Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jacek Sarzało: Żądam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:42
    święta racja...popieram!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: River Plate Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 20:47
        Bardzo radykalne jak na "GW".Popieram w całości, podpisuję się obiema ręcami.
        Pozdro dla autora.
        • Gość: Ivulspirit a wladze klubow swoje IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 21:49
          No i co z tego jak jakiś redaktorek bedzie sie burzyl na "kibicow" jesli
          prezesi klubow beda tak sie wypowiadac o swoich pupilkach

- Ja bym swoich kibiców rozgrzeszył i ich rozumiem. Zespół grał słabo, spalono
          ich szaliki, krzyczano "Jesteśmy u siebie", sprowokowano ich. Adrenalina im
          skoczyła. (Mirosław Stasiak, właściciel KSZO)

podobnych przykladow usprawiedliwiania bandytow przez wladze klubowe juz bylo
          wiele w przeszlosci...

gdzie jest ta K.U.R.W.A Listkiewicz. Za takie proby rozgrzeszenia klub powinny
          być kary
          • Gość: PZPN do dymisji Re: a wladze klubow swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:01
            Listkiewicz był na tym meczu. On popiera bandytów.
            Po meczu powiedział o drobnym incydencie broniąc bandytów.
        • Gość: kedar Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.devs.futuro.pl 12.04.05, 17:05
          pytanie w zasadzie retoryczne: dlaczego p. red. Sarzało widzi rozwiązanie
          problemu, dlaczego widzi je każdy trzeźwo myślacy człowiek, a ten debil
          Listkiewicz udaje ,ze problemu nie ma?!?
        • Gość: Ja Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:28
          A ja jeszcze żądam dafrmowego biletu dla mnie i mniej chinczykow
      • Gość: MistrzBo ALE HARD CORE'OWY FELIETON!!! IP: 194.146.120.* 11.04.05, 20:49
        Popieram, popieram, popieram. Cytując autora(prawie) : Chuligani WYPIERTALAĆ!!!
      • Gość: m04 Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.lublin.mm.pl 11.04.05, 21:00
        Gość portalu: Sarzało Jacek napisał(a):

- Od policji, by bezwzględnie egzekwowała prawo, a nie drżała ze strachu przed
        byle głupkiem, który a nuż poskarży się do rzecznika praw obywatelskich, bo
        zasłużenie dostał pałką przez plecy. Dla bezpieczeństwa kibiców naprawdę lepiej
        uchodzić za brudnego Harry'ego niż inspektora Clouseau.

Punkt chybiony - akurat prewencja nigdy w Polsce nie bawila sie w Clouseau i
        nie ma takiego zamiaru. Wiele zas razy niewinny widz dostal palka po plecach,
        bo pan policjant czuje sie bezkarny i woli walnac przypadkowego swiadka
        zajscia, który w przeciwienstwie do chuligana mu nie odda. Co do pozostalych -
        zgadzam sie.
        • Gość: johny Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.dolsat.pl 11.04.05, 22:20
          "Punkt chybiony - akurat prewencja nigdy w Polsce nie bawila sie w Clouseau i
          nie ma takiego zamiaru. Wiele zas razy niewinny widz dostal palka po plecach,
          bo pan policjant czuje sie bezkarny i woli walnac przypadkowego swiadka
          zajscia, który w przeciwienstwie do chuligana mu nie odda. Co do pozostalych -
          zgadzam sie."

Bzdury wasc gadasz. Przypadkowy widz na widok zadymy spieprza jak najdalej i na
          pewno nie stoi w zasiegu palki. Za duzo tych awantur juz widzialem, zeby
          wierzyc w takie glodne kawalki.
      • Gość: zolla Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:18
        Jestem za!!! Ja nie chcę bandytów na trybunach!!!
      • Gość: stasiuu Brawo!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.05, 21:18
        Brawo panie Redaktorze! Mocny felieton, ale może w ten sposób do kogoś coś
        dotrze, bo na razie w środowisku piłkarskim to sami głucho-ślepi.
      • Gość: Odi Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.gdynia.mm.pl 11.04.05, 21:31
        Mocne slowa - ale popieram!

Dosc tego zezwierzecenia! Dosc lamania krzeselek, wyzwisk, zadym, podpitych
        gowniarzy wokol stadionow. Dosc
      • Gość: zolla Włoski rząd grozi zamknięciem stadionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:38

11.04.2005 21:03
        Rząd włoski ostrzegł, że będzie zamykał stadiony piłkarskie, jeśli powtórzy się
        sytuacja z tego weekendu, gdy w starciach z pseudokibicami obrażenia odniosło
        85 policjantów.

Do bójek piłkarskich chuliganów z policją doszło w Rzymie, Palermo, Udine, Cava
        dei Tirreni i Perugii. - Jeszcze jedna taka niedziela może doprowadzić do
        zamknięcia stadionów - ostrzegł minister spraw wewnętrznych Giuseppe Pisanu.

Minister dziwił się, że barbarzyńskie zachowanie kibiców nastąpiło tuż po
        wielkim i podniosłym przeżyciu duchowym, jakim był pogrzeb Jana Pawła II.

Pomysł zamykania stadionów popiera burmistrz Rzymu Walter Veltroni. - Kibice
        muszą zrozumieć, jakie konsekwencje może mieć ich zachowania. Nie możemy
        zgodzić się na życie w kraju, w którym zabranie dziecka na stadion staje się
        niebezpieczne.

W sumie aresztowano 17 pseudokibiców, a 259 kolejnych zostało zidentyfikowanych
        i zostaną im postawione zarzuty.

Około 200 fanów Livorno zdemolowało po meczu z Lazio Rzym dworzec kolejowy San
        Pietro. Kibice z Toskanii od początku spotkania zachowywali się prowokacyjnie.
        Skandowali komunistyczne slogany i powiewali czerwonymi flagami, na co znani z
        neonazistowskich sympatii fani Lazio odpowiadali rasistowskimi hasłami.

Policja miała problemy z kibicami także po innych meczach Serie A - Palermo z
        Messiną i Udinese z Romą. Do najpoważniejszych zamieszek doszło jednak po
        czwartoligowym spotkaniu w Cava dei Tirreni, gdzie obrażeń doznało 40
        funkcjonariuszy.

Także na polskich stadionach nie obyło się w ten weekend bez przemocy. Mimo
        apeli o uszanowanie pamięci papieża i zakończenie międzyklubowych waśni, do
        bójek doszło m.in. w Ostrowcu i Katowicach.

(PAP)

• Gość: Odi Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.gdynia.mm.pl 11.04.05, 21:54
        jestem naprawde pod wrazeniem tego jak poradzila sobie anglia... Nam brakuje
        wszystkiego co oni mieli: kompleksowy rzadowy program -
        rzetelnych,nieskorumpowanych,kompetentnych i twardych wykonawcow - spore fundusze

Tak mysle ze u nas musi stac sie jakas tragedia (smierc kilku kiboli w takiej
        stadionowej bitwie - smierc kogos postronnego - smierc jakiegos policjanta) zeby
        rzad raczyl zauwazyc problem
      • Gość: brawo YESSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!! IP: *.quarknet.pl / 83.16.19.* 11.04.05, 22:13
        no! wreszcie jakiś porządny felieton!

czy będzie można go również przeczytać w papierowej wersji "gazety"?
        chetnie kupię :D
      • Gość: murzyn Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:29
        Debile, bezmózgi, dresy i pompki bez karków umówcie się poza miastem i
        wyrżnijcie do nogi.
      • Gość: krolas Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.guest.fundp.ac.be 11.04.05, 22:50
        Brawo Panie Jacku, dodałbym jeszcze żadania do ustawodawców, aby w końcu
        znaleźli czas na stworzenie normalnych przepisów prawnych, regulujących
        bandydyzm na stadionach. Od siebie: piękna inicjatywa z tą ustawką-szkoda że
        ten chłam nie potrafi czytać.
      • rocco.siffredi Jacku konkrety 11.04.05, 23:20
        Zadam czystych klatek schodowych, zadam bezpiecznych busow. Panie Jacku ok, ale
        to nawet przedszkolak moze napisac. Mniej Pan odwage i po nazwiskach: jaki klub,
        jacy kibice, kto na piwo itd.

a takie pisanie dla pisania.....
        • Gość: as Re: Jacku konkrety IP: *.malnet.pl 12.04.05, 00:42
          przecież to każdy wie....
          • Gość: platos Re: Jacku konkrety IP: 217.96.0.* 12.04.05, 14:07
            ja nie wiem
      • Gość: philippo Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.pl / *.zlo.cxt.pl 11.04.05, 23:25
        nie interesuje mnie ta pseudoliga, pseudo PZPN i pseudo piłkarze. Interesuje
        mnie natomiast jedno, porządek na stadionach i likwidacje pseudokibiców, bo ta
        kasta rozrasta sie zadziwiająco szybko. Niedługo założą partię, to oni będą
        organizować obchody pamięci znanych rodaków(już organizują) itd. Stop na
        wszystkich frontach, pełne poparcie dla Jacka, pozd
      • Gość: kane BRAWO! IP: *.compower.pl 11.04.05, 23:53
        To się nazywa felieton!!! Tak trzymać, j.ebać drechów!
        • Gość: kujo Re: BRAWO! IP: *.icpnet.pl 12.04.05, 00:04
          Gó.. tam dotrze. Mowa-trawa! A ja żądam, żeby całe zło zniknęło ze świata!
          Żadam i już!!! No dalej!!! Dlaczego nie znika?
          • Gość: tar Re: BRAWO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 00:33
            mnie tylko dziwi jedno. dlaczego wymiar sprawiedliwosci dorwal sie do rywina i
            pojdzie on siedziec (co w calej rozciaglosci popieram), a nie moze dobrac sie
            do tej pieprzonej mafijno-huliganskiej struktury, ktora smie sie nazywac
            kibicami?!
            • Gość: sopran Re: BRAWO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 01:06
              Myślę, że dlatego iż tu mamy do czynienia z przejawami korupcji w wymiarze lokalnym, a sprawę Rywina śledziliśmy na wyższym piętrze.
        • Gość: Miki Re: BRAWO! IP: *.aster.pl 14.04.05, 01:36
          Święte słowa. W zasadzie - nic dodać - nic ująć.
      • Gość: koza Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 01:03
        Brawo Panie Sarzało!!! Ja też żądam!!! A do ludzi odpowiedzialnych za taką sytuację: pracować, prowadzić dialog, rozwiązywać problem, pracować, czytać książki, pojeździć na rowerze, myśleć, robić!!! nie leżeć!!!!
      • Gość: KZ Brawo Jacek IP: *.akl.callplus.net.nz 12.04.05, 01:30
        Kibole to cioty jakich malo. Az sie plakac chce. Mocni to oni sa w grupie. Dwa -
        dokladnie chlopaki jak jestescie tacy mocni czemu nie zrobicie sobie ustawki?
        lub do Iraku (tylko kto by was tam chcial?? )albo jeszcze gdzies? Wont ze ze
        stadionow to przez was umiera polski futbol.
        • Gość: SK Re: Brawo Jacek IP: *.telia.com 12.04.05, 02:14
          Brawo, brawo,
          ale jak slusznie zauwazyl, kluby nie robia NIC.
          Kluby akceptuja debilow, bo czesc z tych debili
          rzeczywiscie szyje flagi, jest aktywna w
          Stowarzyszeniach Kibicow, tyle ze dla nich mecz
          na wyjezdzie to w pierwszej kolejnosci okazja zeby
          byc bandyta, a mecz jest na koncu.
      • Gość: jazz ... IP: *.pptp.stw-bonn.de 12.04.05, 02:19
        Sarzalo jestes idio**. Gorszy od chuliganow! Zastanow sie co piszesz a na
        dodatek mam nadzieje ze dostaniesz raz pala jak sobie "zaslurzyles". Jak mozna
        wypisywac takie glupoty!? Wez sie czlowieku idz leczyc
        • Gość: mk Do Jazz IP: 195.117.126.* 13.04.05, 10:34
          Sam się lecz baranie i przede wszystkim ortografia się kłania, nie chciało się
          nosić teczki to się nosi woreczki. A SARZAŁo ma rację wynocha ze stadionów
          barbarzyńcy do dżungli skakać po drzewach małpy jedne.
        • Gość: Jonek Re: ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.04.05, 21:57
          A Ty sie juz wyleczyłeś? Wysyłasz do lekarza człowieka który ma dość bandytyzmu?
      • Gość: Porter To są bzdury. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 02:28
        Piłkarze, kluby i PZPN nie mogą nic pomóc w tej sprawie. Nie mają środków i nie
        ma co na nich zrzucać odpowiedzialności. Bandytów powinna ścigać policja i
        prokuratura, a karać - sądy. Nie byłoby żadnym problemem wyłapać prowodyrów i
        posadzic ich na lata, a to pozostałym bydlątkom dałoby to do myślenia.
        Wystarczy, żeby wspomniane władze chciały. Ale nie chcą, tak jak nie chciały w
        Anglii w latach siedemdziesiątych. Na cos czekają. Na polskie Heysel?
        • Gość: Mazen Re: To są bzdury. IP: *.si.res.rr.com 12.04.05, 05:58
          Jesli PZPN zagrozilby wykluczeniem klubu z rozgrywek, to odpowiednie srodki i fundusze na ochrone z prawdziwego zdarzenia znalazly by sie w KAZDYM, nawet najbiedniejszym klubie. Jacek ma racje: kluby toleruja stare uklady z pseudo-kibicami, mylnie myslac ze to wlasnie oni tworza prawdziwa tkanke klubu....ale prawda jest zupelnie inna, prawdziwy kibic to wlasnie taki, o jakim pisze Jacek, co sobie chce przyjsc na mecz z rodzina, kupic kielbaske czy piwko, i przy okazji pokibicowac swojej druzynie. Tacy wlasnie kibice przynosza finansowy zysk klubom ( po pierwsze kupujac bilety, koszulki, programy, jedzenie; a po drugie sponsor, widzac ze jego reklama dochodzi do porzadnych ludzi, z odpowiedniej denografii, inwestuje wiecej kasy w klub).
          • Gość: Porter Re: To są bzdury. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 10:40
            A co kluby mogą? Dajmy na to, przestaną tolerować łobuzów. Czy łobuzy przestaną
            przychodzić na mecze i się tłuc? A gdzie tam! Co najwyżej zaczną też tłuc
            piłkarzy i bluzgać na władze klubu.
            Ja tam widzę dwa rozwiązania:
            1. Pseudokibice to przestępcy i wówczas powinni siedzieć w mamrze, co problem
            bratania się z piłkarzanmi sprowadza do widzeń.
            2. Pseudokibice to nie przestępcy i wówczas nie ma nic złego w brataniu się.
            • Gość: Miki Re: To są bzdury. IP: *.aster.pl 14.04.05, 01:42
              Dawno nie oglądałem polskiej ligi, ale gdy ta jeszcze była w TVP publicznej, a
              było to w czasach, gdy mecze drużyn śląskich komentował obecnie pracujący dla
              Polsatu Sport red. Andrzej Zydorowicz, to często jak były pokazywane trybuny na
              stadionie GKS Katowice wisiał transparent o treści:"Pseudokibice - kochają
              Śląska stolicę".

Tu pytanie do kibiców GKS - dalej wisi ten transparent. Bo jeżeli tak, to chyba
              dalszy komentarz jest zbyteczny.

Pozdrawiam kibiców
              • Gość: Porter Re: To są bzdury. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.04.05, 09:33
                Tam jest samokrytyczne przyznanie się, że łowcy śmierdzieli.
      • jezul Respect! 12.04.05, 05:50
        Nigdy mi sie nie chciało chodzic na mecze klubowe, bo tam zawsze pełno idiotow na trybunach. Miedzypanstwowe mecze były troche lepsze, ale nawet tam idioci robia zadymy. Tyle lat i nikt nie potrafi sobie z tym poradzic.

Anglicy potrafili, przyjezdzali do Polski na seminaria i co? Moze mowili po angielsku i działacze nie zrozumieli.
        • Gość: Porter Re: Respect! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 10:42
          Może Ty też nie zrozumiałeś, bo porządek z angielskimi kibicami - bandytammi
          zrobili nie działacze, tylko policja i sądy.
          • Gość: Andrzej Re: Respect! IP: *.vic01.dataco.com.au 12.04.05, 11:45
            To Ty nie zrozumiales. Delegacja angielska mowila, ze sady i policja to jedno a organizacja meczu to drugie. Mowili m.in, ze wbrew pozorom bezpieczenstwo stadionu jest proporcjonalne do standardu toalet. Nie wiem czy zrozumiesz zwiazek, ale trudno. A teraz lekcja angielskigo dla Ciebie: toilet = toaleta.
            • Gość: Porter Re: Respect! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 13:36
              Dziękuję Ci bardzo. To ładnie z Twojej strony, że zechciałes w formie jednego,
              krótkiego listu przekazać całokształt swej wiedzy na temat języka angielskiego.
              Proponuję jednak, żebyś puknąwszy się w łeb, przemyślał jeden temat: w latach
              siedemdziesiątych standard angielskich stadionów był lepszy, niż my możemy
              sobie w ogóle wyobrazić, a bandytyzm się szerzył również w sposób
              niewyobrażalny. Mimo krat, siatek i ogrodzeń strach było na stadiony chodzić
              (byłem w 1980 i 1981 roku kilka razy na Anfield Road to widziałem co się
              działo, zwłaszcza w czasie meczu z MU, zaś po meczach następowały tradycyjne
              zamieszki uliczne). Potem było Heysel. Rząd Margaret Thatcher wydał wojnę
              chuliganom, doprowadził do uchwalenia bardzo restrykcyjnych przepisów karnych.
              Jednocześnie policja dostała rozkaz bezwzględnego egzekwowania przepisów
              porządkowych. Po kilku latach stan bezpieczeństwa na stadionach się poprawił do
              tego stopnia, że można było rozebrać mury, siatki i ogrodzenia. Ale najpierw
              wyłapano prowodyrów i pozbyto się ich ze stadionów, a potem dopiero rozebrano
              ogrodzenia.
        • Gość: chris*** Re: Respect! IP: 85.124.40.* 12.04.05, 10:58
          nie moze tylko na pewno mowili po angielsku i na pewno nasi "swiatli" dzialacze
          nic nie zrozumieli...
          a swoja droga pamietam jakie spustoszenie siali angielscy kibice w 80-tych
          latach. teraz co tydzien ogladam angielska lige i bardzo podoba mi sie ich
          doping. gdybym byl pilkarzem, najchetniej gralbym wlasnie tam.
      • Gość: NoName Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.lodzka.policja.gov.pl 12.04.05, 06:48
        Pamiętam mecz Widzew-Legia w latach 80-tych kiedy kibice Legii wtargnęli na
        płytę boiska Widzewa. "Zomole" zrobili porządek, a kibice - choć to był stan
        wojenny (lub tuż po) krzyczeli brawo milicja (tak to się wtedy nazywało). Ale
        cóż nie czarujmy się, wtedy "zomo" miało "praktykę" w działaniach porządkowych -
        huty, stocznie, kopalnie etc. Kierujący zabezpieczeniem nie bał się
        zdecydowanych rozkazów bo gazety i minister nie zwalniały go za to z pracy.
        I tak źle i tak niedobrze.
      • Gość: Wyzszy Szczebel Komisje Sejmowa powolac IP: *.dsl.siol.net 12.04.05, 08:06
        Skoro "za niski poziom", zeby sie tego pozbyc, to powolac nastepna komisje
        sledcza - z ziobrem i giertychem najlepiej, bo tacy dociekliwi i ferujacy
        wyroki przed, nie po...

Niech cala Polska zobaczy przesluchania Listka i pzpn, prezesow klubow i klubow
        chuli.. kibica, nagranych na video bandytow, etc.
      • Gość: Andi Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.daewoo.lublin.pl 12.04.05, 08:10
        No nareszcie ktoś wygarnął to co trza !
      • Gość: kibicka Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:50
        Brawo Brawo Brawo!!Nareszccie mocne i prawdziwe słowa. Dziękuję, sama bym im to
        chętnie wykrzyczała w te bezmyślne gęby. G.. w papierku to nie cukierek a nie
        każdy człowiek w klubowym szaliku to kibic. Żadni kibice ani pseudokibice ale
        bandyci i tylko tak ich nazywać!!DZiwie się prezesom klubów,przecież tracą przez
        nich masę kasy: kary, zdemolowane stadionyi brak normalnych ludzi, którzy
        chętnie zapłaciliby za bilerty i klubowe gadżety. Zbulwerowała mnie wypowiedź
        Bojarskiego po meczu, który próbował ich usprawiedliwiać. Aż uświadomił mnie mój
        syn: Mamo oni się ich boją.To może do licha PZPN i policja zrobią coś , aby
        bandzior zaczął się bać. Wykorzystujcie wreszcie istniejące prawo ludzie !!
      • Gość: kobe Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: *.neologic.pl 12.04.05, 10:09
        a ja zadam od wojska by podczas tej gigantycznej ustawki debilom granaty w lapy
        dac - tak dla naszej pewnosci...
        • Gość: mc Re: Jacek Sarzało: Żądam IP: 213.134.168.* 12.04.05, 10:13
          ROTFL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka