiej piłki (i dalej
                        robi) i chyba sobie na podobne epitety nie zasłużyłem.
                        • tifoso_pl Re: PZPN TO DEBILE 19.05.02, 22:09
                          A w ogóle to reforma nie jest głupia. Tylko idiota lub ślepiec nie zauważy, że
                          sytuacja w polskiej piłce jak była, tak dalej jest katastrofalna. Coś trzeba
                          robić. Teraz za późno na kosmetyczne zmiany, trzeba działać radykalnie.
                          Już tegoroczny podział na grupy był dobrym krokiem. Argumentuję to tak:
                          odpowiedzcie sobie na proste pytanie - czy tegoroczne rozgrywki ligowe były
                          ciekawsze niż w ubiegłym roku?
                          Założę się, że większość przytaknie, choćby i niechętnie. Sam byłem zdziwiony,
                          gdy pomyślałem o tym w ten sposób. I przekonałem się do działań duetu
                          Listkiewicz-Boniek.
                        • tifoso_pl Re: PZPN TO DEBILE 19.05.02, 22:11
                          tifoso_pl napisał(a):

> robi) i chyba sobie na podobne epitety nie zasłużyłem.

Oczywiście "zasłużyłem" to literówka. Miało być "zasłużył". Przysięgam, że nie
                          jestem Bońkiem!!!
                          • Gość: wojtek Re: PZPN TO DEBILE IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 02:04
                            tifoso_pl napisał(a):

> tifoso_pl napisał(a):
                            >
                            >
                            > > robi) i chyba sobie na podobne epitety nie zasłużyłem.
                            >
                            > Oczywiście "zasłużyłem" to literówka. Miało być "zasłużył". Przysięgam, że nie
                            > jestem Bońkiem!!!

Wydało się,podświadomie zdradziłeś się !!!!
                            Ale się nie martw stary,dla mnie jesteś ok pomimo że sprzedałeś prawa do MŚ
                            Polsatowi.I te 3 gole z Belgią w 82` to było coś.

• Gość: kubasa Re: PZPN TO DEBILE IP: *.anonymous.dialup.atcom.net.pl 20.05.02, 11:33
                              Gość portalu: wojtek napisał(a):

> tifoso_pl napisał(a):
                              >
                              > > tifoso_pl napisał(a):
                              > >
                              > >
                              > > > robi) i chyba sobie na podobne epitety nie zasłużyłem.
                              > >
                              > > Oczywiście "zasłużyłem" to literówka. Miało być "zasłużył". Przysięgam, że
                              > nie
                              > > jestem Bońkiem!!!
                              >
                              > Wydało się,podświadomie zdradziłeś się !!!!
                              > Ale się nie martw stary,dla mnie jesteś ok pomimo że sprzedałeś prawa do MŚ
                              > Polsatowi.I te 3 gole z Belgią w 82` to było coś.
                              Co miał Boniek do MŚ? Przecież to FIFA je sprzedała!!!

• Gość: Leon Re: PZPN TO DEBILE IP: *.proxy.aol.com 19.05.02, 22:09
                    Gość portalu: kolej napisał(a):

> Widzę Leon, że Tobie bardzo odpowiada 16-zespołowa liga z połową zespołów nie
                    > mających kasy nawet na wypłaty, połową albo i 10 nie walczacymi o nic, z
                    > handlami od marca, stadionami jak kurniki...

Wcale mi na tymniezalezy, chyba nie zrozumiales o co mi chodzi. Reforma
                    niewatpliwie polepszy ekstraklasse. Ale co z reszta polskiej pilki. Myslisz z te
                    te zespoly ktore za rok spadna, czyli wlasnie te ktore nie maja pieniedzy na
                    wyplate, itd, bedzie im lepjej szlo w drugiej lidze? Nie, no wlasnie, i pilkaw
                    niektorych miastach jak np. Szczecinie, Wroclawiu itd przestanie istniec. Polska
                    pilka nie skalda sie tylko z Ekstraklassy, o tym trzeba pamietac, i ta reforma
                    wlasnie w te kluby z nizszych lig bedzie zabojcza.

Jesli za kilka lat i ekstraklassa i nizsze ligi sie polepsza to podniose rece i
                    przyznam nie zle powiedzialem ze PZPN to sa debile. Ale nie sadze aby tak bylo,
                    niestety. Pozdr.
                    • Gość: antyboni Re: PZPN TO DEBILE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 00:39
                      Czy Was popierniczylo? Jaka Pogon, jaki Lech? W tej lidze nie bedzie miejsca
                      dla tak zasluzonych zespolow. Wiosna natomiast domyslam sie, ze az cztery razy
                      ogladac sobie bedziemy derby Groclin - Amica itp! No chyba, ze w tych grupach
                      zespoly grac beda tylko 10 meczow przez cala wiosne. To co wyrabia pan Boniek z
                      ekstraklasa jest katastrofalne i nie wiem jak w ogole mozna go jeszcze za cos
                      chwalic. Koles ktory napisal, ze Boniek zrobi duzo dla polskiej pilki ma racje,
                      ale zatrzymal sie co najmniej 10 lat temu. Teraz Boniek zaczyna wiecej psuc niz
                      kiedys zdobyl. A jesli zas chodzi o frekwencje na stadionach to nawet ja teraz
                      przestane na nie przychodzic. A warto podkreslic, ze przez minione kilka lat
                      bylem na wszystkich meczach mojej druzyny i jeszcze na kilku innych. Teraz
                      ciekawsza bedzie druga liga.
      • Gość: Sayo Re: PZPN TO DEBILE IP: *.comax.pila.pl 20.05.02, 02:19
        I tak nic nie poprawi żałosnego stanu polskiej piłki.Panowie w białych
        kołnierzykach kombinują i chyba sami nie wiedzą o co im chodzi.Ale to juz chyba
        taka polska specjalność-w kółko refprmowac, a i tak za kazdym razem wychodzi
        wielki nic.
      • Gość: iver Re: PZPN TO DEBILE IP: *.bg.us.edu.pl 20.05.02, 12:15
        Dobra podyskutujmy na argumenty nie na wyzwiska:
        1. ktos napisal ze niedlugo moze nie byc ligi w szczecinie, wroclawiu i w
        innych wielkich osrodkach, a napisal ze bedziemy sie ekscytowac derbami amica -
        groclin...i dobrze!!!!! o co macie pretensje do amiki i groclinu? ze kluby z
        tych miasteczek sa wyplacalne....ze tam chca grac zawodnicy bo im sie tam placi
        dobrze i w terminach? ze zorganizowano tam ludzi i pracuja oni na te zespoly? i
        to pracuja solidnie....wroclaw ktos przytoczyl....to ciekawe ze udalo sie
        stworzyc zespol koszykarski, a z pilka cos nie tak? moze wroclaw nie chce ligi
        pilkarskiej? jak mu sie zachce to na pewno bedzie ja mial i stworzy warunki do
        tego ze zespol bedzie gral w pierwszej lidze, a nie taka prowizora jak od kilku
        sezonow tam ma miejsce
        2. pierwsza liga to nie wszystko, to nie cala polska pilka ktos napisal....ok
        jest w tym troche racji tylko nalezy pamietac ze te male kluby z nizszych lig
        powinny wylawiac talenty i sprzedawac je do klubow z wyzszych lig a nie ze
        sobie jacys smieszni grajkowie kopia za pieniadze podatnikow (czasami calkiem
        niemale)i sie nie rozwijaja bo maja to gdzies..kasa i tak dostaja, przyrabiaja
        sobie do normalnej pensji....tak ma byc? to ja dziekuje..nie z moich
        podatkow!!!!! na tym moim zdaniem powinna polegac praca malych klubow z malych
        miejscowosci-wylawianie talentow.....w nizszych ligach np. angli sa zespoly
        ktore nigdy nie graly i przypuszczam nigdy nie zagraja w wyzszych ligach...ale
        jest o nich glosno bo tam wlasnie zrodzil sie i zostal odkryty taki czy inny
        talent pierwszoligowego gracza.
        3. tak tak!!! pilkarze i trenerzy bronia tego ukladu glosno mowiac o tym by nie
        robic zadnych reorganizacji...zmniejszy sie ilosc klubow pierwszoligowych wiec
        mozliwsc przeskakiwania (zwlaszcza trenerow) z klubu do klubu bedzie
        mniejsza...a nie ma to jak pierwszoligowy klub i pensja w nim...nawet jak
        zalegaja...kiedys sie ta kase wyszarpie za swa mizerna bardzo czesto prace....
        pilkarze podobnie.... o tym jak slabi zawodnicy graja w polskiej lidze niech
        swiadczy fakt ilu z nich moze powolac engel na mistrzostwa swiata...nie ma
        zadnej alternatywy selekcjoner dla graczy zagranicznych..zadna alternatywa to 0
        manewru i graja w kadrze ci co graja....ambitni zawodnicy z ligi polskiej
        bzdura!!!! w konfrontacji z jakimkolwiek zagranicznym zespolem moga sobie
        ambicje wsadzic jak nie maja umiejetnosci....

moze to okrutne co teraz napisze ale mniej klubow to takze lepsze dysponowanie
        pieniedzmi...mozliwosc przekazania ich tam gdzie sie chce przy ich pomocy cos
        osiagnac a nie nakrasc kase podatnikow i nie wykazac sie zadnymi wynikami..a
        tak teraz niestety jest

• Gość: Leon Re: PZPN TO DEBILE IP: *.ps.ifl.net / *.london-oratory.org 20.05.02, 12:23
          Gość portalu: iver napisał(a):

> moze to okrutne co teraz napisze ale mniej klubow to takze lepsze dysponowanie
          > pieniedzmi...mozliwosc przekazania ich tam gdzie sie chce przy ich pomocy cos
          > osiagnac a nie nakrasc kase podatnikow i nie wykazac sie zadnymi wynikami..a
          > tak teraz niestety jest
          >

Obiawiam sie ze z tymi "lepjej dysponowanymi pieniedzmi" bedzie to co sie dzialo
          w spolkach skarbu panstwa...
          • Gość: iver Re: PZPN TO DEBILE IP: *.bg.us.edu.pl 20.05.02, 12:42
            no zawsze jest takie niebezpieczenstwo ale wiesz jak bedzie mniej klubikow to i
            kontrolowac mozna czesciej i afery!!! afery na wierzch wyciagane :)))
          • Gość: iver Re: PZPN TO DEBILE IP: *.bg.us.edu.pl 20.05.02, 12:44
            a debile to my jestesmy...my wszyscy ktorzy wierzymy ze cos sie zmieni w tym
            smutnym jak pizda kraju :)
      • Gość: Kracho Re: PZPN TO DEBILE IP: 212.33.90.* 20.05.02, 12:55
        Debile i to jakie.

Parę lat temu Listkiewicz zastąpił Dziurowicza i miało być tak fajnie. A co
        zaczął robić? Boniek, owszem, super piłkarz, lecz niech nie robi burdelu w
        polskiej lidze. Przeczytałem w telegazecie, że może będzie redukcja za rok do
        14 drużyn. I to był dla mnie niepokój. A tu w niedzielę po Wiadomościach
        informacja, że już do 12.

Panowie!!! Nie tędy droga!!! Chcecie z polskiej ligi zrobić pseudoligę jak na
        Słowacji(10), Węgrzech(12), Szkocji(12), Szwajcarii(12)? To są PSEUDOLIGI!!! W
        każdym "poważnym" państwie jest drużyn 18-20. We Francji właśnie zwiększają do
        20. Po 16 drużyn jest w Czechach i Rosji, czyli wg mnie optymalnie na Polskę.
        Nie wiem, czy to tylko moje odczucie, ale ligi gdzie jest 10-12 drużyn, to dla
        mnie ligi "podwórkowe", niepoważne i się z nich wyśmiewam. Chcecie, aby liga
        polska straciła już zupełnie prestiż?
        Podzielenie na grupy (model węgierski) i tak nie ukróci handlu meczami. Nie
        będzie tylko takiej sytuacji jak na wiosnę 2001 (Wisła-Orlen 1:2, chyba).
        A najlepiej to zrobić 6 grup po dwie drużyny (każda z innego końca Polski).

Forma reorganizacji - kretyńska. Połowa drużyn z pierwszej i z drugiej ligi
        spada niżej. Ten kto to wymyślił powinien zostać odwieziony do Tworek, lub
        bliżej mnie, do Choroszczy koło B-stoku.

Ludzie!!! Działajcie, protestujcie, bo nasza liga zejdzie na psy.

PS. Nie ma tego złego. Jest duże prawdopodobieństwo, że podczas n-tej
        reorganizacji lECH pOZNAŃ spadnie do II, a łKS łÓDŹ do III ligi, czego
        serdecznie im życzę. Przypominam, że w ostatniej kolejce II ligi łKS kupił za
        4,5 miliarda lECHA, lECH odnióśł drugą porażkę w sezonie, i wspólnie spuśclili
        Jagiellonię do III ligi.
        • Gość: MM Re: PZPN TO DEBILE IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.05.02, 17:24
          Ta liga juz jest posmiewiskiem. MLS jest ciekawsza
      • Gość: Cyfra Re: PZPN TO DEBILE IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.02, 13:24
        Znowu glupi pomysl PZPN.Przeciez,wprowadzajac licencje,automatycznie odpadna
        kluby ,ktore nie spelniaja wymogow,czyli np. nie maja odpowiedniego budzetu.Tak
        jest np.w Niemczech.Wtedy tez bez sztucznych ustalen,poznamy ile zespolow stac
        na gre w 1 i 2 lidze.
        Najprostsze rozwiazania sa najlepsze i nikt nie moze miec pretensji.

• Gość: koza16 Re: PZPN TO DEBILE IP: *.dilnet.wroc.pl 20.05.02, 13:51
          Moze w koncu slabe, niewyplacalne kluby "z wielkimi tradycjami" zaczna
          bankrutowac,a na ich miejsce wejda kluby niezbyt moze bogate ale dobrze
          zorganizowane, w pelni wyplacalne, z profesjonalnym zapleczem treningowym,
          zarzadzane przez dobrego prezesa, ktory woli oswietlic stadion niz przeplacic
          przecietnego kopacza. Jak dla mnie liga moze byc nawet w Koziej Wolce, byle
          byli tam dobrzy pilkarze, ladny, nowoczesny stadion i ludzie wiedzacy ze pilka
          to biznes, w ktorym nie ma sentymentow. Naszej gospodarki po prostu nie stac na
          16 druzyn, a poza tym trzeba ukrocic handel punktami poprzez zmniejszenie tzw.
          srodka tabeli. A kto powiedzial ze we Wroclawiu czy Lodzi musi byc II liga????
          Niech bedzie w Radomsku, Lecznej, Zamosciu, Belchatowie. W czym to przeszkadza
          rozwojowi polskiej pilki??? Powiedzcie ilu reprezentantow Polski od trampkarza
          wychowal Slask Wroclaw???????
          • Gość: Cyfra Re: PZPN TO DEBILE IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.02, 14:10
            Gość portalu: koza16 napisał(a):

