Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MISTRZOSTWA POLSKI ZAWIESZONE ??

04.04.05, 08:49
    Prawdopodobnie pogrzeb Jana Pawła II odbędzie się w piątek... i na pewno nie
    będzie to godzina 6rano; Do czasu zakończenia ceremonii pogrzebowej w Polsce
    trwa żałoba a w tym czasie nie wypada aby odbywały się jakiekolwiek imprezy;
    w tym sportowe..... sytuacja jest trudna..... tak więc piątek będzie dniem w
    którym nie powinien odbywać się żaden mecz....
    Obserwuj wątek
      • zielgora i co z tym fantem zrobić? 04.04.05, 09:00
        Widzę, że mój głos nie jest odosobniony. Właśnie się zastanawiałem nad
        uczestnictwem w piątkowych grach, w takim przypadku i zresztą ciągle się
        zastanawiam. Wiem, że przełożenie o tydzień mistrzostw jest sprawą ciężką, ale
        w tak wyjątkowej sytacji włodarze lodowiska mogą pójść na rękę, a z środkami
        masowego przekazu nie powinno być, żadnego problemu.
        pozdrawiam Hubert
      • zielgora ...pierwsze info 04.04.05, 09:41
        pomimo iż najczęściej mówiło się piątku jako dacie pogrzebu; z ostatnich
        doniesień wynika, że może być to sobota. zobaczymy o 17.00; ale w przypadku
        soboty Zielona Góra nie pojawi sie na mistrzostwach jako zespół do rywalizacji.
        • hit_and_roll Re: ...pierwsze info 04.04.05, 10:13
          Moi drodzy poczekajmy na oficjalną datę ceremonii pogrzebowych, później
          zastanowimy się co możemy zrobić... dziś wieczorem powinno się już wszystko
          wyjaśnić.
          • pntb1 Czekajmy cierpliwie 04.04.05, 12:15
            Mysle, ze chwila jest szczegolna i nikt nie ma gotowego pomyslu jak zareagowac.
            Zgadzam sie za apelami, by cierpliwie poczekac na wyznaczenie daty pogrzebu
            Papieza. Wtedy podejmiemy decyzje wszyscy, jako srodowisko. Nawet jesli
            uprawniony do jej podjecia jest Zarzad w porozumieniu z organizatorami.

Jedno jest pewne. Niezaleznie od przebiegu wydarzen, jesli mistrzostwa sie
            odbeda to nie bedzie imprezy integracyjnej w planowanym dotad ksztalcie. Mam
            nadzieje, ze ta decyzja spotka sie ze zrozumieniem.

Pawel Burlewicz
            • ccckb Pogrzeb Papieża będzie w piątek 04.04.05, 13:02
              ???
              • ranter początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 13:06
                ..... potrwa długo.... co robimy?? bo mecze zaplanowane do poludnia powinny
                zostać przeniesone....
                • ccckb Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 13:18
                  Wydaje mi się, że dużo dłużej niż do południa.
                  Nie powinniśmy grać w piątek!!!

Może moglibyśmy grać od soboty do poniedziałku?
                  • zielgora piątek bez gier? 04.04.05, 13:27
                    ....... tez tak uważam. Co do poniedziałku to ciekawa propozycja, ale czy
                    możliwa? pytanie do organizatorów
                    • ccckhangoor Re: piątek bez gier? 04.04.05, 13:50
                      jednodniowy poślizg byłby najlepszy, ale... urlopy, dni wolne w pracy, itd...
                      jeśli założymy, iż pogrzeb JPII zakończy się do 15stej, oraz, iż imprezy
                      integracyjnej nie ma to:

możemy zacząć w piątek o 15stej, zamiast imprezy rozegrać kolejkę eliminacji (o
                      20:00), a w sobotę zamiast zaczynać o 11stej (jak jest teraz w rozpisce) zagrać
                      o 8:00. istnieje wtedy możliwość, iż niektóre drużyny będą grać 3 mecze w sobotę...

• kasia_cocktail Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 13:40
                    Jest to jakieś rozwiązanie.
                    • afijalkowska Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 14:03
                      Nie wiem czy jest to rozwiązanie. Nawet przyjmując że pogrzeb zakończy się o 15
                      to wątpię abyśmy mieli ochotę a co więcej byli w stanie brać się za sportową
                      rywalizację. Granie w piątek moim zdaniem nie wchodzi w rachubę. To jest dzień
                      żałoby i zadumy. W związku z powyższym albo przesuwamy całość mistrzostw na inny
                      weekend np. za tydzień - nie wiem czy to możliwe, albo gramy o jeden dzień
                      dłużej czyli kończymy rozgrywki w poniedziałek.
                      Myślę że władze miasta oraz lodowiska zrozumieją naszą sytuację i mogliby nam
                      pójść na rękę. Trzeba jednak jak najszybciej zdecydować jakie jest nasze
                      stanowisko i co robimy, bo wszyscy wzięliśmy urlopy, mamy bilety i zaklepane
                      noclegi i trzeba to wszystko poprzestawiać.
                      • aga.ogrodniczek Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 14:34
                        może powinniśmy pomysleć o 3 grach dziennie - czyli w sobotę eliminacje grupowe
                        a w niedzielę ćwierćfinały, półfinały i fiał - jeżeli chcemy trzymać się tego
                        weekendu. Bo obawiam się że mimo wszystko większość z nas jednak chyba miałoby
                        problem z poniedziałkowym dodatkowym dniem urlopu.
                        • zielgora czas na decyzję i możliwości organizacyjne!!!! 04.04.05, 14:47
                          Wszyscy się zgadzamy, że piątek odpada definitywnie.. Turniej dwudniowy,
                          doświadczenie z Krynicy pokazuje, że to nie najlepszy pomysł (od 7.30 do 01.20
                          na lodowisku); poza tym 6 meczy w ciągu 2 dni to dużo..... Zgadzam się, że
                          poniedziałek też nie jest szczęśliwym rozwiązaniem, ale to dzień urlopu zamiast
                          piątku.
                          • ccckhangoor Re: czas na decyzję i możliwości organizacyjne!!! 04.04.05, 14:50
                            > poniedziałek też nie jest szczęśliwym rozwiązaniem, ale to dzień urlopu zamiast
                            > piątku.

oczywiście, poniedziałek zamiast piątku. nawet i jedno i drugie na "p". niestety
                            istnieje również trzecia część tej zamiany, która burzy równowagę. i też jest na
                            "p" - prezes... :|||
                        • ccckhangoor Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 14:48
                          agnieszko, w takim układzie finał skończył by sie około 21szej w niedzielę!
                          ponieważ:
                          jest do rozegrania 40 meczów (dziesięć rund na czterech torach).
                          jednego dnia jesteśmy w stanie zrobić pięć rund (8-10, 10:30-12:30, 13-15,
                          15:30-17:30, 19:00-21:00).
                          o zmianie zasad rozgrywek (bez ćwierćfinałów: zwycięzcy grup grają od razu w
                          półfinałach, itd).. lepiej nawet nie wspominać (choć wtedy by się udało w czasie
                          zmieścić).
                          • aga.ogrodniczek Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 15:33
                            Może jedynym wyjściem jest jednak zagrać w piątek 2 rundy (każda drużyna po
                            jednym meczu). W sobotę dokończyć eliminację i rozegrać 1/4 a w niedziele tak
                            jak było planowane 1/2 i finał.
                            Wiem że to co proponuje jest kontrowersyjne ale jeżeli nie chcemy wszystkiego
                            przekładać to jest to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.
                            • karolajna-cocktail Re: początek Pogrzebu Papieża w piątek g.10.00 04.04.05, 15:39
                              Tak naprawdę to muszą się wypowiedzieć organizatorzy, bo nie wiemy czy możliwe
                              jest przełożenie mistrzostw o 1 dzień lub o tydzień. Jeśli nie, to myślę, że
                              pomysł Agnieszki jest dość sensowny.
                              • ranter piątek nie ma sensu 04.04.05, 15:48
                                myślę, że piątek jest mało sensownym terminem w takiej sytacji.... "po
                                pogrzebie idziemy sobie pograć!!!"
                                • cccfrosty Już wiadomo co i jak 04.04.05, 15:58
                                  Mecze zostają skomasowane w dwóch dniach, sobocie i niedzieli. Gramy po trzy
                                  mecze dziennie.
                                  Tak jest słusznie, chociaż wszyscy będziemy zmordowani.
                                • aga.ogrodniczek Re: piątek nie ma sensu 04.04.05, 16:01
                                  Przepraszam jeżeli kogoś mój pomysł uraził, ale szczerze mówiąc nie odbieram
                                  tego tak jak ty to przedstawiasz, dla mnie raczej jest to jeszcze jedna forma
                                  oddania czci Wielkiemu Człowiekowi i miłośnikowi sportu, dla Którego sport i
                                  rywalizacja zgodna z zasadami była nieodzowną częścią życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka