Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 08:33
    za to, że po raz pierwszy oglądałem mundial i wiedziałem o co w tym wszystkim
    chodzi dzięki tym strzałeczkom i kółeczkom zgrabnie wyrysowywanym reką naszego
    najwspanialszego komentatora. prawda, że z racji słabego wyniku naszej drużyny
    nie były to może dla nas najlepsze mistrzostwa ale były zdecydowanie
    najciekawsze bo inne być nie mogły skoro w studio tvp raczył zasiadać najlepszy
    z najlepszych i to na dodatek z dwoma pisakami: żółtym i czerwonym. nie zapomnę
    do dzisiaj tej ciszy jaka rozlegała się na moim osiedlu gdy po dawce reklam
    słyszałem głos najlepszego z najlepszych: dalej, dalej, dalej, dalej, dalej.
    nie! nie! jeszcze dalej, tak, dalej, dalej o stop!!! i następował wykład
    okraszony czerwonymi kółkami i żółtymi strzałkami. ach, jak on się na tym
    wszystkim zna. ach, jaki z niego fachowiec. no ale nie zobaczymy już janka w
    tvp bo przecież mundial sie skończył. dlatego mam prośbę do naszej tv -
    stwórzcie jasiowi program autorski. w końcu jedną z misji tv publicznej jest
    edukacja i oświata a któż jak nie jasio t. potrafi tak wspaniale nas oświecić o
    co w tej całej zabawie z piłką chodzi? jasiu wróć!!!
    ps.
    boniek musi odejść. listkiewicz z kolatorem też. w oogóle niech wszyscy odejdą
    a o tym kto w pzpn, kto selekcjonerem i jaka liga niech decyduje jednogłośnie
    nieomylny jan t. tylko niech nie zapomni każdej swojej decyzji zakreślić w
    kółeczko czerwonym pisakiem i dwukrotnie podkreślić żółtym.
    Obserwuj wątek
      • Gość: acton Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.jedwab.net.pl 02.07.02, 09:57
        A może Jasio zostałby trenerem kadry? :)))
        • Gość: Kapi Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.bauholding.pl 02.07.02, 10:21
          Tylko prezydentem, ale do spóły z lepperem.
          • Gość: kajo95 Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:17
            Gość portalu: Kapi napisał(a):

> Tylko prezydentem, ale do spóły z lepperem.

a propos leppera i tomaszewskiego. poproszony przez dziennikarza o skomentowanie
            słów kucharskiego, że jest on (tomaszewski) "lepperem polskiego futbolu" spocony
            odpwiedział: "to absurd ponieważ ja zajmowałem się komentowaniem piłki dużo
            wcześniej niż w polityce pojawił się lepper". o co chodziło w tej wypowiedzi
            spoconemu?
            • Gość: Lolo Lepper Tomaszewskim polityki?<nt> IP: 217.153.60.* 02.07.02, 11:26
              • Gość: NIN Re: Lepper Tomaszewskim polityki?<nt> IP: gateway.d* / 10.3.36.* 02.07.02, 12:17
                Podobno Jaś w uzaniu zasług poproszony został o przyjęcie posady II trenera
                Boruty Zgierz (będzie miał blisko z rodzinnej Łodzi). Współczuję i pozdrawiam
                kibiców tego zespołu.
            • Gość: Kapi Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.bauholding.pl 02.07.02, 14:39
              To jasne. Nie kwestionuje sposobu polemiki tego drugiego ani rzeczowosci. Po
              prostu jasio zastrzegł sobie tylko, ze on byl pierwszy.
              Nigdy nie sadzilem, ze to kiedys powiem, ale spocony mial racje.
              • Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 02.07.02, 15:00
                z tego co czytam, rozumiem, wszyscy jak jeden maz jestescie tu madrzejsi od janka t.; tudziez osiagniecia wasze na polu pilki kopanej zwanej futbolowka sa daleko wieksze nizli jego. zastanawiam sie dlaczego to wam nikt nie proponuje komentowania w tv pilki ani trenowania boruty zgierz /chocby trampkarzy/.
                jka sie kogos krytykuje, to moze wypadaloby samemu czyms sie poszczycic, co, leszcze?
                • Gość: kapi Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.bauholding.pl 02.07.02, 15:09
                  Gość portalu: johndoe napisał(a):

> z tego co czytam, rozumiem, wszyscy jak jeden maz jestescie tu madrzejsi od jan
                  > ka t.; tudziez osiagniecia wasze na polu pilki kopanej zwanej futbolowka sa dal
                  > eko wieksze nizli jego. zastanawiam sie dlaczego to wam nikt nie proponuje kome
                  > ntowania w tv pilki ani trenowania boruty zgierz /chocby trampkarzy/.
                  > jka sie kogos krytykuje, to moze wypadaloby samemu czyms sie poszczycic, co, le
                  > szcze?

Bycie madrzejszym od pana janka to wcale nie wielki wyczyn.
                  Co sie zas tyczy jego "fachowych" komentarzy (cytuje: petit powinien lekko
                  podciac pilke zeby ta minela gora bramkarza) nie wykraczaja intelektualnie poza
                  zdolnosci 10-latka. Jesli wg Ciebie jego analizy byly rzeczowe to nie mamy o czym
                  gadac.
                  Tak jak jasiu, analizowac bramki potrafi KAZDY. jesli ty nie, to wspolczuje.

pozdr
                • Gość: czapski Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: 195.205.63.* 02.07.02, 15:10
                  Pojarana logika johndoe!!! W takim razie nie moge krytykowac zadnego pilkarza,
                  bo wszyscy osiagneli w futbolu wiecej niz ja, podobnie zadnego trenera,
                  zadnego muzyka, bo kazdy wydal np.plyte, a to juz wiecej niz ja, no i zadnego
                  polityka, no bo w koncu, kazdy przez jakies wybory sie przesliznal a to juz
                  wiecej niz ja dokonalem. Czy twoim idolem nie jest moze Lukaszenko?
                  • Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 02.07.02, 15:24
                    krytykowanie a nazywanie go spoconym czy lepperem to jednak roznica. to, ze facet nie potrafi sie wyslawiac jak szpakowski to jeszcze nie powod , zeby go kopac. racji to on ma zwykle tak 50 na 50 %, ale nie jest to srednia odbigajaca od innych fachowcow lub "fachowcow".
                    problemem jest tylko jego infantylne zachowanie i niewatpliwie wiara we wlasna osobe. rozejrzyj sie dookola siebie, ile widzisz takich ludzi, ktorzy nie potrafia porzadnie sie wyslowic, poca sie gdy jest goraco lub nie potrafia dobrac krawta? malo?
                    ludzi, ktorych jezykiem operuje tomazewski jest w polsce jakies 95 %. wiec nie widze powodu do flekowania wlasnie jego. jakos nikt nie mowi o bonku, ze jest zalosny bo spadl z leece do serie b, a deyny nie nazywa sie debilam za to, ze nie strzelil karnego z argentyna.
                    BTW ilu z was gralo kiedys na boisku 100 na 50 m ?
                    i nie na podworku, ale w klubie. w juniorach, seniorach,II lidze, okregowce? jezeli tego nie robiliscie to zajmijcie sie futsalem, bedziecie wiedziec o czym mowicie.
                    /troche za zlosliwy jestem/
                    • Gość: Kapi Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.bauholding.pl 02.07.02, 15:29
                      > BTW ilu z was gralo kiedys na boisku 100 na 50 m ?
                      > i nie na podworku, ale w klubie. w juniorach, seniorach,II lidze, okregowce? je
                      > zeli tego nie robiliscie to zajmijcie sie futsalem, bedziecie wiedziec o czym
                      > mowicie.
                      > /troche za zlosliwy jestem/

czapski wyluszczyl ci brak logiki w twoim rozumowaniu, ale ty po prostu nie
                      czaisz bazy. Szkoda pisac.
                      /troche za zlosliwy jestem/

BTW gralem. I co z tego? zaraz mi napiszesz ze to sie nie liczy bo nie byl to
                      Widzew albo Legia.

• Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 02.07.02, 15:42

> czapski wyluszczyl ci brak logiki w twoim rozumowaniu, ale ty po prostu nie
                        > czaisz bazy. Szkoda pisac.
                        > /troche za zlosliwy jestem/
                        >
                        > BTW gralem. I co z tego? zaraz mi napiszesz ze to sie nie liczy bo nie byl to
                        > Widzew albo Legia.
                        >

jaki brak logiki?
                        tego, ze raczej nie nalezy krytykowac malarza jak sie nie wie jak pedzel trzymac?
                        poza tym, co napisalem, wy nie krytykujecie, wy flekujecie.
                        flekujecie faceeta za to, ze nie potrafi zdania poprawne powiedziec. nie potraficie odroznic formy od tresci. mnie zeby bola jak czasami slucham strejlaua albo innego zasluzonego. janek nigdy nie byl i nie bedzie super dobrym taktykiem pilkarskim, nie nadaje sie na trenera, ale jednak b. czesto swoimi wypowiedziami trafia w 10.
                        ze przy okazji sprzedaje odgrzewane dowcipy? trzeba przezyc.
                        BTW. tak wogole to najbardziej dziwily mnie zachwyty nad ta reprezantacja. za to, ze awansowala, i w jakim stylu i .......
                        i jakos nikt ni przypomnial sobie jakich przeciwnikow mielismy w poprzednich latach, chocby do ostatnich ME. i to wychwalanie rowniez na tym forum engela, chyba za to ,ze olisadebe zafundowal nam mundial.
                        • Gość: Kapi Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.bauholding.pl 02.07.02, 15:48
                          To ja tobie przypomne: POL-GRU 0:3, POL-SVK 1:4 POL-SMR 1:0, POL-LUX 3:2
                          Teraz to oczywiscie Engel mial latwiejszych przeciwnikow. Ale to juz jest
                          osobna historia.
                          • Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 02.07.02, 15:55

> To ja tobie przypomne: POL-GRU 0:3, POL-SVK 1:4 POL-SMR 1:0, POL-LUX 3:2
                            > Teraz to oczywiscie Engel mial latwiejszych przeciwnikow. Ale to juz jest
                            > osobna historia.

pol- jap 0-2, pol-rum 1-2 , blr-pol 4-1,
                            zobacz kto tam jescze w tych grupach byl.
                            tak jakos zawsze pechowo przyplatala sie anglia albo holandia albo francja czy wlochy. wiesz co by bylo gdybysmy byli w grupie z niemcami i anglia, albio turcja i szwecja. za rok przekonamy sie jak nasze orly beda sobie ze szwecja radzic. wartosc naszej reprezentacjoi widac po klubach, gdzie orly graja.
                            mecze z gruzja i slowacja to taka sama sytuacja jak mecz zbialorusia, o pietruche/. pozostale?
                            z walia 0:0 to tez jakby zadna rewelacja.
                            a teraz jeszcze zabierz z reprezentacji rodowitego polaka z nigeryjskim paszportem i zastanow sie jakie bylyby wtedy wyniki. jakby zamiast kowalczyka, dziekanowsiego czy innych byl w kadrze wczesniej ktos taki, to moze i gra bylaby inna.
                            • Gość: Kapi Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.bauholding.pl 02.07.02, 16:30

Johndoe jesli piszesz ze mecz ze slowacja przegrany w kompromitujacym stylu byl o
                              pietruszke to znaczy ze cos u ciebie z pamiecia, albo futbolem interesujesz sie
                              od niedawna. jesli chcesz przyponiec sobie co ciekawsze wyniki w meczach nie o
                              pietruszke, to zapraszam do poczytania watku z Apostelem.
                              co sie zas tyczy flekowania Jasia, to moze popatrz co zrobili z engelem tacy
                              ludzie jak: tomaszewski, apostel, wojcik, kowalczyk. Ich "fachowosci" jakos nie
                              podwazasz. (porownanie ich "osiagniec" z tym co zrobil engel jest rowniez w wielu
                              watkach)

PS kiedys juz odpadlismy z Norwegia w eliminacjach. Zaraz napiszesz ze wtedy byli
                              silni a teraz sa slabi. Tylko ze byli silni bo trafili na slaba polske a teraz
                              bylo odwrotnie.
                        • Gość: czapski Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: 195.205.63.* 02.07.02, 15:58
                          Ja nie twierdze ze wiekszosc tego narodu przewyzsza Tomaszewskiego intelektem
                          czy elokwencja. Niestety zywie jednak zludzenie, ze dziennikarze danego kraju
                          nie powinni prezentowac przecietnego poziomu swojej nacji, ale wyrozniac sie
                          talentem krasomowczym i nienagannym poslugiwaniem sie ojczystą mową ponad
                          wspolrodakow. Tak samo jak sedzia nie powinien prezentowac sredniego poziomu
                          uczciwosci w swojej nacji, a sportowiec sredniej kondycji fizycznej dla swoich
                          wspolrodakow.
                          Oskarzasz nas o "flekowanie" Tomaszewskiego, a o ile zrozumialem dobrze
                          znaczenie tego slowa to zrobiles to samo z Engelem. Ze Olisadebe wszystko a
                          Engel nic. Olisadebe moglby czyscic buty Szewczence, ale jakos Ukrainie On nie
                          wystarczylo do awansu. Nie przecze ze forma olego byla jednym z kluczowych
                          elemtow polskiego sukcesu, ale nie mozna lekcewazyc zaslug innych.
                          • Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 02.07.02, 16:10
                            dziennikarzem tovtomaszewski nie jest, wiec nie przykladajmy do niego takiej miary, co do zawodowcow z talentem w tej dziedzinie. tomaszewski potrafil po prostu grac na bramce, widocznie dwa razy tanal w tej kolejce i braklo mu juz elokwencji.
                            co do engela, nie flekowalem i go i jezeli odniosles takie wrazenie to jest mylace. ale bede twreierdzic, ze granie z norwegia w 2001 roku to cos innego niz granie z anglia, wlochami, holandia czy francja.
                            mam zal do engela i nie tylko, ze wykreowali oni ten awans na sukces niemalze stulecia i rozpedili sie tak bardzo, ze widzieli sie juz nawet na podium. a jak to sie skonczylo. orly uwierzyly, ze sa najlepsze i odechcillo im sie pracowac jak wczesniej, jeden po drugim wylatywali ze skladow swooich druzyn. jakby nie bylo takiego huura, to moze i wyniki bylyby lepsze.
                            mnie po prostu wkurzaja ci co mowa duzo ale bzdur a ni ci co mowia jak glupek ale cos tam madrego przemyca
                        • Gość: kajo95 Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 07:19

> Gość portalu: Kapi napisał(a):
                          >
                          >
                          > > czapski wyluszczyl ci brak logiki w twoim rozumowaniu, ale ty po prostu ni
                          > e
                          > > czaisz bazy. Szkoda pisac.
                          > > /troche za zlosliwy jestem/
                          > >
                          > > BTW gralem. I co z tego? zaraz mi napiszesz ze to sie nie liczy bo nie byl
                          > to
                          > > Widzew albo Legia.
                          > >
                          >
                          > jaki brak logiki?
                          > tego, ze raczej nie nalezy krytykowac malarza jak sie nie wie jak pedzel trzyma
                          > c?
                          > poza tym, co napisalem, wy nie krytykujecie, wy flekujecie.
                          > flekujecie faceeta za to, ze nie potrafi zdania poprawne powiedziec. nie potraf
                          > icie odroznic formy od tresci. mnie zeby bola jak czasami slucham strejlaua alb
                          > o innego zasluzonego. janek nigdy nie byl i nie bedzie super dobrym taktykiem p
                          > ilkarskim, nie nadaje sie na trenera, ale jednak b. czesto swoimi wypowiedziami
                          > trafia w 10.
                          > ze przy okazji sprzedaje odgrzewane dowcipy? trzeba przezyc.
                          > BTW. tak wogole to najbardziej dziwily mnie zachwyty nad ta reprezantacja. za t
                          > o, ze awansowala, i w jakim stylu i .......
                          > i jakos nikt ni przypomnial sobie jakich przeciwnikow mielismy w poprzednich la
                          > tach, chocby do ostatnich ME. i to wychwalanie rowniez na tym forum engela, chy
                          > ba za to ,ze olisadebe zafundowal nam mundial.

oj biedny ten tomaszewski. my go tu flekujemy za to spocony nigdy nie flekował.
                          jego komentarze to szczyt obiektywizmu, które w świecie dziennikarskim staje się
                          już powoli synonimem "słynnego piłkarza" (sam tomaszewski tak siebie określa). a
                          więc obiektywizm = tomaszewski.
                          • Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 03.07.02, 09:06

> oj biedny ten tomaszewski. my go tu flekujemy za to spocony nigdy nie flekował.
                            >
                            > jego komentarze to szczyt obiektywizmu, które w świecie dziennikarskim staje si
                            > ę
                            > już powoli synonimem "słynnego piłkarza" (sam tomaszewski tak siebie określa).
                            > a
                            > więc obiektywizm = tomaszewski.
                            rzecz w tym, ze my nie musimy, a naewt nie powinnismy zachowywac sie jak tomaszewski. sam zauwazasz, ze flekowanie emgela przez osoby publiczne eleganckie nie jest mowiac najogledniej. to my flekujac innych, a co opniektorzy takze engela dajemy a to przyzwolenie, a potem sie oburzamy, gdy ktos flekuje kogos kogo my akurat popieramy. mnie tez nie podoba flekowanie engela /chociaz rowniez uwazam, ze pare ostrych slow mu sie nalezy/, zwlaszcza, ze tak naprawde kazdy ma mu do zarzucenia co innego, a meytorycznych wypowiedzi jakos brak, rowniez ze strony apostela i innych wymienionych przez Ciebie. Co do zasług roznych trenerow, to nigdy nie bedzie pewnosci, ktory lepszy, bo kazdy mial do dsypozycji innych zawodnikow, kazdy gral z kim innnym, i kazdy mial troche wiecej szczescia lub pecha.
                            twierdze natomiast, ze awans z naszej grupy ne byl wyczynem najwyzszych lotow, mistrzostwa to potwierdzily przeciez, nieprawdaz? sytuacja polskiej pilki to sytuacja poszczegolnych zawodnikow. gdzie graja polacy?
                            w 2 lidze albo na lawie. to za malo, zeby walczyc o medale. troche mniej propagandy, a troche wiecej pracy i odbior mistrzostw /moze tez wyniki/ bylyby inne.
                            • Gość: kajo95 Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 09:41

>
                              > > oj biedny ten tomaszewski. my go tu flekujemy za to spocony nigdy nie flek
                              > ował.
                              > >
                              > > jego komentarze to szczyt obiektywizmu, które w świecie dziennikarskim sta
                              > je si
                              > > ę
                              > > już powoli synonimem "słynnego piłkarza" (sam tomaszewski tak siebie okreś
                              > la).
                              > > a
                              > > więc obiektywizm = tomaszewski.
                              > rzecz w tym, ze my nie musimy, a naewt nie powinnismy zachowywac sie jak tomasz
                              > ewski. sam zauwazasz, ze flekowanie emgela przez osoby publiczne eleganckie nie
                              > jest mowiac najogledniej. to my flekujac innych, a co opniektorzy takze engela
                              > dajemy a to przyzwolenie, a potem sie oburzamy, gdy ktos flekuje kogos kogo my
                              > akurat popieramy. mnie tez nie podoba flekowanie engela /chociaz rowniez uwaza
                              > m, ze pare ostrych slow mu sie nalezy/, zwlaszcza, ze tak naprawde kazdy ma mu
                              > do zarzucenia co innego, a meytorycznych wypowiedzi jakos brak, rowniez ze stro
                              > ny apostela i innych wymienionych przez Ciebie. Co do zasług roznych trenerow,
                              > to nigdy nie bedzie pewnosci, ktory lepszy, bo kazdy mial do dsypozycji innych
                              > zawodnikow, kazdy gral z kim innnym, i kazdy mial troche wiecej szczescia lub p
                              > echa.
                              > twierdze natomiast, ze awans z naszej grupy ne byl wyczynem najwyzszych lotow,
                              > mistrzostwa to potwierdzily przeciez, nieprawdaz? sytuacja polskiej pilki to sy
                              > tuacja poszczegolnych zawodnikow. gdzie graja polacy?
                              > w 2 lidze albo na lawie. to za malo, zeby walczyc o medale. troche mniej propag
                              > andy, a troche wiecej pracy i odbior mistrzostw /moze tez wyniki/ bylyby inne.

no cóż skoro engel powiedział a ty mu uwierzyłeś to już twoja sprawa. widać nie
                              jesteś realistą. ja przed mistrzostwami wiedziałem na co stać naszych więc
                              rozczarowany nie byłem. co zaś się tyczy relacji: szanse medalowe - przynależność
                              klubowa to parę faktów:
                              1. korea - brązowy medal. ilu żółtych z tego kraju gra w europie? dwóch?
                              2. japonia - blisko strefy medalowej - to samo co z koreą.
                              3. usa - wszyscy z barcelony i realu?
                              4. niemcy - cały zespół oparty praktycznie na bundeslidze. wyjątek hamman, ziege
                              i bierhoff? (vide: dudek i świerczewski). a gdzie grają: krzynówek, hajto,
                              wałdoch, kałużny, kłos? rząsa - zdobywca puefa. olisadebe - jego zespół trzepał
                              skórę najlepszym w lm.
                              co do tomaszewskiego. różnica na flekowaniu spoconego a engela polega na tym, że
                              ja nie słyszałem aby engel kogoś publicznie obrażał czy też znieważał. natomiast
                              niemal codziennie słysze komentarze tomaszewskiego najeżone agresją, pogardą,
                              złośliwościami w stronę osób, które tomaszewskiemu podpadły z jemu tylko sobie
                              znanych, chorych urojeń. przyzwolenie na komentowanie osoby tomaszewskiego w
                              sposób taki jak na przykład ja to robię dał zatem wszystkim którzy go czytają i
                              wysłuchują sam tomaszewski. a teraz kolejna z wielkich myśli spoconego wyrażona
                              jakiś czas temu na łamach "szmatławego": "polska piłka im bardziej rozłożona tym
                              więcej ją się dupczy". słowa godne reprezentanta polski, który tak dba o godność
                              i honor poskiej (uwaga to kolejne wyrażenie spoconego) "skopanej". tomaszewski
                              jsteś prymitywem...
                              • Gość: johndoe Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tlsa.pl 03.07.02, 10:01

> no cóż skoro engel powiedział a ty mu uwierzyłeś to już twoja sprawa. widać nie
                                >
                                > jesteś realistą. ja przed mistrzostwami wiedziałem na co stać naszych więc
                                > rozczarowany nie byłem. co zaś się tyczy relacji: szanse medalowe - przynależno
                                > ść
                                > klubowa to parę faktów:
                                > 1. korea - brązowy medal. ilu żółtych z tego kraju gra w europie? dwóch?
                                > 2. japonia - blisko strefy medalowej - to samo co z koreą.
                                > 3. usa - wszyscy z barcelony i realu?
                                > 4. niemcy - cały zespół oparty praktycznie na bundeslidze. wyjątek hamman, zieg
                                > e
                                > i bierhoff? (vide: dudek i świerczewski). a gdzie grają: krzynówek, hajto,
                                > wałdoch, kałużny, kłos? rząsa - zdobywca puefa. olisadebe - jego zespół trzepał
                                >
                                > skórę najlepszym w lm.
                                > co do tomaszewskiego. różnica na flekowaniu spoconego a engela polega na tym, ż
                                > e
                                > ja nie słyszałem aby engel kogoś publicznie obrażał czy też znieważał. natomias
                                > t
                                > niemal codziennie słysze komentarze tomaszewskiego najeżone agresją, pogardą,
                                > złośliwościami w stronę osób, które tomaszewskiemu podpadły z jemu tylko sobie
                                > znanych, chorych urojeń. przyzwolenie na komentowanie osoby tomaszewskiego w
                                > sposób taki jak na przykład ja to robię dał zatem wszystkim którzy go czytają i
                                >
                                > wysłuchują sam tomaszewski. a teraz kolejna z wielkich myśli spoconego wyrażona
                                >
                                > jakiś czas temu na łamach "szmatławego": "polska piłka im bardziej rozłożona ty
                                > m
                                > więcej ją się dupczy". słowa godne reprezentanta polski, który tak dba o godnoś
                                > ć
                                > i honor poskiej (uwaga to kolejne wyrażenie spoconego) "skopanej". tomaszewski
                                > jsteś prymitywem...

to "jestes prymitywem" to do mnie?
                                mam nadzieje, ze nie bo w takim reazie czymze rioznisz sie od janka t.?
                                pisalem gdies, ze uwieerzylem engelowi? zacytuaj. dla mnie niespodzianka bylo zdobycie 3 punktow, bo obstawialem, 0 moze 1. ja bylem realista, bo w pilke kopalem i mam nadzieje, ze troche sie znam. ale wiekszosc kibicow zna pilke z tv i oni zostali wg. mnie oszukani.
                                nie porownujmy polakow grajacych w bundeslidze z niemacami,ktorzy tam graja, bo w zasadzie tylko hajto i waldoch graaja /nie siedza na lawie/ w druzynie z czolowki. akurat oni byli jednymi z tych co tez uwierzyli, ze jak sie ogra bialorus i ukraine, to sie jest mistrzem swiata./z drugiej strony akurat nie hajte bym winil jak wszyscy za porazki na ms, ale to temat na inna dyskusje/.
                                korea- trener z prawdziwego zdarzenia, dostosowal taktyke do mozliwosci zawodnikow, nie bylo co prawda ligi ale w ostatnich miwsiacach grali z druzynami z czolowki, i to baaaaaardzo czesto. efekty byly widoczne na mundialu /pomijajac sedziow/
                                podobne usa, poza tym usa sa krajem, w ktorymsport rzadzi sie innnymi prawami niz na calym swiecie /vide siatkowka/, nieporownywalne z niczym
                                japonia- podobnie jak turcja, turcy sprowadzili sobie trenerow i kilku emerytow, tka japonczycy tworzac j ligue postapili podobnie
                                tak niemcy to bundesliga. liga mistrzow w ub.roku, final w tym. obrona na ms to ci ludzie, ktorzy tam grali z realem, man.u itd, i to efekty.
                                nasi najlepsi naastnicy walcza o krola sztrelcow 2 ligi. olisadebe grzeje lawe, bo go trener nie lubi. to tak jkbys nagle kazal juniorom grac z seniorami.
                                polacy sa /moze w tym roku bardziej/ po prostu ciency i nie przygotowani
                                • Gość: kajo95 Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 15:39

>
                                  >
                                  > > no cóż skoro engel powiedział a ty mu uwierzyłeś to już twoja sprawa. wida
                                  > ć nie
                                  > >
                                  > > jesteś realistą. ja przed mistrzostwami wiedziałem na co stać naszych więc
                                  >
                                  > > rozczarowany nie byłem. co zaś się tyczy relacji: szanse medalowe - przyna
                                  > leżno
                                  > > ść
                                  > > klubowa to parę faktów:
                                  > > 1. korea - brązowy medal. ilu żółtych z tego kraju gra w europie? dwóch?
                                  > > 2. japonia - blisko strefy medalowej - to samo co z koreą.
                                  > > 3. usa - wszyscy z barcelony i realu?
                                  > > 4. niemcy - cały zespół oparty praktycznie na bundeslidze. wyjątek hamman,
                                  > zieg
                                  > > e
                                  > > i bierhoff? (vide: dudek i świerczewski). a gdzie grają: krzynówek, hajto,
                                  >
                                  > > wałdoch, kałużny, kłos? rząsa - zdobywca puefa. olisadebe - jego zespół tr
                                  > zepał
                                  > >
                                  > > skórę najlepszym w lm.
                                  > > co do tomaszewskiego. różnica na flekowaniu spoconego a engela polega na t
                                  > ym, ż
                                  > > e
                                  > > ja nie słyszałem aby engel kogoś publicznie obrażał czy też znieważał. nat
                                  > omias
                                  > > t
                                  > > niemal codziennie słysze komentarze tomaszewskiego najeżone agresją, pogar
                                  > dą,
                                  > > złośliwościami w stronę osób, które tomaszewskiemu podpadły z jemu tylko s
                                  > obie
                                  > > znanych, chorych urojeń. przyzwolenie na komentowanie osoby tomaszewskiego
                                  > w
                                  > > sposób taki jak na przykład ja to robię dał zatem wszystkim którzy go czyt
                                  > ają i
                                  > >
                                  > > wysłuchują sam tomaszewski. a teraz kolejna z wielkich myśli spoconego wyr
                                  > ażona
                                  > >
                                  > > jakiś czas temu na łamach "szmatławego": "polska piłka im bardziej rozłożo
                                  > na ty
                                  > > m
                                  > > więcej ją się dupczy". słowa godne reprezentanta polski, który tak dba o g
                                  > odnoś
                                  > > ć
                                  > > i honor poskiej (uwaga to kolejne wyrażenie spoconego) "skopanej". tomasze
                                  > wski
                                  > > jsteś prymitywem...
                                  >

> to "jestes prymitywem" to do mnie?
                                  > mam nadzieje, ze nie bo w takim reazie czymze rioznisz sie od janka t.?

umiesz czytać?

> pisalem gdies, ze uwieerzylem engelowi? zacytuaj. dla mnie niespodzianka bylo z
                                  > dobycie 3 punktow, bo obstawialem, 0 moze 1. ja bylem realista, bo w pilke kop
                                  > alem i mam nadzieje, ze troche sie znam. ale wiekszosc kibicow zna pilke z tv i
                                  > oni zostali wg. mnie oszukani.

to niech się oni żalą a nie ty. jak wajda pojedzie ze swoja "zemstą" do usa i
                                  powie, że jedzie po oscara, którego oczywiście za nią nie otrzyma to też należy
                                  mu powiedzieć żeby dał sobie spokój z ekranizacją polskiej klasyki?

> korea- trener z prawdziwego zdarzenia, dostosowal taktyke do mozliwosci zawodni
                                  > kow, nie bylo co prawda ligi ale w ostatnich miwsiacach grali z druzynami z czo
                                  > lowki, i to baaaaaardzo czesto. efekty byly widoczne na mundialu /pomijajac sed
                                  > ziow/

tą wypowiedzią sam sobie przeczysz. wcześniej twierdziłeś, że nie mieliśmy prawa
                                  zdobyc medalu bo nasi piłkarze grają w takich klubach w jakich grają a następnie
                                  podajesz przykład koreii. a więc jednak można coś na mundialu zwojować nie mając
                                  piłkarzy w najlepszych klubach europy.

> podobne usa, poza tym usa sa krajem, w ktorymsport rzadzi sie innnymi prawami n
                                  > iz na calym swiecie /vide siatkowka/, nieporownywalne z niczym
                                  > japonia- podobnie jak turcja, turcy sprowadzili sobie trenerow i kilku emerytow
                                  > , tka japonczycy tworzac j ligue postapili podobnie
                                  > tak niemcy to bundesliga. liga mistrzow w ub.roku, final w tym. obrona na ms t
                                  > o ci ludzie, ktorzy tam grali z realem, man.u itd, i to efekty.
                                  > nasi najlepsi naastnicy walcza o krola sztrelcow 2 ligi. olisadebe grzeje lawe,
                                  > bo go trener nie lubi. to tak jkbys nagle kazal juniorom grac z seniorami.
                                  > polacy sa /moze w tym roku bardziej/ po prostu ciency i nie przygotowani

nie wiem o co ci w tym wszystkim chodzi. pomyśl dwa razy a potem coś napisz...
                    • Gość: jotka Re: DZIĘKUJĘ JASIOWI TOMASZEWSKIEMU IP: *.publikator.com.pl 02.07.02, 15:57
                      o czym ty piszesz? nikt nie odbiera Jasiowi jego zasług na boisku, ale jako
                      komentator, ekspert jest po prostu cieniutki. Niech lepiej zajmie się dalszym
                      chwaleniem min. Łybackiej - a ta to się na sporcie naprawdę zna...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka