Gość: zenon Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.umcs.lublin.pl 07.06.02, 09:22 Ma ktoś może występ pani Górniak w mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 09:44 hańba - jeśli ktoś w ten sposób wykonuje hymn i to jeszcze na takiej imprezie jak Mundial to zasługuje na odebranie obywatelstwa polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 213.11.162.* 07.06.02, 09:45 Nie wiedzialam, ze nasz hymn mazurkowy moze byc taki piekny. Zawsze go wykonywano tak nieciekawie i monotonnie. Pani Edyto jest Pani najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Spiewac kazdy moze!!! IP: 193.98.243.* 07.06.02, 10:02 Uwazam ze pierwszy lepszy bywalec pijalni piwa zaspiewalby to lepiej!!!Hymn jest hymnem a nie wariacja muzyczna,bez wzgledu czy sie komus podoba czy nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.lo2.wroc.pl 07.06.02, 10:52 redakcja napisał(a): Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.lo2.wroc.pl 07.06.02, 10:53 redakcja napisał(a): To było tragiczne. Śpiewała tak jak Polacy po 20-stej minucie. Beznadzieja!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.D. Górniak zapomniała po co pojechała! IP: *.tele2.pl 07.06.02, 11:21 Górniak zapomniała po co pojechała! Myślałem, że to koreańska piosenka wykonana specjalnie na tą okazję. Interpretować to pani Górniak może swoje "dzieła" - a nie nasz Hymn Narodowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.D. Górniak zapomniała po co pojechała! IP: *.tele2.pl 07.06.02, 11:26 Górniak zapomniała po co pojechała! Myślałem, że to koreańska piosenka wykonana specjalnie na tą okazję. Interpretować to pani Górniak może swoje "dzieła" - a nie nasz Hymn Narodowy! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1902 Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 07.06.02, 11:57 Mi się podobało! mimo że niewiele było słychać w TV. Oczywiście każdy ma prawo do oceny jak zaśpiewała hymn Edyta Górniak, dziwi mnie tylko forma w jakiej odbywa się dyskusja na ten temat... Znani ludzie świata muzyki wypowiadają się że to profanacja itp...Żenada! Poza tym ciekawa jestem kto zaprosił Edytę do Korei, jakoś nie bardzo chce się ujawnić! Pozdrowienia dla Edyty i wszystkich wrażliwych na muzykę ludzi, którzy dostrzegli choć odrobinę artyzmu w wykonaniu hymnu przez Edytę... pozdrawiam madzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 13:59 Ja nie dostrzegłam w wykonaniu hymnu narodowego przez Edytę Górniak nic z artyzmu, ale to kwestia gustów muzycznych. Też jestem ciekawa kto ją tam wysłał i zlecił tę bardzo odważną misję?! I dlaczego się na to zgodziła i kto zaakceptował jej wykonanie?! Rozumiem, że jest artystką i ma wolną rękę i własną interpretację, ale to nie jest pospolita piosenka, którą można wykonywać jak się chce. Powinna się z kimś skonsultować w tym temacie i podporządkować profesjonalistom. Myślę, że cały ten "show" był zorganizowany w ostatniej chwili i na wariackich papierach, a ucierpi na tym tylko wizerunek piosenkarki. Mimo, że za nią nie przepadam, szkoda, że dała się wpuścić w to, jak w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Edyta Górniak nowym Jimmy'm Hendrixem?? IP: 213.86.13.* 07.06.02, 12:52 Dobra - Jimmy Hendrix tez zrobil wspaniala 'wariacje na temat' hymnu US, ALE to bylo na jego wlasnym koncercie! Gorniak jest swietna wokalistka ale to nie byla JEJ platforma i nie oto chodzilo! Kiedy sluchalam (jeszcze przed wystepem Polski) marszy pogrzebowych Anglii, Niemiec i wielu innych, cieszylam sie w duchu, bo Mazurek Dabrowskiego to zawsze powiew swiezego powietrza w kontrascie z innymi hymnami na takich imprazach. Nie tym razem. Proponuje aby Sony zorganizowalo Edycie Gorniak w Japonii jej wlasny koncert i niech nas tam jak najbardziej reprezentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick^_^ edytka IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 13:11 O boshhe, sciagnalem sobie ten hymn w mp3. zenada. cos okropnego. hymn na mś i olimpiadach powinno sie spiewac zywiolowo! ten tenor zaspiewalby duzo lepiej, a i lepiej byloby go slychac. edyta mowila ze nie slyszala orkiestry i musiala czekac? jak nie slyszala orkiestry to powinna zaspiewac normalnie, razem z kibicami. a dziwia mnie wypowiedzi ludzi, ktorzy wypowiadaja sie pod tym tematem na temat meczu! to jest temat o edytce! mecz to inna sprawa. ps i tak wyjdziemy z grupy ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wittgens Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 62.233.164.* 07.06.02, 14:00 Nie słyszałem ale zupełenie nie wiem po co tyle szumu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobota Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 213.17.170.* 08.06.02, 11:49 Było dobrze, a napewno lepiej niż by to zrobił zarośnięty bufon. Tak przynajmniej było na co popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.skarbiec-emerytura.pl 07.06.02, 14:27 Nie zdążyłem wysłuchać nowej wersji naszego hymnu. Czy ktoś wie, gdzie w sieci mógłbym ją znaleźć? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi469 Re: Edyta Górniak - link do hymnu 07.06.02, 17:16 hymn w bardzo dobrej jakości !!! i.wp.pl/a/radiozet-arch/11/a6ae/hymn.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBEK PRZEJDZIE DO HISTORII IP: 213.76.127.* 07.06.02, 16:22 MOŻE TERAZ NIE ZDAJECIE SOBIE Z TEGO SPRAWY ALE TO WYDARZENIE PRZEJDZIE DO HISTORII. ZAPEWNIAM WAS ŻE PÓŹNIEJ HYMN EDYTY NIE BĘDZIE TAK KRYTYCZNIE PRZYJMOWANY Odpowiedz Link Zgłoś
gacjan PROFANACJA 07.06.02, 17:21 Bez dwóch zdań! Moim zdaniem powinni jej zakazać nagrań na 5 lat. Ale swoją drogą co za dupek, który wiedział jaki poziom artystyczny prezentowała jej ostatnia płyta pozwolił jej śpiewać. A Edyta zapomniała, że hymn nie jest od tego aby popisywać się głosem. Żaden wokalista nie odważyłby się pozmieniać melodię symbolu narodowego, żeby dać coś od siebie. I za to pani Górniak powinna ponieść karę (profanacja symboli narodowych). Kiedyś Kazik dostał wezwanie do prokuratora, za to, że jego piosenka miała tytuł Jeszcze Polska... a z hymnem nie miała nic wspólnego. A teraz, gdy hymn został opluty nikt nie poda pani G. do sądu. Polscy chujowi politycy zawsze oskarżą niewinnych (Kazik), a obrazę Polski zostawią w spokoju. Mówię to, a nie jestem faszysto- szowinistą, a jestem zgorszony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR.PASEK Re: PROFANACJA IP: 213.17.219.* 08.06.02, 22:11 I tylko przy okazji jesteś mocno pierdolnięty!!! Nie należę do grona wielbicieli Edyty Górniak, i zapewniam cię, że twoje prymitywne podejście do wartości narodowych, jak i do interpretacji otaczającego cię świata jest rzeczą właściwą dla ludzi twojego pokroju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raul TO NIE JA BYŁAM EDZIĄ!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.02, 18:39 Górniakowa ma głos. To trzeba jej przyznać, ale wykorzystanie MŚ aby rozlekamować się to przesada! Zresztą zaśpiewala nie hymn, a kołysankę! ----------------------------- www.sportnews.of.pl - Mundial na żywo! ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata genialne posuniecie IP: *.chello.pl 07.06.02, 22:04 Genialne posuniecie wykonal menager Pani Edyty , w jakiej imporezie mialaby ona okazje zaprezentowac swoje wdzieki i spiewanie przez miliardowa puiblicznoscia.Slowa uznania dla menagera . Zagraniczny gosc to sie moze nawet i nie zorientowal ze to byl hymn Polski a moze ma kolege w jakiejs wytworni? i opowie ze niezla laska spiewala ( zwlaszcza ze tym razem Pani Edyta zrezygnowala z plastrow do podklejenia bluzki i wygladala zupelnie komilfo) beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.chello.pl 07.06.02, 23:16 Cóż - jaka obecnie sytacja w kraju taki hymn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry A MI SIĘ NAPRAWDĘ PODOBA TA INTERPRETACJA !!! IP: *.net.autocom.pl 08.06.02, 01:05 Podczas transmisji meczu byłem w klubie studenckim i nic nie słyszałem bo wszyscy śpiewaliśmy głośno. Natomiast oglądając skróty i słuchając tej wersji ( ściągniętej z sieci -->mp3) stwierdzam , że wykonanie jest naprawdę ciekawe. Cały szum wokół tej sprawy uważam za godną pożałowania pogoń za sensacją! Fakt, że podczas meczu brzmiało to niezbyt fajnie, ale wynika to tylko z tego iż kibice byli przygotowani na wykonanie hymnu w standardowej, łatwej do zaśpiewania dla wszystkich wersji. Natomiast pani Edyta podeszła do sprawy ambitnie . Powstał więc ogólny fałsz. Publika po prostu nie mogła jej wtórować z dwóch względów: + zaskoczenie + braki w umiejętnościach wokalnych Jak ktoś nie wierzy to proszę sobie ściągnąć jakieś mp3 i spróbować wyłowić hymn z szumu stadionowego. Jest naprawdę fajny! Oczywistym jest też fakt, że wspomniana piosenkarka stała się kozłem ofiarnym sfrustrowanych rodaków. Jestem pewien, że gdyby Polacy wygrali z Koreą, to o hymnie mówiono by o wiele mniej. A tak jest temat zastępczy na pierwsze strony gazet. Taka już niestety nasza mentalność narodowa. ŻENUJĄCE!! P.S. Trzymam mocno kciuki za zwycięstwo z Portugalią i pomyślny rozwój kariery Pani Edyty. Odpowiedz Link Zgłoś
raphael Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? 08.06.02, 08:29 Podobało mi się tak jak nasze godło namalowane a la Picasso i umieszczone na koszulkach naszej kadry - nie podobało mi się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.02, 11:00 ja ogladalem ten mecz w Stanach dziennikarz powiedzial iz polski hymn to jedyny dobry punkt w polskim wystepie. Widze ze robienie polskiego piekielka jest u Was nadal w modzie wstyd mi za was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazza Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.waw-mec.dialup-ppp.ids.pl 08.06.02, 12:48 Gość portalu: slawek napisał(a): > ja ogladalem ten mecz w Stanach dziennikarz powiedzial iz polski hymn to jedyny > > dobry punkt w polskim wystepie. > Widze ze robienie polskiego piekielka jest u Was nadal w modzie > wstyd mi za was > > wiesz dlaczego dziennikarz tak powiedział bo amerykanie lubią wszystko zmieniać ,nic długo nie może być takie same .widzisz,kraj który ma ze 200 lat tradycji nie zabardzo ma szacunek do swojej historii.(bush zaproszony do putina wyraził nikłe zaineresowanie eksponatami historycznymi w muzeum gdzie spedził może 5 minut).dlaczego piszesz "nas was" ,nie uważasz sie za polaka ? proponuje ci wysłuchać jeszcze raz hymn wykonany przez górniak ,obejrzeć miny piłkarzy i kibiców ,może zrozumiesz dlaczego to całe piekiełko. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankowal Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 2.2.STABLE* / 192.168.9.* 08.06.02, 11:42 a mi Edytka juz na zawsze bedzie sie kojarzyla z tym zalosnie wykonanym hymnem i zaden specjalista od marketingu tego nie zmieni chyba ze... damy jej szanse tak jak Anglicy dali szanse Beckhamowi niech potrenuje spiewanie hymnu (w domu naturalnie) i jak za 4 lata zagramy na Mundialu z Korea to niech znowu sprobuje - co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek EDYTA JEST SUPER. TYLKO TYLE. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 12:19 Super głos + super wygląd. Jestem z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: EDYTA JEST SUPER. TYLKO TYLE. IP: 2.4.STABLE* / 10.2.55.* 08.06.02, 13:38 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Super głos + super wygląd. Jestem z nią. O, ktoś się zakochał i go zaślepiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: EDYTA JEST SUPER. TYLKO TYLE. IP: *.pwr.wroc.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.02, 15:43 Gdyby Edyta mogła zaśpiewać polski hymn wtórując Jimmiemu Hendricxsowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kf Re: EDYTA JEST SUPER. TYLKO TYLE. IP: *.sgh.waw.pl 09.06.02, 11:01 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Super głos + super wygląd. Jestem z nią. buhahahahhahahahaha!!!!!i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria JESZCZE JEDEN KOMENTARZ IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 08.06.02, 16:53 po meczu slyszalam wiele komentarzy nt. wykonania hymnu przez Edyte, zgadzam sie z jednym: nie mozna oczekiwac, by Artystka o TAKIM glosie spiewala jak parafialna chorzystka. A zlosliwosci? Spotykaja Ja od poczatku kariery, niestety, nie mozna byc lubianym publicznie, jesli jest sie TAK pieknym, TAK eleganckim i TAK utalentowanym, a dodatkowo dochodzi bardzo szybko do slawy nei majac znanych Rodzicow lub "przyjaciela". Nie rozumiem tego, Edyta jest znana piosenkarka, nie wierze, ze proponujac Jej wykonanie hymnu nie licznono sie z oryginalnoscia i Jej wizja. A oczekiwanie spiewania "pod pilkarzy" jest po prostu zenujace! Oni nawet grac nei potrafia...I jeszcze argument, ze pilkarze nei wiedzieli jak spiewac... Troche sie rozpisalam,ale bardzo lubie Edyte i mam dosc glupawych uwag i tych o Jej strojui tych o Jej interpretacjach, no coz Kayah zeby zrobila milion plastycznych operacji zawsze bedzie beznadziejna . A zlosliwosci Kuby Wojewodzkiego sa roznie tandetne jak on sam, wiec nei warto sie nimi przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek CORAZ WIĘCEJ LUDZI IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 19:43 przekonuje się do "tej wersji" hymnu i bardzo dobrze!! powtórzę jeszcze raz- Edyta przejdzie do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 19:56 POPROSTU DO BANI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR.PASEK Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 213.17.219.* 08.06.02, 21:59 Wy chyba z założenia jesteście takimi idiotami!!! Nie należę do grona fanów talentu muzycznego Edyty Górniak (wiem, że to uszanuje). Zastanawiam się tylko dlaczego większość negatywnych opinii na temat interpretacji hymnu pochodzi od ludzi mających tak beznadziejne i wyjątkowo prymitywne wyczucie sytuacji?! Przy okazji gorąco pozdrawiam p. Edytę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: 217.153.26.* 08.06.02, 22:37 majteczki - OK, hymn - KO Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Dajcie Spokój!!!!!! 08.06.02, 22:46 Dajcie już spokój. Który Koreańczyk, Angol, Szwed, Portugalczyk, Japonczyk, Argentynczyk, Brazylijczyk, etc... zauważyl w jaki sposob wykonano nasz hymn???? Odpowiedz brzmi: żaden!!!!!!!!!!! A ilu obcokrajowców zauważyło fatalną grę naszej jedenastki??? Odpowiedzcie sobie sami. Dajcie zatem spokój Edycie, bo to są Mistrzostwa Świata w piłce Nożnej a nie Eurowizja!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR.PASEK Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 08.06.02, 23:12 Zgadzam się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kf Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.sgh.waw.pl 09.06.02, 10:45 nie zgadzam sie. trzeba jej to przypominac tak dlugo, az wyjedzie z kraju i zapije sie na smierc w jakims prowincjonalnym hoteliku pod Kairem, a jej zwloki beda profanowane przez miejscowych, tak samo jak ona sprofanowala uczucia tych ktorzy pileczke traktuja powaznie, a nie na zasadzie-mistrzostwa swiata?polska gra?ciekawe ile bramek boniek strzeli?nie gra?a to ci checa, kontuzja? jebac amatorow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazza Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 12:17 yhwh napisał(a): > Dajcie już spokój. > Który Koreańczyk, Angol, Szwed, Portugalczyk, Japonczyk, Argentynczyk, > Brazylijczyk, etc... zauważyl w jaki sposob wykonano nasz hymn???? > Odpowiedz brzmi: żaden!!!!!!!!!!! > > A ilu obcokrajowców zauważyło fatalną grę naszej jedenastki??? > > Odpowiedzcie sobie sami. > > Dajcie zatem spokój Edycie, bo to są Mistrzostwa Świata w piłce Nożnej a nie > Eurowizja!!!!!!!!!!!!!! człowieku chyba nie rozumiesz o co chodzi ,w dupie mam to czy jakiś chińczyk czy arab nie zauważył jak został odśpiewany nasz hymn,mam też gdzieś to jak pani edyta sobie improwizowała.czuje sie polakiem (bardzo mocno)i jestem zły że z hymnu robi sie jaja .może tobie to nie przeszkadza (kwestia gustu),ale niedługo bedą orła z godła malować bez piór albo do flagi dorysowywać szlaczki .niektóre żeczy są poprostu nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR.PASEK Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 09.06.02, 15:46 Nie na miejscu to jest twoja wypowiedź!!! Musisz chyba być eurosceptykiem z powołania, albo idiotą z wyboru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlug2 Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.ds.pg.gda.pl 09.06.02, 16:08 Niech Wiśniewski zaśpiewa hymn. Wtedy nastroi naszych arcybojowo. ...a Edyta niech prowadzi w TV teleturniej "Jaki to hymn?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazza Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 18:44 Gość portalu: MR.PASEK napisał(a): > Nie na miejscu to jest twoja wypowiedź!!! Musisz chyba być eurosceptykiem z > powołania, albo idiotą z wyboru!!! proponowałbym ci nie nazywać mnie idiotą bo mnie nie znasz .jeślo cie to interesuje to jestem bardzo mocno za europą zjednoczoną i w zasadzie przytocze twoja wypowiedż "nie na miejscu jest twoja wypowiedz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR.PASEK Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: 213.17.219.* 09.06.02, 22:06 Sory Gazza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazza Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 17:53 ok .wsjo w pariadkie MR. PASEK ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: Dajcie Spokój!!!!!! 09.06.02, 16:27 Jestem Polakiem i wkurwia mnie gdy ktoś w tak beznadziejny sposób kaleczy nasz język. Nazywasz się Polakiem???!!!! To ortografii się trochę poucz, bo to też świadczy o twoim stosunku do Polskości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazza Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 18:39 yhwh napisał(a): > Jestem Polakiem i wkurwia mnie gdy ktoś w tak beznadziejny sposób kaleczy nasz > język. > Nazywasz się Polakiem???!!!! > To ortografii się trochę poucz, bo to też świadczy o twoim stosunku do > Polskości!!!! wkurwiający to jesteś ty ,ile błedów zrobiłem :jeden ,dwa ,po tym oceniasz mnie jako polaka ,szubko pisze i naprawde bardzo mało myle sie (na tyle postów które tu napisałem).daj sobie spokój albo poszukaj innych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.toya.net.pl / 10.0.202.* 09.06.02, 17:04 Nie damy spokoju!!! Cipa jest żałosna w swoim samouwielbieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Dajcie Spokój!!!!!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 10.06.02, 19:39 Cipa to jest z Ciebie i to nieziemska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andres Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.mpis.mpg.de 09.06.02, 18:41 temat zastepczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: Edyta Górniak - jak Wam się podobało??? IP: *.port.gdynia.pl 09.06.02, 19:57 lepiej jak by zaśpiewała Bogurodzicę Odpowiedz Link Zgłoś