Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ruchy kadrowe

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.06.02, 23:31
    Na początek mogę po raz pierwszy pochwalić oficjalną stronę Lecha. Po raz
    pierwszy udało mi się przeczytać tam informacje z klubu zanim jeszcze ukazały
    się w prasie. Chyba, że informacje pochodzą z sobotniego dodatku do
    Poznańskiej, a ja naiwnie myślę, że to informacje z jutrzejszego (wtorkowego)
    Kolejorza.

Jeśli chodzi o ruchy kadrowe w Lechu. Rozumiem, że działacze chcą wypożyczyć z
    klubu Truszczyńskiego (miałby bardzo małe szanse na grę), Jabłońskiego (nie
    może się odnaleźć po kontuzji sprzed ponad roku) i Piotra Najewskiego (to już
    nie jest młody talent). Ale zastanawia mnie, dlaczego klub chce oddawać takiego
    zawodnika jak Białek. Dla mnie jest to jeden z najbardziej utalentowanych
    piłkarzy i nie należy go wysyłać go gdzieś do II czy III ligi. Już kilka razy
    się sprawdzał w I zespole i myślę, że zasłużył sobie na to by od czasu do czasu
    dać mu jakąś szansę. A to czego mu wciąż brakuje, to ogranie i pewność siebie.
    Powiedzmy, że ogranie można zdobyć w III lidze, ale Białek na pewno nie stanie
    się prawdziwym rozgrywającym w jakimś słabym klubiku.

Dzisiaj w WTK Baniak wspomniał coś o możliwości pozyskania Gołaszewskiego z
    Polonii. Ciekawe jak Lecha chciałby go pozyskać. Skoro Romanowski robił ogromne
    problemy z wypożyczeniem Scherfchena – odpowiednio wysoka opłata, to nie wierzę
    w to by łatwo pozbył się Gołaszewskiego.
    Tak na marginesie interesów z Polonią, ciekawi mnie jak dokładnie wygląda
    sprawa Kaczorowskiego. Ja rozumiałem to tak. Kaczor i Scherfchen przeszli do
    Polonii z Lecha, ale pieniądze miał zgarnąć Grajewski za długi klubu wobec
    niego. Skąd więc we wzmiankach o rozmowach o transferze Kaczorowskiego pojawia
    się nazwisko znanego dobrodzieja dla Lecha – Krzysztofa Siei. Co on miał
    wspólnego z przejściem dwóch zawodników z Lecha do Polonii dwa lata temu? A
    jego udział w nim musiał być duży, jeżeli Majchrzak w klubowych mediach składa
    Siei szczególne podziękowania.

W tej samej rozmowie w WTK Baniak mówił coś o Iwanie. Czyżby uwierzył
    działaczom, że ci są w stanie sprostać jego niemałym zapewne wymaganiom
    finansowym? Ja w takie bajki nie wierzę.

Ruchy kadrowe nie tylko w Lechu. Pogoń interesuje się „naszym” Augustem.
    Ciekawe tylko, czy on zaakceptuje 3000zł/miesiąc od Szweda. Gdy dwa lata temu
    Majchrzak mówił o oszczędnościach, to August uciekał gdzie pieprz rośnie.

Jakoś ucichła sprawa trenowania bramkarzy przez Młynarczyka. W zamian za to
    będziemy mieli zwolnionego z Amiki Pleśnierowicza. Pamiętam, że ten człowiek
    jako piłkarz bardzo przysłużył się Lechowi i mam nadzieję, że jego zatrudnienie
    nie będzie tylko wyrazem wdzięczności za dawną pracę dla Lecha. Tylko dlaczego
    Amica pozbywa się takiego specjalisty? Czy miała jakieś zastrzeżenia do jego
    fachowości? Bo jeśli nie sprawdził się jako trener bramkarzy we Wronkach, to
    chyba nie warto ryzykować na Bułgarskiej.
    Obserwuj wątek
      • misza01 Re: Ruchy kadrowe 25.06.02, 08:15
        Gość portalu: sw80 napisał(a):

> Na początek mogę po raz pierwszy pochwalić oficjalną stronę Lecha. Po raz
        > pierwszy udało mi się przeczytać tam informacje z klubu zanim jeszcze ukazały
        > się w prasie. Chyba, że informacje pochodzą z sobotniego dodatku do
        > Poznańskiej, a ja naiwnie myślę, że to informacje z jutrzejszego (wtorkowego)
        > Kolejorza.
        >
        > Jeśli chodzi o ruchy kadrowe w Lechu. Rozumiem, że działacze chcą wypożyczyć z
        > klubu Truszczyńskiego (miałby bardzo małe szanse na grę), Jabłońskiego (nie
        > może się odnaleźć po kontuzji sprzed ponad roku) i Piotra Najewskiego (to już
        > nie jest młody talent). Ale zastanawia mnie, dlaczego klub chce oddawać takiego
        >
        > zawodnika jak Białek. Dla mnie jest to jeden z najbardziej utalentowanych
        > piłkarzy i nie należy go wysyłać go gdzieś do II czy III ligi. Już kilka razy
        > się sprawdzał w I zespole i myślę, że zasłużył sobie na to by od czasu do czasu
        >
        > dać mu jakąś szansę. A to czego mu wciąż brakuje, to ogranie i pewność siebie.
        > Powiedzmy, że ogranie można zdobyć w III lidze, ale Białek na pewno nie stanie
        > się prawdziwym rozgrywającym w jakimś słabym klubiku.

na dziś ma małe szanse na grę w I lidze, po przyjściu Piskuły, wciąż mocna
        pozycję ma Miklosik na zmianę. Białek jest trzeci.A nie wiemy kto jeszcze jest na
        celowniku. To młody chłopak i Lech może mieć z niego, i z Truchy również, spory
        pożytek w przyszłości. Moim zdaniem ta decyzja jest bardzo słuszna- lepiej,żeby
        grał w II lidze niż w IV ligowych rezerwach. Podonie Zbychu Zakrzewski- zwróć
        uwagę, co sezon w wyższej lidze i co sezon lepiej sobie radzi. Dwa lata temu grał
        w IV chyba w Kościanie, w zeszłym sezonie w Warcie w III lidze, a w przyszłym
        prawdopodobnie w II w Aluminium. Ciągle nabiera ogrania i doświadczenia, a przede
        wszystkim gra w I składzie. Z Białkiem powinno być podobnie. To są znakomite
        posunięcia Zarządu i trenera. Dzięki takim rucho robi się miejsce w rezerwach dla
        zdolnych juniorów.
        >
        > Dzisiaj w WTK Baniak wspomniał coś o możliwości pozyskania Gołaszewskiego z
        > Polonii. Ciekawe jak Lecha chciałby go pozyskać. Skoro Romanowski robił ogromne
        >
        > problemy z wypożyczeniem Scherfchena – odpowiednio wysoka opłata, to nie
        > wierzę
        > w to by łatwo pozbył się Gołaszewskiego.
        > Tak na marginesie interesów z Polonią, ciekawi mnie jak dokładnie wygląda
        > sprawa Kaczorowskiego. Ja rozumiałem to tak. Kaczor i Scherfchen przeszli do
        > Polonii z Lecha, ale pieniądze miał zgarnąć Grajewski za długi klubu wobec
        > niego. Skąd więc we wzmiankach o rozmowach o transferze Kaczorowskiego pojawia
        > się nazwisko znanego dobrodzieja dla Lecha – Krzysztofa Siei. Co on miał
        > wspólnego z przejściem dwóch zawodników z Lecha do Polonii dwa lata temu? A
        > jego udział w nim musiał być duży, jeżeli Majchrzak w klubowych mediach składa
        > Siei szczególne podziękowania.

Z tego co pamiętam to Scherfchen był zawodnikiem Siei, może stąd się jego
        nazwisko pojawia. Zresztą kiedyś chodziły słuchy o tym,że Sieja jest zakochany w
        Lechu i gdyby swego czasu fotel Prezesa oddano jemu a nie Grajewskiemu....
        >
        > W tej samej rozmowie w WTK Baniak mówił coś o Iwanie. Czyżby uwierzył
        > działaczom, że ci są w stanie sprostać jego niemałym zapewne wymaganiom
        > finansowym? Ja w takie bajki nie wierzę.

Zawsze byłem sceptykiem, ale z tym Iwanem to podobno całkiem prawdopodobne...A te
        wymagania finansowe ostatni rok mocno zweryfikował i chyba Tomek aż taki
        wymagający nie będzie. Nie dla nas ocena jego przydatności- grać w piłkę potrafi,
        pytanie na ile starczy mu ambicji, chęci i zdrowia,a by wrócić do formy. To już
        problem trenerów i zarządu.
        >
        > Ruchy kadrowe nie tylko w Lechu. Pogoń interesuje się „naszym” Augu
        > stem.
        > Ciekawe tylko, czy on zaakceptuje 3000zł/miesiąc od Szweda. Gdy dwa lata temu
        > Majchrzak mówił o oszczędnościach, to August uciekał gdzie pieprz rośnie.
        >
        > Jakoś ucichła sprawa trenowania bramkarzy przez Młynarczyka. W zamian za to
        > będziemy mieli zwolnionego z Amiki Pleśnierowicza. Pamiętam, że ten człowiek
        > jako piłkarz bardzo przysłużył się Lechowi i mam nadzieję, że jego zatrudnienie
        >
        > nie będzie tylko wyrazem wdzięczności za dawną pracę dla Lecha. Tylko dlaczego
        > Amica pozbywa się takiego specjalisty? Czy miała jakieś zastrzeżenia do jego
        > fachowości? Bo jeśli nie sprawdził się jako trener bramkarzy we Wronkach, to
        > chyba nie warto ryzykować na Bułgarskiej.

To jest w ogóle dziwne- pamiętasz Mielcarza ? W Lechu sam sobie wrzucał bramki a
        Amika go wzięła i cały czas tam jest. Z bramkarzami w Amice to jest dziwna sprawa
        i nie wiem, czy można się tym sugerować. A Młynarczyk?-Myślałem,że to będzie
        najlepszy "transfer" Lecha.

• andy02 Re: Ruchy kadrowe 25.06.02, 14:02
          misza01 napisał(a):

> To jest w ogóle dziwne- pamiętasz Mielcarza ? W Lechu sam sobie wrzucał bramki
          > a
          > Amika go wzięła i cały czas tam jest. Z bramkarzami w Amice to jest dziwna spra
          > wa
          > i nie wiem, czy można się tym sugerować. A Młynarczyk?-Myślałem,że to będzie
          > najlepszy "transfer" Lecha.

Co do Mlynarczyka to sie zgadzam - dobrze by bylo jakby do nas trafil.
          Z najnowszych plotek transferowych - Mielcarz byc moze trafi do Gornika Leczna,
          gdzie wreszcie mialby szanse na gre o cos wiecej niz o mistrzostwo 3 ligi. I jest
          to chyba dobre dla niego, bo z Szamotulskim rywalizacji raczej nie wygra, a
          siedzac kolejny sezon na lawie wiele nie zyska. A Leczna to wyrozniajacy sie
          drugoligowiec i bedzie mogl sie tam pokazac.

Ciekawe sa informacje o planowanym sciagnieciu przez Lecha drugiego bramkarza -
          konkurenta dla Tyrajskiego. Padly trzy nazwiska: Kotorowski, Strozynski i Stanek.
          Jak na nasze warunki sa to dosc solidni bramkarze, moze najmniej podoba mi sie
          Strozyk, ktorego pamietam z mocno niepewnych interwencji w Amice. Natomiast
          Kotorowski i Stanek (najlepszy gracz 2 ligi wg Sportu rok temu) na drugiego
          bramkarza jak najbardziej sie nadaja. A jesli mocno popracuja, to moze i Norberta
          zmobilizuja do wytezonej pracy :-).
          • Gość: klaifert bramkarze IP: 213.17.225.* 25.06.02, 14:14
            moim zdaniem za mocne nazwiska na ławe...obawiam sie ze Norbi nas niedlugo
            opusci.
            pozdro
            • misza01 Re: bramkarze 25.06.02, 14:25
              tak samo myślałem a propos Luncika- za mocny na rezerwę II ligowego Lecha.
              Norbi- pewnie się narażę, ale ciągle uważam,że za wcześnie z II ligowego
              bramkarza (najlepszego to fakt) próbuje się zrobić gwiazdę. A z tą przymiarką
              do repry to juz w ogóle była przesada. Nadchodzący sezon zweryfikuje prawdziwe
              umiejętności Norbiego i pokaże czy to profesjonalista ciągle stawiający sobie
              wyższe cele, czy "sodóweczka" jak niektórzy o nim mówią. I wtedy się okaże czy
              rzeczywiście ustawi się po niego w listopadzie pół Bundesligi..."Papiery" ma
              nieprzeciętne, oby nie skończył jak Wierzchowski (choć słyszałem ostatnio,że
              wreszcie ma zacząć grać)
            • feelgood Re: bramkarze 26.06.02, 08:10
              Aż tak bardzo się nie obawiaj :)
              Po prostu nie wiadomo, czy Luncik zostanie w klubie.
              A Pleśnierowicz OK! W tym wypadku ruchy kadrowe w Amice nie oznaczają, że do P.
              miał ktoś zastrzeżenai "warsztatowe".
              Poza tym zatrudnienie Pleśnierowicza ładnie wpisuje się w politykę stawiania na
              ludzi związanych z regionem i klubem. Politykę, której jestem zwolennikiem.

nARKA
              • Gość: klaifert Re: bramkarze IP: 213.17.225.* 26.06.02, 14:46
                az tak mocno to ja sie nie boje, ale dzieki za troske:-) Na rezerwie poprostu
                widze jakiegos mlodego zawodnika, a nie transfer, za niemale pieniazki. chyba
                ze jestem w bledzie, to oswieccie mnie
                pozdro
                • feelgood Re: bramkarze 26.06.02, 15:03
                  Gość portalu: klaifert napisał(a):

> az tak mocno to ja sie nie boje, ale dzieki za troske:-) Na rezerwie poprostu
                  > widze jakiegos mlodego zawodnika, a nie transfer, za niemale pieniazki. chyba
                  > ze jestem w bledzie, to oswieccie mnie
                  > pozdro

Tzn tak:)
                  Należy sobie zadać pytanie, czy w razie - ODPUKAĆ - kontuzji Tyraja, Dombka jest
                  w stanie go zastąpić (zakładamy, że Luncik ma dość ławy i chce odejść). Szansa
                  gry w ekstraklasie niewątpliwie się Dombce należy, ale gdyby Lech grał o
                  utrzymanie - ODPUKAĆ - i w ważnym meczu musiał wystawić rezerwowego piłkarza - to
                  na kogo byś postawił? Ja wolałbym, żeby to nie musiał być mecz - debiut Dombki,
                  niech zagra w meczach o pietruszkę, czyli kiedy na 5 kolejek przed końcem
                  będziemy mieli juz mistrza :)))
                  Stróżyński (jeśli te nazwiska rzeczywiście wchodzą w rachubę - z tego co wiem,
                  los Luncika nie jest jeszcze roztrzygnięty) - doświadczenie i rekomendacja
                  Pleśnierowicza, Kotorowski - przebłyski talentu, Stanek- jeśli to ten z Sosnowca -
                  podobno talent. Łączy ich jedno - są na wylocie (z różnych względów) i są raczej
                  tani.

nARKA
                  • Gość: klaifert Re: bramkarze IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 26.06.02, 17:56
                    feelgood- pocieszyles mnie tym Luncikiem- moze to tylko negocjacje:-) obawiam
                    sie, ze moze byc taka sytuacja ze wydamy kupe sianka na rezerwowego, ktory i
                    tak sobie nie pogra. a tak nawiasem mowiac to do kiedy Tyraj ma kontrakt?
                    pozdro
                    • feelgood Re: bramkarze 27.06.02, 09:08
                      Na pewno do czerwca 2003 r.

nARKA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka