Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!!

IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 15.06.02, 12:46
    Komentatorzy Polsatu Sport udają, że są na stadionach w Japonii i Korei, podczas
    gdy w w rzeczywistości siedzą w specjalnym studio, gdzieś w Korei. Kilkanaście
    dni przed mundialem jeden z dyrektorów Polsatu przyznał się nawet w prasie, że
    nie bądą jeździć do Japonii bo byłoby to zbyt drogie i nie wygodne. Potem sprawa
    ucichła i nakazali komentatorom udawać, że są na stadionach. Tymczasem praktyka
    jest taka, że poza kilkoma przypadkami, zwykle kiedy Kołtoń i Borek komentują
    razem, komenatatorzy nie są nawet na stadionach w Korei. Wystarczy posłuchać, w
    którym momencie podają informacje - zmiana (kto za kogo), dopiero kiedy widzimy
    to wszyscy na monitorach, powrót kontuzjowanego piłkarza na boisko - to samo,
    żółta kartka - jak wyżej, itd, itd. Kontrowersyjne sytuacje, których nie ma
    napowtórkach pozostają zupełnie nie wyjaśnione.
    Najbardziej rozśmieszył mnie niejaki Paweł Wójcik, który na początku mistrzostw
    komentował mecz Chorwacja - Meksyk. Pod koniec spotkania zaczął opowiadać, że
    widzi zasmucone miny chorwackich dziennikarzy. Mecz odbywał się jednak w
    Japonii, podobnie jak wszystkie inne grupowe mecze Chorwatów. Jestem ciekaw, co
    w takim razie robili dziennikarze chorwaccy w korei? Bo, że tam był w tym
    momencie Wójcik to akurat pewne, bo jak pisałem wyżej sami polsatowcy przyznali,
    że do Japonii jeździć nie będą. Zresztą wystarczy spojrzeć na układ
    komentatorów, ci sami komentowali mecze co dwie godziny, choć odbywały się one w
    miastach odłegłych od siebie o setki kilometrów.
    Po co ta cała kołomyja i mydlenie oczu kibicom. Przecież nikt by się nie
    obraził, a co więcej prędzej wybaczylibyśmy pomyłki i spóźnione komentarze,
    jeśli komentatorzy przyznaliby się, że nie są na stadionie.
    A z drugiej strony, to po co było ich wysyłać do Azji, skoro i tak komentują za
    jakiegoś studia. To nie można było ze studia w W
    Obserwuj wątek
      • rolin Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! 15.06.02, 12:55
        Podobnych bzdur w zyciu nie slyszalem.
        A jak robia wywiady z pilkarzami.. to co? Jakies efekty specjalne? Czy jada
        tylko zrobic wywiad w japoni i wracaja do swojego studia w Polsce zeby
        komentowac dalej? ;)

Czlowiek zastanow sie co piszesz.
        • Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 15.06.02, 12:57
          rolin napisał(a):

> Podobnych bzdur w zyciu nie slyszalem.
          > A jak robia wywiady z pilkarzami.. to co? Jakies efekty specjalne? Czy jada
          > tylko zrobic wywiad w japoni i wracaja do swojego studia w Polsce zeby
          > komentowac dalej? ;)
          >
          > Czlowiek zastanow sie co piszesz.

najpierw dobrze przeczytaj: napisałem, że komentują ze studia w korei, a nie w
          Warszawie, chodzi o to, że nie ma ich na stadionach...
          pozdr...
          • rolin Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! 15.06.02, 12:58
            Wiem sorry wlasnie teraz doczytalem :).
            Ale to i tak nie prawda. Zreszta... moze mowili, ze nie beda jezdzic a jednak
            pojechali pewnie.
            • Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 15.06.02, 13:01
              rolin napisał(a):

> Wiem sorry wlasnie teraz doczytalem :).
              > Ale to i tak nie prawda. Zreszta... moze mowili, ze nie beda jezdzic a jednak
              > pojechali pewnie.

A jak wytłumaczysz, że Iwanow, albo Wójcik są w stanie w ciągu dwóch godzin
              pokonać kilkaset kilometrów, w rundzie grupowej było zwykle tak, że ten sam
              komentator relacjonował mecz o 8.30 i 13.30. A przecież, ze względów
              bezpieczeństwa, na mecze trzeba podobno przychodzić sporo wcześniej...??

• Gość: bolek Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 15:30
          co za głupek. ta kleska Polaków całkowicie siadła tobie na łeb. komentatorzy
          polsatu są lepsi niz ci pajace zn TVP
          • Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 17.06.02, 16:04
            Gość portalu: bolek napisał(a):

> co za głupek. ta kleska Polaków całkowicie siadła tobie na łeb. komentatorzy
            > polsatu są lepsi niz ci pajace zn TVP

pewnie, że lepsi, wcale nie pisałem, że gorsi, tylko po co udają...
            a głupek jesteś sam :)
            ..
      • Gość: Manid Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 13:01
        Generalnie wolę oglądać Polsat niż TVP, bo jest zabawniej, mimo iz w TVP mają
        etetowego "Clowna" Jasia, co Anglie zatrzymał. Np. Podczas meczu Polska - USA
        Mateusz Borek: "I ożywienie na trybunach, do kibiców dochodzi wiadomość z meczu
        Korea - Portugali", widać jak Koreańczycy i Amerykanie się cieszą a Borek: "Ale
        my oczywiście nie zdradzamy wyniku tamtego spotkania" w głosie wyraźnie słuchać
        trud od powstrzymywania się od śmiechu :) Ale jeszcze lepiej było przed meczem.
        Engel: "Zanim odpowiem Panu na to pytanie, panie Mateuszu, mam prośbę aby
        odróżnił pam kopanie piłki od kopania ludzi, wtedy możemy pogadać, może za
        jakieś 25 lat." Na co w studio odzywa się Gmoch: "Szkoda, że musimy na tą
        rozmowę czekać 25 lat, bo ja też chciałbym jej posłuchać" :)))) po czym zaraz
        dodał: "no pewnie i dożyję, ale czy będę wtedy ją mógł usłyszeć i
        zrozumieć?" ;))))))))

• Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 15.06.02, 13:03
          Gość portalu: Manid napisał(a):

> Generalnie wolę oglądać Polsat niż TVP, bo jest zabawniej, mimo iz w TVP mają
          > etetowego "Clowna" Jasia, co Anglie zatrzymał. Np. Podczas meczu Polska - USA
          > Mateusz Borek: "I ożywienie na trybunach, do kibiców dochodzi wiadomość z meczu
          >
          > Korea - Portugali", widać jak Koreańczycy i Amerykanie się cieszą a Borek: "Ale
          >
          > my oczywiście nie zdradzamy wyniku tamtego spotkania" w głosie wyraźnie słuchać
          >
          > trud od powstrzymywania się od śmiechu :) Ale jeszcze lepiej było przed meczem.
          >
          > Engel: "Zanim odpowiem Panu na to pytanie, panie Mateuszu, mam prośbę aby
          > odróżnił pam kopanie piłki od kopania ludzi, wtedy możemy pogadać, może za
          > jakieś 25 lat." Na co w studio odzywa się Gmoch: "Szkoda, że musimy na tą
          > rozmowę czekać 25 lat, bo ja też chciałbym jej posłuchać" :)))) po czym zaraz
          > dodał: "no pewnie i dożyję, ale czy będę wtedy ją mógł usłyszeć i
          > zrozumieć?" ;))))))))

Nie mam zastrzeżeń, co do atrakcyjności relacji, studio też jest całkiem fajne, a
          Gmoch jest rewelacyjny, ale trochę uczciwości by nie zawadziło...

>
        • rolin Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! 15.06.02, 13:03
          hahah.. a to dobre :D
          Ten trener Gmoch to rzeczywiscie super gosc ;).
          Najbardziej lubie jak analizuje mecze... taktyki druzyn i akcje ;P.
          • rolin Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! 15.06.02, 13:05
            Faniwan mi sie zawsze wydawalo, ze kazdy mecz komentowal inny dziennikarz.
            Przeciez ich jest 4!
            Borek, Kolton, Wojcik, Iwanow.
            • Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 15.06.02, 13:09
              rolin napisał(a):

> Faniwan mi sie zawsze wydawalo, ze kazdy mecz komentowal inny dziennikarz.
              > Przeciez ich jest 4!
              > Borek, Kolton, Wojcik, Iwanow.

Właśnie problem w tym, że nie. Regułą było, że Wójcik i Iwanow a czasem Kołtoń
              komentowali po dwa mecze - pierwszy i ostatni danego dnia. To rzuciło mi się w
              oczy od razu drugiego dnia mistrzostw - Kołtoń komentował rano mecz Kamerun-
              Irlandia, a potem o 13.30 Niemcy - Arabia Saudyjska. Takich przypadków było
              jeszcze kilkanaście...
              pozd
      • Gość: kapen przyznali się IP: *.chello.pl 15.06.02, 17:57

Kilka dni temu przynali, że siedzą w studiu i komentują z monitorów.
      • Gość: christop Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.bialan.pl 15.06.02, 18:50
        Borek i Kołtoń za to pojechali do Korei i komentują mecze będąc na stadionie.
        Aby nie było wątpliwości, że rzeczywiście tam są co pewien czas przeprowadzają
        z sobą wywiady.
        Borek staje z mikrofonem na tle nowoczesnego koreańskiego stadionu
        i z uśmiechem na ustach zadaje pytania.........Kołtoniowi.

To są prawdziwi gwiazdorzy tych "miszczostw"!!!!
        • Gość: m04 Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: 195.116.167.* 16.06.02, 01:10
          Tak, jeszcze przed mistrzostwami przeprowadzali ze soba wywiady na srodku
          koreanskiej ulicy. ale te iwanowy i inne to chyba w jajo rzeczywiscie robia
          • Gość: szpok Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.rasserver.net 16.06.02, 01:29
            Gość portalu: m04 napisał(a):

> Tak, jeszcze przed mistrzostwami przeprowadzali ze soba wywiady na srodku
            > koreanskiej ulicy. ale te iwanowy i inne to chyba w jajo rzeczywiscie robia

Robia to w stylu amerykanskim, tzn, oklamac, oszukac i sztucznie usmiechac sie.
      • Gość: rob Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: 2.4.STABLE* / 10.1.114.* 16.06.02, 01:50
        i tak są o milion razy lepsi niż szpakowski
        • Gość: Erykk Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 01:54
          Ale Iwanoiw i Wójcik też tam muszą być, przynajmniej w Korei Południowej, bo
          przeciez mecz Kostaryka:Turcja komentował Paweł Wójcik razem z Krzysztofem
          Ratajczakiem z Polskiego Radia.
          • Gość: m04 Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: 195.116.167.* 16.06.02, 01:57
            Hm. A moze Ratajczyk tez nie BYL w Korei. A moze nie bylo tam w ogóle naszej
            reprezentacji i wywiady przeprowadzali w Sulejówku?

TRUST NO-ONE
            THE TRUTH IS OUT THERE
            • Gość: Erykk Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 02:11
              to też mówię...
      • Gość: mrW Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: 5.1R2D* / 80.193.209.* 16.06.02, 02:48
        dziwi sie,ze Polacy jeszcze ogladaja te stacje......
        • Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 17.06.02, 11:17
          ktoś tu napisał, że podobno się przyznali, ale chyba tak, żeby nikt tego nie
          słyszał. ostatnio znów robią w nas w konia. W sobotę rano przed drugą połową
          meczu Niemcy - Paragwaj: "Przenosimy się do Seogwipo. Jest tam Paweł Wójcik" A z
          komentarza ewidentnie wynika, że gościa tam nie ma. To samo w trakcie
          dziesiejszego meczu USA - Meksyk. Friedel dostał żółtą kartkę, ale Wójcik nie
          wie za co. Mówi, że realizator nie pokazał..., itd., i
      • znafca Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! 17.06.02, 11:20
        Na pewno jakiś mecz ze studia komentował Iwanow.
        W planie kamery nie było widać całego boiska i krzyknął spalony-tak jak
        wydawało się z tego ujęcia kamery.
        Za chwilę kamerka wędruje w lewo, a tam jeszcze z 5 zawodników- i Iwanow "a
        jednak nie". Widział to tak samo jak ja przed telewizorem.
        • Gość: faniwan Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 17.06.02, 11:28
          znafca napisał(a):

> Na pewno jakiś mecz ze studia komentował Iwanow.
          > W planie kamery nie było widać całego boiska i krzyknął spalony-tak jak
          > wydawało się z tego ujęcia kamery.
          > Za chwilę kamerka wędruje w lewo, a tam jeszcze z 5 zawodników- i Iwanow "a
          > jednak nie". Widział to tak samo jak ja przed telewizorem.

Ja uważam, że na stadionie byli tylko może ze 3-4 razy. Zawsze komentarz jest
          dokładnie do tego, co widać na monitorze. Wystarczy, że realizator transmisji
          pokaże trenera, kibiców, czy jakąś ważną personę z FIFA, natychmiast komentator
          Polsatu o tym wspomina. A przecież siedząc na stadionie nie jest w stanie tego
          zrobić, bo patrzy raczej na murawę niż w monitor, w który spogląda zazwyczaj tylko
          przy powtórkach kontrowersyjnych sytuacji. Poza tym, komentatorzy, którzy są na
          stadionach często mówią rzeczy typu "kątem oka spoglądam poza boisko" i opowiadają
          o tym kto się rozgrzewa, co robi trener, itd
      • Gość: Pizdofon Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 11:38
        Napisałem o tym na niniejszym forum w drugim dniu MŚ, ale mój wpis został
        usunięty przez administratorów-cenzorów. No, ale "GW" ma umowę z Polsatem i nie
        chcieli, aby pojawiały się w sieci niekorzystne dla Polsatu informacje.

Na szczęście teraz cenzura zaspała i wątek się ładnie rozwinął.
        • Gość: Trilek Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.chello.pl 17.06.02, 16:36
          Część spotkan jest komentowana ze studia a czesc z prosto ze stadionow .
          To bylo wiadomo juz od gdzies tak od pol roku, poniewaz:
          - za malo kasy mial Polsat
          - za malo komentatorow

Tą praktyke bylo widac juz podczas Ligi Mistrzow, czesc spotkan prosto ze
          stadionu ale zdecydowana wiekszosc bylo komentowanych ze studia.
          Identycznie jest na tym Mundialu (przewaga tych ze studia) Ale cale szczescie
          ze jak komentuja ze studia to nie nudza tak jak Szpakowski podczas polfinalu
          Pucharu UEFA miedzy Borusia i Milanem ( nie zauwazyl karnego !!!!!!) albo
          podczas wczesniejszego Mundialu gdy TVP podczas awarii musiala sobie radzic z
          komentowaniem spotkan ze studia (to bylo zadko ale gdy sie zdarzalo to poziom
          byl niski)

Jedynie co mnie kluje w oczy to ten Blubox PolszituSport - czuje tutaj duze
          oszczednosci , ale i tak ciut lepiej niz ostatnie akcje z wirtualnym studio

• Gość: Gela Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 17:56
            moż się mylę, ale oprócz Borka to w Polsacie ciężko mówić o drugim komentatorze,
            reszta znacznie odbiega od poziomu,
            a Szpakowskiego dramat polega na tym, że trzyma się TVP i nie sprzedaje się na
            lewo i prawo,
            a skąd oni komentują to mi naprawdę ...., byle był rzetelny komentarz,
            w Polsce mamy trzech komentatorów
            Borek szpak i Laskowski reszta się nadaje do Radia....
            Pozdrawiam
      • Gość: mateo Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: 218.145.63.* 17.06.02, 21:17
        Na pewno dają ze studia! Ale to tym bardziej potwierdza klasę Iwanowa albo
        Wójcika! A czy Polskie Radio wszyskie mecze komentuje ze stadionów??? Przecież
        słychać sokładnie tak samo jak w Polsacie??? Albo nas wszyscy robią w ch...
        albo ja jestem nie normaknym?!? Na ra.
        • Gość: m04 Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: 195.116.167.* 18.06.02, 00:21
          IWANOW - DNO. Dzisiaj w czasie meczu usa-mexyc nie moglem sluchac jak udaje
          podniecenie rozgrywaniem pilki na wlasnej polowie albo jak 3 razy
          krzyczy "BLANCO!" gdy ten przez pól sekundy jest w posiadaniu pilki. No i nie
          moge zniesc tego, ze póki realizator nie pokaze odpowiedniego ujecia, nie wie
          co sie dzieje - czy jest róg, aut, wolny, czy rozpoczyna bramkarz.
          • Gość: ramke Re: KOMENTATORZY POLSATU OSZUKUJĄ KIBICÓW!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 22:13
            To wy nic nie wiecie? Tak, oni rzeczywiście są w Korei, z tym że w Ludowo -
            Demokratycznej. Solorz to palant!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka