Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmarł Cezary Cichocki

IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 10:40
    przed meczem z Pogonia uczcijmy go minuta ciszy.Spoczywaj Czarek w spokoju.
    Obserwuj wątek
      • para3030 Re: Zmarł Cezary Cichocki 19.03.05, 11:35
        Pan Cezary Cichocki kochał piłkę nożną i Lecha Poznań, a piłka nożna i Kolejorz
        kochali Pana Cezarego. Będzie nam - kibicom Lecha -Pana bardzo brakowało. do
        nieba wejdzie Pan z następującymi słowami na ustach: "W górę serca niech
        zwycięża Lech"! Cześć pamięci Pana Cezarego Cichockiego!
        • Gość: pro Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 15:29
          R.i.P.

Nie wielu z nas zasługuje na miano prawdziwego kibica... Pan Cezary na to
          zasługiwał - niech w spoczywa w spokoju i niech w jego raju, jego kochany
          Kolejorz zawsze był mistrzem!
          • Gość: uks Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 00:46
            To smutne i przygnebiające. Jaki będzie stadion przy Bułgarskiej bez niego, jego
            pasji i jego wąsów?
            • Gość: mario Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 11:54
              Tak, to smutna wiadomość dla świata poznańskiego sportu, a zwłaszcza
              kibiców.Miałem kiedyś okazję poznać w rozmowie Ś.P. Pana Czarka na konferencji
              o marketingu sportowym na AE. Wielokrotnie też występował na antenie radia
              Merkury - jako głos wszystkich kibiców. I faktycznie-to co pisze
              red.Nawrot-wręcz promieniało od niego tą fascynajcą sportem, a w szczególności
              piłką nożną i Jego/Naszym/ ukochanym Kolejorzem!
      • Gość: koniczek Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:28
        Zagdzam sie z sociem wyjazdy 1972 co do minuty ciszy!!!Ale powinni sie torszke
        dalej!!!Miejsce na ktorym zazwyczaj siedział Pan Cichocki powinno być do końca
        rundy puste i jakoś szczególnie odznaczone!!! Pamietam kiedyś, że był pomysł
        nazwania "czwartej trybuny"!!! Wg mnie powinno sie nazwac im. Cezarego
        Cichockiego!!!! Spoczywaj Czarek w spokoku [*][*}
        • Gość: DIK Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 12:49
          Kibice całej Polski oto odszedł z naszego grona jeden z największych.Mój
          serdeczny przyjaciel.Myslę zę na wszystkich stadionach w Polsce powinniśmy
          uczcić jego pamięć .Pamieć prawdziwego kibica miłującego swój klub ale
          kochajacego sport. Umiejącego docenić klase rywala. To rola dla nas w tym
          wypadku sport musi łączyć. Łączyc Poznań, Warszawę,Szczecin,Łódż.,Kraków.
          Wielkopolske Śląsk Pomorze łączyc nas kibiców. Czarkowi jesteśmy to winni.
          • Gość: Anka Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 20:35
            OK. Uczcijcie jego pamięć. A czy ktoś pamiętał o smierci Władysława Sobkowiaka -
            wielkiej gwaizdy Kolejarza sprzed lata? Gdzie proporcje?
            • Gość: basior Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 21:17
              Nigdy nie miałem okazji spotkać pana Cezarego, natomiast często stykałem się z
              jego ciepłym, pełnym pasji głosem słuchając audycji sportowych, nadawanych przez
              Radio Merkury. Będzie Go nam bardzo brakowało.

Cześć Jego pamięci!
      • Gość: remote Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 22:35
        Wielki Kibic. Wzor dla nas, tych mlodszych zakochanych w Kolejorzu.
        Lech bez Pana Czarka nie bedzie juz taki sam.
        Requiem In Pace.
        • Gość: Frank Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:10
          Zmarł człowiek. Ale nie róbcie z niego bohatera. Był pasjonatem sportu ale i
          małym kłamczuszkiem (w jednym dniu bywał na meczu w Monachium i w Londynie). I
          jego wiedza sportowa też była rózna. Widział podobno wszystkie mecze
          reprezentacji Polski w Polsce? Na Kolejorza chodził od 1959, a urodził sie w
          1953. Był podobno na wszystkich jego meczach, a ja byłem z nim wakacjach w dniu
          rozgrywania meczu Lecha w Poznaniu. My jako jego rodzina możemy powiedzieć coś
          więcej, a jego smierć sama w sobie dla nas jest trudna.
          • Gość: Mały Kłamczuszek Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.netair.pl 22.03.05, 10:59
            "Jak zaczęła się pana przygoda z Lechem ?

- Moja matka do dzisiaj uważa, że największym błędem mojego ojca było zabranie
            mnie 13 maja 1962 roku na mecz Lecha. Przeprowadziliśmy się wówczas na Dębiec i
            gdzie mogliśmy pójść ? Oczywiście na Kolejorza ! Wtedy może jeszcze nie
            zakochałem się w tym zespole, ale właśnie od tego meczu z Polonią Bytom -
            ówczesnym Mistrzem Polski, który Lech zremisował 0:0 - wszystko się zaczęło.
            Podobała mi się atmosfera na stadionie, na który przychodziło po 20 tysięcy
            ludzi. Byłem zafascynowany flagami, trąbkami, bębnami, a najbardziej wulgarne
            sformułowane, jakie padało z ust kibiców to "sędzia kalosz". Zacząłem coraz
            częściej chodzić na mecze Lecha.

Ale potem pojawiał się pan na meczach Lecha niemal zawsze.

- Potem nadszedł mecze w trzeciej lidze z Górnikiem Konin, to było dokładnie 24
            sierpnia 1969 roku. Od tamtego czasu w Poznaniu opuściłem tylko jeden mecz.
            Dlaczego nie było mnie wtedy na stadionie, to już wiele osób wie. W czerwcu
            1980 roku, o godzinie 17:00 Lech grał z Ruchem Chorzów (wygrał 3:1), a ja o
            17:15 brałem ślub. Z perspektywy dwudziestu trzech lat uważam, że lepiej było
            pójść wtedy na mecz (śmiech).

Liczył pan mecze na których pan był ?

- Między 1962, a 1969 rokiem naliczyłem 68 meczów Lecha, w tym dwa wyjazdowe.
            Natomiast od roku 1969 obejrzałem na stadionie 784 spotkania Kolejorza, w tym
            197 razy wybrałem się na mecze wyjazdowe."
            www.lech.poznan.pl/index.php?action=news&id=1677
            Niewątpliwie ktoś tu kłamie...
            • Gość: Frank Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:50
              Dobrze główkujesz. Przecież średnio zorientowany kibic zauważył, iz Cezarego
              (szczególnie w okresie wakacyjnym) nie było na wszystkich meczach Lecha.
              Szkoda, ze nikt nie potrafił tego mu publicznie powiedzieć w oczy za jego
              życia. Tak się zrodziła śmieszna legenda... Może z mitem nie należy walczyć, a
              szczególnie nie powinna tego robić rodzina?
              • Gość: tort Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 22.03.05, 19:59
                To co tu czytam jest zwyczajnie obrzydliwe. Brzydzę się wami, kanalie
              • Gość: Mały K. Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.netair.pl 23.03.05, 12:28
                Chyba mnie nie zrozumiałeś. Tobie zarzucam kłamstwo, nie panu Cezaremu.
                Porównaj sobie daty u ciebie i w wywiadzie.
                • Gość: Frank Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 16:54
                  Chodzi Tobie o date rozpocżęcia chodzenie na mecze? No właśnie zawsze był to
                  1959, a w wywiadzie powiedziałe 1962. Takim był Czruś też
                  • Gość: SO Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:16
                    Po jaką cholerę ciągniecie ten wątek? CC już pochowany, pochowajcie i jego
                    kłamstwa
                    • Gość: uk Re: Zmarł Cezary Cichocki IP: *.icpnet.pl 24.03.05, 09:15
                      Też nie rozumiem, po co jeden kretyn z drugim kretynem roztrząsają tu, na
                      publicznym forum takie sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka