Gość: boby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:42 święta racja...popieram!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: River Plate Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:47 Bardzo radykalne jak na "GW".Popieram w całości, podpisuję się obiema ręcami. Pozdro dla autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit a wladze klubow swoje IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 21:49 No i co z tego jak jakiś redaktorek bedzie sie burzyl na "kibicow" jesli prezesi klubow beda tak sie wypowiadac o swoich pupilkach - Ja bym swoich kibiców rozgrzeszył i ich rozumiem. Zespół grał słabo, spalono ich szaliki, krzyczano "Jesteśmy u siebie", sprowokowano ich. Adrenalina im skoczyła. (Mirosław Stasiak, właściciel KSZO) podobnych przykladow usprawiedliwiania bandytow przez wladze klubowe juz bylo wiele w przeszlosci... gdzie jest ta K.U.R.W.A Listkiewicz. Za takie proby rozgrzeszenia klub powinny być kary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPN do dymisji Re: a wladze klubow swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:01 Listkiewicz był na tym meczu. On popiera bandytów. Po meczu powiedział o drobnym incydencie broniąc bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kedar Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.devs.futuro.pl 12.04.05, 17:05 pytanie w zasadzie retoryczne: dlaczego p. red. Sarzało widzi rozwiązanie problemu, dlaczego widzi je każdy trzeźwo myślacy człowiek, a ten debil Listkiewicz udaje ,ze problemu nie ma?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:28 A ja jeszcze żądam dafrmowego biletu dla mnie i mniej chinczykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MistrzBo ALE HARD CORE'OWY FELIETON!!! IP: 194.146.120.* 11.04.05, 20:49 Popieram, popieram, popieram. Cytując autora(prawie) : Chuligani WYPIERTALAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.lublin.mm.pl 11.04.05, 21:00 Gość portalu: Sarzało Jacek napisał(a): - Od policji, by bezwzględnie egzekwowała prawo, a nie drżała ze strachu przed byle głupkiem, który a nuż poskarży się do rzecznika praw obywatelskich, bo zasłużenie dostał pałką przez plecy. Dla bezpieczeństwa kibiców naprawdę lepiej uchodzić za brudnego Harry'ego niż inspektora Clouseau. Punkt chybiony - akurat prewencja nigdy w Polsce nie bawila sie w Clouseau i nie ma takiego zamiaru. Wiele zas razy niewinny widz dostal palka po plecach, bo pan policjant czuje sie bezkarny i woli walnac przypadkowego swiadka zajscia, który w przeciwienstwie do chuligana mu nie odda. Co do pozostalych - zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.dolsat.pl 11.04.05, 22:20 "Punkt chybiony - akurat prewencja nigdy w Polsce nie bawila sie w Clouseau i nie ma takiego zamiaru. Wiele zas razy niewinny widz dostal palka po plecach, bo pan policjant czuje sie bezkarny i woli walnac przypadkowego swiadka zajscia, który w przeciwienstwie do chuligana mu nie odda. Co do pozostalych - zgadzam sie." Bzdury wasc gadasz. Przypadkowy widz na widok zadymy spieprza jak najdalej i na pewno nie stoi w zasiegu palki. Za duzo tych awantur juz widzialem, zeby wierzyc w takie glodne kawalki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolla Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:18 Jestem za!!! Ja nie chcę bandytów na trybunach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiuu Brawo!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 21:18 Brawo panie Redaktorze! Mocny felieton, ale może w ten sposób do kogoś coś dotrze, bo na razie w środowisku piłkarskim to sami głucho-ślepi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odi Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.gdynia.mm.pl 11.04.05, 21:31 Mocne slowa - ale popieram! Dosc tego zezwierzecenia! Dosc lamania krzeselek, wyzwisk, zadym, podpitych gowniarzy wokol stadionow. Dosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolla Włoski rząd grozi zamknięciem stadionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:38 11.04.2005 21:03 Rząd włoski ostrzegł, że będzie zamykał stadiony piłkarskie, jeśli powtórzy się sytuacja z tego weekendu, gdy w starciach z pseudokibicami obrażenia odniosło 85 policjantów. Do bójek piłkarskich chuliganów z policją doszło w Rzymie, Palermo, Udine, Cava dei Tirreni i Perugii. - Jeszcze jedna taka niedziela może doprowadzić do zamknięcia stadionów - ostrzegł minister spraw wewnętrznych Giuseppe Pisanu. Minister dziwił się, że barbarzyńskie zachowanie kibiców nastąpiło tuż po wielkim i podniosłym przeżyciu duchowym, jakim był pogrzeb Jana Pawła II. Pomysł zamykania stadionów popiera burmistrz Rzymu Walter Veltroni. - Kibice muszą zrozumieć, jakie konsekwencje może mieć ich zachowania. Nie możemy zgodzić się na życie w kraju, w którym zabranie dziecka na stadion staje się niebezpieczne. W sumie aresztowano 17 pseudokibiców, a 259 kolejnych zostało zidentyfikowanych i zostaną im postawione zarzuty. Około 200 fanów Livorno zdemolowało po meczu z Lazio Rzym dworzec kolejowy San Pietro. Kibice z Toskanii od początku spotkania zachowywali się prowokacyjnie. Skandowali komunistyczne slogany i powiewali czerwonymi flagami, na co znani z neonazistowskich sympatii fani Lazio odpowiadali rasistowskimi hasłami. Policja miała problemy z kibicami także po innych meczach Serie A - Palermo z Messiną i Udinese z Romą. Do najpoważniejszych zamieszek doszło jednak po czwartoligowym spotkaniu w Cava dei Tirreni, gdzie obrażeń doznało 40 funkcjonariuszy. Także na polskich stadionach nie obyło się w ten weekend bez przemocy. Mimo apeli o uszanowanie pamięci papieża i zakończenie międzyklubowych waśni, do bójek doszło m.in. w Ostrowcu i Katowicach. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odi Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.gdynia.mm.pl 11.04.05, 21:54 jestem naprawde pod wrazeniem tego jak poradzila sobie anglia... Nam brakuje wszystkiego co oni mieli: kompleksowy rzadowy program - rzetelnych,nieskorumpowanych,kompetentnych i twardych wykonawcow - spore fundusze Tak mysle ze u nas musi stac sie jakas tragedia (smierc kilku kiboli w takiej stadionowej bitwie - smierc kogos postronnego - smierc jakiegos policjanta) zeby rzad raczyl zauwazyc problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo YESSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!! IP: *.quarknet.pl / 83.16.19.* 11.04.05, 22:13 no! wreszcie jakiś porządny felieton! czy będzie można go również przeczytać w papierowej wersji "gazety"? chetnie kupię :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:29 Debile, bezmózgi, dresy i pompki bez karków umówcie się poza miastem i wyrżnijcie do nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolas Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.guest.fundp.ac.be 11.04.05, 22:50 Brawo Panie Jacku, dodałbym jeszcze żadania do ustawodawców, aby w końcu znaleźli czas na stworzenie normalnych przepisów prawnych, regulujących bandydyzm na stadionach. Od siebie: piękna inicjatywa z tą ustawką-szkoda że ten chłam nie potrafi czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
rocco.siffredi Jacku konkrety 11.04.05, 23:20 Zadam czystych klatek schodowych, zadam bezpiecznych busow. Panie Jacku ok, ale to nawet przedszkolak moze napisac. Mniej Pan odwage i po nazwiskach: jaki klub, jacy kibice, kto na piwo itd. a takie pisanie dla pisania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jacku konkrety IP: *.malnet.pl 12.04.05, 00:42 przecież to każdy wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: philippo Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 11.04.05, 23:25 nie interesuje mnie ta pseudoliga, pseudo PZPN i pseudo piłkarze. Interesuje mnie natomiast jedno, porządek na stadionach i likwidacje pseudokibiców, bo ta kasta rozrasta sie zadziwiająco szybko. Niedługo założą partię, to oni będą organizować obchody pamięci znanych rodaków(już organizują) itd. Stop na wszystkich frontach, pełne poparcie dla Jacka, pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane BRAWO! IP: *.compower.pl 11.04.05, 23:53 To się nazywa felieton!!! Tak trzymać, j.ebać drechów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujo Re: BRAWO! IP: *.icpnet.pl 12.04.05, 00:04 Gó.. tam dotrze. Mowa-trawa! A ja żądam, żeby całe zło zniknęło ze świata! Żadam i już!!! No dalej!!! Dlaczego nie znika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tar Re: BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 00:33 mnie tylko dziwi jedno. dlaczego wymiar sprawiedliwosci dorwal sie do rywina i pojdzie on siedziec (co w calej rozciaglosci popieram), a nie moze dobrac sie do tej pieprzonej mafijno-huliganskiej struktury, ktora smie sie nazywac kibicami?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopran Re: BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 01:06 Myślę, że dlatego iż tu mamy do czynienia z przejawami korupcji w wymiarze lokalnym, a sprawę Rywina śledziliśmy na wyższym piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: BRAWO! IP: *.aster.pl 14.04.05, 01:36 Święte słowa. W zasadzie - nic dodać - nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 01:03 Brawo Panie Sarzało!!! Ja też żądam!!! A do ludzi odpowiedzialnych za taką sytuację: pracować, prowadzić dialog, rozwiązywać problem, pracować, czytać książki, pojeździć na rowerze, myśleć, robić!!! nie leżeć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZ Brawo Jacek IP: *.akl.callplus.net.nz 12.04.05, 01:30 Kibole to cioty jakich malo. Az sie plakac chce. Mocni to oni sa w grupie. Dwa - dokladnie chlopaki jak jestescie tacy mocni czemu nie zrobicie sobie ustawki? lub do Iraku (tylko kto by was tam chcial?? )albo jeszcze gdzies? Wont ze ze stadionow to przez was umiera polski futbol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Re: Brawo Jacek IP: *.telia.com 12.04.05, 02:14 Brawo, brawo, ale jak slusznie zauwazyl, kluby nie robia NIC. Kluby akceptuja debilow, bo czesc z tych debili rzeczywiscie szyje flagi, jest aktywna w Stowarzyszeniach Kibicow, tyle ze dla nich mecz na wyjezdzie to w pierwszej kolejnosci okazja zeby byc bandyta, a mecz jest na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz ... IP: *.pptp.stw-bonn.de 12.04.05, 02:19 Sarzalo jestes idio**. Gorszy od chuliganow! Zastanow sie co piszesz a na dodatek mam nadzieje ze dostaniesz raz pala jak sobie "zaslurzyles". Jak mozna wypisywac takie glupoty!? Wez sie czlowieku idz leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Do Jazz IP: 195.117.126.* 13.04.05, 10:34 Sam się lecz baranie i przede wszystkim ortografia się kłania, nie chciało się nosić teczki to się nosi woreczki. A SARZAŁo ma rację wynocha ze stadionów barbarzyńcy do dżungli skakać po drzewach małpy jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.04.05, 21:57 A Ty sie juz wyleczyłeś? Wysyłasz do lekarza człowieka który ma dość bandytyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter To są bzdury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 02:28 Piłkarze, kluby i PZPN nie mogą nic pomóc w tej sprawie. Nie mają środków i nie ma co na nich zrzucać odpowiedzialności. Bandytów powinna ścigać policja i prokuratura, a karać - sądy. Nie byłoby żadnym problemem wyłapać prowodyrów i posadzic ich na lata, a to pozostałym bydlątkom dałoby to do myślenia. Wystarczy, żeby wspomniane władze chciały. Ale nie chcą, tak jak nie chciały w Anglii w latach siedemdziesiątych. Na cos czekają. Na polskie Heysel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazen Re: To są bzdury. IP: *.si.res.rr.com 12.04.05, 05:58 Jesli PZPN zagrozilby wykluczeniem klubu z rozgrywek, to odpowiednie srodki i fundusze na ochrone z prawdziwego zdarzenia znalazly by sie w KAZDYM, nawet najbiedniejszym klubie. Jacek ma racje: kluby toleruja stare uklady z pseudo-kibicami, mylnie myslac ze to wlasnie oni tworza prawdziwa tkanke klubu....ale prawda jest zupelnie inna, prawdziwy kibic to wlasnie taki, o jakim pisze Jacek, co sobie chce przyjsc na mecz z rodzina, kupic kielbaske czy piwko, i przy okazji pokibicowac swojej druzynie. Tacy wlasnie kibice przynosza finansowy zysk klubom ( po pierwsze kupujac bilety, koszulki, programy, jedzenie; a po drugie sponsor, widzac ze jego reklama dochodzi do porzadnych ludzi, z odpowiedniej denografii, inwestuje wiecej kasy w klub). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: To są bzdury. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 10:40 A co kluby mogą? Dajmy na to, przestaną tolerować łobuzów. Czy łobuzy przestaną przychodzić na mecze i się tłuc? A gdzie tam! Co najwyżej zaczną też tłuc piłkarzy i bluzgać na władze klubu. Ja tam widzę dwa rozwiązania: 1. Pseudokibice to przestępcy i wówczas powinni siedzieć w mamrze, co problem bratania się z piłkarzanmi sprowadza do widzeń. 2. Pseudokibice to nie przestępcy i wówczas nie ma nic złego w brataniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: To są bzdury. IP: *.aster.pl 14.04.05, 01:42 Dawno nie oglądałem polskiej ligi, ale gdy ta jeszcze była w TVP publicznej, a było to w czasach, gdy mecze drużyn śląskich komentował obecnie pracujący dla Polsatu Sport red. Andrzej Zydorowicz, to często jak były pokazywane trybuny na stadionie GKS Katowice wisiał transparent o treści:"Pseudokibice - kochają Śląska stolicę". Tu pytanie do kibiców GKS - dalej wisi ten transparent. Bo jeżeli tak, to chyba dalszy komentarz jest zbyteczny. Pozdrawiam kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: To są bzdury. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.04.05, 09:33 Tam jest samokrytyczne przyznanie się, że łowcy śmierdzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jezul Respect! 12.04.05, 05:50 Nigdy mi sie nie chciało chodzic na mecze klubowe, bo tam zawsze pełno idiotow na trybunach. Miedzypanstwowe mecze były troche lepsze, ale nawet tam idioci robia zadymy. Tyle lat i nikt nie potrafi sobie z tym poradzic. Anglicy potrafili, przyjezdzali do Polski na seminaria i co? Moze mowili po angielsku i działacze nie zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Respect! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 10:42 Może Ty też nie zrozumiałeś, bo porządek z angielskimi kibicami - bandytammi zrobili nie działacze, tylko policja i sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Respect! IP: *.vic01.dataco.com.au 12.04.05, 11:45 To Ty nie zrozumiales. Delegacja angielska mowila, ze sady i policja to jedno a organizacja meczu to drugie. Mowili m.in, ze wbrew pozorom bezpieczenstwo stadionu jest proporcjonalne do standardu toalet. Nie wiem czy zrozumiesz zwiazek, ale trudno. A teraz lekcja angielskigo dla Ciebie: toilet = toaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Respect! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 13:36 Dziękuję Ci bardzo. To ładnie z Twojej strony, że zechciałes w formie jednego, krótkiego listu przekazać całokształt swej wiedzy na temat języka angielskiego. Proponuję jednak, żebyś puknąwszy się w łeb, przemyślał jeden temat: w latach siedemdziesiątych standard angielskich stadionów był lepszy, niż my możemy sobie w ogóle wyobrazić, a bandytyzm się szerzył również w sposób niewyobrażalny. Mimo krat, siatek i ogrodzeń strach było na stadiony chodzić (byłem w 1980 i 1981 roku kilka razy na Anfield Road to widziałem co się działo, zwłaszcza w czasie meczu z MU, zaś po meczach następowały tradycyjne zamieszki uliczne). Potem było Heysel. Rząd Margaret Thatcher wydał wojnę chuliganom, doprowadził do uchwalenia bardzo restrykcyjnych przepisów karnych. Jednocześnie policja dostała rozkaz bezwzględnego egzekwowania przepisów porządkowych. Po kilku latach stan bezpieczeństwa na stadionach się poprawił do tego stopnia, że można było rozebrać mury, siatki i ogrodzenia. Ale najpierw wyłapano prowodyrów i pozbyto się ich ze stadionów, a potem dopiero rozebrano ogrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris*** Re: Respect! IP: 85.124.40.* 12.04.05, 10:58 nie moze tylko na pewno mowili po angielsku i na pewno nasi "swiatli" dzialacze nic nie zrozumieli... a swoja droga pamietam jakie spustoszenie siali angielscy kibice w 80-tych latach. teraz co tydzien ogladam angielska lige i bardzo podoba mi sie ich doping. gdybym byl pilkarzem, najchetniej gralbym wlasnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.lodzka.policja.gov.pl 12.04.05, 06:48 Pamiętam mecz Widzew-Legia w latach 80-tych kiedy kibice Legii wtargnęli na płytę boiska Widzewa. "Zomole" zrobili porządek, a kibice - choć to był stan wojenny (lub tuż po) krzyczeli brawo milicja (tak to się wtedy nazywało). Ale cóż nie czarujmy się, wtedy "zomo" miało "praktykę" w działaniach porządkowych - huty, stocznie, kopalnie etc. Kierujący zabezpieczeniem nie bał się zdecydowanych rozkazów bo gazety i minister nie zwalniały go za to z pracy. I tak źle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyzszy Szczebel Komisje Sejmowa powolac IP: *.dsl.siol.net 12.04.05, 08:06 Skoro "za niski poziom", zeby sie tego pozbyc, to powolac nastepna komisje sledcza - z ziobrem i giertychem najlepiej, bo tacy dociekliwi i ferujacy wyroki przed, nie po... Niech cala Polska zobaczy przesluchania Listka i pzpn, prezesow klubow i klubow chuli.. kibica, nagranych na video bandytow, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.daewoo.lublin.pl 12.04.05, 08:10 No nareszcie ktoś wygarnął to co trza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibicka Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:50 Brawo Brawo Brawo!!Nareszccie mocne i prawdziwe słowa. Dziękuję, sama bym im to chętnie wykrzyczała w te bezmyślne gęby. G.. w papierku to nie cukierek a nie każdy człowiek w klubowym szaliku to kibic. Żadni kibice ani pseudokibice ale bandyci i tylko tak ich nazywać!!DZiwie się prezesom klubów,przecież tracą przez nich masę kasy: kary, zdemolowane stadionyi brak normalnych ludzi, którzy chętnie zapłaciliby za bilerty i klubowe gadżety. Zbulwerowała mnie wypowiedź Bojarskiego po meczu, który próbował ich usprawiedliwiać. Aż uświadomił mnie mój syn: Mamo oni się ich boją.To może do licha PZPN i policja zrobią coś , aby bandzior zaczął się bać. Wykorzystujcie wreszcie istniejące prawo ludzie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobe Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neologic.pl 12.04.05, 10:09 a ja zadam od wojska by podczas tej gigantycznej ustawki debilom granaty w lapy dac - tak dla naszej pewnosci... Odpowiedz Link Zgłoś