Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 2005

29.04.05, 18:18
    Uruchomiona została strona internetowa Turnieju Eliminacyjnego do MP w
    Curlingu - Gliwice 2005. Strona graficznie bardzo skromna i prosta, będzie ją
    łatwiej uaktualniać :).

Stronke można oglądać pod adersem:
    1. www.skc.katowice.pl/gliwice2005.htm
    2. a już nie dlugo również odnośnik na stronie głównej
    www.skc.katowice.pl
    Jak na razie ma ona postać "szkieletu". Będzie tam teraz duży ruch, coś
    będziemy zmieniać, coś dodawać... Podobnie jak to było podczas Mikstów
    prosimy występujące drużyny o nadsyłanie:
    1. Zdjęcie teamu
    2. Nazwiska zawodników
    3. E-mail do drużyny
    Adres wysyłki to: info@skc.katowice.pl

Jak tylko PFC zbierze drużyny zostaną rozpisane zawody, program itd, podobnie
    jak to miało miejsce podczas mpmix, myślę że się sprawdziło...no może poza tą
    transmisją prawie na żywo :):) Tym razem będziemy wyniki uaktualnieć po
    każdym dniu zawodów...

Zapraszamy na stronke, przesyłajcie materiały, uwagi, korekty itd....

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • bartoszsit Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 29.04.05, 22:30
        Kto był w Katowicach to wie, że będzie wszystko OK
        a Kto widział Wasze zaangażownie o 4 nad ranem, jęsli chodzi o wyrównywanie
        lodu , sprawiedliwie dla wszystkich, to wie że doprawdy musi być OK,
        mistrzostwa na Śląsku, w porównaniu z poprzednimi (nic nie ujmując i
        doceniając wkład oranizatorów I MP w Krynicy) to jakby epoko ladowcowa,
        ale właśnie o to chodzi aby poprzeczkę stawiać co raz wyżej
        KAtowice i , jak sądzę w perspektywie Gliwice, podnisły/ą ją znacznie..
        tak trzymać

pozdrawiam
      • skip_yeti Kto zagra? 02.05.05, 11:53
        Do konca zgloszen zostalo jeszcze pare dni, ale moze juz dzisiaj dowiedzmy sie
        kto zagra w challenge'u
        Z moich obliczen uzbierałem 2-3 składy żeńskie i 8-10 męskich...
      • dokens Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 03.05.05, 21:55
        Pojawiło się na naszym meilu kilka pytań o termin zgłaszania składów ? co gdzie
        i jak...
        "Rekrutacją" składów, zebraniem ekip itd zajmije się PFC. Sekretarz już dawno
        rozesłał (chyba) stosowną informację do władz klubów z dokładnym określeniem
        terminu i zasad zgłaszania.
        Przypomnę - składy należy zgłaszać do 7 maja na adres meilowy PFC, to jest
        ostateczny termin.... proszę was pośpieszmy sie bo w zasadzie pozostało 3 dni...
        • kasia_cocktail Strona internetowa 04.05.05, 10:52
          Jestem pod wrażeniem urody strony internetowej !!! :))
          BRAWO!! :)
          To samo było na MP Mixtów.
          Świetnie to robicie, moje gratulacje.

Przesyłam buziaki :**
      • dokens Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 06.05.05, 14:06
        Witam
        Na stronie MP Gliwice 2005 zamieściliśmy kilka nowych informacji.
        Co do hotelu: musielibyśmy wiedzieć ile osób wyrazi chęć uczestnictwa w
        mistrzostwach. Zaraz po otrzymaniu listy z PFC załatwiamy hotel i umieszczamy
        stosowną informację na stronie. Liczba osób jest bardzo istotna z punktu
        widzenia negocjacji cenowych z hotelami.

Nadmieniam również, że na lodowisku przez cały okres zawodów otwary bedzie bar,
        w którym to możecie skorzystać z posiłków a przede wszystkim po meczu dochowć
        zasady zaproszenia przeciwników na przysłowiowe piwko. Oszklenie baru
        skierowane jest na lodowisko także można jednocześnie ogladać zawody.
        Dodatkowym atutem będzie ogródek "piwny" (bar) tuż przy lodowisku. Asortyment
        identyczny, zresztą to ta sama firma....

Apelowałbym też o jak najszybszego zgłaszania drużyn, a jeśli macie problemy ze
        składem - jedyne rozwiązanie to pisania próśb do sekretariatu PFC o dodatkowych
        kilka dni.

"Trzecia droga" zobaczenia strony MP w Curlingu Gliwice 2005 to link na stronie
        ośrodka sportu:
        www.os.polsl.gliwice.pl/
        Pozdrawiam
        Piotr
      • karolajna-cocktail Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 08.05.05, 22:37
        Wczoraj minął termin zgłoszeń do tegorocznych Mistrzostw Polski seniorów, czy
        ktoś z Zarządu PFC może podać do publicznej widomości listę drużyn, które
        wyraziły chęć udziału w tych zawodach?
        • hit_and_roll Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 09.05.05, 23:45
          Z moich informacji, nieoficjalna, zamknięta lista zgłoszeń do MP 2005 prezentuje
          się następująco:

Panie - 7 zespołów (wszystkie teamy spotkają się w Katowicach we wrześniu, bez
          konieczności rozgrywania challengu)

Panowie - 19 zespołów, z czego 13 drużyn zagra w challengu w Gliwicach, a 6
          drużyn spełniających wymagania PFC ma zagwarantowany udział we wrześniowych
          finałach.

Szczegóły personalne pozostawiam na razie w tajemnicy ;)

Pozdrawiam
          • arekmcc Lista drużyn - MP 2005 10.05.05, 08:55
            Miło mi poinformować że imienna lista drużyn zgłoszonych przez kluby do udziału
            w MP 2005 znajduje się na stronie www.curling.pl.
            Jest też info kto gra w eliminacjach
            To wspaniale że mamy coraz więcej zawodniczek i zawodników.
            pozdrawiam
            • karolajna-cocktail Re: Lista drużyn - MP 2005 10.05.05, 10:05
              Ja również bardzo się cieszę, że przybywa osób grających w curling, zwłaszcza
              Panów:) i jednocześnie bardzo żałuję, że nie będę miała tym razem okazji poznać
              wszystkich nowych zawodników.

Z niecierpliowścią czekam aż podany zostanie harmonogram rozgrywek i pozostałe
              kwestie regulaminowe. Mam nadzieję, że i tym razem uda się dotrzymać ustalonego
              terminu tj. 14.05.

Pozdrawiam serdecznie
              Karolina
              • ccckb Re: Lista drużyn - MP 2005 10.05.05, 14:03
                Ale ile jest nowych drużyn męskich... jestem pod wrażeniem
                Szkoda tylko, że u Pań tak niewiele się zmienia... Właściwie składy te same
                tylko Wakuta i Łódź z jednej drużyny zrobiły dwie. Panie... gdzie jesteście???
                Nie ma jednak co narzekać, sytuacja jest jeszcze daleka od tej w Andorze, gdzie
                skład żeński praktycznie nie istnieje (mimo, że grywały już ciotki, pomoce
                domowe i każdy dostępny z "łapanki" itp...).
                Wszystkie przeciwniczki pozdrawiam, no i tak jak Karolina zapłakuję się, że nie
                będę mogła przyjrzeć się zmaganiom w Gliwicach... :-(((( ale Praga czeka :-)
                • dokens Re: Lista drużyn - MP 2005 11.05.05, 00:14
                  no właśnie moje panie... zawaliłyście na całej lini, niestety w Gliwicach nie
                  będzie żadnej drużyny kobiecej... planowaliśmy fajną impreze integracyjną,
                  jedzonko, potańcówka.... a tak to co "bal samców mamy robić" ?!?! Trzeba to
                  delikatnie przerobić... jedzonko i ... jedzonko

Pozdra.....
                  P.
                  • hit_and_roll Re: Lista drużyn - MP 2005 11.05.05, 01:47
                    :) ja bym do tego jedzonka dodał jeszcze jeden ważny element...

P
                    I
                    W
                    O

O! :)))
                  • arekmcc Kibice do Gliwic? 11.05.05, 10:42
                    Widzę tu pewną zbieżność interesów i dość proste rozwiązanie.
                    Z jednej strony jest chęć poznania nowych panów curlerów i miłe spotkanie ze
                    starymi znajomymi. Z drugiej strony żal że w Gliwicach nie będzie turnieju Pań
                    i ogólnie ich obecności.
                    Rozwiązaniem jest przygotowanie przez organizatorów (oczywiście nie tylko z
                    myślą o paniach) tzw. "pakietu kibica": zakwaterowanie + np. bilet wstępu na
                    zawody? + bilet wstępu na imprezę integracyjną? + pin imprezy? + co tam sobie
                    razem wymyślicie (może nawet trening jak będzie wolny lód?).
                    Tak robi się na wielu imprezach nie tylko curlingowych.
                    U nas taka "oferta" jest o tyle łatwa do przygotowania i dopasowania do
                    potrzeb "kibiców" że praktycznie do większości potencjalnych kibiców mamy
                    adresy mailowe lub po prostu odwiedzają to forum.
                    Ja niestety nie mogę przyjechać do Gliwic ze względów rodzinnych, ale gdybym
                    miał wolny weekend to bym się mocno zastanawiał.
                    • kasia_cocktail Re: Kibice do Gliwic? 11.05.05, 11:03
                      Arek ma świetny pomysł! :)

Cały Cocktail z pewnością by się stawił w Gliwicach z "pakietem kibica", czy
                      bez, ale stratujemy w tym samym terminie w turnieju w Prague Grand Prix 2005.

Serdecznie pozdrawiamy wszystkich przesympatycznych Panów curlerów. :*

Good luck & good curling!
                    • karolajna-cocktail Re: Kibice do Gliwic? 11.05.05, 11:14
                      Pomysł jest świetny, ale...

Drużyna Cocktail z pewnością by się w Gliwicach pojawiła, gdyby tylko mogła.
                      Myślałyśmy nawet, żeby chociaż na samą imprezę integracyjną przyjechać, ale nie
                      damy rady, bo z Pragi jest jednak zbyt daleko.
                      • zielgora hmmm 13.05.05, 14:56
                        skoro nie koniec maja......... to czerwiec??

;-)))
                        pozdrawiam...
                        • ccckb Re: hmmm 17.05.05, 14:02
                          No właśnie, no właśnie!!! :-))))
                          Zbliża się juz koniec maja, nas w Gliwicach nie będzie...
                          Zostaje czerwiec!!! Już sprawdzam połączenia z Zielonej Góry do Warszawy ;-))))
                          Ach, życie jest takie skomplikowane...
                          • zielgora Re: hmmm 23.05.05, 11:08
                            hehehhe ;-))) ja znam je na pamięć, jak również te z Wawy na zachód ;-)
                    • dokens Re: Kibice do Gliwic? 11.05.05, 16:03
                      Pomysł jak najbardziej do zrealizowania. Zaraz się zabieram do przygotowania
                      oferty dla kibica. Dzięki Arek za podpowiedź. Myślę, że warto powielać dobre
                      pomysły...

Póki co zapraszamy na strnę MP Gliwice 2005. Umiściliśmy kilka nowych
                      informacji na temat zakwaterowania i uczestników MP. Przypominam o nadsyłaniu
                      zdjęć zespołów.
                      Zdegustowanym wskazaną ceną standardową i specjalną mówie sory taki był wymóg
                      hotelu, chcieli aby to podkreślić.... w każdym razie hotel jest super, blisko
                      do lodowiska, blisko do "setek :)" knajp studenckich, barów szybkiej
                      obsługi..... no i ja też mieszkam w okolicy ;) więc jak będzie potrzebna jakaś
                      pomoc to mam blisko.... ;) a do mistrzostw blisko blisko coraz bliżej !!!

Pozdrawiam
                      P-ek
      • karolajna-cocktail Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 15.05.05, 12:22
        Drogi Zarządzie PFC!
        Chciałam przypomnieć, że w regulaminie rozgrywania eliminacji MP w punkcie 8
        zostało zapisane:
        "W związku z niemożnością dochowania odpowiednich terminów określonych przez
        „Regulamin rozgrywek” PFC, ustala się następujące daty organizacji eliminacji MP:
        - podanie regulaminu zawodów i harmonogramu rozgrywania gier do 14 maja 2005 r.,
        - przeprowadzenie losowania drużyn do 20 maja 2005 r."
        Z niecierpliwością czekam na upublicznienie powyższych informacji.
        Pozdrawiam
        Karolina
        • takeouter Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 15.05.05, 21:15
          A ja mam bardzo ważne pytanie, mianowicie jak będzie wyglądał system rozgrywek
          w eliminacjach. MOim zdaniem powinniśmy brać przykład z najlepszych i
          minimalizować przydakowość w grze... Chodzi o to aby jedna porażka nie
          eliminowała z możliwości gry w MP , ( chodzi o system pucharowy). Pozwolę sobie
          zapropnować system który mógłby się sprawdzić w Gliwicach. Mamy 13 drużyn i 3
          dni do rozegrania eliminacji. Propnowałbym podział na 2 grupy , systemem każdy
          z każdym w grupie wyłoniona będzie czwórka po 2 z każdej grupy. I ta czwórka
          rozgrywa mecz każdy z każdym i to wyłoni naprawde 2 najlepszych a nie
          dyspozycja w 1 meczu jak to jest przy systemie pucharowym( ćwierćfinały
          itd... )
          Im więcej meczy tym bardziej wiarygodn wyniki , takie jest moje zdanie/...
          Zresztą piszę to na podstawie obserwacji MŚ iME gdzie grają każdy z każdym...

pozdrawiam
          • skip_yeti Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 15.05.05, 22:38
            czyli dla grupy 7-druzynowej oznacza to 9 meczów dla 1 druzyny przez 3 dni...
            oj, troszke za duzo, wg mnie max ilosc spotkan przez 3 dni to 7/druzyne z czego
            3 w piatek lub w sobote
            uklad 13 druzyn jest fatalny do ulozenia w 3-dniowym turnieju, moze ktos ma
            inne pomysly, bo ja zadnego sensownego... wydaje mi sie ze trzeba wyjsc z 3 grup
          • t.kierzkowski Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 15.05.05, 23:25
            zgadzam się, że trzeba wyeliminowac przypadkowość. ten system jest dla mnie ok,
            ale musimy ograniczyć liczbę spotkań. może da się to przerobić na więcej grup?
            w każdym razie jestem wrogiem systemu pucharowego, który może jest i
            widowiskowy dzięki niespodziankom, ale jakże potrafi być nieobiektywny.

jest też druga opcja wzorowana na turniejach czeskich.
          • zielgora Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 16.05.05, 09:14
            zgadza się "system pucharowy" nie jest sprawiedliwy o tyle, że we wczesnej
            fazie zespół, który mógłby awansować akurat natrafi na ten najlepszy.....
          • zielgora Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 16.05.05, 09:20
            takeouter napisał:
            > Propnowałbym podział na 2 grupy , systemem każdy z każdym w grupie
            wyłoniona będzie czwórka po 2 z każdej grupy. I ta czwórka
            > rozgrywa mecz każdy z każdym i to wyłoni naprawde 2 najlepszych a nie
            > dyspozycja w 1 meczu jak to jest przy systemie pucharowym( ćwierćfinały
            > itd... )
            > Im więcej meczy tym bardziej wiarygodn wyniki , takie jest moje zdanie/...
            > Zresztą piszę to na podstawie obserwacji MŚ iME gdzie grają każdy z każdym...

w sumie jest to dobra i obiektywna propozycja.
            aby nie było tyle meczy to wynik w grupie finałowej drużyn, które spotkały się
            we wcześniejszej fazie powinien zostać przepisany/przeniesiony...
            Wypadało by po 7-8 meczy na zespól... myslę, że tak można zagrać...
            • dj_pinball Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 16.05.05, 09:55
              Cóż, myślę że to najlepsza koncepcja na razie - na poczatek 2 grupy i gramy
              każdy z każdym a potem szybka grupa finałowa. Wychodzi max. 3 mecze w piątek i
              sobotę i 2 w niedzielę. System czeski chyba też by się tu sprawdził ale ja go
              dokładnie nie kumam :-)
              • pntb1 Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 16.05.05, 09:59
                Propozycja systemu była gotowa na 14 maja, ale układ 13 drużyn rzeczywiście jest
                dość trudny. Do tego jest mało prawdopodobne organizacyjnie, by grać więcej niż
                6 spotkań. Przypomnę też, że będą one 10-endowe, więc praktycznie 3-godzinne.
                Dlatego układ raczej będzie zakładał grę w 4 mniejszych grupach. Tak czy inaczej
                będzie ogłoszony jeszcze dziś.
                Paweł Burlewicz
                • dj_pinball Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 16.05.05, 12:43
                  Hmmm, no tak te 10 endów zmienia nieco postać rzeczy. W tej sytuacji granie 3
                  meczy dziennie zakrawa o sport extremalny.
                  Ale mimo wszystko rozważenie systemu rozgrywek który nie dyskwalifikuje po 1
                  porażce uważam za celowe. Pozdrawiam jeszcze raz zespół KWAK Spelunqa - niby
                  najlepszy na MP Mixtów w Katowicach a oficjalnie dopiero 5...
          • t.kierzkowski Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 16.05.05, 09:38
            a co powiecie na połaczenie systemu Maćka z czeskim?
            dwie grupy a w nich gramy po 3 mecze (jak na czeskich turniejach). najlepsi
            wychodzą do nowej grupy i grają każdy z każdym.

tylko dalej nie wiem jak ominąć nieparzystą liczbę drużyn :(
      • dokens Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 17.05.05, 01:51
        W sobotę 28 maja 2005 w jednej z sal Politechniki Śląskiej odbędzie
        się "Impreza Integracyjna" dla uczestników i gości Mistrzostwa Polski w
        curlingu. Impreza będzie obejmowała posiłek podawany, napoje... Na sali
        znajdował się będzie również bar. Udział w imprezie mają zapewniony zawodnicy,
        którzy zgłosili się do uczestnictwa w zawodach i dokonali rejestracji drużyny w
        biurze zawodów spełniając wszystkie wymagania. Impreza otwarta jest również dla
        gości i osób towarzyszących. Koszt udziału wynosi 35 zł/os. Cena obejmuje
        wszystkie świadczenia. Osoby zainteresowane udziałem w "Imprezie integracyjnej"
        prosimy zgłaszać na meila: info@skc.katowice.pl. Jest to ważne gdyż przed dzień
        imprezy musimy podać ilość uczestników.
        • takeouter Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 17.05.05, 10:13
          Droga Federacjo...my ciągle czekamy na losowanie i system jakim odbywać się
          bedzie Challenge... przypominam i pozdrawiam ( tylko nie system pucharowy...! )
      • pntb1 UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 17.05.05, 17:58
        Oto zasady rozgrywek przygotowane przez wydział szkoleniowy. Nie ukrywam, że
        staraliśmy się uwzględnić wnioski z toczonej tu dyskusji. Jest gwarancja, że
        nikt nie odpadnie po jednej porażce.

ELIMINACJE MISTRZOSTW POLSKI W CURLINGU 2005 W GLIWICACH ROZEGRANE ZOSTANĄ
        WEDŁUG NASTĘPUJĄCYCH ZASAD.
        1. Utworzone zostaną 4 grupy. Trzy z nich będą liczyć po 3 zespoły (A, B, C),
        jedna 4 zespoły (D). W pierwszej części turnieju w grupach każda drużyna gra z
        każdą.
        2. Do następnej rundy eliminacji wychodzą cztery najlepsze drużyny - zwycięzcy
        każdej z grup. Zespoły z drugich miejsc grają baraże o pozostałe dwa miejsca
        (odpowiednio druga drużyna grupy A z B, C z D).
        3. W drugiej fazie grupowej zespoły zostają podzielone na dwie grupy po 3
        drużyny każda wg. klucza: grupa 1 - zwycięzca A i B oraz zwycięzca barażu grup
        C-D; grupa 2 - zwycięzca C i D oraz zwycięzca barażu grup A-B.
        4. W drugiej fazie grupowej drużyny grają w grupach każda z każdą.
        5. Końcówkę rywalizacji rozgrywa się systemem page play off znanym z mistrzostw
        świata i turniejów Brier. 1. mecz: zwycięzcy grup 1 i 2 grają mecz, a wygrany w
        nim ma zapewniony awans do finału Mistrzostw Polski i 1. miejsce w turnieju
        eliminacyjnym.
        2. mecz: drugie drużyny z obu grup grają mecz, którego przegrany kończy
        eliminacje na 4. miejscu, 3. mecz: wygrany z 2. meczu gra z przegranym 1. meczu
        o drugie miejsce w finałach Mistrzostw Polski (a jednocześnie rozdział miejsc 2
        i 3).
        6. W grupach kolejność ustala się w następujący sposób: wyżej sklasyfikowaną
        jest drużyna mająca więcej (w kolejności): punktów, wygranych partii, wygranych
        kamieni. Jeśli to nie pozwoli ustalić kolejności, bierze się pod uwagę mniejszą
        liczbę przegranych kamieni. W ostateczności decyduje drużynowy tee-shot.
        7. Mecze w obu fazach grupowych składają się z 8 endów, a w fazie finałowej page
        play off i o miejsca z 10.
        8. Drużyny, które odpadły w drugiej fazie eliminacji grupowych grają między sobą
        dwumecz o 5. miejsce.
        9. Drużyny, które odpadły w fazie barażowej po pierwszej rundzie grupowej grają
        ze sobą dwumecz o miejsce 7.
        10. Drużyny, które odpadły w pierwszej fazie grupowej ustawiane są zależnie od
        dorobku w kolejności od 1 do 5 drużyny. Dwie z najlepszym dorobkiem grają
        dwumecz o miejsce 9. Pozostałe trzy rozgrywają spotkania każda z każdą o miejsca
        11-13.
        11. Drużyny zamieszczone w harmonogramie na pierwszym miejscu w rozgrywkach
        grupowych pierwszej i drugiej fazy mają przywilej ostatniego kamienia w
        pierwszej partii i grają kamieniami z jasnymi rączkami. W dwumeczach o miejsca
        7. i 9. w pierwszym spotkaniu prawo do ostatniego kamienia i jasny kolor rączek
        jest po stronie drużyny niżej sklasyfikowanej, a w przypadku meczu o 5. miejsce
        decyduje losowanie. W spotkaniach page play off przywilej i jasne rączki mają
        zespoły wyżej sklasyfikowane przed meczem.
        12. Harmonogram rozgrywek
        (od lewej tory 1, 2, 3, 4)
        Piątek:
        1. runda: a1-a3; b1-b3; d1-d3; d2-d4
        2. runda: b2-b1; d1-d4; c1-c3; a2-a1
        3. runda: d3-d2; a3-a2; b3-b2; c2-c1
        4. runda: tor pusty; c3-c2; d4-d3; d2-d1
        Sobota:
        5. runda: o 9. m.; A2-B2; 11-12; C2-D2;
        6. runda: A1-B1; o 7. m.; C1-D1; pusty tor
        7. runda: 12-13; C/D2-A1; o 9. m.; A/B2-C1
        8. runda: B1-C/D2; o 5. m.; pusty tor; D1-A/B2
        Niedziela:
        9. runda: 13-11; PO 1-1; PO 2-2; o 7. m.
        10 runda: pusty tor; PO L-W; o 5. m.; pusty tor
        legenda: np. a1 - drużyna grupy eliminacyjnej a wylosowana na pozycję 1; A2 -
        drużyna, która w grupie a zajęła 2 miejsce; C/D2 - zwycięzca barażu C2-D2; 11-12
        - drużyna grupy grającej o miejsca 11-13, 11 to zespół który miał z nich
        najlepszy dorobek i odpowiednio; PO 1-1 - mecz play off zwycięzców grup, PO 2-2
        - mecz play off drugich drużyn w grupach; PO L-W - mecz przegranego pierwszego
        play off z wygranym drugiego.
        13. Losowanie zespołów odbędzie się z podziałem na koszyki. W pierwszym znajdą
        się wg klucza siły cztery najlepsze drużyny eliminacji z Mistrzostw Polski 2004
        w Krynicy Zdroju - CC Piechowice, CK Nikifor Krynica-Zdrój, Sopot KCW, Śląski KC
        Curlik Team. Rozlosowane zostaną każda do jednej z grup. W drugim znajdą się wg
        klucza geograficznego trzy drużyny gliwickie - każda trafi do innej z grup. W
        trzecim koszyku znajdą się pozostałe zespoły, które dolosowywane będą do
        wypełnienia grafiku.
        14. Oprócz losowania do której grupy trafi zespół, losowane będzie jaki w niej
        dostanie numer.
        • t.kierzkowski Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 17.05.05, 20:26
          ufff!!! ależ to w teorii skomplikowane :) ale na pierwszy rzut oka wygląda ok i
          chyba nikt nie będzie miał pretensji
          • dj_pinball Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 18.05.05, 01:10
            Trochę zamotane ale przy tej ilości drużyn i uwzględniając toczącą się tu
            dyskusję nie mogło być inaczej. Przede wszystkim jednak dobre i gwarantujące
            emocje do końca. Brawo Paweł!
            • ccckb Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 18.05.05, 10:19
              ojoj... musiałam przeczytać dwa razy, żeby nie mieć wątpliwości, ale wygląda na
              to, że wygrają najlepsi ;-)!!! no i emocji będzie multum... super i sprawiedliwe
              • takeouter Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 18.05.05, 15:14
                No całkiem ciekawe rozwiązanie ;) a losowanie kiedy się odbędzie ??? już nie
                moge sie doczekać na który z rozstawionych teamów trafimy :P
                • ccckb Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 18.05.05, 15:26
                  Maćku, właśnie zobaczyłam, ze wy nie macie żadnego rezerwowego!!! To dla gipsów
                  może być tragiczne w skutkach ;-))), czy może już wyczerpaliście limit na
                  następnych parę lat??? ;-))))
                  • takeouter Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 18.05.05, 16:27
                    właśnie mamy łukasz tylko nie został wpisany
                    a po 2gie to przecież jest na 4erech a zawsze można grać w 3ech :P
                    kiedy losowanie ?
                    • pntb1 Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 18.05.05, 17:41
                      > kiedy losowanie ?
                      Zapewne zgodnie z kalendarium, czyli w piątek 20 maja. Jeszcze dziś podany
                      będzie harmonogram godzinowy treningów i meczów.
                      Paweł Burlewicz
        • skip_yeti Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 19.05.05, 19:12
          no, cuz... druzyna gra w 4- druzynowej grupie, jest druga, gra baraz, w grupie
          finalowej jest znowu druga, gra o3/4 miejsce i w koncu gra o drugie...
          daje to 8 spotkan, w tym 4 10-endowe - extreme sports :)
          ale tak ogolnie to uklad jest fajny
          nasuwa mi sie tylko pytanie, co z druzynami z grupy 4-druzynowej w swietle
          meczow o miejsca 9-13 - maja o jeden mecz wiecej, wiec tez szanse na wiecej
          punktow/endow/kamieni, co daje im wieksze szanse gry o miejsce 9-te
          • takeouter Re: UWAGA! ZASADY ROZGRYWEK 20.05.05, 18:44
            Witam , jeśli mnie pamięc nie myli to 20 maja tj. dziś miały być podane wyniki
            losowania grup...
            pozdrawiam
      • takeouter Re: Eliminacje do MP w Curlingu K. i M. - Gliwice 21.05.05, 09:27
        21.05 .........!!!!!
        • pntb1 LOSOWANIE 21.05.05, 20:38
          Z powodów organizacyjnych losowanie odbędzie się prawdopodobnie dopiero w
          poniedziałek, 23 maja.
          Paweł Burlewicz
          • curler Re: LOSOWANIE 22.05.05, 14:38
            zupełny brak profesjonalizmu i wstyd po prostu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka