Gość: wyjazdy 1972 IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 10:40 przed meczem z Pogonia uczcijmy go minuta ciszy.Spoczywaj Czarek w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
para3030 Re: Zmarł Cezary Cichocki 19.03.05, 11:35 Pan Cezary Cichocki kochał piłkę nożną i Lecha Poznań, a piłka nożna i Kolejorz kochali Pana Cezarego. Będzie nam - kibicom Lecha -Pana bardzo brakowało. do nieba wejdzie Pan z następującymi słowami na ustach: "W górę serca niech zwycięża Lech"! Cześć pamięci Pana Cezarego Cichockiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 15:29 R.i.P. Nie wielu z nas zasługuje na miano prawdziwego kibica... Pan Cezary na to zasługiwał - niech w spoczywa w spokoju i niech w jego raju, jego kochany Kolejorz zawsze był mistrzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uks Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 00:46 To smutne i przygnebiające. Jaki będzie stadion przy Bułgarskiej bez niego, jego pasji i jego wąsów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 11:54 Tak, to smutna wiadomość dla świata poznańskiego sportu, a zwłaszcza kibiców.Miałem kiedyś okazję poznać w rozmowie Ś.P. Pana Czarka na konferencji o marketingu sportowym na AE. Wielokrotnie też występował na antenie radia Merkury - jako głos wszystkich kibiców. I faktycznie-to co pisze red.Nawrot-wręcz promieniało od niego tą fascynajcą sportem, a w szczególności piłką nożną i Jego/Naszym/ ukochanym Kolejorzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniczek Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:28 Zagdzam sie z sociem wyjazdy 1972 co do minuty ciszy!!!Ale powinni sie torszke dalej!!!Miejsce na ktorym zazwyczaj siedział Pan Cichocki powinno być do końca rundy puste i jakoś szczególnie odznaczone!!! Pamietam kiedyś, że był pomysł nazwania "czwartej trybuny"!!! Wg mnie powinno sie nazwac im. Cezarego Cichockiego!!!! Spoczywaj Czarek w spokoku [*][*} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIK Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 12:49 Kibice całej Polski oto odszedł z naszego grona jeden z największych.Mój serdeczny przyjaciel.Myslę zę na wszystkich stadionach w Polsce powinniśmy uczcić jego pamięć .Pamieć prawdziwego kibica miłującego swój klub ale kochajacego sport. Umiejącego docenić klase rywala. To rola dla nas w tym wypadku sport musi łączyć. Łączyc Poznań, Warszawę,Szczecin,Łódż.,Kraków. Wielkopolske Śląsk Pomorze łączyc nas kibiców. Czarkowi jesteśmy to winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 20:35 OK. Uczcijcie jego pamięć. A czy ktoś pamiętał o smierci Władysława Sobkowiaka - wielkiej gwaizdy Kolejarza sprzed lata? Gdzie proporcje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basior Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 21:17 Nigdy nie miałem okazji spotkać pana Cezarego, natomiast często stykałem się z jego ciepłym, pełnym pasji głosem słuchając audycji sportowych, nadawanych przez Radio Merkury. Będzie Go nam bardzo brakowało. Cześć Jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remote Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 22:35 Wielki Kibic. Wzor dla nas, tych mlodszych zakochanych w Kolejorzu. Lech bez Pana Czarka nie bedzie juz taki sam. Requiem In Pace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:10 Zmarł człowiek. Ale nie róbcie z niego bohatera. Był pasjonatem sportu ale i małym kłamczuszkiem (w jednym dniu bywał na meczu w Monachium i w Londynie). I jego wiedza sportowa też była rózna. Widział podobno wszystkie mecze reprezentacji Polski w Polsce? Na Kolejorza chodził od 1959, a urodził sie w 1953. Był podobno na wszystkich jego meczach, a ja byłem z nim wakacjach w dniu rozgrywania meczu Lecha w Poznaniu. My jako jego rodzina możemy powiedzieć coś więcej, a jego smierć sama w sobie dla nas jest trudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Kłamczuszek Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.netair.pl 22.03.05, 10:59 "Jak zaczęła się pana przygoda z Lechem ? - Moja matka do dzisiaj uważa, że największym błędem mojego ojca było zabranie mnie 13 maja 1962 roku na mecz Lecha. Przeprowadziliśmy się wówczas na Dębiec i gdzie mogliśmy pójść ? Oczywiście na Kolejorza ! Wtedy może jeszcze nie zakochałem się w tym zespole, ale właśnie od tego meczu z Polonią Bytom - ówczesnym Mistrzem Polski, który Lech zremisował 0:0 - wszystko się zaczęło. Podobała mi się atmosfera na stadionie, na który przychodziło po 20 tysięcy ludzi. Byłem zafascynowany flagami, trąbkami, bębnami, a najbardziej wulgarne sformułowane, jakie padało z ust kibiców to "sędzia kalosz". Zacząłem coraz częściej chodzić na mecze Lecha. Ale potem pojawiał się pan na meczach Lecha niemal zawsze. - Potem nadszedł mecze w trzeciej lidze z Górnikiem Konin, to było dokładnie 24 sierpnia 1969 roku. Od tamtego czasu w Poznaniu opuściłem tylko jeden mecz. Dlaczego nie było mnie wtedy na stadionie, to już wiele osób wie. W czerwcu 1980 roku, o godzinie 17:00 Lech grał z Ruchem Chorzów (wygrał 3:1), a ja o 17:15 brałem ślub. Z perspektywy dwudziestu trzech lat uważam, że lepiej było pójść wtedy na mecz (śmiech). Liczył pan mecze na których pan był ? - Między 1962, a 1969 rokiem naliczyłem 68 meczów Lecha, w tym dwa wyjazdowe. Natomiast od roku 1969 obejrzałem na stadionie 784 spotkania Kolejorza, w tym 197 razy wybrałem się na mecze wyjazdowe." www.lech.poznan.pl/index.php?action=news&id=1677 Niewątpliwie ktoś tu kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:50 Dobrze główkujesz. Przecież średnio zorientowany kibic zauważył, iz Cezarego (szczególnie w okresie wakacyjnym) nie było na wszystkich meczach Lecha. Szkoda, ze nikt nie potrafił tego mu publicznie powiedzieć w oczy za jego życia. Tak się zrodziła śmieszna legenda... Może z mitem nie należy walczyć, a szczególnie nie powinna tego robić rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tort Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 19:59 To co tu czytam jest zwyczajnie obrzydliwe. Brzydzę się wami, kanalie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały K. Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.netair.pl 23.03.05, 12:28 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Tobie zarzucam kłamstwo, nie panu Cezaremu. Porównaj sobie daty u ciebie i w wywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:54 Chodzi Tobie o date rozpocżęcia chodzenie na mecze? No właśnie zawsze był to 1959, a w wywiadzie powiedziałe 1962. Takim był Czruś też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SO Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:16 Po jaką cholerę ciągniecie ten wątek? CC już pochowany, pochowajcie i jego kłamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 09:15 Też nie rozumiem, po co jeden kretyn z drugim kretynem roztrząsają tu, na publicznym forum takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś