Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto wygra tegoroczny Tour de France

IP: *.dhl.com 27.06.01, 12:22
    Jak myslicie drodzy uczestnicy forum, kto w tym roku moze pokusic sie o
    zwyciestwo w najbardziej prestizowym z wyscigow kolarskich tzn. Tour de France.
    Zapraszam do typow i dyskusji oprocz fanow kolarstwa takze wszystkich ktorzy
    choc troche sie nim interesuja. Przypominam takze, ze caly wyscig jest
    transmitowany na zywo w Eurosporcie poczawszy od 7 lipca.

Pozdrawiam

jurek
    Obserwuj wątek
      • Gość: LIPU Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.bournemouth.ac.uk 27.06.01, 14:20
        Na chwile obecna nie moge pokusic sie o sondaze bo nie znam listy startowej ale
        jak sobie pomysle ze nie bede sluchac komentarzu Davida to...
        • Gość: JJ Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.ppp3-3.worldonline.dk 27.06.01, 19:38
          a co jest z Davidem???on nie bedzie komentowal???
          • Gość: LIPU Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.bournemouth.ac.uk 28.06.01, 15:30
            Z Davidem jest wszystko OK. Bedzie komentowal TDF ale ja nie mam dostepu do
            Eurosportu...
      • Gość: Mark Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.01, 14:44
        Wygra ten który najlepiej przykoksuje i nie da się złapać. Kolarstwo zawodowe
        to sport dla debili i naiwniaków.
        Pozdrawiam fanów czystego sportu
        • Gość: smok Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: 9.67.96.* 27.06.01, 14:53
          Czy znasz jakis czysty sport? Bo ja nie....
      • Gość: ALOJZ Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.06.01, 22:41
        Mam kilka typów, ale boję się, że mój faworyt może wspomóc się anabolikami. Po
        Giro straciłem sympatię do wielu kolarzy. Choć kolarstwo szosowe jest jedną z
        moich ulubionych dyscyplin, to nie wiem, czy znajdę czas na oglądanie etapów,
        wiedząc, że peleton "wiezie" leki, a nie sportowego ducha.
      • Gość: Zvezdar Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 02:35
        Kto??? Doping!!!
      • Gość: LIPU Kto uwaza ze David Duffield...... IP: *.bournemouth.ac.uk 28.06.01, 15:31
        jest najlepszym na swicie komentatorem kolarstwa niech odpisze w temacie TAK a
        kto uwaza ze nie jest niech odpisze NIE.
        • Gość: JJ Re: Kto uwaza ze David Duffield......TAAAAKKKKK!!!!! IP: *.ppp3-3.worldonline.dk 01.07.01, 16:30
          David jest SUPER!!!jego komentarz jest najlepszy na swiecie i nigdy jeszcze nie
          slyszalem lepszego komentatora (i nie chodzi tu tylko o kolarstwo),nie ma czasu
          na nude nawet jak nic sie nie dzieje to jest bardzo ciekawie bo to co on ma do
          powiedzenia zawsze jest interesujace
          • Gość: Picasso Re: Kto uwaza ze David Duffield......TAAAAKKKKK!!!!! IP: *.bci.net.pl 02.07.01, 19:22
            Nie znam Davida, ale znam T. Jarońskiego.
            Jego też się fajnie słucha.
            Ostatnio komentował wyścig dookoła Szwajcarii w Wizji, ale mam nadzieję, że
            będzie w Eurosporcie (pl) w TDF.

A co do dopingu, to fakt. Afery dopingowe potrafia bardzo zniechęcić do
            oglądania.
            Kiedyś kibicowałem R. Virenquowi ale po jego wpadce...

Wiem natomiast kto wyścigu nie wygra:
            Wadecki,
            Brożyna,
            Baranowski (ale będzie wysoko),
            Spruch
            i rezerwowy w FDJ - Gwiazdowski.
      • Gość: Szybki Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.proxy.aol.com 03.07.01, 07:28
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> Jak myslicie drodzy uczestnicy forum, kto w tym roku moze pokusic sie o
        > zwyciestwo w najbardziej prestizowym z wyscigow kolarskich tzn. Tour de France.
        > Zapraszam do typow i dyskusji oprocz fanow kolarstwa takze wszystkich ktorzy
        > choc troche sie nim interesuja. Przypominam takze, ze caly wyscig jest
        > transmitowany na zywo w Eurosporcie poczawszy od 7 lipca.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > jurek

Mam nadzieje ze wygra Greg Armstrong z USA.....Bedzie to trzeci raz z kolei.....
        • Gość: TomAsz Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: 212.160.165.* 03.07.01, 08:29
          Podium będzie te same co przed rokiem, czyli Armstrong, Ullrich, Joseba Beloki.
          Kolejność może się jednak zmienić.

Pozdr.
          TomAsz
          szosa.rowery.org
          • Gość: emil Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.public.svc.webtv.net 04.07.01, 05:43
            zdecydowanie Lance Armstrong. Europejczycy nie moga znesc faktu ze kraj gdzie wyscigi kolarskie tak malo znacza mial kilku tak wybitnych kloarzy.
            • Gość: TomAsz Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: 212.160.165.* 04.07.01, 10:23
              Na jakiej podstawie tak sądzisz?
              Chyba Ty masz jakieś uprzedzenia.

Pozdr.
              TomAsz
              szosa.rowery.org
              • Gość: jurek Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France - do TomAsza IP: *.dhl.com 04.07.01, 10:41
                Ja do TomAsz'a. Domyslam sie ze to Ty redagujesz strony szosa.rowery.org. mam
                krotkie pytanko. Napisz mi gdzie mozna znalezdz opinie na temat tegorocznego
                Touru (po polsku - sa wakacje i ne chce sie meczyc z angielskim). Chodzi mi
                glownie o trudnosc trasy - wiem ze wszystkie etapy gorskie koncza sie
                podjazdami-i porownanie z poprzednimi, kto jest faworytem etc.. Na moj gust sa
                to trudne etapy (mowie o gorskich) ale brakuje jeszcze "wysokosci". W
                poprzednim Tourz w 16 etapie kolarze wspinali sie na wysokosc ponada 2400 m.
                Wtedy wlasnie kryzys przezywal Lance Armstrong. Wiem ze najwazniejsz jest %
                wzniesienia ale wysokosc tez jest istotna. I moze wyjasnisz mi jeszcze jedna
                rzecz. na moj gust Vuelta chyba jest ciut trudniejsza od toru, ale to Tour jest
                najbardziej prestizowy. Dlaczego ?

jesli chodzi o faworytow to wiem ze mocny jest Ullrich, Beloki, na pewno ktorys
                z Hiszpanow z Kelme, moze ktos z Euskuatel (moze Laiseka). Nie wymienilem tu
                Lance bo to jest moj faworyt nr 1 i najwiekszy charakter na Swiecie. Powinien
                wygrac. Trzymam za niego mocno kciuki

Pozdrawiam

jurek
                • Gość: TomAsz Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France - do Jurka IP: 212.160.165.* 04.07.01, 15:00
                  Gość portalu: jurek napisał(a):

> Ja do TomAsz'a. Domyslam sie ze to Ty redagujesz
                  strony szosa.rowery.org. mam
                  > krotkie pytanko. Napisz mi gdzie mozna znalezdz opinie
                  na temat tegorocznego
                  > Touru (po polsku - sa wakacje i ne chce sie meczyc z
                  angielskim).

Szczegoly beda u mnie w piatek, ale pod adresem:
                  http://www.wsi.edu.pl/~gak56/2001_fr/TdF2001.html
                  tez cos znajdziesz.

> I moze wyjasnisz mi jeszcze jedna
                  > rzecz. na moj gust Vuelta chyba jest ciut trudniejsza
                  od toru, ale to Tour jest
                  >
                  > najbardziej prestizowy. Dlaczego ?

Jest cos takiego jak tradycja + zainteresowanie mediów +
                  zainteresowanie kibiców + niepowtarzalna atmosfera +
                  wszyscy najlepsi kolarze szykuja sie na ten wyscig.
                  Wiele czynników sklada sie na prestiz tej imprezy.

>
                  > jesli chodzi o faworytow to wiem ze mocny jest
                  Ullrich, Beloki, na pewno ktorys
                  >
                  > z Hiszpanow z Kelme, moze ktos z Euskuatel (moze
                  Laiseka). Nie wymienilem tu
                  > Lance bo to jest moj faworyt nr 1 i najwiekszy
                  charakter na Swiecie. Powinien
                  > wygrac. Trzymam za niego mocno kciuki

Podobne uwazam.

Pozdr.
                  TomAsz
                  szosa.rowery.org
        • Gość: Raffi LANCE a nie Greg Armstrong IP: 212.77.96.* 04.07.01, 14:26
          • Gość: Szybki Re: LANCE a nie Greg Armstrong IP: *.proxy.aol.com 05.07.01, 00:36
            Gość portalu: Raffi napisał(a):

Przepraszam za blad - ja myslalem o tym drugim swietnym kolarzu z USA Greg......
            Pozdrowienia.
            • Gość: emil Re: do Tomasza IP: *.public.svc.webtv.net 05.07.01, 05:11
              Nie, uprzedzen do Armstronga nie mam zadnych i uwazam ze gosc jest piekielnie mocny i inteligientny ale ty chyba nie sledzisz swojego ulubionego sportu zbyt uwaznie. Nigdy Armstrong nie zostal zlapany na dopingu a prasa francuska szkalowala go ile mogla o koks.Ale o Le Monde pisali to samo- czlowiek z innej planety. Czyli krotko mowiac koksiarz.Nothstein tez obrobiona mial dupe w Wielkiej eurpie bo zdeklasowal niemcow na olimpiadzie.Arnstrong to sol w oku europejskiego kolarstwa
              • Gość: jurek Re: do Tomasza IP: *.dhl.com 05.07.01, 09:48
                Moge sie zgodzic po czesci z emilem. Faktycznie tegorocznej zimy Armstrong byl
                szkalowany przez dzienniki i telewizje francuska. To byl obled robiony tylko po
                to zeby przeszkodzic w przygotowaniach to Touru a jak wiecie Lance zima zawsze
                jezdzil z Bruyneelem w Pireneje i Alpy (no moze nie zima a wczesna wiosna). A
                pamietacie w 1999 jak go podejrzewali o doping. Srodki dopingujace rzekomo
                mialy byc zawarte w masci ktora smarowal obtarcia po siodelku. Po prostu
                chamstwo. No i ten slawny film France3, ktora niby nagrala jak jakis gostek nby
                z US Postal wyrzycal do kosza na smieci koks. jakby nie mogl tego zrobic w
                zupelnie innym miejscu albo spalic po prostu. Faktycznie z Gregiem Lemondem
                bylo to samo. Tez wrocil po kontuzji barku i tez wygral. A pamietacie moze, juz
                po 3 tryumfie Grega w TdF jak przymierzal sie do 4 ego zwyciestwa w peletonie
                nie bylo czlowieka ktory nie jechalby przeciwko Amerykaninowi. Pisala nawet o
                tym prasa. Chociaz bylem jeszcze nastolatkiem to pamietam to doskonale.
                Wiec TomAszu musi byc cos w tym co mowi emil. A przeciez to Lance swoja osoba
                uratowal prestiz Tourowi i Leblancowi (dyr. TdF) w 1999 po tym nieszczesnym
                wyscigu w ktorym wygral Pantani w 1998.

Do TomAsza: Dzieki za odpowiedz. na pewno zajrze na Twoje strony z wielka
                przyjemnoscia

Pozdrawiam

jurek
                • Gość: TomAsz Re: do Tomasza IP: 212.160.165.* 05.07.01, 11:10
                  Tour sledze od 1993 roku wiec nie moge sie odniesc co do podejrzen w stosunku
                  do Grega LeMonda, a w sprawie ataków na Armstronga.

Owszem byly i moga sie powtorzyc, ale nie odbieralem ich nigdy jako atak na
                  czlowieka zza oceanu. Pamietajcie, ze od 1998 roku we Francji panuje psychoza
                  dopingu w kolarstwie, a tu nagle pojawia się czlowiek, ktory po chorobie
                  nowotworowej prawie cudem uniknal smierci i nagle jest bezkonkurencyjny w
                  najtrudniejszym wyscigu na swiecie. Musialy sie pojawic pytania jak to mozliwe.

Nie tylko Armstrong jest oskarzany o doping, vide ostatnia sprawa podczas Giro.
                  Podejrzanych jest wielu kolarzy (zaden z nich nie jest Amerykaninem), w tym
                  Niemiec Ullrich, w sumie 86 osób, a pewnie skonczy sie na oskarzeniu kilku osób.

A ze Francuzi nie lubia Ameryki to juz inny temat.

Pozdr.
                  TomAsz
                  szosa.rowery.org
                  • Gość: jurek Re: do Tomasza IP: *.dhl.com 05.07.01, 11:23
                    Masz racje, ze trudno zrozumiec jak po tak piekielnej chorobie mozna zostac
                    mistrzem dwa razy z rzedu. Ale podkreslam to co wczesniej pisalem. To jest
                    piekielnie uparty czlowiek (Armstrong), majacy motywacje no i oczywiscie
                    niezlomny charakter. Ogladaliscie moze film o grupie US Postal o 19.30 na
                    Eurosporcie we wtorek. Byly zdjeciowki z Alp, prawdopodobnie wlasnie wiosna jak
                    Bruynel jechal samochodem a Lance na rowerze. Dojechali do gory a tu pada taki
                    tekst Lanca: "Ja jeszcze sobie zjadel 10 km w dol i potem jescze raz wjade pod
                    gore" i potem: " Nie chce mi sie konczyc treningu" To jest czlowiek ktory
                    zasluzyl tak jak Miguel Indurain wygrac 5 tourow. Wiem ze jest mocny Ullrich,
                    nie przepadam za nim ale daze go pelnym szacunkiem ale on ma duzo slabszy
                    charakter (chocby jego wspinaczki na tegorocznym Giro - wypadly blado).
                    Dlatego wybaczcie mi ten "szowinizm" ale L. Armstrong jest dla mnie najlepszy i
                    daje naprawde niesamowita motywacje jesli chodzi takze o inne dziedziny zycia
                    uczac swoja postawa ze nawet najgorsze "gory zyciowe" mozna pokonac majac taki
                    charakter i byc tak upartym

pozdrawiam wszystkich ktoryz odpowiedzieli na haslo o TdF oraz szczegolnie
                    TomAsza i emila

jurek

• Gość: Krisip Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.laser.pl 05.07.01, 10:15
        Witam wszystkich fanów kolarstwa. Myśle że w tym roku w końcu (chociarz już raz
        wygrał) uda sie Janowi Ullrichowi .Jest w świetnej formie ,ostatnio wygrał
        mistrzostwa Niemiec. Co prawda słabo sie spisywał w Giro ale tak samo bylo
        przed olimpiadą. Najpierw słabo jechał we Vuelcie a potem wygrał wyścig na
        olimpiadzie. Pozdrawiam fanów Ullricha . Kris
      • Gość: jurek Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France: do emila i TomAsza IP: *.dhl.com 05.07.01, 11:29
        Ciekawy tekst o tegorocznym Toer de France jest na www.cyclingnews.com pod
        tematem Tour News o faworytach i szansach Armstronga i Ullricha (m.in. o Tour
        de Swiss). warto przeczytac

pozdrawiam
        • Gość: TomAsz Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France: do emila i TomAsza IP: 212.160.165.* 05.07.01, 14:57
          Serwis www.cyclingnews.com do 'lektura obowiązkowa' dla każdego fana kolarstwa.

Pozdr.
          TomAsz
          szosa.rowery.org
          • Gość: jurek Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France: do emila i TomAsza IP: *.dhl.com 05.07.01, 15:02
            To prawda, bylem na Twoich stronach - sa OK. Czekam na aktualizacje (tak jak
            mowiles: w piatek) i wypada mi tylko zyczyc zeby TDF w tym roku byl tak
            ekscytujacy jak w zeszlym (szczegolnie Mt. Ventoux) no i zeby Lance przyjechal
            w zoltej koszulce do paryza

Pozdrawiam

Jurek
      • Gość: tom Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: *.safenet.pl 08.07.01, 11:53
        Moim faworytem jest..Piotr Wadecki(żartowałem, on przyjedzie na100). Kto wygra?
        Oczywiscie mój BIGidol LANCE ARMSTRONG (TEN CO BYŁ NA KSIĘŻYCU)
      • Gość: Duda Re: Kto wygra tegoroczny Tour de France IP: 128.192.57.* 09.07.01, 14:21
        Jak to kto, jest tylko jeden fawortt tzw. "pewniak" Lens Armstrong,mysle
        rowniez, ze Zbyszek Spruch wygra jakis plaski etap
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka