Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wrażenia po GP Europy

IP: *.tvgawex.pl 30.04.05, 21:56
    widać, ze konczy sie era Golloba, zaczyna na dobre era Hampela. mimo
    wszystko, łza sie w oku kreci troche.
    a Rickiemi nic, tylko pogratulować, tak jak i Lindbackowi.
    czy tylko ja mam takie wrażenie, że nastepuje powoli zmiana "warty" w GP?
    Obserwuj wątek
      • Gość: charlie_x Re: wrażenia po GP Europy IP: *.tvgawex.pl 30.04.05, 22:09
        ..podzielam tę opinię, z grubsza rzecz ujmując to już koniec wielkich
        dni Tomasza.Wytrzymałem tylko trzy pierwsze biegi z jego udziałem, a później
        poszedłem z psem na spacer..
      • Gość: Jazon Re: wrażenia po GP Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:13
        Nieuniknione zjawisko. Co do Golloba to raczej do przewidzenia było, jednak
        postawa Hampela jest dla mnie duzym zaskoczeniem (w końcu niedawno chorował).
        Lindback to faktycznie niespodzianka- wyskoczył jak krolik z kapelusza,
        pokonujac wielu rutyniarzy. Ale generalnie jesli chodzi o młodych to nigdy nie
        wiadomo kto wszedł do czołówki na dluzej a kto jest tylko sezonowym bohaterem.
        Ale ostatnio jakby widac ze w prawie kazdym turnieju ktos mlody sie z dobrej
        strony pokazuje, a z rutyniarzy tylko Ricki, Crump i Adams zachowuja wzglednie
        równa forme. Mysle ze to fajne dla rywalizacji, ale na dłuzsza mete moze
        obnizyc popularnośc GP- publika lubi zmagania gigantów.
      • Gość: kibic Re: wrażenia po GP Europy IP: 83.238.70.* 30.04.05, 22:35
        wrażenia? hmmm... może nazwiecie mnie pesymisą, bo tylko tu potrafię każdego
        krytykować, ale to co dzisiaj widziałem to było przerażliwie żałosne! start,
        jazda jeden za drugim i meta... to było naprawdę smutne! zero walki, zero
        emocji, zero zainteresowania!
        natomiast jak kilka dni temu przypadkowo włączyłem tele5 i zobaczyłem ostatni
        (szkoda że się spóżniłem) bieg w meczu Krosno-Ostrów i pojedynek Ferjana,
        Pietrzyka i bodajże Dyma to byłem w szoku! cała trójka mijała się praktycznie
        przez całe 4 okrążenia! i to był żużel!!!
        a jeśli komuś niespodoba się moja wypowiedż to trudno! była jak najbardziej
        subiektywna! ale takie były moje wrażenia.....

pozdrawiam
      • Gość: cs Re: wrażenia po GP Europy IP: *.k102.webspeed.dk 30.04.05, 23:00
        Niestety, jak zawsze jest jedna "jaskolka", a reszta w ogonie.
        Ponoc mamy najlepsza lige na swiecie, a dalej brak zawodnikow na poziomie
        swiatowym, jeden Hampel to troche za malo.
      • Gość: Jerzy Re:Byzydura dupowłazie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 23:14
        teraz mówisze ze konczy sie tego imbecyla kariera?On zaczeła sie konczyc wraz z
        jego popisami ,a zakonczyła na dobre kiedy okradł własny klub.
        ( Nie sam oczywiscie)
        • Gość: Piter Koniec rzadow Tomasza Golloba WIelkiego IP: *.osowagora.pl / 80.50.52.* 01.05.05, 11:25
          Ale z ciebie frajer Jerzyku!! KOniec rzadow TOmasza Golloba Wielkiego!!
          wszystko ma swoj koniec ale przynajmniej nastepce widac!! a co do GP to tylko
          wyscig z Tomkiem Nickim kims jeszcze i Crumpem pokazal dobry zuzel
      • Gość: heart Re: wrażenia po GP Europy IP: *.eu.org 01.05.05, 02:18
        Wszyscy wielcy mają maszyny i nie robią błędów. Oczywiście nie dotyczy to
        osoby "która nie chce wywierania nacisku na siebie". Prędzej Jarek HAMPEL
        będzie w czołówce niz "wielki myśliciel z Tarnowa".
        Zostac mnistrzem świata trzeba chcieć i się umieć przygotować".l Ten Pan tego
        nie mia , nie mał i nie będzie niestety nigdy mieć !
        pozdrawiamn
        • maatti Re: wrażenia po GP Europy 01.05.05, 09:12
          Podzielam opinię kibica, z resztą mówił o niej też wczoraj Plech w relacji TVP,
          błędem było przygotowanie tak twardego toru, pod koniec zawodów było kilka
          ciekawych momentów szkoda, że tak mało
        • Gość: Szrek Re: wrażenia po GP Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 09:18
          Witam, właśnie odespałem podróż z Wrocka. Zgadzam się z Kibicem: kończy się era
          TG i oby nikt nie próbował przedłużyć tej agonii. Tylko czy on sam to zrozumie i
          da sobie "siana"? Ale we Wrocławiu było też widać na każdym kroku, że skończyła
          się też era organizatorów "Rusko Team". Oni tak dalece zapętlili się w
          kombinowaniu z torem na ligę, że na GP nie potrafili nic dobrego zrobić. To na
          wyszydzanym "betonie" w Bydgoszczy jest więcej mijanek jak było wczoraj na GP.
          Dewiza "minimum kosztów maximum zysków" (czyli pazerność) była widoczna na
          każdym kroku. Nie wiem co będzie się musiało stać, żebym jeszcze kiedyś pojechał
          do Wrocławia na zawody.
          • Gość: byzydura Re: wrażenia po GP Europy IP: *.tvgawex.pl 01.05.05, 11:19
            Jerzy, jesli jeszcze ci tego nie powiedzialem to mowie teraz: daruj sobie, bo
            nie jestes ani smieszny, ani inteligentny.
            • Gość: Jerzy Re: wrażenia po GP Europy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 12:48
              ale skuteczny!
          • Gość: JAC Re: wrażenia po GP Europy IP: *.tvgawex.pl 01.05.05, 11:24
            Dla mnie Lindback nie jest żadną niespodzianką (patrz;zeszłoroczna drużynówka)
            pierwszy czarnoskóry zawodnik ,który zdobędzie medal w tym
            roku.Nieprzekreślajcie Golloba jak wygra po raz kolejny w Bydgoszczy, co
            wtedy powiecie ,że mu się udało?!
            • Gość: byzydura Re: wrażenia po GP Europy IP: *.tvgawex.pl 02.05.05, 14:05
              ale jedna Bydgoszcz medalu nie zrobi niestety... a jak na torze, ktory lubi i
              zna nie dojezdza nawet do polfinalu, to...
              • Gość: bydgoszczanin Re: wrażenia po GP Europy IP: 212.122.214.* 02.05.05, 23:53
                zanim dojedzie do Bydzi bedzie po drodze pare torów na których Gollob da d..py.
                Juz słyszę te tłumaczenia że sprzęt nie ten, że tor kiepski jak np w Cardiff.
                Róznica miedzy Gollobem a pozostałymi uczestnikami GP polega na tym że gdy oni
                próbuja wygrać a częśc z nich regularnie wygrywa to TG popełnia kardynalne
                błędy podczas kolejnych biegów a potem beznadziejnie się tłumaczy!
                Gollob może mieć jeszcze wzloty ale Wrocław pokazał że juz nawet na polskich
                torach podczas turniejów GP ma nie tylko problemy z wygrywaniem ale nawet
                dostaniem sie do czołowej ósemki. TG ma talent i to jest fakt - ale jest tez
                faktem że rozmienił go na drobne.I nikt poza nim nie jest temu winien.
      • Gość: cs Kazdy kiedys sie konczy IP: 195.215.5.* 03.05.05, 09:21
        taka jest kolej rzeczy, przyjdzie czas, ze i Ricadsson bedzie zdobywal po 3
        punkty w meczach, o ile nie wycofa sie wczesniej.
        Nie zapominajmy tylko, ile Gollob zdobyl do tej pory medali dla Polski i dla
        klubow, w ktorych jezdzil.
        • krotoss Re: Kazdy kiedys sie konczy 03.05.05, 13:21
          a jak tak sobie patrzę na to wszystok, GP ligę, to jak Tomek męczy sie z Polonią w Tarnowie (1,2,3 po przestawieniach w motorze) a potem przesiada na motory swojego brata i sypie dwie trójeczki. Potem jak obserwuję o rok starszego od Tomka - Rickiego, ktory z kontuzją wykręca 21punktów w GP. Albo na Krzyżaniaka co sie ciągnie 40m od juniorów , a po podstawieniu motoru od Jonssona śmiga lepiej niż wczesniej wspomniany. To tak sobie myślę - dziś żużel to już chyba w 90% sprzęt. I będzie coraz gorzej.

Co do ciekawośći to inna sprawa już - winni są też toromistrze - jak w Bydzi beton zrobiono na całą szerokość do walki (drużyna chciała) to na meczu z Włókniarzem bylo sporo naprawde pięknej walki mijanek i tasowań. A jak robią farflocle (nie będe wymianiał każdy kibic wie gdzie w tym sezonie przekręty walą) wiec jak robią farflocle i liczy sie tylko start potem mała, bo na zewnętrznej to sobie pokopać można, to nich sie potem nie dziwią iż coraz mniej ludzi na stadiony przychodzi :(
          • Gość: cs Re: Kazdy kiedys sie konczy IP: 195.215.5.* 03.05.05, 15:37
            taaa, a co jest w ogole z tymi motorami ?
            Bo slysze, ze polowa zawodnikow w Polsce sie skarzy, nie tylko Polonia.
            Na meczu w Czewie przeciez jeden silnik caly sie rozsypal na torze, bylo widac
            kawalki zelaza latajace dookola, wiec cos tu nie gra.
            Zastanawiam sie tylko, czy to GM zrobil bubel w tym roku i wszyscy cierpia, czy
            to paru cwaniakow wpuscilo naszych i naciagnelo ich na kupe tysiecy Euro za
            kupe zlomu.
            Jak to jest u innych zawodnikow za granica ?
            • Gość: byzydura Re: Kazdy kiedys sie konczy IP: *.tvgawex.pl 03.05.05, 19:28
              tego sie nie dowiemy. w Poloni zawiodl tatum, a moze ktos wie jak inni jego
              klienci?
      • Gość: ja Re: wrażenia po GP Europy IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 10.05.05, 10:35
        Naturalne tory mialy zapewnic widowisko.
        Byla kicha, niech BSI robi GP na sztucznych ale za to nowoczesnych obiektach
        gdzie sciagnie ludzi, a ludzie TV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka