Gość: Beniaminek 03 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:03 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beniaminek 03 Technika Frankowskiego - 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony bez przesady z tym Frankowskim IP: *.chello.pl 05.06.05, 22:12 Zobaczymy ile strzeli w Manchesterze, pewnie tyle co w Madrycie albo w Oslo Tak naprwdę to nie ma dobrego napastnika w tej chwili w PLu i trzeba na lepszych jakieś inne warianty szykować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop idż się leczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:20 idź się facet utop......pewnie gdyby nie strzelał bramek to byś też narzekał.....jest taki lekarz na takie dolegliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.crowley.pl 05.06.05, 22:09 Franek zawsze bedziemy z toba i nasza Wiselka Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe 05.06.05, 22:13 mimo wszystko szkoda,ze jakies pseudo autorytety polskiego futbolu, nie pozwoliły się frankowi rozwinąc w pełni,kiedy były jego lata, dzis w wieku 31 lat,co najlepsze juz za nim, ale chociaż utarł nosa tym wzsystkim niedowiarkom, i dał kupę radoch nam kibicom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jery Franek - powininen byc w reprezentacji od 6 lat !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 22:21 ...przeciez juz dawno byl krolem strzelcow!!!! Panie Frankowski czas zetrzec Anglikow w proch !!Kibice od dawna W Pana wierza !!! czas skonczyc z kompleksami jezeli nie wygramy z dumnymi jak pawie angolami to mozemy zapomniec o mistrzostwach !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewoskrzydlowy Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:25 szkoda ze Franek nie zagral z Olim w najlepszej formie, Zuraw jest OK ale duet Oli-Franek to bylby duet siejacy strach wsrod bramkarzy, oczywiscie mowa o Olisadebe sprzed lat i to wina Engela i jego bledow ze nie zagrali razem. Stylem gry pasowali bbardzo, bo obaj glownie graja z pierwszej pilki w szybkich kombinacjach ponadto rajdy Olego, przy nim Franek strzelalby jeszcze wiecej goli ale teraz to juz chyba nie bedzie mozliwe.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:39 Ja mysle ze duet oli+franek nie sprawdził by sie,zaden z tych napastników nie potrafin kreowac gry co jest domena żurawia on nie tylko strzela gole ale jest równoczesnie dodakowym pomocnikiem i bez takiego napadziora jak żuraw, frankowi nie szlo by tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: 217.96.3.* 06.06.05, 16:16 popieram. Oli(w szczycie formy) i Franek to skuteczni snajperzy - z zimna krwia i precyzja wykanczaja akcje. A kreowac gre, umiec dograc, stworzyc szanse partnerowi tez trzeba umiec - tutaj Zuraw sie przydaje, jemu to dobrze wychodzi oprocz strzelania bramek. Zreszta skutecznoscia ostatnio nie grzeszy, wiec czyms musi nadrabiac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bil Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:21 chcialem spytac oczarnego olego gdzie to sie podziewa nasz orzel mialbyc nasza tajna bronia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 22:27 pewnie przechodzi kolejną nieudaną rechabilitację po kolejnej nieudanej opercji kolan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: smiesza mnie te zachwyty IP: *.Zabrze.Net.pl 05.06.05, 22:26 Polska nie ma szans nawet na awans bo przegramy z Austria i to ona nas wyprzedzi decydujacy mecz bedzie dla nas bedzie z Anglia o 2 miejsce a tu jest wynik oczywisty wracajjac do meczu gra byla fatalna na afere bez zadnego pomyslu co drugie podanie niecelne duzo strat mialo sie wrazenie ze nasi nie sa wstanie odebrac pilki lepiej prowadzacym ja azera czy ktos widzial tam jakas skladna akcje? chyba do polowy bojska z tym ze tlo (przeciwnik) bylo jeszcze gorsze stad te 3 brami bylem pewien ze w drugiej polowie cos ustrzela na przemeczonego przeciwnika tej klasy nawet jakby grali tak jak grali Jestem pewien ze z Austria przegramy lub zremisujemy a po meczu z Anglia zajmiemy 3 miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baboch Re: smiesza mnie te zachwyty IP: *.chello.pl 05.06.05, 22:30 idź się wypałuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit Re: smiesza mnie te zachwyty IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 22:30 spadaj prowokatorze... jak jestes taki pewien to sprzedaj dom, samochod i postaw wszystko na Austrie... zostaniesz milionerem pilka nozna ma to do siebie ze nigdy nic nie jest oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KosaPK Re: smiesza mnie te zachwyty IP: *.kwp / 212.244.242.* 07.06.05, 09:06 jak niby 13 latek ma sprzedać dom i samochód ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobsley Jestes idiotą IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.06.05, 22:34 Pojedziemy do Niemiec czy to ci sie podoba czy tez nie.Oczywiście nie może nas (kiboli) zabraknąc na tych MŚ za rok.Ja tam bede na pewno nawet pod stadionem:) Do boju BIAŁO - CZERWONI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit Re: Jestes idiotą IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 22:36 pewnie ze pod stadionem.... w cywilizowanych krajach zwierzat na stadiony nie wpuszczaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobsley [...] IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.06.05, 23:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit [...] IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 00:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivulspirit [...] IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 00:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek z taka gra jak na Azerow dostaniemy 0-2 z Austria IP: *.Zabrze.Net.pl 05.06.05, 22:44 mysle ze oni dobrze o tym wiedza zobacz mecz Austria_Polska to wlasnie Austria byla lepszym zespolem w grze wynik byl bardzo szczesliwy dla nas obawiam sie ze to sie juz nie powtorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: z taka gra jak na Azerow dostaniemy 0-2 z Aus IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.06.05, 01:09 wiesz stary w sumie to lepiej zeby grali gorzej ale strzelali bramki i wygrywali, niz zeby grali pieknie i lepiej ale z to przegrywali... dla mnie moga grac tak sobie, wazne aby wygrywali, bo na koncu tylko na to sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel69 ty, jasnowidz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:13 przypomnij mi tylko jeszcze kto uzyskał 3 punkty w tym meczu??? i gdzie w tabeli jest rubryka: styl gry?? Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: z taka gra jak na Azerow dostaniemy 0-2 z Aus 07.06.05, 12:25 Byłem na tym meczu wcale Austria nie była lepsza, Po prostu długo trwała walka i mecz był brzydki. Za to w okresach gdy mieliśmy przewagę Austriacy nie wiedzieli co si e dzieje na płycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek [...] IP: *.abhsia.telus.net 05.06.05, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia81 Re: smiesza mnie te zachwyty IP: *.aster.pl 05.06.05, 22:59 > nasi nie sa wstanie odebrac pilki lepiej prowadzacym ja azera i > czy ktos widzial tam jakas skladna akcje? chyba do polowy bojska z tym ze tlo > (przeciwnik) bylo jeszcze gorsze Po pierwsze: nie wiem, co to jest azera, ale zakladam, ze mialo byc Azerom. Po drugie: zdecyduj sie, frajerze, czy przeciwnik byl w sobote od nas lepszy (zdanie nr 1), czy gorsz zdanie nr 2). A dopoki sie nie zdecydujesz, to spadaj z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: smiesza mnie te zachwyty 05.06.05, 23:50 Jak nawet przegramy z Austrią, to tak oni będą mieli 1 punkt straty do Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Nie chcę krakac , ale... 05.06.05, 22:35 ...Jak Go Ferdinand z Terrym popilnuja , to On czubkiem palca piłki nie dotknie :( Franek potrzebuje dobrych podań , by strzelić , a tych w meczu z Anglia raczej sie nie doczeka.U Szymkowiaka faktycznie idac progres formy , ale zaczekajmy na to , co pokaze z rywalem lepszym , niż Azerbejdzan.Nikt rozsadny nie wierzy , że w środku pola nasi chłopcy nawiązą walke z parą Gerrard - Lampard.Na skrzydłach prawie to samo:Krzynówek byc moze kiwnie 2 ,3 razy Nevillea , ale Ashley Cole na EURO nie dał zadnych szans takiemu geniuszowi , jak C. Ronaldo , wiec nasz Ebi raczej nie zrobi na nim wrażenia.Pozostaną wiec zapewne "tradycyjne" dalekie wykopy do przodu.A w powietrzu Frnek nic nie zdziała... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringi Re: Nie chcę krakac , ale... IP: *.Zabrze.Net.pl 05.06.05, 22:50 Polska_Austria 1-2 Anglia_Polska 2-0 jezeli nie podciagniemy formy to juz z Austria przegramy Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Masz troche racji 05.06.05, 23:12 Obiektywnie trzeba powiedzieć , że nasza kadra lepiej strzela , niż gra.Pamiętajmy , ze tak naprawdę tylko w 3 meczach (Irlandia pn. i 2 razy Azerbejdżan) nasi chłopcy wyraźnie zasłuzyli na zwyciestwo.W pozostałych meczach była spora doza szczęścia... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Masz troche racji 05.06.05, 23:46 A pamiętacie mecz Polska Anglia 1:2 Angole wcale nie byli lepsi duzo lepsi z gry niż my. A osoby, które narzekają na poziom gry naszych i wieszczą porażkę z Austrią chyba nie iwedzą jak gra teraz austria, chyba w ogóle piłki nożnej nie oglądają, tylko reklamy pepsi, w których bekham ze 100 metrów trafia w kokosa, a w rzeczywistości z 5 do bramki ma problem trafić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: Masz troche racji IP: 151.204.99.* 06.06.05, 20:34 Dokladnie - w poprzednic latach pamieta ze tyle razy nasi przegrywali po dobrej grze... ja tam wole ze wygrywaja po zlej. No i spodziewalbym sie ze Austria gdzies wtopi punkty... moze i Anglia. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Masz troche racji 07.06.05, 12:29 Może ale co dopiero muszą myśleć Austriacy, którzy obydwa mecze z Walią wygrali cudem. W kazdym Walijczycy mogli strzelić po kilka goli. W normalnym kraju po zwycięstwie się ludzie cieszą, a tutaj jękolenia, że na Austrie to za mało, a na Anglię to w ogóle. Popatrzie na ranking my jesteśmy koło 30 miejsca a Austria i Walie koło 70. To oni się mają bać a nie my Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOGI Re: Nie chcę krakac , ale... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.06.05, 21:39 BUAHAHAHHAHa!!!! Tak żałosnego kolesia jak ty, to już dawno tu nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpaku Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:36 a czemu facet tak bardzo zjezdzasz druzyne Engela??to ze dostali mocno w kosc na Mundialu to od razu grali najbrzydszy??Czyzby Chinczycy byli lepsi??po prostu zagrali slabo..ale zapomnialem ze to m.in. Gazeta zwolnila Engela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec 6 bramek w tym 4 z Azerebejdżanem... WOW !!! IP: *.chello.pl 05.06.05, 22:37 6 bramek w tym 4 z potentatami z Azerbejdżanu, no normalnie gwiazda klasy światowej... Henry, Adriano i inne Ronaldinha po prostu się chowają, napewno za ten wspaniały bilans już czają się na Frankowskiego Chelsea, Real i Barcelona. 20 mln euro murowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Dudek Re: 6 bramek w tym 4 z Azerebejdżanem... WOW !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:13 No widzisz, a taki Owen nie strzelił Azerom żadnej, a chętnie bys mu buty wycmokał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal ćśśśśś strzelił jedną chyba :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 02:39 Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy "inteligencja" 05.06.05, 23:19 pan redaktor powinien nowa definicje chyba stworzyc, IQ, inteligencja emocjonalna, inteligencja boiskowa...co za idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zima001 Panie Wolowski czy pan mysli o czym pisze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.05, 23:41 Redaktor D.Wolowski wypuscil tekst spod duzego palca. Co to ma znaczyc: "Frankowski za szybki nie jest, a jego skuteczność to nie kwestia instynktu" a zaraz potem: "Frankowski przed strzałem oczu nie zamyka, a spryt i intuicja pozwalają mu..." Prosze mi wyjasnie jak to jest-Franek nie ma instynktu, za to ma intuicje. Toz to istny belkot. Panie Wolowski, nawet jak sie pisze w niedziele to nie mozna pie.rzyc roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe 05.06.05, 23:33 olisadebe! -czarny frankowski! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe 05.06.05, 23:39 >Baszczyński i Rząsa nie potrafią nic zdziałać w ofensywie Hola, baszczu jak na obronce gra naprawde ofensywnie, jak mało kto w Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjajjajja Albos Panie Wolkowski glupi, albos meczu... IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 05.06.05, 23:54 ... nie ogladal. Baszczynski w ofensywie umie wiecej duzo, duzo wiecej niz wacpan na papierze. Jednym nonsensem z artykulu mozna gowno stworzyc, czego gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:55 "Oprócz meczu z będącymi raczej poza zasięgiem Anglikami" - bardzo ciekawa konstatacja! Gdyby nie ewidentna pomoc Głowackiego to Anglicy by ten mecz przegrali, bo wcale nie zuwazyłem by grali lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser polska ma 3 pilkarzy IP: *.arcor-ip.net 06.06.05, 00:18 krzynowek, zurawski i frankowski, reszta to szmaciarze, cale szczescie ze mamy tych 3, ale z anglia beda takie baty ze wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YOGI DOKŁADNIE - zgadzam się w 100% IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.06.05, 21:49 Też uważam, że Anglicy powinni być wdzięczni za tamten mecz Głowackiegemu, gdyż za sprawą jego błędów wywieźli trzy punkty. Prawdę mówiąc zraził mnie do siebie tym meczem Głowacki i niech na razie gra sobie w lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: DOKŁADNIE - zgadzam się w 100% 07.06.05, 22:42 JAk Żurawski strzelil drepczacym w miejscu Angolom , to ci sie wnerwili i przycinęli naszych.Kiedy Głowacki wbił samobuja odpuscili.I to jest dopiero obciach.Dawniej Wyspiarze chociaz się wysilali , zeby z nami wygrać ,A teraz ?... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Olisadebe - czarny Frankowski! IP: 202.59.23.* 06.06.05, 04:40 Tak to powinno wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Po raz kolejny zgadzam sie z autorem.. IP: 140.122.110.* 06.06.05, 06:43 Nic dodac nic ujac. Nie mamy sie co ludzic, ze mamy jakas swietna, nowoczesnie grajaca druzyne i jakichs superpilkarzy. Ale chlopaki bardzo chca, walcza i robia co sie da z tym co maja. Za to trzeba ich docenic. Problem czy to wystarczy zeby znow nie dac plamy na mundialu. Jesli jednak awansuja to postaram sie pojechac na mistrzostwa zeby im pomoc :))). Odpowiedz Link Zgłoś
arebia GDZIE JEST OLISADEBE? 06.06.05, 08:36 Gdzie jest Olisadebe...znowu sciemnia,powinien przyjechac i oddac polski paszport...zdrajca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Daj mu spokoj IP: 151.204.99.* 06.06.05, 20:43 Ktorys z wyspiarskich klubow staral sie kiedys o niego, ale zerwali negocjacje mowiac ze jego kolana sa w tragicznym stanie... ostatnio Olisadebe sie leczyl ale nie jest chyba jeszcze w pelni sprawny, o ile w ogole bedzie. Man nadzieje ze to nie w polskiej lidze go tak zalatwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolo Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.toya.net.pl 06.06.05, 09:08 I już w artykule niemalże czytamy, że pojechaliśmy na mistrzostwa, parafrazując "ze mecz z Anglią pokaże z jakimi ambicjami mamy tam (na miestrzostwa) jechać" Na litość boską, przecież najpierw trzeba się na nie DOSTAĆ. Zwycięstwo z Azerbejdżanem, choć daje 3 pkt nie jest żadnym sukcesem. Rozumiem, że poziom polskiej piłki spadł tak, że cieszą nawet "pewne" zwycięstwa z Albanią czy Azerami, ale mogliby wreszcie dziennikarze zacząć trzezwo patrzeć na nasz styl gry. Polacy wygrywają mecze, owszem, ale główna walka ich odbywa się nie z przeciwnikami, ale z piłką. A jak się już im uda opanować piłkę, odpowiednio podać to i nawet udaje się im wygrywać. Problem w tym, że na mistrzostwa przyjadą zespoły, które elementarne aspekty piłki mają we krwi, a zajmują się taktyką i wyrafinowaną techniką. No chyba, że dla nas spełnieniem marzeń jest wyłącznie kompromitująca obecność na mistrzostwach... ja wolałbym jednak, żebyśmy jeszcze coś może wygrali, może wyszli z grupy etc. Poczekajmy do meczów z Walią i Austrią i wtedy zobaczymy co umie nasza reprezentacja, a nie piejmy z zachwytu nad drużyną, która wygrywa z Azerbejdżanem, bo jak sie ma ambicje to się powinno takie drużyny zjadać na śniadanko. Wiem, że wygraliśmy 3-0, ale należy raczej patrzeć w jakim stylu, a przede wszystkim na to ile akcji 100%-owych nie zostało wykorzystanych. Żurawski nie trafiający sam na sam z bramkarzem w bramkę z 14 metrów, Kosowski pudłujący też sam na sam po świetnym podaniu etc. W tym meczu mieliśmy takich sytuacji dużo i mimo pudeł mogliśmy wypracować kolejne sytuacje strzeleckie i strzelić w sumie te 3 bramki. Nie dziwne, bo Azerowie nam na to pozwalali (są w końcu dużo słabsi od nas), ale z Austrią, nie mówiąc o Anglii będziemy mieli takich sytuacji max 2 na cały mecz (jeśli w ogóle). I co będzie jak wtedy też popiszemy się taką skutecznością strzelecką jak podane przykłady Żurawskiego czy Kosowskiego? Prasa będzie pisać, że "mieliśmy świetne sytuacje, ale zabrakło szczęścia" czy znów będziemy mówić o syndromie Anglii? Jak się chce awansować do mistrzostw to trzeba grać niekoniecznie pięknie, ale przede wszystkim konsekwentnie i skutecznie (co pokazała Grecja na mistrzostwach). Naszej reprezentacji wg. mnie daleko do skuteczności. To wciąż zespół, który potrafi zagrać błyskotliwie i potrafi spudłować piłką na pustą bramkę z 5 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magikal Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: 193.109.212.* 06.06.05, 09:38 a widziałeś zespół, który nigdy nie pudłuje w 100% sytuacjach? bo ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolo Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.toya.net.pl 06.06.05, 10:42 Pewnie, że nie ma drużyn idealnych. Chodzi tylko o częstotliwość pomyłek i "wagę" przeciwnika. Po prostu obawiam się, że przy takiej nonszalancji w spotkaniach z prawdziwym przeciwnikiem (trudno Azerów uważać za poważnego przeciwnika, z całym szacunkiem dla ich umiejętności) możemy nie wbić choćby tej jednej bramki potrzebnej do zwycięstwa, bo po prostu przeciwnik nie da nam 10 szans na strzał, ale właśnie jedną czy maksymalnie dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Do Jolo IP: 195.117.126.* 06.06.05, 10:52 Wydaje mi się że ty nie widziałeś meczu Anglii z Austrią to nie Austriacy byli tacy dobrzy, że zremisowali tylko Angole podeszli do meczu na stojąco nie mówiąc o beznadziejnym bramkarzu angielskim który puszczał szmaty że aż miło, stawiam na to że w Anglii Austria dostanie 9:0 jak kiedyś z Hiszpanią dostała o czym co poniektórzy nie pamiętają. Co do piękna meczu to masz rację liczy się skuteczność czyli wygranie meczu a co myśmy nie wygrali i nie strzellili 22 bramek z tymi z, którymi mieliśmy wygrać. To odpowiedż dla ciebie kolego a Austria dostanie od nas baty zobaczycie na jesieni, że przejedziemy sie po nich i bez problemów awansujemy bo oni już uwierzyli że można nawet Franek się odblokował i strzelił gola a w lidze nie strzelał!Bo liczy sie atmosfera a ta w zespole jest swietna i wierzcie mi awansujemy bo Czesi jak to czynią od 15 lat nie awansują na MŚ a my tak bo z Angolami bedziemy mogli przegrać choć myślę że bedzie remis 0:0.Pozdrawiam wszystkich normalnych kibiców nie malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolo Re: Do Jolo IP: *.toya.net.pl 06.06.05, 11:17 Ech, chyba nastąpiło nieporozumienie. Ja również sobie życzę żebyśmy awansowali i zrobili to w dobrym stylu. Ba! Zgadzam się nawet z tym, że jak narazie wykonujemy 100% planu, czyli wygrywamy co mamy wygrywać i nawet strzelamy bramki. Mnie tylko martwi to, że polska prasa/media robią to co zwykle. Czyli po wygraniu meczu już nagłówki mówią niemalże, że awansowaliśmy do Mundialu. Owszem, cieszmy się ze zwycięstwa z Azerami, ale nie zapominajmy, że do sukcesu potrzeba nam jeszcze 2 zwycięstw i jeśli ich nie będzie to niezależnie ile bramek mamy mundial oglądniemy w TV. Ja się po prostu boję, żeby znów nie było jak zwykle, że dobrze jest do 3/4 drogi, a potem jest jak zwykle, czyli coś się zepsuje, coś nie pójdzie, będziemy mieć "pecha" etc. Piłkarze wbrew pozorom też czytają gazety i jak wszędzie czytają, że już właściwie są na mistrzostwach, wystarczy "tylko" jeszcze wygrać dwa mecze i już, to myślę, że to może wpływać na nich mocno demobilizująco. A osiadanie na laurach nam teraz bardzo nie w smak. Chciałbym po prostu, żeby media po prostu wreszcie wykazały się jakimś zdrowym umiarem, a nie jak zwykle zachwycały się na maxa, a potem jednak okazywało się że nie jest tak pięknie jak pisali w gazetach i dostajemy smary z byle kim. Mam dość po prostu czytania o "czarnych koniach", "pewnych medalach", "pewnych awansach", "wielkich nadziejach" etc. Chciałbym wreszcie, żeby tak było... ale nie tylko na papierze. A co do Austrii i Anglii. Niezależnie, który z tych zespołów jest obecnie silniejszy oba będą dla naszej reprezentacji wyzwaniem. A Anglicy... cóż, w przeszłości pokazali już nie raz, że nawet kiedy wszyscy wieszają na nich psy i gra im nie idzie potrafią być zabójczo efektywni (nie mylić z efektowni) i dopiąć swego. Jeśli nasi zagrają na miarę swoich możliwości przez 90 min meczu to nie wątpię, że będziemy na mistrzostwach. Liczę na to! :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Do Jolo IP: 195.117.126.* 06.06.05, 13:49 Jesli miałeś na myśli gazety to owszem napędzają koniukturę ale myślę że oni tym razem nie zwalą tak jak chłopcy Engela a w przeciwieństwie do nich wygrali 6 na 7 meczów i tu nie moge sie z toba zgodzic ze to zwyczajne w polskiej piłce bo normalne to nie jest i nie może tak być i wierzę że oni udowodnia że to normalne nie jest i wygrają na jesieni u siebie 2 mecze a co dalej zobaczymy jesli Angolom bedzie zwisać to odpuszczą choć nie podejrzewam żeby im zwisało bo może bedą w tym momencie raptem pkt przed nami a wtedy im nie bedzie zwisac tylko zagrają na poważnie. "Pożywiom uwidiom" jak mawiał klasyk realnego socjalizmu.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.129.38.243.tisdip.tiscali.de 06.06.05, 09:36 Mam takie wrazenie,ze wiekszosci forumowiczom jest nie na reke,ze Polska wygrywa mecze!Popatrzcie na Niemcow.Nie maja imponujacych wynikow,a prasa niemiecka juz sie cieszy,ze zdobeda MISTRZOSTWO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.is.net.pl 06.06.05, 10:23 autor tego tekstu chyba nie bardzo lubi reprezentację.... Anglia wcale nie jest poza naszym zasięgiem, a reprezentacja za czasów Engela także nie była taka nudna i bezbarwna...trochę optymizmu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter77 Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:57 Bez sensu są ci wszyscy malkontenci i narzekacze, ale to chyba wiąże się z ich jakimiś kompleksami.Nic i nikt nie jest w stanie ich zadowolić. Teraz podobno gramy brzydko, ale wygrywamy. Sadzę, że Hiszpanie chętnie zamienili by się z nami. Słynne, bowiem jest ich powiedzenie o swojej reprezentacji: "gramy pięknie jak nigdy, przegrywamy jak zawsze".Śmieszne są też,czarne scenariusze typu, zobaczymy co to będzie w meczach z Austrią i Walią.O ile pamiętam, graliśmy już z tym drużynami i to z niezłym skutkiem. Myślę, że to raczej oni nas się bardziej obawiają, niż my ich. Co do tego, że Frankowski ze swoich sześciu goli, aż cztery strzelił Azerbejdżanowi, to chciałbym przypomnieć, że cała wspaniała reprezentacja Anglii, strzeliła tej drużynie trzy gole. Natomiast osoba, która pisze, że drużyna Anglii jest poza naszym zasięgiem, w ogóle nie powinna pisać ani zajmować się sportem. Taki sposób myślenia niechybnie prowadzi do tego, że już przed meczem stoi się na przegranej pozycji. Anglia jest od nas rzeczywiście piłkarsko lepsza, ale w sporcie należy podjąć walkę, w końcu nie zawsze wygrywa faworyt. No i na koniec zalecałbym niektórym więcej wiary i optymizmu, bo bez tego nie tylko w sporcie, ale i w życiu, ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi .. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.06.05, 22:01 Wydaje mi się, że GW zależy by rozbić cały PZPN. Dlatego nie mogą sobie pozwolić na artykuł (felieton) pozytywnie oceniający grę reprezentacji. Rywina już pogonili, to teraz biorą się za Listka i s-kę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww [...] IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 06.06.05, 11:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly2 Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe 06.06.05, 13:33 Ech wy Malkontenci, Franek strzela gole - źle, nie strzela też źle, wygrywają 8:0 - źle, Wygrywają 3:0 źle, Żurawski strzela gola to też źle bo mógł strzelić dwa. A Szewczenko w finale LM mógł strzelić 3 !! Dudek broni w meczu życia to źle bo sie mu wcześniej piłka od kolana odbiła. Nie wytrzymam z wami Malkonteci. Jak reprezentacja ma w siebie wierzyć jak ma takich Kibiców !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Oczywiście, że nie awansujemy IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:51 Oczywiście, że nie awansujemy, przecież to oczywiste. Rozgonić to towarzystwo do kopania dołów, a Janasa przerobić na misia do pozowania z dzieciakami na Krupówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semafor Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:51 Bo nasza piłka jest tradycyjnie zła, więc mechanicznie kibice powtarzają to, co zawsze :-) Ja tam się cieszę, bo pamiętam naszą futbolową zapaść, która zaczęła się w II poł. lat osiemdziesiątych. Wtedy przegrywaliśmy nie tylko z lepszymi, ale nawet z tymi, z którymi wypadało wygrać. Więc dobrze jest, że przynajmniej nie słyszę już tak znajomego w polskiej piłce terminu "mecz ostatniej szansy". Kiedyś było tak, że gdzieś tak w połowie (a maksymalnie w dwóch trzecich) eliminacji graliśmy Mecz Ostatniej Szansy (z reguły z Anglią), przegrywaliśmy i było po robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 14:05 Z Anglią zazwyczaj wtedy remisowaliśmy, sęk w tym, ze były to mecze, które trzeba było wygrać, (potem jeszcze ze Szwecją itp.), mimo to wszyscy chwalili za ambicję i byli pełni nadzieji, że następne eliminacje będą ok. W każdym razie mecz z Anglią dopiero przed nami i o awansie nie ma co dyskutować, bo z wyliczeń wynika, że raczej remis będzie potrzebny o ile wcześniej nie przytrafi się wpadka z Austrią i Walią, a przecież może się zdarzyć, nawet gdy zagramy koncertowo, odpukać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry przepraszam, ale ile bramek... IP: 212.160.138.* 06.06.05, 15:08 strzelił ten super duet słabemu jak nigdy Realowi Madryt? Frankowski to gwiazdka tylko naszej słabej ligi i meczy z kelnerami, bo tacy są i Azerowie i surowi Walijczycy i Irlandczycy... Taka jest prawda... no ale na bezrybiu i rak ryba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Tomasz Frankowski - biały Olisadebe IP: *.aster.pl 06.06.05, 15:36 Juz po kilku pierwszych zdaniach stwierdzam, ze autor nie zna sie na tym o czym pisze. Nie mam to na mysli tego co pisze o Franku ale o calosci skladu np: o Baszczynskim i jego braku ofensywnosci (chyba autora poj.....)! Odpowiedz Link Zgłoś