> Moze w koncu slabe, niewyplacalne kluby "z wielkimi tradycjami" zaczna
            > bankrutowac,a na ich miejsce wejda kluby niezbyt moze bogate ale dobrze
            > zorganizowane, w pelni wyplacalne, z profesjonalnym zapleczem treningowym,
            > zarzadzane przez dobrego prezesa, ktory woli oswietlic stadion niz przeplacic
            > przecietnego kopacza. Jak dla mnie liga moze byc nawet w Koziej Wolce, byle
            > byli tam dobrzy pilkarze, ladny, nowoczesny stadion i ludzie wiedzacy ze pilka
            > to biznes, w ktorym nie ma sentymentow. Naszej gospodarki po prostu nie stac na
            >
            > 16 druzyn, a poza tym trzeba ukrocic handel punktami poprzez zmniejszenie tzw.
            > srodka tabeli. A kto powiedzial ze we Wroclawiu czy Lodzi musi byc II liga????
            > Niech bedzie w Radomsku, Lecznej, Zamosciu, Belchatowie. W czym to przeszkadza
            > rozwojowi polskiej pilki??? Powiedzcie ilu reprezentantow Polski od trampkarza
            > wychowal Slask Wroclaw???????

Na zachodzie liczy sie logo firmy czyli w przypadku klubow pilkarskich jego nazwa!
            A wiec,kluby z tradycjami posiadaja to,czego nigdy nie beda mialy "nowe twory".
            A wiec nazwa klubu to kapital.Dlatego uwazam ze i w Polsce "rodzimi dobrodzieje"
            to zrozumieja i zaczna inwestowac w stare dobrze znane firmy takie jak:Cracovia,
            Warta Poznan ,Polonia W-Wa/mysle o duzo wiekszym kapitale/ itp.
            Pozdrawiam
            • koza16 Re: PZPN TO DEBILE 21.05.02, 10:19
              Oczywiscie ze tak bedzie, ja sie z toba w pelni zgadzam. Musimy tylko troche na
              to poczekac az " dobrodzieje " to zrozumieja . Nie rozumiem tylko co komus
              przeszkadza w lidze Grodzisk, Radomsko czy Jaworzno. Rowniez pozdrawiam.
              • acm53 Re: PZPN TO DEBILE 22.05.02, 09:19
                Tu nie o to chodzi, że Grodzisk i Jaworzno są w I lidze. Niech sobie będą i
                niech im to wyjdzie na zdrowie. Chodzi o to, że niedługo w polskiej lidze bedą
                już tylko takie drużyny. I nikogo ta liga nie będzie interesować. Nikt przecież
                nie kupi Canalu + żeby ją oglądać. A pieniądze z C+ są ważne dla wszystkich i
                bez nich ligę szybko szlag trafi.
                Poza tym - skoro pytasz reprezentantów wychowanych przez Śląsk (najświeższy
                pzykład- Mateusz Żytko), to zapytaj też - a ile wychowało się w Radomsku,
                Jaworznie i Grodzisku? Kluby te wciąz kupują tylko ligowych wyjadaczy, którzy
                chodzą od klubu do klubu, tam gdzie są pieniądze. A pieniądze nawet prezesowi
                Drzymale mogą się skończyć. Zresztą - co będzie teraz z Radomskiem, gdy będzie
                w 2 lidze? Jeżeli sponsor się obrazi to poleci do 3, a „chłopcy z Bayernu”
                znajdą kolejnego jelenia.
                12 drużyn to zwyczajnie za mało, szybko spowoduje prowincjonalizację piłki, w
                lidze bedą się w utrzymywać tylko te drużyny, które mają (często tylko
                chwilowo) kasę. Nikt nie będzie miał tyle odwagi, by zbudować drużynę z młodych
                graczy i wychować ich w tej lidze na wielkich zawodników - bo będzie się bał,
                że spadnie. Nie może też być tak, że większość drużyn ligowych jest zagrożonych
                spadkiem (a tak przecież będzie przy 12 zespołach) - bo kto będzie sponsorował
                takie drużyny?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka